![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #161 | |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2114 | Cytat:
Poza tym nadal masz zamiar jak małe dziecko bronić tego, że brak rożnego wypaczył wynik meczu, a brak czerwonych wcale nie Poza tym już pisałem, że po wybiciu z piątki mieli pełno czasu Holendrzy, żeby się ustawić i bramka spowodowana była błędami obrony, a nie tym, że Howard nie podyktował rożnego. To proste jak 13x8.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | |
| |
| | #162 | |
| Dołączył: 18.08.2006
| Cytat:
104 :P No przecież ja nigdzie nie pisałem, że w tamtych sytuacjach nie popełnił błędu. Cały ten mecz to był jeden wielki przykład na to, że Webb jest słabym sędzią i w znacznym stopniu przyczynił się do tego, że to widowisko było takie słabe. Tym, że nie podyktował rożnego zabrał Holendrom doskonałą okazję do pogrania na czas. Chodzi tylko o to, że gdyby rożny był, na pewno identyczna sytuacja by się nie wydarzyła. Nie w tym samym czasie. Tutaj to niestety Ty zachowujesz się jak małe dziecko, bo już chyba każdy wie, że to miało wpływ na wynik, na to, że Hiszpanie zdobyli bramkę. Ale pewnie postawiłeś na nich i stąd taka mocna próba obrony, chociaż linia którą przyjąłeś już na samym starcie nie ma szansy powodzenia. A Webbowi za ten mecz 2.5/10 | |
| |
| | #163 |
| Dołączył: 13.10.2005
|
Macie się o co kłócić.. Espana grała lepiej, i powinna wygrać w regulaminowym już. Pozdrawiam
|
| |
| | #164 | ||
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2114 | Cytat:
Przyznanie czerwonej kartki De Jongowi to powinien być zasrany obowiązek każdego sędziego w tym wypadku, a nie kwestia interpretacji. Ty twierdzisz, że brak kartek nie wypaczył wyniku. Gdyby mecz był w 1 połowie 11 na 9 to wgl byś nie zobaczył tego wolnego, więc sędzia jeżeli już wypaczył wynik spotkania to zrobił to około 30 minuty. Cytat:
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie | ||
| |
| | #165 |
|
Nigdzie nie napisałem, że De Jongowi nie należała się czerwona. Tyle tylko, że z koloru kartki sędzia zawsze może się jakoś wytłumaczyć, a z tego, że nie zauważył odbicia piłki, które widzieli wszyscy poza nim to już raczej nie. Dalej nie rozumiesz o co chodzi, teraz próbujesz mi przypisać to co sam robisz. Po prostu jesteś stronniczy i nie umiesz obiektywnie ocenić tych sytuacji. |
| |
| | #166 |
| Dołączył: 18.10.2006 Skąd: z Bibułki
Reputacja: 114 |
ale macie tu matrixa, zamknijcie lepiej temat bo rzeczywistość się nagina
|
| |
| | #167 |
|
Racja. Usuńcie te posty związane z sędziowaniem, zamknijcie temat.
|
| |
| | #168 | |
| Dołączył: 29.06.2010
Reputacja: 209 | Cytat:
| |
| |
| | #169 |
| Dołączył: 11.07.2010 Skąd: Catalunya
Reputacja: 67 | Wygrał lepszy i na tym zakończmy tą bezsensowną dyskusje. vamos Espan! |
| |
| | #170 |
|
Zniszczyliście mnie swoimi argumentami...
