![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 | |
| Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Warszawa
Reputacja: 91 | Cytat:
Ciekawie dla mnie wygląda Santos nie strzeli @2.30
__________________ "To wyjątkowy gracz, powinniśmy być dumni z tego, jak bardzo nam pomaga. Właśnie dlatego jest prawdopodobnie najlepszym pomocnikiem w historii. Nie chodzi mi o daną chwilę, lecz o przebieg jego kariery. Cieszę się, że jestem częścią takiego zespołu i mogę uczyć się od prawdziwych mistrzów". | |
| |
| | #22 | |
| Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski/Poznań
Reputacja: 91 |
Nie wspomnieliście chyba o jednej z najważniejszych kwestii mianowicie: Cytat:
| |
| |
| | #23 |
| Typer Dołączył: 17.09.2010
Reputacja: 873 |
Spotkanie: Santos - BarcelonaTyp: Santos nie strzeli Kurs: 2,45 Bukmacher: ![]() Bardzo ciekawy typ na finał Klubowych Mistrzostw Świata. Barcelona w tym sezonie rozegrała do tej pory 25 oficjalnych spotkań. Jedynie w 7 z nich Katalończycy tracili bramki, w dodatku były to przeważnie mecze z silnymi rywalami, jak Real, Valencia czy dwukrotnie Milan. Oprócz tego przydarzyły im się 3 wpadki: z Bilbao, Sociedad i Getafe. Mimo to statystyki są wspaniałe, a na specjalne słowa uznania zasługuje wspomniana już statystyka spotkań ze straconym golem (zaledwie 28%). Nie sądzę, by Santos był jutro w stanie strzelić bramkę Barcelonie, która zagra z silną, kompletną defensywą. Neymar moim zdaniem nie zniesie presji i nie pokaże wszystkiego tego, czym czaruje na co dzień w Brazylii. Motywacja u triumfatorów Ligi Mistrzów jest bardzo duża, chodzi w końcu o kolejne trofeum do kolekcji, co jest bardzo istotne dla Pepa i jego graczy. Oficjalne mecze Barcelony od początku sezonu wraz z zaznaczonymi spotkaniami ze stratą co najmniej jednego gola ![]()
__________________ |
| |
| | #24 |
| Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Wieliczka
Reputacja: 25 |
@Nolito Nie zgodzę się z Tobą. Sam przyznałeś, że tracili gola tylko z silnymi drużynami, oraz zaliczyli kilka wpadek. Według mnie Santos jest silną drużyną i o jego sile nie zaważa tylko forma Neymara. Cały zespół jest dobrze zbudowany, ma dobrych piłkarzy o czym świadczy przepiękna bramka Borges'a czy strzał z rzutu wolnego Da Silvy w meczu z Kashiwą Reysol (jeśli nie widziałeś bramek to polecam Według obie drużyny strzelą gola, ba pokusiłbym się o postawienie w tym spotkaniu remisu |
| |
| | #25 | |
Reputacja: 873 | Cytat:
__________________ | |
| |
| | #26 |
| Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Księstwo Słupskie
Reputacja: 368 |
Ale to wyjazd, mecz niby o finał ale co to za prestiż? Barcelona i tak już jest stratna poprzez kontuzje Villi i Sancheza... ja tam pobrałem Santos +1.5 gola, nie zdziwi mnie też jak posypią się kartki.
__________________ "(...) City może się rozwijać, ale jeśli kochasz United, to wiesz, że to coś więcej niż tylko sukces." |
| |
| | #27 |
| Dołączył: 25.10.2011 Skąd: Katowice
Reputacja: 173 |
Popieram zdanie Kacmona i Nolito. Szczególnie jeśli popatrzymy na defensywę Santosu. 2 wiele mówiące tu statystyki - drużyna Ramalho traciła gola w 8 ostatnich w ogóle, a także 18 z rzędu wyjazdowych spotkaniach, a dzisiejszy mecz jednak bardziej trzeba uznać jako wyjazd. Wg mnie jednobramkowe zwycięstwo Barcelony dziś to będzie minimum. Brak Villi nie jest tu obecnie żadnym osłabieniem, nie był w formie, na dodatek ze zdrowym Sanchezem, Pedro i Fabregasem Guardiola w ofensywie nie może narzekać na braki. Ja tu pobieram Barcelonę -1,5@1,76 --- Santos nie istniał, widać jednak przepaść pomiędzy topowymi klubami Europy i reszty świata. No i ładny kursik wchodzi i to z podwójnym przebiciem, jak dla mnie to już wkrótce buki zejdą o poziom niżej z kursami na Barcelonę czy Real, o czym pisałem w dziale Primera Division. Tak więc póki co trzeba brać takie jakie są z pocałowaniem ręki a nie szukać na siłę jakichś typów tylko dlatego bo kurs ładny. Ostatnio edytowane przez Bizon91 ; 18-12-2011 o 13:21 |
| |
| | #28 | |
| Dołączył: 10.12.2006 Skąd: z ulicy
Reputacja: 6 | Cytat:
| |
| |
| | #29 |
| Dołączył: 15.06.2009 Skąd: z Forum
Reputacja: 514 |
Minus dla TVP 1 bo nie wiem po co wsadzili na stanowisko komentatorskie Tomka Wołka, przecież z takim głosem i taką werwą to on może co najwyżej prowadzić kącik poezji, a nie komentuje mecz. Co do samego spotkania to każdy widzi jak ono wygląda. Neymar w pierwszy 10 minutach miał jedną akcję bramkową, gdyby nie był tak egoistyczny Santos mógłby strzelić pierwszy bramkę. Ogólnie to drużyna z Brazylii wygląda tak jak wygląda, w całej 1 połowie 1-3 akcje w okolicach bramki Valdesa. Jeżeli Barca nie zwolni tempa tak jak przez ostatnie 15 minut I połowy gdzie wymieniali bardzo dużo podań nie rzucając się do ataku, to mecz skończy się wynikiem około 5:0 jak nie wyższym. Tak jak pisałem przed meczem, Santos bez piłki nie istnieje.
