![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 11.10.2010
| Pomoc przy tworzeniu programu
Hej! Z racji tego, iż nie udzialałem się na forum w postaci topiców/postów - wypada się przywitać - więc witam wszystkich mniej i bardziej zaawansowanych typerów! Bukmacherką zajmuję się z przerwami od kilku lat, głównie piłką nożną. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie idea stworzenia programu (tudzież algorytmu), który w oparciu o statystyki "wspomagałby" typowanie. Chciałbym też otworzyć portal, za pomocą którego podawane byłyby (bezpłatnie) typy w oparciu o tę analizę. Spisałem wszystkie swoje pomysły, zacząłem już "coś" tworzyć w arkuszu kalkulacyjnym (na dobry początek) - ale wiadomo, że to nie wystarcza. Dlatego zwracam się tutaj o pomoc do Was. Jeśli ktokolwiek interesuje się tematyką piłki nożnej, śledzi informacje i nieobce są mu statystyki piłkarskie niech się odezwie. Fajnie byłoby, gdyby znalazła się tutaj też osoba znająca się na bazach danych oraz na programowaniu (chociażby w małym stopniu). Do sceptyków: wiem, istnieją w sieci już od dawna portale ze statystykami i inne programy, które wspomagają typowanie. Po co więc "marnuję" na to czas? Dla satysfakcji, nabrania doświadczenia oraz stworzenia czegoś fajnego. I własnego. Jeśli ktoś chciałby pomóc w jakimkolwiek stopniu - będę wdzięczny. Oby idea się rozwinęła. Z góry dzięki za wszelką pomoc i podpowiedzi. Pozdr! |
| | |
| | #2 | |
| Ban Dołączył: 09.02.2009
| Cytat:
| |
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 30.08.2010 Skąd: Częstochowa
Reputacja: 158 |
rozwiń temat ... Masz mało postów wiec PW odpadają pisz jak coś na niesmakallegro@gmail.com
__________________ Ostatnio edytowane przez B_R_U_T_U_S ; 02-03-2011 o 19:48 |
| | |
| | #4 | |
| Ban Dołączył: 09.02.2009
| Cytat:
| |
| | |
| | #5 |
| Dołączył: 11.10.2010
|
Dzięki za odpowiedzi. Generalnie chciałbym stworzyć coś w oparciu o trzy analizy: - analizę "formy" (najcięższa forma analizy bo jest sporo danych typowo jakościowych jak kontuzje, pauzy za kartki, walka o trofea/utrzymanie itd) - analizę spotkań bezpośrednich pomiędzy drużynami, - analizę ilości strzelonych/straconych bramek w meczu. Zdaję sobie sprawę z tego, że to mega trudny temat, bo z jednej strony ciężko jest zamienić zmienne stricte jakościowe (typu kontuzja kluczowego gracza) na zmienne ilościowe. Nie wiem jaką wagę miałbym przypisać temu zdarzeniu przykładowo. Inną ważną sprawą jest zebranie danych i utworzenie z nich potężnej bazy danych. Motywuje mnie jednak fakt, iż takie bazy danych istnieją w sieci w formie portali, które umieszczają różne analizy ostatnich spotkań danych drużyn i próbują "typować". Czy zna się ktoś na sieciach neuronowych? Temat ten był poruszany w innych topicach i nie wiem, czy jest tu na forum ktoś, kto w tym siedzi. Co do maili: odpiszę na pewno, bo chciałbym zrobić coś fajnego z ludźmi, którzy się na tym znają. Chcę zobaczyć, czy są tu jeszcze jacyś chętni do współpracy przy tym projekcie. Prosiłbym o cierpliwość i wyrozumiałość A - w razie jakichkolwiek pytań lub sugestii zostawiam moje gg: 1573887 Pozdr! |
| | |
| | #6 |
| Dołączył: 04.01.2010 Skąd: xxx
Reputacja: 61 |
Jeżeli ktoś potrafi programować bardzo chętnie nawiążę współpracę, chodzi o stworzenie mocnego kalkulatora z "suwakami" określającymi stawki. Lublin, finansuję browar. |
| | |
| | #7 |
| Dołączył: 24.04.2011
|
W sieci narazie brakuje prognozy O/U 1.5/3.5 goals (oprocz excel kalkulatora masyv.cz). O/U 2.5 goals jest nie do przewidywania. Wiec trzeba zwrocic uwage na ta druga wariante, choc wprawdzie tam sa o wiele nizsze kurzy ( kolo 1.2) ,ale mozna poskladac nezly i "bezpieczny" AKO kupon: oddsportal.com/public-coupon/2yNtueZr/ |
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| pomoc przy obstawianiu | sebastiano0092 | Kącik Ogólnobukmacherski | 1 | 26-11-2010 15:58 |
| Pomoc przy Podsumowaniach | Wilu | Dział dla Początkujących | 0 | 08-07-2008 13:51 |
| potrzebna pomoc w tworzeniu strony sprzedaży allegro | Sc0rp0w | Off Topic | 5 | 25-06-2008 22:23 |
| Pomoc przy Adobe | nikifor | Off Topic | 3 | 16-08-2007 21:57 |