![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #221 | |
| Dołączył: 17.08.2010 Skąd: Katowice
Reputacja: 356 | Cytat:
__________________ "W 1969 rzuciłem kobiety i alkohol. To było najgorsze 20 minut w moim życiu." G.Best | |
| | |
| | #222 | |
| ModTeam Dołączył: 13.06.2006 Skąd: una paloma blanca
Reputacja: 942 | Cytat:
Rowland nie zagra z tego co zrozumiałem z google tłumacza
| | #223 | |
| Dołączył: 24.10.2009
Reputacja: 58 | Cytat:
Co Ty stary gadasz.Po pierwsze Gortat i tak jest już mega bogaty,bo rocznie z samego kontraktu zarabia 20mln zł. Po Drugie nie wiem czy zauważyłeś ale w NBA jest tendencja do znacznego przepłacania wysokich.Nawet w obliczu nowego CBA myślę,że dostanie ładny kontrakt. Po trzecie dobrych podkoszowych jest mniej niż dobrych rozgrywających,a Gortat to jeden z lepszych Centrów w lidze.I nawet jeśli miałby jakąś kontuzję to Suns nie rozwiążą z nim kontraktu. Więc i tak jest chłop ustawiony i tak. Wielkie dzięki TED za info.Ja gram śmiało handicap na Caję.Jak jeszcze Dragic zagra dobre spotkanie to zwycięstwo jest murowane. | |
| | |
| | #224 | |
__________________ "W 1969 rzuciłem kobiety i alkohol. To było najgorsze 20 minut w moim życiu." G.Best | |
| | |
| | #225 | |
| Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski/Poznań
Reputacja: 91 | Cytat:
| |
| | |
| | #226 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2077 |
W Monachium w hotelu Marriott odbyło się losowanie grup eliminacyjnych do żeńskiego oraz męskiego EuroBasketu. Przeciwnikami Polaków będą reprezentacje Finlandii, Belgi, Szwajcari oraz Albani. Natomiast Polki o prawo gry na ME zagrają z Czarnogórą, Serbią, Estonią i Szwajcarią. Wylosowano także grupy młodzieżowych mistrzostw Europy na rok 2012. Grupy Dywizji B rozgrywek U-16 męskich losował Marcin Widomski, Sekretarz Generalny PZKosz. FIBA Europe zdecydowała, że w 2012 roku w rozgrywkach męskich U-20 żaden zespół nie spadnie z Dywizji A, natomiast cztery, a nie dwa jak dotychczas, awansują z Dywizji B. - Poziom drużyn z Dywizji A oraz B jest bardzo wyrównany, dlatego zdecydowaliśmy się na taki eksperyment. Jeżeli będzie udany będziemy kontynuować takie rozwiązanie, a jeśli nie, to poszukamy innego - mówił Nar Zanolin, Sekretarz Generalny FIBA Europe. Na EuroBasket Women 2013 we Francji awansuje łącznie 10 zespołów, po dwie z każdej grupy. Z kolei na EuroBasket 2013 na Słowenii kwalifikację uzyskają po dwa najlepsze zespoły z każdej grupy. Eliminacje EuroBasket 2013 - Słowenia Grupa A: Serbia, Izrael, Czarnogóra, Estonia, Słowacja Grupa B: Niemcy, Bułgaria, Szwecja, Azerbejdżan, Luksemburg Grupa C: Chorwacja, Ukraina, Węgry, Austria, Cypr Grupa D: Gruzja, Bośnia i Hercergowina, Łotwa, Holandia, Rumunia Grupa E: Finlandia, Polska, Belgia, Szwajcaria, Albania Grupa F: Turcja, Włochy, Portugalia, Czechy, Białoruś Eliminacje EuroBasket Women 2013 - Francja Grupa A: Bułgaria, Izrael, Węgry, Ukraina, Portugalia Grupa B: Polska, Czarnogóra, Szwajcaria, Estonia, Serbia Grupa C: Litwa, Słowacja, Holandia, Belgia Grupa D: Hiszpania, Niemcy, Bułgaria, Rumunia Grupa E: Łotwa, Grecja, Włochy, Finlandia Młodzieżowe Mistrzostwa Europy U-16 Kobiet Dywizja B, Estonia 12-22 lipca 2012 Grupa C: Rumunia, Polska, Bułgaria, Luksemburg U-18 Kobiet Dywizja A, Rumunia 26 lipca - 5 sierpnia 2012 Grupa A: Hiszpnia, Szwecja, Polska, Francja U-20 Kobiet Dywizja A, Węgry 16-26 sierpnia 2012 Grupa B: Szwecja, Holandia, Włochy, Polska U-16 Mężczyzn Dywizja A, Litwa i Łotwa 19-28 lipca 2012 Grupa D: Polska, Czechy, Francja, Grecja U-18 Mężczyzn Dywizja A, Litwa i Łotwa 9-19 sierpnia 2012 Grupa D: Słowenia, Polska, Chorwacja, Rosja U-20 Mężczyzn Dywizja B, Grupa B: Luksemburg, Belgia, Polska, Holandia, Macedonia plkk.pl