__________________ Nie pytać w sprawach typu: - "Co sądzisz o tym meczu?" - "Co polecasz zagrać dzisiaj/jutro/w weekend itp.?" Ostatnio edytowane przez AKA SHAKAL ; 18-12-2011 o 12:30 |
| |
| | #30 |
| Dołączył: 01.11.2008 Skąd: Wwa
Reputacja: 30 |
Po pierwszej połowie, widać jak Santos jest wielką drużyną.. 2 oddane strzały i 24% posiadania piłki Jestem fanem United od zawsze, ale na ta chwile nie ma mocniejszej drużyny od Barcelony
__________________ Pomogłem? Podziękuj, Ciebie to kosztuje 1 kliknięcie a dla mnie to bardzo ważne :). 5Tka!! |
| |
| | #31 |
| Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Wieliczka
Reputacja: 25 |
@Nolito Niska pozycja w lidze była spowodowana tym, że skupili się na grze w Copa Libertadores. Na razie Barca wygrywa 3:0, spodziewałem się czegoś więcej po Santosie, ale przed nami jeszcze 2 połowa. Pożyjemy, zobaczymy |
| |
| | #32 | |
| Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Warszawa
Reputacja: 91 | Cytat:
Mecz do jednej bramki tak na prawdę. Barcelona jednak się pospinała ale tylko w pierwszej połowie. Przy prowadzeniu 3-0 i świadomości z jakim to słabym przeciwnikiem grają zaczęli się bawić i wynik końcowy to bardzo niski wymiar kary. Pewnie znowu zacznie się dyskusja czy warto organizować taki turniej, jeśli piłka nożna w nie-europejskich ligach stoi na tak słabym poziomie. Niby promocja futbolu na świecie, prestiżowy tytuł mistrza świata, pieniądze, ale z drugiej strony ryzykowanie zdrowia zawodników, daleka podróż do Japonii...
__________________ "To wyjątkowy gracz, powinniśmy być dumni z tego, jak bardzo nam pomaga. Właśnie dlatego jest prawdopodobnie najlepszym pomocnikiem w historii. Nie chodzi mi o daną chwilę, lecz o przebieg jego kariery. Cieszę się, że jestem częścią takiego zespołu i mogę uczyć się od prawdziwych mistrzów". Ostatnio edytowane przez ice29 ; 18-12-2011 o 13:41 | |
| |
| | #33 | |
Reputacja: 873 |
Po tym meczu każdy już chyba zdaje sobie sprawę z poziomu, jaki osiągnęła Barcelona. Typowanie, że FCB straci gola po kursie 1,45 (jak ktoś wyżej sugerował) jest po prostu grzechem, bo taki kurs totalnie nie jest adekwatny do rzeczywistości. W takich meczach nie gra się przeciwko drużynie pokrywającej na wyjeździe handicap w meczu z Realem, który potrafił poza własnym stadionem strzelić 6 goli Sevilli. Kurs 2,45 na czyste konto FCB był zdecydowanie zbyt wysoki, co warto było wykorzystać i cieszę się, że sporo osób to zrobiło Cytat:
__________________ Ostatnio edytowane przez Nolito ; 18-12-2011 o 14:58 | |
| |
| | #34 | |
| Dołączył: 29.05.2008 Skąd: Radom
Reputacja: 254 | Cytat:
Idea turnieju wcale niegłupia ale jednak w praktyce wychodzi, że są to pojedynki Dawida z Goliatem, szczególnie w półfinałach. Co do samego meczu to Barca pokazała, jaka różnica jest między rozgrywkami w Europie a resztą świata. Gwiazdy Santosu można będzie porównywać do zawodników z Europy dopiero, kiedy przyjadą grać na Stary Kontynent. Dzisiaj wypadli dość blado, a i jeden mecz to nie jest podstawa do oceniania.
