Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Kupony

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 09-02-2012, 20:37   #301
Moderator

Reputacja: 917
#24 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 09-02-2012 o 21:01
Ramzesa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-2012, 15:46   #302
Moderator

#25 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 10-02-2012 o 20:39
stare 10-02-2012, 21:29   #303
Moderator

#26 (bez progresji)

Na jutro dwa konkretne bety i to będzie moje jedyne typowanie w dniu jutrzejszym. Wszystko sobie ułożyłem w głowie na długo przed meczami i uważam, że warto zagrać te dwa typy w ako.

Na pierwszy ogień idzie mecz Racingu Santander z Atletico. Gospodarze na własnym obiekcie tracą mało goli, mało też zresztą strzelają. Atletico pod wodzą nowego trenera radzi sobie bardzo dobrze. Jest jednak kilka mankamentów, które trzeba jeszcze dopracować. Pomimo, że bardzo dobrze radzą sobie w defensywie to mają problem z akcjami ofensywnymi. Głównym problemem i sprawą do przemyśleń jest kwestia podłączenia Falcao pod resztę drużyny. Kolumbijczyk dużo biega, jest aktywny, ale nie tworzy jednej drużyny z resztą kolegów. Zawodnik często sam stwarza sobie okazje do strzelenia bramki, a podań w niektórych meczach dostaje jak na lekarstwo. Wracając jednak do kwestii defensywy to Atletico stara się niszczy akcje w zalążku. Przerywają akcje rywali grając lekkim faulem w środku boiska. W ten sposób akcje rywala nie mogą się rozwijać, a drużyna prędzej czy później traci piłkę. Jeśli miałbym typować wyniki to typowałbym skromne zwycięstwo Atletico, chociaż remis mnie nie zdziwi, bo Racing nieźle radzi sobie z silniejszymi rywalami. Under bramkowy to chyba najlepsza okazja do ugrania czegoś w tym meczu.

Kolejny mecz to pojedynek Betisu z Athletic Bilbao. Baskowie ostatnio grają rewelacyjną piłkę. Fajnie się ogląda ich grę, bo grają bardzo ofensywnie. Czasami zapominają wręcz o tym, że rywal bramki także może strzelać i zapominają cofnąć się, by bronić się przed natarciem. Bielsa preferuje grę ofensywną, czy to w czasach kiedy prowadził Chile czy teraz kiedy zajął się trenowaniem zespołu klubowego. Spodziewam się więc ciekawego widowiska. Betis z pewnością coś ustrzeli. To mocny zespół grający piłkę kombinacyjną. W poprzednim meczu obu tych drużyn padł overowy wynik, ale wtedy to Betis wygrał. Jutro bardzo możliwe, że Baskowie odbiorą co swoje i zainkasują trzy punkty. Największym mankamentem Bilbao jest jednak gra w defensywie. Spodziewam się ciekawego meczu i typowałbym 2:1 dla zespołu gości.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 11-02-2012 o 23:55
stare 12-02-2012, 01:59   #304
Moderator

#27 (bez progresji)

Kolejne derby Madrytu przed nami, co prawda nie będzie to mecz z udziałem Realu, ale myślę, że może być ciekawie. Rayo na własnym obiekcie będzie podejmować Getafe. Nie wiem jak Was, ale mnie bardziej przekonuje ekipa Getafe. Potrafili wygrać z Barceloną, ale potrafili także nawiązać walkę z Realem w derbach tydzień temu. Vallecano na własnym obiekcie gra słabo. O niebo lepiej idzie im w meczach wyjazdowych. Na początku sezonu Rayo ograło Getafe na ich obiekcie i teraz istnieje duże prawdopodobieństwo, że Getafe przyjedzie odebrać swoje punkty, które stracili. Spodziewam się solidnego meczu jak przystało na derby, ale po stronie Getafe widzę lekkie value. Kursy przed meczem powinny jeszcze spaść, więc pobieram już teraz.

