![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Moderator Dołączył: 10.01.2009 Skąd: Płock
Reputacja: 917 | II Liga - Grupa Wschodnia [Sezon 2010/2011] W tym temacie będziemy podawać typy oraz prowadzić dyskusje na temat spotkań drużyn walczących w II Lidze - grupie wschodniej. Zespoły które awansowały do II ligi: GLKS Nadarzyn ![]() Spartakus Szarowola ![]() Sokół Sokólka ![]() Puszcza Niepołomice ![]() Zespoły które spadły z I ligi: Znicz Pruszków ![]() Wisła Płock ![]() Stal Stalowa Wola ![]() 1. kolejka 31 lipca - 1 sierpnia 2010 Spartakus Szarowola - Resovia Sokół Sokółka - Stal Stalowa Wola Puszcza Niepołomice - OKS 1945 Olsztyn Pelikan Łowicz - Olimpia Elbląg Start Otwock - Świt Nowy Dwór Mazowiecki Ruch Wysokie Mazowieckie - Wisła Płock Jeziorak Iława - Okocimski KS Brzesko Stal Rzeszów - Znicz Pruszków Wigry Suwałki - GLKS Nadarzyn Początek sezonu jest już bardzo blisko. Wszystkie zespoły cały czas dokonują transferów, by w sezonie 2010/1011 godnie się zaprezentować. Z pewnością zespoły które awansowały do II ligi będą za wszelką cenę chciały się utrzymać, a zespoły które spadły z I ligi będą chciały jak najszybciej do niej powrócić. Które zespoły włączą się do walki o awans ? Tego jeszcze nie wie nikt, ale ten sezon zapowiada się bardzo interesująco. Zapraszam do podawania swoich typów, pisania analiz, a także dzielenia się swoimi przedsezonowymi przemyśleniami.
__________________ W walce z nałogiem Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 15-07-2010 o 14:38 |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 13.04.2010
| Wyniki sparingów: 3 lipca 2010 Łódzki KS - Wisła Płock 1:3 (0:3) Pawlak - Nowacki x2, Solecki Zawisza Bydgoszcz - OKS 1945 Olsztyn 3:1 (1:1) Poznański, Bojas, Bucholc (s) - Miłkowski Górnik Polkowice - GKP Gorzów Wielkopolski 0:1 (0:0) Ilków-Gołąb GKS Tychy - Pniówek Pawłowice Śląskie 3:0 (2:0) Bizacki, Nowak, Kruczek KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Stal Rzeszów1:1 (1:0) Mojecki - Iwanicki Star Otwock - Dolcan Ząbki 0:2 (0:0) Mróz (s), Kosiorowski Wda Świecie - Olimpia Grudziądz 2:3 (2:1) Barlik, Czerwiński - Nowosielski, Żmuda, Rogóź Znicz Pruszków - Polonia-Redos Nowy Tomyśl 0:0 MFK OKD Karvina - Ruch Radzionków 1:2 (1:0) Zoller - Suker, Gajewski Odra Wodzisław – Resovia 0:1 (0:0) Smolec Świt Nowy Dwór Mazowiecki - F.C. Canal 4:1 (2:1) Dla gospodarzy: Zalewski, Rak, Maślanka, zawodnik testowany Zagłębie Sosnowiec - Ruch Zdzieszowice 2:2 (2:0) Folc x2 - Buchała. Szwagra Pogoń Nowe Skalmierzyce - Tur Turek 2:3 4 lipca 2010 Flota Świnoujście - Chojniczanka Chojnice 0:3 (0:0) Romańczyk, Pestka, testowany zawodnik 7 lipca 2010 Ruch Radzionków – GKS Tychy 2:1 (2:1) 1:0 Giel 17 1:1 Kopczyk 27 (karny) 2:1 Giel 43 (karny) Zagłębie Sosnowiec – Podbeskidzie Bielsko-Biała 0:1 (0:1) 0:1 Cieśliński 7 Olimpia Grudziądz – Arka Gdynia 2:1 (0:0) 1:0 Domżalski 55 2:0 Domżalski 65 2:1 Vemba-Duarte 80 Jarota Jarocin - Ruch