![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Zachodnia Polska
Reputacja: 720 | Typy Dnia - 11 lipca 2009r. (Sobota) Tutaj podajemy typy na Sobotę - 11 lipca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 10.05.2009 Skąd: Polska
|
Spotkanie:Kalmar FF - Djurgardens IF Typ: 1 Kurs: 1.65 Buk:Centrebet Analiza: W najwyższej klasie rozgrywkowej w Szwecji zmierzą się dwa zespoły z których jeden(gospodarze) ma aspiracje grać w europejskich pucharach a drugi(goście) walczy o utrzymanie. Kalmar zajmuje 5 miejsce w lidze z dwu pkt. stratą do 3 zespołu. Goście zajmują natomiast 14 pozycję i jeśli się by nic nie zmieniło to walczyli by oni w meczach barażowych o utrzymanie. Ale do końca sezonu jeszcze trochę kolejek pozostało. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:26 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 26.11.2006 Skąd: GÓRNY ŚLĄSK
|
Spotkanie:São Caetano vs. Portuguesa Typ:2 Kurs:2.42 Buk:Pinnacle Sports Analiza: Mecz brazylijskiej serie b miedzy 20 zespołem ligi São Caetano a 5 zespołem ligi Portuguesa . W historii miedzy meczami beżpośrednimi 2 wygrane gospodarzy i 2 wygrane gości . São Caetano u siebie rozegrało 4 meczy wygrało jeden 1 zremisowało i 2 przegrało zdobywają razem 4 punktów u siebie razem na 5 punktów . Natomiast Portuguesa rozegrała 5 meczy na wyjazdach 3 mecze wygrała 1 remis i 1 przegrana . Gospodarze ostatnio odebrali punkty Atlético Goianiense remisują 2:2 teraz ich czeka równie trudne zadanie ponieważ Portuguesa gra lepiej na wyjazdach niż u siebie co prawdy zaliczyła jedna wpadkę z Ponte Preta przegrywając 5:2 lecz resztę meczy zagrała dobrze aż 9 bramek z 12 strzelili na wyjezdzie . Biorą pod uwagę że gospodarze maja najsłabsza ofensywę tylko 5 strzelonych w lidze za to obronie radzą sobie nawet niezłe tylko 12 straconych bramek lecz bardzo słaba forma gospodarzy ostatnio daje mi łatwy wybór stawiam na wygrana gosći . Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:27 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 | 2009-07-11 07:00, Liga Światowa - mężcz., Świat Typ: Francja -1.5 seta Kurs: 2.30 Bwin Typ na sobotni poranek musi być. Jak widać siatkówka, Liga Światowa i mecz grupy B Korea Południowa - Francja. W tej grupie znajduje się gospodarz turnieju finałowego dlatego z tej grupy awans otrzyma zwycięzca lub w przypadku gdy Serbia wygra grupe ekipa która będzie 2. Wszystko wskazuje na ten drugi wariant ponieważ na czele Serbia z 16oczkami a za Nią walczące o awans Argentyna - 12pkt, Francuzi 11 pkt i Korea 9pkt. Wszystkie 3 mają szansę jednak w moim przekonaniu największe ma Francja. Jest to po Serbach moim zdaniem zdecydowanie najlepsza ekipa tej grupy. Argentyna z roku na rok silniejsza jednak myślę że na turniej finałowy ich nie stać. Korea chyba więcej szczęście z tymi 9pkt bo moim zdaniem odstaje od pozostałych. Francja jednak ma trudny terminarz, gorszy od Argentyny która w ten weekend zagra z Serbią u Siebie, myślę że stać ich góra na urwanie 1-2 pkt mocnym Serbom, a później u Siebie z Francją. Co spowoduje że jeżeli Francja chce do Argentyny jechać spokojnie musi w ten weekend zgarnąć komplet 6pkt. Szanse na to bardzo duże Korea jest ekipą która wygrała wprawdzie 3 mecze po 3-2 z Argentyną i 3-0 z Serbią, jednak Serbia na początku grała fatalnie i się obudziła ostatnio. Po za tym 2 porażki po tie z Francją i Argentyną. Nieźle można powiedzieć. Francja natomiast wygrała 3-0 z Serbami w Serbii, 3-2 u Siebie z Argentyną, 3-1 z Koreą i 3-2 z Koreą. Wyniki jak na tą ekipę przeciętne. Jednak ja się kieruję doświadczeniem, umiejętnościami siatkarskimi w których Francuzi przewyższają o klasę Koreę. Na tej podstawie nie śmiem wątpić że Francja jutro zagra na wysokim poziomie mając na karku przymus zdobycie kompletu pkt w Korei. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:19 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 08.08.2006
Reputacja: 2 |
