Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Piłka Nożna - Typy Bukmacherskie > Włochy

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 03-11-2011, 17:51   #1
Moderator

Reputacja: 556
11 kolejka Serie A [5.11.11 - 6.11.11]

Sobota 5.11.11

[18:00] Palermo - Bologna 1.67 3.50 5.28
[20:45] Novara - AS Roma 3.70 3.29 1.99

Niedziela 6.11.11

[12:30] Genoa - Inter 2.60 3.14 2.69
[15:00] Atalanta - Cagliari 2.08 3.17 3.57
[15:00] Cesena - Lecce 2.00 3.18 3.79
[15:00] Chievo - Fiorentina 2.67 3.04 2.68
[15:00] Lazio - Parma 1.59 3.61 5.96
[15:00] AC Milan - Catania 1.35 4.46 9.27
[15:00] Udinese - Siena 1.61 3.57 5.82
[20:45] Napoli - Juventus 2.48 3.16 2.82

Juventus po sukcesie na San Siro tym razem również czeka bardzo trudne zadanie bo wizyta na południu Włoch w Neapolu i mecz z Napoli które w tygodniu po niezłym spotkaniu uległo 2-3 w LM Bayernowi. Poza tym teoretycznie łatwiejsze zadanie będą miały Roma czy Udinese które zagrają z beniaminkami Novarą i Sieną, mimo problemów kłopotów u siebie z Catanią nie powinien mieć Milan. Zachęcam do analiz i dyskusji na temat nadchodzących spotkań

Składy i kontuzje
stare 04-11-2011, 21:43   #2

Mecz Genoa - Inter odwołany z powodu powodzi.
Lujan jest offline  
stare 04-11-2011, 21:53   #3

Reputacja: 17
Novara - Roma
Typ: 2
2.05
Unibet

Jutro o godzinie 20:45 na Stadio Silvio Pioli w Novarze nadarzy się dobra okazja dla Rzymian na przerwanie złej passy trzech przegranych w ostatnich pięciu meczach. Roma, choć solidnie wzmocniona podczas mercato ma problemy ze zdobywaniem punktów i aktualnie znajduje się na 13 pozycji w ligowej tabeli, 5 pozycji wyżej od 18-stej Novary Calcio. Patrząc na styl gry podopiecznych Luisa Enrique ta pozycja wydaje się stanowczo za niska i w żadnym razie nie satysfakcjonuje ani trenera, ani piłkarzy a w szczególności kibiców. Oglądałem ostatnie mecze Romy i muszę przyznać że grają naprawdę fajną piłkę, w przodzie prezentują się bardzo dobrze, tworzą naprawdę ciekawe, kombinacyjne akcje, także potencjał w ataku jest, choć może statystyki strzelonych goli na to nie wskazują. Ostatnie mecze to trochę pechowe wyniki - przegrane w ostatnich sekundach derby z Lazio, przegrana na wyjeździe z Genoą po dobrej grze oraz u siebie z Milanem gdzie napsuli Rossonerim sporo krwi absolutnie im nie ustępując. Problemem zespołu ze stolicy Włoch jest na pewno gra w defensywie. Tracą sporo goli i dlatego te wyniki mimo dobrej gry ofensywnej wyglądają tak jak wyglądają. Giallorossi walczą w tym sezonie o wysokie cele, muszą zacząć wygrywać.

Co powiedzieć o gospodarzach jutrzejszego pojedynku ? Na przykład to że mimo dobrego startu ostatnie ich występy nie były dobre, problemy z defensywą jeszcze większe niż w przypadku graczy z Rzymu nie nastrajają optymistycznie przed tym meczem. Beniaminek Serie A będzie w tym sezonie raczej walczył o utrzymanie. Czy będzie chciał wydrzeć zmotywowanej Romie jakieś punkty ? Pewnie tak... Udało się to już z Interem, jednak wtedy klub z Mediolanu był całkowicie bez formy. Czy uda im się to w meczu przeciwko Romie ? Nie sądze...

