![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #41 |
| Moderator Dołączył: 31.07.2009
Reputacja: 434 |
W odróżnieniu od moderatora adqs to ja bardziej typuję finał Francja - Hiszpania. Osobiście zagrałem tylko zwycięstwo Francji. Obecność Danii w finale dla mnie byłaby sensacją tego turnieju. W składzie duże braki, poziom zawodniczek wydaje się słabszy niż Francuzek. Dania doszła do półfinału, ale po drodze nikogo mocnego nie pokonała. W grupie wygrała z Chorwacją i Szwecją, ale pierwsza reprezentacja nie jest solidna, druga nie pokazała na co je stać. Później łatwiejsi przeciwnicy: Japonia i Angola, mimo tego duże problemy. Nie wydaje mi się, żeby styl francuski pasował Dunkom. W LM na 4 mecze solidne Randers poniosło 4 porażki z francuskimi zespołami. Dla Francji ten rok jest bardzo udany. Dobre mecze towarzyskie, 3. miejsce na Pucharze Świata. Za samo wyeliminowanie Rosji powinna walczyć w finale. Według mnie prawdopodobnie spotka się tam z Norwegią, chociaż oczywiste, że Hiszpania powinna powalczyć z tym przeciwnikiem. Wcześniej pokonała bardzo mocną Czarnogórę i Brazylię, więc na pewno nie jest na straconej pozycji.
|
| | |
| | #42 |
Reputacja: 434 | Kursy ![]() Przed nami pojedynki finałowe. Bardzo szybko zaczęły się spadki na mecz finałowy: Francja - Norwegia. Francja w półfinale straciła bardzo ważną Allison Pineau a Norwegia łatwo zwyciężyła Hiszpanię. W meczu o 3. miejsce zmierzą się Dunki z Hiszpankami. Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń |
| | |
| | #43 |
| Moderator Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Puławy
Reputacja: 1966 |
Rosja - Brazylia Mecz o pietruchę, praktycznie rzecz biorąc - Brazylia ma olimpiadę, a Rosjanki mają już zapewniony turniej na własnym terenie jako 3ci zespół świata, bowiem w praktyce - z TOP4 tylko Hiszpania i Dania nie mają jeszcze kwalifikacji do olimpiady, i to one zorganizują w maju turnieje, a trzecim państwem z turniejem będzie właśnie Rosja. Wg mnie jest lekkie waljułe po stronie Brazylii, cholera wie jak nasze piękne zachodnie sąsiadki do takiego meczu podejdą, ale na pewno ja nic nie zdecyduję się zagrać, jak ktos szuka czegos pod emocje, to nie ma watpliwosci, że właśnie Brazil z dodatnim czy win jest takimż właśnie value. Ciekawą opcją wydaje się over linia 58.5 w Tobecie @ 1.45 wygląda fajnie, Rosja już z Angolą grała niesamowity difens, a tu jeszcze mocniejszy zespół naprzeciw. Angola - Chorwacja Tutaj też mecz o pietruchę, bo nie wierzę osobiście by Angola nie zdobyła Mistrzostwa Afryki, co da jej olimpijską kwalifikację, kurs na Angolę wysoki, Chorwacja już wie, że przyjdzie im pojechać do Rosji, więc jakoś specjalnie się nie przyłożą, a Angola z każdą europejską ekipą sobie jako tako pogrywała, ani Dania ani Norwegia nie rozgromiły jej jakoś mocno. Dania - Hiszpania Tutaj kursy wyrównane i słusznie, bo może być naprawdę ciekawie, Hiszpania z Norwegią nie miała za bardzo czego szukać, ale to jest akurat normalne, liczę na jakąś dogrywkę może. Dania nie dała rady Francji w obronie, choć mocno na to liczyłem, niestety, bywa, ale Dania zwykle przykłada się do tych meczów, a Hiszpania bankowo zagra na 1000%. Ciekawe kursy i linie jeśli chodzi o zawodniczki, Aguilar i Manque, linie wysokie, ale kursy również, być może którąś z nich zagram, jeszcze nie wiem. Na pewno to będzie wyrównany, kapitalny mecz. Francja - Norwegia I great final Norge przeszła fazę pucharową jak burza, goląc każdego z trzech przeciwników, niby