Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Off Topic

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 29-10-2008, 14:17   #1
Forum VIP

Reputacja: 150
Hip-Hop lans

Ciekawe czy ktoś tutaj z słuchających HH lansuje się na "hiphopowca" , czyli nosi za długie spodnie, bluza z kapturem i łańcuch na szyi? Nie wiem jak wy do tego podchodzicie, ale mnie to już zaczyna irytować jak widzę gimnazjalistów, którzy się naoglądali pajaców zza oceanu i teraz próbują ich naśladować. Najlepsze to jest na ulicy jak koleś ubierze spodnie z krokiem na kolanach, bluze z kapturem i chodzi od jednego końca chodnika do drugiego i zapuści muzyke z komórki to już jest gość, wow. Wszędzie głosi hasła hwdp ale jak mu ktoś komórke ukradnie to ze starymi z płaczem na komede ze go okradli, to jest załosne ze ktoś głosi zasady których sam nie przestrzega.

Jak wy na to reagujecie? A moze sami lansujecie się na takiego pseudo hiphopowca?

ps. Ja osobiście wole posłuchać metalu ale nie lansuje sie na metalowca.
stare 29-10-2008, 14:22   #2

Reputacja: 3
ja swojego czasu nosilem dlugie wlosy, czarne ciuchy, w glanach chodze czasami i teraz

Generalnie to chyba juz z tego wyroslem, wlosy scialem i zaczalem ubierac sie "normalnie" ale jakos nigdy nie traktowalem tego jako lasnowania sie, po prostu to bylo moje takie male pokazanie swiatu, ze nie jestem tacy jak wszyscy Ale z tego sie w sumie wiekszosc wyrasta Ale ciezszej muzyki lubie posluchac caly czas

Wiem, ze temat ma byc o hiphopie, ale jak napisales o tym, ze sluchasz metalu, to tak mi sie skojarzylo
stare 29-10-2008, 14:44   #3

Ja słucham hip hopu ale takiego dla mądrzejszych Nie noszę takich ciuchów. Znam wiele przypadkow takich niby spoko ziomków, którzy tak naprawde sie tylko szpanuja, szerokie spodnie muza w komie, a tak naprawde to są ciotami. Coraz bardziej to popularne... O hip hopie oni tak naprawdę mało wiedzą.
matinho100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 14:53   #4
Forum VIP

Przepis na sukces w dzisiejszym świecie HH (sukces marketingowy) to być amerykańskim murzynem, mieć złoty łańcuch grubości palca na szyi, pięć półnagich dziwek i dwie fury za $$ i to już jest sukces, nie ważne co spiewasz bo i tak w Polsce 99% nie rozumie tekstów. Dzieci mają przysłonięty obraz rzeczywistości, nie wiedzą ze to jest w czystej postaci komercja.
stare 29-10-2008, 15:29   #5

Reputacja: 165
Kumpel który chodzi ze mną do klasy, działa od trzech lat na scenie
Oczywiście tworzy HH i naprawdę jego teksty do kawałków są imponujące. Chłopak odnalazł się w tym co robi i myślę, że za 3-4 lata będzie o nim głośno na polskiej scenie HH. Sam słucham dosyć często rapu, HH. Oczywiście lubię tych wykonawców, których komercja "nie zjadła".
Jeśli chce ktoś posłuchać kawałków Petera (kumpel o którym opowiadałem wyżej) - niech napiszę PW, wyślę linka.
Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów
Jacekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 15:57   #6

Ja tam słucham rapu z USA, ponieważ irytuje mnie styl nawijania 9 na 10 raperów w polsce(flow), przecież to jest tak monotonne że aż rzygać się chce, może i teksty i rokminy są niezłe, ale otoczka wokół tego słaba, sam nagrywam od 2 lat, robie bity i staram się kreować własny styl nawijania (przyśpieszania, modulacja głosu na kilka rodzajów) , może coś z tego będzie w przyszłości. A takie coś jak hwdp, proszę was, gdyby nie było policji w Polsce to 99% ludzi które głoszą te hasła bało by się głowę wychylić na ulice i błagało by, by coś w stylu policji istniało... A co do komercji w rapie, no to zaraz, jak ktoś jest dobry w rapie, ma okazje z tego się utrzymać, to nie miałby skorzystać... praca jak każda inna, w końcu jest się wtedy zawodowym muzykiem, prawdą jest także że dużo osób idzie na łatwiznę i tworzy kawałki typowe na zarobienie hajsu, ale każdy na ich miejscu by tak robił, w końcu pracuje się by zarabiać... czym więcej tym lepiej...
Julez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 16:06   #7
Forum VIP

