Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 09-08-2009, 18:10   #1
Forum VIP

Reputacja: 273
Typy Dnia - 10 sierpnia 2009r. (Poniedziałek)

Tutaj podajemy typy na Poniedziałek - 10 sierpnia !!!

Typy podajemy według wzoru:

Cytat:
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Buk:
Analiza:

Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!!

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej

Pamiętaj, że:
- powtórzony typ to 100 pkt
- nieregulaminowy bukmacher to 100 pkt

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu

Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych.
Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK.
NIE PISZ o tym w dziale z typami.
Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza.
Assitalia jest offline  
stare 09-08-2009, 18:38   #2

Arminia Bielefeld- Hansa Rostock
Typ: Arminia
Kurs: 1,98
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Jutro odbędzie się spotkanie drugiej Bundesligi pomiędzy spadkowiczem Arminią Bielefeld a drużyną która już od kilu sezonów gra na zapleczu niemieckiej ekstraklasy - Hansą Rostock. Faworytem są gospodarze którzy zdają się być w niezłej dyspozycji. Ostatni mecz pucharowy pewnie wygrany przez gospodarzy z Unterhaching 3:0 zdaję się potwierdzać moje słowa. Ekipa z Rostocku po porażce z Osnarbruck przedwcześnie zakończyła swoje zmagania w DFB Pokal.
Również spotkania towarzyskie obu ekip nakłaniają mnie to postawienia na byłą drużynę Artura Wichniarka. Pokonali przecież Brondy Kopenhaga 1:0 a jak silną drużyną są Duńczycy przekonaliśmy się na własnej skórze. Myślę, że w jutrzejszy wieczór obejrzymy ciekawe spotkanie pomiędzy drużynami które za cel stawiają sobie awans do najwyższej klasy rozgrywkowej. Drużyna z Bielefeldu na pewno będzie chciała zamazać złą końcówkę poprzedniego sezonu i jutro na pewno powalczy i mam nadzieję, że odniesie zwycięstwo w pojedynku z ekipą z Rostocku

98

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:54
Ding jest offline  
stare 09-08-2009, 19:01   #3

vs.

17:30 Czech Liga , Czechy
Spotkanie:Kladno vs Mladá Boleslav
TYP:Under 2.5
KURS:1.62
BUK:365Bet

Mecz czeskiej ekstraklasy pomiędzy Kladno a Mladą . W meczach bezposrednich w których gospodarzem była Kladno trzy razy wygrali goście a raz padł remis bilans bramek 0-3 w wszystkich meczach padł under 2.5. Natomiast w Sezonie 08/09 Kladno u siebie 7-4-4 12-8 ! co daje średnia bramek na mecz 1.33 !!! I tylko w 2 dwóch meczach u siebie kladno notowało over 2.5 . Mlada w sezonie 08/09 na wyjazdach 6-6-3 19-16 co daje średnia bramek na mecz 2.33 I tylko w 6 meczach na wyjazdach padł over 2.5 co ciekawe tylko 2 spotkania wygrali na wyjazdach gdy jednocześnie padł over 2.5 ( Jeden z Teplice a drugi z najgorszym zespołem sezonu poprzedniego Viktoria Zizkov ). Kladno prezentuje defensywna piłkę grając z kontry ( jak Piast G.) więc myślę ze jeśli nie będzie jakiś czerwonych kartek dla gospodarzy to istnieje duże prawdopodobieństwo under 2.50
100

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:55
amsterdam018 jest offline  
stare 09-08-2009, 19:21   #4

NY Yankees (A. Pettitte) - Boston Red Sox (J. Lester)
New York Yankees [-1.5]
2.73
Tobet
Godzina 02:05

Po piewsze muszę zaznaczyć że dziwi mnie taki wysoki kurs na drużynę Yankees i ciągle rośnie. Patrząc na livesports.pl kursy wszystkie wachają się się między 1.85 na win Yankessów. Kurs na handi to aż 2.73! Ja wiem że walczą o pierwsze miejsce w tabeli i że Boston jest dobrą drużyną ale bez przesady , dla mnie to czysta promocja u bukmacherów. Przejdźmy do analizowania tego dziwnego spotkania. Pierwszym argumentem jest to że w dwóch ostatnich meczach tych drużyn dwa razy wygrała drużyna Yankees poprostu równając czerwone skarpetki z błotem wygrywając 5-0 i 2-0. Przez dwa mecze Boston nawet nie zdobył jednego runa , a mecze rozgrywane były zaledwie dwa dni temu.