Mecze Espanyolu i Valencii odpuszczam. Generalnie można by zrobić z tego świetnego dubla, ale mam spore wątpliwości i czuję niespodziankę w którymś meczu. Do Barcelony przyjeżdża słaba Saragossa, nie wygrali od bardzo dawna, ale sądzę, że to może mydlić nam oczy. Espanyol potrafi zaliczyć wtopę, a w pamięci mam mecz z Osasuną, także w Barcelonie, a wtedy rywal był także bez zwycięstwa na wyjeździe.
Valencia jest w dołku. Ostatnio mecz goni mecz, a pojedynkowali się przecież z Barceloną. Forma słaba, Soldado zawodzi, może być różnie. Któryś z tych dwóch meczów może przynieść niespodziankę, chociaż nie chcę być złym wieszczem.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 12-02-2012 o 17:44
stare 12-02-2012, 20:14   #305
Moderator

#28 (bez progresji)

Kurs na Levante w meczu z Realem jest przesadzony. Wiadomo, że sensacji tu nie będzie, ale zawyżając kurs na ekipę gości, rosną także kursy na inne zdarzenia. Przecież jakby nie było Levante to ścisła czołówka. Dobra, zgodzę się z tym, że obecna pozycja w tabeli jest wynikiem niesamowitego startu na początku sezonu, ale kursy pokazują jakby to Królewscy grali z jakimś totalnym outsiderem. Levante już w tym sezonie pokonało Real Madryt, więc w jakimś tam stopniu się z nimi przetarli. Wtedy jednak była forma, a mecz rozgrywany był w Walencji więc na siłę uczepienie się tamtego meczu też jest bezsensowne. Levante nie jest zlepkiem wielkich nazwisk, ale czuć w tej ekipie taki "tim spirit". Niektóre drużyny sprawiają wrażenie bezpłciowych, drużyn bez charakteru. Levante potrafi grać bez kompleksów i to bez różnicy z kim grają. Wiecie kiedy Real ostatni raz zachował czyste konto na Santiago Bernabeu ? - W październiku. Przecież oni nie grają co tydzień z Barceloną, tylko przyjeżdża taka Saragossa, która notabene jest jedną z najsłabszych drużyn w lidze i spokojnie wciskają im bramkę. Cwanie, po szybkim rozegraniu stałego fragmentu, ale cel uświęca środki. Saragossa nie ma wielkich nazwisk, nie jest tą drużyną z poprzednich sezonów, ale też czuć ducha tej drużyny. Przy okazji tego właśnie meczu mówię sobie "e Saragossa jest tak słaba, że Real ich pewnie rozbije jakąś katalońską manitą". - Nic z tych rzeczy. Wygrali 3:1, ale nie było to zwycięstwo na miarę Królewskich. Może nie być formy, mogą być osłabienia i różne inne problemy, ale jeśli przychodzi taki mecz z Barceloną czy właśnie z Realem, to wszystkie drużyny się spinają. Na Real wiele drużyn przyjmuje grę w otwarte karty. Co to za różnica czy przegrają jedną czy też pięcioma bramkami. Może uda się przy okazji coś strzelić samemu ? Siedząc w polu karnym i licząc na jedną kontrę ciężko jest coś wskórać. Wiadomo, że Real ma zabójcze kontry, ale ma także mankamenty. Wykazują słabość przy stałych fragmentach gry i kilka drużyn to skrupulatnie wykorzystuje. Czy Levante też może czaić się na jakiś stały fragment ? Trener Martinez leszczem nie jest. Potrafił zawojować PD to myślę, że i będzie starał się coś wymyślić na Real. Bez walki na pewno się nie poddadzą i gram BTS w tym meczu po świetnym kursie.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 12-02-2012 o 22:18
stare 13-02-2012, 00:46   #306
Moderator

#29 (bez progresji)

