![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #401 |
| Znawca Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Międzychód
Reputacja: 550 | Lipiec pod znakiem Słońca i pomarańczy Zaczynamy go po amatorsku, od mocnego uderzenia stawkowego Kupon #1 | #346 Anorthosis Famagusta - FC Banants | Typ: 1 - 1,20 Šibenik - Sliema Wanderers | Typ: 1 - 1,03 Zestaponi - Faetano| Typ: 1 - 1,05 Randers - Dudelange | Typ: 1 - 1,05 Kalmar - EB/Streymur | Typ: 1 - 1,05 Stawka: 10j Kurs: 1,43 EW: 14,3j Kupon #2 | #347 Vard Haugesund - Stavanger | Typ: 1 - 1,30 Rabotnicki - Lusitanos | Typ: 1 - 1,18 Stawka: 15j Kurs: 1,53 EW: 22,95j Ale jest też już zagranie w stylu bardziej doświadczonego typera. Kupon #3 | #348 Shakhter Karagandy - Ruch Chorzów | Typ: X - 3,20 Stawka: 4j Kurs: 3,20 EW: 12,8j Powrót do poprzedniej strony z argumentacją Kursiwo 1,03 iście genialnie zabrało mi pieniążki
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 01-07-2010 o 20:27 |
| | |
| | #402 |
| Dołączył: 28.02.2009 Skąd: Emigracja
|
Podoba mi się twój typ Shakhter Karagandy - Ruch Chorzów sam o tym myślałem i jest bardzo prawdopodobne że ten remis wejdzie. Tylko jeśli się nie mylę to Bronowicki nawet nie poleciał do Kazachstanu bo Ruch nie zdążył zgłosić tego zawodnika do rozgrywek. Stan boiska, długa podróż no i straszny upał może skutecznie odebrać chęć zawodnikom z Chorzowa. Jeśli Ruchowi uda się wywieść 1 punkt z Kazachstanu to przed spotkaniem na własnym terenie będzie w bardzo komfortowej sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia zwłaszcza w tym typie bo sam mam go zamiar zagrać |
| | |
| | #403 |
| Dołączył: 26.06.2010
Reputacja: 4 |
Ja tez sie zastanawialem nad remisem , ale sporobwalem zaryzykowac , przekonowalo mnie do tego to ze z 5 meczy w europejskich pucharach polska druzyna 5 razy wygrala z druzyna kazachstanska , warto tez posluchac statystyk |
| | |
| | #404 |
Reputacja: 550 |
Co tu można dzisiaj wymyślić... Nie ulega wątpliwości, że najfajniej byłoby postawić na MŚ, ale niestety im dalsza faza tym trudniej cokolwiek rozsądnego i w miarę pewnego obstawić. W sumie kilka kuponów, na które mocny wpływ mają dzisiejsze mecze, podałem w ramach długoterminówek. Jednak dzisiaj też za małą stawkę coś spróbuję wytropić. Brazylia - Holandia | Typ: over 2,5 - Kurs: 2,20 Krótko. Liczę na to, że mecz będzie otwarty. Jeśli obejrzymy piłkarskie szachy i grę z dużym respektem, to pewnie się skończy na niskim zwycięstwie, albo remisie. Holendrzy zapowiadają, że zagrają bardziej otwartą piłkę, na co ma pozwolić Brazylia. Oczywiście mam świadomość, że to lanie wody, ale żeby chociaż po części się sprawdziło. Holandia dotąd w każdym meczu trafiła choćby raz do bramki rywali. Tymczasem Canarinhos to wiadomo, super zespół, który nie powinien mieć problemów ze strzeleniem gola. Podstawa to otwarty mecz. Urugwaj - Ghana | Typ: Urugwaj - Kurs: 2,08 Przeglądając różne fora zauważyłem, że wiele osób lekceważy nieco Ghanę, skazując ją na pożarcie. Ja oczywiście jestem odmiennego zdania. Wiem, że zespół z Afryki jest silny i zdeterminowany do zwycięstwa, ale mimo wszystko w tym turnieju nie prezentuje się tak dobrze, jak Urugwaj. Zgodnie z planem atak Suarez - Forlan szaleje, do tego jest wspierany przez naprawdę silną linię pomocy. Generalnie cały zespół wygląda dobrze. Poszczególne mecze tylko to udowodniły. Myślę, że nie będzie to jakieś porywające widowisko, no może w końcówce. Urugwaj swoim dobrym zorganizowaniem i konsekwentną grą przemknie się do półfinału. Djokovic - Berdych | Typ: powyżej 9,5 gemów w pierwszym secie - Kurs: 1,55 Przeczytałem wiele analiz, z których wynikały bardzo różne rzeczy. Albo stawianie na Djokovica, bo jest lepszy, ma lepszy bilans H2H i lepiej serwuje, za to Berdych ma lepszą kondycję, gra agresywnie, co może przeszkadzać Serbowi i takie tam. Myślę, że prawda leży pośrodku i nikt łatwo nie odda swojego zagrania, tym bardziej w pierwszym secie, w którym obaj będą mieć bardzo dużo sił. Kursik całkiem mnie zadowala. Wystarczy 6-4. Czasem jedno złamanie może pokrzyżować ten plan i się skończy 6-3, ale myślę, że nie będzie o to łatwo. Real Salt Lake - New England Evolution | Typ: Real Salt Lake - Kurs: 1,55 Mecz w nocy o 4:00. Gospodarze grają obecnie wybornie. Zajmują drugie miejsce w konferencji zachodniej, ustępują miejsca tylko LA Galaxy. Na własnym terenie nie przegrali od ponad roku! W tej chwili mają bardzo dobrą passę, wszystko im wychodzi i dziś podejdą w bardzo dobrych nastrojach do meczu z NE. Zespół gości gra kiepsko, w tym sezonie zgromadził dotąd jedynie 11 punktów. Ostatnie 5 spotkań to bilans 1-1-3. Do tego z RPA wraca Robert Findley (RSL), który reprezentował swój kraj na mundialu. Zagrał on we wszystkich meczach reprezentacji i jest prawdziwą gwiazdą swojej drużyny. W zeszłym sezonie zdobył 15 goli. Na pewno przyniesie pożytek ekipie RSL. Wszystkie te argumenty składają się na fakt, że stawiam na gospodarzy.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 02-07-2010 o 11:16 |
| | |
| | #405 |
Reputacja: 550 | Kupon #4 | #349 | #53 MŚ Brazylia - Holandia | Typ: over 2,5 - 2,20 Stawka: 5j Kurs: 2,20 EW: 11j Kupon #5 | #350 | #54 MŚ Urugwaj - Ghana | Typ: 1 - 2,08 Stawka: 5j Kurs: 2,08 EW: 10,4j Kupon #6 | #351 Djokovic - Berdych | Typ: over 9,5 gema w 1. secie - 1,55 Real Salt Lake - New England Evolution | Typ: 1 - 1,55 Stawka: 7j Kurs: 2,40 EW: 16,8j Niestety Djoko nie sprostał, potem być może zafunduje jeszcze jeden kupon z RSL. Wcześniej jednak trzeba znaleźć coś do pary no i oczywiście obejrzeć mecz No i szkoda, że nie skontrowałem, bo weszło i to wspaniale (5:0), ale co tam ^^
