Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Giełda, Finanse i Forex

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 14-07-2011, 11:59   #61

Reputacja: 67
Moim zdaniem ciekawą opcją jest "piramida finansowa" w postaci Lyoness - na którą jeszcze nie znaleziono "bata" działa legalnie, ma biuro i takie tam.
Na Słowacji to ruszyło i w Austrii, samonapędzający się mechanizm.
W Polsce przystąpił Polo Market, Orlen i PSB oraz wiele innych firm.
Resztę niech wam powie jakiś przedstawiciel tej firmy

/E

Lyoness to program partnerski skupiający konsumentów celem negocjacji zniżek konsumenckich.
Coś na wzór punktów Pay Back.
W zależności kiedy przystąpimy do programu lojalnościowego to będziemy jako beneficjenci tego przedsięwzięcia lub jako konsumenci.

Na czym rzecz polega:

Kupujemy coś za 100zł ze zniżką 10% czyli de facto płacimy 90zł.
Lyoness działa na takiej zasadzie, ze z tych 10zł "oszczędności " 1 raz w tygodniu dostaniemy zwrot tej kwoty na konto bankowe (1 przelew tygodniowo jest ogólnie).
Otrzymamy bodajże 2-3 złote od razu od tej kwoty na konto bankowe od razu możliwa jest wypłata.
Około 2-3 kolejnych złotych trafia na tak zwane konto zakupowe, czyli na wirtualne konto gdzie te zgromadzone pieniążki można wydać tylko i wyłącznie na zakupy dóbr i usług partnerów handlowych.
Reszta z tych "zaoszczędzonych" pieniędzy trafia do systemu Lyoness.
Czyli tak naprawdę zamiast 100zł płacimy 90zł, z czego jeszcze odzyskujemy ok 4-6zł z tym, że 2-3 złote od razu na konto bankowe a kolejne 2-3 złote na konto zakupowe.

Czyli : płacimy 100zł w sklepie, 2-3 złote wraca na konto bankowe, 2-3 złote idzie na konto zakupowe i tak ten biznes się nakręca.
Handlowcy są podjarani że im obroty rosną, my że mamy coś taniej dodatkowo mamy "konto zakupowe".

Tak to wygląda od strony konsumenta.
Od strony beneficjenta wygląda to zdecydowanie lepiej bo jak łatwo obliczyć, z tych 100zł zostało w systemie 4zł (załóżmy że dostaliśmy 3zł zwrotu gotówki i 3zł na konto zakupowe) te 4zł trafia do systemu i "ktoś" po prostu je dostaje.

Dostaje je ktoś kto jest w tak zwanym Bussines Teamie.
To tak skrótowo, wpiszcie w youtube hasło Lyoness Polska a zobaczycie reklamę jaka niedługo będzie w Polsce (jak skompletują Bussines Team).
Resztę musicie sobie doczytać na www.goldenline.pl i tam jest specjalna grupa LYONESS.

Od razu mówię:
To "piramida" finansowa na którą jeszcze nikt nie znalazł "bata", ja widzę w niej "sens" ale nie mam 9k by zainwestować. Można rzec, że to samonapędzający się mechanizm jak to wystartuje w Polsce.

Na Słowacji i w Austrii firmy współpracujące z Lyoness (głównie Carefour) zwiększył gigantycznie obroty.

Cały sens polega na tym, że z tak zwanych "reszt zakupowych" ludzie będą zarabiać pieniądze dla kogoś kto będzie w bussines teamie.
Wyobraźcie sobie że na 1 członka bussines teamu będzie przypadać np 20-30 tys. ludzi.
Jeżeli przyjmiemy średnio, że takie osoby zrobią zakupy na 100zł/tygodniowo i wygenerują przykładowo 4zł dla nich na konto zakupowe, 3 zł na konto do banku i 3 dla Bussines Teamu to sobie policzcie co i jak

Lyoness ma siedzibę w Katowicach. Reszta zależy od was, ja widzę ten system prosto, widze w nim sens ale nie mam niestety $ aha no i okres "oczekiwania" na poważne zyski to ok 1-2 lat.

