![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 984 | Carling Cup 24-25.01.2012 (Półfinały - Rewanże) ![]() Wypadło mi z głowy , że gramy już półfinały w CC. Pierwszy mecz właśnie trwa Crystal Palace gra z Cardiff. Jutro o wiele ciekawszy mecz. Na Etihad Stadium Manchester City zagra z Liverpoolem. Przypomnę , że w półfinałach gramy mecz i rewanż. 2 spotkania gramy za 2 tygodnie więc temat się odświeży i będzie git. Kursy na drugi półfinał: ![]() Unibet Zachęcam do dyskusji
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Księstwo Słupskie
Reputacja: 368 |
Moim zdaniem Kenny jest dobrym strategiem i przegrał bitwę ale wojny nie odda tak łatwo Jako bitwę mam na myśli ostatnią potyczkę z City, która Liverpool przegrał 0-3. Moim zdaniem zła taktyka, nastawiona głównie na defensywę ze strony The Reds. Śmiem twierdzić,że value po stronie gości... City bez braci Toure, Kompany zawieszony, nie wiem co dalej z Balotellim ale jak się dobrze orientuje to do gry wróci Barry, który opuścił mecz z United z powodu czerwonej kartki jaką otrzymał w meczu z Liverpoolem, Bardzo ważnym aspektem jest fakt,że Liverpool rozegrał mecz w ramach FA CUP z Oldham w piątek, kiedy City grało w niedzielę przeciwko United i warto zaznaczyć to,że 80' grali w osłabieniu. Trzeba oddać City wolę walki i determinacje ale czy na taki zabieg starczy im sił z odradzającym się Liverpoolem. W meczu z Oldham przełamał się Andy, do gry wrócił ich kapitan a na prezent od Reiny bym nie liczył - mam na myśli fatalną interwencję Reiny przy bramce na 1-0. Liverpool jak marzy o Europie musi wygrać jakiś puchar, lepszej sytuacji jak obecna mieć nie może... dziś swój mecz wygrało Crystal Palace, ale nie ma się co dziwić, Cardiff zagrało zabójczy mecz na wyjeździe w ramach FA CUP z WBA. Prawda jest jeszcze rewanż ale chyba Liverpoolowi łatwiej jest awansować pokonując osłabione City, a potem w finale ekipę z Championship. W FA CUP nie przekreślam ich bo będą grać u siebie z United ale FA CUP to dopiero 4 runda a tu już półfinał. Chciałbym aby awansował Liverpool, bo jednak zawsze mi bliżej do historii wielkiego klubu budowanej przez lata wysiłkiem jak finansami. Manchester City - Liverpool okiem Boba: kursy Tobet Manchester City - Liverpool LFC+1 1.75 Liverpool powyżej 1.5 gola 3.35 Rzuty rożne LFC +0,5 2.10 Manchester City - Liverpool poniżej 4.5 kartki 1.80 Manchester City - Liverpool 2 3.85 Małe uzasadnienie moich propozycji jak widać są one za Liverpoolem. Najbardziej prawdopodobny to LFC+1, równie ciekawie przedstawia się kurs na poniżej 4.5 kartki znowu wysoko ustawiona linia sędziuje Pan Manson, sędziował on Chelsea-Wolves, pokazał tylko 3 kartki, sędziował Liverpool-QPR pokazał 2 kartki, sędziował także mecz WBA z Obywatelami gdzie pokazał tylko 1... ostatnio tak wysoką linię Manson pokrył w październiku kiedy to sędziował mecz Everton-Chelsea, gdzie pokazał 2 czerwone i 3 żółte. Moim zdaniem obie ekipy będą grały ostrożnie a tym bardziej City dla których wykluczenie kolejnego zawodnika byłoby olbrzymim ciosem. Uważam,że Liverpool będzie częściej atakował a obrona bez Kompanego może się trochę gubić i mogą dać więcej rzutów rożnych a kurs też sympatyczny bowiem 2.10.
