Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Płatności Online > Moneybookers - Skrill

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 24-10-2010, 22:49   #1

Reputacja: 12
Wypłata z Moneybookers na konto bankowe (inne imie)

Witam!

Jest taka sytuacja ze mialem zalozone konto na Moneybookers na ojca dane(poniewaz nie bylem pelnoletni i nie moglem na siebie). Jakis rok temu Moneybookers zablokowalo mi to konto nawet nie podajac jasnego powodu a mialem tam 55$. I teraz pytanie. Poniewaz jestem juz pelnoletni zalozylem sobie konto w banku BZWBK i czy istnieje taka mozliowsc aby wyplacic te 55$ co mam na koncie Moneybookers na moje konto bankowe? Tzn dane takie jak adres, numer domu, miejscowosc sa takie same natomiast imie na Moneybookers jest mojego ojca a na koncie bankowym jest moje.

Nie chce im darowac tej kasy skoro daja mozliwosc wyplacenia tego przed calkowitym zamknieciem konta. Ale czy nie bedzie jakichs problemow z tego tytulu, typu ze np nawet jesli przeszloby to przez Moneybookers to bank odmowi przyjecia platnosci ze wzgledu na inne imie? Jak wy sadzicie?

Da rade cos z tym zrobic?

Ostatnio edytowane przez kpk25 ; 24-10-2010 o 22:51
kpk25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-10-2010, 23:09   #2

Reputacja: 245
Bank na 100% nie odmówi. Przyjdzie przelew to zaksięgują. MB nie ma możliwości sprawdzenia kto jest właścicielem konta, bo bank nie ujawni informacji o kliencie.

Problem będzie jedynie jeśli MB poprosi o skan wyciągu z tego konta lub o wcześniejszą minimalną wpłatę z tego konta. Pierwsza opcja odpada, bo po prostu nie będziesz miał takiego wyciągu. W drugim wypadku gdy dojdzie do nich przelew, będą w szczegółach mieli podane imię i nazwisko właściciela.

Jeśli o nic nie poproszą to w przelewie można nawet wpisać, że odbiorcą ma być Miś Uszatek, ważny jest poprawny numer konta.
bludek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-10-2010, 14:10   #3
Ban

hmm ja bym zrobił tak ze kasę bym przelał do jakiego buka czyli nie potrąci mi za przelew a pożniej na konto , jeżeli oczywiście MB ci odblokuje
Rebmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-10-2010, 19:47   #4

W tym sęk że nie da tak rady żeby wpłacić do buka bo konto jest calkowicie zablokowane i rozpoczeta procedura zamykania tego konta. Pomimo ze wysylalem im skany kilkakrotnie support nie podajac powodu powiedzial ze musza zakonczyc ze mna wspolprace i mozna im pogadac... Nawet nie wiem o co im chodzilo... Jedyne co moge zrobic to sprobowac wyplacic na konto i liczyc ze sie uda W sumie jesli sie uda to git a jesli nie to trudno to kasa przepadnie No coz sproboje zarzadac wyplaty i zobaczymy co z tego wyjdzie.
stare 25-10-2010, 20:23   #5

Kurcze wlasnie probowalem zarzadac wyplaty na konto i chce dodac konto ale musze podac NRB... Sklada sie z 8 liter. Mam konto w BZWBK wiec wpisuje: WBKPPLPP ale wyskakuje ze "niepoprawny kod banku". Kraj oczywiscie daje Polska. O co biega? Co mam tam wpisac?

P.S NRB - czyli rozumiem Numer Rozliczeniowy Banku czyli 26 cyfr. Niestety mozna wpisac tylko 8... Wie ktos jak sie z tym uporac?

Ostatnio edytowane przez kpk25 ; 25-10-2010 o 20:29
stare 25-10-2010, 20:32   #6

Reputacja: 103
Cytat:
Napisał kpk25 ->

Kurcze wlasnie probowalem zarzadac wyplaty na konto i chce dodac konto ale musze podac NRB... Sklada sie z 8 liter. Mam konto w BZWBK wiec wpisuje: WBKPPLPP ale wyskakuje ze "niepoprawny kod banku". Kraj oczywiscie daje Polska. O co biega? Co mam tam wpisac?

P.S NRB - czyli rozumiem Numer Rozliczeniowy Banku czyli 26 cyfr. Niestety mozna wpisac tylko 8... Wie ktos jak sie z tym uporac?
WBKPPLPP to kod SWIFT banku. Natomiast NRB to cyfry od 3 do 10 włącznie na twoim rachunku bankowym i powinieneś je wpisać.

