Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Off Topic

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 08-07-2011, 09:34   #1

Jak oduczyć psa spania na łóżku

Mój jamnik śpi ze mną w łóżku, jest narazie malutki ale nie chciałabym aby tak zostało. Jak oduczyć go wchodzenia na łóżko ??
Rozev5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-07-2011, 22:43   #2

Reputacja: 38
Jaki pan taki pies tak to skomentuje
czilout jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-07-2011, 22:55   #3

Reputacja: 209
Polecam obejrzeć kilka odcinków Zaklinacza psów na National Geographic.
dawid1892 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-07-2011, 18:25   #4
Moderator

Reputacja: 486
u... stary ;] nie wiem co Ci jamnik przeszkadza, jak mojej panny nie ma to mój haszczak korzysta z okazji i gramoli się na łóżko a husky do małych psów nie należy i jakoś mi to nie przeszkadza, ale niech będzie. Oduczenie psa spania w łóżku kiedy robi to od małego to najtrudniejsza rzecz chyba jaka może być. Ale jest na to kilka sposobów. Po pierwsze kiedy Cię nie ma zamykaj drzwi z pokoju, w ciągu dnia pies też śpi więc pod Twoją nieobecność niech nie ma możliwości wchodzenia na łóżko. Po drugie jak tylko zauważysz że pies nosi się z zamiarem wejścia na łóżko skarć go głośnym i stanowczym nie! albo nie wolno! Jeśli wejdzie nie zrzucaj go ale zepchnij delikatnie tak by sam zszedł, jak zrobisz to szybko, gwałtownie uzna to za zaczepkę do zabawy a nie o to chodzi. Po trzecie koło łóżka połóż jakiś koc, ręcznik, coś co jest jego bo każdy pies powinien coś takiego mieć więc zakładam że i Twój od małego jakiś koc ma i staraj się spychać psa właśnie w to miejsce. Jak zejdzie i usiądzie na nim nagrodź, pogłaszcz, daj jakąś pierdołę do zjedzenia. System nauki z nagradzaniem jest dużo skuteczniejszy, wierz mi. I pamiętaj o cierpliwości, to w końcu tylko pies. Po czwarte rozwiń coś na łóżku, coś w zupełnie innym kolorze żeby pies zauważył że coś się w tym miejscu zmieniło i nie wolno mu teraz na to wchodzić. Pzdr, daj znać czy pomogło
Grzecho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-07-2011, 23:28   #5

Reputacja: 163
Cytat:
Napisał Rozev5 ->

Mój jamnik śpi ze mną w łóżku, jest narazie malutki ale nie chciałabym aby tak zostało. Jak oduczyć go wchodzenia na łóżko ??
musisz mu pokazac od małego, że nie chcesz aby spał w łóżku. metodami takimi jak podał kolega wyżej. jesli go tego nie oduczysz za małego to potem możesz wogóle do nieoduczyć.

ja tez mam ten problem, bo moja dziewczyna wpuszczała małego Labradora do wyrka. "a bo on taki słodki, niech śpi w nogach".

no i teraz mam...ja, dziewczyna i 30kg psiur

w lato to jeszcze spoko,bo go zostawiam na dworze, ale w zimie jest problem.

zdarzają sie naprawde drastyczne sytuacje, np chłopak przyprowadził do domu dziewczyne, zaczeli sie kochac, pies myslal ze owa laska robi cos zlego jego panu i odgryzł dziewczynie pierś...autentyk.
lukbor10 jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-07-2011, 23:15   #6

Reputacja: 27
to chociaż niech śpi w nogach i słucha jak paznokcie rosną.
szybszy jest online   Odpowiedź z Cytatem
Forum Bukmacherskie > Fora Ogólnotematyczne > Hyde Park > Off Topic > Jak oduczyć psa spania na łóżku

Odpowiedz