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 03-07-2010 o 11:50 |
| | |
| | #406 |
Na początek mundial: Paragwaj - Hiszpania | Typ: Hiszpania - Kurs: 1,45 Myślę, że przewaga Europejczyków jest na tyle duża, że spokojnie powinni pokonać Paragwaj. Oczywiście mecz nie będzie należał do najłatwiejszych, taka już faza. Jednak myślę, że po końcowym gwizdku bez potrzeby dogrywania się Hiszpania będzie się cieszyć z awansu do półfinału. Argentyna - Niemcy | Typ: over 2,5 - Kurs: 1,95 Wczoraj overek ładnie wszedł, dzisiaj też myślę, że dość szybko jakiś gol padnie i zobaczymy wspaniałe widowisko z kilkoma golami. Sercem jestem jak najbardziej za Argentyną. I europejska piłka: Mariehamn - Lahti | Typ: Mariehamn - Kurs: 1,85 Obie drużyny to outsiderzy ligi. W tej chwili okupują dwie ostatnie pozycje. Co ciekawe Lahti na wyjeździe radzi sobie lepiej niż u siebie. Mimo to nie jest to cudowna forma. Generalnie goście nie wygrali od 9 spotkań. Myślę, że może to być wyrównany mecz, ale na korzyść Mariehamn przemawiają nieobecności w obu drużynach: Gospodarze bez Mate Dujilo (podstawowy obrońca) i Willhelm Ingves (napastnik). Nie jest to tragiczne osłabienie, jedynie brak chorwackiego defensora może być widoczny, ale zastąpi go Langbacka, który jest żelaznym rezerwowym. Goście bez: Ibrahima Kose (napastnik, raczej rezerwowy), Jarko Vartto'a (podstawowy pomocnik, podpora pomocy, zagrał we wszystkich meczach), Jukki Vanninena (również podstawowy pomocni), Mohameda Fofana (j. w.), Kalle Eeroli (podstawowy obrońca). Osłabienia w zespole gości znacznie większe i bardziej znaczące. Jestem przekonany, że Mariehamn będzie w stanie wygrać ten mecz. Do tego dorzucam Rosenborg (-1) - Kurs: 1,52
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 04-07-2010 o 13:49 |
| | |
| | #407 |
Reputacja: 550 | Kupon #7 | #352 | #55 MŚ Argentyna - Niemcy | Typ: over 2,5 - 1,95 Stawka: 5j Kurs: 1,95 EW: 9,75j Kupon #8 | #353 | #54 MŚ Hiszpania - Paragwaj | Typ: 1 - 1,45 Stawka: 11j Kurs: 1,45 EW: 15,95j Kupon #9 | #354 Mariehamn - Lahti | Typ: 1 - 1,85 Rosenborg - Sandefjord | Typ: 1 (-1) - 1,52 Stawka: 7j Kurs: 2,81 EW: 19,67j
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 04-07-2010 o 11:26 |
| | |
| | #408 |
Reputacja: 550 | Dzisiaj głównie typy z Norwegii: Na początek chyba dość rozpowszechniony "insider": Honefoss - Stromsgodset | Typ: Honefoss - Kurs: 2,10 Kursy na gospodarzy mocno lecą w dół. Pomimo, że Honefoss zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli potrafi zagrać dobry mecz. Przykładem mogą być dwa ostatnie spotkania w domu, gdzie gospodarze kolejno wygrali z Sandefjordem i Brann. Dzisiaj również są faworytami, a to ze względu na absencje w zespole gości. Stromsgodset dzisiaj bez następujących piłkarzy: Marcus Pedersen - (14/6) - najlepszy strzelec zespołu Jo Berget (13/4) - drugi w kolejności strzelec Andre Hanssen (13/0) - kluczowy pomocnik Fredrik Nordkvelle (12/2) - j. w. Kim Andre Madsen (11/0) - ważny obrońca Stefffen Nystrom (1/0) - rezerwowy napastnik Powodami absencji są kartki i kontuzje. Osłabienia potworne, można się spodziewać, że goście będą mieli spore problemy z zestawieniem dobrego składu. Jeśli chodzi o Honefoss, to dzisiaj nie zagrają tylko Lars Lafton (N, 3/0) i David Hansen (P, 0/0). Stromsgodset prezentuje fatalną formę na wyjazdach, gdzie notuje bilans 0-1-5. Te wszystkie czynniki składają się na teorię, że dzisiaj Honefoss wygra. Kurs bardzo zadowalający. __________________________________________________ Kolejne, znane na wielu forach spotkanie:Haugesund - Start | Typ: Haugesund - Kurs: 1,95 Obie drużyny prezentują wyrównany poziom, a Haugesund gra u siebie. Start bez takich graczy jak: Hunter Freeman (14/1) - czołowy obrońca Bard Borgersen (9/0) - j.w. Branislav Milicevic (4/0) - rezerwowy obrońca Morten Haestad (8/0) - podstawowy pomocnik Niepewny, a nawet wątpliwy jest występ następujących graczy: Avni Pepa (4/0) - mniej ważny obrońca Geir Ludvig Fevang (8/0) - ważny pomocnik Mads Stokkelien (12/1) - główny napastnik Ole Martin Arst (14/7) - napastnik - najlepszy strzelec) Jeśli te informacje się potwierdzą, to typ również wygląda bardzo fajnie. Do tego warto dodać, że Haugesund nie przegrało jeszcze w tym meczu na swoim terenie (4-2-0), a Start w 6 meczach wyjazdowych zanotował bilans 1-1-4, co nie jest jakimś wielkim osiągnięciem. __________________________________________________ Lillestrom - Valarenga | Typ: Lillestrom - Kurs: 2,10Myślę, że taki współczynnik jest jak najbardziej zadowalający i warto zaryzykować.Będzie to spotkanie na szczycie tabeli. Gospodarze zajmują 4. miejsce z dorobkiem 23 punktów. Valarenga jest o pozycję wyżej i ma 2 punkty więcej. Będą to derby regionu Oslo, a zatem mecz o podwójną stawkę. W zeszłym sezonie, co ciekawe, obie ekipy wygrały po jednym meczu - na terenie rywala. Tym razem powinno być jednak inaczej. Lillestrom prezentuje znakomitą formę, w 14 meczach tylko 1 mecz zakończył się ich porażką. Na własnym obiekcie notuje bilans 4-3-0. Ma zatem czym się pochwalić. Lillestrom u siebie zawsze jest faworytem. Valarenga