__________________ "(...) City może się rozwijać, ale jeśli kochasz United, to wiesz, że to coś więcej niż tylko sukces." Ostatnio edytowane przez bo86bo ; 12-01-2012 o 19:00 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 17.12.2010 Skąd: Kuźnica Żelichowska
Reputacja: 35 | Over 3,5 gola Zdziwiłem się jak zobaczyłem kursy na gole w tym spotkaniu. Nawet kurs ponad 2 na over 2,5 wygląda nieźle. Dla mnie spore value. Ale do rzeczy. Obie ekipy ostatnio rozegrały mecze w 3 rundzie Pucharu Anglii. City przegrało z United 2:3, natomiast The Reds wygrali 5:1 z Oldham. Jak widać over 3,5 w obu przypadkach padł. Wydaje się, że gdyby w derbach Manchesteru Kompany nie dostał czerwonej kartki, bramek dla City mogłoby być więcej. Citizens stracili szansę na zdobycie najstarszego trofeum na świecie jakim jest FA Cup i powinni przystąpić do tego meczu jeszcze bardziej zdeterminowani. Sądzę, że nie będą chcieli powtórzyć błędu z niedzieli, gdzie musieli odrabiać straty i spróbują od pierwszych minut strzelić gola. A strzelać ma kto. Kolega wyżej wymienił składy więc już tego nie będę robił. Odkąd pamiętam jestem Kibicem United, ale nie zmienia to faktu, że szanuję City i uważam, że kadrowo mają aktualnie najlepszy atak na świecie. Balotelli ma wielki talent, potrafi zdobywać bramki z wielu trudnych pozycji. Aguero zawsze twardo na nogach, ma tą "łatwość dryblingu" jak mówią polscy komentatorzy Liverpool to dla mnie zagadka w tym sezonie. Mecze trochę w kratkę, wygrywają z Chelsea na wyjeździe, aby w następnej kolejce u siebie zremisować z zespołem z dołu tabeli. Jednak ekipę mają silną, szkoda, że zabraknie Suareza, bo ten chłopak jak dla mnie to jedno z większych objawień ostatnich lat. City wygląda zdecydowanie lepiej na tle Liverpoolu. Środek pola również w tym meczu powinien należeć do gospodarzy. Kreować grę będzie Silva, Johnson, Barry i Milner zajmą miejsce za jego plecami, destrukcją zajmie się de Jong. Spodziewam się ostrego rozpoczęcia ze strony City, i ewentualnych kontr z zespołu gości. Obie drużyny będą strzelać bramki, a suma powinna być większa bądź równa 4.
__________________ Najpierw naucz się zasad. Potem graj. |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 10.10.2011
Reputacja: 16 | Manchester City - Liverpool Man. City strzeli powyzej 1,5 gola @2,1 Biore w ciemno. Ledwie tydzien temu City ogralo u siebie Liverpool 3-0. Wiem ze liga a Puchar to co innego ale na dziewiec spotkan u siebie w PL, w osmiu MC strzelalo przynajmniej dwa gole (tylko z Arsenalem jedna bramka). W niedawnych derbach z United, City potrafilo strzelic dwie bramki w oslabieniu. To pokazuje, ze ten zespol u siebie jest bardzo grozny i bramkostrzelny. Mimo braku kilku zawodnikow (Kompany, bracia Toure) MC jest w stanie strzelac dzis gole na Eithad Stadium. W dodatku jest to pierwszy mecz polfinalowy i gospodarzom bedzie zalezec na wywalczeniu jak najlepszego wyniku przed rewanzem na Anfield. Liverpool w moim przekonaniu nie jest w stanie dzis zagrozic i zatrzymac gospodarzy, ktorzy dysponuja mocniejszym skladem i wieksza sila w ofensywie. Dlatego przewiduje zwyciestwo gospodarzy jednak dla mnie bardziej prawdopodobnym zdarzeniem jest over1,5 MC i to gram |
| |
| | #5 |
Dobrze to w miarę rozgryzlem. Jak widać City bez Yaya sobie nie radzi. Tylko Lee mógł dziś nie pokryć kartek bo zawodnicy obu ekip robili co chcieli a sanki w wykonaniu Glena gdyby trafiły dobrze to City straciłoby na długo swojego zawodnika. Z czystej ciekawości zapytam czy ma ktoś statystyki odnośnie rzutów różnych? Przed City ciężki egzamin, moim zdaniem nie przejda do finału, co mnie osobiście bardzo cieszy.
__________________ "(...) City może się rozwijać, ale jeśli kochasz United, to wiesz, że to coś więcej niż tylko sukces." |
| |
| | #6 |
| Typer Dołączył: 06.10.2007 Skąd: Ty się ku*** urwałeś?
