Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   222zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Systemy Bukmacherskie

Odpowiedz
 
Udostępnij Narzędzia wątku
stare 19-03-2007, 16:30   #1
 
Avatar Kamil_gks
 
Dołączył: 10.12.2005
Skąd: Łęczna
Postów: 131
Reputacja: 22
System Blokowy

Czy mógłby mi ktoś opisac dokladnie na czym polega System Blokowy w sts-sie ?? Dzieki z góry...
Kamil_gks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2007, 19:53   #2
 
Avatar cerber
 
Dołączył: 09.10.2006
Skąd: Krosno
Postów: 1,629
Np wybierasz sobie system 2/3 no i tak jak normalnie wybierasz 3 mecze to muszą siasc 2 zeby cos kasy wpadlo.
A tu jest takie cos , ze stawiasz w 1 bloku np 5 meczy , w drugim bloku tez 5 (mozesz stawiac ile chcesz meczy na blok , podaje przykladowo) no i w trzecim tez np 5 (zakladajac ze wybierasz system 2/3)
No i teraz Ci muszą siasc 2 cale bloki zeby kupon siadl tzn np 1 i 2 bloku musza siasc wszystkie mecze w tym przypadku 1 blok wszystkie 5 no i w drugim tez wszystkie 5.
Oczywiscie moze nie siasc 2 blok , ale za to 1 i 3 muszą
Poza tym mozesz podawac jeszcze 'pewniaki' tak jak w normlanych systemach.
Wiesz juz o co w tym biega??
__________________

cerber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2007, 20:00   #3
 
Avatar Kamil_gks
 
Dołączył: 10.12.2005
Skąd: Łęczna
Postów: 131
Reputacja: 22
Cytat:
Napisał cerber

Np wybierasz sobie system 2/3 no i tak jak normalnie wybierasz 3 mecze to muszą siasc 2 zeby cos kasy wpadlo.
A tu jest takie cos , ze stawiasz w 1 bloku np 5 meczy , w drugim bloku tez 5 (mozesz stawiac ile chcesz meczy na blok , podaje przykladowo) no i w trzecim tez np 5 (zakladajac ze wybierasz system 2/3)
No i teraz Ci muszą siasc 2 cale bloki zeby kupon siadl tzn np 1 i 2 bloku musza siasc wszystkie mecze w tym przypadku 1 blok wszystkie 5 no i w drugim tez wszystkie 5.
Oczywiscie moze nie siasc 2 blok , ale za to 1 i 3 muszą
Poza tym mozesz podawac jeszcze 'pewniaki' tak jak w normlanych systemach.
Wiesz juz o co w tym biega??
Wiem dzieki.. ale czy płace za to tyle co za normalny rozpis ???
Kamil_gks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2007, 20:03   #4
 
Avatar cerber
 
Dołączył: 09.10.2006
Skąd: Krosno
Postów: 1,629
Tak,o ile pamietam za 2/3 minimalnie byla stawka 6 zl , tylko przy blokach automatycznie Ci sie podnosi kurs , bo jest wiecej meczy
__________________

cerber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-03-2007, 18:35   #5
 
Avatar Kamil_gks
 
Dołączył: 10.12.2005
Skąd: Łęczna
Postów: 131
Reputacja: 22
Cytat:
Napisał cerber

Tak,o ile pamietam za 2/3 minimalnie byla stawka 6 zl , tylko przy blokach automatycznie Ci sie podnosi kurs , bo jest wiecej meczy
No to juz wszystko wiem.. dzieki
Kamil_gks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13-04-2007, 19:03   #6
 
Dołączył: 18.02.2007
Skąd: KRK
Postów: 58
Nie do konca przy bloku 2 z 3 minimalna oplata na blok to 1 zł ( w przypadku rozpisu na jedną kombinacje jest to 2 zł ) czyli przy bloku 2 z 3 placisz 3 zł a nie tak jak w rozpisie 6 zł. Mozesz oprocz blokow normalnych dodac tzw. pewniaki za ktore dodatkowo nie doplacasz czyi blok z pewniakami jest za darmo ( tylko ze jesli ktorykolwiek pewniak nie wejdzie wtedy kupon ci nie siada). Hehe wiem bo sam gram systemem blokowym w stsie.
MisieQ88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13-04-2007, 23:16   #7
 
