![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 |
| Dołączył: 15.11.2008 Skąd: Leszczyny
Reputacja: 36 |
Tunezja U19 - Tajwan U19 Tunezja@2.75 Bet365 4/10 Zarówno Tunezja, jak i Tajwan w swoich grupach poniosły komplet porażek. Tunezja wyraźnie przegrali mecze z Polską (57-85), Rosją (55-101) i Brazylią (56-97). Tajwan w grupie B przegrał z Łotwą (67-85), Argentyną (69-80) i Australią (65-93). Oba zespoły, to najgorsze drużyny tegorocznych Mistrzostw Świata U19 i nie wiem skąd bukmacherzy tak bardzo faworyzują Tajwan. Tunezja jest zespołem znacznie silniejszym fizycznie. Dość powiedzieć, że w składzie Afrykańczyków jest 5 zawodników powyżej 200 cm, a najwyższy koszykarz z Azji mierzy sobie 198 cm. W ubiegłorocznych Mistrzostwach Afryki U18 reprezentanci Tunezji zajęli drugie miejsca - za Egiptem. Tajwan ukończył kontynentalne mistrzostwa U18 na 3 miejscu (za Chinami i Koreą Południową). Silniejsi fizycznie, wyżsi Tunezyjczycy zdecydowanie są w stanie pokonać Azjatów. Po takim kursie nic tylko próbować. Australia U19 - Rosja U19 Rosja U19@2.55 Bet365 5/10 Gra Rosjan w pierwszej fazie grupowej byłą w miarę dobra, lecz od nich można wymagać więcej!(Porażka z Polską np) Ubiegłoroczni wicemistrzowie Europy U18 wygrali dwa pierwsze mecze: z Brazylią i Tunezją. W 3 spotkaniu z Polską trener zdecydował się na dość głęboką rotację składu, czego efektem była wysoka porażka z Polską, Australia w grupie B zanotowała wygraną z Argentyną i Tajwanem oraz przegrała z Łotwą. I właśnie starcie z tą drużyną jest moim zdaniem kluczowe w kontekście pojedynku z Rosją, gdyż Łotysze prezentują podobny styl gry oparty na twardej, drużynowej defensywie i skutecznych rzutach z dystansu i półdystansu. Kangury wyraźnie nie radziły sobie w takiej koszykówce i nie mam pojęcia dlaczego bumkacherzy wystawili takie kursy, ale pewnie będą leciały w dół, więc łapać teraz! Uważam, że po takim kursie warto zaryzykować i pograć na wygraną Rosjan! Hmm.. w sumie nie wiem czy to takie ryzyko. _______________ |
| | |
| | #22 | |
| Dołączył: 17.08.2010 Skąd: Katowice
Reputacja: 356 |
Nikt nie wspomniał o debiucie nowego trenera Pipana w roli szkoleniowca kadry Polski seniorów: http://www.polskikosz.pl/news/102990...ut_pipana.html Cytat:
Dziś 2gie spotkanie tym razem z Macedonią. Myślę, że jeśli nie będzie znów tak słabej którejś z kwart jak 4 ze Słowenią to jest szansa na dobry wynik. Pipanowi też na pewno zależy, żeby jakoś to zaczęło wyglądać, bo -16 ze Słowenią optymistycznie nie nastraja jak na początek z kadrą nawet mimo mocnego odmłodzenia. Macedonia to dużo słabszy przeciwnik niż zawsze mocna Słowenia.