również gra dobrze, co obrazuje wysokie 3. miejsce w tabeli. Jednak na wyjeździe nie idzie tak, jak może oczekiwaliby tego piłkarze. Bilans 2-2-3 nie jest tragiczny, ale patrząc na rywali można łatwo wysnuć wniosek, że goście pokonywali tylko outsiderów, a z przeciętniakami ligowymi mieli bardzo duże problemy. Lillestrom do przeciętniaków bym nie zaliczył. W ostatnim meczu Valarenga co prawda zniszczyła Haugesund aż 5-2, ale za to 2 tygodnie wcześniej była w stanie przegrać w pucharze z zespołem z 2. Dywizji (3. poziom ligowy). Myślę, że zwycięstwo gospodarzy jest najbardziej prawdopodobnym wynikiem, jakim może zakończyć się ten mecz. __________________________________________________ Tromso - Aalesunds | Typ: Tromso - Kurs: 1,60 Gospodarze zajmują 2. pozycję w tabeli i w związku z wczorajszym zwycięstwem Rosenborga powinni dzisiaj także zgarnąć 3 punkty. Aalesunds jest na wysokiej 4. lokacie, ale ostatnio z formą średnio. Po 3 porażkach z rzędu przyszło marne pocieszenie w postaci uporania się (ledwo 3-2) z 3-ligowym zespołem w pucharze. Potem zwycięstwo ze Stromsgodset i kolejna porażka z Brann. Ostatni mecz przed przerwą to upokarzająca porażka w pucharze z Lov-Ham (2. Dywizja). Tymczasem gospodarze kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa, na swoim stadionie notują bilans 6-1-0. Nie zanosi się na to, żeby miał się on zmienić na gorsze. Na pewno Tromso to zdecydowany faworyt i myślę, że potwierdzi to na boisku swoją dobrą grą i zwycięstwem. __________________________________________________ Syrianska - Vasby | Typ: Syrianska - Kurs: 1,50 Całkiem fajny kursik, a mecz raczej łatwy do przewidzenia. Nie mam już zbytnio czasu się rozpisywać. Sytuacja generalnie wygląda tak, że gospdoarze są zdecydowanie wyżej w tabeli, nieźle grają na swoim stadionie i walczą o zdecydowanie wyższe cele niż ich przeciwnik. Vasby zajmuje przedostatnie miejsce, na wyjazdach forma 2-0-5. Zdecydowanie lepszy zespół powinien dzisiaj wygrać.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 04-07-2010 o 13:56 |
| | |
| | #409 |
Reputacja: 550 | Kupon #10 | #355 Honefoss - Stromsgodset | Typ: 1 - 2,10 Stawka: 7j Kurs: 2,10 EW: 14,7j Kupon #11 | #356 Haugesund - Start | Typ: 1 - 1,95 Stawka: 7,5j Kurs: 1,95 EW: 14,63j Kupon #12 | #357 Lillestrom - Valarenga | Typ: 1 - 2,10 Stawka: 4j Kurs: 2,10 EW: 8,4j Kupon #13 | #358 Tromso - Aalesunds | Typ: 1 - 1,60 Syrianska - Vasby | Typ: 1 - 1,50 Stawka: 5j Kurs: 2,40 EW: 12j
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 04-07-2010 o 21:53 |
| | |
| | #410 |
Reputacja: 550 | Galway United - Bray Wanderers | Typ: Galway - Kurs: 1,55 Praktycznie cały typ opiera się tutaj na statystykach. A mówią one same za siebie. Galway nie gra kapitalnie, ale poprawnie. Co prawda zajmuje pozycję tylko o 2 lokaty wyższą od Bray, ale różnica punktowa między tymi drużynami wynosi aż 15 oczek. Ostatnia forma bardzo przyzwoita, u siebie również Galway radzi sobie przeciętnie. No i właśnie liczę na to, że ta przeciętność wystarczy aby pokonać Bray Wanderers. Goście nie radzą sobie zupełnie w lidze. W 17 spotkaniach zgromadzili do tej pory 6 punktów... Bilans ostatnich 8 meczów ligowych to 0-2-6. Forma wyjazdowa również prezentuje się tragicznie: 1-1-6. Po prostu nikt nie ma problemów z pokonaniem Bray, dlatego też liczę na poprawną postawę Galway i łatwe zwycięstwo. Warto też umieścić tutaj bilans ostatnich bezpośrednich spotkań. W ostatnich 10 meczach między tymi ekipami Galway wygrywało 8 razy, a 2 razy padł remis. To również mówi samo za siebie. Dla Bray będzie to kolejny przystanek na drodze do Dywizji 1. __________________________________________________ Dundalk - Drogheda | Typ: Drogheda lub remis - Kurs: 1,90 Jest kilka czynników, dla których faworyzowany zespół gospodarzy niekoniecznie wygra: 1. Kiepska forma Dundalk. W ostatnich 4 meczach we wszystkich rozgrywkach zanotowali bilans 0-1-3. Po porażce w Pucharze FAI z St. Patricks przyszły ligowe przegrane ze Sportingiem Fingal (D 1-2) i Bohemians (W 0-3). Kilka dni temu Dundalk nie sprostało Grevenmacher (Luxemburg) w eliminacjach Ligi Europejskiej (3-3). Przy czym należy zauważyć, że gol na remis dla Dundalk padł w 80' i był to gol samobójczy a zatem styl może pozostawiać wiele do życzenia. 2. Drogheda tak słabe miejsce (9.) "zawdzięcza" fatalnemu początkowi sezonu. Teraz jest zdecydowanie lepiej, zespół walczy o utrzymanie i na pewno każdy mecz jest dla nich na wagę złota. Dzisiaj gracze gości przystąpią do meczu w niezłych nastrojach po ostatnim zwycięstwie nad UC Dublin (D 1-0). Wcześniej potrafili wygrać z liderem - St. Patricks (D 2-1) i zremisować na wyjeździe z Shamrock - 2. miejsce - w stosunku 1-1, przy czym gol wyrównujący dla Shamrock padł dopiero w 82'. 3. Są to derby regionu, zatem w gruncie rzeczy Drogheda za daleko nie pojedzie. Kibiców może być po równo, na pewno mobilizacja podwójna. Zawsze derby zacierają różnice pomiędzy drużynami. 4. Dundalk gra już w czwartek rewanżowe spotkanie LE i na pewno to jest dla nich priorytet. 