![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #221 |
| Znawca Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Międzychód
Reputacja: 550 | 24 luty 2010r godzina 18:30 RPA - Premier League Santos - AmaZulu | Typ: Santos - Kurs: 1,60 Zdecydowałem się na dość egzotyczny typ, ponieważ wydaje mi się on dość pewny. W RPA do końca rozgrywek pierwszej ligi pozostały tylko 2 kolejki. Sprawa mistrzostwa i awansu do Afrykańskiej LM jest już raczej przesądzona, ale walka o 3. miejsce (prawo udziału w Pucharze Konfederacji) wciąż trwa. W tej chwili na tej pozycji znajduje się ekipa Kaizer Chiefs, ale ma tylko 1 punkt przewagi nad Santosem. Oba zespoły bardzo chcą wywalczyć awans do międzynarodowego pucharu, dlatego liczę na ich sporą mobilizację w swoich meczach. W teoretycznie lepszej sytuacji znajduje się Kaizer Chiefs, ale Santos, chcąc powalczyć i dać sobie szansę, musi zagrać w obu swoich ostatnich spotkaniach na 110% . Dzisiejszy przeciwnik - AmaZulu - jest średniakiem ligowym, który w tym sezonie nic już nie osiągnie. W tej chwili znajduje się na bezpiecznej 10. pozycji i piłkarze zapewne myślą już o wakacjach. W ostatnich 3 spotkaniach AmaZulu zaliczyło zwycięstwo, remis i porażkę, strzelając tylko jednego gola. CIężko określić aktualną formę, jednak zespół porównywalny umiejętnościami do Santosu - Orlando Pirates - pokonał niedawno AmaZulu 2-0. Sanstos jest w formie. Pokazuje to choćby ostatnie spotkanie ligowe wygrane pewnie z Wits University na wyjeździe 3-0. Wcześniej było kiepsko, jednak u siebie Santos zawsze grał dość dobrze i równo. Dzisiaj na pewno gospodarze zrobią wszystko by wygrać. Nie wiadomo czy w grę nie wejdą jakieś pieniądze, ale nie chce nic mówić, bo to bezpodstawne oskarżanie. Wierzę jednak, że Santos, który jest lepszym zespołem i gra u siebie, bardzo zmobilizowany wyjdzie na to spotkanie i zgarnie bardzo potrzebne 3 punkty. _________________________________________________ Kaizer Chiefs - Mpumalanga Black Aces | Typ: Kaizer Chiefs - Kurs: 1,40 Jak wcześniej wspomniałem 3. miejsce zajmuje aktualnie Kaizer Chiefs. Również bardzo potrzebuje zwycięstwa, a dzisiaj zagra z Mpumalanga Black Aces - zespołem, który najprawdopodobniej zagra w barażach o utrzymanie. Niezła ostatnia forma i mobilizacja powinna sprawić, że gospodarze łatwo dopiszą do swojego konta 3 punkty. _________________________________________________ Supersport Utd - Wits University | Typ: Supersport Utd - Kurs: 1,32 Do tego dokładam typ na spotkanie, w którym aktualny lider zmierzy się z jedną z najsłabszych zespołów w lidze. Jest to ostatni mecz Supersport Utd na własnym obiekcie. Co ciekawe właśnie w tym spotkaniu gospodarze mogą zapewnić sobie mistrzostwo kraju. Wystarczy wygrać. Stadion na pewno będzie pełen kibiców żądnych świętowania po bardzo udanym sezonie. Piłkarze są na pewno podnieceni, wyjdą na boisko i zrobią co do nich zależy. Kurs niski, ale oddający prawdopodobieństwo wejścia tego typu.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 24-02-2010 o 20:23 |
| | |
| | #222 |
Reputacja: 550 |
No to dzisiaj atakujemy RPA Kupon #88 Stawka: 60 zł Kurs: 1,60 EW: 96 zł _________________________________________________ Kupon #89 Stawka: 80 zł Kurs: 1,85 EW: 148 zł Przyznam, że liczyłem na to, iż ta liga jest bardziej przewidywalna, ale się myliłem no i stąd niezła wtopa
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 24-02-2010 o 20:23 |
| | |
| | #223 |
Reputacja: 550 | Anderlecht Bruksela - Athletic Bilbao | Typ: over 2,5 - Kurs: 2,00 Kurs oferowany w tym meczu na over 2,5 jest według mnie zdecydowanie zawyżony, dlatego też zdecydowałem się go zagrać. Wiele argumentów przemawia za tym typem. Oczywiście z góry wiadomo, że w tym meczu nie ma wyraźnego faworyta. Niby Bilbao gra w lepszej lidze, gdzie całkiem nieźle sobie radzi, potrafi nawiązać walkę z najlepszymi itd. Z drugiej jednak strony Anderlecht to zdecydowany lider Jupiler League, najlepszy team, który wygrywa praktycznie wszystko jak leci i ma bardzo dobry skład. Mecz powinien być zacięty i