![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Forum VIP Dołączył: 31.03.2007
Reputacja: 150 | Hip-Hop lans
Ciekawe czy ktoś tutaj z słuchających HH lansuje się na "hiphopowca" , czyli nosi za długie spodnie, bluza z kapturem i łańcuch na szyi? Nie wiem jak wy do tego podchodzicie, ale mnie to już zaczyna irytować jak widzę gimnazjalistów, którzy się naoglądali pajaców zza oceanu i teraz próbują ich naśladować. Najlepsze to jest na ulicy jak koleś ubierze spodnie z krokiem na kolanach, bluze z kapturem i chodzi od jednego końca chodnika do drugiego i zapuści muzyke z komórki to już jest gość, wow. Wszędzie głosi hasła hwdp ale jak mu ktoś komórke ukradnie to ze starymi z płaczem na komede ze go okradli, to jest załosne ze ktoś głosi zasady których sam nie przestrzega. Jak wy na to reagujecie? A moze sami lansujecie się na takiego pseudo hiphopowca? ps. Ja osobiście wole posłuchać metalu ale nie lansuje sie na metalowca.
__________________ I can't die, I can only change my life. |
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 11.02.2008 Skąd: Bytom / Kraków
Reputacja: 3 |
ja swojego czasu nosilem dlugie wlosy, czarne ciuchy, w glanach chodze czasami i teraz Generalnie to chyba juz z tego wyroslem, wlosy scialem i zaczalem ubierac sie "normalnie" Wiem, ze temat ma byc o hiphopie, ale jak napisales o tym, ze sluchasz metalu, to tak mi sie skojarzylo
__________________ Polonia Bytom z nami cały czas... |
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 24.06.2008
|
Ja słucham hip hopu ale takiego dla mądrzejszych |
| | |
| | #4 |
Reputacja: 150 |
Przepis na sukces w dzisiejszym świecie HH (sukces marketingowy) to być amerykańskim murzynem, mieć złoty łańcuch grubości palca na szyi, pięć półnagich dziwek i dwie fury za $$ i to już jest sukces, nie ważne co spiewasz bo i tak w Polsce 99% nie rozumie tekstów. Dzieci mają przysłonięty obraz rzeczywistości, nie wiedzą ze to jest w czystej postaci komercja.
| | |
| | #5 |
| Dołączył: 18.02.2008
Reputacja: 165 |
Kumpel który chodzi ze mną do klasy, działa od trzech lat na scenie Oczywiście tworzy HH i naprawdę jego teksty do kawałków są imponujące. Chłopak odnalazł się w tym co robi i myślę, że za 3-4 lata będzie o nim głośno na polskiej scenie HH. Sam słucham dosyć często rapu, HH. Oczywiście lubię tych wykonawców, których komercja "nie zjadła". Jeśli chce ktoś posłuchać kawałków Petera (kumpel o którym opowiadałem wyżej) - niech napiszę PW, wyślę linka.
__________________ Blamaż sezonu 11/12: Jagiellonia Białystok - I runda el. LE, porażka z Irtyszem Pawłodar (Kazachstan) Pudło sezonu 11/12: Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów |
| | |
| | #6 |
| Dołączył: 30.04.2007 Skąd: Poznań
|
Ja tam słucham rapu z USA, ponieważ irytuje mnie styl nawijania 9 na 10 raperów w polsce(flow), przecież to jest tak monotonne że aż rzygać się chce, może i teksty i rokminy są niezłe, ale otoczka wokół tego słaba, sam nagrywam od 2 lat, robie bity i staram się kreować własny styl nawijania (przyśpieszania, modulacja głosu na kilka rodzajów) , może coś z tego będzie w przyszłości. A takie coś jak hwdp, proszę was, gdyby nie było policji w Polsce to 99% ludzi które głoszą te hasła bało by się głowę wychylić na ulice i błagało by, by coś w stylu policji istniało... A co do komercji w rapie, no to zaraz, jak ktoś jest dobry w rapie, ma okazje z tego się utrzymać, to nie miałby skorzystać... praca jak każda inna, w końcu jest się wtedy zawodowym muzykiem, prawdą jest także że dużo osób idzie na łatwiznę i tworzy kawałki typowe na zarobienie hajsu, ale każdy na ich miejscu by tak robił, w końcu pracuje się by zarabiać... czym więcej tym lepiej...
|
| | |
| | #7 | |
Reputacja: 150 | Cytat:
__________________ I can't die, I can only change my life. | |
| | |
| | #8 |
|
Można wyrażać siebie, a przy okazji na tym zarabiać, każdy chciałby zarabiać na tym czym lubi się zajmować. Tylko jest jedna kwestia, jak daleko się posuniesz by zarobić. Potem masz takich typów jak Mezo, który mógł dalej robić rap jak na większości swojej płyty ale wybrał inaczej. Dobrym przykładem rapera który połączył pasje i prace jest Peja, on w latach 200-2004 zarobił na koncertowaniu/ sprzedaży płyt coś około 1,5 mln zł, a ktoś mówił że on był komercyjny? (10 tys za koncert podobno Peja brał). Te zarobki są potwierdzone, gdyż był on najlepiej zarabiającym polakiem do 25 roku życia. Nie powiesz że takie połączenie w życiu było by niezłe i fajne życie można by mieć.