5. Osłabienia w drużynie gospodarzy: John Melligan (P 15/3) Garry Breen (O 17/4) Ross Gaynor (N 17/3) Wszyscy ci gracze to podstawowi ludzie w swojej formacji. Oprócz tego nie zagrają: Ciaran McGuigan (O 11/1) Michael McGowan (P 5/0) Są to jednak postaci drugoplanowe. Te wszystkie fakty sprawiają, że postawię dzisiaj na niespodziankę i brak zwycięstwa Dundalk. Myślę, że szanse na powodzenie tego typu są jak najbardziej duże. Zastanawiałem się, czy nie zagrać na zwycięstwo gości, jednak póki co Drogheda wygrała tylko jeden mecz na wyjeździe i to mnie troszkę odstrasza. Ale kto wie... __________________________________________________ Selfoss - Breidablik | Typ: Breidablik - Kurs: 1,67Pewnie mało kto przypuszczał, że po 9 kolejkach to spotkanie zostanie okrzyknięte mianem pojedynku Dawida z Goliatem. A jednak. Selfoss zajmuje aktualnie 10. miejsce w tabeli, które i tak zawdzięcza niezłemu początkowi sezonu. Mówiąc wprost: 7 punktów, które Selfoss ma na koncie zdobył w trzech meczach (kolejki 2-4). Teraz gra gospodarzy woła o pomstę do nieba. Aktualnie notują serię 5 porażek z rzędu. W międzyczasie przegrali jeszcze w pucharze VISA z drugoligowym ÍA. Gra gospodarzy wygląda tragicznie. Tymczasem Breidablik radzi sobie bardzo dobrze. Aktualnie zajmuje 3. lokatę, ale jeśli zgarnie 3 punkty w tym meczu wskoczy na fotel lidera! Zatem naprawdę jest o co grać. Goście zawsze strzelają dużo goli. W ostatnich 4 meczach wygrali 3 razy, a w sumie zdobyli 12 goli. Dołóżmy do tego fakt, że Selfoss traci prawie 2 gole na mecz. Wniosek nasuwa się sam. Breidablik nie ma oporów przed grą na wyjeździe. Notuje tam bilans 3-1-0. Bez porażki na wyjeździe - kapitalnie. Wszystkie znaki na niebie z Ziemi wskazują na to, że dzisiaj goście odniosą zwycięstwo i będą z góry patrzeć na rywali w tabeli. __________________________________________________ I obiecany typ ze Szwecji Amanmurad A. (Uzb) - Duque M. M. (Col) | Typ: Duque - Kurs: 2,33 Znalazłem ten typ w moich kilku niezależnych źródłach. Podobno szanse są wyrównane, a nawet ze wskazaniem na Duque. Po takim kursie wszyscy polecają zagrać ten typ, zatem ja również się skusiłem. Ostatnia przygoda z tenisem mi się nie udała, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. @Groven Też się spotkałem z tym typem, również myślę, że ma spore szanse powodzenia. Na suche zwycięstwo gości się nie skuszę, ale może jakiś łowca HO, np. bukzaplac zaryzykuje, bo chyba warto Pozdro
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 05-07-2010 o 11:50 |
| | |
| | #411 | |
| Moderator Dołączył: 25.11.2009
Reputacja: 534 | Cytat:
__________________ | |
| | |
| | #412 |
Reputacja: 550 | Kupon #14 | #359 Galway - Bray | Typ: 1 - 1,55 Selfoss - Breidablik | Typ: 2 - 1,67 Stawka: 5j Kurs: 2,59 EW: 12,95j Kupon #15 | #360 Dundalk - Drogheda | Typ: X2 - 1,90 Stawka: 6j Kurs: 1,90 EW: 11,4j Kupon #16 | #361 Amanmurad - Duque | Typ: 2 - 2,33 Stawka: 4j Kurs: 2,33 EW: 9,32j Cały czas kiepsko. KIedy w końcu się uda wstrzelić?
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 06-07-2010 o 12:51 |
| | |
| | #413 |
Może dzisiaj Rosja da troszeczkę zarobić? Kamaz - Mordovia Saransk | Typ: Remis - Kurs: 3,25 Gospodarze - 10. miejsce w tabeli, 23pkt., bilans 25-22 Goście - 8. miejsce w tabeli, 25 pkt., bilans 24-14 Z miejsca widać, że oba zespoły są dość porównywalne. Na korzyść Mordovii przemawia fakt, że Kamaz traci dużo goli. Za to obie ekipy dużo strzelają, zajmując pod tym względem odpowiednio 3. i 4. miejsce w tabeli. Popatrzmy teraz na statystyki dom/wyjazd. Kamaz u siebie 3-4-2. Nie jest to porywający bilans. Gospodarze kapitalnie grali na swoim stadionie w końcówce zeszłego sezonu, gdzie zanotowali długą serię zwycięstw. Jednak w tym sezonie coś się popsuło. Mordovia na wyjeździe 2-3-3. Całkiem nieźle. To nic, że jedno zwycięstwo miało miejsce na stadionie outsidera, w Volgogardzie. 6-0, nawet z tak słabym zespołem musi robić wrażenie. Mordovia remisowała zazwyczaj z przeciętnymi drużynami. Dzisiaj powinno być podobnie. Za typem przemawia też fakt, że Mordovia nie dzieliła się punktami już od 10 ligowych spotkań. W bezpośrednich spotkaniach póki co raz wygrał Kamaz, a raz Mordovia. Czas na remis. W obu ekipach drobne osłabienia. Gospodarze bez Andreya Lozhkina - podstawowego obrońcy Goście bez Alekseya Muldarova - kapitana zespołu, który doznał złamania kości śródstopia. Osłabienia niby poważne, ale jednego gracza nie jest aż tak ciężko zastąpić. Moją pierwotną myślą było zwycięstwo gospodarzy, potem wydawało mi się, że to jednak goście mają większe szanse, a po przeanalizowaniu wszystkich faktów stwierdziłem, że jednak remis jest najrozsądniejszą opcją. __________________________________________________ Ural - Zhemchuzhina Sochi | Typ: under 2,5 - Kurs: nie ma... Kurde taki fajny typ, a Unibet nie oferuje kursu na under.. No to nie postawimy __________________________________________________ Khimki - Volgar Gazprom | Typ: Khimki - Kurs: 1,55 Czas się obudzić. Gospodarze przegrali 3 mecze z rzędu. Najpierw dwa ligowe z Mordovią i Novogrodem, a potem po karnych w pucharze z Torpedo Moskwa. Nie można powiedzieć, że to katastrofa, ale na pewno nie sukces. Tak czy inaczej w końcu Khimki wraca na swój obiekt, gdzie prezentuje się kapitalnie. Z bilansem 6-1-2 tworzy ścisłą czołówkę tabeli. Dla porównania forma wyjazdowa Volgaru (1-2-5) pozwala im na zajęcie jedynie odległego 17 miejsca. Ciężko coś jeszcze tutaj wymyślić. Mogę jedynie podać bilans bezpośrednich spotkań, który również przemawia za Khimki (3-0-1). Dzisiejsi gospodarze dwukrotnie bez problemów pokonywali u siebie Gazprom (4-0 i 3-1). Liczę na powtórkę w dniu dzisiejszym. __________________________________________________ Volga Novogrod - Nizhny Novogrod | Typ: Nizhny - Kurs: ok. 6,00 - wycofany Niestety większość buków wycofała ten mecz ze swojej oferty. Śmierdzi on na 5 km, na pewno coś tam jest nie tak. Dlaczego kurs na gospodarzy spadł do granic 1,30, skoro goście są wiceliderem? Do tego przecież to derby. Obie drużyny grały ze sobą kilka dni temu w pucharze, wtedy w tajemniczych okolicznościach w 90' Volga wyrównała stan mecz na 1-1, były 2 czerwone kartki i po karnych Volga wygrała. Myślę, że dzisiaj będzie na odwrót. Nie postawię jednak, bo nie ma kursów. __________________________________________________ Dorzucam typy na Hercog (1,16) i PSV (1,40) Na dzisiaj to wszystko Nie stawiam mundialu, bo chcę sobie w spokoju obejrzeć meczyk