Kansas City Royals u Boston Red Sox Spread, Run Line Typ: Boston Red Sox -1,5 1.87 11 lipca 01:10 Boston ostro ze mną pogrywa... stawiam kasę a on zawala mi wygrane mecze... Dzisiaj w 2 meczu podejmą KC, wczoraj przegrali, jakoś sobie nie wyobrażam by KC wygrało kolejny mecz Fenway Park. Wczoraj wygrali 8-6 i mam nadzieję że będzie to jak w poprzedniej serii gier z atletami, pierwszy mecz przegrany a potem Boston się obudził i 2 kolejne mecze wygrał. Gospodarze jako miotacza wystawiają dzisiaj świetnego Jona Lestera (7-6, 4.16), w tym sezonie staty nie powalają na ziemie, raczej średnie ale w zeszłym sezonie był po Matsuzace najlepszym pitcherem Red sox: 16-6;3.21 ERA. U siebie spisuję się raczej dobrze. Nie zawalił meczu Bostonowi już dawno ostatnio gra dobrze i równo. Dla gości mecz rozpocznie: B. Bannister (6-6, 3.87). Słaby zawodnik, na wyjazdach ERA 5.02. Niema innej opcji jak pewne zwycięstwo Bostonu, wczoraj pechowa porażka, dzisiaj wszystko powinno pójść dobrze Jon Lester to bardzo dobry miotacz a KC to bardzo słaba drużyna na wyjazdach: PEWNE ZWYCIĘSTWO RED SOX! EDIT TBM: brak bukmachera !!! Ostatnio edytowane przez TBM ; 10-07-2009 o 23:16 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 30.03.2009 Skąd: z boiska
Reputacja: 6 |
spotkanie; Samara - Kazan typ; 2 kurs; 2,41 buk; 10bet analiza; jytro o godzinie 14,30 kolejne spotkanie rosyjskiej premier ligi pomiedzy 4 w tabeli Krylia Sovetov a liderem z Kazania. Gospodarze w 5 meczach u siebie 3x zwyciezali i odniesli po 1 remisie i porazce, z bilansem 7;4. Goscie na wyjazdach prezentuja sie nastepujaco w 5 meczach 3 zwyciestwa i 2 remisy z bilansem 12;5. Moim zdaniem za Rubinem kazan przemawiaja nie tylko statystyki ale rowniez to ze sa mistrzem kraju, maja swietna ekipe i graja bardzo ladny i skuteczny futbol. EDIT TBM: nieregulaminowy bukmacher !!! Ostatnio edytowane przez TBM ; 10-07-2009 o 23:16 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 01.11.2007 Skąd: Tychy
Reputacja: 167 |
Spotkanie: Samara - Kazan Typ: Uda się obydwu drużynom strzelić gola? TAK Kurs: 1,85 Bukmacher: Bwin Analiza: 13 kolejka w Russian league i niewątpliwie mecz na szczycie . Lider Kazań wybiera się na stadion do Samary która zajmuje aktualnie 4 miejsce . Jeżeli chodzi o wytypowanie zwycięscy tego pojedynku to uważam że jest ciężko gdyż gospodarze drużyna Samary na swoim stadionie prezentuje się całkiem dobrze na 5 dotychczas rozegranych spotkań 3 razy odniosła zwycięstwo 1 remis i 1 porażka , ta porażka to z drużyną CSKA Moskwa 1:3 , specialnie napisałem ten wynik gdyż w tym meczu który analizuję stawiam na bramki . Lider drużyna z Kazania jak do tej pory bez porażki na wyjeżdzie : 3. Kazan 5 3 2 0 12 : 5 11 pkt. Jak widać według stosunku bramek to wychodzi przeszło 2 bramki na mecz ! W ubiegłym sezonie kiedy to Kazań zdobył mistrzostwo kraju właśnie gdy grał na stadionie dzisiejszego rywala Samary padł wynik remisowy 2:2 . Atak według statystyk sięgając roku 2003 to na 12 spotkań między nimi w 5-ciu spotkaniach bramkę zdobyła tylko 1 z nich a w 7 strzelili obie drużyny tak więc patrząc na wysokie miejsce Samary i przynajmniej według średniej 2 bramki na mecz na wyjazdach Kazania liczę że obie drużyny strzelą przynajmniej po 1 bramce ! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:37 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 16.03.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Bułgaria-Kuba (DW) typ: 3-1 kurs: 6,00 buk: Expekt Analiza: Rozgrywki siatkarskiej Ligi Światowej wchodzą w decydującą fazę. Jutro w jednym z ciekawszych spotkań Bułgaria zmierzy się z rewelacją tegorocznych rozgrywek ekipą Kuby która jest bardzo blisko zapewnienia sobie 1 miejsca w grupie i tym samym awansu do turnieju finałowego. Zarówno aktualna forma jak i różnica punktowa zdecydowanego faworyta każą upatrywać w drużynie Kuby. Sądze jednak że pochopne skreślanie przed meczem podopiecznych Prandiego jest mocno nierozsądne. Bułgarzy pomimo że jak narazie nie zaprezentowali niczego wielkiego na własnym gorącym terenie w Warnie łatwo skóry jutro nie sprzedadzą. Jest to zespół na tyle klasowy i doświadczony że z meczu na mecz ich forma powinna zwyżkować. Kubańczycy z kolei jak do tej pory nie