Avatar cerber
 
Dołączył: 09.10.2006
Skąd: Krosno
Postów: 1,629
A ja gram w toto-mixie i na jedną kombinacje mozna minimalnie postawic 1 zł ,przynajmniej tak było dawniej...
__________________

cerber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-04-2007, 12:22   #8
 
Dołączył: 18.02.2007
Skąd: KRK
Postów: 58
Cerber przeczytaj moj post jeszcze raz i go przeanalizuj tak jest ze za jedna kobinacje czyli za jeden blok placisz 1zl przy Kuponie Blokowym 2z3 placisz 3 zł, w rozpisie zaplacilbys 6 zl poniewaz w rozpisie minimalny wklad to 2 zl.

Czy juz mnie rozumiesz. 8)
MisieQ88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-05-2007, 15:31   #9
 
Dołączył: 22.05.2007
Postów: 6
Witam jestem nowym na forum, czasem gram w stsie a ten system mnie zastanawia.

Dla mnie jest to trochę dziwne i proszę poprawcie mnie jeśli się mylę.

Obstawiamy 3 bloki powiedzmy po 3 spotkania.

chyba mniej więcej tak to by wyglądało:

Blok A - wynik "1" Blok B - wynik "4" Blok C - wynik "7"
Blok A - wynik "2" Blok B - wynik "5" Blok C - wynik "8"
Blok A - wynik "3" Blok B - wynik "6" Blok C - wynik "9"

powiedzmy że wszystkie wyniki wejdą, to jak obliczana jest wygrana?

Znam system 2/3 i mnie to strasznie trapi, czy w tym momencie każdy wynik pojedyńczego meczu jest mnożony na zasadzie:
A1 * B4 = wygrana itd ?
A1 * C7 = ....
B4 * C7 = ....
itd. ??

czy pewniaki są liczone jako oddzielny blok?
Mógłby mnie ktoś poratować rozpiską do tego systemu? a przynajmniej sprostować tok mojego rozumowania
Trolle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-05-2007, 15:57   #10
 
Avatar BuLi
 
Dołączył: 03.04.2007
Skąd: Gdynia
Postów: 9
Cytat:
Napisał Trolle

Witam jestem nowym na forum, czasem gram w stsie a ten system mnie zastanawia.

Dla mnie jest to trochę dziwne i proszę poprawcie mnie jeśli się mylę.

Obstawiamy 3 bloki powiedzmy po 3 spotkania.

chyba mniej więcej tak to by wyglądało:

Blok A - wynik "1" Blok B - wynik "4" Blok C - wynik "7"
Blok A - wynik "2" Blok B - wynik "5" Blok C - wynik "8"
Blok A - wynik "3" Blok B - wynik "6" Blok C - wynik "9"

powiedzmy że wszystkie wyniki wejdą, to jak obliczana jest wygrana?

Znam system 2/3 i mnie to strasznie trapi, czy w tym momencie każdy wynik pojedyńczego meczu jest mnożony na zasadzie:
A1 * B4 = wygrana itd ?
A1 * C7 = ....
B4 * C7 = ....
itd. ??

czy pewniaki są liczone jako oddzielny blok?
Mógłby mnie ktoś poratować rozpiską do tego systemu? a przynajmniej sprostować tok mojego rozumowania
sprobuje Ci to wytlumaczyc (chyba dobrze)

grajac bloki tworzysz sobie jeden kurs skladajacych sie z kilku !
akurat w Twoim wypadku to jest po 3 zdarzenia !!