Na poniedziałek zostaje nam ciekawy mecz w San Sebastian. Sociedad będzie podejmować zespół Sevilli. Mecz typersko może być ciekawy. W Sevilli doszło do nieuniknionej roszady na pozycji trenera. Obecny szkoleniowiec nie miał w ogóle pomysłu na zespół. Gracze Sevilli mają spore możliwości kadrowe, może nie tak spore jak w poprzednich sezonach, ale uważam, że nawet w takim składzie mogą być mocni, jeśli ich ktoś odpowiednio pokieruje. Nowym szkoleniowcem został Jose Miguel Gonzalez, legenda Realu Madryt. Po szkoleniowych przygodach w Madrycie tym razem Michel szuka szczęścia w Sewilli. Nici ma solidne i jestem ciekaw co z nich uszyje. Powinniśmy go pamiętać z solidnej pracy w Getafe, bo tym wyróżnił się szczególnie. Nie ukrywam, że liczę tu na efekt nowej miotły. Już w pierwszych dniach przeprowadził zamknięty trening, rozmawiał indywidualnie z piłkarzami. Brzmi to poważnie i wygląda na to, że nowy trener już w debiucie chce sięgnąć po 3 punkty. Moim zdaniem jest duża szansa na taki właśnie scenariusz. Zawsze uważałem, że Sevilla to solidny zespół, ale brak im odpowiedniego przewodnika. Co prawda Sociedad notuje ostatnio niezłe wyniki. Stawili opór Barcelonie na CN, rozbili Gijon (najgorsza defensywa ligi) i pokonali także Valencię na wyjeździe dość nieoczekiwanie. Trzeba jednak wspomnieć, że przegrali z Atletico Madryt i tu bym się chciał chwilę zatrzymać, bo będzie to kluczem całej analizy. Atletico wygrało w San Sebastian pewnie 4:0. Obaj trenerzy, mam na myśli szkoleniowca Atletico i Michela wyróżnia to, że od swoich zawodników wymagają solidnej gry defensywnej i walki na boisku. Atletico pomimo tego, że przyjęło praktycznie od pierwszego meczu taką strategię, nie dość, że nie stracili gola od 540 minut to jeszcze rozbili taki Sociedad 4:0. Wystarczy spojrzeć jak często faulowali gracze Atletico przed objęciem posady przez nowego trenera, a jak to wygląda teraz. Proszę też spojrzeć na poprzednie wyniki, a na wyniki po przyjściu nowego "kołcza". Nie o Atletico tu teraz mowa, a o Sevilli, ale chcę pokazać, że jest tu wiele analogii i że solidna defensywa to klucz w jutrzejszym meczu. Michel podkreśla wielokrotnie, że on nie boi się kogoś wyrzucić jeśli nie będzie przykładał nogi w trakcie meczu. Żąda od swoich zawodników stuprocentowego zaangażowania w walce o każdą piłkę. Sevilla jutro powinna zainkasować 3 punkty. Wszystko teraz leży w nogach piłkarzy, by przełożyli to na papier.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 13-02-2012 o 22:49
stare 13-02-2012, 15:22   #307
Moderator

#30 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 13-02-2012 o 20:23
stare 13-02-2012, 19:22   #308
Moderator

#31 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 13-02-2012 o 22:13
stare 13-02-2012, 23:54   #309
Moderator

#32 (bez progresji)