Zdzieszowice 1:4 (1:1) 0:1 Juszczak 19 1:1 Jeżewski 21 1:2 Buchała 54 1:3 Polak 59 1:4 Giesa 85 Miedź Legnica – Śląsk Wrocław (ME) 2:0 (1:0) Zieliński, Ochota Górnik Polkowice – Lechia Zielona Góra 1:1 (0:0) Zawisza Bydgoszcz – Victoria Koronowo 9:1 (3:1) Magdziński x2, Okińczyc x2,Szal x2, Maziarz, Kanik P., Fredyk – Piskorski Nielba Wągrowiec - Płomyk Koźminiec 4:1 (1:1) Witomski, Luboński, Sarbinowski, Pietrowski - ? Elana Toruń – Olimpia Elbląg 1:1 (0:0) Stal Rzeszów – Kolejarz Stróże 3:1 (2:0) 1:0 Basta 20 (sam) 2:0 Wójcik 30 2:1 Broź 62 3:1 Gryboś 73 (karny) Cracovia Kraków – Znicz Pruszków 2:3 (1:1) Ślusarski, Kaszuba – Tatara, Zaborowski, Osoliński GKS Pniówek 74 Pawłowice Śląskie – Resovia 1:3 Przybyła - Pontus, Dzierżęga i Ogrodnik Okocimski KS Brzesko - Reprezentacja Powiatu Brzeskiego 6:1 (2:1) 1:0 Szafrański 5 1:1 Popiela 31 2:1 Jagła 45 3:1 Kisiel 61 4:1 Kisiel 76 5:1 Rupa 77 6:1 Kisiel 80 GLKS Nadarzyn – Dolcan Ząbki 0:3 (0:1) 0:1 Stańczyk 27 0:2 Kabala 70 0:3 Kubicki 75 Start Otwock – Bug Wyszków 2:1 (1:0) 1:0 Wocial 12 1:1 Chalski 26 (karny) 2:1 Warszawski 69 Jeziorak Iława – Bałtyk Gdynia 0:0 9.07.2011 – Piątek Legia Warszawa - Ruch Wysokie Mazowieckie 2:2 (2:2) 0:1 Łukasik 26 0:2 Trzaskalski 37 1:2 Borysiuk 43 (rzut karny ) 2:2 Kucharczyk 44 10.07.2011 – Sobota Górnik Łęczna - Start Otwock 5:2 (2:1) 0:1 Wocial 20 1:1 Nikitović 38 2:1 Stachyra 45 3:1 Zagurskas 49 4:1 Tumicz 55 4:2 Moryc 61 (karny) 5:2 Zagurskas 70 Resovia - Górnik Zabrze ME 2:0 (2:0) 1:0 Hustava 15 2:0 Smolec 31 Podbeskidzie Bielsko-Biała - Stal Rzeszów 3:0 (1:0) 1:0 Chmiel 38 2:0 Żyła 47 3:0 Świątek 80 Wisła Płock - Ruch Radzionków 3:3 (3:1) Pelikan Łowicz - Sokół Aleksandrów Łódzki 3:0 (2:0) 1:0 Gołka 25 2:0 Adamczyk 40 3:0 Kosiorek 72 Elana Toruń - Jeziorak Iława 0:0 Okocimski KS Brzesko - Pniówek Pawłowice Śląskie 0:1 (0:1) 0:1 Zyzak 17 Czarni Żagań - OKS 1945 Olsztyn (odwołany) źródło: Magazyn Piłkarski |
| |
| | #3 |
Reputacja: 917 |
Nie patrząc na zamiłowanie do Wisły, to i tak myślę że będziemy najsilniejszym zespołem w tej grupie. W walce o awans Wiśle może przeszkodzić Znicz Pruszków, Stal Stalowa Wola czy też Resovia. Oczywiście nie chce przekreślać szans żadnej drużyny, ale takie jest moje zdanie. Przepaść między I a II ligą jest dość spora, a Wisła w swoich szeregach zatrzymała filary drużyny czyli bramkostrzelnego Koczona (którego widzę w koronie króla strzelców w sezonie 2010/2011) oraz Nowackiego. Z zespołu odszedł Bartłomiej Sielewski oraz Mateusz Żytko. Z zespołu odejdą zapewne Sławomir Jarczyk i Łukasz Juszkiewicz którzy nie potrafią wypełniać prawidłowo swoich zobowiązań wobec klubu, a na dodatek Juszkiewicz podczas jednego ze sparingów zdjęty przez trenera kopnął klubową koszulkę - czy tak może zachowywać się piłkarz jakiegokolwiek klubu, bezczeszcząc barwy i herb na tej koszulce ? Jak na razie tylko Jarczyk został odsunięty do II zespołu co jest z pewnością kompromitacją