Ostatnio edytowane przez Rogaleq ; 05-11-2011 o 23:47
Rogaleq jest offline  
stare 04-11-2011, 22:49   #4

Reputacja: 56
Witam
Jutro o godz.18 na Stadio Renzo Barbera miejscowe Palermo podejmowac bedzie pilkarzy z Bolonii.Gospodarze jutrzejszego spotkania graja w kratke.5 ostatnich meczy to 3 porazki(z Udinese,z Roma i z Milanem),co ciekawe wszystkie te porazki mialy miejsce w wyjazdowych spotkaniach,co potwierdza fakt ,ze na swoim stadionie pilkarze Palermo to zupelnie inna druzyna.Na 4 rozegrane u siebie spotkania wygrali wszystkie,czym potwierdzaja fakt ze sa druzyna wlasnego podworka.Goscie z Bolonii patrzac po statystykach ,zdecydowanie lepiej wypadaja na wyjazdach(2 zw,1 r i 2p)niz na wlasnych smieciach(1zw,0r i 3p).Ostatnio zanotowali 2 wygrane mecze z rzedu,Palermo ma za soba mecze z silniejszymi(o porazkach wspominalem wyzej),wiec teraz trzeba zbierac punkty na slabszych ekipach.Przewaga wlasnego stadionu i doping swoich kibicow powinno byc wystarczajaca motywacja dla pilkarzy Palermo,zeby zgarnac 3 pkt.
Statystyki H2H tez zdecydowanie na korzysc gospodarzy.Na 4 mecze w Palermo goscie nie zdolali nawet zremisowac,stracili przy tym 12 bramek a strzelili raptem 3.Widac przy tym ze gospodarze lubia i potrafia grac na swoim stadionie z goscmi,maja na nich patent i zapewne jutro osiagna zwyciestwo.
Moje propozycje:
Palermo-Bologna-1 (1,70)
Palermo-Bologna 1/2-1 (2,20)
Palermo-Bologna LB 2,5-2 (1,85)

No i 3 na 3.Jest dobrze

Ostatnio edytowane przez rrthc ; 06-11-2011 o 11:33
rrthc jest offline  
stare 05-11-2011, 12:07   #5

Reputacja: 277
Palermo vs. Bologna typ: Palermo @ 1.70

''Sycylijczycy'' zdaję się najgorsze tygodnie i najtrudniejszych rywali mają już praktycznie za sobą ostatnio grali choćby z Romą, Milanem czy Udinese a pozostaje im jeszcze mecz z Juventusem i na sam koniec pierwszej części sezonu mecz z Napoli bo Inter już ograli. Tak więc nic innego im nie pozostaje jak zdobywać seriami kolejne punkty a powinni zacząć od dziś i wygranej nad Bolonią. W ubiegły weekend gospodarze przegrali właśnie z Udinese i przechodzącym samego siebie Di Natale który już prowadzi w klasyfikacji najlepszych strzelców z siedmioma bramkami. Wyjazdy są mniej udane dla podopiecznych Mangia to już grą u siebie imponują ,wygrywając jak do tej pory wszystkie cztery mecze. Braki w szeregach miejscowych to M. Pinilla (7/2), É. Barreto (9/0), F. Della Rocca (8/0) ,czyli linia pomocy-ataku znacznie osłabiona bo to przecież gracze z pierwszego składu. Fc Bologna po kiepski początku sezonu odbiła się od dna i w ostatnich czterech spotkaniach tylko raz przegrali z Lazio odnosząc trzy zwycięstwa. Wygrane ze słabszymi rywalami jednak cieszą ,bo tak mogłoby to wyglądać o wiele gorzej. Pioli trener przyjezdnych jutro bez napastnika A. Diamanti (6/1) oraz podstawowego obrońcy ,który jest zawieszony D. Portanova (9/1). Myślę ,że górą dziś powinno być i będzie Palermo.