Ciężko podejść do meczu Leverkusen z Barceloną. Wiele osób ślepo będzie stawiało na Barcelonę, ale czy tędy droga ? Ostatnie mecze w wykonaniu Barcy to dramat. Mimo, że sympatyzuję z tym klubem, to ja ewidentnie widzę problem. Niektórzy próbują tłumaczyć niepowodzenia na swój sposób. Barcelona niby ciągle gra swoje, ale to już nie jest to samo. Nie chcę mówić jak niektórzy "czas Barcelony się skończył", bo takie wpisy mnie śmieszą, ale stwierdzenie, że nie mają formy będzie trafne. Leverkusen to nie jest ogórek, w fazie grupowej na własnym stadionie grali bardzo dobrze. Czy Valencia albo Chelsea to słabe drużyny ? Czy te drużyny nie powalczyłyby teraz z tą słabą obecnie Barceloną ? Mecz meczowi nie równy jak mówi porzekadło, ale zacznijmy też widzieć to co dzieje się poza Barcą. Teraz te zwycięstwa nie przychodzą tak łatwo. Bramki same nie wpadają, a do tego trzeba martwić się o defensywę, która w meczu z Osasuną spisywała się tragicznie. Błędy popełniane bez Pique nie przestoją tej klasy zawodnikowi. Patrząc jak gra Barcelona na wyjazdach, na pewno nie postawię na nich pieniędzy. Zaraz znajdzie się pełno opinii, że Barca lajtowo wygra ten mecz, że oni już tylko mogą skupić się na LM, ale mnie to nie przekonuje. Jestem podłym dziadem i wierzę w to co widzę, a widzę Barcelonę słabą, która jutro być może będzie musiała zadowolić się remisem.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 14-02-2012 o 22:35
stare 14-02-2012, 23:45   #310
Moderator

#33 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 15-02-2012 o 15:53
stare 16-02-2012, 00:15   #311
Moderator

#34 (bez progresji)

Ciężko mi coś wybrać na pojedyncze mecze, więc zdecydowałem się zagrać taką oto sklejkę na awans danej drużyny. Nad selekcją starałem się nieco pomyśleć i zaraz rzucę krótkie uzasadnienie, bo nie widzę sensu pisania dłuższej wypowiedzi. Po pierwsze, dlaczego Sporting ? Uważam, że Legia przede wszystkim przegrała te okienko transferowe. Stracili ważne ogniwa (chociaż Rybus ze Sportingiem jeszcze zagra), ale przede wszystkim nie dokonano tam potrzebnych wzmocnień. Boję się, że na drużynę z Portugalii to może już nie starczyć. Legia musiałaby zagrać dwa bardzo dobre mecze i co najważniejsze, jutro zdobyć konkretną zaliczkę przed rewanżem. Dla mnie, droga Legii kończy się już teraz.
Kolejny typ to Valencia. Odpadli z LM, nie przeszli Barcelony w Pucharze Króla, więc o LE mogą powalczyć. Zespół nie jest w najlepszej dyspozycji, ale mecz z Gijon powinien ich podbudować. Wygrali wysoko i to oni są faworytem tego dwumeczu. Na wyspach o zwycięstwo będzie ciężko, ale ostatnie słowo powinno należeć do Valencii.
Manchester United.. Tu zastanawiałem się czy nie odpuścić. Walka w PL jest zacięta, ale z drugiej strony Ajax jest w tym sezonie strasznie słaby. W meczach ligowych obnażają swoją niedoskonałość, a MU mimo, że sezonu do tej pory nie mogą zaliczać do udanych (chodzi mi o odpadnięcie z LM) to i tak walczą o mistrzostwo w lidze, a siły powinny starczyć również na wojaże europejskie, gdzie poziom jest o wiele niższy niż w LM.
Na koniec typ na Bilbao. Strasznie lubię tą drużynę. Mają charakter, nie odpuszczają. Są w finale Pucharu Króla, grają w LE i są liczącą się siłą w PD. Co do Lokomotivu to nie chcę się zbytnio na ich temat wypowiadać, bo widziałem ich tylko w meczu z Anderlechtem. Baskom jutro o zwycięstwo może być ciężko, bo teren i pogoda sprzyjać nie będą, ale w Baskonii powinni dojechać rywala i awansować.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 16-02-2012 o 00:38
stare 17-02-2012, 15:58   #312
Moderator

#35 (bez progresji)