jego osoby patrząc przez pryzmat jego dawnych występów w Ekstraklasie. Wisła także na siłę szuka bramkarza, bo Przemysław Mierzwa zawalił wiele ważnych bramek w poprzednim sezonie, a w sparingach spisuję się bardzo źle (przykład: bramka Ruchu Radzionków z rzutu wolnego z połowy boiska). Z naszym zespołem pożegnał się także Łukasz Masłowski.Mimo braku większych transferów drużyny to myślę że Wisła będzie bardzo silna. Wzmocniona młodymi chłopakami z II drużyny którzy się wyróżniali na tle swoich kolegów powinni oni pomóc w powrocie do I ligi. Ważną sprawą jest fakt że Jerzy Ożóg nie pełni już funkcji prezesa, a został nim Zbigniew Leszczyński. Jeśli ktoś chciałby przeczytać z nim wywiad to zachęcam >tu<. Zapraszam także do opisywania sytuacji w waszych klubach.
__________________ W walce z nałogiem |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 19.01.2009
Reputacja: 142 |
Ja również będę oceniac tą lige dośc subiektywnie Moja wizja tebeli na koniec sezonu: 1. Wisła 2.Stal Rz. (mówiłem że to będzie subiektywna ocena 3.Świt 4.Brzesko 5.Znicz ----------------------------------------------------------- 14.Olimpia 15.Ruch 16.Nadarzyn 17.Pelinan 18.Sokół Oczywiście że po sezonie tabela może się wywrócic do góry nogami a i po sparingach nie można oceniac siły poszczególnej drużyny, ale przewiduję taki układ sił w II lidze wschodniej. I jeszcze jedna kwestia: co zrobi PZPN ze spadkami: czy będą uzależnione od ilości lecących drużyn z I ligi do określonej grupy, czy tak jak wg mnie powinno byc: po 4 drużyny z każdej grupu. Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji o II lidze wschodniej |
| |
| | #5 |
Przeczytałem całą Twoją wypowiedz zksstal i myślę że będziesz tutaj pisał także podczas sezonu to może wspólnymi siłami ugramy trochę na niedocenianej przez wielu polskiej lidze. Osobiście myślę że o utrzymanie będą bić się beniaminkowie. Największe szanse na utrzymanie daję w tej chwili dla Spartakusa. Przepaście pomiędzy ligami są bardzo duże szczególnie w coraz niższych ligach. Przykładem mogą być sami zawodnicy którzy chcą przeskoczyć spory poziom sportowy i starają się za wszelką cenę grać w lidze wyżej, a po fakcie okazuje się że są kompletnym niewypałem. Takie sytuacje widziałem nie tylko w Wiśle, ale także w innych klubach. Takim zawodnikiem był na przykład Piotr Burski, przyszedł do Wisły i nie był w stanie sprostać nawet wielu sytuacji sam na sam. Przecież ten zawodnik był naprawdę dobrze spisującym się napastnikiem Miedzi, w Płocku spisywał się tragicznie. Chciałem tylko przytoczyć taki obraz dla przykładu że różnice pomiędzy ligami są ogromne i bez naprawdę dużej aktywności transferowej (tu też kwestia pieniędzy) może być naprawdę ciężko i sezon może zakończyć się z jeszcze większym hukiem niż zeszłoroczny awans o którym wszyscy zapomną. Tak jak powiedziałem że wszystkich beniaminków najbardziej liczę na Spartakusa, który wniesie powiew świeżości do II ligi.