Ostatnio edytowane przez Windover ; 05-11-2011 o 20:11
Windover jest offline  
stare 05-11-2011, 12:36   #6
ModTeam

Reputacja: 1408
VS
NOVARA - ROMA
Typ : Roma @ 2,00 Expekt0:2

Novara wygrała z Interem i czar prysł. A miało to miejsce w 3 kolejce, dzisiaj z kolei już inauguracja 11 serii gier. Roma wyniki ma gorsze niż ich gra. Derby z Lazio przeważali, ale głupota Kjaera i bądź co bądź naciągana cz.kartka i mecz się odmienił w drugą strone i porażka. Potem zasłużone 1:0 z Palermo. Porażka 1:2 z Genoą gdzie ASR grała naprawdę dobre zawody, przeważali mieli mnóstwo okazji. Ostatnio z kolei porażka 2:3 u siebie z Milanem. Mecz również dobry w wykonaniu Galliorossich. Zadecydowały jednak błędy w defensywie. Szcególnie gol Nesty po rożnym gdzie nikt go nie pilnował... Co robił wtedy Cassetti? Dobrze, że dzisiaj Casetti nie jest przewidziany do gry od początku. W jego miejsce ma zagrać Rosi na prawej obronie. W środku Heinze i Burdisso, a więc dwaj Argentyńczycy. Można być zadowolonym z tego jak spisuje się Jose Angel na lewej stronie. Szkoda, że braknie Davida Pizarro bo dużo wnosi do gry w środkowej formacji, ale tym samym robi się miejsce na ofensywnym pomocniku dla mega talentu Erika Lameli. Do spółki z Pjanicem powinni dzisiaj napędzać akcje Romy. Potencjał w tych dwóch grajkach jest olbrzymi. A za rozbijanie akcji odpowiadać będą Gago i De Rossi. Jakby nie patrząc to Roma jest mocna w drugiej linii. A z przodu Osvaldo plus niespełniający narazie pokładanych nadzieji w nim Bojan. Jednak widać, że się stara i pokazuje na pozycje, więc ja w niego wierze Roma wygląda dobrze, ale brakuje szczęścia trochę w ostatnich meczach by wygrywać, bo naprawdę wyniki nie oddają póki co ich dobrej gry.

Cóż mogę o Novarze napisać. Ich wyniki jak wspomniałem nie są najlepsze.
Lecce - Novara 1-1
Novara - Siena 1-1
Udinese - Novara 3-0
Novara - Bologna 0-2
Novara - Catania 3-3
Niech to samo za siebie posłuży. Rywale też wcale nie rewelacyjni. Indywidualności? Przede wszystkim Jeda, trzeba się go obawiać, ale reszta szału nie robi. Wyniki Novary są złe, a rywale też nie z najwyższej półki prócz Udinese. Jeżeli porównać to z kim w tym czasie grała Roma to ciekaw jestem co by ugrała...
Z kim jak z kim, ale z Novarą trzeba już wygrywać bo po przerwie na reprezentację przed Romą znowu cięzkie mecz tj wyjazdy do Udine i Fiorentiny, potem u siebie z Juve i wyjazd do Neapolu. Kalendarz jak widać nie rozpieszcza.

Przypuszczalny skład Novary:
Fontana
Morganella Paci Centurioni Gemiti
Marianini Porcari Rigoni
Mazzarani
Jeda Maggiorini

Kontuzjowani: Dellafiore, Ujkani, Ludi, Lisuzzo

Przypuszczalny skład Romy:
Stekelenburg
Rosi Burdisso Heinze Jose Angel
Pjanić De Rossi Gago
Lamela
Borriello Bojan
Kontuzjowani: Totti, Lobont, Kjaer, Pizarro, Borini, Juan

Poza składem: Cicinho, Okaka, Barusso, Antunes

Ostatnio edytowane przez robson United xD ; 05-11-2011 o 22:44
robson United xD jest offline  
stare 05-11-2011, 21:45   #7