Cytat:
Napisał Julez ->

(...)praca jak każda inna, w końcu jest się wtedy zawodowym muzykiem, (...)
Ale należy sobie odpowiedzieć czym jest dla ciebie muzyka, czy tylko zarobkową pracą, czy sztuką, sposobem wyrażenia samego siebie.
stare 29-10-2008, 16:15   #8

Można wyrażać siebie, a przy okazji na tym zarabiać, każdy chciałby zarabiać na tym czym lubi się zajmować. Tylko jest jedna kwestia, jak daleko się posuniesz by zarobić. Potem masz takich typów jak Mezo, który mógł dalej robić rap jak na większości swojej płyty ale wybrał inaczej. Dobrym przykładem rapera który połączył pasje i prace jest Peja, on w latach 200-2004 zarobił na koncertowaniu/ sprzedaży płyt coś około 1,5 mln zł, a ktoś mówił że on był komercyjny? (10 tys za koncert podobno Peja brał). Te zarobki są potwierdzone, gdyż był on najlepiej zarabiającym polakiem do 25 roku życia. Nie powiesz że takie połączenie w życiu było by niezłe i fajne życie można by mieć.
stare 29-10-2008, 16:36   #9

Reputacja: 4
Tacy ludzie są żałośni. Pamiętam jak było w gimnazjum dosłownie z dnia na dzień ludzie pzrestali słuchac manieczek i wzięli się za HH. Masakra.

A o to hip-hopowy pogrzeb:
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1219658639
Jareks89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 16:37   #10
Forum VIP

Oczywiście, nie ma co generalizować, są muzycy którzy tworzą wartościową muzykę i na tym zarabiają, w dzisiejszym świecie jest to oczywiste, ale mi chodzi o tą większość, która bezczelnie używa najczęściej w klipach sprawdzonych posunięć komercyjnych.
stare 29-10-2008, 16:40   #11
Forum VIP

Cytat:
Napisał Jareks89 ->
Jak widać w dzisiejszych czasach ze wszystkich można zrobić dziwkę medialną. Spójrzcie nawet na Tede,czy on się nie sprzedał?
stare 29-10-2008, 16:53   #12

Osobiscie slucham rapu - tylko iwylacznie polskiego, murzynski mi nie odpowiada i moim zdaniem polski HH jest czyms wyjatkowym, czyms, z czego my jako Polacy mozemy byc dumni. Przykladem tego jest Paktofonika, ktora nagrywala 8 lat temu, a mimo to, dalej ludzie sluchaja jej kawalkow poraz enty na osiedlach. Ludzie, ktorzy na codzien sluchaja metalu, rocka potrafia wkrecic sie w teksty Paktofoniki, Eldo - moim zdaniem to swiadczy o ich wybitnosci.

Radek03 czyli wedlug ciebie, jesli odpale sobie muzyke w telefonie, zaloze bluze z kapturem na plecach majac ulubiony zespol hh to "lansuje sie na hip hopowca" i jestem skonczonym idiota, tak ?

Oczywiscie zgadzam sie z Toba co do ludzi, ktorzy dla szpanu nosza szerokie spodnie, bluzy z kapturem, puszczaja muzyke z telefonu tylko iwylacznie dla szpanu. Rowniez mnie oni irytuja. Nie mozesz jednak patrzec na kazda osobe, ktora zalozy bluze z kapturem tak samo, bo niektorzy po prostu kochaja hip hop, tak jak Ty uwielbiasz metal. Tyle.
Pozdro, dalej oceniaj wszystkich ludzi tak samo ;]
sarev jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 17:13   #13

Ja się zgadzam że dupy na klipach , niezłe samochody (wypożyczone na czas teledysku - w Polsce) to jest porażka. Ale samo w sobie zarabianie na muzyce nie jest złe, tylko trzeba to umieć robić z klasą.
stare 29-10-2008, 17:24   #14
Forum VIP

Cytat:
Napisał sarev ->

Radek03 czyli wedlug ciebie, jesli odpale sobie muzyke w telefonie, zaloze bluze z kapturem na plecach majac ulubiony zespol hh to "lansuje sie na hip hopowca" i jestem skonczonym idiota, tak ?

Oczywiscie zgadzam sie z Toba co do ludzi, ktorzy dla szpanu nosza szerokie spodnie, bluzy z kapturem, puszczaja muzyke z telefonu tylko iwylacznie dla szpanu.
No właśnie mi chodziło o tych szpanerów i pozerów, nie chodzi mi o miłośników HH. Sam też nosze bluzy z kapturem ale dlatego ze tak mi jest wygodnie, a nie dlatego ze tak jest modnie i musze sie wylansowac.
stare 29-10-2008, 17:54   #15