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 06-07-2010 o 14:26 |
| | |
| | #414 |
Reputacja: 550 | Kupon #17 | #362 Kamaz - Mordovia | Typ: X - 3,25 Stawka: 4j Kurs: 3,25 EW: 13j Kupon #18 | #363 Khimki - Volgar | Typ: 1 - 1,55 Herzog - Klepac | Typ: 1 - 1,16 Den Bosch - PSV | Typ: 2 - 1,40 Stawka: 7j Kurs: 2,52 EW: 17,64j Póki co rekordowy YIELD w tym miesiącu, pochwalę się: -37,32% Po niecałym tygodniu stawiania w lipcu bilans: -44,22j Oczywiście się nie poddaję, ale naprawdę nie mam pomysłów jak już stawiać żeby coś weszło. Dlatego będę dalej bić głową w mur i grać swoje, może w końcu ten mur runie. I tak nie mam nic do stracenia, a przyznam szczerze, że Panowie w TVP 1 przekonali mnie do grania na Holandię. Kupon #19 | #364 | #55 MŚ Holandia - Urugwaj | Typ: 1 - 1,70 Stawka: 20j Kurs: 1,70 EW: 34j W końcu jakaś dobra decyzja, choć bez nerwów się nie obyło
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 06-07-2010 o 22:38 |
| | |
| | #415 |
Chyba tylko lekkie przeziębienie mogło mnie sprowadzić w końcu przed kompa. Wyjazdy na plaże, grille, ogniska i inne pierdoły zajmują naprawdę dużo czasu Flamengo - Botafogo | Typ: Botafogo lub remis - Kurs: 1,44 Szeroko opisywany na wielu stronach, jak również na tym forum. Nie będę zatem się rozpisywał, tylko wymienię główne argumenty przemawiające za gośćmi: 1. Derby, więc tak naprawdę przewaga gospodarzy i ich kibiców niekoniecznie musi być tak widoczna. Powoduje to zatem neutralizację problemu związanego z grą na wyjeździe Botafogo. 2. Bilans bezpośrednich spotkań w tym roku mówi, że Botafogo wygrało 2 razy, a raz padł remis.Co ciekawe oba zwycięstwa miały miejsce "na wyjeździe", tj. na Maracanie. 3. Ekipa Flamengo straciła dwóch czołowych napastników: Adriano (Roma) i Vagnera Love (CSKA). Nikomu nie trzeba ich przedstawiać. Nowi gracze sprowadzeni na ich miejsce będą mogli grać dopiero od sierpnia, a zatem przez okres najbliższych kolejek pozostaje tutaj spora luka. Poza tym bramkarz i kapitan Bruno podobno zabił swoją żonę... Teraz tuła się po więzieniach, a jego zespół rozwiązał z nim kontrakt. 4. Botafogo nie wygrało już od 4 spotkań, ale ostatni mecz z Corinthians (2-2) stał na bardzo wysokim poziomie, obie ekipy zaprezentowały się świetnie. Dzisiaj jest doskonała okazja do przełamania się. 5. Podobno kilku graczy gospodarzy jest też nieobecnych z racji urazów i kartek. To wszystko składa się na fakt, że dzisiaj to Botafogo jest faworytem. Myślę, że remis to minimum. Gremio Porto Alegre - Vitoria Salvador | Typ: Gremio - Kurs: 1,45 Pomimo tego, że Gremio nie zachwyca w tym sezonie, wydaje się, że nie powinno mieć problemów z Vitorią. Wystarczy spojrzeć na wyniki wyjazdowe gości (0-1-3). W przerwie mundialowej Vitoria grała w lidze "De Nordeste", gdzie, biorąc pod uwagę klasę rywali, nie zachwyciła. Mecze co 3-4 dni mogły być też męczące, choć oczywiście trener dokonywał rotacji w składzie. Specjaliści mówią, że Gremio jest tutaj zdecydowanym faworytem i powinno wykorzystać atut własnego boiska aby zgarnąć 3 punkty. Mecz zapewne nie będzie stał na najwyższym poziomie, ale pieniążki powinien przynieść.
__________________ Analiza podstawą typowania |
| | |
| | #416 |
Reputacja: 550 | Kupon #20 | #365 Flamengo - Botafogo | Typ: X2 - 1,44 Gremio - Vitoria | Typ: X2 - 1,45 Stawka: 10j Kurs: 2,09 EW: 20,9j Rano przemyślenia i typy dotyczące LE... Spokojnych i przyjemnych snów
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 15-07-2010 o 11:38 |
| | |
| | #417 |
Reputacja: 550 | WIT Georgia - Banik Ostrava | Typ: Banik - Kurs: 2,00 Wydaje się, że rozsądnie jest postawić na gości. Banik jest zdecydowanym faworytem. Nie ulega wątpliwości, że gra w lepszej lidze. Obie drużyny już dość dawno nie grały meczu o stawkę, jednak liga czeska rusza już w najbliższy weekend, zatem Banik jest w rytmie normalnego przygotowania sezonowego. Można powiedzieć, że mecz z ekipą z Gruzji będzie dla nich otwarciem jesiennej rundy. Trener Miroslav Koubek zapewniał, że zespół jest świetnie przygotowany do mecz z WIT-em i już w pierwszym meczu będzie chciał zapewnić sobie dobry start przed dwumeczem. Gospodarze przespali okienko transferowe i nie dokonali żadnego znaczącego transferu, stracili za to na rzecz Olimpi Rustavi aż 4 zawodników, w tym Lukę Razmadze, niekwestionowaną gwiazdę teamu oraz podstawowych obrońców Aleksandre Kvakhadze oraz Lasha Japaridze. Do tego odszedł podstawowy bramkarz Gregor Bediashvili. Zespół z Gruzji stracił zatem prawie cały potencjał defensywny, wszystkich kluczowych zawodników oraz największą gwiazdę, która notuje także występy w