Mógłby ktoś napisać analize jutrzejszego meczy AC Milan ?
Jagai jest offline  
stare 05-11-2011, 23:58   #8

Reputacja: 122
Cytat:
Napisał Jagai ->

Mógłby ktoś napisać analize jutrzejszego meczy AC Milan ?
OK. Milan w ostatnich kolejkach ligi włoskiej prezentuje najlepszą formę i po słabym początku, mocno podskoczył w tabeli. Przecież niedawno był tam gdzie Inter, jednak Rossonieri zostawili rywali daleko w tyle. Gospodarze spotkania z Catanią ostatnio zaliczyli wpadkę z BATE, ale to LM, więc to inna kategoria. Przyjezdni na własnym stadionie są zdolni do niespodzianek, wygrali dwukrotnie 2:1 z Interem i Napoli, a w przedostatniej kolejce zdołali zremisować z Lazio. Milan nie jest nękany przez nowe kontuzje, a brak Gattuso i Pato to już dłuższa sprawa. W ekipie Catanii, również nie zabraknie ważnych postaci. Podsumowując ten mecz powinien wygrać Milan, lecz Catania nie jest chłopcem do bicia, a kurs 1.35 wg mnie jest za mały żeby ryzykować. Bliżej mi do hcpu +1.5, może 2.5.

Z pozostałych spotkań podoba mi się Lazio, będący ostatnio w wysokiej formie. W składach obu ekip nie zabraknie kluczowych graczy. Goście staną przed trudnym zadaniem, by odeprzeć atak duetu Cisse-Klose.
Lazio @1.7

Juventus drugi raz z rzędu zagra w hicie kolejki. Tydzień temu wygrali na wyjeździe z Interem, tym razem staną w szranki z Napoli. Delikatnym faworytem są gospodarze. Obie ekipy wyjdą w najmocniejszych jedenastkach. W mojej ocenie Juve prezentuje lepszy i skuteczniejszy futbol, a co za tym idzie mają większe szanse na wygranie
Juve DNB @1.95 zwrot

Ostatnio edytowane przez Drago ; 06-11-2011 o 17:20
Drago jest offline  
stare 06-11-2011, 09:12   #9

Reputacja: 25
AC Milan - Catania 1.40
Lazio - Parma 1 1.60
Udinese - AC Siena 1 1.60

ako 3.58

Krótkie uzasadnienie tak wysłanego kuponu:
Milan bezsprzeczny faworyt po pucharach czas skupić się na lidze i gonieniu Juve które może dziś z Neapolu wrócić bez punktów.Lazio dobrze gra w lidze w tym sezonie może nawet na pierwszą trójkę załapać się na koniec sezonu.Parma również jak na razie co głównej mierze jest zasługą skuteczności Giovinco.Rzymianie jednak nie zwykli oddawać punktów na swoim stadionie i dziś wygrana jak najbardziej w ich możliwościach.Udinese po klęsce w Madrycie na pewno ma motywację bty zrehabilitować się na Sienie mimo iż ta ekipa gra coraz lepiej na Fruli nie jest wg mnie w stanie ugrać jakichkolwiek punktów.
Buona giornata wszystkim fanom calcio!
Forza Viola!

Na szczęście wszystko ładnie weszło i znów Serie A nie zawiodła bukmachersko $$$ Mała osłoda porażki ukochanej Violi

acffiorentina.eu
acffiorentina.pl

Ostatnio edytowane przez Krzysiek74 ; 07-11-2011 o 00:00
Krzysiek74 jest offline  
stare 06-11-2011, 09:56   #10