dość wyrównany, jednak stawiam na to, że kilka goli obejrzymy. Choćby dlatego, że w pierwszym meczu padł wynik 1-1 i teraz Athletic musi zaatakować. Goście prawdopodobnie wyjdą ofensywnym ustawieniem chcąc szybko zdobyć gola, który da im pewien komfort. Bilbao ma czym straszyć, w lidze zdobywa dość sporo goli, a Gabilondo czy Llorente są w formie. Ostatni mecz (wygrana 4-1 z Tenerife) na pewno dodał dodatkowej pewności siebie zawodnikom gości i wyjdą na dzisiejszy mecz bardzo zdeterminowani. Aby awansować muszą oni jednak spełnić podstawowy warunek: strzelić gola. Warto też wspomnieć, że obrona Bilbao nie stoi na najwyższym poziomie więc tutaj również upatruję szansy na błędy i gole ze strony przeciwnej. Anderlecht teoretycznie może zagrać na 0-0 i spokojnie zapewnić sobie awans. Nie wierzę jednak w to, że tak klasowy klub jak Bilbao sobie na to pozwoli. Walkę trzeba nawiązać. Poza tym trener gospodarzy raczej nie będzie stosował taktyki grania na remis. Szybciej strzelony gol i kontrola wyniku to bardziej prawdopodobna opcja. Forma strzelecka Anderlechtu jak zawsze dobra, Lukaku zachwyca, Boussoufa w gazie zatem myślę, że ze strony Anderlechtu również możemy liczyć na przynajmniej jednego gola. Pomimo dobrej gry z przodu gospodarze w ligowych meczach bardzo często tracą bramki, więc ataki gości powinny również znaleźć drogę do siatki. Troszkę wisi nade mną widmo wyniku 1-1, który wydaje się być dość prawdopodobny, jednak liczę na to, że oba zespoły będą chciały zakończyć sprawę w 90' i przyniesie to efekt w postaci kilku goli. _________________________________________________ Salzburg - Standard Liege | Typ: Salzburg - Kurs: 1,72 Po tym co Salzburg pokazał w pierwszym meczu jestem bardzo przekonany do tego typu. Wygrywając 2-0 co prawda dał sobie strzelić 3 gole, za co należy mu się nagana, ale mimo wszystko chcąc awansować dzisiaj gospodarze muszą wygrać. Skład i styl gry prezentowany przez Salzburg jest świetny, grają oni bardzo równo i powinni spokojnie pokonać Standard, który gra zupełnie przeciętnie. _________________________________________________ Prócz tych dwóch typów gram na over w meczu Galatasaray - Atletico Madryt. Przyczyna prosta: goście są w podobnej sytuacji jak Bilbao i muszą coś strzelić, a Galata się łatwo nie podda więc zapowiada się ciekawe widowisko, którego ozdobą powinny być przede wszystkim gole. Do tego dubelek Roma+Valencia. Po prostu nie wyobrażam sobie, żeby te zespoły nie wygrały swoich spotkań. Roma w Atenach była przynajmniej równorzędnym przeciwnikiem dla Panathinaikosu, więc u siebie ekipa, która gra ostatnio kapitalnie powinna pokazać swoją wyższość i spokojnie wygrać. Valencia zaliczyło ostatnio kilka wpadek, jednak myślę, że na mecz z Brugge będzie bardzo zmobilizowana i nie pozwoli sobie na kolejne słabe spotkanie. Zwycięstwo jest jak najbardziej w zasięgu i liczę na to, że się uda.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 25-02-2010 o 22:58 |
| | |
| | #224 |
Reputacja: 550 | Kupon #90 Stawka: 40 zł Kurs: 2,00 EW: 80 zł _________________________________________________ Kupon #91 Stawka: 80 zł Kurs: 1,72 EW: 137,60 zł _________________________________________________ Kupon #92 Stawka: 50 zł Kurs: 1,80 EW: 90 zł _________________________________________________ Kupon #93 Stawka: 100 zł Kurs: 1,85 EW: 185 zł Romę ciężko tu komentować... Nawet przy stanie 1-3 mieli jeszcze dużo dużo szans na wygranie 5-3 tego spotkania, ale bramkarz zagrał super no i ta nieskuteczność .. A jednak Salzburg też nie dał rady, szkoda, bo upatrywałem w nim czarnego konia LE
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 25-02-2010 o 22:58 |
| | |
| | #225 |
