![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 346 | Polska - Węgry 15.11.2011, Poznań Polska - Węgry ![]() ![]() Już we wtorkowy wieczór kolejne spotkanie Biało-czerwonych, tym razem naszym rywalem będzie reprezentacja Węgier. Ostatnia przegrana z Włochami trochę zgasiła naszych, ale tym razem rywal słabszy i co ważne kurs na faworytów czyli na naszych dość wysoki. Zapraszam do dyskusji.
__________________ |
| |
| | #2 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 977 |
Co jak co ale już z Węgrami chyba wygrać należy. Włosi to jednak za wysoka półka jak na nasze umiejętności , problem tylko w tym że na Euro będzie tylko taka półka. Ale mniejsza z tym bo tu chodzi o Węgry. Bramkarze: Gabor Kiraly (TSV 1860 Monachium), Adam Bogdan (Bolton Wanderers) Obrońcy: Vilmos Vanczak (FC Sion), József Varga (Debreceni VSC), Zoltan Liptak (bez klubu), Roland Juhasz (Anderlecht Bruksela), Pal Lazar (Samsunspor Samsun), Zsolt Laczko (Sampdoria Genua) Pomocnicy: Akos Elek (Videoton Szekesfehervar), Peter Czvitkovics (KV Kortrijk), Krisztian Vadocz (NEC Nijmegen), Zoltan Stieber (1.FSV Mainz), Vladimir Koman Jr. (Sampdoria Genua), Balazs Dzsudzsak (Anży Machaczkała), Tamas Hajnal (VfB Stuttgart), Daniel T zser (KRC Genk), Zoltan Gera (West Bromwich Albion), Gyorgy Sandor (Videoton Szekesfehervar) Napastnicy: Robert Feczesin (Brescia Calcio), Tamas Priskin (Ipswich Town) Niektóre nazwiska znane , ale takich indywidualności jak Ballotelli nie ma więc dla spokojnej zimy wygrana Polaków.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 28.12.2010 Skąd: Nidzica
Reputacja: 320 |
My gramy w Polsce? Jeśli tak to jest wybitny kurs. Wracając do meczu poprzedniego, Włosi zagrali poniżej połowy swoich możliwości a i tak nas niemiłosiernie zjechali. Słowem, grali bardzo przeciętnie, ale to był zwykły europejski poziom, do którego Polskiej reprezentacji daleko... Natomiast Węgry są spokojnie do 'obalenia' i myślę ze można grać po takim kursie spokojnie, do niedawna naszych orłów... Polska @2,05 7/10 już zagrane |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 08.03.2010
Reputacja: 43 |
Ja tu nie wpadał bym w hura optymizm. Dzisiaj w Cafe Futbol i na Orange Sport były informacje że będzie kilka zmian w naszej "żelaznej" jedenastce. Kolejne rotacje w obronie i wymiana defensywnych pomocników nie może wpłynąć na stabilność drużyny. Ja już nie chcę tu poruszać tematów "ale gorzej już być przecież nie może" czy coś w tym stylu Nie wiem za wiele o reprezentacji Węgier i ciekawe jest czy oni zagrają najmocniejszym składem. Z tego co widziałem dzisiaj w Cafe Futbol to maja kilku ciekawych piłkarzy i nie musi być w cale tak łatwo. Niech jakimś tam wyznacznikiem będzie miejsce w rankingu Fifa W piątek pokonali w towarzyskim meczu gładko Lichtenstein 5:0. Na pewno nie jest to jakiś egzotyczny przeciwnik z którym trzeba się gładko rozprawić. Coraz bardziej mi się wydaje że to My stajemy się takim egzotycznym przeciwnikiem dla innych państw, że znaczymy coraz mnie w futbolu. Ale to nie przez to że cofamy się we własnym piłkarskim rozwoju ale dlatego że stoimy w miejscu. A jak wiadomo kto się nie rozwija ten się cofa. Inne kraje robią postępy, a my dalej siedzimy w tym samym gó..ie. Oprócz naszej trójki z Borusii i Szczęsnego nie ma żadnych postępów. No bo czy Obraniak rozwija się na ławce Lill albo Murawski wracając do naszej ligi po "przygodzie" za granicą. Można tak jeszcze długo o fatalnym Perquisie i Polanskim czy rezerwowym Brożku. A ludzi którzy robią stałe postępy pomija się w kadrze, czyt. gracze Legii czy Grosicki. Ale miałem tu nie wspominać o tych patologiach naszej kadry i Smudy ale jakoś zawsze samo to wychodzi podczas pisania. Wracając do meczu myślę że zakład Węgrzy strzelą bramkę będzie bardzo dobry do jakiegoś dubla.
