![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 |
| Dołączył: 25.12.2009
| Bukmacherzy stacjonarni poza granicami Polski
Proponuję temat dotyczący bukmacherów stacjonarnych działających za granicami RP. Wielu z nas podróżuje ect. i coś ciekawego może powiedzieć. Mieszkam w Wielkiej Brytanii. Tutaj bukmacherka to potężyny biznes. W każdym mieście jest pełno oddziałów gdzie można postawić zakład. Trzeba dodać, że zakłady dotyczące piłki noznej to chyba miejsza część zawieranych zakładów a największy obrót jest na wyścigach konii i psów. Obstawiam piłkę nożną najczęsiej w Williamie Hillu, Coralu i Ladbrokersie. P.S. Jak tylko będę miał trochę czasu to postaram się uzupełnić temat. |
| | |
| | #2 |
|
Podczas obstawiania zdarzeń u bukmacherów w Wielkiej Brytanii, najwiekszym problemem dla obcokrajowców, wydaje sie być zrozumienie kursów stosowanych przez bukmacherów. Są to tzw. "FRACTIONAL ODDS" które wyglądają tak: 4/1, 3/12 4/7. Ten zapis oznacza, że za stawkę (znajduje sie na drugim miejscu, w przypadku przykładu 4/1 jest to 1) dostaniemy określony zysk (w przypadku przykładu 4/1 jest to 4). Otrzymujemy też zwrot stawki. Konwersja do zapisu europejskiego (4.00) polega na podstawienu do wzoru: (a / b) + 1 a więc (4/1) + 1 = 4+1 = 5 W przypatku grania AKO można do konwersji użyć jakiejś strony online np. http://www.free-bet-calculator.co.uk/ http://www.betting-directory.com/bet-calculator.php |
| | |
| | #3 |
| Dołączył: 25.10.2006
Reputacja: 259 |
Wkrótce urlopy , więc podaję spis 20 naziemnych firm bukmacherskich , istniejących w Serbii: http://www.bezmotike.com/kladionice Pzdr. edi8 |
| | |
| | #4 |
| Dołączył: 08.05.2011
Reputacja: 2 |
mam pytanie miedzy innymi do daavid5 a mianowicie jestem w Angli od kilku dni kolo mnie jest bukmacher nadziemmny Williamie Hillu i Ladbrokers chcialem sobie wyslac jakis kupon AKO ale jak wszedlem do srodka to zrezygnowalem bo niemam zielonego pojecia jak tam sie kupon wysyla mogl by mi ktos opisac w jaki sposob skresla tam sie kupon musze jeszcze powiedziec ze po angielsku ani slowa wiec zpytanie sie tam kogos nie wchodzi w gre z gory dzieki
|
| | |
| | #5 |
| Dołączył: 14.07.2010
|
Mógłby ktoś napisać który z buków naziemnych w Wielkiej Brytanii ma najszerszą ofertę. Dzisiaj w William Hill tylko piłka, oraz wyścigi
|
| | |
| | #6 |
|
U prawie wszystkich buków jest o wiele szersza oferta. Musisz zapytać pracownika. Oferta na tenisa jest w telewizorkach. Pytaj obsługę.
__________________ "Mecz można wygrać, przegrać, albo zremisować" - Kazimierz Górski |
| | |
| | #7 |
|
__________________ "Mecz można wygrać, przegrać, albo zremisować" - Kazimierz Górski |
| | |
| | #8 | |
| Dołączył: 02.10.2009 Skąd: Słupsk
Reputacja: 27 | Cytat:
![]() Umiem wysłać kupon z typami z jednego rodzaju, znaczy biorę karteczkę z typowaniem Both to score i sobie zaznaczam i wysyłam ale nie wiem jak zrobić aby na tym samym kuponie dać np. jeden z BTS, jeden z normalnym typem, jeden z over/under, jeden z handicapem itd. | |
| | |
| | #9 |
| Moderator Dołączył: 14.07.2009
Reputacja: 554 |
Ponieważ było tutaj w temacie wspomniane o tzw. FRACTIONAL ODDS, to ja dodam, iż można sobie samemu przeliczyć taki kurs na kurs jaki my znamy (zresztą sposób przeliczania został już tutaj napisany). W tym poście znajdziemy przykłady takich kursów: http://www.forum.bukmacherskie.com/f...ml#post2318306
__________________ ![]() Ostatnio edytowane przez christopher48 ; 02-04-2012 o 19:15 |
| | |
| | #10 |
|
OK. Mógłbym Ci wytłumaczyć na podstawie kuponu, ale na tym podesłanym przez Ciebie nic nie widać. W sekcji "90 minutes play" obstawiasz kto wygra. Tam jest prawdopodobnie H oznacza Home, czyli dom, D to Draw czy remis i A to Away czyli goście. obstawiasz np. remis czyli zaznaczasz D i poniżej zaznaczasz stawkę. Analogicznie wygląda sprawa z Handicap. Cała resztę robisz tak samo. W polu "Enter the total stake " wpisujesz sumę wszystkich zakładów. W William Hill (nie we wszystkich oddziałach) są maszyny do obstawiania sportów. Wyglądają tak jak te z ruletkami i innym g... w którym naiwni ludzie tracą swoje pieniądze. W nich można sobie wybrać język polski i kursy europejskie. P.S. Na tych kuponach na odwrocie jest wytłumaczone jak obstawiać. Wystarczy wsiąść słownik i sobie przetłumaczyć. Polecam, bo bez języka angielskiego nie ma tutaj życia. P.S.2 W Coralu są chyba kupony w języku polskim.
| | |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Koszykówka Kobiet - inne ligi poza PLKK i Euroligą | lolnik | Koszykówka | 66 | 10-04-2012 23:10 |
| Czy bukmacherzy stacjonarni pytaja o dowod osobisty? | maks | Bukmacherzy Stacjonarni | 18 | 05-03-2011 10:49 |
| Bukmacherzy | esek14 | Bonusy i Promocje u Bukmacherów | 5 | 14-08-2007 23:00 |
| oobe-doświadczenie poza ciałem | benek222 | Off Topic | 3 | 20-06-2007 18:18 |