Reputacja: 550 | Schalke 04 - Borussia Dortmund | Typ: obie strzelą - Kurs: 2,00 Revierderby ! Czyli pojedynek Schalke 04 Gelsenkirchen - Borussia Dortmund. Oba miasta dzieli raptem 35km. Jest to jedno z najważniejszych spotkań ligowych dla obu ekip. Od początku tygodnia w całych Niemczech głośno mówi się właśnie o tym meczu. Kibice zapowiadają niesamowity doping i na pewno możemy liczyć na komplet. Organizatorzy boją się bójek i innych incydentów, dlatego powołali dodatkową liczbę funkcjonariuszy mających pilnować porządku. Mecz zapowiada się fascynująco. Cała otoczka sprawia, że atmosfera jest strasznie gorąca. Piłkarze dodatkowo podsycają ją swoimi komentarzami. Te wszystkie fakty "pozaboiskowe" sprawiają, że obie ekipy są bardzo zmobilizowane do zgarnięcia 3 punktów i walka będzie toczyć się o każdy metr boiska. Przejdźmy teraz do bardziej sportowych argumentów przemawiających za moim typem. Schalke to zespół bardzo dobrze spisujący się w tegorocznych rozgrywkach. W zasadzie cały czas może się włączyć do walki o mistrzostwo, więc każdy punkt jest na wagę złota. Gospodarze w praktycznie wszystkich meczach u siebie strzelili choćby jednego gola. Mobilizacja w ekipie jest niesamowita, tym bardziej, że w ostatnim meczu Schalke niespodziewanie doznało porażki z Wolfsburgiem (1-2). Są to derby i wszyscy oczekują zwycięstwa, dlatego nie widzę innej opcji jak zdobycie gola przez ten zespół. Mam nadzieję, że tercet Kuranyi - Farfan - Sanchez spokojnie poradzi sobie z tym zadaniem. Dodatkowo warto zwrócić uwagę, że Borussia nie należy do najlepiej broniących drużyn. W tym sezonie goście stracili aż 30 goli. Pomimo słabej gry w defensywie ekipa przyjezdnych w 21 meczach (na 23) strzelała choćby jednego gola. Co ciekawe w meczach wyjazdowych statystyka ta prezentuje się jeszcze lepiej - 11/11 . Dortmund to ekipa grająca bardzo ofensywnie, co potwierdza chociażby ostatnie zwycięstwo 4-1 nad Hannoverem. Wynik nie oddawał jednak gry obu zespołów. Borussia stworzyła tyle sytuacji podbramkowych, że spokojnie mogła zdobyć nawet 7-8 goli. Jak zatem widać stwarzanie okazji do zdobycia gola nie sprawia trudności podopiecznym Jurgena Kloppa. Liczę na skuteczność takich piłkarzy jak Valdez i Zidan. Jeżeli chodzi o osłabienia to najważniejszymi w ekipie gospodarzy są braki takich zawodników jak: Christian Pander, Jermaine Jones czy Levan Kenia. Borussia wystąpi bez: Tingi, Rangelova i Feulnera. Największym problemem może być jednak brak Lucasa Barriosa - najlepszego strzelca gości. Na szczęście ma go kto jednak zastąpić. Ładne widowisko, nieustępliwa walka i wynik 2-1 dla Schalke Jeżeli chodzi o kurs, tak rzeczywiście komuś się pomyliło... Ale nie mi tylko oddsmakerom Unibetu... Typowy value i naprawdę warto zagrać. _________________________________________________ Kupon #94 Stawka: 70 zł Kurs: 2,00 EW: 140 zł _________________________________________________ Dokładam też typ z rodzimej ligi. bardzo ładnie został on opisany przez Haua ->> TUTAJ Kupon #95 Stawka: 30 zł Kurs: 2,25 EW: 67,50 zł Nawet DW wszedł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 27-02-2010 o 00:17 |
| | |
| | #226 |
Jak wszyscy to wszyscy... Kanada dzisiaj wygrać musi, kurs słaby, ale wejść po prostu musi (no dobra: 99% Kupon #96 Stawka: 50 zł Kurs: 2,02 EW: 101 zł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 27-02-2010 o 12:20 |
| | |
| | #227 |
| Dołączył: 15.04.2006 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 2 |
Grali słabo, można powiedzieć ze nawet bardzo słabo. Widac jeszcze brak zgrania druzyny, zero pomysłu na gre, wszystko szarpane i czytelne. Nawet w przewadze nie iskrzyli, co gorsza kontra lechii powinna zakonczyc sie golem... Lechia na wlasne zyczenie nei wywiozla z wodzislawia 3 pkt
|
| | |
| | #228 |
Reputacja: 550 | ~czarodz1ej Dzięki, przynajmniej się nie wkurzam, że mieli przewagę, a nie wygrali _________________________________________________ Chelsea Londyn - Manchester City | Typ: over 2,5 - Kurs: 1,75 Hit kolejki w Londynie już o 13.45 . Cała Anglia będzie patrzeć na Stamford Bridge, gdzie przyjedzie Manchester City. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie nie tylko ze względu na walory sportowe obu zespołów. Dodatkowego smaczku dodaje fakt, że naprzeciwko siebie staną John Terry i Wayne Bridge. Kto choć troszkę interesuje się wydarzeniami pozaboiskowymi wie, że JT jest autorem skandalu, o którym ostatnio mówi się bardzo wiele. Sypiał on z francuską modelką - Vanessą Peroncell - która przez 3 lata była związana z WB i miała z nim dziecko. Obaj panowie za sobą nie przepadają. Atmosferę wrogości da się chyba odczuć w obu drużynach. Chelsea ma coś do udowodnienia, bo w ostatnim meczu w grudniu uległa MC 1-2. Ciężko wskazać jednoznacznego faworyta. Ja zdecydowałem się zagrać over 2,5. Dlaczego? Pierwszy argument w zasadzie już się pojawił. Obie drużyny są dumne i nie odpuszczą. Zapowiada się walka o każdy metr boiska. Takie mecze przynoszą często wiele bramek. Poza tym zarówno Chelsea jak i Manchester City w ostatnim czasie nie prezentują się cudownie. Londyńczycy zaliczyli w ostatnim czasie porażkę z Evertonem na Goodison Park, a w środę ulegli w LM Interowi 1-2. Na pewno morale w drużynie nie są za wysokie, a mecz z MC może być dobrą okazją do poprawienia ich. Co do gości, wiele krwi w ostatnim czasie napsuł im zespół Stoke. Tylko remis w lidze i porażka aż 1-3 w FA Cup sprawiły, że ostatnia forma Manchesteru nie prezentuje się zbyt okazale. Jednak na mecz z Chelsea mobilizacja z pewnością będzie ogromna i wierzę w to, że goście będą w stanie stawić czoła wielkiej Chelsea. Dołóżmy do tego fakt, że gospodarze na swoim stadionie notują bilans 12-1-0, strzelają średnio 3 gole na mecz, a w całym sezonie tylko w jednym spotkaniu nie potrafili przełamać defensywy rywali. Na niekorzyść działa fakt, że na Stamford Bridge bardzo dobrze funkcjonuje zazwyczaj obrona Chelsea. Jednak w dzisiejszym meczu ta formacja nie powinna stać na najwyższym poziomie, ale o tym zaraz. Wyjazdowa forma City nie prezentuje się dobrze (3-6-4), ale goście w większości swoich spotkań również zdobywali bramki. Ważną rolę mogą również odegrać osłabienia w obu ekipach: Jak wspomniałem Chelsea ma nie lada problem z obroną. Jak wiemy w meczu z Interem kontuzji nabawił się Petr Cech i nie będzie on grał przez około miesiąc. Jego miejsce zajmie Hilario, który nie jest już tak pewnym punktem zespołu. Poza tym kontuzjowani są Ashley Cole, Yury Zhirkov, Michael Essien, Jose Bosingwa i Deco. Wobec tych braków niewykluczone, że w roli bocznego pomocnika zobaczymy Florenta Maloude (nominalnego skrzydłowego). Liczę na to, że obrona nie ustrzegnie się błędów. Formacja ofensywna wygląda oczywiście kapitalnie i 2 gole to jak dla mnie minimum. Manchester City zagra w zasadzie bez Patrice'a Vieiry i Emmanuela Adebayora. Nieco martwić może brak szczególnie tego drugiego, kt óry po obejrzeniu czerwonej kartki w meczu ze Stoke musi pauzować 3 lub (jak inne źródła podają) 4 mecze. Mimo to zdolny do gry i rządny bramek jest Carlos Teves, który wrócił z Argentyny. Poza nim City dysponuje takimi piłkarzami jak Santa Cruz czy Bellamy, dlatego siła rażenia gości wciąż pozostaje ogromna. Liczę na dobre widowisko, wiele okazji z obu stron. To nie powinny być piłkarskie szachy. Otwarta gra i 3-1 dla Chelsea to mój typ _________________________________________________ Birmingham - Wigan | Typ: 1 - Kurs: 1,90 Birmingham jest w tym sezonie po prostu zdecydowanie lepszym zespołem. Po ostatnich dwóch porażkach ligowych nadarza się dobra okazja do powrotu na dobrą drogę. W tej chwili Birmingham zajmuje dobrą 10. pozycję i teoretycznie wciąż może walczyć o europejskie puchary. Jednak aby to osiągnąć musi zacząć konkretnie zdobywać punkty. Dzisiaj zmierzy się z zespołem, który traci strasznie dużo goli. Wystarczy spojrzeć na statystykę: 52/26 = 2 gole na mecz... na wyjeździe statystyka ta prezentuje się jeszcze ciekawiej - 2,62 gola na mecz! Defensywa to ogromny problem Wigan, które w tym sezonie walczy jedynie o utrzymanie. Goście nie potrafili wygrać meczu od połowy stycznia, kiedy pokonali Wolverhampton. Generalnie obserwując grę Wigan da się zauważyć pewną zależność: Cały czas gra na dość równym, niskim poziomie, a zdarzają się przebłyski. Ciężko powiedzieć, czy dzisiaj będziemy oglądać taki "przebłysk", wydaje mi się, że nie bo Birmingham to poukładana drużyna, która potrafi narzucić swój styl gry. Obie ekipy dysponują