__________________ |
| |
| | #5 |
Reputacja: 346 |
Na dobrą sprawę chyba będziemy próbować stawiać na Polskę. Mimo wszytko Włoch to była inne pulka, a wcale gra Polaków źle nie wyglądała, były błędy ale przeciwnik je wymusił. Jeśli chodzi o Węgrów to oni ostatnimi czasy poczynili duże postępy, ale jest zauważalna tendencja w związku z rosnącymi cenami piłkarzy, kluby szukają w krajach takich jak Węgry czy nawet Polska - co widać. Jeśli chodzi o zawodników których kojarzę to oczywiście Hajnal z VFB, na dobrą sprawę Polacy (ci grający) z Bundesligi, albo prezentują się na podobnym poziomie, albo są lepsi. Stieberga kojarzę tylko z nazwiska wiec niewiele o nim mogę powiedzieć. Ogólnie ostanie nie za ciekawa atmosfer wokół naszej kadry, wbrew pozorom sprzyja dobrym wynikom, bo jak przegrają to już kompletnie załamka... Lewandowski w formie, w BL stoi obok Huntelaar i Gomeza nawet jeśli kilka bramek ma mniej. Dużym plusem Polaków jest doświadczenie, może w skali Włochów mizerne, ale na tle Węgrów: LM, mistrzostwo Niemiec, do tego Szczęsny z występami w Angielskiej i LM wygląda nieźle. Myślę, że warto spróbować zagrać na Polskę, myślę że już bo coś wątpię, że kurs się utrzyma. Polska - Węgry Typ:1 Kurs:2,05
__________________ Ostatnio edytowane przez darius010 ; 16-11-2011 o 16:16 |
| |
| | #6 | ||
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 977 | Cytat:
Sprawdziłem coś na Wikipedii i co się okazuje: Cytat:
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota Ostatnio edytowane przez Konrad140 ; 13-11-2011 o 19:37 | ||
| |
| | #7 |
| Ban Dołączył: 06.02.2010 Skąd: Żory
Reputacja: 23 | Polska-Węgry Typ:1 Kurs:2.05 I na sam koniec postanowiłem wybrać mecz towarzyski naszej reprezentacji, która tym razem będzie mierzyła się z Węgrami. Mój typ będzie nieco patriotyczny ponieważ postawiłem na Polskę, która moim zdaniem mimo dość słabego ostatniego meczu z Włochami ma dość duży potencjał gdyby jeszcze nie tak słaba gra w obronie. Pierwsze minuty ostatniego spotkania wyglądały bardzo obiecująco to Polacy byli lepszą ekipą ale niestety wraz z upływem czasu straciliśmy koncepcję gry i przez to przegraliśmy. Myślę, że z Węgrami nasi wyjdą jeszcze bardziej skoncentrowani i zagrają dużo lepiej ponieważ rywal nie jest aż tak dobry więc na dużo więcej naszym pozwoli. Myślę, że warto postawić na Polskę ponieważ kurs jest naprawdę bardzo dobry a szanse na zwycięstwo bardzo duże. |
| |
| | #8 | |
| Dołączył: 18.08.2009
Reputacja: 298 | Cytat:
| |
| |
| | #9 |
| Znawca Dołączył: 07.06.2010 Skąd: Lublin
Reputacja: 188 |
Ciężko podjąć się typowania 1x2. Tutaj może być wszystko. Los.Blancos moim zdaniem poszedł w dobrą stronę. Bramka dla gości spokojnie powinna paść. Białoruś też miała swoje okazje więc i Węgrzy będą mieli. Konrad140 przytoczył historię która jasno świadczy o tym że Madziary nam nie leżą. Do tego dla nich ten mecz jest ważniejszy niż z Luksemburgiem przez co będą na nas przygotowani. Najważniejsi zawodnicy grali po 60min więc spacerek i teraz ogień. Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki Moje typy : Remis BTS Węgry wygrają pierwszą połowę
__________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Wszyscy mówią, że się nie da, aż w końcu przychodzi taki ktoś, kto nie wie, że się nie da i właśnie to robi Ostatnio edytowane przez samin1 ; 14-11-2011 o 08:55 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 09.11.2011 Skąd: Bet365
Reputacja: 2 |
Na mecze Polaków ciężko obstawiać... potrafią dobrze zagrać z mocnym rywalem ale i przegrać ze słabiakiem. Nie ma na nich reguły. Niestety U19 PL ma podobny syndrom o czym niedawno się boleśnie przekonałem ; ) Smuda zapowiada zmiany w obronie.. przeczuwam 2:1 dla Węgrów - zaryzykuje. Mój Typ: Dokładny wynik: Węgry 2:1 Polska @15,00zł (Postawione 10zł) |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 15.06.2009 Skąd: z Forum
