![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 346 | 6. Kolejka Bundesligi 16-18.09.2011 6. Kolejka Bundesligi 16-18.09.2011 ![]() ![]() No i mamy już szósta kolejkę i w końcu mega hit !/ Rywalizacja Schalke z Bayernem zawsze budzi wiele emocji i domniemywam, że i tym razem będzie podobnie. Zapraszam do dyskusji.
__________________ |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 10.09.2011 Skąd: Bydgoszcz
|
6. kolejka Bundesligi jest, moim zdaniem, ciężka do wytypowania. SC Freiburg - VfB Stuttgart Freiburg dotkliwie zaliczyl 5 kolejke przegrywajac z Bayernem 0:7. Niewatpliwie najwieksza ich sila jest P.Cisse. Jezeli jest on wylaczony z gry (jak z meczu z Gwiazda Poludnia) to Freiburg nie stanowi duzego zagrozenia. Stuttgart natomiast ma duzy potencjal, kiedy od polowy zeszlego sezonu druzyne przejal Labbadia. Na poczatku tego sezonu VfB nie ukladalo sie najlepiej z wynikami, natomiast jak przegrywali to roznica 1 bramki. Pokazali, ze umieja zwyciezac.(3:0 z Schalke + ostatni mecz ligowy tez 3:0 z Wolfsburgiem) i wszystko wskazuje na to, ze to oni sa faworytami przed tym spotkaniem. Wg. mnie jedynym argumentem przemawiajacym za Freiburgiem jest atut wlasnego boiska. P.Cisse wylaczony z gry moze pomoc co najwyzej w defensywie. Stawiam na VfB Hertha BSC Berlin - FC Augsburg Pojedynek beniaminkow tegorocznej Bundesligi. Z ta roznica, ze pierwszy typ prezentuje przyzwoicie, a drugi nie wygral jeszcze meczu w tym sezonie (2 remisy, 3 przegrane). Hertha po awansie do najwyzszej klasy rozgrywkowej w niemczech solidnie sie wzmocnila. Ostatnia wygrana z BVB (i to na Signal Iduna Park!) zaskoczyla nawet samych pilkarzy i dzialaczy. Raffael pokazal, ze umie wziac ciezar gry na siebie i napawał wiele nerwów kibicom BVB w ostatnim spotkaniu, pokazujac, ze jest w swietnej formie. Dodatkowo mecz odbedzie sie w Berlinie. Morale ekipy ze stolicy sa swietne i sa oni pretendentem do wygrania tego meczu. NOWA INFORMACJA: Poważną kontuzję doznał pomocnik beniaminka niemieckiej Bundesligi, Dawda Bah - 27-latek po jednym występie w barwach niemieckiego klubu będzie pauzował przez najbliższe sześć miesięcy. Ofensywny pomocnik doczekał się debiutu w niemieckim klubie w ostatni piątek w meczu z Bayerem Leverkusen. Podczas środowego treningu doznał kontuzji kolana, wykluczającej go z gry na najbliższe sześć miesięcy. Bah przeniósł się do Augsburga w letnim okienku transferowym z HJK Helsinki za kwotę 200 tysięcy euro. Jest ośmiokrotnym reprezentantem Gambii. Ostatnio edytowane przez Borsuk92 ; 16-09-2011 o 00:13 Powód: Nowe informacje w sprawie jednego z meczów |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 18.04.2008
Reputacja: 2 |
Ehhh ciężka kolejka do typowania . Jeśli już jest coś ciekawego to kurs nie jest zadowalający. Granie na Bayern po takim kursie to za duże ryzyko mimo ich dobrej formy. Schalke z Wolfsburgiem przegrało na własne życzenie. Zagrali mecz bez życia i Wolfsburg z odrobiną szczęścia to wykorzystał. Mecze pucharowe nam powiedzą coś więcej . Bardziej bym się pokusił o zagranie 1X w tym meczu albo czystego remisu. Najbardziej podchodzi mi pierwszy mecz tej kolejki Freiburg - Stuttgart. Freiburg zdemolowany przez Bayern natomiast VFB przerwało zła passe 3 meczy bez zwycięstwa i pewnie ograło Hannover. W grze Stuttgartu widac duża determinacje. Dobry duet napastników . Do gry wrócił Timo Gebhart , który zagrał ostatni kwadrans z H96. Freiburg - Stuttgart -2 [2,15] Ostatnio edytowane przez RQ7 ; 17-09-2011 o 10:53 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Gdańsk
|
Bardzo liczę na niespodziankę w tej kolejce. Shalke ostatnio przegrało 2:1 ale grając u siebie powinno przy pomocy kibiców zaskoczyć rywala i szczęśliwie ale wygrać z Bayernem. Pewnie pojawią się głosy, że goście są w znakomitej formie, są liderem. Przypomnijcie sobie jednak zeszły sezon. Nie brakowało spotkań w których byli faworytem i polegli dlatego teraz ja osobiście zaryzykuję i zagram 1. Z Bundesligi może jeszcze obstawię Honnober-Dortmund na remis.
