Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Piłka Nożna - Typy Bukmacherskie > Włochy

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 28-09-2011, 15:45   #1
Moderator

Reputacja: 556
6 kolejka Serie A [1.10.11 - 2.10.11]

Sobota 1.10.11

[18:00] AS Roma - Atalanta 1.69 3.50 4.98
[20:45] Inter - Napoli 2.02 3.23 3.66

Niedziela 2.10.11

[12:30] Novara - Catania 2.28 3.11 3.14
[15:00] Cesena - Chievo 2.45 3.05 2.92
[15:00] Fiorentina - Lazio 2.07 3.19 3.54
[15:00] Lecce - Cagliari 2.62 3.08 2.69
[15:00] Palermo - Siena 1.93 3.29 3.93
[15:00] Parma - Genoa 2.46 3.07 2.90
[15:00] Udinese - Bologna 1.55 3.71 6.06
[20:45] Juventus - AC Milan 2.39 3.12 2.96

Hitem tej kolejki zdecydowanie będzię niedzielny pojedynek na Delle Alpi pomiędzy Juve i Milanem i prawdziwy sprawdzian na ile tam naprawdę stać Starą Damę. Wcześniej również nie zabraknie ciekawych pojedynków, druga drużyna tamtego sezonu Inter podejmie trzecią drużynę tamtego sezonu Napoli, dobrze prezentującą się obecnie Fiorentina zagra z Lazio, zaś najlepsza do tej pory Atalanta pojedzie do Rzymu na mecz z Romą. Zachęcam do analiz i dyskusji na temat nadchodzących meczy

Składy i kontuzje
stare 01-10-2011, 08:57   #2

Reputacja: 355
Hmm nie jestem wielkim specem od piłki nożnej, ale pojawia się pytanie, które muszę zadać. Czy ktoś moze wyjaśnić mi czemu na Inter jest stawka 2.00?

Jasne, rozumiem, słaba dyspozycja Interu, całkiem niezła Napoli, ale z tego co wiem to a) Inter niedawno się przełamał ( dwa ciężkie mecze na wyjeździe, Bologna + CSKA ) i nadszedł czas na zwycięstwo u siebie b) mają jednak dużo bardziej wartościowych zawodników na większości pozycji.

Osobiście, bazując na niewielkich informacjach jakie mam wydaje mi się, że podobny kurs to dość spore value, jednak chciałbym zasięgnąć opinii ekspertów

Jeśli spodobała Ci się analiza i uważasz, że w jakiś sposób udało mi się pomóc - Kliknij przycisk "Dzięki":)
jasmin_Bogow jest offline  
stare 01-10-2011, 09:01   #3

Cytat:
Napisał jasmin_Bogow ->

Hmm nie jestem wielkim specem od piłki nożnej, ale pojawia się pytanie, które muszę zadać. Czy ktoś moze wyjaśnić mi czemu na Inter jest stawka 2.00?
Twoim zdaniem stawka jest za wysoka, czy za niska?

Do składu gospodarzy powracają Maicon i Stankovic, u gości nie wystąpi Cavani.
Ja83 jest offline  
stare 01-10-2011, 09:04   #4

Reputacja: 355
Cytat:
Napisał Ja83 ->

Twoim zdaniem stawka jest za wysoka, czy za niska?

Do składu gospodarzy powracają Maicon i Stankovic, u gości nie wystąpi Cavani.
W mojej opinii jest dużo za wysoka, szczerze mówiąc byłem tym zaskoczony

Jeśli spodobała Ci się analiza i uważasz, że w jakiś sposób udało mi się pomóc - Kliknij przycisk "Dzięki":)
jasmin_Bogow jest offline  
stare 01-10-2011, 11:24   #5

