![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Administrator Dołączył: 09.05.2006 Skąd: Galante peFFki
Reputacja: 864 | Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Vancouver - Zakłady specjalne ![]() Zapraszam do dyskusji na temat zakładów specjalnych na Igrzyskach Olimpijskich, np. ilość medali itp.
__________________ |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Puławy
Reputacja: 124 |
ZIO Ilośc medali złotych Polska (3,5) po 1,8. Takie coś znalazłem w fortunie. W zasadzie wszystko zależy od naszej królowej, jeśli zdobedzie 3złotka to over może być jak jeszcze np sikora może coś ustrzelić. Czy błysk małysza może dać złoto? Moim zdaniem nie. Skłaniam się na under za grubiej. Jak myślicie? |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
zgadzam się z Tobą, prócz Kowalczyk nie widzę szans na jakikolwiek inny złoty medal, Sikora jeśli zdobędzie jeden medal, jakikolwiek, to bedzie i tak duzo, Małysz takowych szans nie ma praktycznie, no chyba że powieje wiaterek, ale to mało prawdopodobne. A Justyna na płaskich trasach nie bedzie miała łatwo, pamiętajmy choćby o Bjoergen czy Kalli, których w Tour de Ski nie bylo, nie no cztery złote to zupełnie nierealne.
|
| |
| | #4 |
| Znawca Dołączył: 04.07.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 587 | Moim zdaniem świetny typ Podobnie z Sikorą i resztą biatlonowego zastępu. Tutaj akurat o niespodziankę łatwiej- jakiś podmuch wiatru i wiadomo że szanse rosną. Szczególnie widać, że zawodnikowi chorzowskiego Dynamitu wiedzie się dobrze w biegu masowym, pamiętamy włoską olimpiadę. A reszta? Niewiele wiem o snowboardzistach ale skoro niewiele wiadomo tzn, że szans wielkich nie będzie. To już zresztą nie czasy Jagny… Podsumowując jak najbardziej zakład godny większej stawki w mojej ocenie. Dzięki andrzej78 za zwrócenie uwagi na tą pozycję w ofercie Fortuny. Mam nadzieję że obaj się nie zawiedziemy srodze na naszych sportowcach. Ciekaw jestem co Wy o tym sądzicie? To jest zdaje się temat godny dyskusji |
| |
| | #5 |
Jest jeszcze niedzwiecki w łyżwach, na krótkich dystansach robi postępy ale złoto w tym przypadku to cud. Małysz jak odnajdzie ten swój błysk |
| |
| | #6 |
Przejrzałem jeszcze raz oferte i nie wiem czy tu niema zmyłki czasem. "Ilość medali mniej więcej Zwycięzca -/+ Polska (3,5) 1,8 1,8" "zwycięzca" kojarzy się ze złotym medalistą, ale dalej przy kolejnych zakładach zwycięzca odnosi do złotych jak i też ogólnych medali. Trzeba się upewnić w punkcie co do tego zakładu,być może chodzi o medale wszystkie a to różnica wielka. W końcu kto pyta nie błądzi. Przepraszam jeśli okaże się że wprowadziłem w błąd |
| |
| | #7 | |
Reputacja: 587 | Cytat:
| |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 05.10.2009
Reputacja: 23 |
imho gdyby chodzilo o zlote medali byloby to sprecyzowane.... a nie zeby sie trzeba bylo domyslac po slowie 'zwyciezca' zreszta po pirewszym przeczytaniu zrozumialem to tak - ilosc wszystkich medali zdobytych przez Polakow. |
| |
| | #9 |
Reputacja: 587 | Teraz to już mam chociaż pewność po wizycie w kolekturze. Tak jak kolega wyżej pisze okazuje się, że chodzi tak naprawdę o łączną liczbą krążków wywalczonych przez biało- czerwonych w Vancouver. Złote krążki są też w ofercie tego bukmachera ale nie jest to już aż tak zdarzenie atrakcyjne. Zatem pozostaje tenże zakład zwyczajnie w świecie odpuścić. Sorki za ewentualne wprowadzenie kogoś w błąd |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 10.12.2008 Skąd: Zewsząd
Reputacja: 14 |
To my na Igrzyskach zdobędziemy 4 medale? GDZIE? o.O Kowalczyk jeden, Sikora wątpię, Małysz na pewno nie, innych opcji raczej nie ma. |
| |
| | #11 | |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2114 | Cytat:
Poza tym Paulina Ligocka jak się postara np może zdobyć medal, w PŚ stawała już na podium.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| |
| | #12 | |
| |
| |
| | #13 | |
| Dołączył: 04.12.2007
| Cytat:
| |
| |
| | #14 |
| Moderator Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Opole/okolice Kluczborka
Reputacja: 588 |