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie |
| | |
| | #227 |
Reputacja: 58 |
Radko Varda opuścił zespół Olimpiji Ljubljana.Wcześniej to samo zrobił Woodside. Varda ma zagrać w Mariupolu. Czyli będzie pierwsze zwycięstwo Prokomu.Mam nadzieję,że kursy będą chociaż w granicy 1,7-1,6. |
| | |
| | #228 |
Chwilę temu znalazłem że w Lublanie nie zagrają: Danny Green, Ben Woodside, Dino Muric, Damir Markota+ Varda.Jest to 4 graczy z pierwszej piątki. Chyba jedyną sensowną opcją w tym momencie(kurs na Prokom 1,1)jest grać zwycięstwo prokomu w pierwszej kwarcie,lub handicap ewentualnie under na gości. Natomiast w zespole Sieny nie zagrają:McCalebb(podobno nie poleciał z zespołem),Kaukenas,Lavrinovic. Więc śmiało można zaryzykować Galatasaray,zwłaszcza ze kurs ładny Może mi ktoś powiedzieć czy Kevin Seraphin z Caji Laboral wystąpi w spotkaniu z Olympiacosem?? Przypuszczam,że nie ale nie mogę znaleźć potwierdzenia. Ostatnio edytowane przez xmarcinx ; 05-12-2011 o 22:56 |
| | |
| | #229 |
| Dołączył: 15.01.2010
Reputacja: 10 |
na stronie acb.com wyczytwałem ,że Caja Laboral dziękuje za gre Seraphinowi i Dragiciowi i życzy im powodzenia już w nba.Seraphina zastąpić ma Golubović znany z obecnej gry w Azovmashu, który dzisiaj miał przejść badania medyczne i jeśli wszystko będzie ok to zaraz dołączy do zespołu.Caja w tym roku wygląda bardzo biednie Teletović i San Emeterio to troche mało.
|
| | |
| | #230 |
Aha no tak myślałem z tym Seraphinem.Dzięki za info. W sumie Olympiacos też nie poraża składem. Golubovic spisywał się solidnie i nie rozumiem czemu Azovmash mu podziekował,zwłaszcza ze pecherov nie gra i się zrobiła dziura pod koszem.Ukrainiec powinien być jednak przyzwoitym graczem na 15-20minut. Ale czy Caja wygląda biednie? To nie jestem pewien.Zapominasz o Lampe,który gdyby nie kontuzja byłby bardzo przydatnym zawodnikiem.Nieźle radzi sobie Ribas,jest przyzwoity Oleson no i rutynowany Prigioni. Fakt że jeśli Teletovic zagra słabo(czyli mniej niż 15 pkt) to Caji będzie ciężko ale z Olympiacosem powinni powalczyć |
| | |
| | #231 |
| Dołączył: 15.01.2010
Reputacja: 10 |
Oczywiście pamiętam o Lampe tylko facet do gry wróci styczeń/luty i kto wie jak będzie wyglądałą jego gra po tej kontuzji biodra.Czytałem, że w takich wypadkach nie zawsze z motoryką i ruchliwością jest tak samo jak przed.Rok temu mieli mieli świetnego Huertasa na PG dziś już podstarzałego Prigioniego i bardzo słabego obecnie Huertela, pod koszem rok temu mieli Baraca,Batiste a teraz Golubovicia i Dorseya, któremu Ivkovicia nie ufa i gra znikome minuty.Za Logana przyszedł Williams(z Golden), jednak też grał słabo i go nie ma.Super forma Mirzy to za mało na cały sezon.Będą problemy w TOP 16. Kenny Gregory w Nancy. |
| | |
| | #232 |
Mallett przechodzi do Sopotu. Tak jak przewidywałem.Teraz trzeba stawiać szybko przeciwko ŁKS zanim będą handicapy zaporowe. |
| | |
| | #233 |
| Dołączył: 30.04.2011 Skąd: Włocławek
|
Lorinza Harrington, mający za sobą grę w NBA i dwóch polskich klubach, został dziś rozgrywającym Anwilu Włocławek. 31-letni Amerykanin podpisał kontrakt, który obowiązywać będzie do końca sezonu 2011/2012. Przyjazd koszykarza zaplanowany jest na poniedziałek. (12.12.11)
|
| | |
| | #234 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2077 |