|
| |
| | #5 |
| Moderator Dołączył: 22.08.2009
Reputacja: 489 | Freiburg - Stuttgart O potencjale Stuttgartu i ich grze pisałem nie dawno. " Ofensywa obsadzona przez Cacau , Harnika , Hajnala , Genthnera , jokera Okazakiego daję ogromne możliwości o czym mogło chociażby przekonać się Schalke. Gościom nie brakuje okazji do stwarzanie sytuacji gdyby poprawili skuteczność mogli by niektórych rywali odprawiać z niezłym handicapem. To co napisałem dotyczy Stuttgartu nie tylko na tle średniego przeciwnika. Z Leverkusen sytuacji też nie brakowało o wyniku zadecydował błąd Ulreicha a spokojnie mogli zremisować. Defensywa do najlepszych nie należy ale z tym potencjałem w ofensywie nie ma się co martwić. " Jedyne co szwankuję w tej drużynie to skuteczność , można było to chociażby zobaczyć z Herthą gdzie wynik nie odzwierciedlał przecież faktycznego przebiegu spotkania. Sam komentator mówił , że cudem byłoby gdyby Hertha zainkasowała w tamtym spotkaniu komplet punktów a los tak chciał , że niestety tak się stało. Freiburg po demolce w Bayernie będzie chciał jakoś zamazać plamę ale będzie ciężko tym bardziej , że zagrają bez Jana Rosenthala i Heiko Butschera.W Stuttgarcie trener nie będzie mógł skorzystać z Ermina Bicakcicia, Matthieu Delpierre'a, Georga Niedermeiera i Johana Audela ale kadra na tle Freiburga wypada i tak o niebo lepiej. Spotkania wyjazdowe dla mnie w tym sezonie to jakiś dramat ale gram bo liczę , że wreszcie poprawią skuteczność gracze ze Stuttgartu Stuttgart @ 2,10 8/10 Bet365 FT 1-2 Stuttgart (AH-1) @ 3,00 8/10 Bet365 ZWROT
__________________ St Pauli ! "Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us" Z porządną kobietą jest jak z VALUE ! Znaleźć to nie lada wyczyn ! http://t0mson.blogabet.com/ Ostatnio edytowane przez t0mson ; 16-09-2011 o 22:43 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 10.09.2011 Skąd: Bydgoszcz
| 1. FC Kaiserslautern vs 1. FSV Mainz 05 K'lautern gra co prawda u siebie, lecz strzelil w nowym sezonie lacznie tylko 2 bramki, tracac przy tym 8. Trzy porazki i 2 remisy nie wroza dobrze. Dodam, ze remisy w spotkaniach z druzynami, ktore rowniez zawodza w tym sezonie (Koln, Augsburg). Najsilniejszy punkt druzyny - Ilicević przeszedl do HSV. Mainz przy Czerwonych diablach prezentuje sie nieco lepiej, chodz ich gra rowniez daje wiele do zyczenia. Potrafia oni jednak konkurowac z wysoko notowanymi druzynami, lecz czegos brakuje. Sensacyjna przegrana z Schalke (po prowadzeniu 2:0, by przegrac 2:4) i remis z 1:1 z Hannoverem. Mysle, ze nie popelnia juz bledu jak w meczu z Schalke i pokazuja, ze umieja strzelac bramki mimo odejscia gwiazdy zespolu Andree Schurrle. Statystyki miedzy druzynami na korzysc Mainz, nawet na wlasnym stadionie K'lautern czesto nie moglo poradzic sobie z FSV. Dodatkowo Mainz od 4rech spotkan nie przegralo na wyjezdzie. Mam nadzieje, ze moja analiza pomogla w tej trudnej, moim zdaniem, do typowania kolejce. Moj typ: 2 Ostatnio edytowane przez Borsuk92 ; 16-09-2011 o 11:31 Powód: Nowe informacje |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Międzychód