Statystycznie drużyna Yankees także jest lepsza. Zajmują pierwsze miejsce w tabeli. Drastycznie gonią ich własnie Boston ale wydaje mi się że to jest nierealne żeby ich dogonili. Na swoim stadionie NYY są rewelacyjni. Ich bilans to 38-17. Dużo gorzej jest z drużyną Boston na wyjeździe. Ich bilans wyjazdowy to 27-30. Reasumując statystyki one także nie kłamią. Drużyna Yankees jest lepsza od Boston i to wszystko w tym temacie.

Reasumując całą analize spotkania , uważam że Yankees nie będzie miała problemów z drużyna gości. Są lepsi , i decyduje w wiekszości spotkań atut własnego boiska. Jako gospodarze na swoim terenie czują się niepokonani. Wydaje mi się że jeśli ktoś miał jakieś wątpliwości co do tego meczu wydaje mi się że je rozwiałem. Powodzenia w typowaniu.
173

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:55
KosiarQa jest offline  
stare 09-08-2009, 19:53   #5

Reputacja: 14
Detroit Shock – Chicago Sky
Typ: 2
Kurs: 4.02
Buk – Pinnacle

Kolejna nocka z WNBA, tym razem wybieram sobie meczyk między ekipami dobrze mi znanymi, mianowicie między Shock a ekipą Sky. W tym sezonie naoglądałem się bardzo dużo ekipy Shock, i muszę przyznać że nie potrafię ich rozgryźć. Gra Detroit to dla mnie w tym sezonie jakby próba budowy drugiej wielkiej obwodowej gwiazdy aby uzupełnić grę Katie Smith o jakiegoś dobrego swing mana na pozycję 2-3. Taki swingman w ekipie Shock to oczywiście Deanna Nolan, popatrzmy choćby w statystyki, ostatni mecz z Mystics Nolan oddaje 16 rzutów, podczas gdy reszta oddaje po ok. 6-7. I to jest rażąca kwestia, gdyż jeśli Nolan ma dzień to trafia wszystko i gra idzie naprawdę bardzo płynnie, jeśli zaś dzień jest gorszy to Shock nie są już niestety takie dobre i zdarza się że na nadrabianie wyniku jest już za późno. Dlatego też w tym sezonie ekipa Shock jest dla mnie naprawdę ciężkim orzechem do zgryzienia, lecz zaryzykuje dziś po wysokim kursie postawić przeciwko podopiecznym Ricka Mahorna. A motywuje mnie do tego postawa Chicago Sky, naprawdę dobra i przemyślana gra oraz depcząca po piętach Atlanta, a przecież wątpię aby zawodniczki Sky chciały grać w pierwszej rundzie PO z Indianą. Więc stawiam na Sky podbudowane zwycięstwem we wczorajszym meczu. Liczę że pójdą za ciosem i udowodnią sobie że mogą wygrywać seriami z dobrymi zespołami.
100

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:56
Kostuch jest offline  
stare 09-08-2009, 20:44   #6

Reputacja: 18
Spotkanie: Wisła Płock - Górnik Zabrze
Kurs: 2,45
Bukmacher: Expekt
Analiza: Spotkanie w Płocku kończące druga kolejkę meczów pierwszej ligi zapowiada się jako mecz kolejki.Jednak zdecydowanym faworytem tego spotkania jest wg mnie Górnik. Ekipa ta ma zdecydowanie więcej argumentów przemawiających na ich korzyść niż zespół gospodarzy. Pierwszym z nich jest zdecydowanie mocniejsza piłkarsko kadra gości. Po spadku z ekstraklasy w zespole zatrzymano najlepszych zawodników. Takie nazwiska jak Szczot, Jarka, Madejski czy Pazdan, może nie rzucają na kolana, ale jak na warunki drugoligowe robią wrażenie. Drugim argumentem przemawiającym za Górnikiem jest obecna forma sportowa obu ekip. Górnik wygrał swój pierwszy mecz rundy z groźnym KSZO ( w tej kolejce ograli 2-0 Łęczną, kadnydata do awansu) grając ładnie i składnie. Nie można samego tego powiedzieć o ekipie z Płocka, która dość szczęśliwe zremisowała mecz w Pruszkowie, ze Zniczem. Sądzę, że Górnik w tym spotkaniu spokojnie sięgnie po trzy punkty i udowodni po raz kollejny, iż jest głównym kadydatem do awansu ...