Reputacja: 277
Lazio-Parma typ: Lazio @ 1.60
Typ:Lazio H (0-1) @ 2.35

Ciekawie kursy wyglądają dziś na Rzymian i właściwie dobrym pytaniem w tej sytuacji jest to co je tak nabija. AC Parma co prawda nie najgorzej spisuje się w rozgrywkach z 12-oczkami zajmuje 13-miejsce i w ostatnich meczach tak naprawdę ekipa Colomba odbiła się od dna zdobywając 9-punktów w pięciu ostatnich spotkaniach ,jednak mierzyli się ze słabszymi rywalami jak Cesena czy przeciętna Genua ,wygrana z Napoli to raczej jednak dzieło przypadku. Gdy przyszło im zagrać już z kimś w formie jak na przykład Milan skończyło się wysoko (1-4) ograła ich także na Atalanta (1-2) a za tydzień czaka ich mecz z obecnym wiceliderem Udinese. W szeregach przyjezdnych zabraknie dziś Jadida i Floccariego. Lazio z kolei kontynuuje dobrą serie sześciu spotkań bez porażki biorąc pod uwagę także rozgrywki ligi europy gdzie w tygodniu udało się ograć Szwajcarski Zurich (1-0). A w Serie A zwycięstwa z Bolonią czy też Cagliari co obecnie daje im trzecią pozycję z 18-punktami ,czyli tyle samo co Udinese i punktem straty do Juventusu. Reja trener gospodarzy dziś bez Rocchiego, Matuzalema, Mauriego oraz Biavy ,dobrą wiadomością jest powrót do gry Hernanesa który od razu powinien wskoczyć do podstawowego składu. Miejscowi w poprzednim sezonie wygrali na swoim terenie (2-0) i dziś nie miałbym nic przeciwko powtórce z historii. Z ciekawostek mogę dodać ,że Parma z ostatnich 11-spotkań tylko raz w 2009-roku ograła rywala na Olimpico a przy okazji goście jako jedyny zespół w Serie A jeszcze nie dzielił się z nikim punktami.

Ostatnio edytowane przez Windover ; 06-11-2011 o 18:20
Windover jest offline  
stare 06-11-2011, 10:57   #11
ModTeam

Reputacja: 1408
Wczoraj Roma prawidłowo chociaż długo się męczyli. Wkońcu trafił Bojan, ale pisałem, że ja tam w niego wierze Swoją drogą asysta Pjanica palce lizać. Druga bramka Osvaldo głową po cornerze. Roma przeważała, ale mogła, a nawet powinna grać w 10 bo Cassetti przechodził samego siebie i faulował raz za razem. Znowu miałem racje pisząc, że to najsłabszy punkt defensywy Romy... Ale Luis Enrique tego nie widizał albo nie chciał widzieć bo trzymal go do ostatniego gwizdka sędziego. Przecież on nadawał się juz do zmianu w przerwie jak nie wcześniej! Po przerwie ograł go Meggiorini i cudem Stekelenburg uratował Rome w sytuacji sam na sam. Dobrze, ze wygrali, ale nie zachwycili. 1połowa słaba z obu stron. Naszczęście po przerwie było lepiej(bo gorzej już być nie mogło)

Cytat:
Napisał Drago ->

Milan nie jest nękany przez nowe kontuzje, a brak Gattuso i Pato to już dłuższa sprawa.
Nie zapominaj o Cassano i jego przypadłości smutnej To spora strata dla całego calcio. Ja bym nie lekceważył Catanii w dniu dzisiejszym. Jednak utrali już nosa w tym sezonie paru zespołom i doznali raptem 1 porażki. Milan z kolei 4 win z rzędu. Forma niby dobra, grają ciekawą piłkę. Ale jednak Robinho to zagadka jak się zaprezentuje. Może przejśc obok meczu a może błyszczeć. Zdecydowanie bardziej ustabilizowaną forme miał Cassano. Dużo może zależeć od Boatenga. Mnie kurs na Milan nie zachwyca, remis Catania jest w stanie ugrać.
robson United xD jest offline  
stare 06-11-2011, 11:07   #12
Znawca

