![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 19.02.2007 Skąd: Aktualnie Warszawa
| Najlepszy polski utwór hip hopowy.
Tak jak w temacie. Piszcie tu swoje ulubione, bądz waszym zdaniem najlepsze polskie kawałki hip hopowe...
|
| | |
| | #2 |
| Forum VIP Dołączył: 15.07.2007
Reputacja: 202 |
podoba mi sie "tak mialo byc" tej calej ekipy, fajne utworki ma OSTR i dla niego respekt
|
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 23.10.2007 Skąd: Carrer d'Arístides Maillol
|
Jest tego kilka m.in. Pezet- Mam ten styl Onar- Daj mi przeżyć Płomień 81- Z miejsca gdzie...
__________________ Czasu nie cofniesz, lecz jutro i dziś to to, na co masz jeszcze wpływ, więc mówię Tobie spełniaj sny, olej zawiść i złość, to zawsze wraca i nam daje w kość. Zrób sensownego coś, w całym zalewie gówna. Niech twoja matka będzie z ciebie dumna! |
| | |
| | #4 |
| Dołączył: 18.10.2006 Skąd: z Bibułki
Reputacja: 114 |
po 2003 spadło moje zainteresowanie tą muzyką w wydaniu PL PS.Polecam kawałki Pono
__________________ "A kto wybrał drużyny do tego meczu"?, |
| | |
| | #5 |
| Dołączył: 04.11.2006
Reputacja: 1 |
Tylko Paktofonika nic więcej. Nie moge słuchac tego syfu typu Hemp Gru Itd...
|
| | |
| | #6 | |
| Dołączył: 22.01.2007 Skąd: Warszawa
| Cytat:
| |
| | |
| | #7 |
| Dołączył: 09.11.2005 Skąd: z Polski :P
Reputacja: 8 |
a Peji możecie słuchać :P moja nutka to : Grammatik i Fenomen - " Każdy ma chwile " zaje* text |
| | |
| | #8 | |
| Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Radom
| Cytat:
Dokładnie i tutaj brawa dla kolegi. Te Mezy i Donie zniszczyły polski hip- hop. Dla mnie dobrą muzykę robi Onar, Pezet ( Płomień 81 razem), Zip, chociaż ostatnimi czasy Sokół moim zdaniem trochę sie sprzedał przez to prosto, ale i tak warte przesłuchania, szczególnie stare płyty, zdecydowanie Gramiatik, co ta tym idzie i Eldo, Hg, Molesta. Ja osobiście tego najwięcej słucham, bo to jest prawdziwe. | |
| | |
| | #9 |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 |
O.S.T.R. poczatek (jak i reszte utworów) 52 Dębiec wszystko polecam na własne ryzyko Pono fajnie ale z Zip Składem solowe płyty tak średnio jak dla mnie |
| | |
| | #10 |
| Ban Dołączył: 01.07.2007 Skąd: Kraków a jak
|
paktofoniki jest do bani Buuuuuuuu ogólnie najlepszy jest Borixon a jego trzy płyty ,,Rap Daje Mi Siłe'' i ,,Zacieram Ręce Dzieciak'' ,,Mam Pięć Gram'' to po prostu dla mnie mistrzostwo Ostatnio edytowane przez BRIGANTOS ; 27-11-2007 o 20:10 |
| | |
| | #11 |
| Moderator Dołączył: 16.06.2006 Skąd: Oberschlesien
Reputacja: 260 |
3 płyty K 44
__________________ Jeśli los rzuca ci pod nogi cytryny, zrób z nich lemoniadę ... |
| | |
| | #12 |
| Dołączył: 08.09.2007 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Reputacja: 7 |
W temacie jest najlepsza piosenka. Nie wiem którą wybrać piosenkę Ostrego, ma wszystkie wy**** w kosmos! Jednak wydaje mi się, że najlepszą z nich jest '1 na 100' potem 'zazdrość' , 'początek' , 'czas i pieniądz' , 'kochana polsko' , 'to nie jest tak' , 'blok' , 'na raz' , 'reprezentuj' , 'ziom za ziomem' , 'tabasko' , 'reprezentuj'
__________________ Analizy spotkań, kontuzje, zawieszenia, wypowiedzi trenerów i piłkarzy, typy bukmacherskie tylko i wyłącznie z ligi hiszpańskiej w jednym miejscu! www.laligabeztajemnic.blogspot.com |
| | |
| | #13 | |
| Dołączył: 08.09.2007 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Reputacja: 7 | Cytat:
najlepszy wywiad z OSTRYM -Czemu gracie Hip-Hop? -" Bo Mezo i 1,8L wygryźli nas z disco polo " O.S.T.R. OSTRY NAJLEPSZY ZIOMEK!!!!
