![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 14.11.2005 Skąd: Wrocław
Reputacja: 683 | 12. kolejka Eredivisie/13. Jupiler Pro League (04 - 06.11) Przed nami kolejne emocje związane z drużynami z Bene(luxu). W ostatniej kolejce odpuściłem 'publiczne' typowanie, ale tym razem nie zamierzam odpuszczać typowania. W tej rundzie mamy kilka interesujących typersko spotkań: Gent vs. Mechelen, kursy tutaj są zaniżone na Gent, a wygórowane na gości Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji
__________________ Strefa Zamknięta, -> wyślij do mnie PW, by uzyskać więcej informacji. VIP typy - zgłoś swoją kandydaturę na koniec danego miesiąca pisząc do mnie PW. Fajna analiza ![]() ![]() |
| |
| | #2 |
| Moderator Dołączył: 19.05.2010 Skąd: Schiedam
Reputacja: 417 | RKC - FC Groningen Zgadzam się tutaj z uwagą Benka. Sam na pewno zagram to spotkanie z kilku prostych powodów: - RKC po ciekawym starcie łapie zadyszkę. Słaba gra, problemy kadrowe... brak pomysłów ogólnie. - Duet środkowych obrońców RKC pauzuje za czerwone kartki - Groningen jest w bardzo dobrej formie. Grałem na nich tydzień temu na DBN a jak widać świetnie sobie radzą. Feyenoord zmietli z boiska. Dobra gra, fajne akcje, podoba mi się ich dynamika. Nie będę się tutaj bawił w statystyki, ponieważ głównym argumentem w tym spotkaniu jest forma obu ekip, a ta Groningen jest dużo wyższa. Praca Pietera Huistry zaczyna owocować. 2.25 na Groningen to bardzo ciekawa propozycja od buków, którą zdecydowanie łapie. - RKC - FC Groningen 2 @ 2.25 Ostatnio edytowane przez Ajax ; 06-11-2011 o 10:47 |
| |
| | #3 |
| ModTeam Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 1408 | Podoba mi się typ na Groningen zaproponowany przez Ajax Ogólnie Groningen mierzyło ostatnio siły z Ajaxem, Twente i Feyenoordem. Do tego porażka z Heraclesem, ale wiadomo nie od dziś, że w Almelo gra się cięzko każdemu. Z kolei Waalwijk mierzył się z ekipami z samego dołu i 4 porażki z rzędu mają na koncie. Bilans bramek 1-12. Reszte napisane powyżej. Po takim kursie sam korzystam z typu na Groningen Ajax ostatnio bardzo trudny kalendarz miał. Również trzeba obiektywnie powiedzieć, że i gra nie wyglądała cudownie bo było sporo przestojów. Punktem kulminacyjnym kryzysu był mecz w The Klassiker z Feyenoordem na Arenie. Nie szło tam gospodarzom zupełnie nic. Dopiero czerwona kartka dla Veermera jakby obudziła zespół i ten zaczał walczyć, ale do tego czasu to własnie Veermer był bohaterem bo świetnie ratował zespół przed utratą gola. No, ale po Feyenoordzie wkońcu passa zwycięstw, dwukrotnie z Rodą i w LM z Dinamo Zagrzeb. Pewne 4:0 i wciąż realna szansa na awans do dalszej fazy Champions League Ajax Amsterdam - Dinamo Zagrzeb 4:0 (2:0) Bramki: Van der Wiel (20'), Sulejmani (25'), De Jong (65'), Lodeiro (90') Sędzia: Martin Atkinson (Anglia) Żółte kartki: Anita (7'), Enoh (14') - Callelo (26'), Vida (64'), Ibanez (85') Składy: Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - Enoh, Eriksen (80' Lodeiro), Janssen - Sulejmani (72' Lukoki), De Jong, Boerrigter (77' Ebecilio) Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Simunic, Ibanez - Leko, Calello (46' Tomecak), Kovacic, Badelj - Sammir (72' Situm), Rukavina (56' Beqiraj) Ładne bramki, szybka gra i chęć parcia do przodu. Czyli to czego brakowało w niektórych wcześniejszych meczach. AZ już zdecydowanie odjechał na dystans 8pkt więc najwyższa pora zacząć wygrywać! Wg mnie 3pkt dla Ajaxu w tym meczu. Utrecht bowiem w kryzysie. 3 porazki z rzędu z Heerenveen, PSV i NEC. Kurs 1,60 szału nie robi, ale warto pobrać wg mnie Oto lista absencji na najbliższą kolejkę -> http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/ |