145

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:57
adwokat_typera jest offline  
stare 09-08-2009, 23:18   #7

Reputacja: 9
Spotkanie: Darlington - Leeds Utd
Kurs: 1.85

Spotkanie w pucharze Curling Cup między druzyną z Leauge Two - Darlington oraz z leauge one - Leeds. Jeśli porównywać obie druzyny, to zdecydowanie lepszą są gracze z Leeds. Nieco pechowo juz od dwóch sezonów sstarają się o awans do Championship, a tym roku wierze, ze ten cel osiągną. Dobrze rozpoczeli od zwycięstwa nad Exeter 2-1.
Darlington to z kolei druzyna środka tabeli, od kilku sezonów bezpiecznie oscylują wokol miejsca, z którego bezpiecznie mozna spoglądać na tyły a bez perspektyw na nawet baraże.
Trener leeds zdeklarował, iż mimo 48h upływu od ligowego spotkania, bierze na wyjazd najlepszy skład, gdyż chcą ten mecz po prostu wygrać w ciągu 90 minut i się nie "cackać". Poza tym stawiają sobie za cel zajscie w tym pucharze jak najwyzej. Trzymam się jego słów i zapewnień, stąd mój typ na czystą dwójeczkę - Leeds Utd.

85

princeAS jest offline  
stare 09-08-2009, 23:57   #8
Forum VIP

Reputacja: 250
Spotkanie: Deportivo Cali- America de Cali

Typ: X

Kurs: 3,1

Buk: Bet-at-home

Analiza: Mecz ligi kolumbijskiej, zamykajace 6. kolejke spotkanie derbowe pomiedzy Deportivo a America, ktore bedzie mialo miejsce w poniedzialek o godzinie 1.00. W tym spotkaniu licze na podzial punktow.
Faworytem tej potyczki sa gospodarze, ktorzy beda na pewno lekko zmeczeni po spotkaniu w ramach Copa Sudamericana, rozegranego 5 sierpnia z Universidad de Chile( zakonczonego porazka Kolumbijczykow 2-1). Zas w lidze gospodarze dzisiejszego pojedynku, w poprzedniej kolejce zanotowali remis.
Z kolei pilkarze America de Cali w 4 meczach nowego sezonu zanotowali... 4 remisy.
Co wiecej ostatnie 2 spotkania pomiedzy tymi zespolami konczyly sie nastepujacymi rezultatami: 1-1 i 2-2.
Stad w dzisiejszym spotkaniu derbowym miasta Cali upatruje wynik remisowy.

100

witek k jest offline  
stare 10-08-2009, 00:42   #9

Typ: Dokładny wynik (1-2)
Kurs: 8.50

Analiza:
Górnik pierwszy swój mecz w I lidze zakończył zwycięstwem nad KSZO Ostrowiec. Wielką zaletą była publiczność, przynosząca chlubę zabrzańskiemu klubowi już w ekstraklasie. Mimo spadku Górnika z ekstraklasy, widzowie nadal stoją murem za swoim zespołem i stanowią dwunastego zawodnika torcidy. Najbliższy mecz z Wisłą Płock pokaże prawdziwą formę zabrzańskiego klubu, jak wiemy z poprzedniego sezonu, to właśnie mecze wyjazdowe sprawiały bardzo duży problem Górnikowi (1 zwycięstwo, 4 remisy, 10 porażek). Wisła Płock z Górnikiem Zabrze grała 18 razy. Bilans jest na korzyść Zabrza, bowiem to oni wygrali 6 spotkań, nafciarze tylko 5, a aż 7 razy padał remis. Wisła ma za sobą udany mecz z bardzo silnym Zniczem Pruszków (1-1). W meczu najprawdopodobniej wystąpią wszystkie gwiazdy Dariusza Kubickiego, Górnik natomiast musi się obejść bez Mariusza Przybylskiego oraz Przemysława Pitry. Wisła w tym sezonie ma zamiar powalczyć o awans, świadczą o tym transfery dokonane przez trenera, pozyskał on piłkarzy ogranych w ekstraklasie. Górnik chcę za wszelką cenę udowodnić, że spadek z ekstraklasy był wypadkiem przy pracy, Wisła natomiast, że po latach przerwy ekstraklasa im się także należy. Jestem pewien, że oba zespoły będą zaciekle walczyły w Płocku o 3 punkty. Remis nie będzie satysfakcją dla żadnego z zespołów. Mimo to Górnik uważam za zespół dużo bardziej doświadczony, ograny i zgrany, bowiem zespół Ryszarda Komornickiego niewiele zmienił się od czasów ekstraklasy. Nafciarze będą chcieli szybko zdobyć przewagę a następnie cofnąć się do obrony i bronić korzystnego wyniku.
Uważam, że ten wariant zemści się przeciwko Wiśle i to Górnik wygra 2:1. Zdaje sobie sprawę, że wariant dość ryzykowny, niektórzy to nawet uznają za szaleństwo ale ja wierzę w powodzenie tego zakładu