|
| | |
| | #9 |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 |
Tacy ludzie są żałośni. Pamiętam jak było w gimnazjum dosłownie z dnia na dzień ludzie pzrestali słuchac manieczek i wzięli się za HH. Masakra. A o to hip-hopowy pogrzeb: http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1219658639 |
| | |
| | #10 |
Reputacja: 150 |
Oczywiście, nie ma co generalizować, są muzycy którzy tworzą wartościową muzykę i na tym zarabiają, w dzisiejszym świecie jest to oczywiste, ale mi chodzi o tą większość, która bezczelnie używa najczęściej w klipach sprawdzonych posunięć komercyjnych.
| | |
| | #11 | |
| | |
| | #12 |
| Dołączył: 31.01.2007
|
Osobiscie slucham rapu - tylko iwylacznie polskiego, murzynski mi nie odpowiada i moim zdaniem polski HH jest czyms wyjatkowym, czyms, z czego my jako Polacy mozemy byc dumni. Przykladem tego jest Paktofonika, ktora nagrywala 8 lat temu, a mimo to, dalej ludzie sluchaja jej kawalkow poraz enty na osiedlach. Ludzie, ktorzy na codzien sluchaja metalu, rocka potrafia wkrecic sie w teksty Paktofoniki, Eldo - moim zdaniem to swiadczy o ich wybitnosci. Radek03 czyli wedlug ciebie, jesli odpale sobie muzyke w telefonie, zaloze bluze z kapturem na plecach majac ulubiony zespol hh to "lansuje sie na hip hopowca" i jestem skonczonym idiota, tak ? Oczywiscie zgadzam sie z Toba co do ludzi, ktorzy dla szpanu nosza szerokie spodnie, bluzy z kapturem, puszczaja muzyke z telefonu tylko iwylacznie dla szpanu. Rowniez mnie oni irytuja. Nie mozesz jednak patrzec na kazda osobe, ktora zalozy bluze z kapturem tak samo, bo niektorzy po prostu kochaja hip hop, tak jak Ty uwielbiasz metal. Tyle. Pozdro, dalej oceniaj wszystkich ludzi tak samo ;] |
| | |
| | #13 |
|
Ja się zgadzam że dupy na klipach , niezłe samochody (wypożyczone na czas teledysku - w Polsce) to jest porażka. Ale samo w sobie zarabianie na muzyce nie jest złe, tylko trzeba to umieć robić z klasą.
|
| | |
| | #14 | |
| | |
| | #15 |
| Dołączył: 19.06.2008
Reputacja: 433 |
Ja powiem tak. Jeśli chodzi o lansowanie na hh-owca to też okropnie mnie irytują ludzie którzy to robią, a najbardziej żałosna jest ta muzyka z komórki. Jeśli o to czy tego słucham to powiem tak ... słucham przede wszystkim .. r&b, soulu i .. danceholu no ogólnie muzyki takiej żywej troche to wszystko pod pop podchodzi ale nie ważne. Jeśli chodzi o hip-hop to słucham ale przede wszystkim zagranicznego np. Missy Eliot'a ... Jeśli chodzi o polski to tylko czegoś ''lżejszego'' nie mam konkretnych przykładów ale np. grupa operacyjna czy Liber który ''wcześniej'' tez podchodził pod Hip-Hop. Nie słucham natomiast hh ''grup'' typu : hemp gru czy Molesta bo to jest moim zdaniem ... siano dla tych właśnie lansujących się na hiphopowców ...
|
| | |
| | #16 |
| Forum VIP Dołączył: 31.07.2007
Reputacja: 219 |
Mam wręcz odwrotnie , mnie irytują osoby które chodzą po szkole ze słuchawkami w uchu .. ? Często wole sobie posłuchać muzy z głośnika niż wyciągać słuchawki i nie jest to dla mnie żaden "szpan" , Mozi powiem Ci szczerze , że wole posłuchać HG czy Molesty niż Grupy Operacyjnej - bo to dopiero jest siano [ takie moje zdanie ]
|
| | |
| | #17 | |
| Dołączył: 19.06.2008
Reputacja: 433 | Cytat:
| |
| | |
| | #18 | |
| Dołączył: 18.02.2008
Reputacja: 165 | Cytat:
__________________ Blamaż sezonu 11/12: Jagiellonia Białystok - I runda el. LE, porażka z Irtyszem Pawłodar (Kazachstan) Pudło sezonu 11/12: Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów | |
| | |
| | #19 |
| Dołączył: 14.03.2008
Reputacja: 3 |
dokladnie.... wyobrazasz sobie easy zeby np. 4 osoby kolo siebie sluchaly muzyki z glosnika z tel.? chyba nie , a ze sluchawek tak
__________________ Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne. |
| | |
| | #20 |
| Dołączył: 01.06.2007 Skąd: Legnica
|
Ciebie denerwują HH w bluzach i szerokich spodniach a mnie denerwują metalowcy w glanach i czarnych szmatach (ciężko czasami to nazwać ubraniem). Każdy lubi co innego, ma swój styl i tego się trzymajmy. PS. Nie chodzę w spodniach i bluzach dziesięć rozmiarów większych oraz nie jestem metalowcem podaję tylko prosty przykład. Co do telefonów z muzyką, jest to trochę irytujące ale nie spotykam na co dzień osób w autobusach z telefonami którzy puszczają muze na maxa. |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Hip-Hop | Ted | Film, Muzyka & TV | 961 | Wczoraj 21:41 |
| Najlepszy polski utwór hip hopowy. | Nowak | Off Topic | 140 | 08-12-2008 18:05 |
| 75$ na wybrane pokerroomy. $pon$or$hip ! | MAzaq | Promocje Pokerowe | 58 | 01-04-2008 16:50 |