Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Piłka Nożna - Typy Bukmacherskie > Włochy

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 23-11-2011, 23:01   #1
Moderator

Reputacja: 451
13 kolejka Serie A [25.11.11 - 27.11.11]

Powoli w serie A klaruje się sytuacja jeżeli chodzi o drużyny, które będą walczyć o mistrza. Jak zwykle nie zabraknie emocji. Juventus i Lazio zagrają o pierwsze miejsce, przy czym należy pamiętać, że Juventus rozegrał jedno spotkanie mniej. Inter, znajdujący się 3 punkty od strefy spadkowej jedzie do Sieny w poszukiwaniu cennych punktów. Po prostu zapraszam do dyskusji

SimonS jest offline  
stare 25-11-2011, 18:21   #2

Reputacja: 25
SS Lazio-FC Juventus FC 1 2,75
Mecz kolejki o fotel lidera Serie A choć przy remisie obie drużyny mogą wyprzedzić Milan lub Udinese.Tegoroczna liga póki co bardzo wyrównana i tabela bardzo spłaszczona.Jeszcze mogą być spore przetasowania choćby Inter powinien dołączyć do czołówki.
Obie ekipy bardzo mocne w tym sezonie.Dobre transfery przed sezonem Lazio(Klose,Cisse) czy Juve(Pirlo) sprawiły iż od początku rozgrywek drużyny te zadomowiły się w czubie ligowej tabeli.
Lazio co prawda bilans meczy domowych ma nie najlepszy bo 2-2-1 ale takie klasyki powodują dodatkowe pokłady sił i chęć udowodnienia kto powinien przewodzić w Serie A.
Juve gra na wyjazdach dobrze lecz mało skutecznie.4 gole strzelone dotychczas na pewno nie zadowolają ich trenera lecz jak na razie do zdobywania punktów to wystarczało.
Lazio od pięciu meczów nie wygrało w lidze z Juventusem doznając dwóch kolejnych porażek przed własną publicznością.Wynik sobotniego starcia jest sprawą otwartą. Licząc na ciekawy mecz typuję wygraną jednobramkową Rzymian 2:1 lub 1:0

acffiorentina.eu
acffiorentina.pl

Ostatnio edytowane przez Krzysiek74 ; 27-11-2011 o 13:08
Krzysiek74 jest offline  
stare 25-11-2011, 18:39   #3

Reputacja: 86
AC Siena - Inter Mediolan

Niedzielny mecz Serie A. Gram na Inter. Tak, na ten słaby, beznadziejny Inter. Jakkolwiek ta drużyna jest słaba, nie może zajmować miejsc w okolicach strefy spadkowej. A żeby tak się stało muszą zacząć wygrywać mecze. I rzeczywiście ostatnio coś drgnęło w Mediolanie. Na ostatnie 5 meczy mieliśmy porażkę Interu tylko z liderem - Juve. Poza tym Inter na kolejkę przed końcem zapewnił sobie awans do fazy pucharowej Ligi Mistrzów. Słaba grupa? być może, ale na pewno nie tak, jak niedzielny rywal. Teraz Mediolańczycy mogą skupić się na Serie A gdzie punkty są im potrzebne jak tlen. Jestem przekonany że zrobią wszystko aby mecze z takimi rywalami jak Siena wygrywać.
Siena po nieciekawym początku ostatnio notuje niezłe rezultaty. Ostatnie 5 meczy to również tylko 1 porażka. Mimo tych dobrych nie wróżę zwycięstwa gospodarzy.
Typ: 2
Kurs: 2,40