Reputacja: 427
Milan-Catania
Pewnie że nie warto grać Milanu. Oczywiście pierwsza sprawa to kurs, natomiast druga to zawieszenia dwóch, moim zdaniem kluczowych piłkarzy ze środka pola – Nocerino oraz Boatenga. Szczególnie brak byłego już reprezentanta Ghany może być bardzo widoczny. O kontuzji Cassano wszyscy wiemy. A mecz z BATE trochę pokazał jak ACM sobie bez niego radzi. Trójka w pomocy: Aquilani-Ambrosini/Van Bommel-Seedorf mnie nie przekonuje, może być dużo nic nie wnoszącego klepania.
Catania jak na razie bardzo dobrze się spisuje, u siebie nie przegrali, na wyjazdach też dobre wyniki. Całkiem sporo strzelają. Z jednej strony przy klopsach jakie robi obrona Milanu i w tym meczu gol dla Catanii jest prawdopodobny. Z drugiej Wyspiarze pewnie będą bronić się przez większość czasu gry i raz po raz wyprowadzać kontry więc zagrożenie dla bramki Abbiatiego będzie sporadyczne. Rozważałem zagranie BTSa w tym spotkaniu ale mam trochę wątpliwości. Gdyby grali na Angelo Massimino to pewnie byłby to najlepszy typ, ale że grają na San Siro to i gol Catanii dużo mniej pewny. Niestety ale spodziewam się nudnego spotkania, choć licze że Catania powalczy o remis. Jakby to powiedział Skorża: „ żeby liga była ciekawsza”

Catania +2 @ 1,70
under 2.5 @ 2,08 Unibet

Milan 4-3-1-2: Abbiati, Abate, Bonera, Thiago Silva, Zambrotta, Aquilani, Ambrosini, Seedorf, Emanuelson, Robinho, Zlatan Ibrahimovic.
Catania 3-5-2: Andujar, Bellusci, Legrottaglie Spolli, Marquis, Almiron, Lodi, Ricchiuti, Lanzafame, Gomez, Bergessio

Ostatnio edytowane przez mati89 ; 06-11-2011 o 16:34
mati89 jest offline  
stare 06-11-2011, 11:28   #13
Moderator

Wczoraj bez niespodzianek to po mojemu dzisiaj faworyci potracą punkty

Napoli - Juventus obie strzelą @1,72

Najciekawsze spotkanie tego weekendu. Juventus jeszcze niepokonany, po ograniu Fiorentiny i Interu teraz czeka ich kolejny ciężki mecz w Neapolu. Napoli radzi sobie nieźle choć straciło już sporo punktów, głównie dlatego że ciężko pogodzić im jeszcze rozgrywki ligowe z LM, co ciekawe punkty tracili przeważnie w kolejkach poprzedzających rozgrywki LM :P Teraz w tygodniu mieli ciężki wyjazdowy mecz w Monachium a Stara Dama cały tydzień miała na przygotowanie się do tego starcia. Jeżeli chodzi o personalia to w Napoli nie zagra na pewno zawieszony Santana oraz kontuzjowani Donadel i Gargano, Juve praktycznie bez osłabień. Co do formy to myślę że tutaj obie drużyny dosyć ustabilizowane, Napoli jak sie zbierze to potrafi zagrać bardzo dobry mecz z najlepszymi jak ostatnio z Bayernem czy wcześniej z City czy Villarealem w LM, w lidze z Interem czy Milanem. Juventus im mocniejszy rywal tym lepiej wygląda gra także dzisiaj powinni być mocno zmotywowani, zresztą na pewno będą chcieli się odgryźć za klęskie w ostatnim bezpośrednim spotkaniu kiedy to po 3 golach Cavaniego zostali rozbici 3-0. Myślę że mecz będzie przebiegał pod dyktando Juventusu, zresztą we wszystkich dotychczasowych meczach to oni prowadzili grę i stwarzali mniej lub bardziej groźne okazję. Taki obrót sprawy powinien pasować Napoli bo zespół świetnie czuje się w szybkich kontrach mając z przodu trio Hamsik-Lavezzi-Cavani. Obrona Juve nie jest jakaś nie do przejścia także zaskoczenia nie będzie jak coś stracą, w ataku o ile skuteczność poprawi Vucinic i Matri także powinni coś ustrzelić.