Reputacja: 666 |
Rzuty rożne: Manchester City 5:2 Liverpool Ale łap link, jakbyś mi czasem nie uwierzył http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/16405943.stm
__________________ |
| |
| | #7 | |
Reputacja: 368 | Cytat:
__________________ "(...) City może się rozwijać, ale jeśli kochasz United, to wiesz, że to coś więcej niż tylko sukces." | |
| |
| | #8 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 984 | ![]() Czas na rewanże w półfinałach Carling Cup. Dziś wieczorem pierwszy z nich. Cardiff - Crystal Palace. Przypomnę , że w pierwszym meczu Crystal Palace wygrało 1:0 i tu jeszcze nic nie jest przesądzone. W Środę drugi półfinał. Liverpool - Man City. Liverpool pierwszy mecz wygrał takim samym stosunkiem jak wyżej czyli 1:0 co również stawia ich w dobrej sytuacji przed rewanżem na Anfield. Kursy na półfinały: ![]() Unibet Zachęcam do dyskusji
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #9 |
Anglia, Carling Cup Liverpool - Manchester City Liverpool powyżej 5.5 rzutów rożnych 2.00 Betsson Analiza: Mecz o wszystko dla Liverpoolu! Czemu dla Liverpoolu? Bo moim zdaniem Carling Cup to najkrótsza droga dla nich do europejskich pucharów. Zastanawiałem się co tu podać na ten mecz, z racji,że kartki odpuszczam bo były dla mnie gwoździem do trumny w miesiącu styczniu i poległem bardzo z pieniędzmi na tym froncie. Kolejną był brany pod uwagę under 2.5 ale jest to ryzyko a kurs nie rzuca na kolana bo jest w graniach 1.75 to znalazłem moim zdaniem perłę na ten mecz a mianowicie to,że Liverpool będzie miał w całym meczu powyżej 5.5 rzutów rożnych. Wziąłem na tapete ostatnie 5 spotkań Liverpoolu u siebie i przedstawia się to następująco: Liverpool - Stoke 11 rzutów rożnych Liverpool - NU 7 rzutów rożnych Liverpool - Rovers 9 rzutów rożnych Liverpool - QPR 17 rzutów rożnych Liverpool - City 8 rzutów rożnych Początkowo myślałem o podaniu typu na City na powyżej 4.5 rzutów rożnych ale z racji,że City przeciwko Chelsea na wyjeździe miało tylko 1 rożny, przeciwko Liverpoolowi 5 to jest to trochę ryzykowniejsze... Liverpool jak chce awansować musi grać wysoko, bo jak da zepchnąć się do defensywy to duet KUn-Silva może ich rozmontować __________________
__________________ "(...) City może się rozwijać, ale jeśli kochasz United, to wiesz, że to coś więcej niż tylko sukces." |
| |
| | #10 |
| Typer Dołączył: 06.10.2007 Skąd: Ty się ku*** urwałeś?
Reputacja: 666 |
Spotkanie: Liverpool FC - Manchester City Typ: Manchester City powyżej 2.5 kartek Kurs: 1,90 Bukmacher: Bet365 Stawka: 8/10 Analiza: Rewanżowe spotkanie Carling Cup. A dokładnie półfinał. Drużyna "The Citizens" niespodziewanie przegrała na własnym stadionie w pierwszym meczu 0:1. Jedyna bramkę strzelił Steven Gerrard z rzutu karnego. Manchester City musi od pierwszych minut zaatakować, niekoniecznie będzie to skuteczne. Sędzia spotkania będzie Phil "Gruby" Dowd. Najczęściej kartkujący sędzia w Premier League. Dziś żadnych ulg nie będzie. Trzy kartki dla Manchesteru City padną.
__________________ |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Jelcz-Laskowice
Reputacja: 290 | Ten mecz chyba nikomu tak naprawde nie jest potrzebny do szczescia. Carling Cup czy tak czy siak to juz nawet nie puchar pocieszenia a po prostu jakies tam trofeum o ktore trzeba oczywiscie powalczyc jesli sie chce zdobyc i to nakladem sil w wolnym czasie od gier w lidze. W pierwszym spotkaniu dosyc sensacyjnie spisujace sie u siebie swietnie City przegrywa 0-1. Osobiscie widze tutaj srednie tempo spotkania i remis. Liverpool ma w weekend przed soba szlagier z United w pucharze Anglii natomiast pauzujace City napewno nie bedzie gralo na smierc i zycie o "puchar ligii". W obliczu brakow w City ze wzgledu na PNA nalezy oszczedzac kluczowych graczy bo niedlugo bardzo wazny i wbrew pozorom ciezki pojedynek z Evertonem. Liverpool ma zaliczke ktora trzeba po prostu obronic. Porazka nawet minimalna moze doprowadzic do niepotrzebnej dogrywki. Zreszta, nawet kury nie wskazuja jakiegos potencjalnego faworyta takze po prostu - remis na Anfield. Liverpool - Man City X @ 3,40 Victor Chandler Ostatnio edytowane przez Kylu88 ; 25-01-2012 o 22:41 |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Carling Cup 2011/2012 | Doberman | Premier League i Puchary | 10 | 09-08-2011 17:24 |
| FA Cup Półfinały [05-06 IV 2008] | Grzesio | Premier League i Puchary | 2 | 06-04-2008 19:04 |
| Carling Cup PÓŁFINAŁY 08.01 - 09.01.2008r. | Beau | Premier League i Puchary | 16 | 15-01-2008 17:29 |
| PÓŁFINAŁY PUCHARU UEFA REWANŻE | eMdżeJ | Liga Europejska | 9 | 03-05-2007 18:13 |