Dziś znając życie pójdzie cała masa kuponów Lech + Polonia (o ile nie będzie zwrotu). Ludzie od razu napalają się na pierwszą kolejkę i oczekują skuteczności na poziomie 100%. Trzeba pamiętać, że jest to cholernie długa przerwa. Piłkarze grali sobie sparingi w Hiszpanii, Turcji i w innych ciepłych krajach. Co roku powtarza się to samo, bo wracając na pierwsze ligowe mecze po prostu te mecze dostają zastoju i ja wielkich widowisk bym się nie spodziewał. ŁKS to dla mnie wielka niewiadoma. Zbitka piłkarzy, Świr też nie wiadomo jak odnajdzie się w nowej roli, więc ja się wstrzymam z jakimikolwiek typami na mecze łódzkiej drużyny. Granie Lecha ? Moim zdaniem też nie do grania. Kurs słaby, a ten bilans GKSu z jesieni może być zdradliwy. Zanim skoczy się do wody, trzeba najpierw wybadać grunt, bo może to się źle skończyć. Jednak mój dzisiejszy i jedyny typ będzie opierał się na linii U/O w meczu Lecha z Bełchatowem. Tak jak powiedziałem, co roku jest ta sama śpiewka. W pierwszych meczach pada ogromna ilość underowych wyników i tu takiego bym się spodziewał. Bukmacherzy wystawiając niskie kursy w niektórych meczach sprawili, że nie da się niektórych zdarzeń grać. Jakiś under 2,5 po 1,40 ? Ja bym się bał, bo takich kursów nie było nawet na jesieni w meczach Lechii kiedy grali na 1:0,0:0,0:1. Garść statystyk i suchych faktów. W poprzednich sezonach w kolejkach inauguracyjnych padało:

2010/2011: 7 underów
2009/2010: 5 underów
2008/2009: 6 underów
2007/2008: 7 underów
2006/2007: 6 underów

Jak dla mnie mecz Lecha jest idealnym na under. Lech jest zdecydowanym faworytem bukmacherów, więc kursy na over też są stosunkowo wysokie. W dalszym ciągu w dużej mierze są uzależnieni od dyspozycji Łotysza, a drużyna z Poznania swojego stylu gry na pewno nie zmieni, bo i konkretnych roszad nie było. Wyniku nie typuję, bo tu i 0:0 może się zdarzyć by już na początku obrzydzić skutecznie typowanie Ekstraklasy na wiosnę dla wielu z Was

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 17-02-2012 o 22:38
stare 18-02-2012, 01:30   #313
Moderator

#36 (bez progresji)

Pierwszy remis w tym roku moim zdaniem padnie w... Łodzi. Pierwsza kolejka w nowym roku zawsze cechuje się małą ilością goli. Kurs na under ? - Śmiech na sali. Remis dla obu drużyn nie będzie złym rezultatem. Pora spotkania też "mało meczowa". Nigdy nie lubiłem i nie lubię oglądać meczów w "porze obiadowej", te bardzo często są nudne takie "do rosołu", żeby niczego nie przegapić.
Górale lepiej przepracowali okienko transferowe. Widzew bez Budki i jestem ciekawy jak poradzą sobie bez tego zawodnika. Łodzianie to solidna defensywa, a do tego grają u siebie. Nie chcę dużo pisać, bo szkoda rozpisywać się na temat meczów towarzyskich, które są słabą wykładnią. Patrząc jednak na potencjał kadrowy obu zespołów można stwierdzić, że obie ekipy są zbliżone do siebie. Mecz na jesieni skończył się podziałem punktów i myślę, że tym razem skończy się podobnie.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 18-02-2012 o 15:24
stare 18-02-2012, 22:44   #314
Moderator