Reputacja: 277
Roma vs Atalanta typ: Roma @ 1.75

Już wykrakałem odejście Gasperiniego to może i wkrótce spotka podobny los byłego świetnego piłkarza Barcelony? Ja póki co mam nadzieje ,że nie ale w przypadku kolejnego niepowodzenia na swoim stadionie w zespole może zrobić się niewesoło. Rzymianie odnieśli pierwsze zwycięstwo w sezonie ogrywając na wyjeździe Parmę (0-1) choć nadal czekają na pierwsze domowe zwycięstwo a za rywala mają ''wielkiego'' beniaminka z Bergamo. Atalanta póki co ma na swoim koncie 10-oczek i zaskakuje wszystkich ,ale na mnie to większego wrażenia nie robi i nie powinniśmy brać daleko idących wniosków względem tego zespołu ,według mnie ma udany początek ale z kolei na kolejki pospada i co najwyżej powalczy sobie o środek tabeli a pierwszą porażkę powinni zanotować właśnie dziś. Goście w ostatnich sześciu oficjalnych spotkaniach wygrali tylko raz z miejscowymi w 2009-roku kiedy to ograli tego rywala u siebie 3-0. Przechodząc od razu do braków to przyjezdni dziś bez kontuzjowanych Stefano Lucchini, Leonardo Pettinari oraz zawieszonego Cristiano Doniego. Luis Enrique nie ma do dyspozycji Fernando Gago, Erik Lamela, Leandro Greco a ponato niepewni są Simone Perrotta i Marco Borriello. W obronie być może zagra Heinze a na swój debiut po kontuzji może też liczyć Perrotta atak Bojan - Totti i skuteczny Osvaldo robi wrażenie. Warto odnotować jeszcze jedną statystykę a mianowicie statystykę podań - Roma wymieniła ich 2257 jak do tej pory i w tej klasyfikacji są na drugim miejscu a wyprzedza ich tylko Milan z liczbą 2338. Na koniec wracając jeszcze do beniaminka to jak do tej pory na wyjeździe z poważnych rywali grali tylko z Genuą i padło (0-0) poza tym Palermo jest niestabilne a zwycięstwa nad Lecce czy Novara na nikim wrażenia nie robią. Liczę i wierzę tutaj w Romę.

//SimonS - Doni jest zawieszony na 3 lata i 6 miesiecy

//eWin no mój błąd.

Ostatnio edytowane przez Windover ; 01-10-2011 o 20:33
Windover jest offline  
stare 01-10-2011, 11:33   #6

Reputacja: 86
"Warto odnotować jeszcze jedną statystykę a mianowicie statystykę podań - Roma wymieniła ich 2257 jak do tej pory i w tej klasyfikacji są na drugim miejscu a wyprzedza ich tylko Milan z liczbą 2338."
Szkoda tylko, że z tych podań nic nie wynika. Sztuka dla sztuki. Jednak typ popieram, ale bardziej stawiając przeciw Atalancie niż za Romą. Atalanta to beniaminek, który radzi sobie na początku nadspodziewanie dobrze. Za dobrze. Czas na pierwszą porażkę.

Ranieri jest niesamowicie skutecznym trenerem. Bez polotu i porywającej gry swojej drużyny potrafi wygrywać mecz i za meczem i dla mnie jest to swego rodzaju fenomen. Oczywiście w pewnym momencie to się kończy i wtedy zwykle Ranieri traci pracę. W każdym razie dziś popieram typ na Inter. Podbudowani ostatnimi wynikami na pewno u siebie będą chcieli zdobyć wreszcie 3 punkty.

Inter - Napoli
Typ: 1 DNB
Kurs: 1,40
swergoc jest offline  
stare 01-10-2011, 12:01   #7
Moderator

Inter - Napoli Inter over1.5 @2,20

Ciężko wskazać jednoznacznego faworyta, grają ze sobą w końcu 2 i 3 drużyna poprzedniego sezonu. Jeżeli chodzi o aktualną formę to lepiej pokazuje się Napoli. Do tej pory jedna przegrana w rezerwowym składzie z Chievo, oraz pare niezłych wyników szczególnie w LM gdzie w grupie śmierci po 2 meczach mają 4 oczka. Dzisiaj myślę też będą mogli grać to co lubią i to co wychodzi im najlepiej czyli szybką grę z kontry. W meczach gdzie byli stawiani za drużynę mocniejszą i musieli prowadzić grę widać że się trochę męczyli, dzisiaj raczej Inter powinien mieć inicjatywę. Warto też odnotować że z wyjściowego ofensywnego trio Hamsik-Lavezzi-Cavani zabraknie tego ostatniego z powodu urazu w meczu LM a zastąpi go grający jeszcze w tamtym sezonie w Interze Pandev.
Jeżeli chodzi o gospodarzy to również grali w tygodniu w LM z tym że mieli ciężki, wyjazdowy, co najważniejsze wygrany mecz w Moskwie. Ostatnie 2 mecze w których zespół prowadził juz Ranierii to w końcu komplety punktów. Co do gry to myślę że aż tak wiele się nie zmieniło, zespół jest przede wszystkim skuteczniejszy i wykorzystuje nadarzające się okazję. Z drugiej strony w obronie cały czas wyglądają przeciętnie pomimo wygranych zarówno Bologna jak i CSKA mieli pare dobry okazji bramkowych, być może wkrótce gra w tej formacji ulegnie poprawię bo do gry wracają Chivu czy Maicon. Liczę że dzisiaj gospodarze nie stracą skuteczność, a Napoli w meczu z Fiorentiną w obronie jakoś bardzo pewnie nie grało dając pare okazji gościom