__________________ Analizy spotkań, kontuzje, zawieszenia, wypowiedzi trenerów i piłkarzy, typy bukmacherskie tylko i wyłącznie z ligi hiszpańskiej w jednym miejscu! www.laligabeztajemnic.blogspot.com | |
| | |
| | #14 | |
| Dołączył: 11.10.2007
| Cytat:
Wgle Grammatik ma świetne teksty. | |
| | |
| | #15 | |
| Dołączył: 19.02.2007 Skąd: Aktualnie Warszawa
| Cytat:
Ten kawałek 1 na 100 jest zaje**** jest zajefajny | |
| | |
| | #16 |
| Dołączył: 07.09.2007
|
Trudno wybrac jeden, ale dla mnie absolutne minimum: Wzgórze Ya Pa 3 - Ja mamto co ty Liroy - Scyzoryk Peja - Głucha Noc Peja - Jest jedna rzecz Paktofonika - Chwile Ulotne
__________________ EDIT BY Admin |
| | |
| | #17 |
| Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Praga Północ
|
Molesta - Muzyka Miasta
|
| | |
| | #18 |
| Dołączył: 24.12.2006
|
Widać wasze gusta są podzielone.Ja myśle żeby wypowiadać sie o najlepszych kawałkach trzeba znac klasyke począwszy od straej Molesty ,Warszafskiego Deszczu,Starego Kalibra,Pfki. Generalnie od lat poziom hip hopu w Polsce bardzo sie zmienił.Chodzi mi głównie o bity.Kiedyś moglismy słuchać mało dźwiecznych i wpadających do ucha podkładów a dzisiaj mamy (nie u wszystkich producentów) genialne bity.LA&Magiera wyprodukowali gorący materiał Kodex od czesci pierwszej do trzeciej .Kapitalne bity ,trzeba przesłuchać... Wracając do tematu....mój najlepszy utwór hip hopowy hmmm.... cięzko powiedziec ale materiał Pezeta Muzyka Rozywkowa wymiata w ostatnim czasie |
| | |
| | #19 |
| Dołączył: 25.09.2007 Skąd: Kraina mrozu
|
Peja- "reprezentuje biede" WWO-"Ken i Barbie", "nie musze byc bogaty" , "słynnym być" , "podroby" |
| | |
| | #20 |
| Moderator Dołączył: 14.11.2005 Skąd: Wrocław
Reputacja: 683 |
Paktofonika - Jestem Bogiem
__________________ Strefa Zamknięta, -> wyślij do mnie PW, by uzyskać więcej informacji. VIP typy - zgłoś swoją kandydaturę na koniec danego miesiąca pisząc do mnie PW. Fajna analiza ![]() ![]() |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Hip-Hop | Ted | Film, Muzyka & TV | 961 | Wczoraj 21:41 |
| Hip-Hop lans | radek03 | Off Topic | 67 | 21-11-2008 23:47 |
| 75$ na wybrane pokerroomy. $pon$or$hip ! | MAzaq | Promocje Pokerowe | 58 | 01-04-2008 16:50 |