Reputacja: 609 | Freiburg - Stuttgart Freiburg został w ostatni meczu upokorzony. Porażka 0-7, nawet z Bayernem, musiała zaboleć i odcisnąć piętno na pewności siebie gospodarzy. Z pewnością dziś wyjdą oni skoncentrowani, by taka sytuacja więcej się nie powtórzyła, ale siedmiokrotny widok piłki w swojej bramce nie może pozostać bez echa. Freiburg przeplata lepsze mecze z gorszymi. Teoretycznie teraz wychodzi na to, że powinni wygrać ze Stuttgartem, ale nie będzie o to łatwo. Trener da zapewne szanse kilku innym zawodnikom i zmieni dość mocno wyjściową "11" w porównaniu do meczu z Bayernem. Wciąż dużym problemem dla Marcusa Sorga jest brak podstawowego w zeszłym sezonie pomocnika - Jana Rosehnala. Do tego po dwóch kolejkach ze składu wypadł pewny punkt obrony - Heiko Burscher. Stuttgart to klub w pewnym sensie podobny do rywala. Potrafi wygrać i przegrać z każdym. Zanosi się jednak na to, że dziś to właśnie goście będą prowadzić grę. Forma jest niezła, co VfB udowodniło w ostatnim meczu z Hannoverem (3-0). Skład jest mocny, przed sezonem dołączyli do niego Kvist i Rodriguez, którzy szybko zagnieździli się w pierwszym składzie i wzmocnili defensywę Stuttgartu. Przekłada się to na efektywność obrony, bowiem goście stracili w 5 meczach tylko 3 gole. Nieco gorzej jest z atakiem. Były lekkie problemy ze skutecznością, ale po ostatnim meczu wydaje się, że Okazaki, Cacau i Harnik będą już wiedzieć, po co są na boisku. Jest kilku graczy, którzy od dłuższego czasu nie mogą grać w zespole Stuttgartu, ale nie wpłynie to na dzisiejszy wynik. Defensywa solidna, w pomocy powinno być nieźle, atak z gwiazdeczkami, które powinny dziś coś ukłuć. Przewaga na papierze wyraźnie po stronie Stuttgartu, który zaczyna się odbudowywać po trzech słabszych meczach. Miejmy nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zwycięstwo z Freiburgiem. Freiburg - Stuttgart Typ: 2 - 2,10 Typ: X2 - 1,30 Bet365
__________________ Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 16-09-2011 o 22:41 |
| |
| | #8 |
| Moderator Dołączył: 06.06.2008 Skąd: Kraśnik
Reputacja: 346 | Hannover 96 - Borussia Dortmund ![]() A ja będę oryginalny i zajmę się innym spotkaniem, a mianowicie przeanalizuję rywalizację H96-BVB / ze Stuttgartem się zgadzam i jestem z wami . Myślę, że już czas postawić na Borussie Dortmund, po trzech spotkaniach bez zwycięstwa czas odbudować wizerunek, czas pokazać jak naprawdę są mocni. Oglądałem spotkanie BVB z Arsenalem i krótko mówiąc nie wiem czy ten Arsenal jest tak slaby, czy Borussia aż taka mocna. Teraz można z cała pewnością powiedzieć, że słowa Jurgena Kloppa o tym, że LM jest priorytetem to nie był blef... BVB było lepszą drużyną od Arsenalu i gdyby nie sprezentowali bramki van Persiemu i byli nieco bardziej konsekwentni to BVB dopisało by sobie trzy punkty. Ale cóż zabrakło doświadczenia.... Mimo to w meczu z dobrej strony, w końcu pokazał się Kagawa, który był przede wszystkim aktywny, w kilku sytuacjach zabrakło mu spokoju ale doświadczenie nie zdobędzie się w jednym spotkaniu. Kuba już pewnie niedostanie szansy od pierwszych minut, bo w jego miejsce wskoczy strzelec bramki z Arsenalem Ivan Perisic. Moim zdaniem wszytko w Dortmundzie idzie w dobrym kierunku, a spotkanie z Ligi Mistrzów może być tym przełomowym, które wyciągnie Borussie z dołka. Hannover mnie nie przekonuję, pięć spotkań bez zwycięstwa, głownie same remisy co też jest dużą zasługą trenera Mirko Slomki, który nauczył minimalizmu zespól H96 - po prostu oni preferują taki styl gry, który pozwala im nie przegrywać. Jak wykorzystają swoje sytuację to wygrywają, jednak muszą mieć dobrych napastników żeby wykonać założenia, mają Ya Konana i Schlaudraffa, ale wyniki wskazują na to, że się coś zacięło. Dla mnie po tym jak zobaczyłem BVB w LM, zdecydowanym faworytem są goście. Może jestem naiwny, ale myślę że choć trochę fantazji z zeszłego sezonu powróci do Dortmundu. Ostatni mecz zawieszenia Mario Gotze to główne osłabienie BVB, reszta min. Barrios pauzuje już dłuższy czas, a Kehla nie żałuje Hannover 96 - Borussia Dortmund Typ:2 Kurs:1,83 Tobet Ivan Perisic - Żyjąc marzeniem...