wygrana jest liczona nastepujaca :
BLOK A x stawka = wygrana A
BLOK B x stawka = wygrana B
BLOK C x stawka = wygrana C
jesli trafisz wszystkie mecze to sumujesz wygrana A + wygrana B + wygrana C

bloki gra sie w systemach jakis 1z3 lub 2z3 tu by byly takie mozliwosci wiec jak bys zagral 1z 3 i trafil tylko jeden blok to wygrana masz automattycznie ( wygrana A lub wygrana B lub wygrana C) jesli bys zagral 2 z 3 to warunkiem wygranej byloby trafienie minimum 2 calych blokow (wygrana AB lub AC lub BC)

a co do pewniakow to podbijaja zawsze ako i sa liczone do kazdego bloku ! To tak jak by dodoatkowy kurs ale musi wejsc ! bo jak nie to kupon wtopa !!
BuLi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-05-2007, 16:02   #11
 
Dołączył: 22.05.2007
Postów: 6
teraz to całkiem jasno wygląda,

jednak co w sytuacji gdy powiedzmy 2 spotkania z bloku A nie wejdą? blok jest wygrany?

Zakładając system z 7/10 rozumieć należy że muszą wejść 7 bloków?
Trolle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-05-2007, 17:58   #12
 
Avatar cerber
 
Dołączył: 09.10.2006
Skąd: Krosno
Postów: 1,629
Cytat:
jednak co w sytuacji gdy powiedzmy 2 spotkania z bloku A nie wejdą? blok jest wygrany?
Zalezy jaki zagrałeś system w tym bloku A,jak 2/3 to nie wszedł,jesli 1/3 to wszedł.A no i jesli grales bez systemu w bloku to tez przegrany.

Cytat:
Zakładając system z 7/10 rozumieć należy że muszą wejść 7 bloków?
Tak
__________________

cerber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-05-2007, 06:51   #13
Forum VIP
 
Avatar michau
 
Dołączył: 23.08.2006
Skąd: Kraków
Postów: 2,268
Reputacja: 185
Np postawilismy te 6 zl 2/3 i nam wchodzi najmniejsza ilosc meczy potrzebna do tego zeby kupon byl wygrany. Ile wygrywamy? Stawka sie chociaz zwraca?
__________________
Pazerny ZAWSZE dwa razy traci... !!!

michau jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-05-2007, 20:07   #14
 
Avatar msjr
 
Dołączył: 07.10.2006
Skąd: ;p
Postów: 139
ludzie czy wy liczyc nie umiecie?? czy to takie trudne wziac karteczke i kalkulator i troche policzyc?? odpowiadajac na to glupie pytanie:

jesli stawiasz mecze:
A: 1,03
B: 1.1
C: 1,05

to jak ma ci sie stawka zwrocic? zakaldamy ze 1 mecz nie wejdzie np A wiec

2zl*1.1*1.05=2,31 <w sts jeszcz podatek trzeba policzyc>

tym ze oto bardzo skaplikowanym sposobem obliczysz jaki kurs jest potrzebny aby sie zwrocilo
msjr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-05-2007, 06:47   #15
 
Dołączył: 22.05.2007
Postów: 6
kurcze, trochę czasu to potrwało ale obczaiłem akcje

każdy blok to nic innego jak proste zakłady ako, no chyba ze singlami sie gra, jak np. powyżej.
bloki są wykorzystywane do tworzenia rozpisek 2/3, 2/4, 3/4, 5/6 itp. itd. z dodatkiem "pewniaków"

blok = wszystkie kursy w bloku pomnożone przez siebie jak w ako
jeden mecz nie wejdzie siada cały blok

wygrana = bloki * stawka * 0.9 (grając na ako = jeden blok nie wchodzi, siada kupon), dlatego chyba lepiej by było grać systemem, bezpieczniej.

Tylko zastanawiam się czemu kiedyś w stsie powiedzieli mi ze przynajmniej jeden blok musi zawierać dwa typy, reszta mogą być pojedyńcze to by stwarzało większe ryzyko.


