![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 346 | Bośnia i Hercegowina - Polska 16.12.2011, Antalya Bośnia i Hercegowina - Polska Już w piątek w tureckich Antalyach odbędzie się kolejny mecz reprezentacji Polskie, który ma przygotować naszych do EURO 2012. Polska zagra w składzie ligowym, a Bośnia wystawi kadrę olimpijską jak ktoś znajdzie składy to może wkleić. Zapraszam do dyskusji.
__________________ Ostatnio edytowane przez darius010 ; 16-12-2011 o 10:58 |
| |
| | #2 |
| Moderator Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Częstochowa
Reputacja: 440 |
Polska: Bramkarze: Rafał Gikiewicz (Śląsk Wrocław), Michał Gliwa (Polonia Warszawa) Obrońcy: Piotr Celeban (Śląsk Wrocław), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Filip Modelski (GKS Bełchatów), Adam Danch (Górnik Zabrze) Pomocnicy: Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Sebastian Mila (Śląsk Wrocław), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław), Tomasz Kupisz (Jagiellonia Białystok) Napastnicy: Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Maciej Jankowski (Ruch Chorzów), Arkadiusz Woźniak (Zagłębie Lubin) Bośnia: bramkarze: Adnan Hadzić (HSK Zrinjski Mostar), Semir Bukvić (FK Żeljeznicar Sarajewo); obrońcy: Toni Sunjić, Marin Anicić (obaj HSK Zrinjski Mostar), Srdan Stanić, Benjamin Colić, Muamer Svraka (wszyscy FK Żeljeznicar Sarajewo), Haris Harba (FK Olimpik Sarajewo); pomocnicy: Emir Halilović (NK Zvijezda), Jasmin Mesanović (FK Sloboda Tuzla), Srdan Grahovać (FK Borac Banja Luka), Zoran Kvrzić (NK Osijek), Ivan Sesar, Muamer Dupovac (obaj FK Sarajewo), Dino Corić (NK Siroki Brijeg), Vedad Sabanović (GOSK Gabela); napastnicy: Nermin Haskić (FK Sarajevo), Amer Bekić (HSK Zrinjski Mostar). Doskonały kurs na Polaków, trzeba grać. W Cafe Futbol była analiza składu Bośni, kto ile zagrał minut w lidze itp. Rezerwowi z klubów nawet zostali powołani, Stilic dziwił się sam kto tam pojechał na ten mecz... 1.9 to jak prezent, wg mnie spokojnie nasi wygrają, 2 bramkowy win w zasięgu!! kurs poleci szybko dlatego łapać póki się da. Wg mnie przed samym meczem powinien spaść w granice 1.5-1.6, bo taki faktycznie powinien zostać wystawiony. Warto też dodać, że selekcjoner kadry Bośniackiej nawet nie fatyguje się na to zgrupowanie... Ostatnio edytowane przez Feekus ; 14-12-2011 o 14:04 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 26.01.2011 Skąd: Piastów
Reputacja: 32 |
Wedlug Przeglądu Sportowego, Murawski nie zagra w tym meczu z powodu urazu. Więć zaczekajcie z graniem na Polskę aż wszyscy "kontuzjowani" się pokażą |
| |
| | #4 |
Reputacja: 440 |
Wg mnie bardzo solidnie ta kadra wygląda patrząc przez pryzmat przeciwnika. Wiadomo, że Franz wyciśnie do pierwszej jedenastki wszystkich najlepszych zawodników czyli wg mnie może to wyglądać na kształt: Gliwa (obsada bramki akurat wg mnie najmniej znacząca, ale załóżmy, że Gliwa) Celeban, Wojtkowiak, Kamiński, Sadlok Jodłowiec, Danch Sobota, Mila, Kupisz/Pawłowski Jankowski Patrząc na takie personalia spokojnie taki zestaw mógłby powalczyć o top3 w polskiej lidze. Zostało pół roku do EURO, piłkarze czują swoją szansę.. Wiedzą, że dwóch/trzech z nich pewnie pojedzie i będą się spinać. Mila doskonała runda w lidze - zapewne on będzie tym elementem centralnym czy tam playmaker'em, Waldek Sobota wreszcie dostanie szansę, Jankowski odkrycie zeszłego roku wygląda bardzo ciekawie. Kamiński wykorzystał absencję Mańka i prezentuje wyborną formę w lidze, Jodłowiec mimo wszystko powoływany na wszystkie mecze kadry przez Franza. Murawskiego nie będzie, ale nawet bez niego jesteśmy zdecydowanym faworytem. Inne fakty? Poza wspomnianym brakiem selekcjonera kadry Bośni spójrzmy na ich oficjalną stronę ich związku -> http://www.nfsbih.net/ poza listą nie ma absolutnie żadnych wzmianek o zgrupowaniu itp. Mało tego, ta ekipa jest nazywana drużyną na olimpiadę śródziemnomorską (może jestem niedoinformowany, ale wg mnie reputacja tych rozgrywek jest bardzo kiepska). Selekcjoner Bośni wprost powiedział, że taki mecz jest bez sensu, na potrzeby transmisji spotkania - kontraktu z mediami, taka konfrontacja ma się odbyć i tyle. Rok temu jeszcze był Misimowic, zawodnik, który był zdecydowanie najlepszym grajkiem na boisku. Tutaj nie ma nikogo znanego, średnia wieku bliska 20tki. Napastnicy powołani do niby kadry Bośni łącznie strzelili 11 bramek w 15 kolejkach, a przecież nasza liga, co tu dużo mówić, jest o niebo mocniejsza.. Dla mnie kurs mocno przeszacowany, nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać co do swoich racji |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Zagórów
Reputacja: 18 |
Dla mnie to spotkanie ma jedno zakończenie - wygrana naszych piłkarzy. Pomimo tak okrojonego składu i braku zgrania uważam, że spokojnie jesteśmy w stanie wygrać z "reprezentacja" Bośni, którzy w takim zestawieniu będą grali ze sobą po raz pierwszy. Ciekawym faktem jest to, że trener Bośniaków nawet na ten mecz nie pojedzie, bo nie ma go w terminarzu, więc najwyraźniej szkoda mu tracić czasu na tak mało prestiżowe spotkania jak ten. Nasi kopacze z ekstraklasy są jacy są, ale wobec takiego składu Bośniaków nie powinni mieć problemów. Dodatkowym faktem mobilizacyjnym dla naszej kadry jest chęć pokazania się i zaprezentowania z dobrej strony pod nieobecność największych "gwiazd" naszej drużyny. Smuda na pewno weźmie to pod uwagę podczas zbierania składu na Euro. Polska - Bośnia TYP: 1 @ 1,8 Nordicbet
__________________ "Seks jest jak brydż: trzeba mieć dobrego partnera, albo mocną rękę" "Bramka może być, ale nie musi, ale będzie" - B. Wenta |
| |
| | #6 | ||
| Moderator Dołączył: 25.11.2009
Reputacja: 606 | Przebywający w tureckiej miejscowości Belek piłkarze reprezentacji Polski przeprowadzili w środę dwa treningi. Nikt z podopiecznych Franciszka Smudy, przygotowujących się do piątkowego meczu z Bośnią i Hercegowiną, nie narzeka na kontuzje. ![]() Cytat:
Smuda znowu kombinuje ze składem i aby to nie przełożyło się na brak skuteczności. Selekcja na pół roku przed euro? Pomysł nie wiem czy do końca trafny. Nie lepiej byłoby doskonalić zgranie i umiejętności tych, którzy mają realne szanse zagrać na Euro? A co tu widzimy? Masę premier, ciekawi mnie jak te premiery zagrają. Cytat:
Nie mam zamiaru typować tego meczu, bo obawiam się niespodzianki. Obym sie mylił i nasi piłkarze wygrali. Szkoda tylko, że kilku z tych piłkarzy, którzy wyjdą na boisko nigdy się więcej nie pojawi w koszulce z orłem. Więc po co taki mecz? | ||
| |
| | #7 | ||
Reputacja: 440 | Cytat:
Cytat:
O obsadzie bramki nie wspominam, bo tutaj pełna racja. Rok temu jeszcze pojechał Kaniecki na wycieczkę - to było w ogóle chore. Koleś w klubie nie gra, a pojechał na kadre Murawski nie wystąpi dziś i to jest niewątpliwie duże osłabienie, ale mimo tego ubytku kadrowego zwycięzca powinien być tylko jeden. Co tu dużo mówić - leżą nam te spotkania w terminach nieUEFOWSKICH. U nas jest ciśnienie teraz jeszcze większe ze względu na EURO i ewentualnie powoływany skład. Chłopaki będą zasuwać i wg mnie wybiegają sobie to zwycięstwo, do którego poprowadzi ich lider Śląska Wrocław | ||
| |
| | #9 |
| Dołączył: 26.11.2009 Skąd: Kalisz
Reputacja: 21 |
Przyznam, że popieram tu jak najbardziej typ na Polskę A kurs 1,65 wciąż całkiem przyzwoity Ostatnio edytowane przez kabacik ; 16-12-2011 o 10:51 |
| |
| | #10 | |
010// wrzuciłem linka w pierwszym poście z zestawieniem kursów Ostatnio edytowane przez darius010 ; 16-12-2011 o 10:57 | |
| |
| | #12 | |
jak widać dużo się w wytypowaniu składu nie pomyliłem... | |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 04.12.2011
Reputacja: 108 |
Zobaczymy jak u nich ze zgraniem będzie...szkoda, że bez piłkarzy Legii i Wisły u nas. Ja bym nazwał ten mecz piłkarze Ligi Polskiej II - piłkarze Ligi BiH III.