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Ławka: Rosat, Fernandez, Fideleff, Zuniga, Mascara, Pandew, Lucarelli

Juventus (4-2-3-1): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Pepe, Vidal, Vucinić - Matri
Ławka: Storari, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Krasić, Del Piero
stare 06-11-2011, 12:32   #14

Reputacja: 136
W hicie tej kolejki Napoli podejmie Juve i niestety obawiam się, że może to być pierwsza porażka Bianconerich. Ten teren kompletnie nie leży Starej Damie, chociażby dlatego, że ostatni raz wygrali tam 11 lat temu. Owszem, z Milanem i Interem poszło jak z płatka, ale Neapolitańczycy mają równie mocną drużynę. Co prawda zaliczyli kilka wpadek w Serie A, ale nadal twierdzę, iż będą jednymi z głównych kandydatów do zdobycia scudetto, o ile oczywiście nie osłabią się w zimowym okienku transferowym. Przed pojedynkami z klubami z Mediolanu jakoś chętniej postawiłbym na Juve, ale w przypadku Napoli bardziej skłaniałbym się do 1X. Oczywiście bardzo liczę na wywiezienie zwycięstwa, ale wolę ten mecz obejrzeć, no chyba że uda mi się znaleźć jakiś ciekawy zakład poboczny.

Natomiast inny mecz na szczycie przykuł moją uwagę, a mianowicie starcie ostatniej Ceseny z przedostatnim Lecce. Oba zespoły łączy to, że jak dotąd grali tragicznie. Gospodarze po 9. kolejkach pozostają bez zwycięstwa, a ich dzisiejsi rywali są w tej statystyce lepsi aż o jedną wygraną. Widząc tę fatalną sytuację, włodarze Ceseny podjęli męską decyzję i zwolnili trenera Marco Giampaolo, którego zastąpił mało znany Daniele Arrigoni. Nowy coach podjął się niezwykle ciężkiej misji ratowania klubu, ale przynajmniej pewne jest, że gorzej już tam być nie może, bo niżej 20 miejsca spaść się nie da. Ta zmiana to pierwszy z powodów, dla którego gram na Cesenę. Efekt "nowej miotły" działa zaskakująco często i mam nadzieję, że nowy szkoleniowiec wyzwoli jakieś rezerwy z piłkarzy, oczywiście nie wiadomo na jak długo, ale mi wystarczy przynajmniej na te spotkanie. Kolejnym powodem skłonienia się w stronę miejscowych jest powrót do składu enfant terrible nie tylko włoskiej ligi, czyli Adriana Mutu. O tym, że ten człowiek ma (czy może miał) wielki talent, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Niestety podobnie jak wielu dobrze zapowiadających się piłkarzy, Rumun zupełnie pogubił się w pewnym etapie swojej kariery. Niemniej jednak nadal ma spore możliwości i chyba dlatego postanowiono zaryzykować w Cesenie zatrudniając go. W 6. kolejce jego wybuchowy charakter kolejny raz dał o sobie znać i za faul na Cassanim otrzymał czerwona kartkę, przez co musiał pauzować 3 mecze. Teraz powraca i liczę, że skupi się na tym, by pomóc drużynie w niezwykle istotnym pojedynku o 6 punktów.
Jak już wcześniej wspomniałem i Cesena i Lecce prezentowały się dotychczas słabiutko, ale dzisiaj więcej szans na zdobycie 3 "oczek" daję gospodarzom. Myślę, że takie detale jak nowy trener czy powrót najlepszego napastnika mogą zdecydować o wyniku spotkania. Niezwykły mecz Lecce z Milanem nie roni na mnie wrażenia, bo chyba nie tylko ja uważam, że to co się tam wydarzyło mogło być "wyreżyserowane".