Reputacja: 433
Ja powiem tak. Jeśli chodzi o lansowanie na hh-owca to też okropnie mnie irytują ludzie którzy to robią, a najbardziej żałosna jest ta muzyka z komórki. Jeśli o to czy tego słucham to powiem tak ... słucham przede wszystkim .. r&b, soulu i .. danceholu no ogólnie muzyki takiej żywej troche to wszystko pod pop podchodzi ale nie ważne. Jeśli chodzi o hip-hop to słucham ale przede wszystkim zagranicznego np. Missy Eliot'a ... Jeśli chodzi o polski to tylko czegoś ''lżejszego'' nie mam konkretnych przykładów ale np. grupa operacyjna czy Liber który ''wcześniej'' tez podchodził pod Hip-Hop. Nie słucham natomiast hh ''grup'' typu : hemp gru czy Molesta bo to jest moim zdaniem ... siano dla tych właśnie lansujących się na hiphopowców ...
Mozi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 18:21   #16
Forum VIP

Reputacja: 219
Mam wręcz odwrotnie , mnie irytują osoby które chodzą po szkole ze słuchawkami w uchu .. ? Często wole sobie posłuchać muzy z głośnika niż wyciągać słuchawki i nie jest to dla mnie żaden "szpan" , Mozi powiem Ci szczerze , że wole posłuchać HG czy Molesty niż Grupy Operacyjnej - bo to dopiero jest siano [ takie moje zdanie ]
easy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 18:31   #17

Reputacja: 433
Cytat:
Napisał easy ->

Mam wręcz odwrotnie , mnie irytują osoby które chodzą po szkole ze słuchawkami w uchu .. ? Często wole sobie posłuchać muzy z głośnika niż wyciągać słuchawki i nie jest to dla mnie żaden "szpan" , Mozi powiem Ci szczerze , że wole posłuchać HG czy Molesty niż Grupy Operacyjnej - bo to dopiero jest siano [ takie moje zdanie ]
Może dałem zły przykład Grupa Operacyjna to bardziej do śmiechu ... chodziło mi bardziej o gatunek bo ich chyba wszyscy znają i wiedzą jaką muzyke grają to nie jest ytpowy hip=hop. A HG? Co drugie słowo to przekleństwo , tego się nie da słuchac. A jeśli chodzi o słuchawki to co cie denerwuje w tym że ktoś sobie czegoś na słuchawkach słucha? Mp3, mp4 do tego służą żeby ich słuchac i to raczej nie w domu... a z telefonu ...? Ktoś idzie i puszcza tą swoją muzyke i powiem ci że na pewno jest też w tym trochę szpanu !! Jak by nie było to czemu nie wolisz sam dla siebie np. na słuchawkach posłuchac tylko wkurzać tym innych bo kogoś to na pewno w wkurza.
Mozi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 18:45   #18

Reputacja: 165
Cytat:
Napisał Mozi ->

Może dałem zły przykład Grupa Operacyjna to bardziej do śmiechu ... chodziło mi bardziej o gatunek bo ich chyba wszyscy znają i wiedzą jaką muzyke grają to nie jest ytpowy hip=hop. A HG? Co drugie słowo to przekleństwo , tego się nie da słuchac. A jeśli chodzi o słuchawki to co cie denerwuje w tym że ktoś sobie czegoś na słuchawkach słucha? Mp3, mp4 do tego służą żeby ich słuchac i to raczej nie w domu... a z telefonu ...? Ktoś idzie i puszcza tą swoją muzyke i powiem ci że na pewno jest też w tym trochę szpanu !! Jak by nie było to czemu nie wolisz sam dla siebie np. na słuchawkach posłuchac tylko wkurzać tym innych bo kogoś to na pewno w wkurza.
No niestety puszczanie na całą p**** muzyki jest "szpan"... Do tego służą słuchawki Lecz muszę się zgodzić z easy na temat HG . No i co z tego, że co drugie słowo to przekleństwo? Mają całkiem "interesujące" (jeśli można tak to nazwać) teksty.
Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) mecz z GKS-em Bełchatów
Jacekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-10-2008, 18:49   #19

Reputacja: 3
dokladnie.... wyobrazasz sobie easy zeby np. 4 osoby kolo siebie sluchaly muzyki z glosnika z tel.? chyba nie , a ze sluchawek tak
stare 29-10-2008, 18:50   #20

Ciebie denerwują HH w bluzach i szerokich spodniach a mnie denerwują metalowcy w glanach i czarnych szmatach (ciężko czasami to nazwać ubraniem). Każdy lubi co innego, ma swój styl i tego się trzymajmy.

PS. Nie chodzę w spodniach i bluzach dziesięć rozmiarów większych oraz nie jestem metalowcem podaję tylko prosty przykład.

Co do telefonów z muzyką, jest to trochę irytujące ale nie spotykam na co dzień osób w autobusach z telefonami którzy puszczają muze na maxa.
Pavlinho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Off Topic > Hip-Hop lans

Odpowiedz