Jest ktoś na forum kto jeszcze podzieliłby się swoimi spostrzeżeniami?
Trolle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26-05-2007, 14:45   #16
 
Avatar cerber
 
Dołączył: 09.10.2006
Skąd: Krosno
Postów: 1,629
Cytat:
Napisał Trolle

blok = wszystkie kursy w bloku pomnożone przez siebie jak w ako
jeden mecz nie wejdzie siada cały blok
'

Raczej nie obczaiłes akcji...
Nie wiem jak u innych bukow ale w toto-mixie jest mozliwosc postawienia systemu w bloku...tzn stawiamy 3 bloki(dajmy na to po 3 mecze w bloku),system 2/3,ale do tego jeszcze dokladamy system 2/3 dla blokow.No i wtedy jak nam nie siadzie 1 mecz z bloku to i tak kupon siada...
__________________

cerber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-05-2007, 23:25   #17
 
Dołączył: 22.05.2007
Postów: 6
piszesz żeby stworzyć rozpis w bloku, trochę to bez sensu więcej się wyda niż zarobi.

załóżmy 3 bloki ABC, rozpis 2z3 to już 3 kupony powiedzmy za każdy 2 złote to mamy już 6 złotych,
a w każdym bloku jakby był ponownie rozpis 2z3 to kolejne w bloku 3 kupony i kolejne 6 złotych w sumie tak razy trzy bo są te trzy bloki i koszt wyniósłby 18 zł.

do tego kosztu należałoby dodać za bloki czyli 18 + 6 = 24 złote,

a teraz policzę zysk, w najgorszym przypadku:
powiedzmy że wejdą dwa mecze w dwóch blokach przy ogólnym kursie: 3,4 i 2,5
2 złote za jeden poprawnie wytypowany kupon x 3,4 x 2,5 = 17 złotych.

w sumie system może być dobry jeśli wejdą po dwa w każdym z bloków, chyba zrobię niedługo dokładny rozpis
Tylko potwierdź mi proszę czy na pewno w toto można używać rozpisu w bloku.

jutro obczaję tę sytuację w stsie.
Trolle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-06-2009, 15:34   #18
 
Dołączył: 27.06.2009
Postów: 1
system blokowy

Jeśli chodzi o system blokowy to niestety nie jest on wyjaśniony na stronach sts. Ale myślę, że jak przeczytacie ten post to będziecie wiedzieć o co w nim chodzi.

1. Wybieramy system

(2 z 3, 2 z 4, 3 z 4 itd.). W zależności od tego jaki system wybierzemy mamy inną liczbę kombinacji. Możemy ją wyliczyć ze starego matematycznego wzoru:
2 z 3 - 3!/2!*1! = 3/1 = 3
2 z 4 - 4!/2!*2! = 3*4/2 = 6
3 z 4 - 4!/3!*1! = 4/1 = 4
...
i np. 5 z 8 - 8!/5!*3! = (6*7*8 )/(2*3)=56

2. Ustalamy kursy bloków, kombinacji bloków oraz wysokość cząstkowych wygranych:

Jak już znamy liczbę kombinacji, musimy ustalić kurs każdej z nich oraz wysokość wygranej danej kombinacji.
a) najpierw ustalimy kurs bloku (jest to iloczyn kursów wydarzeń w bloku)
np. BLOK A ma 3 wydarzenia o kursach 1,25; 1,95; 1,8 - kurs całego bloku to 1,25*1,95*1,8 = 4,3875. I tu ważne - zaokrąglamy kurs do 2 miejsc po przecinku, czyli 4,39.

b) mając kursy wszystkich bloków obliczamy kursy kombinacji. Np w systemie 3 z 4 będziemy mieli kombinacje:
ABC = kurs A * kurs B * kurs C
ABD = kurs A * kurs B * kurs D
ACD = kurs A * kurs C * kurs D
BCD = kurs B * kurs C * kurs D
czyli nic innego jak iloczyn kursów wszystkich bloków wchodzących w skład danej kombinacji.

c) ustalamy teraz wysokość wygranej. Jeżeli gramy w sts to za każdą kombinację zakładu blokowego płacimy minimum 1 zł. Załóżmy, że gramy systemem 3 z 4, a więc liczba kombinacji wynosi 4 i wkład za każdą kombinację jest minimalny, czyli 1 zł. Łącznie za zakład zapłaciliśmy 4 zł.
Natomiast wygraną obliczamy tutaj następująco:
kurs kombinacji * 0,9 * wkład za kombinację.
Przykład:
Kursy kombinacji:
ABC - 4,27
ABD - 3,05
ACD - 5,43
BCD - 6,27
Wygrana (też zaokrąglamy do 2 miejsc po przecinku)
ABC - 3,84
ABD - 2,75
ACD - 4,89
BCD - 5,64