E: Właściwie tu masz wyjasnione http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_Rachunku_Bankowego

CC AAAA AAAA BBBB BBBB BBBB BBBB
gdzie:
  • CC to suma kontrolna (2 cyfry),
  • AAAAAAAA to numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku (8 cyfr),
  • BBBBBBBBBBBBBBBB to numer rachunku klienta w banku (16 cyfr).

Ostatnio edytowane przez bukzaplac ; 25-10-2010 o 20:36
bukzaplac jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-10-2010, 20:53   #7

Cytat:
Napisał bukzaplac ->

WBKPPLPP to kod SWIFT banku. Natomiast NRB to cyfry od 3 do 10 włącznie na twoim rachunku bankowym i powinieneś je wpisać.

E: Właściwie tu masz wyjasnione http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_Rachunku_Bankowego

CC AAAA AAAA BBBB BBBB BBBB BBBB
gdzie:
  • CC to suma kontrolna (2 cyfry),
  • AAAAAAAA to numer rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku (8 cyfr),
  • BBBBBBBBBBBBBBBB to numer rachunku klienta w banku (16 cyfr).

Aha Dzieki ci wielkie za wyjasnienie Teraz juz dziala

P.S Kasa zlecona. Pisze ze do 5 dni powinna dojsc na konto. No zobaczymy co z tego wyniknie

Ostatnio edytowane przez kpk25 ; 25-10-2010 o 20:57
stare 26-10-2010, 22:32   #8

LoL Kasa wczoraj wieczorem zlecona a dzisiaj juz na koncie. :P Chociaz tym zaplusowali ze wyplacili to co bylo na koncie...
stare 15-11-2010, 06:53   #9

Witam mam podobny problem jestem pełnoletni mam konto w Moneybookers i chce wypłacić 200 zł na konto ojca w iPKO BP, da radę ? Mogę na lajcie zlecić wypłatę?

A i jeszcze jak mam PKOBP Oddział 1 w Brzesku

to Co wybrać z tych 2 opcji:

a.)POWSZECHNA KASA OSZCZEDNOSCI BANK POLSKI SA SZCZECIN
b.)Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski SA

??

Proszę o pomoc z góry dziękuje !!

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Blader92 ; 15-11-2010 o 07:01
Blader92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15-11-2010, 15:47   #10

Reputacja: 103
Cytat:
Napisał Blader92 ->

Witam mam podobny problem jestem pełnoletni mam konto w Moneybookers i chce wypłacić 200 zł na konto ojca w iPKO BP, da radę ? Mogę na lajcie zlecić wypłatę?

A i jeszcze jak mam PKOBP Oddział 1 w Brzesku

to Co wybrać z tych 2 opcji:

a.)POWSZECHNA KASA OSZCZEDNOSCI BANK POLSKI SA SZCZECIN
b.)Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski SA

??

Proszę o pomoc z góry dziękuje !!

Pozdrawiam
Pieniądze możesz wypłacić tylko na swoje konto bankowe.
Cytat:
12.6. Zabrania się dokonywania wypłat na konto bankowe lub inny instrument płatniczy, którego nie są Państwo właścicielem. Jakiekolwiek naruszenie tego wymagania traktowane będzie bardzo poważnie, a jakakolwiek próba użycia instrumentu płatniczego, którego nie są Państwo właścicielem traktowane będzie jako oszustwo. Bez uszczerbku dla prawa do roszczenia odszkodowania w przyszłości, jeżeli konieczne jest sprawdzenie płatności dokonanej z instrumentu płatniczego, którego właścicielem jest inna osoba niż Państwo, mamy prawo do naliczenia opłaty administracyjnej w wysokości 10 EUR.
stare 15-11-2010, 16:33   #11

Ok wpłaciłem na Bah i wypłaciłem zobaczymy dzieki za odp
Blader92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13-12-2011, 16:25   #12

Ja mam pytanie mianowicie obczaiłem jaki jest numer rachunku bankowego w mbanku,aczkolwiek następnie jest numer rachunku i tu już zwykły numer rachunku bankowego ktorym na codzien sie posluguje nie wchodzi
A wiec pytanie czy chodzi o numer rachunku IBAN?
arderus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18-12-2011, 19:49   #13

Reputacja: 245
http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_Rachunku_Bankowego

1 i 2 - numer kontrolny
Od 3 do 8 - numer Twojego banku (konta w tym banku zaczynają się tak samo),
Od 9 do 26 - Twój numer konta (indywidualny).

Dodając konto w MB w pierwsze pole wpisujesz cyfry od 3 do 9. Później ewentualnie wybierasz bank z listy (oddział, jeśli bank ma kilka tych oddziałów) i w drugie pole wpisujesz pełny numer (26 cyfr BEZ PL).

Bezkompromisowy ch*j :)
bludek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Płatności Online > Moneybookers - Skrill > Wypłata z Moneybookers na konto bankowe (inne imie)

Odpowiedz