![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #161 | |
| Znawca Dołączył: 07.06.2010 Skąd: Lublin
Reputacja: 185 | Cytat:
I tak oto zakończono Mistrzostwa Europy. Finał jak finał bez historii i chyba najgorszy od dekady ... ale tak to jest jaka organizacja takie mistrzostwa... Turki wicemistrzynie ... przy skuteczności ...ok. 30% za 2pts i 14% za 3pts...i oczywiście te zbiórki...ponad 50 do 20-kilku... BRAWO ROSSIJA
__________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Wszyscy mówią, że się nie da, aż w końcu przychodzi taki ktoś, kto nie wie, że się nie da i właśnie to robi | |
| |
| | #162 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2046 |
Parę słów na sam koniec. Zaskoczeń było niemało dla mnie. Finał Rosja - Turcja, dla mnie zaskoczenie spore. Rosja ok, jeszcze można było się ich spodziewać, chociaż grały jak to one, tak niemrawo. Danilochkina wniosła to coś do kadry, czego brakowało wcześniej. Naprawdę dla mnie odkrycie tego EuroBasketu. Turczynki zagrały tak jak to zwykle robią Hiszpanie, średni początek, by rozkręcać się w miarę turnieju. Yilmaz cały turniej bardzo dobrze, jak to ona, Nevlin i Vardali się rozbrykały w dobrym momencie. Czarnogóra - po początkowych meczach wydawało się, że mogą iść nawet na majstra, a tu dupa. Krótka rotacja dała o sobie znać. Podstawowe zagrały słabiej i już nie miał kto ich zastąpić. Na plus Perovanovic i 17-letnia Turcinovic. Za mecze z Turcją, Hiszpanią czy Niemkami ogromny plus dla niej. Jeżeli będzie się dalej tak rozwijać to może być bardzo dobra koszykarka. Co do Czarnogóry jeszcze to 6 miejsce to dobry wynik, choć apetyty rosły bardzo po początkowych spotkaniach. Dodam, że Czarnogóra ma około 40 koszykarek zarejestrowanych w FIBA. Francja - dla mnie cienizna. To co pokazywały momentami to padaka straszna. Nie wiem czy to brak formy czy koncentracji. Bardzo nierówna gra, nawet Gruda zawodziła momentami. Czeszki - zaskoczenie. Wydawałoby się, że po odejściu niektórych zawodniczek po MŚ to już koniec poważniejszego grania, a tu zaskoczenie. W sumie fajnie, choć mi tak średnio leżała gra Pepików. O Polkach już wiele tu było pisane. Z innych ekip chciałbym wyróżnić, jeszcze Hiszpanię i Białoruś. Te ekipy pokazały jak można z naprawdę mocnym składem zawalić EuroBasket.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Mistrzostwa Europy kobiet w siatkówce 2009 - Polska | radek03 | Siatkówka | 79 | 05-10-2009 12:38 |
| Mistrzostwa Europy Kobiet 2009 | Roxanne | Koszykówka | 14 | 14-06-2009 14:26 |
| Mistrzostwa Europy w Piłce Siatkowej Kobiet 2007 | ulas | Siatkówka | 41 | 30-09-2007 12:12 |
| Mistrzostwa Europy Kobiet 2007 | Stauciak | Koszykówka | 0 | 24-09-2007 23:50 |
| Mistrzostwa Europy Kobiet U20 | Patrolinho | Koszykówka | 2 | 22-07-2007 16:33 |