__________________ Ostatnio edytowane przez darius010 ; 17-09-2011 o 15:32 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 19.09.2008
Reputacja: 17 | Nürnberg vs Werder Nurembergia dobrze rozpoczęła sezona i ma aktualnie na swoim koncie 9pkt po 5 kolejkach, jednak drużyna z Bremy jeszcze lepiej sobie radzi zajmując drugą pozycję w bundeslidzie z dorobkiem 12pkt identycznie jak prowadzący Bayern Monachium. Wereder po fatalnym ubiegłym sezonie w tym gra na miare oczekiwań działaczy oraz kibiców. Pizzaro w ataku imponuje formą i wydaje mi się że dzisiaj może powiększyć swój dorobek bramkowy. Mecze Werderu na wyjeździe w tym sezonie Bayer 04 Leverkusen 0:1 TSG 1899 Hoffenheim 2:1 Mecze Nurembergi u siebie w tym sezonie Hannover 96 1:2 FC Augsburg 1:0 Jak widać zespół gospodarzy dzisiejszego spotkania jak dotą strzela bramke u siebie, skromnie bo po jednej ale myśle że i z drużyna Werderem się uda. Liga niemiceka jest ligą over_ową i często oba zespoły strzelają bramki. Drużyna Werderu moim zdaniem jest lepsza i wygra to spotkanie, ewentualnie przewiduje remis. Moje typy na to spotkanie: Obie strzelą 1.57 Werder DNB 1.83 Claudio Pizzaro strzeli 2 lub więcej goli 8.00 (jeżeli Gomez może strzelać po 3 bramki to myśle że i Pizzao stać na dwie) Kurys Bet365 Ostatnio edytowane przez ciumar1 ; 18-09-2011 o 09:52 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 18.04.2008
Reputacja: 2 |
Jeśli chodzi o sobotnie mecze to będę się im bacznie przyglądał bo nie widzę w nich nic ciekawego.Jedynym typem jaki mi się nasuwa to mecz Hoffenheim - Wolfsburg . Bardzo jestem ciekawy jak zaprezentują się goście bo jak do tej pory to ich wyjazdy wyglądały tragicznie . Ich gra jest zbyt wielką nie wiadomą by stawiac na wygrana gości , raczej będzie to dobry materiał do przyszłej kolejki . Odpowie nam co Wolfsburg prezentuje.