400

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:58
slabiak jest offline  
stare 10-08-2009, 00:45   #10

Reputacja: 22
Spotkanie: Darlington - Leeds
Typ: 2/2
Kurs: 2.95
Buk: Expekt

Analiza:
Zespół z League Two podejmuje na własnym terenie drużynę z League One. Na korzyść gości przemawia nie tylko gra w wyższej klasie rozgrywkowej. Gospodarz tego spotkania ma w kadrze zaledwie szesnastu zawodników. Z tak szczupłym składem nie tylko ciężko będzie mu walczyć o ligowe punkty, ale i rywalizować w pucharze. Co prawda kadra ta pod względem ich wartości zajmuje miejsce gdzieś w połowie League One, jednak nie ma co liczyć na to, że tak mała grupa piłkarzy podoła trudom sezonu. W sobotę Darlington rozgrywał spotkanie ligowe, które zresztą przegrał 3-1. Trener do pucharu będzie zmuszony wystawić niemal ten sam skład, który występował w tamtym meczu. Nie sądzę, aby wystarczyło to na gości. Leeds to jeden z najlepszych zespołów League One. Z całą pewnością będzie on walczył o awans do ligi Championship. Wartość piłkarzy mniej więcej 10 razy przekracza wartość zawodników ich dzisiejszego rywala. Nie dość, że Leeds jest klubem po prostu lepszym, to jeszcze kadra tego zespołu liczy 26 zawodników, co daje spory komfort trenerowi w stosowaniu roszad. Myślę, że podmęczony i zdecydowanie słabszy gospodarz nie sprosta w tym meczu lepszemu rywalowi i będzie przegrywał już do przerwy.

100

Nalokson jest offline  
stare 10-08-2009, 08:30   #11

BUŁGARIA: A Grupa

Spotkanie:Sportist Svoge-Slavia Sofia
Typ:2
Kurs:1,55
Buk: Sportingbet

Analiza:
Dziś o godzinie 17:00 zostanie rozegrane spotkanie pierwszej kolejki bułgarskiej 1 ligi pomiędzy beniaminkiem Sportist Svoge, a 8 zespołem poprzedniego sezonu Slavia Sofia. Faworytem są goście, gdyż drużyna gospodarzy po raz pierwszy w swojej historii awansowała do 1 ligi. Ponadto do 2007roku drużyna Sportist Svoge uczestniczyła w amatorskich ligach. W pierwszym swoim sezonie w zawodowej lidze zajęli 6 miejsce. Sezon 2008/09 był dla tej drużyny bardzo udany, gdyż zajęli w 2 lidze 2 miejsce i po kwalifikacji play-off udało im się (powtórzę jeszcze raz- po raz pierwszy w historii klubu) awansować do pierwszej ligi. Natomiast drużyna gości to drużyna, która w ostatnich 4 sezonach zajmowała w pierwszej lidze miejsca od 5 do 8. To świadczy o możliwościach klubu, które są naprawdę duże. W sezonie 2007/08 Slavia reprezentowała swój kraj w europie w pucharze intertoto.Dodam jeszcze,że w przedsezonowym meczu kontrolnym pokonała ona Śląsk Wrocław 3:1. Realnie patrząc na sytuację gospodarze według mnie w tym sezonie będą dostarczycielem punktów choć nie przekreślam ich szans na utrzymanie ale na pewno o nic więcej nie powalczą(może za kilka lat). Goście, którzy w końcu chcą wejść do czołówki tabeli po prosu muszą ten mecz wygrać i uważam, że bez problemu wygrają.