__________________ "W 1969 rzuciłem kobiety i alkohol. To było najgorsze 20 minut w moim życiu." G.Best Ostatnio edytowane przez dawczan ; 26-07-2011 o 20:19 | |
| | |
| | #23 |
| Dołączył: 24.10.2009
Reputacja: 58 |
Osobiście liczyłem,się z porażką Polski mimo sporego handicapu w meczu ze Słowenią i się nie przeliczyłem. Składu Macedoni nie znam i nie wiem gdzie znaleźć.Polskiej ligi nie oglądam często ale nasza reprezentacja w tym składzie (bez Gortata,Koszarka,Kelatiego,Lampe,Szewczyka) nie ma potencjału.Sądzę że nawet to małe handi Macedonia powinna pokryć. Osobiście tego meczu nie ruszam,ale bez Gortata i reszty liderów na Polskę na pewno nie postawię. |
| | |
| | #24 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2077 | Francja -21.5 - Kanada 1.83 Bet365 4/10 Mecz towarzyski, drugie starcie. We wtorek wieczorem było starcie pierwsze i oto boxscore: France-Canada : 106-44 QT1 : 30-8 ; QT2 : 27-9 ; QT3 : 22-13 ; QT4 : 27-14 France: Batum* (9), Diot (-), Albicy (-), Parker* (11), Traore (8), Pietrus (7), De Colo* (12), Diaw* (16), Turiaf* (8), Gélabale (15), M'Baye (5), Séraphin (10), Kahudi (5) Canada: Anderson* (2), Olynyk (6), Burnatowski (-), Vanderbeken (-), Heslip (4), Brown (8), Rautins* (3), Doornekamp* (2), Young* (2), Shepherd (3), Kendall* (8), Ferguson (2), Mitrovic (4), Arop (-) Arbitres : Bretagne, Bardera, Périer *Pierwsza piątka Z opisu czytam, że Francuzi miażdżyli naprawdę, szaleli, robili co chceli, było widowiskowo itp. Nie sądzę, że dziś coś się zmieni w tej materii, a nawet jak się trochę zmieni, to powinni pokryć te 22 punkty.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie Ostatnio edytowane przez Olo ; 27-07-2011 o 22:47 |
| | |
| | #25 | |
Reputacja: 2077 |
Typy z kosza, Stankovic Cup. W pierwszych meczach turnieju Rosja wygrała z Australią 99:97 po dogrywce a Angola pokonała Chiny 67:64. Australia - Rosja 97: 99 (19:27, 25:19, 15:25, 29:17, 9:11) Rosja: Kashirov (31), Smygin (17), Gubanov (14) i Saveliev (10) Australia: Worthington (25), Crawford (17) Rosjanie przywieźli drużynę rezerw. Australijczycy kadrę ze swojej rodzimej ligi i chyba z Nowej Zelandii też. Ciężko znaleźć info. W każdym razie Australijska drużyna nawet zgrana jest z tego co czytałem. China - Angola 64:67 China: Yi Li 16, Zhang Bo 11 Angola: Eduardo Mingas 19, Carlos Morais 11 Z tym, że Chińczycy grali bez najlepszych. Cytat:
Dziś mecze Angola - Australia i Chiny - Rosja. Ja daję tak: Australia -7 - Angola 1.83 Bet365 3/10 Rosja - Chiny over 146.5 1.83 Bet365 3/10
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| | |
| | #26 | |||
Reputacja: 2077 |
Póki co nie ma kursów na młodzieżówke kobiet, więc coś na towarzyskie Grecja - Włochy 1.95 Bwin 3/10 Cytat:
Kołcz wkurzony, że Sofo odpadł, powołał zamiast niego wczoraj Dimitriosa Mavroeidisa, ale wiadomo, że to nie ten level co Sofo. A Makarony ostatnio sobie nieźle w towarzyskich radzą. Cytat:
Cytat:
Teraz jadą na turniej na Cypr, razem z Rosją, Polską i Grecją. Kadra na ten turniej: Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Marco Carraretto, Andrea Cinciarini, Marco Cusin, Luigi Datome, Danilo Gallinari, Daniel Hackett, Antonio Maestranzi, Stefano Mancinelli, Nicolò Melli, Marco Mordente, Giuseppe Poeta, Andrea Renzi, Luca Vitali Przede wszystkim jest już Bargnani. Jak dla mnie z osłabioną Grecją mogą powalczyć, a jeszcze kurs nawet wysoki więc gram.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |||
| | |
| | #27 | |
Reputacja: 2077 | Polska - Izrael 1.61 Pinnacle 4/10 Gortat bojowo, Koszarek też. Kelati zagra, co prawda jeszcze Szweczyk nie, ale i tak jest nieźle. Cytat:
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie Ostatnio edytowane przez Baqu ; 18-08-2011 o 12:07 | |