Inter (4-3-1-2) Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Obi - Coutinho - Forlan, Pazzini

Napoli (3-4-2-1) De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamsik, Pandev - Lavezzi

Co do Atalanty to gdyby nie ujemne punkty byli by dziś zdecydowanym liderem tabeli, z tym beniamnkiem też nie ma co przesadzać ostatnimi laty grali w serie A mieli tylko roczny epizod w serie B, Roma w końcu coś wygrała ale na oceny jeszcze za wcześniej. Jeżeli chodzi o Doniego to nie jest od zawieszony za czerwoną kartkę, nawet nie miał kiedy jej dostać bo od początku sezonu jest zawieszony za afere korupcyjną W jego miejsce ściągnęli Denisa z Udinese i okazało się to dobrym posunięciem
stare 01-10-2011, 19:18   #8
Duo

Reputacja: 177

-

Inter - Napoli

Choć we Włoszech kibicuje właśnie Napoli to dziś jestem zmuszony grać przeciwko nim. Inter po fatalnym początku sezonu wraca wreszcie na właściwe tory. Zatrudnienie Gasperiniego było fatalną pomyłką. Inter za jego panowania grał totalny piach. Teraz przyszedł Ranieri i odrazu widać poprawę, 2 mecze - 2 zwycięstwa. Dziś zmierzą się z Napoli, które po świetnym początku sezonu nieco spuściło z tonu. Ktoś powie jak to spuściło, a jednak. O ile mecz z Chievo można tłumaczyć rezerwowym składem, o tyle w meczu z Fiorentina grały wszystkie największe gwiazdy z Cavanim na czele, a to zespół z Florencji był bliższy wygranej. Zwycięstwo nad Villareal mnie nie przekonuje, gdyż Żółta Łódź podwodna już od jakiegoś czasu szuka formy. Na domiar wszystkiego w Napoli zabraknie dziś Cavaniego, bez którego siła uderzeniowa traci bardzo wiele - strzelił on 5 na 9 goli zdobytych przez dzisiejszych gości. Inter wciąż bez Snijdera, nie wiadomo czy zagra Maicon, jednakże własne ściany powinny pomóc i 3 punkty pozostaną dziś w Mediolanie.

TYP: Inter
KURS: @2.07
STAWKA: 7/10

stare 02-10-2011, 00:34   #9

Reputacja: 122
Inter przegrał i to dość sromotnie...

Jutrzejszy dzień zapowiada się naprawdę ciekawie, ze względu na spotkanie Juventusu z Milanem. Milan początek sezonu miał kiepski, za to Juve nie przegrało jeszcze spotkania. Vucinic wraca po 2h 15' nieobecności, za czerwoną kartkę z Bologną. Juve z Vucinicem błyszczało, sądzę, że z Milanem pokaże się z dobrej strony. Poza tym Juve wyjdzie w mocnej jedenastce. ACM, nawet z Ibrą i lepszym składem niż z początku rozgrywek mi nie imponuje. Wynik z Pilznem otworzył Zlatan, ale dopiero w 53' po karnym. Stawiam na Juve.

