![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #41 | |
| Dołączył: 17.08.2010 Skąd: Katowice
Reputacja: 376 | Cytat:
Typ : 2 Kurs: 2,35 Buk : Bet-at-home Analiza: Legia właściwie jako 1wsza drużyna miała praktycznie cały ustalony skład i trenera na samym początku przygotowań. Skorża do dyspozycji miał większość zawodników. Legia przeprowadziła dość ciekawe transfery. I jak do tej pory mocno rozczarowuje. Szwankuje przede wszystkim atak. Myślę, że po dłuższej przerwie na mecze eliminacyjne do Euro 2012 Legioniści porządnie przepracowali ten okres i wywiozą z Chorzowa 3 punkty. Właściwie muszą je wywieźć, bo i tak stracili już sporo pkt, a ostatni mecz w Warszawie z Bełchatowem to była kompromitacja. Myślę, że zależy każdemu w Legii od zawodników po trenera, żeby tą plamę zmazać. Ruch co prawda mimo osłabień gra dość dobrze. U siebie zawsze są silni, ale dla Legii wzmocnionej transferami i przede wszystkim dla nowego trenera Skorży jest to mecz o być albo nie być. Przewiduję zwycięstwo Legii i odblokowanie się zawodnikó Legii w ataku. Warto dodać też, że do obrony wraca Astiz, który w duecie z Choto tworzyli najlepszą parę stoperów, co nie najlepiej wróży Ruchowi osłabionemu w ataku po odejściu Sobiecha | |
| |
| | #42 |
| Dołączył: 18.10.2006 Skąd: z Bibułki
Reputacja: 114 |
Ruch jak się zmobilizuję (a przeważnie to robi przy takich rywalach) to pojedzie z Legią tak jak z Wisłą bo gra padaczkę, a Skorża to sympatyczny gość ale chyba nie ma większego wpływu na chłopaków, więc nie liczył bym na nagłe metamorfozy w jakości gry L, grają identycznie jak Wisła w rundzie wiosennej do dupy, puki jeszcze początek można oddychać przez napompowany balonik
Ostatnio edytowane przez TommyTSW ; 12-09-2010 o 11:57 |
| |
| | #43 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 984 |
Jak by nie było trzeba się zgodzić z Tommym. Ruch się zmobilizuje i będzie po Legii. Tylko ciekawe czy im się uda tak zmobilizować. Z Wisłą im się udało. Nie ma sensu pisać ile Ruch stracił przed sezonem ale musi się to odbić na zespole. Pytanie tylko kiedy. Legia ? Tu też jest spory znak zapytania. Hurraoptymizm już chyba trochę zszedł z Warszawiaków i przyszła szara rzeczywistość. Ale na moje oko piłkarze Legii zaczynają po woli łapać o co chodzi trenerowi i zaczynają po woli to realizować. Ruch jest słaby , Legia nie wiadomą i ja bym wolał postawić na niewiadomą niż na słaby zespół.Mecz na typowy remis , ale Legia zapewne wsadzi coś w końcówce.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #44 |
| Dołączył: 14.05.2008
|
Tak jak pisałem Andrzej odkół się Wojciechowskiemu i to 2 razy |
| |
| | #45 |
| Dołączył: 05.08.2008 Skąd: nie ważne, ważne dokąd
Reputacja: 74 |
zwalniać Bakero może i za wcześnie ale pretensje słuszne w 100%. Drugi mecz z rzędu Polonia gra na żenującym poziomie. Koronie trzeba oddać że grała ambitnie i agresywnie ale jeśli Polo chce do Europy to niestety takie ambitne i agresywne Korony powinna klepać spokojnie po 2:0 minimum Tracę nadzieję że w tej lidze coś się może ruszyć. Poziom spada coraz niżej. Czasem trafi się dobry mecz ale to wyjątek. Pomijając umiejętności które często można nadrobić ambicją to kuleje przygotowanie taktyczne. Zobaczymy co będzie z Wisły i Lecha a nadzieją jest Jaga, która jednak straci 35% swojej wartości jak odejdzie Grosicki (obojętnie czy teraz czy po sezonie). Patrząc pod kątem wyłącznie kaszaniastej ligi to jakieś pozytywy widać w Koronie (Niedzielan i walka), Górniku (o dziwo ambitnie grają) i mimo wszystko Ruchu (kolektyw który uzupełniony mocnym atakiem byłby naprawdę groźny). Reszta gra wg mnie totalną padakę. Jestem za obniżeniem liczby zespołów ekstraklasy do 10 i grania 4 rund Ostatnio edytowane przez Typer36 ; 12-09-2010 o 19:30 |
| |
| | #46 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Old Trafford
Reputacja: 984 |
Właśnie racja z tą Jagą. Załóżmy , że zdobędą majstra , o Grosickiego się już pytają , a po udanym sezonie na 99% odejdzie i wtedy Jaga dużo straci. Wisła , Legia i Lech są póki co w dołku ale to tylko 3 drużyny które mają jakieś iluzoryczne szanse na LM. Dałbym szansę i Jagielloni ale pod warunkiem , że skład zostanie ten sam + ewentualnie się jeszcze wzmocni. Co do obniżenia liczby zespołów w lidze. 10 zespołów mocnych można śmiało znaleźć które by grało. Teraz połowa ligi za cel ma postawione utrzymanie a nie walkę o jakieś cele.
__________________ ![]() ![]() ![]() Life is football ... Football is Manchester United Fani Manchesteru United na forum Sporty Walki - Polecam Premier League - Polecam "Byłem i jestem Polakiem, bokserem walczącym w Ameryce z polskim paszportem..." - A.Gołota |
| |
| | #47 | |
| Dołączył: 17.08.2010 Skąd: Katowice
Reputacja: 376 | Cytat:
Natomiast co do Legii nasuwa mi sie jedna mysl. Maciek Skroża do wi dze nia. I nie mowie dlatego, ze dzis na Legie postawilem | |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| 13 kolejka Ekstraklasy 12.11 - 14.11.2010 | Horus | Ekstraklasa | 78 | 14-11-2010 21:28 |
| 9 kolejka Ekstraklasy 15-17.10.2010 | TBM | Ekstraklasa | 81 | 19-10-2010 19:10 |
| 8 kolejka Ekstraklasy 01.10 - 03.10.2010 | Kanonier0392 | Ekstraklasa | 43 | 04-10-2010 20:48 |
| 7 kolejka Ekstraklasy 24.09 - 26.09.2010 | flamaster | Ekstraklasa | 105 | 27-09-2010 06:49 |
| 1 Kolejka Ekstraklasy [06.08-08.08.2010] | Kanonier0392 | Ekstraklasa | 63 | 16-08-2010 18:34 |