Winnicki poprowadzi kadrę koszykarek Jacek Winnicki, trener PGE Turowa Zgorzelec, zostanie nowym selekcjonerem reprezentacji Polski kobiet. Stanowisko obejmie na początku przyszłego roku - informuje "Przegląd Sportowy". Szkoleniowiec wicelidera Tauron Basket Ligi poprowadzi biało-czerwone w przyszłorocznych eliminacjach mistrzostw Europy, w których ich rywalkami będą Czarnogórki, Serbki, Estonki i Szwajcarki. "Trener wicemistrzów Polski ze Zgorzelca jest tak blisko porozumienia z szefami Polskiego Związku Koszykówki, że o sprawie można pisać w trybie dokonanym" - ocenia "Przegląd Sportowy". 44-letni Winnicki w Zgorzelcu pracuje od 2010 roku i radzi sobie w tym klubie bardzo dobrze. W ubiegłym sezonie zdobył wicemistrzostwo kraju i został wybrany najlepszym trenerem TBL. Wcześniej pracował w Lotosie Gdynia i Sportino Inowrocław. Winnicki już raz starał się o stanowisko selekcjonera żeńskiej reprezentacji - w 2009 roku, jednak ówczesny prezes PZKosz Roman Ludwiczuk postawił na Dariusza Maciejewskiego. Maciejewski odszedł po tegorocznych mistrzostwach Europy, na których Polki występowały jako gospodynie turnieju, ale zajęły dopiero 11. miejsce. wp.pl
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie |
| | |
| | #235 |
ŁKS rozwiązał kontrakt z ostatnim z Amerykanów.Nie rozumiem po co w ogóle startować w rozgrywkach,aby później odwalać takie cyrki.Oczywiście też nie rozumiem czemu zespoły z Łodzi oraz Warszawy podobno nie miały wsparcia od miasta. Holmes ostatnio w ogóle grał coraz krócej i jego odejście było tylko kwestią czasu. Po raz kolejny szykuje się granie przeciwko Łodzianom.Mam nadzieję,że niespodziewany lider tabeli nie pokpi sprawy jak Trefl i nie odpuści sobie 3/4 spotkania. |
| | |
| | #236 | |
| | |
| | #237 |
| Moderator Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Mindfields
Reputacja: 713 | Aaaa, koszykarza fikcyjnie zatrudnię ![]() Urzędy pracy - zamiast aktywnie rozwiązywać problem bezrobocia - muszą zajmować się fikcyjnymi ogłoszeniami od klubów sportowych. Te oferują etaty, które wiadomo, dla kogo są przeznaczone... http://wyborcza.pl/1,75478,10819174,...zatrudnie.html
__________________ There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly. ![]() |
| | |
| | #238 |
| Moderator Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Mindfields
Reputacja: 713 |
Dobra wiadomość dla wszystkich spragnionych europejskiej koszykówki. Od przyszłego sezonu TOP 16 zostanie podzielone na dwie 8 zespołowe grupy, zamiast na obecne 4×4. Dzięki temu uczestnicy Final Four zagrają od 29-31 spotkań, zamiast obecnych 21-23. Z drugiej strony, czołowym drużynom Rosji czy Hiszpanii szykuje się niemały maraton. Te z drużyn, które wejdą do F4, zagrają w sezonie około 70 spotkań. Dla przykładu sezon zasadniczy w Hiszpanii trwa 34 kolejki, playoffy da się wygrać w 8 spotkaniach, pod warunkiem że są same sweepy, a do tego dochodzą mecze z puchary Hiszpanii (maksymalnie 3 spotkania). Dodając do tego Euroligę, mamy spokojnie ponad 75 spotkań. Mimo niewielkiej różnicy spotkań z NBA (75 do 82), w Europie i tak będzie mniejsza intensywność, bo sezon zaczyna się wcześniej i kończy później (drużyny NBA grają średnio co 2,5 dnia, natomiast najbardziej aktywne drużyny europejskie zagrają około co 4 dni).
__________________ There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly. ![]() |
| | |
| | #239 |
| ModTeam Dołączył: 13.06.2006 Skąd: una paloma blanca
Reputacja: 942 |
| | #240 | |
| Dołączył: 03.12.2010 Skąd: Far Far Away
Reputacja: 21 | Cytat:
| |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Newsy, transfery, ciekawostki dotyczące Ligue1 | vindom | Francja | 110 | 26-07-2011 11:42 |
| Newsy, transfery, kontuzje - Liga Szkocka 2008/09 | fabregas | Szkocja, Walia i Irlandia | 24 | 15-02-2009 13:00 |
| Transfery oraz newsy sezon 08/09 | easy | Francja | 62 | 03-02-2009 20:21 |
| NBA : Newsy, transfery oraz dyskusje ... | jemjogurt | NBA | 97 | 25-01-2009 01:22 |
| Newsy, transfery, dyskusje - Liga Szkocka [07/08] | michauek | Szkocja, Walia i Irlandia | 6 | 17-04-2008 11:39 |