Palermo - Fiorentina

Drużyny o podobnym potencjale, jednak z jedną, bardzo ważną różnicą. Z jednej strony Palermo - zespół, który wygrał do tej wszystkie mecze w Serie A grając jako gospodarz. Z drugiej strony Fiorentina - zespół, który zdołał na wyjeździe ugrać tylko 2 punkty jak do tej pory po remisach z Napoli oraz Ceseną. I właśnie w tym upatruję głównej szansy zwycięstwa gospodarza. Palermo gra bardzo fajną piłkę, jednak gdy jedzie do kogoś na mecz widzimy zupełnie inny zespół. Fiorentina ostatnio również forma zwyżkowa. Szczególnie dobry mecz u siebie z Milanem, gdzie co prawda zremisowali z Milanem, jednak zaprezentowali się całkiem dobrze. Jednak tak jak pisałem, Fiorentina na wyjazdach również jest zupełnie inną drużyną. Moim zdaniem w niedzielę górą będzie Palermo.
Typ: 1
Kurs: 2,30

Edit: szczęśliwa wygrana Interu, Palermo zgodnie z oczekiwaniami. Najważniejsze, że oba typy trafione i jest do przodu : )

Ostatnio edytowane przez swergoc ; 27-11-2011 o 17:10
swergoc jest offline  
stare 25-11-2011, 19:42   #4

Reputacja: 26
UDINESE - AS ROMA

Co do tego meczu obstawienie
1 x 2 jest arcytrudne tak wiec zostawiam to. Podejrzewam ze bedzie to mecz bardziej walki i zabezpieczania wlasnej bramki, drużyna która 1wsza strzeli bramkę zapewne sie cofnie i będzie próbować grac z kontry po odbiorze.Udine u siebie niepokonane nawet do tej pory nikt nie wywiózł remisu i tylko 1 bramka stracona w 5ciu meczach przy 10 strzelonych to świadczy o bardzo dobrej grze defensywnej. Co do gry z przodu udine myślę ze jak obrońcy Romy dobrze przykryją najlepszego strzelca Di Natale 8 goli to zobaczymy ich malo. Co do Romy graja w kratkę i ciężko ze nimi trafić ale nawet jak już wygrywają to zazwyczaj jedna bramka. Mozna powiedziec wiec ze w meczu na szczycie nie zobaczymy gradu bramek maksymalna granica wg mnie 2 bramki ale postawie dla pewności UNDER 3.5

UNDER 3.5

Betfair
1,37

Ostatnio edytowane przez raper ; 25-11-2011 o 23:32
raper jest offline  
stare 25-11-2011, 20:28   #5
Moderator

Reputacja: 451
Di Natale goal @ 2.10 B365

Na dziś typ które będę grał, jak to sie mówi do skutku. Gracza nie trzeba przedstawiać ... umiejętności ma jak i możliwości. Strzelił do teraz w każdym meczu na Friuli. Roma na wyjazdach nie traci zbyt wiele, to fakt, ale moim zdaniem typ do grania na dłuższą metę co kolejkę. Kurs 2.10 moim zdaniem przesadzony

Ostatnio edytowane przez SimonS ; 26-11-2011 o 09:12
SimonS jest offline  
stare 26-11-2011, 00:04   #6
Moderator