3. Ustalamy wysokość całej wygranej.
Jest to suma wygranych wszystkich kombinacji. W powyższym przykładzie będzie to:
WYGRANA CAŁKOWITA 3,84 + 2,75 + 4,89 + 5,64 = 17,12

4. Czy nasz zakład jest opłacalny?
Zakłady blokowe warto grać tylko przy wysokich kursach, inaczej nie jest to opłacalne. Powyższy przykład pokazuje, że przy wkładzie 4 zł wychodzimy na plus tylko w 3 przypadkach:
Gdy wejdą wszystkie bloki - wtedy zarabiamy: 17,12 - 4 = 13,12
Gdy wejdzie kombinacja ACD - wtedy zarabiamy: 4,89 - 4 = 0,89
Gdy wejdzie kombinacja BCD - wtedy zarabiamy: 5,64 - 4 = 1,64

W pozostałych przypadkach tracimy:
jeśli wejdzie kombinacja ABC to i tak jesteśmy do tyłu: 3,84 - 4 = -0,16
jeśli wejdzie kombinacja ABD również: 2,75 - 4 = -1,25
jeśli nie wejdzie nic to jesteśmy do tyłu 4 zł

Przy założeniu, że kursy bloków są równe, to z matematycznego punktu widzenia opłaca nam się grać, gdy kurs bloku (każdego) wynosi, w zależności od systemu:
2 z 3 - 1,9
3 z 4 - 1,7
2 z 4 - 2,6

dla pozostałych policzcie sobie sami

pozdrawiam!
woojek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-10-2009, 15:45   #19
KTR
 
Dołączył: 20.10.2009
Postów: 7
Witam!
Ostatnio zacząłem sie interesować bukami.
Obstawiam w STS-ie obstawiałem zakłady zwykłe, ale ostatnio mnie zainteresowały zakłady blokowe. Skorzystałem z kalkulatora na stronie STS i mi wyszło takie coś: http://fmscreenshots.com/images/1/wl...4o8k8d9wnu.png
i nie wiem czy dobrze rozumiem.
Stawke ustalam na 1 zł, a ze jest 35 mozliwych róznych kombinacji to musze zapłacic 35*1=35 zł
Zakładana wygrana to prawie 500 zł
Czy to oznacza, że jak trafie 4 z tych 7 meczów to dostane 500 zł?
KTR jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-10-2009, 16:07   #20
Ban
 
Dołączył: 06.08.2006
Skąd: BetFair
Postów: 404
Cytat:
Napisał KTR ->

Stawke ustalam na 1 zł, a ze jest 35 mozliwych róznych kombinacji to musze zapłacic 35*1=35 zł
TAK.
Cytat:
Napisał KTR ->

Zakładana wygrana to prawie 500 zł
Czy to oznacza, że jak trafie 4 z tych 7 meczów to dostane 500 zł?
NIE. W przypadku trafienia 4 spotkań są mnożone tylko kursy tych spotkań. 500 wygrasz jak trafisz wszystkie spotkania.
gofermarcin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Systemy Bukmacherskie > System Blokowy

Odpowiedz


Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni Post
system jak system wazne by na plus Kris6891 Systemy Bukmacherskie 5 11-11-2010 09:20
Totolotek system blokowy UmberPwner Systemy Bukmacherskie 8 02-08-2010 13:13
System blokowy ( u internetowego buka ) Zbikuuu Systemy Bukmacherskie 6 16-04-2010 13:20
System Blokowy wicher__91 Systemy Bukmacherskie 13 27-01-2010 23:54
System blokowy w bwin'ie Zbikuuu Bwin 0 05-01-2010 14:25


Najpopularniejsze Internetowe Firmy Bukmacherskie:



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.