Juve @2.40
Juve DNB @1.66
Drago jest offline  
stare 02-10-2011, 09:02   #10

Reputacja: 277
Palermo vs. Siena typ: Palermo @ 1.90

Dziś pogrywam sobie na taki typ choć wiadomo ,że dzisiejsze mecze przyćmiewa oczywiście spotkanie Juventusu z Milanem ale ja nie o tym. Sycylijczycy w takiej sobie dyspozycji chociaż nie jest najgorzej po czterech meczach siedem oczek poza tym cała liga sporo gubi tych punktów więc jest wysoko ,piąta lokata. Gospodarze wygrywają u siebie póki co wszystko najpierw ograli Inter (4-3) a nie tak dawno Cagliari (3-2) choć w ostatniej kolejce w jednym z meczów na szczycie zremisowali z Lazio (0-0). Wszystko wygląda nie najgorzej łącznie z osłabieniami bo dziś niedostępni są Di Matteo, Budan oraz Alvarez. Siena po awansie do Serie A będzie znów musiała mocno się napocić o swój ligowy byt. Pięć oczek w pierwszych kolejkach to wynik jak na ten zespół bardzo dobry przy tylko jednej porażce ze ''Starą damą'' oraz remisie z Romą ponadto udało się ograć przed tygodniem aż (3-0) Lecce ,zwycięstwo okazałe bo po czerwonej kartce A. Esposito wszystko się ułatwiło a swoją drugą bramkę w tamtym meczu zaliczył E. Calaiò. Najbliższe mecze są bardzo ważne dla podopiecznych Sannino ,bo grają z zespołami z którym najprawdopodobniej powalczą o utrzymanie jednak jak to będzie jeszcze zobaczymy. Trener przyjezdnych dziś bez Troianiello, Del Grosso i Angelo. Myślę jednak ,że przewaga kadrowa oraz atut własnego boiska powinny być decydujące a kursy nawet pod @ 2 to lekka przesada ,bo zwycięstwo nad słabiutkim Lecce do tego grającym pół godziny w ''10'' ma niewielkie znaczenie.

Ostatnio edytowane przez Windover ; 02-10-2011 o 17:19
Windover jest offline  
stare 02-10-2011, 13:24   #11
Moderator

Cytat:
Napisał MadAngel ->

Inter - Napoli Inter over1.5 @2,20 0-3
Co tu dużo pisać wynik 0-3 mówi wszystko. Można narzekać na prace sędziego ale trochę kiepskie to usprawiedliwienie, myślałem że Inter nie będzie miał łatwo ale żeby nwet bramki nie strzelić. Za Manciniego i Mou Inter na przestrzeni 3-4 lat może więcej przegrał 1 może 2 ligowe spotkania u siebie a teraz

Udinese - Bologna strzelec: Antonio Di Natale @2,10 Bwin

Tutaj nie ma co zbytnio argumentować. W tygodniu Udinese grało wyjazd LE z Celtikiem, Guidolin dał pograć troche rezerwowym i nawet wywieźli remis 1-1. Dzisiaj natomiast wypoczęty Di Natale ruszy w bój Strzela wolne, karne jego umiejętności są powszechnie znane. Rywal przeciętny więc powinno być łatwiej jedyne co może martwić to kiepski ostatnio bilans Udinese z Bologną, Bwin daje spory kurs w innych bukach po 1,8-1,9