__________________ Spodobała Ci się analiza??? Kliknij Dzięki :) | |
| |
| | #35 | |
Reputacja: 173 | Cytat:
| |
| |
| | #36 |
| Dołączył: 01.11.2008 Skąd: Wwa
Reputacja: 30 |
To chyba też nie tak, że rozgrywki w Brazyli jak to mówicie stoją na średnim - niskim poziomie. Proszę wskazać mi 5 drużyn z starego kontynentu który w takim meczu postawiły by się Barcelonie i miałyby dużo większe szanse z nią wygrać. A może jeszcze inaczej - myślę, że jakby Santos grał z takim Liverpoolem, Tottenhamem, Ajaxem, Twente, Lazzio czy Schalke, pokazałby całkiem inny futbol. Ja jestem zdania, że liga brazylijska jest silna, tutaj Santos nie miał szans, bo mało kto może w tej chwili walczyć z Barcelona..
__________________ Pomogłem? Podziękuj, Ciebie to kosztuje 1 kliknięcie a dla mnie to bardzo ważne :). 5Tka!! |
| |
| | #37 | |
| Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Kresy Wschodnie
Reputacja: 13 | Cytat:
Tomek Wołek dzisiaj powiedział "Obecna Barcelona to bez wątpienia najlepsza drużyna w dziejach piłki nożnej", stwierdził to człowiek, który od ponad pół wieku pasjonuje się footballem... chyba nic więcej nie trzeba dodawać. | |
| |
| | #38 |
| Dołączył: 08.09.2011 Skąd: Gdańsk obecnie
Reputacja: 89 |
Bizon Ty chyba nie rozumiesz trochę o co chodzi i kto bierze udzial w tych mistrzostwach, więc nie rozumiem po co się wypowiadasz. Napisać bez ładu i składu aby bylo to ja tez potrafię. W turnieju biorą udział zwycięzcy LM każdego kontynentu czy strefy i jak dla mnie wszystko jest poukładane ok. Wiadomo że liczą się tylko drużyny z Am. Południowej i Europy więc po co jakies grupy itp. skoro od początku wiadomo że marne są szanse żeby ktoś się postawił ekipom z tych kontynentów? To tak jakby zrobić ME z udziałem San Marino, Islandii i reszty słabiaków + Hiszpania i Niemcy i robić jakieś grupy itd. zamiast odrazu finał Hiszpania-Niemcy a reszta niech się bije. Po prostu powinno byc więcej ekip z silniejszych kontynentów, np. 3 z Europy, 2 z Ameryki i po jednym z reszty. Wtedy byłaby jakaś rywalizacja i można by podwyższyć rangę turnieju. Spekulować można dużo ale i tak nie wpłyniemy na formę rozgrywek więc nie ma co. Pozdrawiam
__________________ |
| |
| | #39 | |
| Dołączył: 21.11.2011
Reputacja: 49 | Cytat:
Faktycznie, ikry to on nie posiada chyba ... Jednak merytorycznie, jest przygotowany moim zdaniem (chociaż śledziłem tylko 2 połowę tego meczu) o wielkie Niebo lepiej niż D. Szpakowski. Ligi latynoamerykańskie, to są "koniki" T. Wołka. Zwłaszcza Ligi Argentyńskie. To co mnie już zaczyna "razić" przy okazji meczów Barcy (a jestem jej - oprócz jednego z polskich Klubów - kibicem) to cukierkowate "Ochy i Achy" komentatorów. Mnie już się robi mdło | |
| |
| | #40 |
Reputacja: 173 |
O obsadzie takiego turnieju nic nie pisałem, więc to się nie wyklucza z tym co piszesz, choć tu racja, niestety jak dobrze zorganizowane by to nie było, to pewnych rzeczy się nie przeskoczy - ekipy z poza Europy są półkę niżej i w sumie faza grupowa byłaby tu dla nich odwleczeniem kary. Ale także jestem zdania że dorzucić parę teamów z Europy by nie zaszkodziło, może mistrzów 4 najsilniejszych aktualnie lig? Koniec końców fakt że to tylko bezsensowne spekulacje za którymi nie przepadam, po prostu szkoda tak marnego turnieju.
|
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Klubowe mistrzostwa świata w siatkówce - Doha 2011 | christopher48 | Siatkówka | 41 | 14-10-2011 17:38 |
| Klubowe mistrzostwa świata w siatkówce - Doha 2010 | christopher48 | Siatkówka | 28 | 21-12-2010 21:50 |
| Klubowe Mistrzostwa Świata 2010 | Assitalia | Międzynarodowe/Towarzyskie | 17 | 19-12-2010 10:12 |
| Klubowe Mistrzostwa Świata 2009 | Doberman | Międzynarodowe/Towarzyskie | 6 | 14-12-2009 13:18 |
| Klubowe Mistrzostwa Świata | Doberman | Międzynarodowe/Towarzyskie | 12 | 03-01-2009 20:09 |