| | |
| | #28 |
| Dołączył: 01.07.2011
Reputacja: 175 | Bośnia i Hercegowina - Polska Typ: Polska + 5.5 Kurs: 1.83 Buk: Pinnacle lub Bet365 Stawka: 5/10 Oba zespoły na turnieju we Włoszech nie odniosły zwycięstwa. Polacy dostali srogą lekcję od Grecji oraz wczoraj przegrali z Włochami po walce do samego końca. Myślę, że to może być mecz dla Polaków, tym bardziej że kurs zachęca. Podczas turnieju Tassoni w ekipie naszych dzisiejszych rywali górują Kikanovic i Domercant. Są to zawodnicy jak najbardziej do powstrzymania przez Polaków. Jeśli Polacy doszli do siebie po wiadomości, że Gortat nie zagra z nimi na Eurobaskecie oraz do zdobywania punków włączy się Thomas Kelati powinno być dobrze. Zapas punktów jak dla mnie spory, więc warto próbować. GL Ostatnio edytowane przez Baqu ; 18-08-2011 o 12:07 |
| | |
| | #29 |
| Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 513 | |
| | |
| | #30 | |
| Moderator Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Mindfields
Reputacja: 713 | Cytat:
z mojej strony mogę napisać, iż: 14 Aug 2011, 19:45 Italy - Greece | Grecja | 1.82 | Pinnacle Grecy odprawili Polskę i BiH, z którymi Włosi mieli nie lada problemy i ich spotkania ważyły się do końca. Goście mają zbilansowany skład, natomiast włoska rezerwa jest dość słaba, a pierwsza piątka nie będzie grała z oczywistości całego spotkania. Dodam, że Grecy mają mocnych podkoszowych i powinni zdominować tablicę, gdyż Włosi nie mają zawodników tak mocnych fizycznie mogących się im przeciwstawić. Z graczy, którzy ostatnio występowali w tym turnieju w ekipie hellady nie zagra Papanikolau oraz Haralambidis. Pierwsze piatki: 5 Bourousis - 6 Zisis - 7 Xanthopoulos - 9 Fotsis - 15 Kaimakoglou 6 Mancinelli - 7 Bargnani - 8 Gallinari - 12 Cusin - 24 Maestranzi spotkanie można obstawiać i śledzić live na Bet365
__________________ There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly. ![]() Ostatnio edytowane przez Baqu ; 14-08-2011 o 22:26 | |
| | |
| | #31 |
| Dołączył: 01.04.2010
Reputacja: 30 |
Hiszpania- Bułgaria Dziś o 21-30 zostanie rozegrany kolejny mecz towarzyski pomiędzy dwoma uczestnikami eurobasketu. Wygrać bez problemu powinna Hiszpania która w minioną sobote pokonała gospodarzy wrześniowegi Eurobasketu Litwe 90-78. Rzucił mi się w oko wysoki handicap na Bułgarów + 27,5 na Bet365. Bułgaria jedynie w pierwszym meczu towarzyskim przegrała wysoko zbierając bęcki od Rosjan 51-88 więc różnica wyniosła 27pkt. Trudno bukom oszacować na mecz towarzyski handicapy i myśle ze głównie tym meczem wzorowali sie. Bułgaria zagrała 1 połowe jak sparaliżowana rzucając tylko 13 pkt jednak później było już lepiej. W 2 meczu przegrali 9 pkt z Polakmi zaś w 3 meczu turnieju na Cyprze niespodziewanie pokonali Izrael 88-82. Można uznać ze był już jakiś minimalny progres. Bułgaria zakwalifikowała sie do Eurobasketu tak jak Polska przez decyzje FIBA. Skład głownie opiera się na zawodnikach krajówych. Jednak można w ich druzynie wyróznić braci Ivanow z których jeden gra w Cajasolu a drugi w lidze Włoskiej w Premiata Montegranaro a także przedstawiciela naszej ligi Filipa Videnova. Hiszpanów nie trzeba nikomu przedstawiać Rubio, Fernandez, Navarro, bracia Gasol itp itd są to nazwiska znane każdemu kto chodź troche interesuje sie koszykówkąa także center Ibaka z którego trener był zadowolony po ostatnim meczu z Litwą. Dzisiaj nie kwestionuje zwycięstwa Hiszpanów gdyż po prostu w kązdym elemencie są lepsi jednak myśle ze w dniu dzisiejszym Bułgaria nie będzie takim chlopcem do bicia i przynajmniej z 2 kwarty będą wyrównane. Także koszykarze napewno bardziej spręzyli sie na Litwę pokazać kto będzie rozdawał karty na Eurobaskecie. Dziś trener hiszpanów może eksperymentować z składem, cwiczyc zagrania które przydadza sie we wrzesniowym turnieju. Myśłe ze handicap na Bułgarów + 27,5 bardzo realny @ 1,83
