Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Sport

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 07-09-2008, 23:13   #1
Administrator

Reputacja: 718
Korupcja w sporcie

Chciałbym poruszyć problem korupcji w polskiej piłce nożnej.
Czy według Was walka z korupcją nadal trwa? Czy są efekty tej walki? Czy korupcja dalej występuję w wyższych ligach?
Może macie ciekawe propozycje walczenia z korupcją?

>> REJESTRACJA Expekt << 100PLN na START
-> HOT BONUS <-
>>
REJESTRACJA Betclic << 55PLN zakład bez ryzyka -> HOT BONUS <-
>> REJESTRACJA Bwin << 150% OD pierwszej wpłaty! 25euro za free!

>> REJESTRACJA Bet-at-Home << Codziennie 50 EUR i do 350PLN więcej na START!!
>> REJESTRACJA Betsson << Zakład bez wpłaty lub 55PLN na START!
-> HOT BONUS <-
>> REJESTRACJA Unibet << do 100PLN zakład bez ryzyka
-> HOT BONUS <-
>> REJESTRACJA Bet365 << Odbierz 200PLN bonusu
>> REJESTRACJA WilliamHill << 25 euro na darmowy zakład!!
-> HOT BONUS <-
>> REJESTRACJA Tobet << 3 mega promocje do wyboru!!
>> REJESTRACJA PokerStrategy<< Zapisz się do szkoły pokera, zdaj quiz, a otrzymasz za darmo 50$!!!! -> HOT BONUS <-

Kontakt: support@forum.bukmacherskie.com

Ostatnio edytowane przez Baqu ; 01-06-2011 o 04:23
Marcin-Odra jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-09-2008, 19:20   #2

Reputacja: 165
Cytat:
Napisał Marcin-Odra ->

Czy według Was walka z korupcją nadal trwa?
No trwa, ale nie na taką skalę jak powinna.

Cytat:
Czy są efekty tej walki?
W zasadzie efekty są słabe. Dlaczego? Polecam artykuł o Fryzjerze, bodajże piątkowe wydanie Super Expressu.

Cytat:
Czy korupcja dalej występuję w wyższych ligach?
Tak, i trwać będzie, jeśli w PZPN-ie nie zrobią "czystki".

Cytat:
Może macie ciekawe propozycje walczenia z korupcją?
Powołać jakąś specjalną grupę (tajną) + popytać o rady ludzi z takich krajów jak np. Włochy, gdzie z korupcją sobie poradzili. Skończyć z układzikami, czyli roz**** tę, jakże szanowną organizację( a raczej jej członków) pod nazwą Polski Związek Piłki Nożnej.
Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów
Jacekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-09-2008, 20:06   #3

Cytat:
Napisał Jacekk ->

Skończyć z układzikami, czyli roz**** tę, jakże szanowną organizację( a raczej jej członków) pod nazwą Polski Związek Piłki Nożnej.
Dokłądnie korupcji się nie zwalczy gdy Listek i jego banda będą na stołkach. W PZPN-ie trzeba poważnych zmian i nie typu Lato za listkiewicza bo wtedy to nic sie nie zmieni tylko trzeba odmłodzić ten związek.

Ostatnio gdzieś spotkałem się z pomysłem że sędziowie mają podpisywać weksle że jak złapią na korupcji to sędzia musi wpłacić milion PLN. Ale sędziowie nie chcą podpisywać. Gdyby tak te weksle rozszerzyć pod działaczy, obserwatorów i sędziów to wtedy może by coś wyszło. Ale na pewno nie tędy droga do zwalczania.

A co do kupowania meczy to myślę że teraz korupcji w ekstraklasie i pierwszej lidze już nie ma (chciałbym żeby tak było). Bo zbyt dużo jest do stracenia. Ale w niższych ligach to myślę że kupują ile wlezie.

Wracając do korupcji we włoszech to tam chyba tylko kilka klubów i działaczy klubowych było w to zamieszanych nie tak jak w Polsce co drugi sędzia i każdy działacz na wysokim stanowisku.
piecia999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-09-2008, 22:34   #4

Reputacja: 10
Dobrym przykładem, że korupcja w pełni jest mecz Gawina z Sosnowcem mecz potwornie dziwny wynik 5:4. 1' gol dla Zagłębia potem stało się 3:1 dla Gawinu po kilku minutach było 3:3, lecz 2 minuty później 4:3 prowadził Gawin. Potem było podobnie: 4:3 Gawin i 4:4, a na koniec w 82 minucie gola strzelił Gawin i wygrał te 'cudowne' spotkanie. Mecz potwornie dziwny
Crystiano07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 13:02   #5