100

niuniek24 jest offline  
stare 10-08-2009, 09:08   #12

Reputacja: 1
Spotkanie: Dmitry Tursunov - Igor Andreev
Kurs: 1.60
Buk: Expekt

Dziś w turnieju ATP w Montrealu dojdzie do spotkania pomiedzy dwoma Rosjaninami Dmitry Tursunovem oraz Igorem Andreevem. W rankingu ATP obaj tenisisci plasuja sie bardzo blisko siebie: Tursunov jest 32 a Andreev 4 pozycje wyżej. Obaj nie sa takze w jakiejs rewelacyjnej formie. Tursunov w trzech ostatnich turniejach doszedl tylko raz do cwiercfinalu gdzie co prawda po walce ale przegral z Danceviciem z kolei jego dzisiejszy rywal gral co prawda w polfinale w Gstaad 2 tygodnie temu ale pozatym takze ostatnio osiaga slabe wyniki. Na razie z tego co napisalem wynika ze w tym meczu wskazanie faworyta ociera sie o rzeczy niemozliwe, troszke rozjasni sie sytuacja gdy przyblize H2H obu graczy:

8/2009 ATP Dubai (UAE) Hard Igor Andreev Dmitry Tursunov 5-7 6-4 6-3 Second
17/2008 ATP Monte-Carlo (MON) Clay Igor Andreev Dmitry Tursunov 7-5 6-3 First
20/2007 ATP Hamburg (GER) Clay Igor Andreev Dmitry Tursunov 6-2 1-0 ret. First
12/2006 ATP Miami (USA) Hard Dmitry Tursunov Igor Andreev 6-3 1-6 6-4 Third
10/2006 ATP Indian Wells (USA) Hard Igor Andreev Dmitry Tursunov 6-7(2) 6-1 6-2 Second
2/2006 ATP Sydney (AUS) Hard Igor Andreev Dmitry Tursunov 6-2 3-6 6-4 1/4
41/2005 ATP Moscow (RUS) Carpet Igor Andreev Dmitry Tursunov 5-7 7-5 6-2 1/2

Widac wyrażnie że Andreev lubi grac z Tursunovem choc jedyna porazke jaka z nim doznal zaliczyl na kortach w Ameryce Pólnocnej ale mimo to ten bilans jest jednoznaczny choc co warto zauwazyc wszystkie spotkania konczyly sie 3 setami (nie liczac meczy na clayu jednak tam Andreev jest znacznie lepszy i Tursunov niegdy nie mial zbyt wiele do powiedzenia) wiec jest duze prawdopodobienstwo ze dzis takze obejzymy dlugie spotkanie.
Jednak decydujaca sprawa ktora naklonila mnie do zagrania w tym spotkaniu na mlodszego z Rosjan (choc tylko o rok) jest kontuzja kolana jakiej nabawil sie Tursunov w meczu z Australijczykiem Carstenem Ballem rozegranym 2 tygodnie temu w Los Angeles. Prawdopodobnie ten wlasnie uraz doprowadzil do porazki tydzien temu w pierwszej rundzie turnieju w Waszyngtonie z Francuzem Sebastienem de Chanaciem. I ten wlasnie uraz moze doprowadzic do porazki w pierwszej rundzie turnieju w Montrealu z Rosjaninem Igorem Andreevem!

60

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 21:02
waski1133 jest offline  
stare 10-08-2009, 09:42   #13

Spotkanie: Wisła Płock- Górnik Zabrze
Typ:suma strzelonych bramek(2,5), powyżej
Kurs:2.10
Buk: Bwin

Analiza: Jak już wiemy Górnik gra w pierwszej lidze po spadku z Ekstraklasy. Moim zdaniem pierwsza liga to miejsce nie dlatego klubu, który posiada ogromne tradycje. Wisła Płock prezentuje niezły poziom, lecz nie potrafi awansować do Ekstraklasy. Może tym razem?? Wszystko jest możliwe, sądzę, że oba zespołu będą walczyć o awans. W tym meczu powinnyśmy zobaczyć dużo walki i zaciętości. Zabrzanie posiadają niezłą siłę ofensywną i powinni wygrywać z każdym rywalem w tej lidze. Czy w tym meczu będzie podobnie? To okażę się dzisiaj. Każdy wynik jest w tym meczu możliwy. Osobiście sądzę, że w padnie tutaj kilka bramek. Liczę na over 2.5.