Szczerze mówiąc ligę turecką oglądam stosunkowo często. Łatwo można znaleźć dobre value i ustrzelić jakieś dogi. Jutro ani value, ani doga upatrywać nie będę. Po prostu uważam, że jest dobry typ i powinno się z tego skorzystać. Gaziantepspor w najwyższej lidze w Turcji gra nieprzerwanie od 1990 roku i gdyby spadli to z pewnością byłoby to wielkie wydarzenie. Kolejek do końca jednak jeszcze sporo, ale ten powinni martwić się już powoli o swój byt, bo widmo spadku niebawem zajrzy im w oczy. Jeśli chodzi o formę, to praktycznie oba zespoły są na przeciwnych biegunach. Orduspor jak na drużynę, która była w dole tabeli, awansowała o kilka pozycji tym samym mając fantastyczną serię 5 meczów bez porażki. Nieźle zważywszy na to, że nie jest to żadna wybitna drużyna, a obecnie niektóre renomowane marki nie potrafią utrzymać takiej dyspozycji. Wszystko jednak wygląda dobrze tylko na papierze. Cały dorobek został wykonany na drużynach słabych i przeciętnych. Z kim się za to mierzył Gaziantepspor ? Z Trabzonem, Galatasaray, Besiktasem, Sivaspoor (notabene wygrany mecz 2:1), Fenerbahce czy też z Genclerbirligi. W większości meczów Gaziantepspor podejmował walkę i przynajmniej tego BTS-a pokrywał. W ostatnim meczu z Trabzonem wyglądało to słabo. Trafienie samobójcze przez jednego z obrońców, a potem jeszcze nietrafiony karny wykonywany przez... zawodnika, który zafundował samobójcze trafienie. Nie wychodziło nic, ani z gry, ani ze stałych fragmentów. Uważam, że drugi taki słaby mecz się nie trafi i tym razem sięgną po 3 punkty. Rywal jest słaby, jest na fali, ale do czasu. Takie serie, słabszych zespołów nie trwają długo. Gaziantepspor przy tym beznadziejnym terminarzu ma w końcu szansę zainkasować 3 punkty i na to właśnie liczę.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 19-02-2012 o 13:52
stare 19-02-2012, 14:03   #315
Moderator

Wielki dzień zarówno dla Vive jak i dla Wiślaków. O ile w meczu Vive kombinować nie trzeba (1,30), to w meczu w Płocku można trochę pogłówkować. Jeśli wygrają to właśnie gdzieś w zakresie 1-3 przewagi. Jeśli zremisują/przegrają to co to za różnica czy stawialiśmy po 1,40 czy po 3,20. Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, by przy dobrym rywalu jakim jest Metalurg, Wisła była w stanie wygrać z nimi minimum 4 bramkami. Mają świetnego bramkarza, a do tego solidnie grają w obronie. Spiny wielkiej u nich nie ma, mówić mogą różne rzeczy, ale w obliczu ważnych absencji ciężko im będzie o korzystny wynik. Jeśli przegrają minimalnie na trudnym terenie w Płocku to nikt pretensji mieć nie będzie. Tu jednak warto trochę pokombinować

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 19-02-2012 o 18:50
stare 19-02-2012, 23:32   #316
Moderator