reprezentacji kraju. Taktyka transferowa gospodarzy okazuje się dość dziwna, bo który zespół osłabia się przed europejskimi pucharami? Jak widać został tutaj popełniony spory błąd i Banik powinien to wykorzystać. Czeska ekipa zdołała zatrzymać w składzie wszystkich najważniejszych graczy, a i ściągnęła kilku ciekawych grajków. Myślę, że już w pierwszym meczu goście zdołają wywalczyć zwycięstwo, które bardzo przybliży ich do awansu do kolejnej rundy. W ostatnich latach czeska drużyna nie miała szczęścia w eliminacjach. Była eliminowana przez takie kluby jak Spartak Moskwa, Heerenveen czy Middlesbrough. Tym razem Banik, choć zaczyna od wcześniejszej rundy, powinien zdominować drużynę z Gruzji. Atyrau - Győri ETO | Typ: Győri lub remis - Kurs: 1,40 Absolutnie nie lekceważę ekipy z Kazachstanu. Bez względu na poziom ligi, 4 zwycięstwa z rzędu na swoim obiekcie muszą robić wrażenie. Niestety nie mam szczegółowych informacji na temat tego, czy gospodarze wzmocnili się jakoś w przerwie sezonowej, jednak z tego co widzę, cały skład opiera się na rodzimych graczach. Póki co Atyrau zajmuje słabe 8. miejsce w tabeli (na 12 drużyn) i forma jest dość przeciętna i nierówna. Można powiedzieć, że to przeciętniaczek ligi kazachstańskiej. A to nie wróży najlepiej. Tymczasem Győri rozpocznie rozgrywki ligowe pod koniec lipca, ale w związku z kiepskim rozstawieniem musiał rozgrywać mecz już w 1 rundzie kwalifikacyjnej LE. Tutaj spokojnie sprostał Nitrze. Najpierw zremisował pechowo na wyjeździe 2-2, a potem wygrał u siebie pewnie 3-1. Formą w tych meczach błysnął Tarmo Kink. W całym sezonie ligi węgierskiej na wyjeździe Győri przegrało tylko 3 razy. Cały skład gości opiera się na mieszance narodowościowej. W okienku transferowym do klubu przybył niezwykle skuteczny, 29-letni napastnik z Algierii Fouad Bougerra, który w poprzedniej drużynie w 12 meczach zdobył 10 goli. Na pewno trener gości liczy na tego gracza. Poza tym Győri wzmocniło się dwoma pomocnikami. Nie chce mi się wierzyć, że drużyna z Węgier dzisiaj przegra. Widać po wynikach, że to solidny zespół, który oczywiście ma w zanadrzu mecz u siebie, ale przegrać nie może, bo wprowadzi to nerwową atmosferę. Nie spodziewam się łatwego zwycięstwa, skłaniam się nawet ku remisowi, ale nauczony sytuacją z Ruchem zagram dwójeczkę z podpórką, bo Győri może pozytywnie zaskoczyć. Rabotnicki - Mika | Typ: Rabotnicki - Kurs: 1,42 Drużyna z Macedonii ma szczęści, bo losuje bardzo, bardzo przeciętnych rywali. W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej zdeklasowali w dwumeczu rywala z Andory 11-0. Myślę, że tym razem tak wysokich zwycięstw nie obejrzymy, ale bardzo prawdopodobne jest spokojne przejście Rabotnicki do kolejnej rundy. Zespół gospodarzy świetnie radził sobie w ubiegłym sezonie, zajął drugie miejsce w tabeli i dotarł do finału pucharu. Co prawda Rabotnicki nie dokonało żadnych szczególnych transferów, jednak stary, dotarty skład potrafi zagrać na wysokim poziomie. Mika to wicemistrz Armenii z sezonu 2009. Wiadomo, że ta liga nie może stać na zbyt wysokim poziomie. Teraz goście są na 4. miejscu w tabeli. Aktualnie w Armenii trwa miesięczna przerwa między rundami. Mika ma kilku ciekawych zawodników, którzy potrafią stworzyć realne zagrożenie pod bramką rywala. O sile tej ekipy stanowi mieszanka armeńsko-brazylijska. Jednak w starciu z Rabotnicki może ona okazać się mało skuteczna. Widać, że gospodarze są w kapitalnej formie i raczej nie ulegną w starciu ze zdecydowanie słabszym rywalem z kraju o nie najwyższym poziomie piłkarskim. Gospodarze nie są dla mnie murowanym faworytem, ale zawieść nie powinni. Tauras - APOEL | Typ: APOEL - Kurs: 1,47 Nie wymyślę tutaj nic ciekawego. W końcu APOEL to już znana firma na świecie. Na pewno jest zdecydowanym faworytem tej potyczki. Warto zaznaczyć, że Tauras w ubiegłym sezonie zajął dopiero 5 miejsce! Jak zatem dostał się do LE? Otóż Vetra, która byłą druga nie może grać w europejskich pucharach z powodu sporych problemów finansowych i oddała miejsce 4. Ślaulial. Natomiast puchar wygrał mistrz - Ekranas, zatem miejsce w LE przypadło właśnie Tauras. Jednak czy 5. drużyna Litwy ma szanse z wicemistrzem dynamicznie rozwijającego się futbolowo kraju, jakim jest Cypr? Sądzę, że nie. Oczywiście sukcesem Litwinów było wyeliminowanie po dogrywce walijskiej ekipy Llanelli. Jeśli jednak z takim przeciętniakiem Tauras miał tak spore problemy, to myślę, że z APOEL-em nie da już rady sprawić niespodzianki. W ubiegłym roku APOEL przegrał walkę o mistrzostwo z Omonią, a puchar z Apollonem. Nie zmienia to jednak faktu, że ze złotego składu, który dzielnie walczył jeszcze niedawno w LM pozostali praktycznie wszyscy. Odszedł jedynie Jean Paulista. APOEL ma w swoim składzie 3 Polaków (Kosowski, Żewłakow, Sikora) co dodatkowo sprawia, że kibicujemy temu klubowi. Ventspils - Teteks | Typ: Ventspils - Kurs: 1,35 Niski kurs, ale wezmę. W końcu gospodarze to od lat poukładana drużyna, któa co roku walczy o najwyższe cele na Łotwie. W zeszłym sezonie dzielnie walczyła w fazie grupowej z tak silnymi ekipami jak Hertha, Heerenveen i Sporting Lizbona. Teteks to drużyna, która awansowała do LE po zwycięstwie w pucharze Macedonii. W tabeli zajęła jednak miejsce w środku i nic wielkiego nie zdziałała. Ventspils jest w środku sezonu i gra kapitalnie, wygrywa mecz za meczem. Na swoim terytorium