Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Systemy Bukmacherskie

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 03-03-2010, 11:02   #61

To napewno ale obliczajac prawdopodobieńswo na wygrana faworyta uwzgędnione bedzie czy mecz jest underowy czy overowy, np w holandi na PSV kursy często 1.15 a we Francji na prowadzące Bordeaux 1.50, i napewno badzij niedoszacowane w tym wypadku jest PSV a kurs na przeciwnika to ładne value, a w przepadku Bordeaux to jego kurs jest zbyt wysoki. Ale w tym wypadku granica moze być nie wielka więc jak juz hand a przciwnika to napewno mecz PSV.
tokarz1989 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-03-2010, 11:05   #62
Ban

Reputacja: 4
Moim zdaniem znacznie łatwiej grać Valuebet na faworyta, a nie na przełamanie.
jarcow jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-03-2010, 11:50   #63

Tylko kursy na faworyta sa czesto zanizone ale mozna tez znaleśc insiediery przewaznie kursy na nie spadaja i to znacznie, pamiętam kiedys z piłki recznej kobiet kurs z 3,70 spadł do 1,30 nie pamiętam kto to grał, kurs wygrał ale zeby cos takiego znalesc to trzeba stawiac ligi egzotyczne albo mało popularne sporty i w tym siedziec. Ja sie dawniej interesowałem snookerem ogladałem mecze i wogole to mozna było na tym zarobic, z tego co pamietam w jedym z turniejow stawiajac pojedyncze zdarzenia po 50 zł zarobiłem cos koło 400 zł ale pożniej z braku czasu przestałem sie tym interesowac.
stare 03-03-2010, 11:54   #64
Ban

Cytat:
Napisał tokarz1989 ->

Tylko kursy na faworyta sa czesto zanizone ale mozna tez znaleśc insiediery przewaznie kursy na nie spadaja i to znacznie [...]
To prawda ale pamiętajmy, że od tego mamy porównywarki kursów. Wybieramy ten najlepszy, przelewamy kasę z MB i obstawiamy, nie czekając na ostatnią chwilę.
stare 03-03-2010, 11:58   #65

Tak jesli cos takiego sie uda znalesc odpowiednio wczesnie, a to raczej nie takie proste w bardziej znanych ligach czy sportach. Szukasz takich meczow wczesniej ? Jesli tak to w jaki sposob?
stare 03-03-2010, 12:03   #66
Ban

Szukam takich meczy oczywiście wcześniej. Kiedy pojawiają się kursy, pierwszego dnia wybieram największy i stawiam singla, póki kurs nie spadnie.
stare 03-03-2010, 12:15   #67

Ja zauważyłem ża an faworytow czesto kursy dopiero co wystawione sa zanizone a póżniej rosna aż do dnia meczu, po czym spadna bo wiadomo popyt. Alenie zawsze tak jest. Sam oceniasz szasne? czy zbierasz informacje o meczu? np kontuzje?
stare 03-03-2010, 12:19   #68
Ban

Cytat:
Napisał tokarz1989 ->

Sam oceniasz szasne? czy zbierasz informacje o meczu? np kontuzje?
Własna ocena + niezbędne informacje, o których wspomniałeś. Ponadto ocena innych (poważnych) typerów.
stare 03-03-2010, 12:27   #69

Ja też zauważyłem ze jak jest informacja o kontuzji a jest tydzien do meczu to nie kazdy bukmacher obnizy kurs, niektorzy dopiero na drugi dzien. Troche to pracochłonne ale cóż, zawsze pożniej mozna sprzedac taki kurs na Betfair... ale to juz inna rzecz jak ktos nie lubi ryzyka
stare 27-05-2010, 18:20   #70

Widzę, że znalezienie Valuebeta to bardzo czasochłonne zajęcie, no i podobno opłacalne... przejrzałem parę postów na tym forum i nie znalazłem nikogo, kto by się przyznał, że gra tylko valuebetami, albo kogoś, kto ma skuteczny sposób na znalezienie takiego value... Czyżby zatem granie valuebetami to było tylko czcze gadanie?
czarrny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27-05-2010, 18:33   #71