Reputacja: 556
Lazio - Juventus x/2 @6

Najciekawszym spotkaniem tej kolejki bedzie na pewno mecz w Rzymie gdzie Lazio zagra z Juve o fotel lidera. W sumie to po LM w czwartek przeglądałem livesporta szukając meczy LE a tu kupa myślałem że Lazio zmęczone po pucharze no ale nic. Skład jednak nie bedzie całkowicie optymalny, problemy ze zdrowiem miał Klose ale już wrócił do treningów i jutro zagra, problemy mieli także Konko i Cisse jednak podobnie ostatecznie są oni awizowani do gry choć różnie to może być. Zabraknie za to na pewno Diasa oraz Matuzalema, dodatkowo gdzieś wyczytałem że Hernanesowi urodziło się dziecko i z tej okazji pił 3 dni ale nie wiem ile w tym prawdy W tym sezonie wspominając o Juventusie nie można wymieniać listy kontuzjowanych bo takowej praktycznie nie ma Lekko wątpliwy był tylko występ Pirlo jest jednak awizowany od początku. Ważny mecz dla Lichtsteinera bo w końcu to w Rzymie się wypromował, dzisiaj robi świetna robotę na prawej obronie często podłączając sie do akcji ofensywnych, zreszta juz ma przydomek "swiss express" Ogólnie w dobrej dyspozycji jest w obronie Chiellini, Buffon niesamowicie się rozwinął Marchisio wyrastający powoli na ikonę klubu, całkowite metamorfoze przeszedł Pepe grający bardzo solidnie. Nie martwi wiec nawet tak mocno postawa Krasica który całkiem się pogubił. Na stare śmieci wróci również Vucinic. Mocno stroną Juventusu ustawionego przez Conte 4-2-4 jest na pewno różnorodność akcji, zarówno skrzydłami jak i kombinacyjnie w środku pola wykorzystując potencjał Pirlo, Marchisio czy Vucinica.
W tamtym sezonie kiedy Juventus rozdawał punkty na prawo i lewo pojechał do Rzymu na mecz z walczącym o 4 Lazio i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu wygrał, zresztą niedługo wcześniej albo później mieli mecz w Rzymie z Romą i również dosyć niespodziewani wygrali. Dwa sezony temu obie wizyty w Rzymie było jakoś na początku sezonu i też w niedużych odstępach i również Juventus dwa razy wychodził wygrany, także 4 ostatnie wizyty na Stadio Olimpico to wygrane :P chociaż w sumie bilans Lazio u siebie ma dobry. Ogólnie Lazio w lidze jak narazie wyniki bardzo dobre, w LE jako tako, nie specjalnie wiem jak to wygląda bo nie miałem okazji przyjrzeć się uważniej ich grze, spodziewam sie dobrego meczu, nie wiem czy wielu bramek bo Marchetti i Buffon to świetni fachowcy no i pewnej wygranej Starej Damy Oferte bukmachera na ten mecz jutro sobie przestudiuje bo juz mi sie nie chce otwierać

Lazio (4-3-1-2): Marchetti - Konko, Diakite, Stankevicius, Radu - Brocchi, Ledesma, Lulić - Hernanes - Klose, Cisse
Ławka: Bizzarri, Biava, Scaloni, Cana, Gonzalez, Sculli, Rocchi

Juventus (4-2-3-1): Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner - Marchisio, Pirlo - Vidal, Pepe, Vucinić - Matri
Ławka: Storari, De Ceglie, Pazienza, Marrone, Giaccherini, Quagliarella, Del Piero

Ostatnio edytowane przez MadAngel ; 26-11-2011 o 18:58
MadAngel jest online  
stare 26-11-2011, 17:28   #7

Reputacja: 173
Novara Calcio - FC Parma

Typ:

-Parma +0,5@1,46

Ciekawe kursy na gości, którzy na chwilę obecną są drużyną półeczkę wyżej od Novary, dodatkowo będąc w niezłej formie, wygrywając 2 z 3 ostatnich meczów, w tym w poprzedniej kolejce z Udine. Być może buki zasugerowały się tu bilansem wyjazdowym Parmy, w którym widzimy 1 zwycięstwo i aż 4 porażki, jednak jeśli spojrzymy na rywali, to ten słabiutki bilans jest absolutnie usprawiedliwiony. Juve, Fiorentina, Napoli, Milan, Lazio - trudno o bardziej niewdzięczny zestaw, a przecież w Neapolu udało się wywieźć komplet oczek. Parma w tym sezonie jeszcze nie zremisowała, co pokazuje że zespół gra w otwarte karty, co w starciu z najgorszą obroną Novary może przynieść dobre efekty. Dodatkowo zawsze dochodzi aspekt progresywny, w końcu ten remis musi paść, jeśli padnie dziś to mój handicap zostanie pokryty. Parma ma do tego naprawdę niezłą paczkę, bardzo solidny bramkarz Mirante, kiedyś ważne ogniwo Sampdorii, do tego weterani Lucarelli i Zaccardo, nieobliczalny Biabiany, czy w końcu Giovinco, talent pierwszej wody. Novara od 8 kolejek nie może wygrać, na dodatek u siebie nie gra wcale szczególnie lepiej (remis ze Sieną czy wtopa z Bologną 0:2), także kadrowo nie wygląda najlepiej, bowiem zabraknie Morimoto (8/2), zawieszonego Meggioriniego (10/1) a także Paciego (10/1). Tak więc wygląda to wszystko bardzo blado, polecam typy w stronę gości., na których wg mnie powinno być w granicach 1,90-2,00, a nie 2,6-7.