Resztę poczytajcie na Goldenline.pl

Lub wybierzcie się na spotkanie Lyoness w waszym mieście/okolicy

Ostatnio edytowane przez Krzysztof1985 ; 15-07-2011 o 08:30
Krzysztof1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-07-2011, 23:28   #62

Reputacja: 36
Nie wiem czy czytałeś dokładnie na ten temat czy po prostu tutaj udzieliłeś ogólnej wypowiedzi, ale nie jest to tak że inwestujesz 9k i za parę lat masz wielkie pieniądze za samą inwestycję jednorazową. To jest wkład w biznes nad którym musisz solidnie pracować i mieć wiedzę w marketingu żeby z tego czerpać za rok czy dwa korzyści materialne.
stare 18-09-2011, 01:07   #63
Moderator

Reputacja: 713
Do przerwy 0:1

Jest to wpis odnoszący się do inwestycji w kluby piłkarskie. Autor popełnił go ze
względu na informację dotyczącą Manchesteru United, którego akcje mają zadebiutować
na giełdzie w Singapurze. Myślę, że na forum bukmachersko / sportowym na pewno
kilka osób taka tematyka zainteresuje.

http://blogi.ifin24.pl/trystero/2011...do-przerwy-01/

There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly.

Baqu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-12-2011, 21:38   #64

Reputacja: 5
1. Najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie - prędzej czy później zwróci się z nawiązką. I nie mówię tutaj o szkoleniach guru za jakieś kosmiczne pieniądze, którzy w 95% przypadków są hochsztaplerami. Zacznij od nauki języka obcego, rozwijania swoich zainteresowań.

2. Jeżeli już inwestować to tylko w to na czym się znasz.
Leci Kasa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-01-2012, 21:50   #65

Reputacja: 132
Przez przypadek znalazłem ten post na forumku, więc trochę odświeżę temat. Jestem uczestnikiem programu więc pare rzeczy na ten temat wiem
Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Moim zdaniem ciekawą opcją jest "piramida finansowa" w postaci Lyoness - na którą jeszcze nie znaleziono "bata" działa legalnie, ma biuro i takie tam.
Na Słowacji to ruszyło i w Austrii, samonapędzający się mechanizm.
W Polsce przystąpił Polo Market, Orlen i PSB oraz wiele innych firm.
Resztę niech wam powie jakiś przedstawiciel tej firmy
Po pierwsze program nie jest piramidą finansową, co wielokrotnie udowadniano. Przede wszystkim zyski nie pochodzą z żadnych wpłat, a cały biznes finansowany jest przez partnerów handlowych. Zysk nie jest uzależniony tylko od "wystarczająco wczesnego wejścia do systemu", a przypadków, gdzie osoba dołączająca się później zarobiła dużo więcej od innej, wcześniej zarejestrowanej nie brakuje.
No i najważniejsze - w programie nie można stracić swoich pieniędzy.
Jak widać piramidą to to na pewno nie jest...
Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Lyoness to program partnerski skupiający konsumentów celem negocjacji zniżek konsumenckich.
Coś na wzór punktów Pay Back.
W zależności kiedy przystąpimy do programu lojalnościowego to będziemy jako beneficjenci tego przedsięwzięcia lub jako konsumenci.

Na czym rzecz polega:

Kupujemy coś za 100zł ze zniżką 10% czyli de facto płacimy 90zł.
Lyoness działa na takiej zasadzie, ze z tych 10zł "oszczędności " 1 raz w tygodniu dostaniemy zwrot tej kwoty na konto bankowe (1 przelew tygodniowo jest ogólnie).
Otrzymamy bodajże 2-3 złote od razu od tej kwoty na konto bankowe od razu możliwa jest wypłata.
Około 2-3 kolejnych złotych trafia na tak zwane konto zakupowe, czyli na wirtualne konto gdzie te zgromadzone pieniążki można wydać tylko i wyłącznie na zakupy dóbr i usług partnerów handlowych.
Reszta z tych "zaoszczędzonych" pieniędzy trafia do systemu Lyoness.
Czyli tak naprawdę zamiast 100zł płacimy 90zł, z czego jeszcze odzyskujemy ok 4-6zł z tym, że 2-3 złote od razu na konto bankowe a kolejne 2-3 złote na konto zakupowe.

Czyli : płacimy 100zł w sklepie, 2-3 złote wraca na konto bankowe, 2-3 złote idzie na konto zakupowe i tak ten biznes się nakręca.
Handlowcy są podjarani że im obroty rosną, my że mamy coś taniej dodatkowo mamy "konto zakupowe".

Tak to wygląda od strony konsumenta.
Od strony beneficjenta wygląda to zdecydowanie lepiej bo jak łatwo obliczyć, z tych 100zł zostało w systemie 4zł (załóżmy że dostaliśmy 3zł zwrotu gotówki i 3zł na konto zakupowe) te 4zł trafia do systemu i "ktoś" po prostu je dostaje.

Dostaje je ktoś kto jest w tak zwanym Bussines Teamie.
To tak skrótowo, wpiszcie w youtube hasło Lyoness Polska a zobaczycie reklamę jaka niedługo będzie w Polsce (jak skompletują Bussines Team).
Trochę bzdur we fragmencie wyżej. Radzę się nie sugerować.

Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Od razu mówię:
To "piramida" finansowa na którą jeszcze nikt nie znalazł "bata", ja widzę w niej "sens" ale nie mam 9k by zainwestować. Można rzec, że to samonapędzający się mechanizm jak to wystartuje w Polsce.
Rejestrując się w programie nie robimy żadnej inwestycji. Podane wyżej 9K to tzw. pakiet premium, który nie jest ani wymagani ani niezbędny do zarabiania na systemie.
Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Na Słowacji i w Austrii firmy współpracujące z Lyoness (głównie Carefour) zwiększył gigantycznie obroty.
True... w tych krajach trwa kampania reklamowa więc obroty i ilość klientów sieci wzrosły.

Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Cały sens polega na tym, że z tak zwanych "reszt zakupowych" ludzie będą zarabiać pieniądze dla kogoś kto będzie w bussines teamie.
Wyobraźcie sobie że na 1 członka bussines teamu będzie przypadać np 20-30 tys. ludzi.
Jeżeli przyjmiemy średnio, że takie osoby zrobią zakupy na 100zł/tygodniowo i wygenerują przykładowo 4zł dla nich na konto zakupowe, 3 zł na konto do banku i 3 dla Bussines Teamu to sobie policzcie co i jak
Kolejna bzdura - nie tak to wygląda.

Cytat:
Napisał Krzysztof1985 ->

Lyoness ma siedzibę w Katowicach. Reszta zależy od was, ja widzę ten system prosto, widze w nim sens ale nie mam niestety $ aha no i okres "oczekiwania" na poważne zyski to ok 1-2 lat.
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "poważne zyski" ale średnią krajową można osiągnąć w kilka tygodni... po 1-2 latach zyski są zdecydowanie ponadprzeciętne.

Ogólnie chciałem wyjaśnić pare głupot. Jak ktoś ma jakieś pytania odnośnie programu - chętnie odpowiem.
mJaUrVcEin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18-02-2012, 16:18   #66
Moderator

nowy fundusz inwestycyjny Rybińskiego

http://www.rybinski.eu/2012/02/powstaje-eurogeddon/

There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly.

stare 22-02-2012, 15:50   #67

Reputacja: 3
ktos ma jakas wiedze na temat funduszy inwestycyjnych?
zamierzam w nie zainwestowac i przydalaby mi sie jakis doradca
mistrzunio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-03-2012, 07:43   #68

Reputacja: 28
Cytat:
Napisał mistrzunio ->

ktos ma jakas wiedze na temat funduszy inwestycyjnych?
zamierzam w nie zainwestowac i przydalaby mi sie jakis doradca
Pracuję w BAnku (nazwy nie wymienie) i ciągle sprzedaje fundusze dlatego po dobroci powiem ci w skrócie.........
Na Żadnym funduszu nie wyjdziesz rewelacyjnie...Niesttety tak to działa w rzeczywistosci........Możesz dostac zapewnienia zysku...możesz miec swietne prognozy z przeszłosci....ale każdy zysk przedstawiany przez opiekuna lub maklera to tylko PROGNOZA.........

Najbezpieczniejsza opcja to LOKATA.... a Jesli chodzi o inwestycje, Sprzedaje JE bo musze zwyczajnie...za to mi solidnie płacą.....ale Nigdy nie obiecuje klientom zysku lecz podkreślam, że SZACUNKOWY ZYSK...PROGNOZOWANY ZYSK..itp...

Zastanów się nad tym -->> A jeśli nie lokaty...to już lepiej wejdz w obligacje gdze masz pewnośc że dla ciebie zarobią........co prawda okres długoletni, ale przeważnie warty założenia...
Airborne jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18-03-2012, 15:41   #69

Dla osób chcących bezpiecznie przechować zgromadzony kapitał lokata to faktycznie dobre rozwiązanie. Ale jak już ktoś chce mieć znaczne zwroty z inwestycji to raczej na lokacie kokosów nie zarobi. Znowu dla osób, które są w stanie trochę zaryzykować ale nie mają zbyt wysokich środków jest już ciężej coś wybrać. Chodzi mi pogłowie rynek forex, bo sporo sie o tym ostatnio mówi. Wkład początkowy jest do zaakceptowania dla wielu zainteresowanych, a zarobić można. Tylko jako osoba nie mająca na ten temat dużej wiedzy zastanawiam się od czego zacząć?
Jak wspominacie Wasze początki?
tabelka27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-04-2012, 21:26   #70
Moderator

jeżeli kogoś zadowala zysk na poziomie 200 zł ZA DARMO !

to polecam to konto bankowe:

http://drogadowlasnegom.blogspot.co....-nawet-do.html

Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Giełda, Finanse i Forex > W co inwestować ? - Czyli nasze przewidywania...

Odpowiedz