PZPN powinien zajac sie czlowiek ktory jes managerem. PZPN to rowniez ,,firma", zajmowac sie nia nie powinien sedzia pilkarski, tylko odpowednio wykfalifikowany menadzer ktory umialbym nad tym wszystkim zapanowac. Ludzie ktorzy pokonczyli ledwo zawodowki, grali w pilke, nie powinni teraz rzadzic PZPZ [kandydat Lato]. Co do korpucji. Wedlug mnie Ekstraklasa i 1 liga jest czysta, nie wiem jak jest w II lidze... W nizszych ligach na pewno wystepuje korupcja, tam mozesz za zgrzewke piwac kupic mecz[czwarte pitatee ligi ;]]] Jak walczyc z korpucja? Zrobic tak jak w Niemczech - wielkie kary finansowe i zjawisko korpucji powinno sie zmniejszyc.
Szmal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 13:07   #6

Cytat:
Napisał Crystiano07 ->

Dobrym przykładem, że korupcja w pełni jest mecz Gawina z Sosnowcem mecz potwornie dziwny wynik 5:4. 1' gol dla Zagłębia potem stało się 3:1 dla Gawinu po kilku minutach było 3:3, lecz 2 minuty później 4:3 prowadził Gawin. Potem było podobnie: 4:3 Gawin i 4:4, a na koniec w 82 minucie gola strzelił Gawin i wygrał te 'cudowne' spotkanie. Mecz potwornie dziwny

Że Tobie mecz nie wszedł bo pewnie stawiałeś na Sosnowiec to nie musi być od razu korupcja. Kilka jest takich meczy w sezonie że padają wysokie wyniki i co każdy mecz ustawiony <lol> W tamtym sezonie w angielskiejj lidze padł "potwornie dziwny wynik" 4-4 w meczu Chelsea - Totenham i co też korupcja. heh. Jak każda z drużyn strzeli 4 lub wiecej bramek to od razu korupcja. Myślę że w skorumpowanych meczach padają niskie wyniki żeby nic się nie wyróżniac.
piecia999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 15:33   #7

Żeby w naszej lidze było dobrze i piłka się rozwijała, to jak to powiedział kiedyś w programie telewizyjnym pewien trener trzeba tą postkomunę i komunę z PZPN wywalić . I to nie tylko z PZPN-u ale z innych związków sportowych. Jak sie może związek dobrze rozwijac gdy na jego czele od kilku bądź kilkunastu lat stoi ten sam prezes? Raz mówi, że odejdzie a kiedy indziej że zostaje. Niech się określi w końcu . Poza tym co to za prezes,który z gołą dupą sie ze swoimi kolesiami opala podczas gdy drużyna narodowa przegrywa na ważnej imprezie międzynarodowej kolejny raz. Ok, każdy ma prawo się opalać jak chce ale wg. mnie to co robił i robi Listkiewicz i inni świadczy o ich podejściu do futbolu . A korupcja niech sobie będzie przynajmniej czasem sie dorobi na lewo kasę hehe
Money$$$Maker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 15:43   #8

Reputacja: 11
Moim zdaniem korupcja trwa nadal i to bardzo wyraźnie.
Nie jestem pewny czy w Ekstraklasie, ale w niższych ligach na pewno.
Te '' leśne dziadki'' z PZPN nic nie robią.
Są w związku od lat , a nic nie zdziałali, no może zgoda na organizację Euro 2012, ale jeszcze nie wiadomo, czy dojdzie do tego piłkarskiego święta w Polsce.
Kto zwalczał korupcję w polskiej piłce ? Ekstraklasa, nie PZPN.
Trzeba zmienić cały zarząd związku, bo to co się tam dzieje, to jest po prostu śmieszne.
Trzeba wprowadzić nowych, młodych ludzi związanych ze sportem i nie mających zupełnie nic wspólnego z obecnymi ''dziadkami'.
Jest takie powiedzenie : ''Najciemniej pod latarnią'', dobrze by ono pasowało do określenia sytuacji z poprzedniego sezonu, kiedy ponoć kilka drużyn ustawiało mecze, i to w roku kiedy właśnie zaczęto na poważnie walczyć z korupcją, paranoja!!!!
Adam2173 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 16:44   #9

Reputacja: 12
Cytat:
Napisał Crystiano07 ->

Rozbawiles mnie tym postem
Wiesz po co sie ustawia spotkania??bo wydaje sie ze nie do konca.Kurs na Gawin byl cos kolo 1.8 a na Zaglebie ok 4.2 wiec jakby to mieli ustawic to raczej na zwyciestwo Zaglebia co do wyniku 5:4 to na over kurs byl 1.5 rowniez sie nie oplacalo .Ustawia sie po to zeby zarobic raz a pozadnie i napewno nie po kursach 1.5 czy 1.8.
Co do samej korupcji to byla jest i bedzie.W zeszlym sezonie bylo ok.4 spotkan w ekstraklasie.Niestety w klubach pracuja ludzie dla ktorych liczą sie tylko pieniadze i zrobia wszystko by je zdobyc.A co sie stanie z klubem to ich najmniej interesuje.
Cala jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 16:46   #10
Ted
ModTeam

Reputacja: 950
W polsce ustawia sie mecze zazwyczaj na zwyciestwa/remisy, po to zeby kupic punkty predzej a nie zgarnac kase z zakladów buk.
Ale np Ukraina czy Rosja tam potrafia ustawic wynik na HT/Ft np 1/2 po kursach 20-30

Strefa Zamknięta -> wyślij do mnie PW by uzyskać więcej informacji.