Ostatnio edytowane przez Bizon91 ; 27-11-2011 o 00:28
Bizon91 jest offline  
stare 27-11-2011, 11:02   #8

Reputacja: 17
AC Siena - Inter Mediolan

Pozycja Interu w lidze wygląda tragicznie, nikt sobie chyba nie wyobraża zakończenia sezonu nawet w środkowej części tabeli, aby do tego nie doszło Inter musi zwyciężać, a to w tym sezonie przychodzi im bardzo ciężko. Moim zdaniem jest to zasługa głównie słabej defensywy Interu.
Mediolańczycy tracą praktycznie w każdym meczu bramkę, lecz nie można zapominać o ich ofensywie - znajduje się tam kilka gwiazd które potrafią strzelać bramki.
Bilans bramkowy Interu w meczach wyjazdowych to
9:11 co potwierdza że potrafią strzelać jak i tracić bramki.
Drużyna Sieny prezentuje się tym sezonie bardzo dobrze w roli gospodarza 5 ( 3 - 1 - 1 ) 11 : 4.
Co do kontuzji to w Interze głównie w oczy rzuca się brak Snejdera, w ekipie Sieny nie widać jakiś znaczących osłabień.
Wydaje mi się że obie ekipy znajdą drogę do bramki swojego przeciwnika.

Mój typ: BTS YES 1,83 Bet365

Ostatnio edytowane przez ciumar1 ; 27-11-2011 o 17:46
ciumar1 jest offline  
stare 27-11-2011, 12:20   #9

Reputacja: 17
Milan - Chievo (4-0)

Spotkaniem wieńczącym 13. kolejkę Serie A jest spotkanie obecnego Mistrza Włoch z drużyną z Verony. Jestem pewny że w tym meczu, zwyciężą gospodarze. Być może ich ostatnie wyniki nie wskazują na dobrą grę, ale w dwóch ostatnich meczach pokazali kawał dobrego, ofensywnego futbolu. Dzisiaj chcąc przerwać passę dwóch spotkań bez wygranej, z pewnością zrobią wszystko żeby ograć Chievo iutrzymać się w czołówce tabeli. Trzeba pamiętać że Milan to strzelająca i tracąca sporo goli drużyna. Goście z Verony, którzy ostatnio są w dobrej dyspozycji zapewne będą starali się wykorzystać ten drugi fakt i biorąc pod uwagę to, że w meczu z Barceloną kontuzji nabawił się Nesta (zastąpi go zapewne Bonera, co nie wróży obronie Milanu dobrze), w bramce stanie dziś zamiast Abbiatiego, Amelia, wydaje mi się to że się dziś im uda. Aczkolwiek, dalej, pomimo problemów w obronie, jestem przekonany, że Chievo nie wywiezie z San Siro, 3 pkt. Milan w ofensywie dysponuję na dzień dzisiejszy naprawdę sporą siłą.

Moje typy:

powyżej 2,5
- 1.74
BTS - 2.00
gospodarze powyżej 1,5 gola
- 1.50
Milan (-1.0) - 2.00
Zlatan Ibrahimovic strzeli bramkę - 1.90

Expekt

Ostatnio edytowane przez Rogaleq ; 27-11-2011 o 23:03
Rogaleq jest offline  
stare 27-11-2011, 14:00   #10