__________________ W walce z nałogiem |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 08.11.2009
Reputacja: 5 |
Spartakusa najprawdopodobniej nie bedzie,Motor Lublin wykupuje jego licencje. To jak mowisz kolego powiew swiezosci bedzie |
| |
| | #7 | |
Reputacja: 917 | Cytat:
__________________ W walce z nałogiem Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 17-07-2010 o 17:19 | |
| |
| | #8 | |
| Dołączył: 09.02.2010 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 132 | Cytat:
Ostatnio edytowane przez Adrian1905 ; 28-07-2010 o 20:57 | |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 19.01.2009
Reputacja: 142 |
Kolego miałem na myśli że w poprzednim sezonie walczyła o awans a w tym już niekoniecznie. A co do sparingów, to Młoda Ekstraklasa niewiele ma wspólnego z ekstraklasą więc walka drugoligoowca z piłkarzami ME powinna byc dosc wyrównana, a co do sparingu z Odrą to skład odry nie powalał na kolana... Aha napisałeś Według mnie po pierwsze, na tak głęboką ocenę nie można sobie pozwolić przed sezonem. - Tak dlatego przewiduję rozkład sił w lidze a nie mówię że tak będzie wyglądał cały sezon. |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 02.04.2007 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 52 |
Rzeczywiście, Resovii brakło punktu do awansu, a wszystko zaczęło się od meczu derbowego, później do końca sezonu w klubie zaczęło się dziać coraz gorzej, traciliśmy przez to punkty z dużo słabszymi drużynami jak np. pewne spadku Jastrzębie no i awans, który był na wyciągnięcie ręki prysnął. Większa część składu odeszła, nowy trener, dużo zawodników z rezerw, do tego sprowadzeni przez trenera jego rodacy. Osobiście mi się to nie podoba, no ale cóż zrobić. W tym sezonie będzie dużo ciężej o awans, ale ze sparingów można być zadowolonym i wyczekiwać co przyniosą pierwsze mecze. Dobrze, że zaczynamy sezon u siebie z Motorem, który ma niezły burdel w klubie i mecz, w którym on będzie gospodarzem zostanie rozegrany w Rzeszowie. Wystawił już jakiś buk kursy na ligę wschodnią? Tobet ma wyłącznie na zachodnią. Ktoś tu wspominał o zarabianiu - no więc polecam grę na Reskę, ale czekam jeszcze jaki kurs nam zaserwują. |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 01.06.2007 Skąd: Iława
Reputacja: 36 |
I ja się dołączę do dyskusji. Moim zdaniem II liga wschodnia w tym sezonie zapowiada się niezwykle ciekawie i sądzę, że zagra w najsilniejszym składzie od początku istnienia tego szczebla rozgrywek (wschód/zachód). Na pewno będzie wyrównana walka o awans - tego jestem pewny. Widzę tu wielu kandydatów do promocji - przede wszystkim Wisła Płock, ponadto Resovia, Znicz, Świt Nowy Dwór Mazowiecki i Ruch Wysokie Mazowieckie, który już od kilku sezonów jest bliski awansu, ale zawsze im czegoś zabraknie. Na pewno sporo namieszają takie drużyny jak: Wigry Suwałki (spory potencjał), OKS 1945 Olsztyn (jak ktoś napisał, chcą zmazać słaby występ sprzed roku, do tego dosyć wyrównana kadra i troszkę więcej funduszy niż ostatnio), Olimpia Elbląg (była jedną z najlepszych ekip rundy wiosennej), Stal Rzeszów (to samo), Start Otwock i Okocimski KS Brzesko (udany poprzedni sezon, solidne zespoły, nie powinny zagrać gorzej niż przed paroma miesiącami). Właśnie wśród tych 11 zespołów ułożył bym górę