Reputacja: 102
Cytat:
Napisał czarrny ->

Widzę, że znalezienie Valuebeta to bardzo czasochłonne zajęcie, no i podobno opłacalne... przejrzałem parę postów na tym forum i nie znalazłem nikogo, kto by się przyznał, że gra tylko valuebetami, albo kogoś, kto ma skuteczny sposób na znalezienie takiego value... Czyżby zatem granie valuebetami to było tylko czcze gadanie?
przy odpowiedniej wiedzy to nie jest tak skomplikowane jak się wydaje. a po niektórych postach z tego tematu można wyciągnąć takie wnioski.
jak chcesz możesz obadać mój temat, gdyż typy które podaję są w większości valuebetami.
stare 27-05-2010, 18:40   #72

Cytat:
Napisał bukzaplac ->

przy odpowiedniej wiedzy to nie jest tak skomplikowane jak się wydaje. a po niektórych postach z tego tematu można wyciągnąć takie wnioski.
jak chcesz możesz obadać mój temat, gdyż typy które podaję są w większości valuebetami.
dzięki chętnie zajrzę
stare 27-05-2010, 19:42   #73

A tak w ogóle jeśli chodzi o szukanie valuebetów,właśnie coś zrozumiałem.. przecież codziennie widzę ich mnóstwo i to tylko u jednego bukmachera, chyba wpadłem na pomysł jak grać...
stare 28-05-2010, 09:47   #74
ghs

Reputacja: 19
Cytat:
Napisał czarrny ->

Każdy próbuje. Jak myślisz sobie, że jutro pewnie Wisła wygra i warto zagrać, to idziesz do buka, patrzysz, a tam kurs 1.10 i myślisz sobie, że nie warto, bo za niski. Ta decyzja właśnie oznacza, że uznałeś, iż ten zakład NIE jest valuebetem. Natomiast jakbyś poszedł i zobaczył kurs 3.00, to byś od razu postawił, bo pomyślałbyś, że się opłaca. Opłaca, czyli jest to value bet.

Jak widzisz prawie każdy próbuje grać valuebety, tylko większość nawet nie jest tego świadoma.
ghs jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-05-2010, 10:54   #75

A co myślicie o takim sposobie wyszukiwania value:
Powiedzmy, że ktoś obstawia single, typuje sobie mecze, ma jakąś tam skuteczność nie zastanawiał sie nad graniem value, a po prostu stawia na zwyciestwo drużyny, która wg niego wygra.
Tym razem ta osoba jak zawsze wybrała zdarzenie w piłce nożnej, w której ma swojego faworyta, na którego chce postawić, a kurs na niego, no chociażby przykładowo tym razem wynosi 1.5. Czy jest to value? W tej chwili może i nie koniecznie. Ale już 10 minut po rozpoczęciu meczu może to być value. Dlaczego? Na giełdzie Betfair po rozpoczęciu naszego spotkania kurs na zwycięstwo drużyny 1 i 2 rośnie, spada kurs na remis bo żadna drużyna jeszcze nie strzeliła gola, a remis (0-0) przecież już jest. W rezultacie faworyt naszego typera np po 10 minutach gry ma już kurs, dajmy na to 1.6. Czy jest to value? W tym momencie wychodzi na to, że tak. Typer obstawia po wyższym kursie niż proponował mu buk przed spotkaniem. Jeśli jego typ wygra wygra to dobrze, bo przecież i tak typer by obstawił po kursie 1.5 przed meczem,a tak obstawił po wyższym kursie, jeśli przegra to... i tu odwołujemy się do polityki osób grających valuebety. Koniec. I jak?
stare 28-05-2010, 11:45   #76

czarrny nie raz właśnie czekałem na rozpoczęcie spotkania żeby na żywo mieć większy kursik chociaż trochę choć nie zawsze jest tak jak piszesz to czasami się zdarza Ale czy to można zaliczyć do value to niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni gracze.
roshal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-05-2010, 12:39   #77

Reputacja: 3
Cytat:
Napisał czarrny ->

Ale już 10 minut po rozpoczęciu meczu może to być value. Dlaczego? Na giełdzie Betfair po rozpoczęciu naszego spotkania kurs na zwycięstwo drużyny 1 i 2 rośnie, spada kurs na remis bo żadna drużyna jeszcze nie strzeliła gola, a remis (0-0) przecież już jest. W rezultacie faworyt naszego typera np po 10 minutach gry ma już kurs, dajmy na to 1.6. Czy jest to value? W tym momencie wychodzi na to, że tak.
To ja proponuje poczekać do 20 minuty. Kurs będzie około 1,7. Czy to już jest value? W tym momencie wychodzi na to, że a jakże: ogromny! Ale idźmy dalej, co tam, człowiek zachłanny jest: poczekajmy do 80 minuty, kurs powinien wynosić 4. To dopiero value!
Ester jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-05-2010, 13:07   #78