notuje bilans 5-0-0. Teraz powinien sobie spokojnie poradzić z kiepskim Teteksem. Wszystko przemawia za wygraną gospodarzy. Teraz troszkę krócej i mało konkretnie, bo czas mnie troszkę goni: Baku - Buducnost | Typ: Baku - Kurs: 1,47 Gospodarze z nowym trenerem. Od razu po przybyciu sprowadził on kilku zawodników, wzmocnił drużynę, która razem trenuje już ponad miesiąc. Baku posiada kilku zawodników z innych krajów, którzy bardzo przyczyniają się do osiągania dobrych wyników klubu. Poza tym gospodarze mają spore doświadczenie w walce na europejskich arenach. Goście natomiast nie są jeszcze dostatecznie przygotowani do sezonu, mają kłopoty finansowe i nie prezentują zbyt wysokiego poziomu. I kilka pewnych typów, z których zrobi się tasiemki: Honka - Bangor | 1 - 1,18 Elfsborg - Iskra-Stal | 1 - 1,15 MyPa - Sant Julia | 1 - 1,05 Austria Wiedeń - Siroki Brijeg | 1 - 1,25 Levski - Dundalk | 1 - 1,18 Brondby - Vaduz | 1 - 1,15 Utrecht - Tirana | 1 - 1,15 Maccabi TA - Morgen | 1 - 1,13 Sudova - Rapid | 2 - 1,33 Ślaulali - Wisła | 2 - 1,33 Besa Kavaje - Olympiakos | 2 - 1,26 Maritimo - Sporting Fingal | 1 - 1,16
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 15-07-2010 o 13:55 |
| | |
| | #418 |
Reputacja: 550 | Kupon #21 | #366 WIT Georgia - Banik Ostrava | Typ: 2 -2,00 Stawka: 6j Kurs: 2,00 EW: 12j Kupon #22 | #367 Atyrau - Győri ETO | Typ: X2 -1,40 Rabotnicki - Mika | Typ: 1 -1,42 Stawka: 7j Kurs: 1,99 EW: 13,93j Kupon #23 | #368 Tauras - APOEL | Typ: 2 -1,47 Ventspils - Teteks | Typ: 1 -1,35 Baku - Buducnost | Typ: 1 -1,47 Stawka: 5j Kurs: 2,92 EW: 14,6j Kupon #24 | #369 Honka - Bangor | Typ: 1 - 1,18 Elfsborg - Iskra-Stal | Typ: 1 - 1,15 MyPa - Sant Julia | Typ: 1 - 1,05 Levski - Dundalk | Typ: 1 - 1,18 Brondby - Vaduz | Typ: 1 - 1,15 Utrecht - Tirana | Typ: 1 - 1,15 Maccabi TA - Morgen | Typ: 1 - 1,13 Maritimo - Sporting Fingal | Typ: 1 - 1,16 Stawka: 5j Kurs: 2,91 EW: 14,55j Kupon #25 | #370 Austria Wiedeń - Siroki Brijeg | Typ: 1 - 1,25 Sudova - Rapid | Typ: 2 - 1,33 Ślaulali - Wisła | Typ: 2 - 1,33 Besa Kavaje - Olympiakos | Typ: 2 - 1,26 Stawka: 7j Kurs: 2,79 EW: 19,53j Szkoda, że w każdym z ostatnich 3 kuponów tylko jeden meczyk zawiódł. Ale niestety takie jest życie..
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 16-07-2010 o 12:09 |
| | |
| | #419 |
Dzisiaj troszkę więcej spotkań do zagrania, więc można spokojnie przeanalizować co nieco. Na początek Austria i druga kolejka ADEG Erste Ligi: Admira - Lustenau | Typ: Admira - Kurs: 1,25 Miałem wątpliwości, czy zagrać tutaj over 2,5 (1,45) czy czystą jedynkę. Wydaje się, że gospodarze nie będą mieli problemów ze zwycięstwem. Nie znalazłem jednak niestety handi. Admira już w zeszłym sezonie była bardzo bliska awansu do Bundesligi. Zabrakło jednak 2 punkcików. W tym sezonie wszyscy w klubie są niezwykle zdeterminowani do tego, aby w końcu zasilić szeregi najwyższej klasy rozgrywkowej. Czy się uda? Szanse na pewno są, ale trzeba wygrywać. I oto dzisiaj naprzeciw Admiry staje FC Lustenau, które jest raczej przeciętnym zespołem. W ubiegłym sezonie goście uplasowali się w drugiej części tabeli. Ten sezon rozpoczęli fatalnie, od wysokiej porażki z First Vienną (0-4). Dzisiaj są skazywani na porażkę i to nie bez powodu. Po ubiegłym sezonie pozbyli się aż 3 zawodników, którzy stanowili o sile drużyny. Odeszli podstawowy bramkarz Christian Dobnik, podstawowy obrońca Dario Baldauf oraz utalentowany napastnik Thomas Fröschl, który strzelił w ostatnim sezonie 7 goli. Klub niby wzmocnił się kilkoma graczami, jednak niestety postawił na ilość, a nie na jakość. w ten sposób do zespołu dołączył bramkarz, 3 obrońców, 3 pomocników i napastnik. Prawie wszyscy wystąpili jednak w meczu z First Vienną... Ciężko powiedzieć, czy transfery były nietrafione, czy po prostu gracze muszą się wgryźć w zespół. Tak czy inaczej póki co klub został zbyt mocno przebudowany i zapewne zaprocentuje to dopiero w przyszłości. Admira w pierwszym meczu rozgromiła na wyjeździe Sankt Polten aż 4-1. W okienku transferowym zostali sprzedani 4 gracze, z czego dwóch ma już powyżej 30 lat. Jedyną stratą może być 24-letni obrońca Andreas Schicker, bo rządził on w obronie drużyny. Jednak w jego miejsce został sprowadzony ze słowackiego DAC-u Stephan Palla. Największe nadzieję klub pokłada w kupionym z drugiej drużyny Austrii Wiedeń Benjaminie Sullimanim. I się nie przeliczył. Ten napastnik zdobył jedną z czterech bramek z Sankt Polten. Admira poczyniła znacznie większe kroki naprzód podczas przerwy międzysezonowej od Lustenau. Do tego weźmy fakt, że już w zeszłym sezonie prezentowała się zdecydowanie lepiej. Co ciekawe ostatnia porażka Admiry na własnym stadionie przytrafiła się właśnie z FC Lustenau. nie przejmowałbym się jednak tym faktem zanadto. Myślę, że dzisiaj gospodarze odniosą okazałe zwycięstwo. Gratkorn - Altach | Typ: Altach - Kurs: 1,80 Kolejny faworyt do awansu w tym sezonie. Goście spisali się świetnie w pierwszym meczu pokonując Hartberg aż 4-0. Gratkorn dla porównania uległ 1-4 beniaminkowi WAC. Co tutaj dużo mówić. Altach to zdecydowanie silniejszy zespół. Gra od długiego czasu na najwyższym poziomie jak na warunki 2. Ligi austriackiej. W zeszłym sezonie do awansu zabrakło 3 punktów. W sumie goście na rynku transferowym nie dokonali zbyt dużo. Sprowadzili jedynie 21-letniego pomocnika Hopfera, zresztą właśnie