![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 13.11.2010
Reputacja: 1 | Źle wystawiony kurs - pomyłka buka
Witam! Czy totomix może zrobić zwrot jeśli wystawił źle kursy ( na odwrót)? Czy nie ma zwrotów w totomixie?
|
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 25.10.2006
Reputacja: 258 |
Pomyłka buka jest powodem do unieważnienia przyjętego zakładu - i nie dotyczy to tylko Totolotka...
|
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 09.11.2008
Reputacja: 34 |
ostatnio tot-mix dał kurs w tenisie na Darcisa zamiast 1,25 dali 3,20 pograłem to za 500zł i kupon wypłacony
|
| | |
| | #4 | |
Reputacja: 258 | Cytat:
| |
| | |
| | #5 | |
| Dołączył: 09.11.2008
Reputacja: 34 | Cytat:
| |
| | |
| | #6 | |
| Dołączył: 16.09.2006
Reputacja: 7 | Cytat:
| |
| | |
| | #7 |
jacek75>>> przecież to nie ja pierwotnie napisałem , więc dlaczego jako cytatu nie dałeś wpisu zrobionego przez "pawelstrzala" ??? I co ma miejsce rozgrywania turnieju - do możliwości popełnienia przez buka ewidentnego błędu nie dotyczącego przecież samego typowania a powstałego przy wpisywaniu do oferty ??? Skoncentruj się , nim ponownie coś błędnie jako cytat wkleisz lub bez sensu napiszesz.... . Ostatnio edytowane przez edi8 ; 19-05-2011 o 13:51 |
| | |
| | #8 |
| Moderator Dołączył: 14.07.2009
Reputacja: 552 |
Wiem, że to nie do końca dotyczy tego tematu, ale to napiszę. Pawelstrzala napisałeś, że zagrałeś za 500 zł, a czy w Toto-Mixie nie jest tak, że mecze z czelków można grać za max 200 zł?
__________________ ![]() |
| | |
| | #9 |
"pawelstrzala" od początku plącze tu się ostro w tych swoich zeznaniach i nawet gdyby teraz cudował, że rozbił to na kilka kuponów - to jego własny wpis będzie tego strażnikiem: "pograłem to za 500zł i kupon wypłacony" A jak kupon to jeden... a jak jeden to g.ó.w.n.o było a nie granie! |
| | |
| | #10 |
| Dołączył: 02.01.2010 Skąd: pl
Reputacja: 403 |
edi8: od kiedy toto ma w regulaminie zapis że w razie błędnego kursu dają zwrot? z tego co wiem to tylko firmy internetowe takie zapisy mają a w pl udało się to wpisać do regulaminu tylko STSowi, pozostałe 'ziemniaki' muszą zgodnie z regulaminem wypłacać to co jest na kuponie, czyli jak kursy są złe to muszą je uznać, zawsze tak było i nie widzę zmian w toto
|
| | |
| | #11 |
c1amak: regulamin Totolotka pozwala unieważnić także i taki zawarty zakład: 1. Spółka ma prawo do unieważnienia zakładu pojedynczego oraz zwrotu wpłaconej stawki uczestnikowi zakładów w przypadkach, gdy: - zakład został zawarty po rozpoczęciu obstawianego zdarzenia z pominięciem zakładów określonych w § 21, - nastąpiła zmiana miejsca zdarzenia tj. boiska (kortu, parkietu itp.) gospodarzy na boisko gości, - ewentualne zamknięcie boiska gospodarzy lub wybór neutralnego boiska czy dobrowolny wybór boiska przeciwnika jako miejsca odbywania zdarzenia nie powoduje unieważnienia zakładu ani zwrotu stawki, - obstawiony został zakład na zwycięstwo, ewentualnie lokatę indywidualnego zawodnika lub zespołu, a wymienieni nie stawią się na zawody, bez względu na przyczyny (np. kontuzje, niestawienie się w ustalonym terminie, dyskwalifikacje itd.), - zdarzenie zostało nieprawidłowo określone przez Spółkę w ofercie zakładów i przyjmij do wiadomości, że to robią... Pzdr. edi8 |
| | |
| | #12 |
no hej, szkoda że nie zacytowałeś całego tego punktu regulaminu, otóż cały brzmi on tak: - zdarzenie zostało nieprawidłowo określone przez Spółkę w ofercie zakładów (np. takie zdarzenie nie miało się odbyć), i dotyczy ten punkt tylko i wyłącznie zwrotu jeżeli spotkanie nie miało się odbyć W toto jak coś zagrasz a mają błędne kursy (np. odwrotnie wpisane) to zakład pozostaje ważny i tak jest wypłacany - identycznie jest np. w Fortunie. W obu firmach sprawdzone na nie jednym przykładzie. |
| | |
| | #13 |
o i jeszcze jeden cytat z regulaminu toto: III. STAWKA ZA ZAKŁADY I KURSY USTALANE DLA ZDARZEŃ § 9. 1. Spółka ma prawo dowolnie ustalać stawki na poszczególne rodzaje zakładów, o których mowa w niniejszym regulaminie.Wiążącą dla Uczestnika zakładu jak i dla Spółki jest stawka wskazana na kuponie. (...) 4. Za obowiązujący kurs do obliczania wygranej uważa się kurs aktualny (uzyskany na potwierdzeniu) w momencie zawierania zakładu, z wyjątkiem przypadków określonych w § 18 ust. 13. a ten § 18 ust. 13. dotyczy zwrotu jeżeli zagra się na coś co ma złą datę/godzinę rozpoczęcia - jak się zagra na coś co już jest w grze albo zostało rozegrane. pzdr |