110

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:59
scyzoryk73 jest offline  
stare 10-08-2009, 10:17   #14

Spotkanie: Eskilstuna City FK - Värmdö IF
Kurs: 3.00
Buk: Bet-at-home
Po weekendzie nie mamy za dużo meczy do wyboru, ale jednak zainteresowało mnie spotkanie 2 dywizji ligi Szwedzkiej.Mecz pomiędzy przedostatnią drużyną tabeli Eskilstuna City(11), a ich rywalami drużyną Värmdö zajmującą 5. lokatę.W drużynie gospodarzy nie dzieje się najlepiej przegrali oni ostatnie 3 spotkania natomiast goście wygrali swoje 3 ostatnie.W czerwcu grali ze sobą i padł remis 2-2.
Bilans:
Eskilstuna u siebie: 2 zwycięstwa, 1 remis, 3 porażki
Värmdö na wyjazdach: 2 zwycięstwa , 2 remisy , 2 porażki
Bilans podobny ale to przyjezdni mają większą formę i jak dotąd zdobyli 15 punktów więcej od dzisiejszych przeciwników.

100

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 20:59
Qbasiek jest offline  
stare 10-08-2009, 10:30   #15

10-08-09 19:15 - Polska 1.Liga
Typ: 2(-1,0)
Kurs: 5,05

Dzisiaj o godzinie 19:15 w ramach 2 kolejk Polskiej 1 ligi dojdzie do spotkania pomiedzy Wisła Płock - Górnik Zabrze. Wedlug mnie zdecydowanym fawroytem tego meczu jest ekipa gosci, ktora jeszcze w tamtym sezonie graa w Ekstraklasie. Ekipa gosci posiada dzieki temu o wiele lepszy sklad, tymbardziej, ze zatrzymano najlepszych zawodnikow takich jak m.in:Szczot, Jarka, Madejski czy Pazdan. Jak na 1 lige to naprawde dobrzy zawodnicy. Drugim argumentem przemawiajacym za gosci jest forma pokazana.Gornik Zabrze w pierwszym meczu wygral z KSZO , a Wisla Plock zremisowala z Zniczem Pruszkow. Podsomowujac Gornik Zabrze chce jak najszybicej powrocic do Ekstraklasy i mysle, ze zmotywowani goscie szybko rzuca sie do akatu i obejma prowadzenie juz po 1 polowie wygrywajac ten mecz.

100

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 21:00
666marcin jest offline  
stare 10-08-2009, 10:45   #16

Kladno - Mlada Boleslav
2
2.15
Expekt

Czechy 3 kolejka. Po 2 kolejkach Mlada Boleslav była liderem po remisie na wyjeździe ze Slavią Praga 1-1 i po niesamowitej wygranie 4-1 ze Slovanem Liberec. Goście są w wysmienitej formie bo grając z najlepszymi czeskimi drużynami zdobyli 4pkt. Kladno co roku walczy o utrzymanie w Gambrinusie. Nie inaczej będzie w tym roku. Gospodarze z Kladna szczęśliwie zremisowali z Libercem na wyjeździe 1-1 i na własnym obiekcie ulegli Pribramowi 0-2. Jeśli chodzi o historię spotkań między tymi drużynami:

22/03-09 Gambrinus Liga Kladno vs. Mladá Boleslav 0:1
24/02-08 Gambrinus Liga Kladno vs. Mladá Boleslav 0:1
14/04-07 Gambrinus Liga Kladno vs. Mladá Boleslav 0:0
02/11-03 Druga Liga Kladno vs. Mladá Boleslav 0:1

Jak widać goście zdobyli tam 10 na 12 pkt. Moim zdaniem będzie dziś 0:2 dla Mlady.
Typ postawiony w realu.

115

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 21:00
radeklider jest offline  
stare 10-08-2009, 10:49   #17

Reputacja: 1
Spotkanie:Kladno - Mlada Boleslav
Typ: HT/FT 2/2
Kurs:3.55
Buk:Expekt.com
Analiza:
Dzis spotkanie w ramach 3 kolejki Czeskiej Gambrinus Liga. Dla mnie zdecydowanym faworytem do zwyciestwa sa goscie.Argumenty przemawiajace za ich wygrana to o wiele lepszy poprzedni sezon 6ms (2ptk zabraklo do wystepu w europejskich pucharach). Kladno natomiast ledwo zapewnilo sobie ligowy byt, wyprezdzajac tylko o 2 ptk druzyne spadkowa. Cele jakie stawiaja przd druzynami wlodarze klubow: Kladno w tym sezonie za cel ma spokojne utrzymanie w lidze. Mlada ma wyznaczony za cel zakwalifikowanie sie do europejskich pucharow a przy dobrych wynikach nawet wlaczenie sie do walki o mistzra kraju. Goscie tego spotkania znakomicie rozpoczeli ten sezon remisujac na wyjezdzie z mistrzem Slavia P 1:1 oraz pokonujac az 4:1 3 druzyne poprzedniegosezonu Slovan Liberec. Kladno natomiast zanotowalo juz u siebie porazke w tym sezonei przegrywajac z beniaminkiem Pribram 0:2 Zwyciestwo Mlady w tym meczu powinno dac im fotl lidera ligi. Dzis druzyna ta powinna bez problemu pokazac kto jets pilkarsko lepszy strzelajac juz bramke w 1 polowie i prowadzac do przerwy. Atut wlasnego boiska to za malo zespolowi ?Kladno zeby zdobyc z Mlada chocby 1 ptk. Warto dodac ze Mlada ma recepte na wygrywanie pojedynko z Kladnem. W ost. 6 pojedynch miedzy tymi druzyb\nami Mlada wygrala 5 razy i raz padl remis.Warto wiec zagrac dzis moj typ.