AS Cesena – US Lecce - AS Cesena # 2,00 Expekt (0:1)

Nawet wykonanie 21(sic!) rzutów rożnych nie pomogło gospodarzom w odniesieniu zwycięstwa. Katastrofa...

Ostatnio edytowane przez niccolo7 ; 06-11-2011 o 17:28
niccolo7 jest offline  
stare 06-11-2011, 13:40   #15
Moderator

Reputacja: 713
Cytat:
Napisał MadAngel ->

Wczoraj bez niespodzianek to po mojemu dzisiaj faworyci potracą punkty

Napoli - Juventus obie strzelą @1,72

Najciekawsze spotkanie tego weekendu. Juventus jeszcze niepokonany, po ograniu Fiorentiny i Interu teraz czeka ich kolejny ciężki mecz w Neapolu. Napoli radzi sobie nieźle choć straciło już sporo punktów, głównie dlatego że ciężko pogodzić im jeszcze rozgrywki ligowe z LM, co ciekawe punkty tracili przeważnie w kolejkach poprzedzających rozgrywki LM :P Teraz w tygodniu mieli ciężki wyjazdowy mecz w Monachium a Stara Dama cały tydzień miała na przygotowanie się do tego starcia. Jeżeli chodzi o personalia to w Napoli nie zagra na pewno zawieszony Santana oraz kontuzjowani Donadel i Gargano, Juve praktycznie bez osłabień. Co do formy to myślę że tutaj obie drużyny dosyć ustabilizowane, Napoli jak sie zbierze to potrafi zagrać bardzo dobry mecz z najlepszymi jak ostatnio z Bayernem czy wcześniej z City czy Villarealem w LM, w lidze z Interem czy Milanem. Juventus im mocniejszy rywal tym lepiej wygląda gra także dzisiaj powinni być mocno zmotywowani, zresztą na pewno będą chcieli się odgryźć za klęskie w ostatnim bezpośrednim spotkaniu kiedy to po 3 golach Cavaniego zostali rozbici 3-0. Myślę że mecz będzie przebiegał pod dyktando Juventusu, zresztą we wszystkich dotychczasowych meczach to oni prowadzili grę i stwarzali mniej lub bardziej groźne okazję. Taki obrót sprawy powinien pasować Napoli bo zespół świetnie czuje się w szybkich kontrach mając z przodu trio Hamsik-Lavezzi-Cavani. Obrona Juve nie jest jakaś nie do przejścia także zaskoczenia nie będzie jak coś stracą, w ataku o ile skuteczność poprawi Vucinic i Matri także powinni coś ustrzelić.

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Ławka: Rosat, Fernandez, Fideleff, Zuniga, Mascara, Pandew, Lucarelli

Juventus (4-2-3-1): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Pepe, Vidal, Vucinić - Matri
Ławka: Storari, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Krasić, Del Piero
Ze względu na fatalną pogodę wyjazdowe spotkanie Juventusu z Neapolem zostało przełożone. Decyzja podjęta została przez neapolitańską prefekturę. Władze prowincji orzekły, że ze względu na warunki atmosferyczne rozgrywanie meczu mogłoby być zbyt niebezpieczne.

Liczne podtopienia na południu Włoch, wraz z możliwym dalszym pogorszeniem pogody zdecydowały o konieczności przełożenia dzisiejszego szlagieru. Władze Neapolu skupiają się w tej chwili na uniknięciu katastrofy rozmiarów tej, jaka w piątek dotknęła Genuę.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=20309

There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly.

Baqu jest offline  
stare 01-12-2011, 19:34   #16
Moderator

Lazio - Parma 1:0
Chievo - Fiorentina 1:0
Udinese - Siena 2:1
Cesena - Lecce 0:1
Atalanta - Cagliari 1:0
AC Milan - Catania 4:0
Novara - AS Roma 0:2
Palermo - Bologna 3:1