Cytat:
Napisał Ester ->

To ja proponuje poczekać do 20 minuty. Kurs będzie około 1,7. Czy to już jest value? W tym momencie wychodzi na to, że a jakże: ogromny! Ale idźmy dalej, co tam, człowiek zachłanny jest: poczekajmy do 80 minuty, kurs powinien wynosić 4. To dopiero value!
hehe, widzę, że cały ten interes z bukmacherstwem nie jest dla Ciebie. Cały!
stare 28-05-2010, 13:15   #79

Reputacja: 102
Cytat:
Napisał czarrny ->

A co myślicie o takim sposobie wyszukiwania value:
Powiedzmy, że ktoś obstawia single, typuje sobie mecze, ma jakąś tam skuteczność nie zastanawiał sie nad graniem value, a po prostu stawia na zwyciestwo drużyny, która wg niego wygra.
Tym razem ta osoba jak zawsze wybrała zdarzenie w piłce nożnej, w której ma swojego faworyta, na którego chce postawić, a kurs na niego, no chociażby przykładowo tym razem wynosi 1.5. Czy jest to value? W tej chwili może i nie koniecznie. Ale już 10 minut po rozpoczęciu meczu może to być value. Dlaczego? Na giełdzie Betfair po rozpoczęciu naszego spotkania kurs na zwycięstwo drużyny 1 i 2 rośnie, spada kurs na remis bo żadna drużyna jeszcze nie strzeliła gola, a remis (0-0) przecież już jest. W rezultacie faworyt naszego typera np po 10 minutach gry ma już kurs, dajmy na to 1.6. Czy jest to value? W tym momencie wychodzi na to, że tak. Typer obstawia po wyższym kursie niż proponował mu buk przed spotkaniem. Jeśli jego typ wygra wygra to dobrze, bo przecież i tak typer by obstawił po kursie 1.5 przed meczem,a tak obstawił po wyższym kursie, jeśli przegra to... i tu odwołujemy się do polityki osób grających valuebety. Koniec. I jak?
załóżmy, że szansa tej drużyny na zwycięstwo wynosi 66%. przy kursie 1,5 nie będzie to value (0,66*1,5=0,99).
teraz 10 min po rozpoczęciu meczu kurs wynosi 1,6, lecz drużyna ta nie ma 66% szans na zwycięstwo, lecz powiedzmy 60%. do końca meczu zostało ponad 80 minut. to jest o 11% mniej sytuacji podbramkowych, rzutów wolnych, rożnych pozwalających uzyskać bramkę.
0,60*1,6=0,96 - więc ten kurs 1,6, nie będzie valuebetem

Cytat:
Napisał czarrny ->

hehe, widzę, że cały ten interes z bukmacherstwem nie jest dla Ciebie. Cały!
za to ty jesteś wielkim znawcą
stare 28-05-2010, 14:41   #80

Cytat:
Napisał bukzaplac ->

załóżmy, że szansa tej drużyny na zwycięstwo wynosi 66%. przy kursie 1,5 nie będzie to value (0,66*1,5=0,99).
teraz 10 min po rozpoczęciu meczu kurs wynosi 1,6, lecz drużyna ta nie ma 66% szans na zwycięstwo, lecz powiedzmy 60%. do końca meczu zostało ponad 80 minut. to jest o 11% mniej sytuacji podbramkowych, rzutów wolnych, rożnych pozwalających uzyskać bramkę.
0,60*1,6=0,96 - więc ten kurs 1,6, nie będzie valuebetem

za to ty jesteś wielkim znawcą
żeby wygrać mecz, nie trzeba strzelić gola w pierwszych minutach meczu, ani zdobyć rzutu rożnego, stworzyć sytuacji podbramkowych...
jeśli nie jestem znawcą, nie wstydzę się tego co napisałem, gorzej jeśli ktoś jest znawcą i pisze głupoty
Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Systemy Bukmacherskie > Valuebet

Odpowiedz