| |
| | #4 |
| Ban Dołączył: 06.02.2010 Skąd: Żory
Reputacja: 23 |
Utrecht-Ajax Typ:2 Kurs:1.60 A teraz coś z holenderskiej ligi w której to w ramach 12 kolejki zmierzą się Utrecht z Ajaxem. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będzie mierzący jak co roku w mistrzowski tytuł Ajax, który aktualnie jest na odległym jak na nich 5 miejscu z 20 punktami na koncie i niewielką stratą do drugiej ekipy wynoszącą zaledwie 2 oczka gorzej jest już z pierwszym miejsce do którego tracą już aż 8 punktów. Niestety ostatnio Ajaxowi zdarzało się zbyt dużo remisów ale teraz nie mogą sobie już na to pozwolić zwłaszcza ze słabszymi rywalami, a takimi są z pewnością gracze Utrechtu, którzy aktualnie są na 13 miejscu z 12 punktami na koncie i niezbyt imponującym bilansem ostatnich spotkań w 5 ostatnich meczach przegrali aż 4 razy. Myślę, że w tym spotkaniu Ajax powinien bez żadnych problemów uporać się z przeciwnikiem wystarczy, że podejdą skoncentrowani do tego spotkania. Ostatnio edytowane przez robson United xD ; 05-11-2011 o 10:42 Powód: pseudo reklama jakiś stron.. |
| |
| | #5 |
| Moderator Dołączył: 19.05.2010 Skąd: Schiedam
Reputacja: 417 |
No way... znowu takie masło maślane? Dostałem oczojebu po raz kolejny czytając tak wiele zdań nie mających żadnego sensu. Dobry w tym jesteś |
| |
| | #6 | |
| Dołączył: 16.05.2010 Skąd: Polska Zachodnia
Reputacja: 277 | Cytat:
| |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 17.06.2006
Reputacja: 122 |
Lider Pro League, zagra na wyjeździe z 3. drużyną tabeli. Anderlecht ostatnio prezentują wyśmienitą formę. Od 11. września przegrali ledwie jedno spotkanie w pucharze, gdzie do boju wyszły klubowe rezerwy. Cercle w ostatnim meczu przegrali na wyjeździe z trzecią drużyną od końca, a przedtem grali z przeciętniakami ligi. Wyjściowa 11 może być identyczną, jaką trener wystawił na wygrane 3:0 spotkanie w LE ze Sturmem Graz. Zabrakło jedynie zmiennika Gilleta - Kabasele. Będący w tym sezonie w wysokiej formie Gillet, dał drużynie zaledwie jedną bramkę mniej niż duet napastników Suarez-Jovanovic. Serb po nieudanym epizodzie w Liverpoolu wrócił do ligi belgijskiej z formą, którą prezentował niegdyś w Standardzie Liege. Ekipa gospodarzy, choć traci jedynie 6 punktów do przyjezdnych nie powinna w tym spotkaniu choćby zremisować. Kurs na klub Wasila jest bardzo zachęcający. Anderlecht @1.80 Ostatnio edytowane przez Drago ; 06-11-2011 o 23:19 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 22.11.2007
Reputacja: 91 |
Spotkanie: Utrecht - Ajax Amsterdam Typ: 2 Kurs: 1.57 Bukmacher: Bwin W poprzednim sezonie Ajax w meczach z Utrechtem nie zdobył żadnego punktu, u siebie przegrał 1-2, natomiast na Galgenwaard został upokorzony przegrywając 0-3. Dzisiaj mimo, że mecz jest o 12:30 czyli porze o której Ajax ostatnio nie lubi grać (1 zwycięstwo w 8 ostatnich spotkaniach o tej porze) to właśnie Ajax jest faworytem. Myślę, że z tej roli wywiąże się dzisiaj dobrze ponieważ Ajciden w tabeli Eredivisie mają już sporą stratę do liderującego AZ i na kolejne wpadki nie