![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 977 | Finał Super Six: Andre Ward (24-0; 13KO) - Carl Froch (28-1; 20KO) 18.12.2011 ![]() Po prawie 2 latach w końcu dojdzie do finału Super Six w wadze super średniej. A w tym finale spotkają się dwaj ( obok Luciana Bute) najlepsi pięściarze tej kategorii. Mianowicie Andre Ward i Carl Froch. Na stole leżą dwa pasy WBA i WBC , do tego dochodzi wielki prestiż i pewnie też nie mała kasa. Andre Ward turniej przeszedł jak burza. Zaczął od technicznego nokautu nad Mikkelem Kesslerem w 11 rundzie. W 3 kolejnych walkach ośmieszał kolejno Alana Greena , Sakio Bike ( walka chyba była po za Super Six bo Direll się wycofał) I Arthura Abrahama. Wszystkich ośmieszył w podobny sposób - wygrywają bardzo wysoko na punkty. Jeśli chodzi o Frocha to droga do finału już nie była tak kolorowa jak Warda. Zaczął dobrze , od wygranej z Direllem , później po kapitalnej walce przegrał z Kesslerem. Po porażce z Duńczykiem ośmieszył Abrahama. W półfinale czekał na niego 42 letni Glen Johnoson. Wszyscy spodziewali się dość łatwej wygranej Kobry , ale doświadczony Amerykanin łatwo skóry nie sprzedał i postawił championowi WBC twarde warunki , ostatecznie przegrywając po 12 rundach na pkt. Mówi się , że zwycięzca turnieju spotka się z innym mistrzem , tyle że IBF - Lucianem Bute i poznamy absolutnego mistrza wagi super średniej. Walka zapowiada się świetnie , wg Sportingbetu Ward jest dużym faworytem , ale Kobra pewnie łatwo się nie podda ![]() Zachęcam do dyskusji bo to chyba ostatnia tak ciekawa walka w 2011 roku Na koniec promo ...
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 02.02.2009 Skąd: Borków
Reputacja: 29 |
Ciekawa walka.No bo w końcu to walka na szczycie kategorii super średniej. Faworytem Ward bo to lepszy bokser.Dobry technicznie,szybki z dobrą obroną.Prawie kompletny,jedyny mankament(duży taki) to brak mocnego ciosu co cały czas wytyka mu Froch(dla mnie osobiście to trochę śmieszne z jego strony). Froch natomiast to twardy chłop z dobrym, ale tylko dobrym uderzeniem i niezłymi warunkami fizycznymi. Jednak porównując tych dwóch gentelmanów to lepszy jest Ward który czysto bokserko jest o niebo lepszy i to on jest moim faworytem Jedyne rozstrzygnięcie które tu widzę to wysoka wygrana na punkty Warda tym bardziej że po wypowiedziach Frocha można wnioskować że nastawia się na mocny cios i nokaut.Jeśli Froch będzie walczył tak jak zapowiada to Ward go zniszczy. Wiadomo że ktoś kto nastawia się z dobrym bokserem na nokaut jest skończony w większości przypadków. Mój typ-Ward UD
__________________ <<Jedno serce, jeden KLUB, BARCELONA aż po grób>> Przyjaźń to najtrudniejsza rzecz do wyjaśnienia. To nie jest coś, czego możesz nauczyć się w szkole, ale jeśli nie nauczyłeś się w życiu przyjaźni, to nie nauczyłeś się niczego- Muhammad Ali |
| |
| | #3 |
| Znawca Dołączył: 10.05.2010 Skąd: Warszawa
Reputacja: 474 | Andre Ward 1.35 Ostatnio edytowane przez Pudzianxx ; 18-12-2011 o 06:58 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 14.03.2008 Skąd: Lublin
Reputacja: 194 |
Swięte słowa,bukmacherzy też zdaje się nie wiedzą co robią dając taki kurs(1,50) na punktowe zwyciestwo Warda,bo brak nokautujacego ciosu to faktycznie jego jedyna wada,a z drugiej strony Froch mimo iz skazany na porazke bedzie walczył do upadlego,a po walce i on i Rachel raczej do usmiechnietych nie beda nalezec ...