tabeli. A co poniżej? Zupełnymi niewiadomymi są dla mnie ekipy beniaminków oraz Motoru Lublin i Stali Stalowa Wola, więc na ich temat się nie wypowiadam. Myślę tak jak już ktoś napisał wyżej, że te zespoły stać na sprawienie największej niespodzianki, jak i na fatalną postawę w przeciągu całych rozgrywek. Co dalej - miejsce tuż nad strefą spadkową powinni zająć piłkarze z Łowicza. I na koniec zostawiłem sobie "swoją" drużynę - Jeziorak Iława. Otóż jak ktoś wyżej pisał, nie sądzę abyśmy zakończyli sezon na tym miejscu co poprzednio (czyli góra tabeli). W klubie nie dzieje się za ciekawie. Na chwilę obecną mamy zgłoszonych chyba z 16 zawodników, a kolejni czekają na podpisanie kontraktów, jednak nikt z zarządu póki co się do tego nie rwie. Są pewnie zaległości z wypłatami i na dodatek odszedł sponsor strategiczny. Skład co prawda nie został mocno zmieniony, ale odszedł nasz najsilniejszy punkt, czyli bramkarz - Tomasz Staniszewski. Arek Klimek zakończył karierę, a kilku zmienników zdecydowało się na rozbrat z piłką (w wieku 22-28 lat (!) ). Sądzę, że jeśli się utrzymamy będzie dobrze, dlatego w pierwszych meczach nie radzę stawiać na zwycięstwo Jezioraka. Mimo to, w minionym sezonie jeśli chodzi o sytuację sportową (nie organizacyjną) było u nas podobnie i w rundzie jesiennej wygrywaliśmy z wszystkimi z czołówki, ale jak to będzie tym razem to się okaże |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 01.06.2007 Skąd: Iława
Reputacja: 36 |
Jeszcze odnośnie Jezioraka szybki post. To co napisałem wyżej w mgnieniu oka chciałem sprostować. Większość niejasności w iławskim klubie dzisiaj rano została wyjaśniona. Pozostał jednak główny sponsor, któremu z końcem czerwca skończyła się umowa i po długi pertraktacjach postanowił w dalszym ciągu wspierać iławski klub. Poza tym do składu w ostatniej chwili dołączył doświadczony i znany z boisk Ekstraklasy - Dariusz Jackiewicz, który wraz z Remgiuszem Sobocińskim i resztą młodzieży może stworzyć ciekawy skład. Mimo to, nadal uważam, że głównym celem tej drużyny jest utrzymanie i powinien znaleźć się w środku II-ligowej stawki.
|
| |
| | #14 | |
| Dołączył: 05.06.2008 Skąd: Lublin
Reputacja: 36 | Cytat:
Motor Lublin - Resovia Rzeszów 2 @ 2.0 Tobet 9/10
__________________ Nic na siłę =) | |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 02.04.2007 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 52 |
Spodziewałem się kursu 1.70-1.80 więc 2.00 trzeba zagrać. O obronę jestem spokojny, więc teraz niech tylko Hustava lub Hajduk coś wykorzystają. Dobrze ułożył się terminarz, bo 4 mecze gramy u siebie( dwa razy będziemy grać jako gość na własnym stadionie - z Motorem i Niepołomicami). Do tego mecze z Sokołem Sokółka i Pelikanem Łowicz. W tych meczach trzeba zdobyć komplet punktów. |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Olsztyn
|
Widać że Resovia w tym sezonie chce awansować. Dużo zmian w drużynie ale ten trzon został, transfery wyglądają optymistycznie. W tym spotkanie w roli gospodarza zagra Motor Lublin z którego pozostało bardzo mało zawodników aczkolwiek mecz bedzie w Rzeszowie. Pomimo że jest to pierwsza kolejka sądze że warto postawić ten typ po bardzo zachęcającym kursie. Motor na mecz pucharu polski w ogóle nie pojechał, w tym momencie w tej ekipie jest więcej zawodników z beniaminka 2 ligi wschodniej na którego to Motor gra licencji. Resovia to drużyna dobrze grająca u siebie i patrząc po wynikach w sparingach w rundzie przedwstępnej pucharu Polski można optymistycznie patrzeć na rozstrzygnięcie tego spotkania. Pozdro Stomil Olsztyn |