z Gratkornu. Tymczasem gospodarze stracili 2 graczy z podstawy. Mowa właśnie o Hopferze, a oprócz niego odszedł Puntigam. Do tego na kontujze narzekają kapitan Sauseng, Eibinger, Tesevic i Bernhar. Wszyscy gracze są bardzo ważni dla zespołu. Oprócz tego w ostatnim meczu z WAC czerwoną kartkę otrzymał Markus Beer - podstawowy bramkarz. Jest to również nie lada problem dla trenera. Nie da się ukryć, że z takimi osłabieniami Gratkornowi będzie ciężko walczyć ze znacznie mocniejszym rywalem. Myślę, że goście pewnie wygrają ten mecz. Teraz inauguracja ligi czeskiej: Bohemians 1905 - Slavia Praga | Typ: Slavia - Kurs: 1,55 Troszeczkę zaniżony kurs, ale i tak nie najgorszy. Na początek ligi małe derby Pragi. Bohemians w zeszłym sezonie zajął odległe 13. miejsce. W okienku transferowym nie zrobił nic, co mogło by poprawić tą sytuację. Jedynym zakupem jest Vitalij Trubila. Ten 25-letni białoruski pomocnik w zeszłym sezonie grał właśnie w Slavii, gdzie raczej był rezerwowym i tylko 5 razy wychodził w podstawie. To w zasadzie wszystko na temat gospodarzy. Nic nie wskazuje na to, żeby mieli w tym sezonie odegrać ważną rolę w lidze. Tymczasem po klapie w zeszłorocznych rozgrywkach ligowych (7. miejsce) trener Karel Jarolim dokonał sporych zmian w drużynie. Pozyskał wielu znakomitych grajków, którzy powinni pozwolić walczyć o najwyższe cele zespołowi ze stolicy. Slavia ściągnęła aż 10 graczy. Nie wiadomo do końca, ilu z nich obejrzymy dzisiaj na murawie Synot Tip Aréna. Jednak warto przybliżyć sylwetkę niektórych piłkarzy. Z Sankt Gallen przybył Jiri Koubsky. Rozegrał on w ubiegłym sezonie aż 28 spotkań, to ostry gracz. Obejrzał w zeszłym sezonie 9 żółtych kartek i 1 czerwoną. Agresja w dzisiejszej piłce jest jednak konieczna. Czech zajmie zapewne miejsce Mateja Krajcika, który został sprzedany do Jablonca. Inny ważny zakup to Karol Kisel - Słowak, który grał do niedawna w Sydney FC, gdzie był zawsze podstawowym graczem. Ciekawy gracz to także pomocnik Lukas Jarolim. W Sienie był żelaznym rezerwowym. Widać, że Slavia nie próżnowała podczas okienka transferowego. Sprzedała większość niepotrzebnych i rezerwowych graczy. Wzmocniła się natomiast naprawdę niezłymi kopaczami. To sygnał, że w tym sezonie stołeczni powalczą o mistrzostwo. Najpierw jednak wypada wygrać inauguracyjne spotkanie z Bohemians. Różnica klas ogromna, oby potwierdziło się to w końcowym wyniku. Na koniec dodam tylko, że w historii bezpośrednich meczów Bohemians tylko 2 razy wygrywało ze Slavią. Jaro - Lahti | Typ: Jaro - Kurs: 1,82 Nie jestem znawcą fińskiej piłki, ale zdecydowałem się zagrać ten typ z trzech głównych przyczyn. Po pierwsze Jaro jest zdecydowanie wyżej w tabeli, prezentuje się lepiej, podczas gdy goście strasznie cieniują, w 13 meczach wygrali tylko raz. Zajmują ostatnie miejsce w tabeli z ledwie 9 punktami na koncie. Po drugie liczę na pewne przełamanie faktu, że Jaro nieco lepiej radzi sobie na wyjeździe, podobnie jak Lahti. Mam nadzieję, że tym razem zawodnicy gospodarzy dadzą w końcu radość swoim kibicom i zdobędą 3 punkty na własnym obiekcie, bo ostatnio udało się to w maju. Po trzecie Laht jest bez formy. Dzieje się tak dlatego, że klub ma poważne problemy z osłabieniami. Według moich informacji dzisiaj nie zagra (podobnie jak tydzień temu z TPS) aż 6 zawodników: Jukka Vanninen, Kalle Eerola, Mohamed Fofana, Heikki Branch, Toni Huuhka i Janne Moilanen. Jeśli takie informacje się potwierdzą, to rzeczywiście mecz powinien odbywać się zdecydowanie pod dyktando gospodarzy. Myślę, że szanse na zdobycie przez nich 3 punktów są naprawdę duże. Magdeburg - Wolfsburg | Typ: Wolfsburg - Kurs: 1,30 Nikomu nie trzeba mówić kto tutaj jest faworytem, kto jest silniejszy. Można jedynie nadmienić, że Magdeburg to klub z regionalnej ligi niemieckiej. Podstawowe pytanie brzmi: Jak zagra Wolfsburg, czy wyjdzie podstawowym składem? Wiele wskazuje na to, że tak. GOście wygrali wszystkie dotychczasowe mecze towarzyskie. Trener Steve McClaren zwrócił uwagę na to, że klub jest nastawiony na grę twardą, bez odpuszczania. A to wróży tylko jedno - zwycięstwo. Z tego co wyczytałem wynika, że niepewny jest występ Misimovića i Dzeko ze względu na lekkie urazy. Jednak na pewno zagra Cicero - nowy nabytek Wolfsburga. Nie widzę innej opcji jak zwycięstwo Wilków.
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 16-07-2010 o 18:07 |
| | |
| | #420 |
Reputacja: 550 | Kupon #26 | #371 Admira - Lustenau | Typ: 1 - 1,25 Jaro - Lahti | Typ: 1 - 1,82 Stawka: 6j Kurs: 2,28 EW: 13,68j Kupon #27 | #372 Gratkorn - Altach | Typ: 2 - 1,80 Magdeburg - Wolsfburg| Typ: 2 - 1,30 Stawka: 6j Kurs: 2,34 EW: 14,04j Kupon #28 | #373 Bohemians - Slavia | Typ: 2 - 1,55 Jaro - Lahti | Typ: 1X - 1,20 Stawka: 8j Kurs: 1,86 EW: 14,88j
__________________ Analiza podstawą typowania Ostatnio edytowane przez leon92mielonka ; 16-07-2010 o 22:16 |
| | |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy analizowane przez Rasta_ | rAsta_ | Kupony ze Statystykami | 4 | 09-04-2010 15:56 |
| Tylko Analizowane Typy... | leon92mielonka | Kupony ze Statystykami | 44 | 24-10-2009 10:53 |
| Przemyślane typy by LeON | leon92mielonka | Kupony ze Statystykami | 109 | 09-10-2009 17:52 |
| typy by LeON | leon92mielonka | Kupony | 14 | 14-03-2009 12:48 |
| ..::Typy by Wuja Leon Kameleon::.. | Wuja Leon Kameleon | Kupony | 6 | 03-01-2007 15:41 |