Juventus - Milan 1 @2,45
zółta kartka Marchisio, C @3,75 Unibet

Prawdziwy test dla drużyny Conte który pokaże na ile tak naprawdę stać drużynę. Po 4 kolejkach Juve lideruje choć ostatnie 2 mecze i 2 remisy nieco sprowadziły drużynę na ziemię. Były momenty lepsze, były gorsze ciężko jednoznacznie ocenić po częsci również dlatego że Conte cały czas miesza składem i ustawieniem. Wątpliwości na pewno nie mam co do jednego że najsłabszą formacją jest obrona. Chiellini w mocno przeciętnej formie, Bonucci w ogóle siada na ławce jedyna alternatywa to Barzgali, na bokach słabiutki Grosso no i dający jakąś nadzieje Lichtsteiner. Z przodu tak jak pisałem duża rotacją, ostatnio Stara Dama gra tylko na 1 napastnika i 3 ofensywnie grających pomocników, dzisiaj tyn napastnikiem ma być Vucinic. Mirko wczoraj obchodził 28 urodzony mam nadzieje że dzisiaj nie będzie na bombie na pewno umiejętności ogromne, z zaangażowaniem różnie to bywa.. Na skrzydłach akcje mają prowadzić Krasic i będący ku zaskoczeniu w dobrej formie Pere w środku Vidal, zaś pomysł całej grze ma nadawać Pirlo. Liczę na występ Del Piero, ogromne doświadczenie, nie raz i nie dwa wygrywał takie mecze a w trydnych momentach bierzę gre na siebie. Jeżeli chodzi o absencje to brak bo za takowe nie można przecież uznać kontuzje Iaquinty czy De Ceglie
Milan gra trochę w kratkę i boryka się z kontuzjami choć na dzisiejszy spotkanie gotów już jest Ibrahimovic który grał w tygodniu w LM oraz gotowy ma być Boateng. Obrona opiera się na doświadczonych Neście czy Zambrottcie, prawdziwym liderem drugiej lini jest dobrze dysponowany Seedorf. W ataku zabraknie jak dla mnie najlepszego z graczy Milanu Pato, wysoki Zlatan ma się uzupełniać z Cassano, za plecami których ma operować Boateng. Fakt że Juventus miał tak słaby tamten sezon ma jednak pewien pozytyw który teraz widać, brak gry w pucharach powoduje że drużyna może skupić się tylko na meczach ligowych, zaś rywalowi może się trafić właśnie jak w przypadku Milanu taki mecz pare dni wcześniej. Akurat aż tak wielkiego wpływu to mieć nie będzie bo nie był to jakiś ciężki wyjazdowy mecz gdzieś na drugim końcu Europy tylko domowa potyczka z Viktorią Pilzno. Poza tym mieli cięższy terminarz jak Napoli, Lazio czy Udinese ale wyniki całkiem możliwe.
Dzisiaj na pewno na Juventusem przemawia fakt motywacji, zawsze tracili punkty z Cataniami itd natomiast jak przychodziło co do czego to potrafili się niesamowicie spiąć przykładów jest naprawde sporo. W tamtym sezonie wygrana na San Siro oraz porażka u siebie ale wtedy to i Bologna wygrywała w Turynie Dalej dużo do udowodnienia ma Pirlo, wiele lat spędzonych w Mediolanie, teraz jak pokazały pierwsze mecze jak ma dzień, jedną piłką potrafi niesamowicie obsłużyć napastnika. Mecz u siebie na nowym stadionie, mocno liczę na wygraną.
Co do Marchisio to obserwując jego gre prezentuje się on kiepsko w ostatnich meczach, dużo fauluje w środku pola, myślę że jest on jednym z głównych kandydatów do kartki w meczu. Waga spotkania spora to mogą pościć nerwy.

Juventus (4-1-4-1): Buffon - Lihtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasić, Marchisio, Vidal, Pepe - Vucinić
Ławka: Storari, Bonucci, Giaccherini, Elia, Matri, Del Piero, Quagliarella

Milan (4-3-1-2): Abiatti - Bonera, Thiago Silva, Nesta, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - Boateng - Ibrahimović, Cassano
Ławka: Amelia, Antonini, Yepes, Aquilani, Emanuelson, Inzaghi, El Shaarawy
stare 05-10-2011, 19:50   #12
Moderator

Cytat:
Napisał MadAngel ->

Udinese - Bologna strzelec: Antonio Di Natale @2,10 Bwin
Juventus - Milan 1 @2,45
zółta kartka Marchisio, C @3,75 Unibet
Juventus rozegrał dobry mecz od początku do końca prowadzili gre, stwarzali sytacje, Milan nie miał nic ciekawego za zaoferowania, kiedy wydawało się jednak że skończy się na 0-0 szczęścię w końcu się uśmiechnęło i 2 bramki zdobył Marchisio. Ważny mecz wygrało Lazio we Florencji, poza tym bez większych niespodzianek, domowe wygrane Palermo czy Bologny.

2 październik 2011

Juventus - Milan 2 : 0
Cesena - Chievo 0 : 0
Fiorentina - Lazio 1 : 2
Lecce - Cagliari 0 : 2
Palermo - Siena 2 : 0
Parma - Genoa 3 : 1
Udinese - Bologna 2 : 0
Novara - Catania 3 : 3

1 październik 2011

Inter - Napoli 0 : 3
Roma - Atalanta 3 : 1