mogą sobie pozwolić. Cieszy na pewno, że ekipa prowadzona przez Franka de Boera w ostatnim czasie w końcu się przełamała i zaczęła wygrywać. Dwa efektowne zwycięstwa z Rodą na wyjeździe 4-2 oraz 4-0 oraz zwycięstwo w Lidze Mistrzów nad Dinamo Zagrzeb 4-0, które przybliżyło zespół do awansu z grupy. Wpływ na poprawę gry na pewno ma fakt, że coraz mniej zawodników Ajaxu jest kontuzjowanych. Na mecz z Utrechtem de Boer wytypował tą samą osiemnastkę co na ostatni mecz z Chorwatami w Lidze Mistrzów. Nie ma w niej Kolbeinna Sigthórssona,Nicolai Boilesen i Arasa Özbiliza. Na początku wspomniałem o tym, że Ajax w poprzednim sezonie nie radził sobie z Utrechtem, w tym jednak powinno być nieco inaczej. Otóż Jana Woutersa gra w tym sezonie o wiele słabiej niż w poprzednim, zajmuje odległą 14 lokatę a ich ostatnie 3 spotkania to seria porażek (z PSV, Heerenveen i Nijmegen). Wpływ na to niewątpliwie mają transfery jakie mogliśmy zaobserwować w letnim okienku transferowym, z drużyny odeszło kilku czołowych piłkarzy takich jak Tim Cornelisse, Dries Mertens, Ricky van Wolfswinkel, Michel Vorm czy Kevin Strootman, dzisiaj ponadto nie zagra Frank Demouge. W ich miejsce został sprowadzony zaciąg ze Szwecji (Alexander Gerndt, Johan Martensson i Marcus Nilsson), który jednak raczej nie spełnia pokładanych w nim nadziej. Myślę, że jest to mecz, który Ajax powinien wygrać jeżeli chce aby czołówka nie uciekała mu zbyt daleko, Ajciden ostatnio w końcu się przełamał i zaczął grać tak jak się od nich oczekuje dlatego liczę, że również dzisiaj zainkasują komplet punktów i potwierdzą na boisku dobrą grę jaką ostatnio prezentowali. |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 20.12.2009
Reputacja: 497 | Alkmaar - Den Haag Over 3.5 gola 2.00 Bwin Dzisiaj o godzinie czternastej trzydzieści zostanie rozegrany bardzo interesujący mecz w pierwszej lidze holenderskiej. Zmierzy się ze sobą ekipa Alkmaar i Ado Den Haag. Jest to mecz w ramach dwunastej kolejki spotkań. Gospodarze to lider obecnych rozgrywek. Grają bardzo dobrze i zasłużenie zajmują fotel lidera. Zgromadzili na swoim koncie dwadzieścia osiem punktów i mają przewagę nad drugim w tabeli PSV aż 6 oczek. Zaliczyli na 11 meczy pięć razy over 3.5 gola (prawie 50%). W ostatnim meczu w lidze europejskiej zremisowali z Austrią Wiedeń 2:2. Goście w tym sezonie grają dosyć słabo. Są na trzynastej pozycji w lidze z dorobkiem trzynastu oczek. Zaliczyli w tym sezonie cztery razy over 3.5 gola. Historia spotkań między tymi ekipami obfituje w bramki. Na 16 meczy padło 6 razy over 3.5 gola. Moim zdaniem Alkmaar jest w tym sezonie bardzo dobrze przygotowane i takich rywali jak Den Haag ograją co najmniej dwoma bramkami. Stawiam 3:1 dla gospodarzy.
__________________ |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| 8. kolejka Eredivisie/9. Jupiler Pro League (24.9 - 26.9) | pirelli | Holandia i Belgia | 9 | 02-10-2011 15:19 |
| 6. kolejka Eredivisie/7. Jupiler Pro League (16.9 - 18.9) | pirelli | Holandia i Belgia | 6 | 18-09-2011 12:15 |
| 1. kolejka Eredivisie/2. Jupiler Pro League (5.8 - 7.8) | Ajax | Holandia i Belgia | 19 | 08-08-2011 20:29 |
| 34. kolejka Eredivisie/PO Jupiler Pro League (13.05-15.05) | Benek_22 | Holandia i Belgia | 12 | 15-05-2011 10:53 |
| 33. kolejka Eredivisie/PO Jupiler Pro League (29.04-01.05) | Ajax | Holandia i Belgia | 9 | 03-05-2011 13:48 |