A ja nie wiem czemu Wy tak szybko skreslacie Malysza? Bo teraz slabo sie prezentuje? A co moze zajmowanie miejsc w czolowej "10" to slabe osiagniecie? My sie drugiego skoczka co bedzie regularnie w czolowce mozemy nie doczekac. Dla niego nr 1 sa Igrzyska i ma specjalnie ulozony trening. Hannu na pewno dobrze to opracowal. Wiek tez nie ma znaczenia, zapewniam Wam. Co do innych naszych szans. Justyna jest najpowazniejsza kandydatka. Sikora tez broni tak szybko nie zlozy. I jak wspomnial Olo_13, Paulina Ligocka moze byc nasza cicha kandydatka do medalu
__________________ ![]() "Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem" - RK |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 14.02.2009 Skąd: Polska
Reputacja: 31 |
Ja zgadzam sie z tymi co twierdzą ze tylko Kowalczyk jako jedyna bedzie miała medal.Wiadomo każdy Polak chciałby żeby było więcej ale nie ma sie co łudzić wiadomo ze reszta ekipy jest z byt słaba żeby walczyć o medale. Nie rozmieszajcie mnie ani Małyszem ,Ligocką czy nawet Niedzwiecki w łyżwach(ten to już na bank bedzie miał medal Ostatnio edytowane przez Lorenzz ; 12-01-2010 o 21:38 |
| |
| | #16 | |
To samo Sikora. Zawodnik już niezwykle doświadczony, który zapewne wie jak najlepiej się do tak wielkiej imprezy przygotować. Szczególnie widzę szansę w biegu masowym, który tak wspaniale wyszedł naszemu biatloniście w Turynie jak również w starcie indywidualnym z 4-krotnym strzelaniem. O snowboardzistach przyznam szczerze, że wiem niewiele. Może Wy macie jakieś swoje przemyślenia na ten temat? Zapraszam do ciekawej dyskusji, która tutaj się wytworzyła | |
| |
| | #17 | ||
Sikora zbyt słaby, żeby walczyć o medale?? Nie żartuj. Już nawet nie chce mi się tego komentować. Cytat:
Bardziej moim zdaniem Tomek niż Małysz ma szanse na medal. Profil Pauliny Ligockiej na stronie FIS
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | ||
| |
| | #18 | |
| Dołączył: 14.02.2009 Skąd: Polska
Reputacja: 31 | Cytat:
Każdy ma swoje zdanie wiec jak pisze tak uważam O Ligockiej słyszałem niewiele rzeczywiście ale moim zdaniem nie ma szans.Każdy kto bedzie obstawiał swój rozum ma i jak bedzie chciał to i tak zagra | |
| |
| | #19 |
| Moderator Dołączył: 14.07.2009
Reputacja: 552 |
Gdyby tez zakład zamieszczony w pierwszym poście dotyczył złotych medali to byłby to chyba jakiś żart. Under 3,5 to byłaby pefka roku. Jednak oczywiście dotyczy on wszystkich medali i tu sytuacja się zmienia. Według mnie prawie wszystko zależy od Justyny. Ona powinna spokojnie przynajmniej dwa krążki zdobyć. Sikorę także stać na krążek. Małysz raczej nie zdobędzie medalu. Ligocka i Bachleda-Curuś - może miejsca w czołowej szóstce w koronnych konkurencjach. To tyle szans. Jednak warto zauważyć za to o niebo (a nawet trzy nieba lepiej) niż z kilka czy kilkanaście lat temu, gdy cieszyliśmy się z czwartego miejsca Marczułajtis, prawie (jeden strzał w biathlonie) medalu Anny Marii Stery, czwartego miejsca chyba Andrzeja Bachledy-Curusia w kombinacji alpejskiej (po slalomie był trzeci jeżeli dobrze pamiętam) czy niby szans medalowych Zagórskiej i Siudka. Trzeba dodać, że połowę z naszych ośmiu medali na ZIO zdobyliśmy na dwóch ostatnich igrzyskach. Teraz ma być jeszcze lepiej. |
| |
| | #20 | |
Nie porównuj naszej piłkarskiej reprezentacji do Tomasza Sikory, toż to niemal brak szacunku Sikora to jeden z czołowych biathlonistów świata, a piłkarze o tym mogą pomarzyć. A z tą Ligocką to faktycznie, niewiele słyszałeś, nie interesujesz się, ale wiesz tyle, że jesteś w stanie stwierdzić, że jest za słaba na walkę o medal, weź się nie kompromituj. Jak nie masz o czymś pojęcia to lepiej nie pisz na ten temat.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Zimowe Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010 - wydarzenia, newsy, dyskusja ogólna. | Vader | Igrzyska Olimpijskie w Vancouver | 4 | 26-02-2010 18:03 |
| Igrzyska Olimpijskie w Pekinie- panowie | robson United xD | Koszykówka | 19 | 22-08-2008 09:42 |
| Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Zakłady specjalne | Vader | Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 | 20 | 08-08-2008 21:58 |
| Igrzyska Olimpijskie w Pekinie - panie | easy | Koszykówka | 0 | 20-07-2008 00:23 |
| Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Turynie!!! | Benek_22 | Sporty Zimowe | 35 | 28-02-2006 14:07 |