Reputacja: 8
Siena - Inter

Dla mnie będzie to kolejna strata punktów przez Inter bo po pierwsze graja na dość trudnym terenie.Po drugie w składzie zabraknie: Sneijdera,Lucio,Forlana i Maicona a wiadomo jakiej klasy są to zawodnicy i ile trudniej gra się Interowi bez nich.W dodatku dojdzie zmęczenie po meczu Ligi Mistrzów.Piłkarze Sieny dość dobrze spisują się na własnym boisku i przystąpią do tego meczu zmobilizowani i zdeterminowani by zdobyć punkty z wciąż przeciętnie grającym Interem..Podejrzewam, że Inter będzie w tym meczu bił głową w mur i ostatecznie skończy się podziałem punktów.

typ 0
kurs: 3,10 (Bet365)
vero1897 jest offline  
stare 28-11-2011, 19:47   #11
Moderator

Cytat:
Napisał MadAngel ->

Lazio - Juventus x/2 @6 0-1(0-1)
Dobry mecz Juventusu stwarzali sobie sytuacje, Lazio też miało swoje okazje ale świetnie dysponowany był Buffon raz pomógł słupek i ostatecznie cenna wygrana W innym ciekawym meczu kolejną wygraną zanotowało Udinese pokonując Rome. Pewna wygrana Milanu, wymeczona wygrana Interu, z ostatniego miejsca dźwignęła się Cesena

Komplet wyników:

27 listopad 2011

Milan Chievo 4 : 0
Cagliari Bologna 1 : 1
Cesena Genoa 2 : 0
Palermo Fiorentina 2 : 0
Siena Inter 0 : 1

26 listopad 2011

Atalanta Napoli 1 : 1
Lazio Juventus 0 : 1
Lecce Catania 0 : 1
Novara Parma 2 : 1

25 listopad 2011

Udinese Roma 2 : 0
stare 28-11-2011, 19:56   #12
Moderator

Wtorek 29.11.11

[20:45] Napoli - Juventus 2.46 3.12 2.88 [/B]

Jutro odbędzie się także zaległe spotkanie z 5 listopada pomiędzy Napoli a Juventusem, co wtedy napisałem do meczu
Cytat:
Napisał MadAngel ->

Napoli - Juventus obie strzelą @1,72

Najciekawsze spotkanie tego weekendu. Juventus jeszcze niepokonany, po ograniu Fiorentiny i Interu teraz czeka ich kolejny ciężki mecz w Neapolu. Napoli radzi sobie nieźle choć straciło już sporo punktów, głównie dlatego że ciężko pogodzić im jeszcze rozgrywki ligowe z LM, co ciekawe punkty tracili przeważnie w kolejkach poprzedzających rozgrywki LM :P Teraz w tygodniu mieli ciężki wyjazdowy mecz w Monachium a Stara Dama cały tydzień miała na przygotowanie się do tego starcia. Jeżeli chodzi o personalia to w Napoli nie zagra na pewno zawieszony Santana oraz kontuzjowani Donadel i Gargano, Juve praktycznie bez osłabień. Co do formy to myślę że tutaj obie drużyny dosyć ustabilizowane, Napoli jak sie zbierze to potrafi zagrać bardzo dobry mecz z najlepszymi jak ostatnio z Bayernem czy wcześniej z City czy Villarealem w LM, w lidze z Interem czy Milanem. Juventus im mocniejszy rywal tym lepiej wygląda gra także dzisiaj powinni być mocno zmotywowani, zresztą na pewno będą chcieli się odgryźć za klęskie w ostatnim bezpośrednim spotkaniu kiedy to po 3 golach Cavaniego zostali rozbici 3-0. Myślę że mecz będzie przebiegał pod dyktando Juventusu, zresztą we wszystkich dotychczasowych meczach to oni prowadzili grę i stwarzali mniej lub bardziej groźne okazję. Taki obrót sprawy powinien pasować Napoli bo zespół świetnie czuje się w szybkich kontrach mając z przodu trio Hamsik-Lavezzi-Cavani. Obrona Juve nie jest jakaś nie do przejścia także zaskoczenia nie będzie jak coś stracą, w ataku o ile skuteczność poprawi Vucinic i Matri także powinni coś ustrzelić.