255

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 21:01
stres jest offline  
stare 10-08-2009, 11:07   #18

Reputacja: 18
Wisła Płock - Górnik Zabrze
Typ: X
Kurs: 3.20
Tobet

W dzisiejszym meczu w Płocku, kończącym 2. kolejkę 1 ligi polskiej, tamtejsza Wisła podejmie na własnym stadionie Górnika Zabrze (początek o godz. 19:15). Trudno dokonywać analizy po zaledwie jednej rozegranej kolejce ale mimo wszystko spróbuję pokusić o jakieś przewidywania. Obie ekipy dobrze rozpoczeły rozgrywki punktując w 1. kolejce. Wisła wywiozła z Pruszkowa cenny punkt po remisie ze Zniczem 1:1 (bramka Pacana). Trzeba przy tym stwierdzić, że według obserwatorów tamtego meczu Wisła była zespołem obiektywnie lepszym i niewiele brakowało żeby zgarnęła pełną pulę. Natomiast Górnik podejmował na własnym stadionie KSZO Ostrowiec i już od pierwszego meczu zespołowi towarzyszy duża presja na natychmiastowy powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej. Zwłaszcza w pierwszej połowie była widoczna pewna nerwowość w szeregach zabrzan i już od 18. minuty musieli odrabiac straty po golu KSZO. Później jednak Górnik uporządkował grę i jeszcze przed przerwą wyszedł na prowadzenie po golach Jarki i Bonina. W drugiej połowie trafienie dołożył Szczot i Górnik juz nie oddał prowadzenia do końca. Krótko mówiąc: pewne zwycięstwo z przygodami w obronie.

Przy braku wielu danych z tego sezonu trzeba sięgnąć do poprzedniego sezonu, przy wyraźnym zaznaczeniu że oba zespoły grały w różnych ligach. Gospodarze w ubiegłym sezonie uplasowali się w środku tabeli (z 44 punktami zajęli 10 miejsce). U siebie grali całkiem dobrze, gdzie wygrali 8 razy, zanotowali 3 remisy, a sześc razy uznawali wyższość rywali (bilans bramkowy 24-22). Natomiast zabrzanie w ubiegłym sezonie zajęli ostatnie miejsce w Ekstraklasie z dorobkiem zaledwie 29 oczek po 30 kolejkach, tracąc do bezpiecznego miejsa 1 punkt. I trzeba powiedzieć, że utrzymanie przegrali właśnie na wyjazdach, gdzie wygrali tylko 4 z 15 konfrontacji, w tym np. w pierwszej rundzie strzelili na obcych boiskach tylko 1 gola! Historia pojedynków pomiędzy oby ma zespołami jest niemal na równi, gdyż w 18 spotkaniach sześc razy zwyciężali Zabrzanie, siedmiokrotnie padał remis, a pięć razy lepsi okazywali się ''Nafciarze''. Biorąc powyższe fakty, lekko nadicap własnego boiska dla gospodarzy, można przewidywać że będzie to bardzo zacięty i wyrównany mecz, najpewniej zakończony remisem i to raczej nie bezbramkowym. I taki właśnie wynik typuję do czego zachęca dość wysoki kurs.

Absencje: w Górniku nie wystąpią wciąż kontuzjowani Adam Banaś i Damian Gorawski, Wisła natomiast zagra Daniela Mitury i Pawła Pęczaka, który doznał kontuzji na sobotnim treningu. Za to w meczowych kadrach znalazły miejsce nowe nabytki obu klubów, którzy powinni być wzmocnieniem obu ekip: Karol Kostrubała (Wisła) i Michał Karwan (Górnik).