Jeśli miałbym wybrać jakąś drużynę w której poczyniono największe zmiany podczas przerwy zimowej, to byłaby to właśnie Jaga. Gdzieś tam po cichu liczę też, że zespół zanotuje progres formy na wiosnę. Przede wszystkim pozycja szkoleniowca jest ważną kwestią. Mieliśmy dwa wielkie nazwiska tej zimy - Hajto i Świerczewski. Pomimo, że są kolegami to są to zgoła odmienne postacie. Świr z polskiej piłki robi sobie spore żarty. Niby sporo osiągnął w piłce, ale sposób w jaki się wypowiada nie świadczą o nim pozytywnie. Zresztą już praca w Zniczu budziła wiele zastrzeżeń, a facet głównie utrzymał się tak długo, bo ma nazwisko. Hajto natomiast bardzo skrupulatnie podszedł do swojego nowego pracodawcy. Podobnie jak jego kolega ma ogromne doświadczenie i teraz tylko od niego samego zależy jak te zdobyte doświadczenie wykorzysta. W Jadze przeprowadzono małą rewolucję w składzie. Pozbyto się dwóch głównych wyjadaczy, Skerli i Hermesa, którzy tylko blokowali miejsce młodym. Nie obiecywali progresu formy, więc postawienie na młodych jest dobrym rozwiązaniem. Długofalowy proces wdrażania młodzieży w Białymstoku właśnie się zaczął. Idą dobre roczniki i w najbliższych latach to właśnie ta młodzież na świadczyć o sile zespołu. Białystok ma zgarniać wszystkich młodych i utalentowanych chłopaków i wchłaniać ich do swojego klubu. Pomysł zacny, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Wiadomo, że na samej młodzieży bazować nie można więc Rasiak i Frankowski będą w głównej mierze odpowiedzialni za zdobycze bramkowe. Franek ? Ok. Rasiak ? Wiele osób wyśmiewa tego człowieka, ale ten facet w życiu liznął już wiele piłki i nie zawaham się użyć stwierdzenia, że na wiosnę będzie to jeden z najlepszych duetów w naszej lidze. Wrócił Grzesiu Sandomierski i zdecydowanie powinien podwyższyć jakość na bramce. Część "zwierzyńca" się wypożyczyło, a Sandomierski na wiosnę będzie z całych sił starać się, by załapać się do szerokiego składu na Euro. Kolejna barwna postać to Dżalamidze. Chłopak z umiejętnościami, ale powiem wulgarnie "wyżej sra niż ma dupę". Hajto to moim zdaniem idealna osoba, by nieco przytemperować Gruzina. Czy mu się uda ? Zobaczymy, ale jestem pewny, że sportowo temu chłopakowi nic nie brakuje i ma zadatki na wielkiego piłkarza.
Zdaje mi się, że Jaga w tabeli powinna być zdecydowanie wyżej. Potencjał kadrowy moim zdaniem nie jest wykorzystany w 100%, a jak patrzę na ten skład to są oni gotowi powalczyć nawet z czołówką. Wiadomo, że Hajto na początku może mieć problemy. Granie, a trenowanie to różne rzeczy. Widać jednak, że się starał i robił wszystko by Jagę mógł prowadzić na wiosnę. Pomagać mu będzie Dariusz Dźwigała, który robił solidną robotę w Radomiu i odchodząc z Radomiaka został za sobą gotowy materiał do awansu. Teraz powinna nastać nowa era Jagi. Dla niektórych może się zdawać, że ja to wszystko wyolbrzymiam, ale w Białymstoku podjęto twarde i męskie decyzje. Zaryzykowano i postawiono na Hajto. Klub nie chciał brać nikogo ze starych wyjadaczy, bo ciągle było widać te same nazwiska.
Trzeba jednak wspomnieć jeszcze o mankamentach zespołu z Białegostoku. Przede wszystkim obrona. Może być kłopot z jej zestawieniem i pewnie do pierwszego gwizdka nie będzie świadomi tego kto w linii defensywnej wybiegnie. Zabraknie Norambueny więc ktoś będzie musiał pokryć lukę.
Co słychać u Korony ? Kilka roszad było, o których warto wspomnieć. Golański i Gołębiewski to są dwa teoretycznie najsolidniejsze wzmocnienia. Golański wiadomo wraca z wypożyczenia i po tym zawirowaniu z zarobkami w końcu przystał na obniżenie pensji. Gołębiewski to jednak wzmocnienia jak dla mnie. W Górniku miał przebłyski i potrafi zagrać w pierwszym składzie, ale potrafi też pomóc drużynie na zmianie i trochę "podwyższyć" zespół przy stałych fragmentach. Jeden przyszedł, drugi odszedł. Mam na myśli Michała Zielińskiego. Jesienią zdobył bodaj 4 bramki i to akurat jest sporym osłabieniem. Chociaż suma sumarum między ziemią a niebem to wolałbym Zielińskiego od Gołębiewskiego. Potrzebny jest ktoś na tu i teraz, a nie wiadomo jak Gołębiewski wejdzie w drużynę. W sparingach spisywał się nieźle, był najskuteczniejszy, ale wiadomo jak to bywa z tymi sparingami. Przychodzi liga, a piłkarze zapominają jak się gra. Zdecydowanie mogli zostawić Zielińskiego, który został wypożyczony, a wtedy pole manewru byłoby zdecydowanie większe. Warto wspomnieć też o pomocniku - Miłoszu Przybeckim. Pozyskany z Polonii, w sparingach pokazywał się bardzo dobrze, ale.. zerwał więzadła w kolanie i w tym sezonie już nie zagra. Odchodzi Hernani, też po wielu rozważaniach, ale w końcu odchodzi do Pogoni. Sztab bardzo nalegał, by pozostał jeszcze na Jagiellonię bowiem w jutrzejszym meczu nie zagra aż 3 obrońców zawieszonych za kartki. Kamil Kuzera, Tadas Kijanskas i Tomasz Lisowski to zawodnicy, którzy opuszczą mecz z Jagą. Obie drużyny mają problemy ze zestawieniem linii defensywnej, chociaż Jaga te problemy ma zdecydowanie mniejsze. Value po stronie Jagi jest. Bukmacherzy kierowali się głównie tym, że Jaga na wyjazdach na jesieni grała słabo, do czego już nas przyzwyczaili. Jednak tak jak mówię Jaga Hajto to nie będzie ta sama drużyna. Korona natomiast jedzie na dobrym początku sezonu. Później spuścili z tonu, a wystarczy absencją kilku kluczowych zawodników i cały misterny plan się sypie co pokazali już wielokrotnie. Jutro stawiam na Jagę, ale zabezpieczę się w przypadku remisu.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 20-02-2012 o 20:55
stare 20-02-2012, 23:42   #317
Moderator