| |
| | #17 |
| Moderator Dołączył: 02.08.2009 Skąd: Lublin
Reputacja: 1384 |
Ja jako, że kibicuje Motorowi jestem niestety zrozpaczony tym co się dzieje w klubie. Kompletna tragedia. Co raz to nowe pomysły na ratowanie klubu nic nie dają i temu klubowi potrzebny jest ktoś kto by to wszystko poukładał. Ja już nie mówię, że brakowało do tej pory pieniędzy na wszystko. Np. w poprzednim sezonie trener Kosowski skarżył się, że nie ma piłek nowych... Zespół na ten moment praktycznie nie istnieje. To jest zbiór grajków i tyle. Kolejnym problemem jest brak drużyny juniorów starszych. Jest paru chłopaków gotowych do grania ale zespół juniorów się posypał i wygląda na to, że ciężko będzie zrobić coś aby przystąpił do rozgrywek, a przecież w poprzednim sezonie chłopaki z rocznika 91 i 92 grali nie tylko w rozgrywkach juniorskich ale również w rezerwach zespołu. Kompletna katastrofa w tym klubie. Chyba lepiej by było żeby zaczęto wszystko od początku i byłoby lepiej przynajmniej ja tak uważam. Jedyne co może pomóc temu zespołowi to zawsze oddani kibice Motoru i na nich zawsze można liczyć. Resovia w poprzednim sezonie była blisko awansu na zaplecze ekstraklasy ale ostatecznie nie udało im się tego osiągnąć. Nie wiem jak się w zespole dzieje bo jakoś mało się interesuje tymi niższymi ligami ale z tego co tutaj pisało parę osób to jest dużo lepiej niż w Motorze. Uważam, że jeżeli będzie wszystko ok to są w stanie walczyć o awans do 1 ligi. Typ:Resovia @ 1,90
__________________ Ostatnio edytowane przez kapszti ; 31-07-2010 o 14:13 |
| |
| | #18 |
| Forum VIP Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Zachodnia Polska
Reputacja: 720 |
Przyłączam się do typu na Resovię. Organizacyjnie na dzień dzisiejszy w drużynie z Lublina nie wygląda to wszystko zbyt ciekawie. Pewnie prędzej czy później się ogarną i drużyna zacznie punktować, ale początek sezonu może być trudny. Dobra oferta w Tobet jeszcze kurs 2,00 [ale limity konkretne nałożone są niestety - przynajmniej ja tak mam], w Unibet jeszcze 1,85... w Betsafe juz tylko 1,70... Myślę, że warto spróbować. |
| |
| | #19 |
Co myślicie o x2 Wigry - Nadarzyn ? - Beniaminek - Wigry to przeciętniak (pewnie znów zajmie miejsce w środku tabeli) - dobre sparingi Nadarzyna na wyjazdach (zwycięstwo z Hutnikiem Kraków 4:1 i Elaną Toruń 2:0) - dopingu raczej nie będzie (żałoba) - ciekawe wzmocnienia beniaminka Resovia WIN - 2,00 Tobet Nadarzyn x2 - 1,85 Tobet
__________________ W walce z nałogiem Ostatnio edytowane przez Ramzesa ; 31-07-2010 o 20:22 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| II Liga - Grupa Zachodnia [Sezon 2010/2011] | flamaster | I i II Liga | 85 | 11-06-2011 13:15 |
| I Liga [Sezon 2010/2011] | Kanonier0392 | I i II Liga | 255 | 11-06-2011 12:51 |
| Słowacja - sezon 2010/2011 | Vader | Hokej | 51 | 04-04-2011 17:21 |
| Polska - sezon 2010/2011 | Vader | Hokej | 108 | 13-03-2011 11:23 |
| II liga polska - grupa wschodnia | TBM | I i II Liga | 46 | 09-06-2010 19:52 |