praktycznie najsilniejszym składem. Obrona gospodarzy prezentuje się bardzo solidnie, a atak Wigan troszkę kuleje, dlatego śmiem twierdzić, że dzisiaj goście nie zdobędą gola, a Birmingham powinno stworzyć kilka dobrych okazji, a świetnie dysponowani Benitez czy Jerome będą w stanie je wykorzystać. _________________________________________________ Burnley - Portsmouth | Typ: 1 - Kurs: 1,90 Krótko: Jest to jedna z ostatnich szans dla gospodarzy na powalczenie o utrzymanie. Forma ostatnio fatalna, ale mimo wszystko gdzieś tam jest jeszcze to Burnley, które na początku sezonu notowało serię 4 zwycięstw pod rząd na własnym obiekcie. Wydaje mi się, że mobilizacja w ekipie gospodarzy jest ogromna i dzisiaj zrobią wszystko aby zdobyć 3 pkt. Co powiedzieć o Portsmouth..? Masakra. Nie dość, że zespół w tym sezonie grał fatalnie, to wczoraj wszedł pod rządy administracji i nie ma w zasadzie jednoznacznego właściciela. Jeszcze gorsza wiadomość jest taka, że w związku z tym klubowi odjęto 9 pkt. w ligowej tabeli.... Portsmouth ma w tej chwili na koncie 7 oczek! Wniosek: Hello Championship. Wkrótce powinna się rozpocząć wyprzedaż największych gwiazd, bo sytuacja finansowa po prostu katastrofalna. Przypuszczam, że piłkarze nie mają zupełnie woli walki i będą teraz przegrywać seryjnie... Wszystko rozpocznie się dzisiaj od meczu z Burnley, które wie o całej sytuacji i będzie chciało to bezlitośnie wykorzystać. Przykre, ale powinno dać zarobić
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 28-02-2010 o 11:09 |
| | |
| | #229 |
Reputacja: 550 | Kupon #97 Stawka: 60 zł Kurs: 1,75 EW: 105 zł _________________________________________________ Kupon #98 Stawka: 50 zł Kurs: 1,90 EW: 95 zł _________________________________________________ Kupon #99 Stawka: 40 zł Kurs: 1,90 EW: 76 zł _________________________________________________ Kupon #100 Stawka: 50 zł Kurs: 3,50 EW: 175 zł Zdecydowałem się na takie małe AKO, które wydaje mi się również bardzo prawdopodobne. Chelsea opisałem wcześniej, Real i Barca powinny pójść na całość i zgarnąć spokojnie 3 pkt. Nieco boję się o Eintracht, bo jest w bardzo dobrej formie, ale jednak Stuttgart powinien sobie poradzić po tym co pokazali w LM i w ostatnim spotkaniu z Koln liczę na skromne zwycięstwo. Goście na pewno nie odpuszczą, ale zawsze niespodzianek sprawiać nie mogą. Stuttgart musi kontynuować serię zwycięstw jeśli chce jeszcze powalczyć chociaż o LE. Na dzisiaj jeszcze coś takiego, bo szkoda meczów: Kupon #101 Stawka: 60 zł Kurs: 1,98 EW: 118,80 zł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 28-02-2010 o 02:13 |
| | |
| | #230 |
Rozkminy na dzisiaj Liverpool - Blackburn | Typ: Liverpool - Kurs: 1,35 Szczerze mówiąc kurs jak na to spotkanie nie jest najniższy. Do składu gospodarzy ma wrócić Torres. Poza tym sytuacja podopiecznych Beniteza jest taka, że po prostu trzeba wygrywać. 4. miejsce cały czas w zasięgu. Dzisiaj jest dobra okazja do dopisania na swoje konto 3 punktów. Anglicy spokojnie przeszli do kolejnej fazy pokonując dwukrotnie Unireę Urziceni. Ostatnie dwa ligowe mecze to porażka na Emirates 0-1 i remis z Manchesterem City również na ich terenie. Niezłe wyniki, ale najwyższy czas na zwycięstwo. Blackburn kiepsko spisuje się na wyjeździe więc dzisiaj Liverpool naprawdę nie powinien mieć problemów ze zgarnięciem 3 punktów. Więcej możecie poczytać tutaj _________________________________________________ Genoa - Bologna | Typ: Genoa - Kurs: 1,65 Genoa to zespół kapitalnie grający na swoim stadionie. Bilans 9-3-1 robi naprawdę wrażenie. Ten zespół od zeszłego sezonu jest budowany bardzo dobrze, gra ładnie, ofensywnie co zapewni dość wysokie miejsce. Co prawda na chwilę obecną Genoa jest na 9. miejsce, ale do 4. Juventusu ma tylko 3 punkty straty. W czołówce jest zatem bardzo ciasno i każde punkty są bardzo istotne. W poprzednim spotkaniu gospodarze zagrali kapitalnie rozbijając Udinese aż 3-0. Lekkim osłabieniem może być brak Aquafresci, jego występ jest niepewny. Zabraknie na pewno Juricia i Palladino, ale Genoa i tak