![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 07.07.2011
| Jak oduczyć psa spania na łóżku
Mój jamnik śpi ze mną w łóżku, jest narazie malutki ale nie chciałabym aby tak zostało. Jak oduczyć go wchodzenia na łóżko ??
|
| | |
| | #2 |
| Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Lublin
Reputacja: 38 |
Jaki pan taki pies
__________________ MaLAGA??? CO?? TY WIESZ CO!!! |
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 29.06.2010
Reputacja: 209 |
Polecam obejrzeć kilka odcinków Zaklinacza psów na National Geographic. |
| | |
| | #4 |
| Moderator Dołączył: 09.03.2007 Skąd: Piekary Śląskie
Reputacja: 486 |
u... stary ;] nie wiem co Ci jamnik przeszkadza, jak mojej panny nie ma to mój haszczak korzysta z okazji i gramoli się na łóżko a husky do małych psów nie należy i jakoś mi to nie przeszkadza, ale niech będzie. Oduczenie psa spania w łóżku kiedy robi to od małego to najtrudniejsza rzecz chyba jaka może być. Ale jest na to kilka sposobów. Po pierwsze kiedy Cię nie ma zamykaj drzwi z pokoju, w ciągu dnia pies też śpi więc pod Twoją nieobecność niech nie ma możliwości wchodzenia na łóżko. Po drugie jak tylko zauważysz że pies nosi się z zamiarem wejścia na łóżko skarć go głośnym i stanowczym nie! albo nie wolno! Jeśli wejdzie nie zrzucaj go ale zepchnij delikatnie tak by sam zszedł, jak zrobisz to szybko, gwałtownie uzna to za zaczepkę do zabawy a nie o to chodzi. Po trzecie koło łóżka połóż jakiś koc, ręcznik, coś co jest jego bo każdy pies powinien coś takiego mieć więc zakładam że i Twój od małego jakiś koc ma i staraj się spychać psa właśnie w to miejsce. Jak zejdzie i usiądzie na nim nagrodź, pogłaszcz, daj jakąś pierdołę do zjedzenia. System nauki z nagradzaniem jest dużo skuteczniejszy, wierz mi. I pamiętaj o cierpliwości, to w końcu tylko pies. Po czwarte rozwiń coś na łóżku, coś w zupełnie innym kolorze żeby pies zauważył że coś się w tym miejscu zmieniło i nie wolno mu teraz na to wchodzić. Pzdr, daj znać czy pomogło
|
| | |
| | #5 | |
| Dołączył: 13.04.2009 Skąd: L-ca
Reputacja: 163 | Cytat:
ja tez mam ten problem, bo moja dziewczyna wpuszczała małego Labradora do wyrka. "a bo on taki słodki, niech śpi w nogach". no i teraz mam...ja, dziewczyna i 30kg psiur w lato to jeszcze spoko,bo go zostawiam na dworze, ale w zimie jest problem. zdarzają sie naprawde drastyczne sytuacje, np chłopak przyprowadził do domu dziewczyne, zaczeli sie kochac, pies myslal ze owa laska robi cos zlego jego panu i odgryzł dziewczynie pierś...autentyk. | |
| | |
| | #6 |
| Dołączył: 18.12.2008 Skąd: spod laski
Reputacja: 27 |
to chociaż niech śpi w nogach i słucha jak paznokcie rosną.
|
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Bartek11 - "Gra jak nigdy, wygrywa jak zawsze" | Bartek11 | Kupony ze Statystykami | 9 | 18-06-2010 15:46 |
| Typy Didiera tylko najpewniejsze z oferty,jak chcesz to zajżyj jak nie to nie.... | Didier Deschamps | Kupony ze Statystykami | 4 | 16-02-2009 17:13 |
| Jak to napisać. ? | Prim0 | Dział dla Początkujących | 6 | 03-02-2009 15:04 |
| Jak sądzicie | eRni | Systemy Bukmacherskie | 5 | 10-11-2008 20:34 |
| przewiezenie psa | jasiek09 | Off Topic | 3 | 01-12-2007 10:25 |