#40 (poziom 1)

Wracam do progresji póki co. Na LM planuję tylko jeden kupon. Zagram, że Real wygra do zera. Value moim zdaniem jest spore. Oglądałem mecze CSKA w fazie grupowej i ta drużyna mnie nie przekonuje. Moim zdaniem stawianie ich jako liczącego się rywala dla Realu jest śmieszne. Złe warunki zadziałają moim zdaniem w obie strony i będzie to widoczne. Mou wspominał, że chciałby zagrać na 0 z tyłu. Z tego co pamiętam to pojedynkował się już z drużyną CSKA, ale kiedy dowodził innymi klubami i z tej rywalizacji często wychodził na przysłowiowe "zero z tyłu". Wiadomo, że mecz meczowi nie równy i teraz prowadzi mega ofensywną drużynę Realu Madryt, ale moim zdaniem CSKA nie będzie w stanie nawiązać walki w tym dwumeczu. Gram progresją, wielkiej presji póki co nie ma, a value moim zdaniem jest.

W grze nadal jest taśma z awansami, na którą bardzo liczę, chociaż cholernie obawiam się postawy Legii. Niby z Górnikiem zagrali dno, ale to w końcu E-klasa i nie ten rywal. Tu mobilka jest ogromna, a rywal w wielkiej formie nie jest. Z drugiej strony Sporting przyjechał do Warszawy i mimo, że wielkiego meczu nie grali to zdołali wsadzić dwie bramy. W czwartek będzie gorąco, ale póki co kontrować nie ma sensu.

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 21-02-2012 o 19:55
stare 22-02-2012, 17:11   #318
Moderator

#41 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 22-02-2012 o 22:39
stare 22-02-2012, 17:55   #319
Moderator

#42 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 22-02-2012 o 20:43
stare 22-02-2012, 20:35   #320
Moderator

#43 (bez progresji)

Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 22-02-2012 o 22:39
Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Kupony > Ramzes typuje

Odpowiedz