Kadra Wisły na mecz z Górnikiem:
Łukasz Malec, Przemysław Mierzwa - Rafał Grzelak, Sławomir Jarczyk, Marcin Pacan, Artur Wyczałkowski, Mateusz Żytko - Robert Chwastek, Tomasz Grudzień, Karol Kostrubała, Adam Majewski, Łukasz Masłowski, Bartłomiej Sielewski, Maciej Wyszogrodzki - Kamil Gęśla, Daniel Koczon, Bartosz Wiśniewski, Krzysztof Zaremba.

Kadra Górnika na mecz z Wisłą Płock:
Sebastian Nowak, Łukasz Skorupski - Michał Pazdan, Kamil Szymura, Michał Karwan, Mariusz Magiera, Tadas Papeckys - Adam Danch, Grzegorz Bonin, Robert Szczot, Piotr Madejski, Mariusz Przybylski, Dariusz Kołodziej, Paweł Strąk, Marius Kiżys - Przemysław Pitry, Dawid Jarka, Robert Trznadel

100

psotnick jest offline  
stare 10-08-2009, 11:23   #19

Typ: Górnik Zabrze/Górnik Zabrze
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bwin
Analiza: Spotkanie 1 ligi polskiej pomiędzy Wisła Płock a Górnik Zabrze moim zdaniem zakończy się pewnym zwycięstwem Górnik Zabrze który będzie już prowadził po 1 połowie i nie odda prowadzenia. Górnik Zabrze to spadkowicz mimo to wielu graczy nie odeszło i obiecują ostrą walkę o szybki powrót do ekstraklasy co pokazali w 1 meczy wygrywając 3:1. Natomiast Wisła Płock zremisowała swój 1 mecz na wyjeżdzie 1:1 ze Zniczem. Wisła To średniak 1 ligi w ubiegłym sezonie była na 10 miejscu wiec nie jest to jakiś porywający przeciwnik i wyśle ze Górnik grający dobra techniczną piłkę mający o wiele lepszych graczy i o wiele wyższe cele spokojnie ich pokona.

275

BloodBerry jest offline  
stare 10-08-2009, 11:36   #20

Reputacja: 43
Spotkanie: Kusatsu - Okayama
Kurs: 3,75
Bukmacher: Bet365

Analiza: Dzisiaj w japońskiej 2. lidze dojdzie do zapewne nudnego spotkania. Thespa Kusatsu podejmie na własnym stadionie Fagiano Okayama. Faworytami dla bukmacherów są gospodarze. W lidze zajmują 12 miejsce z 38 punktami na koncie. Byt w lidze mają już zapewnione. Będzie to dokończenie 33. kolejki. Thespa u siebie gra o dziwo znacznie gorzej niż na wyjazdach! Wystarczy spojrzeć na bilans. Gry u siebie 2-5-8 w bramkach 17:28, wyjazdy 8-3-6 w bramkach 25:17. Pokazuje to, że na wyjazdach Thespa zdobyła ponad 2 razy więcej niż u siebie. Przed własną publicznością gospodarze zwyciężyli zaledwie 2 razy. Goście również do najlepszych nie należą. Obecnie zajmują 16 miejsce w lidze z dorobkiem 24 punktów. Tutaj mamy sytuację odwrotną, gdzie u siebie Okoyama gra dobrze, na wyjazdach gorzej. Tylko jedna wygrana i aż 4 remisy. Jak wcześniej wspomniałem faworytami bukmacherów są gospodarze, ale prawdą jest, że są w znacznie gorszej formie niż rywale. Wygrali tylko jedno spośród 6 spotkań zdobywając ogółem zaledwie 3 punkty. Okayama zaś zdobywa ich 8. Ostatnio Thespa dała się ograć 3 razy pod rząd u siebie - z Sagan Tosu 1-3, z FC Gifu 0-1 i Ventforet - 1-2. Dlatego wobec obniżki formy gospodarzy, a zwyżki gości należy w tym meczu szukać niespodzianki.

100

black list: Tomas Berdych, Gael Monfils, Marin Cilic, Antonio Veic, Andy Murray, Jurgen Melzer, Nikolay Davydenko, Igor Andreev, Denis Istomin.

Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 11-08-2009 o 21:02
Lionel21 jest offline  
Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia > Typy Dnia - 10 sierpnia 2009r. (Poniedziałek)

Zamknięty Temat