Reputacja: 514 |
Value po stronie Węgrów. Forma po stronie Węgrów. Miejsce spotkania po stronie Polaków. Nie wiem czemu tak uparliście się na wygraną Polski, jak Węgry w niczym nam nie odbiegają. Przypomnę tylko, że Węgry od 7 października 2010 roku: Wygrali 11 spotkań 1 zremisowali 2 przegrali z Holendrami (0:4 i 5:3) Więc wcale to nie wygląda tak źle. Do tego bilans bramkowy: 36 strzelonych 12 straconych (9 z Holendrami, 2 bramki stracili w pozostałych meczach). Uważałbym z tym graniem na Polaków, na pewno nie przy takiej formie Węgrów zresztą na których kurs wynosi prawie 4,00. _ _ _ _ _ _ Co do postu darius010. Może i ma rację, ale weźmy spójrzmy z kim grała Polska. Jakieś wymęczone zwycięstwo z Gruzją czy rezerwami rezerw Argentyny. 010// oj nieważne z kim gra bo oni nie grają regularnie, w spotkaniach towarzyskich ważne jest zaangażowanie, motywacja. Wydaje mi się, że w Poznaniu po prostu tak jak zwykle Polska zrobi co ma zrobić, nie mówię że gramy jakoś dobrze ale Węgrzy są od nas słabsi i to jest formalność podobnie jak wspomniana przez ciebie Gruzja - taki już los gospodarza Euro cz MŚ Ostatnio edytowane przez darius010 ; 14-11-2011 o 13:11 |
| |
| | #12 |
Reputacja: 346 |
Jeśli już przykładać wagę do statystyk, to warto zwrócić uwagę że w grupie eliminacyjnej Węgrzy zajęli trzecie miejsce wyprzedzając Finlandię, Mołdawię i San Marino, a ostatnie mecze towarzyskie naszych rywali to spotkania z: Liechtensteinem, Islandią, Luksemburgiem czy Azerbejdżanem dlatego te statystyki, razem z bramkowymi możecie sobie w kieszeń włożyć - bez urazy Holandia - Węgry 5-3 i Węgry - Holandia 0-4 też na kolana jakoś nie rzuca, bo to zwykłe wyniki, oba to zwycięstwa pomarańczowych i w obu spotkaniach im nakopali Co ważne: Lepszych piłkarzy mamy my.
__________________ Ostatnio edytowane przez darius010 ; 14-11-2011 o 12:45 |
| |
| | #13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Dołączył: 08.03.2010
Reputacja: 43 | Cytat:
----------------Fabiański----------------- Wojtkowiak Głowacki Wasilewski Komorowski -----------Dudka ------ Polanski---------- Błaszczykowski -Matuszczyk ---------Rybus -----------------Brożek------------------- A więc tak, zacznijmy od początku. Fabiański - rezerwowy Arsenalu, niby rezerwowym takiej drużyny nie zostaje się za ładne oczy ale chłopak dawno nie grał czegoś ważnego. Nie wiem czy grał ostatnio w Carling Cup bo była to jego jedyna okazja na występ. Wojtkowiak - powiedzmy że tu nie mam zastrzeżeń, gra w Lechu regularnie, czasami na środku obrony czasami na prawej. Głowacki - gra w Trabzonsporze, doświadczony obrońca. Wasyl - wrócił po ciężkiej kontuzji i występuje w Anderlechcie, jednak gra na prawej obronie. Komorowski - zawodnik Legii, tworzy dobrą parę ŚRODKOWYCH obrońców z Żewłakowem. Obrona wygląda solidnie, jednak solidność to jedyne co można o nich powiedzieć. dwóch gra na innych pozycjach niż w klubie i zapewne wystąpią po raz pierwszy w takim zestawieniu (strzelam, nie sprawdzałem). Jedno co dobre to że chociaż wszyscy mówią po polsku więc MOŻE nie będzie problemów z komunikacją. Dudka - uniwersalny zawodnik, gra w Auxerre na obronie i w pomocy. Polanski - zawodnik Mainz, i tu więcej nie napiszę bo tak na prawdę nie ma co pisać. Zawodników na tym poziomie mamy kilku z prawdziwym polskim paszportem. Błaszczykowski - wiadomo, motor napędowy naszej reprezentacji jednak w klubie od dłuższego czasu jest tylko rezerwowym. Matuszczyk - ostatnio w Koln gra dość mało, po przyjściu nowego trenera zazwyczaj wchodzi z ławki w drugiej połowie. Rybus - młody skrzydłowy Legii, w klubie dobrze jednak w moim przekonaniu w reprezentacji