|
| |
| | #171 | |
| Ban Dołączył: 22.02.2009
| Cytat:
Holandia przegrała ten finał na własne życzenie , Robben gdyby nie spartolił sytuacji sam na sam z Casillasem to pewnie teraz Oranje byli by mistrzami , bo wystarczyło by się potem porządnie bronić a Hiszpanie nie mieli by szans strzelić bramki. Ale cóż , taka jest piłka i trzeba się pogodzić że drużyna która powinna odpaść już w 1/4 z Paragwajem wygrywa cały mundial. | |
| |
| | #172 | |
| Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Kresy Wschodnie
Reputacja: 13 |
Boromir i vde, jesteście śmieszni, wypisujecie jakieś głupoty. Spójrzcie obiektywnie, Howard Webb bardzo dobrze rozpoczął to spotkanie ponieważ sypiąc kartkami już na samym początku chciał przytemperować Holendów aby nie grali tak ostro. Oglądałem mnóstwo spotkań w których sędziowie tak robili i to zazwyczaj skutkowało. Sędzia był zbyt łaskawy dla Oranje! Faule Holendrów były wynikiem ich słabości, nie mieli innego pomysłu na Furia Roja! Cytat:
Aha, czepiacie się bez przerwy tego momentu w którym Iniesta odepchnął rywala, mówicie, że to nie sportowe zachowanie. Otóż było to zwykłe odepchnięcie w wyniku złości po którym Van Bommel niewiadomo czemu pada na ziemię (zdrowy chłop pada po odepchnięciu niskiego i chudego Iniesty, coś tu jest nie tak!). Przypominam także, że Hiszpanie cały turniej aż do finału grali bardzo czysto. Także jeśli uważacie, że Webb coś wypaczył to w większym stopniu na niekorzyść Hiszpanów. Pomyślcie, jak tu grać jeśli przeciwnik non stop kosi równo z trawą bezkarnie?Czyż to nie jest wypaczanie? Czepiacie się o styl Hiszpanów, to powiedzcie mi jaki styl miała Holandia?! Ekipa Vincenta Del Bosque miała wspaniałe 90 minut z Niemcami, na poprzednie spotkania starczyło widocznie tylko tyle. Natomiast jeśli Pomarańczowi byliby mistrzami świata to byłby to chyba najgoszy mistrz w historii. Cały turniej zagrali bez stylu, mieli jedynie 45 minut z Brazylijczykami i tu podkreślam, którzy przegrali psychicznie ponieważ myśleli, że spotkanie jest już wygrane, chyba widzieliście jak Brazylijczycy robili co chcieli z Holendrami, momentami ośmieszając ich defensywę. O wiele lepszy byłby finał Brazylia-Hiszpania. PS: Przepraszam za odświeżanie starego tematu ale musiałem coś powiedzieć. Ostatnio edytowane przez 9adrian2 ; 22-07-2010 o 19:26 | |
| |
| | #173 | ||||
| Ban Dołączył: 17.07.2010
Reputacja: 1 | Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyślcie jak tu grać gdy wychodzisz sam na sam z bramkarzem a tu przeciwnik ściąga cię na ziemie i nie dostaje nawet żółtej kartki. Proponuje zakończyć już tą bezproduktywną dyskusje , bo i tak nic to nie da , Hiszpania jest mistrzem i nic tego nie zmieni , szkoda że był to finał którego żadna drużyna nie zdominowała bo zawsze szkoda przegranych , Holandia zagrała kawał dobrej piłki , grali świetnie taktycznie i gdyby mieli trochę więcej szczęścia to oni byli by na miejscu Hiszpanii ale mecz potoczył się inaczej , jeden błąd obrony zadecydował o tym że Iniesta strzelił bramkę i Oranje mogli już tylko płakać i żałować zmarnowanych setek. | ||||
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Tydzień 27: Pozoblanco[Hiszpania], Scheveningen[Holandia], Oberstaufen, San Benedetto | lolnik | Challengery i ITF | 12 | 07-07-2010 17:42 |
| 29 czerwca: FINAŁ Hiszpania - Niemcy | TBM | Znawca EURO 2008 | 21 | 29-06-2008 20:38 |
| Wielki finał Hiszpania - Niemcy 29 VI | domeL | EURO 2008 | 22 | 29-06-2008 19:59 |
| Gr.C Holandia - Rumunia | easy | Euro's Champion | 33 | 17-06-2008 20:25 |
| Irlandia-Holandia | szymon4k | Międzynarodowe/Towarzyskie | 2 | 16-08-2006 22:35 |