ma czym straszyć. W formie są przecież Sculi czy Palacio. Formacja środkowa również bardzo silnie obsadzona. Wydaje się, że gospodarze powinni odnieść kolejne zwycięstwo. Sytuacja kadrowa Bologny tylko może im to ułatwić. Największym osłabieniem będzie bram Marco Di Vaio. poza nim goście wystąpią bez takich piłkarzy jak: Pisanu, Mutarelli, Raggio i Modesto. Są to spore osłabienia. W ostatnim czasie przyjezdni grali całkiem nieźle, jednak ich forma wyjazdowa oraz gra w ataku wciąż pozostawia wiele do życzenia. Na daną chwilę grunt pod nogami piłkarzy goście jeszcze się nie pali, także nie spodziewam się jakiejś gigantycznej mobilizacji. Wszystko zweryfikuje boisko, ale wydaje mi się, że po takim kursie granie na gospodarzy jest jak najbardziej rozsądnym posunięciem.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 28-02-2010 o 20:40 |
| | |
| | #231 |
Reputacja: 550 | Kupon #102 Stawka: 50 zł Kurs: 2,23 EW: 111,50 zł _________________________________________________ Po przeczytaniu kilku analiz zdecydowałem się też na zagranie takiego kuponu: Kupon #103 Stawka: 30 zł Kurs: 2,35 EW: 70,50 zł _________________________________________________ Kupon #104 Stawka: 150 zł Kurs: 1,45 EW: 217,50 zł Znowu na koniec miesiąca zachowałem się jak totalny amator. _________________________________________________ Kupon #105 Stawka: 181 zł Kurs: 2,23 EW: 403,63 zł Jednak się nie udało, trudno. Musze ponieść konsekwencję debilnych decyzji. Mam kilka założeń na marzec. Oby się udało je zrealizować to będzie dobrze
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 01-03-2010 o 08:09 |
| | |
| | #232 |
Reputacja: 550 | Luty 2010': 01.02.10 - 28.02.10 Podane Kupony - 46 Trafione Kupony - 22 (47,83%) Zwroty - 1 Podane Typy - 71 Trafione Typy - 44 (61,97%) Zwroty - 1 Zainwestowane: 2 781,00 zł Wygrane: 2 516,80 zł Bilans: -264,20 zł YIELD: -9,50% _________________________________________________ Cały temat: 17.04.09 - 28.02.10 Podane Kupony - 175 Trafione Kupony - 95 (42,99%) Zwroty - 4 Podane Typy - 285 Trafione Typy - 153 (53,68%) Zwroty - 4 Zainwestowane: 16 411,00 zł Wygrane: 15 547,30 zł Bilans: -863,70 zł YIELD: -5,26% Ciężko tutaj mówić o pozytywach, ale jednak znalazłem kilka 1. Poprawiona skuteczność 2. Zdecydowanie mniej typów/kuponów 3. Cały miesiąc dobry, tylko 3-4 kupony zagrane na chama, nieprzeanalizowane spowodowały, że wynik jest jaki jest. Nowy miesiąc zaczyna się dobrze, mam nadzieję, że w końcu będzie na poziomie.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 01-03-2010 o 22:15 |
| | |
| | #233 |
Reputacja: 550 | Metz - Le Havre | Typ: under 2,5 - Kurs: 1,55 W zasadzie wszystko przemawia w tym meczu za underem. Po pierwsze fakt, że obie drużyny nie należą do najbardziej bramkostrzelnych. Po 25 kolejkach średnia tych zespołów wynosi ~1,2. Co ciekawe również oba zespoły mogą się pochwalić jednymi z najlepszych formacji defensywnych w lidze. Ogólny wniosek jest taki, że Metz i Le Havre to jedne z najbardziej underowych drużyn w jednej z najbardziej underowych lig. Śledząc dotychczasowe wyniki Metz gospodarzy łatwo zauważyć, że przede wszystkim liczy się dla nich defensywa. Gra na zero z tyłu i 1-2 gole zdobyte to podstawa taktyki tego zespołu. Póki co daje to świetne efekty: Metz znajduje się na 3. pozycji w ligowej tabeli i ma bardzo realne szanse na awans do Ligue 1. Le Havre jest w nieco gorszej sytuacji, bo okupuje 6. pozycję i ma już lekką stratę do miejsca premiowanego przejściem do najwyższej klasy rozgrywkowej. Poza tym ostatnie wyniki tej drużyny nie napawają optymizmem. Goście w poprzednich 5 spotkaniach wygrali tylko raz, grali kiepsko i nieskutecznie. Taka sytuacja stawia w roli faworyta Metz, ale wydaje mi się, że oba zespoły wyjdą dzisiaj na murawę z przekonaniem o tym, że nie ma sensu szarżować. Piłkarskie szachy, uważna gra w defensywie i sporadyczne akcje z przodu. Tak powinien się toczyć ten mecz. Jeżeli istotnie tak będzie, under jest bardzo prawdopodobny, co zresztą odzwierciedla kurs. _________________________________________________ Veendam - FC Eindhoven | Typ: X2 - Kurs: 1,46 Kurs na Eindhoven mocno leci w dół. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że buki przesadziły ustalając go na początku. Eindhoven jest bardzo zdeterminowane do zwycięstwa. Podobno w ostatnim meczu trener dał odpocząć kilku piłkarzom, aby jak najlepiej przygotować się na to zaległe spotkanie z Veendam. Obie ekipy miały bardzo mało odpoczynku, bowiem w piątek rozegrały swoje ostatnie mecze. Być może to pokerowe zagranie managera goście okaże się strzałem w 10? Zwróćmy uwagę na same statystyki. W tej chwili Veendam znajduje się 2 pozycję wyżej od Eindhoven, ale różnica wynosi tylko 3 punkty. Ostatnia forma gospodarzy pozostawia wiele do życzenia, bowiem w 4 meczach zdobyli tylko 2 punkty. Warto jednak zaznaczyć, że wszystkie rozegrali na wyjeździe. Nie jest to zatem katastrofa, ale nie ma czym się chwalić. Ogólnie u siebie Veendam prezentuje się średnio (4-5-1) . Eindhoven dzięki kapitalnej serii 6 zwycięstw z rzędu może się czuć praktycznie bezpiecznie i pewnie. Co prawda ostatnie dwa mecze to porażki odpowiednio 0-1 ze Zwolle i 1-3 z Omniworld. 3 porażka z rzędu raczej nie wchodzi w grę. Warto zauważyć, że goście notują w tej chwili serię 17 spotkań bez remisu ! Dzisiaj zastanawiałem się nad tą opcją, ale jednak X2 wydaje mi się zdecydowanie pewniejsze. Odpowiednia determinacja i niezła forma powinny pozwolić Eindhoven na skuteczną o zwycięstwo. Nie wykluczam takiej opcji, jednak skłaniam się ku remisowi. _________________________________________________ Kupon #106 Stawka: 50 zł Kurs: 2,26 EW: 113 zł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 03-03-2010 o 15:49 |
| | |
| | #234 |
Dzisiaj nie dam niestety rady za dużo napisać. Co do meczu Niemcy - Argentyna wydaje mi się, że będzie to dość wyrównany pojedynek. W ekipie gospodarzy ma wystąpić kilku młodych zawodników, którzy kapitalnie spisują się w Bundeslidze, m.in. Thomas Mueller cz Toni Kroos. Do tego Cacau - snajper, który ostatnio gra kapitalnie. Wydaje mi się, że Niemcy zrobią wszystko, aby się pokazać i wyjdą na boisko bardzo zdeterminowani. Argentyna wiadomo, jak zawsze groźna, super skład, Messi i spółka również powinna zdobyć gola, co nasuwa typ obie strzelą lub over 2,5. Zdecydowałem się na ten pierwszy. Włochy - Kamerun. Spotkanie zostanie rozegrane w Monako. Goście z Afryki nie zachwycili w niedawno rozgrywanym PNA. Włosi zagrają w dość ciekawym składzie złożonym przede wszystkim z zawodników występujących na co dzień w Serie A. Z przodu ma zagrać Boriello - genialny chłopak z Milanu. Przy nim Di Natale - również znakomity snajper. Dla wielu piłkarzy gospodarzy będzie to jedna z ostatnich szans na zaskarbienie sobie uznania trenera na tyle, aby zabrał ich do RPA na MŚ. Włosi powinni wygrać to spotkanie, zawsze są bardzo mocni, a kurs tylko zachęca. _________________________________________________ Kupon #107 Stawka: 40 zł Kurs: 1,70 EW: 68 zł _________________________________________________ Kupon #108 Stawka: 30 zł Kurs: 1,95 EW: 58,50 zł Stawka adekwatna do pewności, w końcu to towarzyskie mecze
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 03-03-2010 o 22:41 |
| | |
| | #235 |
Reputacja: 550 | Kupon #109 Stawka: 50 zł Kurs: 1,60 EW: 80 zł e: Wracamy po lekkiej przerwie spowodowanej sprawami osobistymi do analizowania i typowania
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 09-03-2010 o 12:56 |
| | |
| | #236 |