zawodzi, nigdy jeszcze nic nie pokazał. Brożek - rezerwowy Trabzonsporu, rzadko gra, mało strzela a i tak jest 2 napastnikiem reprezentacji... Ktoś to przeczyta i napisze "przecież nie jest tak źle, grają w dobrych klubach itp." Ja tu jednak nie widzę żadnego błysku, nie ma zawodnika oprócz Błaszczykowskiego, który zrobił by coś ponad piłkarskie podstawy. Znowu zobaczymy Rybusa który będzie biegał po skrzydle i zaliczał kolejne straty. Kto ma kreować grę i posyłać otwierające podania? Polański? Matuszczyk? czy może Dudka? Tak defensywnego ustawienia się nie spodziewałem. Nie twierdzę że przegramy ten mecz, jednak przewiduję słaby mecz do oglądania, mnóstwo chaosu i nieporozumień. I podtrzymuję mój typ że stracimy bramkę mimo tego że to właśnie obrona u nas wygląda chyba najsolidniej. Tak jak już pisałem wcześniej nie mam pojęcia jak zagrają Węgrzy, czy wystawią najsilniejszy skład czy tak jak my "trochę" rezerw. Tutaj mamy zawodników Węgier:
Kilka nazwisk znanych, kluby również nie jakieś anonimowe. Przejrzałem sobie czy ci zawodnicy występują w pierwszych składach i muszę powiedzieć że jest z tym bardzo dobrze. Na pewno nie gorzej niż u nas, jest kilku podstawowych graczy oraz kilku rezerwowych. Zwłaszcza w pamięci zapadł mi obrońca FC Sion Vanczak, który strzelał ostatnio bramki w klubie. Podsumowując, ogólnie jest to drużyna naszego pokroju, na naszym poziomie. Wytykacie im że nie awansowali do Euro, że zajęli 3 miejsce, że przegrali z Holandią....... a ja chcę się zapytać czy my byśmy grali w Euro gdyby nie były organizowane u nas? czy my nie dostaliśmy lania od drużyny pokroju Holandii? Przypominam 0:6 z Hiszpanią. Jest to jak najbardziej drużyna do ogrania jednak oni mogą powiedzieć tak samo o nas. Czesto widuję tu na forum ludzi którzy przy takim wyrównanym meczu stawiają wyższy kurs, a taki jest na Węgrów. Ja nie osobiście nie postawie na Węgrów po kursie @4 jednak nie zdziwię się jeśli wygrają.
__________________ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |
| | #14 |
| Dołączył: 26.12.2009 Skąd: Poznań
Reputacja: 64 |
Nie szukałbym tu rozwiązaniu w typowaniu 1x2 radze grać na bramki,Polacy są wstanie dzisiaj przegrać z każdym,nie zaleznie od tego z kim grają zawsze mozna bać się o wynik.Nasi grajkowie prezentują tak mizerny poziom że szkoda gadać
__________________ Jeśli boisz się przegrać, nie graj |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 21.08.2011 Skąd: z kątowni
Reputacja: 2 |
Zgadzam się z kolegą wyżej. Nie ma co obstawiać kto wygra, a kto przegra. To jest mecz towarzyski tutaj wszystko jest możliwe. Ja osobiście typuję, że Błaszczykowski strzeli bramkę (3,60,-). Wracając do meczu z Włochami... Myślę, że po pierwszej połowie każdy miał w nadziei, że ten mecz można zremisować z taką marką jaką są Włochy ale cóż po błędach Szczesnęgo, nie wykorzystanym karnym Błaszczykowskiego wszystko się odwróciło i czuć ten niedosyt, a najbardziej ten niedosyt właśnie czuję Kuba, którego strzał obronił Buffon . Jeżeli Smuda nie zdejmie go za szybko z boiska to powinien coś ukuć. Moim zdaniem Kuba tego wieczoru będzie ,,gryzł trawę". POLSKA - Węgry typ: Błaszczykowski strzeli: TAK 3,60pln TOTO-MIX |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Węgry (NB I | NB II) - 2011/2012 | Grzecho | Pozostałe Ligi Europejskie | 13 | 18-05-2012 16:36 |
| Węgry 2010/2011 | Password | Pozostałe Ligi Europejskie | 8 | 22-05-2011 13:04 |
| 1/16 finału Ligi Europejskiej - SC Braga - Lech Poznań (24.02.2011) - REWANŻ | pitekk | Liga Europejska | 62 | 25-02-2011 11:39 |
| 1/16 finału Ligi Europejskiej - Lech Poznań - SC Braga (17.02.2011) | pitekk | Liga Europejska | 77 | 18-02-2011 15:11 |
| Węgry 2009/2010 | Doberman | Pozostałe Ligi Europejskie | 9 | 18-05-2010 00:23 |