|
| |
| | #11 |
| Dołączył: 24.01.2007 Skąd: Kraków
Reputacja: 121 |
Pokrótce... HSV - M'gladbach @ 2,5 Nie demonizujmy ekipy Favre. Die Fohlen zajmują 4 miejsce w Bundeslidze z 10 punktami (3-1-1), natomiast HSV jest na ostatnim, 18 miejscu z 1 remisem i 4 porażkami. Przyznać trzeba, że HSV nie miało łatwego kalendarza na starcie - 3 wyjazdy do Monachium, Dortmundu i Bremy już na pierwszy rzut oka nie wróżyły sukcesów. Do tego przyszła fatalna wpadka z Kolonią (3:4) i wyszarpany remis z Herthą. Czas na przełamanie, bo ekipa jest w Hamburgu zbyt mocna na dół tabeli. Szkoda odejścia Eliji, który mocno szarpał na skrzydle, ale atak Guerrero - Petric wciąż wiele znaczy na niemieckich boiskach. Aogo, Jansen, Tesche czy Jarolim to gracze o dawno ustalonej, wysokiej randze. Wystarczy powiedzieć, że na ławce zespołu z Hamburga siadają tacy zawodnicy jak Bruma czy Gojko Kacar. Źrebaki sezon zaczęły od zszokowania piłkarskiego świata, czyli ogrywając na starcie Bayern w Monachium. Potem przyszedł wywalczony remis ze Stuttgartem, Zwycięstwo z okropnie słabym, choć wciąż renomowanym Wolfsburgiem, porażka z Schalke i znów wygrana u siebie z K'lautern. Stosunkowo mało Niemców (jak na Bundesligę) gra w ekipie Favre, a wózek ciągną dwaj Belgowie i gracze spoza Europy. W składzie gwiazd raczej nie widać, ale zespół gra zespołowo i dobrze w defensywie. Pomimo słabego startu liczę dziś na przełamanie HSV w Hamburgu, bo z taką ekipą i tradycją nie można długo okupować ostatniego miejsca w tabeli. E: ok, nie zauważyłem info o braku Guerrero - biję się w pierś. Ale tak czy tak powinni wygrać... Powinni...
__________________ Quidquid latine dictum sit, sapientem videtur :) przycisk "dzięki" służy do klikania! Ostatnio edytowane przez radzio_xp ; 17-09-2011 o 17:17 |
| |
| | #12 | |
| Dołączył: 23.01.2010
Reputacja: 16 |
Warto czasami poczytać, przed wystawieniem analizy. Cytat:
| |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 18.02.2008
Reputacja: 165 | Bayer Leverkusen - FC Koln Ciekawie zapowiada się derbowy pojedynek w Leverkusen. Ciekawie z tego względu, bo zastanawiam się ile Bayer wrzuci bramek najsłabszej defensywie Bundesligi (obok Freiburga). Oglądałem "Kozłów" w meczu z Nurnberg. Żenada, po prostu żenada. Proste błędy w obronie, problemy z grą do przodu, a przez sporą część meczu grali w przewadze. Kolejkę przedtem ograli na wyjeździe Hamburg 4:3, ale... kto nie ogrywa Hamburga? Zdaje się, że tylko Hertha Berlin, która zremisowała z nimi 2:2, a tak wszyscy podeszli i ich lali. Koln czeka bardzo trudny mecz na obcym terenie, na którym nie wygrali już od piętnastu lat! Bayer przecież zeszły sezon skończył na pudle, i to przed Bayernem Monachium, a za Borussią Dortmund. To też o czymś świadczy. Na razie miewają drobne kłopoty ze strzelaniem goli i zaliczyli wpadkę z Mainz, przegrywając 0:2. W miniony wtorek inaugurowali natomiast sezon Ligi Mistrzów, nieznacznie ulegając Chelsea. I wcale nie byli tłem dla "The Blues", bo Bayer również stworzył sobie kilka dogodnych sytuacji. Bayer: Leno - Castro - Reinartz - Friedrich - Ballitsch - Bender - Rolfes - Schurrle - Augusto - Bellarabi - Derdiyok Koln: Rensing - Clemens - Sereno - Geromel - Jemal - Chihi - Lanig - Riether - Peszko - Novakovic - Podolski Moje propozycje: Bayer - kurs: 1,35 over 2,5 bramek - kurs: 1,50 Andre Schurrle strzeli - kurs: 2,40 over 4,5 rożnych w 1 połowie - kurs: 1,83 Kursy według Bwin Edit: Tragedia