Hrvatska jakoś się postawiła patrząc po wyniku końcowym, ale pamiętajmy, że chyba było nawet +11 dla Norweżek.. To zespół kompletny, kontra to jest element, naprawdę robiący wrażenie, nie wiem ile męskich zespołów gra tak jeśli chodzi o ten element, naprawdę może ze dwa. A Francja trafiła na najsłabszy dzień na turnieju zarówno Rosjanek i Francuzek, ale chwała im za to, że potrafiły to wykorzystać, niesamowite, rzucić Dunkom 28 bramek, robi wrażenie. Aż 15 francuskich zawodniczek zdobyło w tym turnieju bramki, łącznie z bramkarką i to jest ewidentnie ich siła, zagrożenie płynie z każdej strony. Heidi Loke i Alexandra Lacrabere to dwie największe gwiazdy, linia na kołową Norweżek w Tobecie to aż 5.5, to niby sporo, ale jeśli ona wejdzie w ten swój rytm, to na pewno jest w stanie rzucić 7-8 bramek. U/o raczej na spodziewanym poziomie, chociaż ja spodziewam się szachów podobnych jak były w zeszłorocznym Euro, w meczu Norwegii z Francją i chyba coś ledwo około 40 bramek rzuconych. Linia 50.5 w Tobecie chodzi około 1.5 jeśli chodzi o under, i takiej właśnie spróbuję, bo twierdzę, że dziś obrona, może jakiś błysk bramkarki, a nie kontry czy rzuty z dwunastu metrów dadzą wygraną. |
| | |
| | #44 |
| Dołączył: 10.02.2011
Reputacja: 42 |
Zgodzę się z opinią mojego przedmówcy co do 3 pierwszych meczy, jednak jeżeli chodzi o mecz finałowy mam inne zdanie. Dziś spodziewam się szybkiego meczu z dużą ilością kontr a co za tym idzie bramek. Dlatego kurs 1,5 na poniżej 50,5 bramki uważam za mało atrakcyjny i myślę że do tego nietrafiony. Francuzki grając z druzynami z dobrą defensywą zawsze rzucały 25 bramek lub więcej(jedyna wpadka z Brazylią to 22 bramki, jednak do przerwy rzuciły aż 17!). O wynik bramkowy Norweżek jestem jakoś spokojny. W historii spotkań obu drużyn różnie bywało z u/o. Nie podejmuję się typowania zwycięzcy, choć faworytkami jest ekipa ze Skandynawii i to im będę kibicował. Na dziś jednak proponuję(Bwin): over 47,5 bramki @ 1,65 over I połowa 22,5 bramki @ 1,57 a dla odważniejszych: over 49,5 bramki @ 2,3 over 50,5 bramki @ 3 Ostatnio edytowane przez stal ; 18-12-2011 o 22:11 |
| | |
| | #45 |
Reputacja: 434 | ![]() Mistrz świata 2011: Norwegia Final: France – Norway 24:32 (13:19) Bronze final: Denmark – Spain 18:24 (9:9) The All Star Team of the World Championship 2011: Goalkeeper: Chana Masson (Brazil), Left wing: Emilia Turei (Russia), Left back: Andrea Penezic (Croatia), Centre back: Alison Pineau (France), Right back: Line Jörgensen (Denmark), Right wing: Carmen Martin (Spain), Pivot: Heidi Löke (Norway) Final ranking of the XX Women’s World Championship in Brazil: Gold: Norway Silver: France Bronze: Spain 4. Denmark 5. Brazil 6. Russia 7. Croatia 8. Angola 9. Sweden 10. Montenegro 11. Korea 12. Iceland 13. Romania 14. Japan 15. Netherlands 16. Ivory Coast 17. Germany 18. Tunisia 19. Kazakhstan 20. Uruguay 21. China 22. Cuba 23. Argentina 24. Australia |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Mistrzostwa świata w piłce nożnej kobiet - Niemcy 2011 | christopher48 | Międzynarodowe/Towarzyskie | 33 | 16-07-2011 20:19 |
| Mistrzostwa Świata Piłkarek Ręcznych Brazylia 2011 - Kwalifikacje | Hopkirk | Piłka Ręczna | 4 | 05-06-2011 18:31 |
| Mistrzostwa Świata Kobiet | Pietaszek89 | Hokej | 2 | 25-04-2011 12:56 |
| Mistrzostwa świata w siatkówce kobiet - Japonia 2010 | christopher48 | Siatkówka | 48 | 14-11-2010 17:49 |
| Mistrzostwa Świata kobiet | domeL | Piłka Ręczna | 25 | 14-12-2007 20:02 |