![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #101 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
tylko czy to Twoja analiza czy na żywca zerżnięta z innego forum bukmacherskiego?! raczej to drugie...
Ostatnio edytowane przez malin157 ; 26-02-2010 o 16:51 |
| |
| | #102 |
| Dołączył: 23.01.2010
|
Co do wyżej podanego scenariusza - nie pasuje mi jedynie opinia o Francji. Buki stawiają na Norwegów, jako faworytów, bo ci zdobyli najwięcej medali, ale to Austriacy mają najbardziej wyrównany i doświadczony skład. Ich problemem jest to, że na razie na IO słabo strzelają, ale za to biegają rewelacyjnie. Należy dodać, że Austriacy to wicemistrzowie z MŚ 2009. Landertinger jest mistrzem z 2009 z biegu masowego. Mesotitsch to niezwykle doświadczony zawodnik startujący od wielu lat, tak samo jak Eder, który ma na dodatek świetny sezon. I wreszcie Sumann lider PŚ. Norwegowie nie mają tak wyrównanej drużyny, a to się niezwykle liczy, co pokazała sztafeta 4*10 km w biegach {pojedynek Szwecja kontra Norwegia}. W sztafetach bywa jednak tak, że zawodnicy średni dostają skrzydeł, ale z doświadczeniem się nie wygra mimo wszystko. 3 dobierania to dużo, ale wystarczy spojrzeć na Francuzki w sztafecie, żeby zobaczyć, jak stres może zjeść niedoświadczoną zawodniczkę na strzelnicy. Jak dla mnie Hanevold i Boe to zawodnicy, które pogrzebią Norwegom szanse na złoto. Nie podejmę się typowania kolejności, ale na zwycięzców stawiam Autriaków. Norwegowie powalczą z mocną reprezentacją Francji o brąz. Niemców kompletnie nie widzę w walce o medale. A Rosjanie. Staruszek Czudow i słaby Szipulin - nie dadzą rady.
|
| |
| | #103 |
| Dołączył: 23.07.2007
Reputacja: 9 |
Dobra, dobra. Już wszyscy wiemy jak to wyglądać będzie u góry wyścigu, w czubie, a może ktoś zająłby się przeanalizowaniem sytuacji reprezentacji teoretycznie słabszych. Tam kursy są zachęcające a i walka o te niższe pozycje powinna być niezwykle zacięta. Jak dla mnie dużo w tym biegu mogą namieszać Białorusini. Myślę, że nawet są oni w stanie powalczyć o 5-6 lokatę, jeśli oczywiście nie pogubią się na strzelnicy. Skład mają dosyć ciekawy: Abramenko, Syman, Valiullin i Novikov. Na Betsafe zestawiono ich w parze z reprezentacją USA i tu myślę, że kurs 1,75 jest naprawdę kuszący. Amerykanie poza Timem Burke, który i tak spisuje się tutaj przeciętnie, nikogo wielkiego w składzie nie mają, bo ani Bailley ani Hakkinen furory tutaj nie robią. No może troszkę lepiej jest z Teela, ale też szału nie ma. Amerykanie na strzelnicy są bardzo przeciętni. Na pewno pod tym względem ustępują Białorusinom. Wystarczy przedstawić statystyki na strzelnicy: Sprint/Pościgowy/Indywidualny/Masowy USA: Teela 2/4/-/4 Burke 3/5/5/4 Hakkinen 0/6/7 Bailley 0/3/4 Białoruś: Syman 0/2/3 Novikov 1/2/0/3 Valiullin 1/5/4 Abramenko 1/1/2 Jak widać Białorusini strzelają w miarę dobrze i równo, no może trochę Valiullin odstaje, ale jeśli nie zrobi większych błędów, to strzelanie na plus dla Białorusi, tu powinni zyskać. Amerykanie strzelają fatalnie. Hakkinen i Burke to już naprawdę dyspozycja strzelecka poniżej krytyki, choć Tella i Bailley nie są o wiele lepsi. Biegowo obie ekipy równo, powiedziałbym, że Amerykanie trochę lepiej, ale myślę, że po strzelaniu dużo będą musieli dobrać i przynajmniej 3 karne okrążenia pobiegną. Kurs kusi. Co o tym sądzicie? |
| |
| | #104 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
też uważam że Amerykanie jesli chodzi o strzelanie będą jedną z najsłabszych ekip, oby tylko Valiullin nie zawalił, to jedyny Białorusin, którego nigdy nie można być pewnym, ale myślę że jednak Białorusini dadzą rade.