__________________ Blamaż sezonu 11/12: Jagiellonia Białystok - I runda el. LE, porażka z Irtyszem Pawłodar (Kazachstan) Pudło sezonu 11/12: Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów Ostatnio edytowane przez Jacekk ; 19-09-2011 o 14:28 |
| |
| | #14 | |
| Znawca Dołączył: 26.08.2008
Reputacja: 370 |
HSV - Moenchengladbach HSV 2,45 Bwin Cytat:
Hoffenheim - Wolfsburg Wolfsburg lub remis 1,88 Bwin Teraz pan Magath pewnie sobie myśli, że jest geniuszem, a jego system kar pomógł graczom w lepszej koncentracji i grze. To oczywiście nieprawda, ale podstawy, by tak myśleć są - drużyna zagrała tak samo rewelacyjnie, jak w pierwszej kolejce w Kolonii, od 30 minuty zdecydowanie i nieprzerwanie dominując w spotkaniu z niesamowicie ostatnio mocnym Schalke, a dwie znakomite bramki zdobył, pokazując swoją wielką klasę, bohater walki VFL o utrzymanie, Mario Mandzukic. Do pomocy ma rodaka Lakicia, który gola w VFL jeszcze nie strzelił, ale wydaje się to tylko kwestią czasu. Faworytem ma być tu jednak zespół gospodarzy, który znów jest rewelacją ligi. Wygrane z BVB czy Mainz sprawiły, że o zespole gospodarzy znów jest głośno, jednak Wolfsburg w ostatniej kolejce pokazał, że potrafi grać w piłkę. Uważam, że to goście pójdą za ciosem. Bardzo dobrze, że do składu na środek obrony wróciła ostoja mistrzowskiej ekipy sprzed kilku lat, Alex Madlung. Fantastycznie z Schalke spisał się Josue, który zagrał najlepszy chyba mecz od mistrzowskiego sezonu. Młody Jonsson pokazał, że będzie wzmocnieniem ekipy. Trasch, Hasebe, Schafer nie schodzą poniżej swojego poziomu. Tylko po prostu w tej ekipie czasem jest ta iskra, co z Schalke, a czasem jej nie ma. Poprzednia kolejka chyba jednak była zapowiedzią lepszych czasów, bo ostatnio, nawet jak był wynik w VFL, to gra i tak była słaba. Teraz to się zmieniło i kto wie, czy Wolfsburg znów nie zagości w czołówce ligi. Ekipę na to ma. Nurnberg - Werder Werder DNB 1,85 Bwin ZWROT Brema pokazuje, że poprzedni sezon był nieporozumieniem. Wygrywa mecz za meczem i jest na najlepszej drodze, by wrócić do czołówki, choć skład jest podobny, co w poprzednim sezonie. Znakomicie prezentują się Arnautovic i Rosenberg, którzy tym razem dostają sporo piłek od pomocników czy bocznych obrońców. Andreas Wolf nie będzie drugim Mertesackerem, ale to solidny stoper. Dla niego ważny mecz, bo przecież był w ostatnich latach jednym z najbardziej rozpoznawalnych graczy Norymbergi. Tam Hecking jak zwykle zaskakuje, bo mimo braku wielkich nazwisk, odejścia dwóch najlepszych graczy - Ekiciego i Schiebera, a także przecenianego, ale niezłego na ten zespół Gundogana, jakoś potrafi ułożyć ekipę. Kontuzje podstawowych dwóch bramkarzy to problem, bo o ile Schafer to dla mnie najsłabszy golkiper Bundesligi spośród tych z pierwszych jedenastek, to drugi, Rakovsky, na pewno jest lepszy od Stephana. Norymberga na dobrą sprawę w Kolonii nie była lepsza od rywala i mogła równie dobrze przegrać. Hegeler, Feulner czy Cohen to nie są gracze na poziomie Marina, Pizarro i Fritza. Werder powinien utrzymać dobrą dyspozycję i jak najbardziej może tu wygrać z rywalem, który jest w tabeli nieco za wysoko. Hertha - Augsburg Augsburg lub remis 2,4 Bwin Tutaj krótko - Hertha, mimo że w poprzednim meczu zasłużenie wygrała wyjazdowy mecz z Dortmundem, to trochę jednak rozczarowuje swoją grą. Z Borussią byli lepsi, bo po prostu BVB zagrało kolejny fatalny mecz w tym sezonie. Augsburg w tabeli jest nisko, poprzednie kolejki to porażki, ale kilku zawodników już się