|
| |
| | #14 |
| Dołączył: 20.12.2010 Skąd: Leszno
Reputacja: 38 |
Patrzę i napatrzeć się nie mogę. W Bet365 kurs na under 2,5 jest 2,07. Zamierzam z tego skorzystać nie ma co się nawet rozpisywać. Bośnia wystawia przeciwko nam grupę licealistów, która patrząc na zestawienie naszej obrony gola nam nie strzeli a my cóż z nikim nie potrafimy wygrać 3 golami poza san marino tym bardziej naszym składem B,C bo to chyba coś pomiędzy. Kto ma w ogóle te gole u nas strzelać? Mila? Taki mały off top. Wam też biegający bo boisku Mila przypomina chłopa z czeskiej wsi na wykopkach? Wynik oczywisty oni nie strzelili a my jak to my jak już wygrywamy to 1 golem bo więcej nie umiemy strzelić. +++ Ostatnio edytowane przez ozborn86 ; 17-12-2011 o 10:17 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 30.10.2007
Reputacja: 40 |
Polska moze wygrac 3:0. Ten mecz to wielka zagadka. Teraz juz nie oplaca sie grac. Szczesliwi, ktorzy zagrali po 1,8 Ta Bosnia to moga byc masakryczne ogorki, graja skladem ligowym. Kojarzy ktos zeby jakas bosniacka druzyna grala w wyzszych rundach eliminacji LE? Nie. Ogorki pierwszej wody. Ligowcy ostatnio w formie. Zwlaszcza Polonia W czy Slask. W 2 polowie wejdzie pewnie Piech za Jankowskiego i cos strzeli (moim zdaniem Franz nie ma pojecia co robi wystawiajac Jankowskiego w 1 a nie Piecha. Jankowski to jest jest dobry zawodnik na szpice) |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 04.12.2009 Skąd: Okolice Kluczborka
Reputacja: 125 |
Pewnie, zgadzam się z kolegą z góry. Polska może wygrać 3:0, Bośnia może wygrać 3:0, a może padnie remis 3:3? Teoretycznie jest to możliwe w każdym meczy. Jednak teoretycznie. To zgrupowanie to jedna wielka niewiadoma. Po pierwsze nie wiadomo po co, a po drugie nie wiadomo jak Ci zawodnicy się spiszą, nigdy przecież nie grali wszyscy razem. Jak dla mnie ten mecz to typowy no bet.
__________________ Moje typy - zapraszam. Liverpool !!! |
| |
| | #18 |
Reputacja: 440 | Tobet leci w uja, mój z kursem 1.9 tak samo... Jest 1.45 teraz... Kompromitacja z ich strony, pierwsza od dawien dawna... powód podali niesamowity... mogli wejść na forum wcześniej i składy zobaczyć... Ostatnio edytowane przez Feekus ; 16-12-2011 o 15:06 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 02.11.2007
|
*****aaaaa jaja sobie robia w tym tobecie!!! na jakiej postawie oni moga tak anulowac zawarty zaklad?!
|
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Bośnia i Hercegowina (Premier Liga) - 2011/2012 | witek k | Pozostałe Ligi Europejskie | 4 | Wczoraj 15:03 |
| Polska - Bośnia i Hercegowina 10.12.2010 | (L)egionista87 | Międzynarodowe/Towarzyskie | 18 | 13-12-2010 23:01 |
| Bośnia i Hercegowina 2010/2011 | Doberman | Pozostałe Ligi Europejskie | 0 | 03-11-2010 15:49 |
| HT/FT Bośnia i Hercegowina.. GDZIE? | 450yamaha | Dział dla Początkujących | 1 | 22-03-2010 12:51 |
| Bośnia i Hercegowina | mody4 | Pozostałe Ligi Europejskie | 3 | 14-03-2009 12:43 |