Reputacja: 550 | Portsmouth - Birmingham | Typ: 1 - Kurs: 2,25 Na Fratton Park dojdzie do ciekawego spotkania. Portsmouth, które pomimo naprawdę ciężkiej sytuacji wciąż walczy o utrzymanie podejmie dobrze spisujący się w tym sezonie zespół Birmingham. Matematycznym faworytem powinni być goście, którzy mają zdecydowanie więcej punktów na koncie, lepszy bilans bramkowy i aktualną formę. Jednak akurat w tym przypadku stwierdzenie, że liczby nie grają jest jak najbardziej na miejscu. Portsmouth, które jest aktualnie na ostatniej pozycji ma na koncie 19 pkt. Nie jest to jeszcze tak fatalny wynik. Jednak należy wziąć poprawkę: klubowi zostanie odjęte 9 punktów za przejście pod rządy administracji. W takiej sytuacji zespół może być już praktycznie pewny degradacji, ale... Wszyscy zapewniają, że wciąż będą walczyć o utrzymanie. Najważniejszym celem powinien być krajowy puchar, jednak piłkarze zapewniają, że nie złożyli jeszcze broni w rozgrywkach Premier League. Zacytuję tutaj wypowiedzi dwóch piłkarzy: Angelos Basinas: "Nadal będziemy ciężko walczyć i zrobić więcej niż można. Zawsze staramy się z całych sił i chcemy wygrywać. Fani są bardzo ważni. Portsmouth ma najlepszych kibiców, bo oni kochają klub i wspierają go w każdej sytuacji." Hermann Hreidarsson: "To co zrobiliśmy w kilku ostatnich meczach było znakomite. Jestem realistą. Ciężko będzie się utrzymać, ale ciągle jest to możliwe. Naprawdę byłoby świetnie, gdyby nie odjęto nam tych 9 punktów" www.PortsmouthFC.pl Szczególnie zaciekawiła mnie wypowiedź Islandczyka. Czy odjęcie 9 punktów nie jest jeszcze pewne? Szczerze mówiąc nie wiem, ale na pewno piłkarze Portsmouth będą walczyć o każdy metr boiska. Niedawne spotkanie właśnie z Birmingham w środku tygodnia (FA Cup) pokazało, że determinacja i umiejętności są ogromne. Pompey wygrali 2-0 (dwa gole Piquionne) Co do gości, jest to poukładany klub, grający równo i nieźle. W tej chwili z dorobkiem 40 punktów Birmingham plasuje się na 9. pozycji. O miejsce w EP będzie ciężko, spadek niemożliwy. Taka sytuacja skłoniła Alexa McLeish'a do wystawienia w tym meczu kilku rezerwowych zawodników. Będzie to dodatkowy bodziec do wysiłku i ułatwienie dla gospodarzy. Trener Birmingham stwierdził, że da szansę zmiennikom, ponieważ wszyscy zawodnicy z podstawy czują już ten sezon w nogach, a niektórzy mają już swoje lata. Ciężko powiedzieć, kto zagra, a kto nie; jedno jest pewne: Niezłomna dotąd defensywa gości może tym razem zawieść. Liczę na ogromne zaangażowanie ze strony gospodarzy i zdobycie 3 punktów, które dadzą wiarę w to, że być może coś jeszcze uda się zrobić w tym sezonie.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 10-03-2010 o 17:14 |
| | |
| | #237 |
Reputacja: 550 | Kupon #110 Stawka: 50 zł Kurs: 2,25 EW: 112,5 zł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 10-03-2010 o 17:13 |
| | |
| | #238 |
Reputacja: 550 | Kupon #111 Stawka: 70 zł Kurs: 2,66 EW: 186,2 zł
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 11-03-2010 o 15:23 |
| | |
| | #239 |
Reputacja: 550 | Kupon #112 Stawka: 50 zł Kurs: 3,14 EW: 157 zł Wiadomo, że Marsylia jest silna, ale Benfica gra kapitalny futbol. Niesamowita siła ofensywna, zgranie i chęć do gry sprawiają, że portugalski zespół jest według mnie jednym z głównych kandydatów do zwycięstwa w całym turnieju. Oczywiście Francuzi nie odpuszczą, jednak co najmniej 1-bramkowa zaliczka przed rewanżem to minimum dla gospodarzy. Benfica powinna dzisiaj wygrać, kurs tylko zachęca. Co do Panathinaikosu przyznam się, że stawiam na nich, bo zaimponowali mi grą w Rzymie, gdzie roznieśli Romę, która grała mimo wszystko dobrze. Standard co prawda nie przegrał w Salzburgu, jednak nie zrobił na mnie wrażenia w tamtym meczu. Koniczynki nastawiają się na zwycięstwo i pewną zaliczkę w dzisiejszym meczu. Powinno im się udać.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 12-03-2010 o 13:41 |
| | |
| | #240 |
Reputacja: 550 | Kupon #113 Stawka: 50 zł Kurs: 4,88 EW: 244 zł Ostatnio mizernie mi to idzie, ale w weekend przyłożę się do analizy, może uda się trochę wyciągnąć
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 13-03-2010 o 09:29 |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy analizowane przez Rasta_ | rAsta_ | Kupony ze Statystykami | 4 | 09-04-2010 15:56 |
| Tylko Analizowane Typy... | leon92mielonka | Kupony ze Statystykami | 44 | 24-10-2009 10:53 |
| Przemyślane typy by LeON | leon92mielonka | Kupony ze Statystykami | 109 | 09-10-2009 17:52 |
| typy by LeON | leon92mielonka | Kupony | 14 | 14-03-2009 12:48 |
| ..::Typy by Wuja Leon Kameleon::.. | Wuja Leon Kameleon | Kupony | 6 | 03-01-2007 15:41 |