__________________ Imperare sibi maximum est imperium - - panować nad sobą to najwyższa władza Ostatnio edytowane przez Baqu ; 18-08-2011 o 12:07 |
| | |
| | #32 |
Reputacja: 175 | Olympic Test Event 2011
Francja - Chiny Typ: Francja - 25 Kurs: 1.79 Buk: Pinnacle Stawka: 5/10 Gospodarzem tego turnieju jest Wielka Brytania. Po dwóch dniach turnieju można stwierdzić, że ekipa Chin jest jedną z najgorszych drużyn. W pierwszym dniu Chiny uległy Australii 71:43, wczoraj natomiast przegrali z reprezentacją Serbii 53:87. Francja podczas pierwszego dnia turnieju pokonała gospodarzy i to bardzo znacząco, bo aż 60:82. Najlepszym strzelcem Francji był Tony Parker - zdobywca 25 punktów. W drugim dniu turnieju "trójkolorowym" przyszło zmierzyć się z mocniejszym już rywalem - Australią, ale tutaj ponownie Francja okazała się górą, choć nie tak przekonującą różnicą punktową, ale meczy był bardziej zacięty 71:67. Jeśli tylko koszykarze z Francji podejdą poważnie do meczu, to taką różnicą punktów powinni wygrać z Chinami, bo w składzie mają kilku zawodników z najlepszej ligi świata, NBA - Tony Parker (San Antonio Spirs), Nicolas Batum (Portland Trail Blazers), Joakim Noah (Chicago Bulls), czy Boris Diaw (Charlotte Bobcats). Reprezentację Chin widziałem podczas turnieju Stankovica i po prostu wyglądali słabo. Mimo, że brakowało ich zawodnika z NBA - Jianlian Yi. Podczas turnieju w Anglii, zawodnik dołączył do reprezentacji, ale jak widać wielkiego wpływu na wyniki swojej reprezentacji nie ma. Serbia - Wielka Brytania Typ: Serbia -8.5 Kurs: 1.86 Buk: SBOBET Stawka: 5/10 Serbowie swoją formę i zgranie stabilizują od dłuższego czasu. Rozegrali kilka turniejów i ich gra wygląda naprawdę ciekawie. Pod wodzą Dusko Ivanovica, nie zauważyłem, w żadnym meczu, by jego reprezentacja przeszła "obok" meczu. Jego podopieczni wyglądają na poważnie zgrany kolektyw. Wielka Brytania w swoim składzie posiada zawodników, którzy w swoich klubach, w Europie prezentują wysoki poziom - m.in. Joel Freeland, czy Robert Archibald.W szeregach gospodarzy brakuje dwóch bardzo znaczących nazwisk - Bena Gordona (NBA, Detroit Pistons) oraz Luol Denga z Chicago Bulls. Drugi prawdopodobnie do zespołu dołączy w sobotę, bo obecnie jest na zorganizowanym przez siebei campie dla dzieci. Myślę, że będzie to mecz walki, a Serbia dzięki większej ilości meczy kontrolnej, a co za tym idzie - lepszym zgraniem i lepszymi zawodnikami pokona reprezentację Angli. Myślę, że pod koszami zawodnik z NBA - Nenad Krstic, który podczas poprzedniego sezonu przeszedł z Oklahomy do Bostonu, powinien spokojnie sobie poradzić z Archibaldem. Doświadczenie rozgrywającego Milosa Teodosica powinno tutaj być również kluczem. GL Ostatnio edytowane przez basketpicksnew ; 18-08-2011 o 13:52 |
| | |
| | #33 |
Reputacja: 2077 | Francja -26.5 2.09 Pinnacle 4/10 Chiny póki co w plecki. Z Australią 43:71, z Serbią 53:87. Wang ShiPeng kontuzjowany, więc sobie nie pogra. Francuzi póki co najss, 82:60 z Brytanią, 71:67 z Kangurami. Z Kangurami poszalał Mills, który nie grał w meczu Australia - Chiny, z nim Chińczycy dostaliby jeszcze wyżej. No ekipę Francji każdy zna, Parker, Noah, Batum, Turiaf, Diaw itp. Mają potencjał i z Chińczykami powinni pocisnąć dość wysoko.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie |
| | |
| | #34 |
Reputacja: 175 |
Turiaf akurat zakończył udział z powodu kontuzji. Złamana ręka.
|
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| mecze w tv | peja | Off Topic | 1 | 12-08-2007 22:07 |
| Mecze o 1 i 3 miejsce | domeL | Piłka Ręczna | 0 | 19-11-2006 10:52 |
| 2 mecze... | grubasek | Tenis | 1 | 24-02-2006 07:56 |