Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Firmy Bukmacherskie, Systemy, Informacje i Opinie > Bukmacherzy Stacjonarni

Odpowiedz

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 30-01-2010, 11:21   #1

Bukmacherzy stacjonarni poza granicami Polski

Proponuję temat dotyczący bukmacherów stacjonarnych działających za granicami RP. Wielu z nas podróżuje ect. i coś ciekawego może powiedzieć.

Mieszkam w Wielkiej Brytanii. Tutaj bukmacherka to potężyny biznes. W każdym mieście jest pełno oddziałów gdzie można postawić zakład. Trzeba dodać, że zakłady dotyczące piłki noznej to chyba miejsza część zawieranych zakładów a największy obrót jest na wyścigach konii i psów.

Obstawiam piłkę nożną najczęsiej w Williamie Hillu, Coralu i Ladbrokersie.

P.S. Jak tylko będę miał trochę czasu to postaram się uzupełnić temat.
daavid5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-2010, 18:51   #2

Podczas obstawiania zdarzeń u bukmacherów w Wielkiej Brytanii, najwiekszym problemem dla obcokrajowców, wydaje sie być zrozumienie kursów stosowanych przez bukmacherów. Są to tzw. "FRACTIONAL ODDS" które wyglądają tak: 4/1, 3/12 4/7. Ten zapis oznacza, że za stawkę (znajduje sie na drugim miejscu, w przypadku przykładu 4/1 jest to 1) dostaniemy określony zysk (w przypadku przykładu 4/1 jest to 4). Otrzymujemy też zwrot stawki. Konwersja do zapisu europejskiego (4.00) polega na podstawienu do wzoru:
(a / b) + 1
a więc (4/1) + 1 = 4+1 = 5

W przypatku grania AKO można do konwersji użyć jakiejś strony online np. http://www.free-bet-calculator.co.uk/
http://www.betting-directory.com/bet-calculator.php
daavid5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-2010, 19:19   #3

Reputacja: 259
Wkrótce urlopy , więc podaję spis 20 naziemnych firm bukmacherskich , istniejących w Serbii:

http://www.bezmotike.com/kladionice

Pzdr.
edi8
edi8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-05-2011, 14:39   #4

Reputacja: 2
mam pytanie miedzy innymi do daavid5 a mianowicie jestem w Angli od kilku dni kolo mnie jest bukmacher nadziemmny Williamie Hillu i Ladbrokers chcialem sobie wyslac jakis kupon AKO ale jak wszedlem do srodka to zrezygnowalem bo niemam zielonego pojecia jak tam sie kupon wysyla mogl by mi ktos opisac w jaki sposob skresla tam sie kupon musze jeszcze powiedziec ze po angielsku ani slowa wiec zpytanie sie tam kogos nie wchodzi w gre z gory dzieki
seba83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-07-2011, 16:10   #5

Mógłby ktoś napisać który z buków naziemnych w Wielkiej Brytanii ma najszerszą ofertę. Dzisiaj w William Hill tylko piłka, oraz wyścigi
Gustavoloco jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-10-2011, 16:37   #6

U prawie wszystkich buków jest o wiele szersza oferta. Musisz zapytać pracownika. Oferta na tenisa jest w telewizorkach. Pytaj obsługę.
stare 06-10-2011, 16:40   #7

Kupon z tenisem:

http://www.forum.bukmacherskie.com/a...1&d=1317911840
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
Bukmacherzy stacjonarni poza granicami Polski-land.jpg  
stare 30-03-2012, 14:46   #8

Reputacja: 27
Cytat:
Napisał seba83 ->

mam pytanie miedzy innymi do daavid5 a mianowicie jestem w Angli od kilku dni kolo mnie jest bukmacher nadziemmny Williamie Hillu i Ladbrokers chcialem sobie wyslac jakis kupon AKO ale jak wszedlem do srodka to zrezygnowalem bo niemam zielonego pojecia jak tam sie kupon wysyla mogl by mi ktos opisac w jaki sposob skresla tam sie kupon musze jeszcze powiedziec ze po angielsku ani slowa wiec zpytanie sie tam kogos nie wchodzi w gre z gory dzieki
Mam podobny problem, tzn. wszedłem do buka, rozglądam się a tam same oferty na wyścigi konne, w jednym miejscu porozkładane kolorowe karteczki takie jak ta:

Umiem wysłać kupon z typami z jednego rodzaju, znaczy biorę karteczkę z typowaniem Both to score i sobie zaznaczam i wysyłam ale nie wiem jak zrobić aby na tym samym kuponie dać np. jeden z BTS, jeden z normalnym typem, jeden z over/under, jeden z handicapem itd.
stare 02-04-2012, 19:10   #9
Moderator

Reputacja: 554
Ponieważ było tutaj w temacie wspomniane o tzw. FRACTIONAL ODDS, to ja dodam, iż można sobie samemu przeliczyć taki kurs na kurs jaki my znamy (zresztą sposób przeliczania został już tutaj napisany).

W tym poście znajdziemy przykłady takich kursów:

http://www.forum.bukmacherskie.com/f...ml#post2318306

Ostatnio edytowane przez christopher48 ; 02-04-2012 o 19:15
christopher48 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2012, 12:36   #10

OK.

Mógłbym Ci wytłumaczyć na podstawie kuponu, ale na tym podesłanym przez Ciebie nic nie widać. W sekcji "90 minutes play" obstawiasz kto wygra. Tam jest prawdopodobnie H oznacza Home, czyli dom, D to Draw czy remis i A to Away czyli goście. obstawiasz np. remis czyli zaznaczasz D i poniżej zaznaczasz stawkę. Analogicznie wygląda sprawa z Handicap. Cała resztę robisz tak samo. W polu "Enter the total stake " wpisujesz sumę wszystkich zakładów.

W William Hill (nie we wszystkich oddziałach) są maszyny do obstawiania sportów. Wyglądają tak jak te z ruletkami i innym g... w którym naiwni ludzie tracą swoje pieniądze. W nich można sobie wybrać język polski i kursy europejskie.

P.S. Na tych kuponach na odwrocie jest wytłumaczone jak obstawiać. Wystarczy wsiąść słownik i sobie przetłumaczyć. Polecam, bo bez języka angielskiego nie ma tutaj życia.

P.S.2 W Coralu są chyba kupony w języku polskim.

Odpowiedz