|
| |
| | #105 |
| ModTeam Dołączył: 13.06.2006 Skąd: una paloma blanca
Reputacja: 950 |
Fajny typ znalazłem na Tobet Fastest leg German Germany Birnbacher or Greis - Schempp or Pfeiffer typ: 1 kurs: 1,72 głównie chodzi o Greisa w 1 parze w dotychczasowych wystepach na IO w vancouver nawet jak miał 1 bład wiecej na strzelnicy to przybiegał szybciej niz Pfeiffer. Teraz nie powinno byc inaczej a jak nie to Birnbacher zostaje który tez sie tutaj lepiej spisuje. do tego greis biegnie jako ostatni który bedzie gonić jak najlepszy wynik
| | #106 | |
| Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Holandia
Reputacja: 55 | Cytat:
Rosja ma brąz, ale powinni dziękować Tchoudov który dużo nadrobił, no i bracia Fourcade nie mieli szans przy takiej stracie. Ogólnie trochę się pośmiałem, Polecam abyś został scenarzystą bo fantazje to masz I nie porównuj biegów do biatlonu to całkiem dwie różne bajki... | |
| |
| | #108 |
| Dołączył: 04.11.2008 Skąd: Łódź
Reputacja: 38 |
No i Summan pogrążył nie tylko Austriaków, ale też mnie z moimi typami...
__________________ Dla mnie bukmacherka to zabawa. Ale miło jest być na + :) |
| |
| | #109 | |
Reputacja: 950 | Cytat:
| | #110 |
| Dołączył: 10.11.2008 Skąd: łódź
|
Napisał Ted Zobacz post Fajny typ znalazłem na Tobet Fastest leg German Germany Birnbacher or Greis - Schempp or Pfeiffer typ: 1 kurs: 1,72 głównie chodzi o Greisa w 1 parze w dotychczasowych wystepach na IO w vancouver nawet jak miał 1 bład wiecej na strzelnicy to przybiegał szybciej niz Pfeiffer. Teraz nie powinno byc inaczej a jak nie to Birnbacher zostaje który tez sie tutaj lepiej spisuje. do tego greis biegnie jako ostatni który bedzie gonić jak najlepszy wynik Hmm no ja też to zagrałem..Tylko weź pod uwagę to że zawodnik na 1 zmianie ma do pokonania krótszy dystans niż 3 pozostałych. Więc pewnie dlatego większość takich typów nie wchodziła.. Podobnie jak We Francji i Rosji..Gdzie Czas 1 zawodnika był o wiele lepszy niż 3 pozostałych... |
| |
| | #111 |
Reputacja: 950 |
jakim cudem moze miec mniejszy jak kazdy biegnie 7,5km
| | #112 |
| Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Holandia
Reputacja: 55 |
No właśnie mnie też to zdziwiło ? Trasa taka sama, zaczynają w tym samym miejscu i w tym też zmieniają się zawodnicy.
|
| |
| | #113 |
| Dołączył: 10.11.2008 Skąd: łódź
|
jakim cudem moze miec mniejszy jak kazdy biegnie 7,5km ? To zobacz sobie uzyskany czas na 1-wszej zmianie a czas Biordalena który był najszybszy... 5 zawodnik na 1 zmianie miał lepszy czas od reszty zmian.. |
| |
| | #114 | |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2114 | Cytat:
7,5 km to 7,5 km, nie np 7,7. Matematyki nie oszukasz, no niestety.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| |
| | #115 |
| Znawca Dołączył: 20.08.2007
Reputacja: 460 |
nigdy ci nie wyjdzie dla każdego 7,5 są tam zawsze jakieś drobne różnice głownie na 1 i na 4 zmianie :P Ale i tak słabsze czasy to głównie przez pogodę i wolniejsze strzelanie Greisa. Załatwił nas Tobet |
| |
| | #116 | |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2114 | Cytat:
Biegli wolniej bo śniegu napadało pełno i smary już tak nie śmigały.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Biathlon- PŚ Kontiolahti(12-14.03.10) | levy42 | Sporty Zimowe | 11 | 14-03-2010 11:37 |
| Biathlon - Ruhpolding [13-17.01] | marcinglg | Sporty Zimowe | 22 | 17-01-2010 11:41 |
| Biathlon - Oberhof [6.01-10.01] | TBM | Sporty Zimowe | 16 | 10-01-2010 10:36 |
| Biathlon | fcbialas | Sporty Zimowe | 42 | 14-12-2007 23:37 |
| Biathlon | fcbialas | Sporty Zimowe | 8 | 29-11-2005 21:28 |