|
| |
| | #5 | |
Reputacja: 977 |
Już nie będę powielał tego co napisali wyżej. Dodam tylko , że w pełni się z tym zgadzam. Jako ciekawostkę wkleję co mieli do powiedzenia uczestnicy Super Six + prawdopodobnie przyszły rywal zwycięscy tego turnieju. Cytat:
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota Ostatnio edytowane przez Konrad140 ; 18-12-2011 o 11:22 | |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 06.07.2006
|
Przy takim kursie grzech nie zagrac na Frocha. To rewelacyjny bokser. Od 2008 roku kiedy pokonal Pascala zanotowal kapitalny progres formy i rozwoj. Pokonal Dirrela, Abrahama, Taylora czy Johnsona. Dirrel i Johnson walcza podobnie do Warda, ktory byl wyraznie mocno spiety na wazeniu. Pamietajcie, puncher do konca jest grozny, a nie widze mozliwosci, zeby rewelacyjny technicznie ale bardzo lekko bijacy Ward zastopowal Frocha przed 12 runda. Over 10 runda to dla mnie typ dnia... no i mimo wszystko za jakas niewielka kwote zaryzykowal bym Frocha Froch wygrana kurs 3.10 Expekt stawka 50pln Jezeli pojawi sie jakis over 10,5 na Expekcie, to rowniez zaklad na over za 50pln Ostatnio edytowane przez Majin33 ; 17-12-2011 o 11:22 |
| |
| | #7 | |
Reputacja: 977 | Cytat:
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota | |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 06.07.2006
|
Dla mnie faworytem jest Ward, ale z otoczenia Frocha dochodzi na prawde mnostwo pozytywnych opinii co do obozu przygotowawczego jak i aktualnej formy Brytyjczyka. A jak ktos jest w gazie, to takie rzeczy wychodza, przyklad to ostatania walka Marqueza z Pacquiao kiedy to juz na 2 tyg przed walka dochodzily pogloski, ze Manny bedzie mial cieeeeezko... no i przegral, gdyby nie walek sedziow.
|
| |
| | #9 |
| Dołączył: 04.12.2011
Reputacja: 108 |
Oglądałem dziś walkę półfinałową Warda z Abrahamem i myślę, że finał będzie wyglądał podobnie. Froch jest puncherem, ale Ward jest świetnym technikiem i ciężko go trafić. Nawet jeśli popełni błąd i się odsłoni to cios musiałby być idealny, że znokautować Warda. A tu zestawienie warunków fizycznych obu pieściarzy (na plus dla Frocha): ![]() |
| |
| | #10 |
Reputacja: 29 |
Za nami ważenie no i obaj w formie fizycznej wydają się być świetnej. Coś tam sobie pogadali przy face to face.Froch wydawał się na bardziej zdeterminowanego na ważeniu.Ale jaka będzie ta walka??? Chyba nudna na początku-jeśli Froch nastawi sie na cios to Ward będzie go spokojnie pykał i punktował. Końcówka natomiast może być niezwykle ciekawa i być może dramatyczna.Widze to tak że cobra przegrywając na punkty rzuci się na rywala i bedzie mogło być ciekawie ale to dopiero jakoś po 8-9 rundzie. Dalej podtrzymuje-Andre by UD
__________________ <<Jedno serce, jeden KLUB, BARCELONA aż po grób>> Przyjaźń to najtrudniejsza rzecz do wyjaśnienia. To nie jest coś, czego możesz nauczyć się w szkole, ale jeśli nie nauczyłeś się w życiu przyjaźni, to nie nauczyłeś się niczego- Muhammad Ali |
| |
| | #11 |
Reputacja: 108 | Wypowiedź Frocha o kursach bukmacherów na niego: "Carl Froch, który już dziś spotka się w ringu Andre Wardem twierdzi, że wszyscy, którzy uwierzą w przewidywania bukmacherów stracą na zakładach ogromne pieniądze. Anglik nie jest faworytem w tym pojedynku i mimo, że ma na koncie tytuł WBC w wadze super średniej to w finale turnieju super Six stawiany jest kilka oczek niżej niż jego dzisiejszy rywal champion federacji WBA Andre Ward. Froch (28-1, 20 KO), za którego zwycięstwo można zarobić dobre pieniądze twierdzi, że dzisiejszej nocy wszyscy kibice Warda (24-0, 13 KO) będą ze łzami w oczach darli kupony zakładów bukmacherskich, jeżeli postawią na jego rywala." "Nie jestem zaskoczony, że bukmacherzy nie stawiają mnie w roli faworyta w tej walce. ja nie byłem faworytem, gdy miałem walczyć z Abrahamem, a wygrałem zdecydowanie walkę z nim. Bukmacherzy stawiają Warda w roli faworyta, bo wiedzą, że w USA ze względu na stronniczość sędziów będzie mi bardzo trudno wygrać. Pewne jest, że jeśli walka będzie wyrównana to na pewno na kartach punktowych wygra Ward. Dlatego też nie jestem zaskoczony tym, żeni nich faworytem. Jednak moim zdaniem takie podejście do tematu przez bukmacherów mnie śmieszy. W finale turnieju Super Six spotka się dwóch najlepszych bokserów w wadze super średniej. Nie można sobie wyobrazić większego wydarzenia w tej kategorii wagowej, niż ta walka. To jest to. to jest największa walka. To jest moment, który może zadecydować o tym, że stanę się dla kibiców i ekspertów wielką międzynarodową super gwiazdą boksu. Wiem, że moim przeznaczeniem jest, aby tego dokonać." - powiedział Froch. |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 05.05.2009 Skąd: Zagorze
Reputacja: 3 |
Ta walka jest dzis w nocy?Leci gdzies w tv z gory thx dzieki Ostatnio edytowane przez LukaszK111 ; 18-12-2011 o 00:18 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 14.01.2010 Skąd: Hongkong
Reputacja: 54 |
Na polsacie sport od 1:30 - 2:00 ewentualnie polsat sport extra,pozdro.