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Ławka: Rosat, Fernandez, Fideleff, Zuniga, Mascara, Pandew, Lucarelli

Juventus (4-2-3-1): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Pepe, Vidal, Vucinić - Matri
Ławka: Storari, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Krasić, Del Piero
Cytat:
Napisał niccolo7 ->

W hicie tej kolejki Napoli podejmie Juve i niestety obawiam się, że może to być pierwsza porażka Bianconerich. Ten teren kompletnie nie leży Starej Damie, chociażby dlatego, że ostatni raz wygrali tam 11 lat temu. Owszem, z Milanem i Interem poszło jak z płatka, ale Neapolitańczycy mają równie mocną drużynę. Co prawda zaliczyli kilka wpadek w Serie A, ale nadal twierdzę, iż będą jednymi z głównych kandydatów do zdobycia scudetto, o ile oczywiście nie osłabią się w zimowym okienku transferowym. Przed pojedynkami z klubami z Mediolanu jakoś chętniej postawiłbym na Juve, ale w przypadku Napoli bardziej skłaniałbym się do 1X. Oczywiście bardzo liczę na wywiezienie zwycięstwa, ale wolę ten mecz obejrzeć, no chyba że uda mi się znaleźć jakiś ciekawy zakład poboczny.
W sumie niewiele się zmieniło bo czasu nie upłynęło też dużo. W Juve na pewno nie zagra będący w świetnej formie Marchisio, w jego miejsce najpewnie zobaczymy Pazienze. Dodatkowo mecz odbędzie się bez kibiców z Turynu którzy w ten sposób protestują przeciwko zbyt łatwemu zgodzeniu się na przełożenie terminu meczu. Napoli z Santaną na ławce, jak narazie Sarej Damie fajnie układają się mecze z czołowymi klubami
stare 28-11-2011, 20:48   #13

Reputacja: 16
Warto zaznaczyć, że w Napoli zagra Gargano
Junior_Battle jest offline  
stare 29-11-2011, 15:28   #14

Cytat:
Napisał Junior_Battle ->

Warto zaznaczyć, że w Napoli zagra Gargano
I zabraknie Cavaniego
ArteVilla jest offline  
stare 29-11-2011, 16:12   #15

Reputacja: 1
Cytat:
Napisał MadAngel ->

Dodatkowo mecz odbędzie się bez kibiców z Turynu którzy w ten sposób protestują przeciwko zbyt łatwemu zgodzeniu się na przełożenie terminu meczu.
Tych, których braknie to są zagorzali kibice Starej Damy. Ogólnie ma być wszystkich około 700.
stare 29-11-2011, 16:24   #16

Reputacja: 16
Cytat:
Napisał ArteVilla ->

I zabraknie Cavaniego
Cavani nie poddaje sie.Po 17 wyjdzie jeszcze raz na boisko by definitywnie stwierdzić czy zagra dziś wieczorem.
Junior_Battle jest offline  
stare 29-11-2011, 18:52   #17

Reputacja: 1
Cytat:
Napisał Junior_Battle ->

Cavani nie poddaje sie.Po 17 wyjdzie jeszcze raz na boisko by definitywnie stwierdzić czy zagra dziś wieczorem.
Trener Napoli podał liste powołanych na mecz:

De Sanctis, Rosati, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Fernandez, Fideleff, Dossena, Dzemaili, Gargano, Hamsik, Inler, Maggio, Zuniga, Lavezzi, Mascara, Pandev, Santana.

Cavaniego nie ma nawet na ławce.
stare 01-12-2011, 19:43   #18
Moderator

Cytat:
Napisał MadAngel ->

Napoli - Juventus obie strzelą @1,72 3-3
Dobry mecz w Neapolu, Napoli prowadziło już 2-0 i 3-1 jednak Juventus pokazał charakter i wyciągnął wynik, gdyby nie kiepska postawa Bonucciego w obronie mogli spokojnie powalczyć o wygraną

skrót meczu http://videa.hu/videok/sport/nj-RoWX0izUk84ZsKZb

Zamknięty Temat