Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Płatności Online > Neteller

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 23-01-2011, 18:16   #1

przelewy mbank neteller oraz karta Net+

Witam.

Od pewnego czasu noszę się z zamiarem obstawiania meczy przez internet.
Poczytałem tu na forum dość dokładnie tematy o sposobach transferu gotówki pomiędzy nami a bukmacherem i odwrotnie.
Szczerze mówiąc więcej mam teraz wątpliwości niż na początku.
Jeszce nie jestem ostatecznie przekonany, gdzie założyć konto czy w MB czy Neteller. Na razie bardziej składniam się ku drugiemu portfelowi w związku z możliwością pobierania gotówki darmową kartą.

Interesują mnie trzy rzeczy...

1. Czy ktoś z was dokonywał już wpłat na Neteller z mbank'u i może mi powiedzieć ile w przybliżeniu będzie mnie kosztował taki przelew ? Nie będę raczej obracał dużą kasą. Dajmy na to, że chce dokonać wpłaty 200 zł.
Zupełnie nie wiem jak duże będą opłaty banków pośredniczących w transakcji. Dodam, że mbank nie jest jest w stanie podać tych kosztów z góry.
Myślałem jeszcze nad wpłatą kasy bezpośrednio do buka z polskiego konta bankowego, ale w związku z tym że zakłady w internecie są w Polsce nie legalne, to nie jestem przekonany czy taka transakcja nie wzbudzi kogoś podejrzeń, pomijając już wielkość wpłacanej kasy. W końcu bank wie do kogo wędruje nasza gotówka. Na forum poruszany jest raczej problem wypłat niż wpłat. I tu mam problem.

2. Pobieranie gotówki kartą Net+ to koszt: 4 euro + oplata za przewalutowanie/a. Karty nie można mieć z tego co wiem w PLN'ach czyli czeka mnie co najmniej jedna zamiana waluty przy pobieraniu kasy, tj. 2,95% dodatkowej opaty.
To wszystko daje np. przy pobraniu około 150-ciu euro w przybliżeniu i przeliczeniu na złotówki koszt 40 zł.

Czy bardziej się będzie opłacać wypłacać kartą czy robić przelew z netellera, bo w przypadku przelewu bankowego znowu dochodzi pewnie kwestia tych śmiesznych banków pośredniczących.

3. Ostatnia rzecz... cytuje z oficjalnej strony netellera:

"Nieużywanie konta Neteller przez okres 14 miesięcy spowoduje naliczenie opłaty administracyjnej (Inactive Administrative Fee) w wysokości do 30 USD (lub równowartość tej kwoty w innej walucie)."

Moze to i głupie ale zastanawia mnie jak rozumieć "używanie" w tym wypadku, czy wystarczy się zalogować czy trzeba dokonać jakiej kolwiek tranzakcji....
kurant_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-2011, 16:51   #2

Reputacja: 10
Podbijam temat w związku z brakiem odpowiedzi, a bardzo nurtuje mnie ostatni punkt postu kolegi:

"Nieużywanie konta Neteller przez okres 14 miesięcy spowoduje naliczenie opłaty administracyjnej (Inactive Administrative Fee) w wysokości do 30 USD (lub równowartość tej kwoty w innej walucie)."

Pobierają opłatę tylko gdy jest coś na koncie?

Ostatnio edytowane przez qadii ; 04-07-2011 o 16:55
qadii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-2011, 22:11   #3

qadii

Nie sądziłem że jeszcze ktoś odświeży ten temat.
Moje pytania z perspektywy czasu dziś wydają mi się trochę niepotrzebne.
Zwłaszcza że jestem już dość długo w Moneybookers i tylko go używam.

Co do Twojego pytania.

Nie powiem ci jak to jest w Neteller, ale jeżeli jest analogicznie jak w Moneybookers to aby uniknąć opłaty wystarczy się zalogować. I jak sądzę to ci pobiorą kasę bez względu na to czy coś na nim masz czy nie masz.

Ostatnio edytowane przez kurant_ ; 04-07-2011 o 22:18
stare 04-07-2011, 22:39   #4
Moderator

Reputacja: 1142
Cytat:
Napisał qadii ->

Podbijam temat w związku z brakiem odpowiedzi, a bardzo nurtuje mnie ostatni punkt postu kolegi:

Pobierają opłatę tylko gdy jest coś na koncie?

Nie sądzę aby możliwe było pobranie opłaty i stworzenie debetu na koncie
Przecież wtedy "wznowienie" współpracy zmuszałoby klienta do uregulowania stanu konta... a to zrobiłoby niewielu.

Firma nie chce tracić klientów więc konta bez pieniędzy są "bezpieczne"

Nie śmieć w działach! - Używaj opcji Szukaj
Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij:

Cytat:
Nie powiedziałbym, że byłem najlepszym managerem w historii. Ale byłem w czołowej jedynce

kukla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-07-2011, 11:31   #5

A z ciekawości sam chwile poszukałem okazuje się że kukla ma racje.

Wszystko jest wyjaśnione w supporcie Neteller'a pod pytaniem

"Is there a fee for not using my Neteller account?"
stare 06-07-2011, 13:16   #6

Reputacja: 10
Dzięki za odpowiedzi Jeszcze dla pewności rozmawiałem z supportem i wszystko zostało wyjaśnione. Tak w skrócie: Jak ma się środki na koncie to pobierana jest opłata $30, jak ma się mniej niż $30 to zgarniają resztę. Jeżeli nie ma się nic to opłaty nie są pobierane i nie tworzą ujemnego salda na koncie.
Pozdrawiam
qadii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Płatności Online > Neteller > przelewy mbank neteller oraz karta Net+

Odpowiedz