|
| |
| | #14 | |
Reputacja: 108 | Cytat:
| |
| |
| | #15 | |
Reputacja: 29 | Cytat:
__________________ <<Jedno serce, jeden KLUB, BARCELONA aż po grób>> Przyjaźń to najtrudniejsza rzecz do wyjaśnienia. To nie jest coś, czego możesz nauczyć się w szkole, ale jeśli nie nauczyłeś się w życiu przyjaźni, to nie nauczyłeś się niczego- Muhammad Ali | |
| |
| | #16 |
Reputacja: 977 |
Brawa dla obydwu panów za bardzo dobrą walkę. Ward zrobił to czego wszyscy się spodziewali , wypunktował Frocha. Chyba był to pewniak roku Statystyki: Wszystkie ciosy: Ward – 243 z 573 (42 %) Froch – 156 z 683 (23 %) Ciosy proste przednią ręką: Ward – 107 z 252 (42 %) Froch – 47 z 250 (19 %) Ciosy mocne: Ward – 136 z 321 (42 %) Froch – 109 z 433 (25 %) Jak widać , Froch wcale nie czekał na jeden decydujący cios.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #17 | |
| Dołączył: 26.07.2010
Reputacja: 18 | Cytat:
| |
| |
| | #18 | |
Reputacja: 29 | Cytat:
Ale Bute moim skromnym zdaniem przegra z Wardem.Andre ma nudny styl ale mega skuteczny trochę ja Money. A że mu sie śpieszyć nie będzie to racja.Mówił już że Bute walczył z zawodnikami klasy B i C kiedy on i inni pięściarze SS walczyli z czołówką. Ostatnio czytałem że Ward chce dać rewanż Kesslerowi. Ale chyba najciekawszy w tej wadze byłby rewanż Froch-Kessler
__________________ <<Jedno serce, jeden KLUB, BARCELONA aż po grób>> Przyjaźń to najtrudniejsza rzecz do wyjaśnienia. To nie jest coś, czego możesz nauczyć się w szkole, ale jeśli nie nauczyłeś się w życiu przyjaźni, to nie nauczyłeś się niczego- Muhammad Ali | |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 26.07.2010
Reputacja: 18 |
Gdyby Bute tak mówił to już dawno walczyłby z kimś na wyjezdzie. Ja właśnie wyczytałem że najbliżej jest do walki Frocha z Bute. I oby tak się stało, z pewnością nie lada gratka |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Grecja (Super League | Ethniki B) - 2011/2012 | pirelli | Pozostałe Ligi Europejskie | 44 | 10-05-2012 02:29 |
| Dublin Super Cup [30-31 lipiec 2011] | pirelli | Międzynarodowe/Towarzyskie | 0 | 30-07-2011 14:03 |
| Carl Froch (27-1; 20KO) vs Glen Johnson (51-14; 35KO) / Chavez Jr - Zbik 05.06.11 | Konrad140 | Sporty Walki | 8 | 05-06-2011 15:04 |
| Andre Ward (23-0; 13KO) vs Arthur Abraham (32-2; 26KO) 14.05.2011 | Konrad140 | Sporty Walki | 12 | 15-05-2011 12:19 |
| Andre Berto (27-0, 21KO) - Victor Ortiz (28-2, 22KO) 16.04.2011 | Konrad140 | Sporty Walki | 8 | 17-04-2011 20:05 |