wyróżniło, szczególnie w ofensywie. Myślę oczywiście o Bellinghausenie i Moldersie, którzy są w stanie we dwóch przechylić mecz na korzyść swojej ekipy. Z Leverkusen wynik wyglądał gorzej, niż gra, bo Augsburg dzielnie walczył, teraz okazja do rewanżu z wcale nie najmocniejszym rywalem. //Cóż, nie najlepiej, ale chciałbym zobaczyć, jakby to było, gdyby sędzia stwierdził, że jednak jak Filip Daems wybija piłkę ręką z linii bramkowej, to należałoby zareagować. Albo w Hoffenheim, przy wyniku 2-1 arbiter wykazał się niesłychaną, niespotykaną pobłażliwością, nie dając drugiej żółtej kartki i nie wywalając z boiska Andy Becka. Po kilkunastu minutach sędzia diametralnie zmienił swoje nastawienie i z niewiarygodnej łagodności zmienił się w ostrego arbitra, dając czerwoną Hitzowi.. no właśnie, za co? Niemniej jednak młody bramkarz Wolfsburga podobnie jak w tamtym sezonie potwierdził, że jest beznadziejny i przepuścił strzały, który golkiper na poziomie takiego klubu powinien bronić. Ostatnio edytowane przez vrazzo ; 17-09-2011 o 23:32 | |
| |
| | #15 | |
Reputacja: 489 | Cytat:
Co do Augsburga się zgadzam gdzie jest Value reszta ciężka do stawiania. Hoffe myślę , że na Live będzie można zaatakować ale to tak na marginesie.
__________________ St Pauli ! "Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us" Z porządną kobietą jest jak z VALUE ! Znaleźć to nie lada wyczyn ! http://t0mson.blogabet.com/ | |
| |
| | #16 | |
Reputacja: 370 | Cytat:
| |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 14.02.2009 Skąd: Toruń
Reputacja: 1 |
Hertha Berlin- Augsburg w poprzedniej kolejce zasłużone zwycięstwo Herth'y w Dortmundzie. Mimo że zawodnicy z Dortmundu nie prezentują się w tym sezonie tak jakby oczekiwali tego kibice, wciąż są groźną ekipą o czym przekonał się Arsenal który praktycznie nie istniał w starciu z Borussią. Sądzę że Hertha może złapać wiatr w żagle po pokonaniu aktualnego mistrza niemiec. W tym sezonie Berlińczycy u siebie wygrali ze Stuttgartem i przegrali z Norymbergą. Natomiast drużyna Augsburg przegrała ostatni mecz z aptekarzami aż 4:1 na własnym boisku. na wyjazdach nie zachwycają porażka z Norymbergą i remis z Kaiserslautern. Myślę że rozpędzająca się Hertha zrobi wszystko aby pokonać słabo spisujący się Augsburg. Mój typ: Hertha Berlin- Augsburg 1; 1,55 |
| |
| | #18 | |
| ModTeam Dołączył: 13.06.2006 Skąd: una paloma blanca
Reputacja: 950 | Cytat:
| | #19 |
Reputacja: 370 |
Nie wiem, czy wypada tak na wszystko odpisywać i spamować, ale IMHO to Mandzukić zrobił wszystko świadomie, przynajmniej widać było to, analizując sporo powtórek, które nam wtedy zafundowano z ujęcia zza bramki.
|
| |
| | #20 | |
Reputacja: 489 | Cytat:
Borussia Dortmund @ 1,93 Pinnacle 8/10 Ft2:1 darius010// ale lizus
__________________ St Pauli ! "Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us" Z porządną kobietą jest jak z VALUE ! Znaleźć to nie lada wyczyn ! http://t0mson.blogabet.com/ Ostatnio edytowane przez t0mson ; 18-09-2011 o 17:26 | |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| 4. Kolejka Bundesligi 26-28.08.2011 | darius010 | Niemcy | 11 | 28-08-2011 16:56 |
| 3. Kolejka Bundesligi 19-21.08.2011 | t0mson | Niemcy | 20 | 22-08-2011 10:18 |
| 2. Kolejka Bundesligi 13-14.08.2011 | darius010 | Niemcy | 16 | 14-08-2011 21:45 |
| 24. kolejka 1. Bundesligi (25-27.02.2011) | t0mson | Niemcy | 40 | 27-02-2011 22:27 |
| 18. kolejka 1. Bundesligi (14-16.01.2011) | Ted | Niemcy | 35 | 16-01-2011 14:06 |