Ted jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 17:26   #11

Reputacja: 10
Cytat:
Napisał Cala ->

Rozbawiles mnie tym postem
Wiesz po co sie ustawia spotkania??bo wydaje sie ze nie do konca.Kurs na Gawin byl cos kolo 1.8 a na Zaglebie ok 4.2 wiec jakby to mieli ustawic to raczej na zwyciestwo Zaglebia co do wyniku 5:4 to na over kurs byl 1.5 rowniez sie nie oplacalo .Ustawia sie po to zeby zarobic raz a pozadnie i napewno nie po kursach 1.5 czy 1.8.
Co do samej korupcji to byla jest i bedzie.W zeszlym sezonie bylo ok.4 spotkan w ekstraklasie.Niestety w klubach pracuja ludzie dla ktorych liczą sie tylko pieniadze i zrobia wszystko by je zdobyc.A co sie stanie z klubem to ich najmniej interesuje.
Mi nie chodzi o kursy, bo większość ustawia tak jak to napisał Ted dla punktów i innych czynników. Może chcieli pozbyć się trenera ?
Crystiano07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-09-2008, 22:19   #12

Tak jak napisal kolega wyzej takie wyniki sie poprostu zdarzaja i nie musi byc to odrazu ustawiony mecz.Nie szukajmy syfu tam gdzie go nie ma.
stare 14-09-2008, 17:51   #13

Reputacja: 7
Cytat:
Napisał Cala ->

Tak jak napisal kolega wyzej takie wyniki sie poprostu zdarzaja i nie musi byc to odrazu ustawiony mecz.Nie szukajmy syfu tam gdzie go nie ma.
to twoim zdaniem w Polsce nie sprzedaja meczy?? 3 liga polska za flaszke mecz mozna kupic kiedys o tym czytalem fakt ze to zascianek ale niektorzy bukmacherzy maja w ofercie 3 lige
sebix84 jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2008, 19:07   #14

Cytat:
Napisał sebix84 ->

to twoim zdaniem w Polsce nie sprzedaja meczy?? 3 liga polska za flaszke mecz mozna kupic kiedys o tym czytalem fakt ze to zascianek ale niektorzy bukmacherzy maja w ofercie 3 lige
Wiem ze handluja bo mam czasem takie informacje.chodzilo mi bardziej o to spotkanie.Duzo ilosc goli nie oznacza odrazu ze mecz jest sprzedany
stare 14-09-2008, 19:24   #15
Forum VIP

Reputacja: 15
Cytat:
Napisał Cala ->

Wiem ze handluja bo mam czasem takie informacje.chodzilo mi bardziej o to spotkanie.Duzo ilosc goli nie oznacza odrazu ze mecz jest sprzedany
Chwal się bardziej.
A niedlugo bedziesz we Wrocławiu.

2/3
dámián77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2008, 19:30   #16

Cytat:
Napisał dámián77 ->

Chwal się bardziej.
A niedlugo bedziesz we Wrocławiu.
Juz bylem
Nic na mnie nie mają
stare 25-09-2008, 20:04   #17

Panowie jak korupcja nawet jest w 5 i nizszych ligach w polsce to czym tu sie dziwic ja to czekam na to az sedziowie beda przekupywani w rozgrywkach mlodziezowych ...
`lOs!u jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26-09-2008, 14:53   #18

Ja sam wiem, o korupcji w niższych ligach (od okręgówki, po B-klasę). Potrafiłbym wskazać kilka ustawionych spotkań, nie jako kibic, że sędzia czegoś nie widział czy coś, ale po prostu z pewnych informacji.
stare 28-09-2008, 14:49   #19

Reputacja: 3
Cytat:
Napisał `lOs!u ->

Panowie jak korupcja nawet jest w 5 i nizszych ligach w polsce to czym tu sie dziwic ja to czekam na to az sedziowie beda przekupywani w rozgrywkach mlodziezowych ...
myslisz ze w mlodziezowkach nie ustawiaja? heh...
stare 28-09-2008, 18:47   #20

Nawet nie wiecie gdzie jeszcze ustawiają... - turnieje akademickie
Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Sport > Korupcja w sporcie

Odpowiedz