| | |
| | #14 |
To jest tylko podany przykład - więc jeden z powodów - a sam już 3 razy dostawałem z Totolotka zwrot w takich sytuacjach ( choć 2 razy się udało Zatem wiem na 100% że zakład w każdej chwili może zostać unieważniony także i w sytuacji gdy został zawarty, ale przy ich błędzie. Ten regulaminowy zapis: zdarzenie zostało nieprawidłowo określone przez Spółkę w ofercie zakładów obejmuje więc także ich pomyłkę!!! I wiem to z praktyki a nie z czytania regulaminu... Pzdr. edi8 . Ostatnio edytowane przez edi8 ; 20-05-2011 o 20:31 |
| | |
| | #15 |
jezuuuuu...... ja też to wiem z praktyki że wypłacają błędy! przytoczyłem Ci również dwa inne fragmenty regulaminu, które JASNO mówią o tym, że dane (KURS) który widnieje na kuponie jest wiążący obie strony i toto nic z tym nie może zrobić prześledź sobie regulaminy innych firm to się zorientujesz co to znaczy mieć zapis o "oczywistym błędzie" bukmachera - wszystkie firmy internetowe tak mają, a z firm naziemnych tylko STS i to od kilku miesięcy to co jest na kuponie w toto, czyli to co masz wydrukowane to jest ważne dla Klienta, firmy oraz dla sądu i nie można tego już zmienić bez zmiany regulaminu a tej na dzień dzisiejszy toto nie zrobił fragment regulaminu, który wklejasz dotyczy i zawsze dotyczył tylko błędów właśnie typu 'mecz się nie odbył bo nie miał być grany' na koniec (bo już nie mam siły tłumaczyć) jeszcze raz wpisuję Ci dwa najważniejsze punkty regulaminu toto pod tym względem: III. STAWKA ZA ZAKŁADY I KURSY USTALANE DLA ZDARZEŃ § 9. 1. Spółka ma prawo dowolnie ustalać stawki na poszczególne rodzaje zakładów, o których mowa w niniejszym regulaminie.Wiążącą dla Uczestnika zakładu jak i dla Spółki jest stawka wskazana na kuponie. (...) 4. Za obowiązujący kurs do obliczania wygranej uważa się kurs aktualny (uzyskany na potwierdzeniu) w momencie zawierania zakładu, z wyjątkiem przypadków określonych w § 18 ust. 13. ps. jeżeli kiedyś dostałeś zwrot za błąd w kursach (odwrócone kursy) to Cię toto w konia zrobiło i było trzeba walczyć z nimi !! ja wykorzystałem ich błędy na kursach kilka razy i zawsze mi wypłacili zgodnie z kursem, który widniał na kuponie niestety już wkrótce się to skończy, wejdą zakłady przez neta i wszyscy zmienią regulaminy na takie jak mają buki netowe |
| | |
| | #16 |
Bzdury kolego piszesz, bo co ma zapis o niezmienności kursu - gdy całe zdarzenie zostaje anulowane z oferty , gdyż zakład na to zdarzenie został przyjęty z powodu błędu a błąd ten mieści się w zapisie specjalnie bardzo nieprecyzyjnym jak: zdarzenie zostało nieprawidłowo określone przez Spółkę w ofercie zakładów a zamiana miejscami np. kursów 3.2 i 1.2 w pełni wyczerpuje ten zapis regulaminu o prawie do unieważnienia i daje do tego podstawę. Kończę tę polemikę - bo jako ten, który parę razy grał takie błędy i które parę razy zostały przez nich wychwycone a zakłady unieważnione, wiem że tak się może wydarzyć i kolejny raz |
| | |
| | #17 |
Ostatni raz Cię proszę Podstawą w toto jest: to co masz na kuponie - to jest ważne i zobowiązujące Widzę że nie przyznasz się do pomyłki, więc też kończę tą dyskusję, wrócę do tematu jak zagram w toto obrócone kursy gdy pojawią się na jakieś spotkanie i zakład zostanie wypłacony - wówczas wkleję Ci tutaj skany i będzie po dyskusji, bo będą dowody Zresztą sam piszesz, że też Ci się już nieraz udało zagrać taką pomyłkę u nich i wypłacili Ci normalnie wg tego co miałeś na kuponie! Zatem firma ta raz wg Ciebie stosuje się do jakiegoś zapisu a innym razem nie? Jeżeli tak, to masz wygraną w każdym sądzie w polsce z nimi. pzdr |
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Pomyłka buka ... ? | mppoznan | Systemy Bukmacherskie | 16 | 27-06-2009 22:42 |
| Pomyłka Buka? Help | sito1989 | Dział dla Początkujących | 1 | 13-06-2009 16:30 |
| Źle podany wynik | piotrek2222 | Bwin | 16 | 13-03-2008 10:04 |
| pomyłka u buka jetbull | szypki5 | Dział dla Początkujących | 1 | 29-10-2007 18:05 |