zanotowali ani jednego słabego spotkania- nawet w tych przegranych meczach z Rosją prezentowali znakomitą siatkówkę. Jest to niewątpliwie pewnego rodzaju fenomem zważywszy na fakt że Kuba to najmłodsza reprezentacja w tegorocznej LŚ. Czy oni faktycznie mogą cały czas prezentować tak wysoki poziom?? Jutrzejszy mecz da odpowiedź. Bułgarzy prowadzeni przez swoich asów na skrzydłach Kaziskiego i Vlado Nikolova, którzy teoretycznie wciąż mają szanse na 2 miejsce w grupie i ewentualną dziką kartę na turniej finałowy, postawią na pewno wysoko poprzeczkę. Jeśli będzie im siedział serwis to zapowiada się ostra walka i sety kończone na przewagach. Wynik moim zdaniem jest sprawą otwartą dlatego ryzykownie tak troche na przekór bukmacherom i większości typerów zagram na zwycięstwo gospodarzy w 4 setach. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:19 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 10.07.2009 Skąd: Wrocław
|
Spotkanie: London City v Brampton Lions Typ: 2 Kurs: 1,44 Buk: Sportingbet Analiza: Gospodarze w tym sezonie zgromadzili ledwo 1 pkt, goście zaś 7 w tym zanotowali 1 zwycięstwo na wyjeździe i 1 porażkę. W zeszłym sezonie goście też byli na dnie tabeli. Ostatnia potyczka obu ekip w którym gospodarze byli piłkarze London City zakończył się kompromitującą klęską 0:7. edit snajper: KIEPSKA ANALIZA!!! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:20 |
| |
| | #10 |
| Moderator Dołączył: 10.01.2009 Skąd: Płock
Reputacja: 917 |
Shakhtyor Soligorsk - Granit Mikashevichi Typ: x2 Kurs: 2,90 Bukmacher: Unibet Jutro o 18:00 mecz pomiędzy Shakhtyor Soligorsk a Granit Mikashevichi. Bukmacherzy na zwycięstwo Granitu dają kurs równy 9,00 w Unibet, ja jednak postanowiłem postawić na typ z podpórką po równie dobrym kursie. Nie wiem czemu bukmacherzy właśnie tak typują bo w moim przekonaniu Granit ma szansę na zwycięstwo a bynajmniej remis. Shakhter Soligorsk zajmuje dopiero 10 miejsce w lidze. 2-3-2 u siebie to nie atut przekonujący mnie by właśnie na nich postawić. W 7 meczach ugrali 9 punktów, strzelając przy tym 6 goli a tracąc 9. Ostatnio jak na 10 miejsce spisują się bardzo dobrze - 3-2-1 i 10 punktów robi wrażenie jako osiągnięcie na drużynę z niższej półki. Granit Mikashevichi - 12 miejsce w lidze, na wyjeździe dość słabo 1-1-2, lecz bilans bramek 4:5 jest lepszy od niektórych wyżej notowanych drużyn. Patrząc na ich bilans rzuciło mi się w oczy że ta drużyna na wyjeździe potrafi zremisować z takim zespołem jak Bate Borisov czy też wygrać z FC Dnepr Mogilev 1:2. Postanowiłem zaryzykować i na jutrzejszy dzień postawić taki typ za nie małą gotówkę. Polecam Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:13 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie : Kostaryka - Kanada Typ: dokładny wynik 1:0 Kurs: 5,00 Buk: Bet-at-home Analiza: Spotkanie rozgrywane w ramach turnieju Gold Cup między Kostaryką a Kanadą. Obecnie to Kanada zajmuje pierwsze miejsce w swojej grupie z 2ma zwycięstwami. Kostaryka jest 3cia z 3ma punktami. Jednak ten mecz, przynajmniej moim zdaniem będzie mięc szalenie ważny wpływ na końcową tabele. Kostaryka nie ma innego wyjścia, musi wygrac z dotychczsowym liderem, wtedy, przy jednoczesnej stracie opunktów przez Salwador, będa oni liderami grupy. To, że potrafią oni grać w piłke, wszyscy wiemy. Ostatni pokonali Jamajkę, właśnie 1:0. Ale równiez, pare tygodni temu potrafili ograć USA, która ostatnio po bardzo zaciętej walce przegrała Puchar Konfederacji z wielką Brazylią. Kilka słów na temat reprezentacji Kanady. Oba spotkania w tym pucharze wygrali 1:0. Mam nadzieje, że teraz to oni będą schodzić z boiska pokonani właśnie w takim stylu. Poza tym, potrafią oni zagrać dobry mecz jak w te oba w tympucharze, ale zdarzają im się wpadki tak jak np. z Jamajką gdzie przegrali 3:0, albo np. z Trinidadem i Tobago. Jeszcze parę słów o histori spotkań : 09/09-04 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Kostaryka vs. Kanada 1:0 12/07-03 Gold Cup Kostaryka vs. Kanada 0:1 Jak widac ten wynik 1:0 jest wielce prawdopodobny. Tylko dla kogo. Niby lepsza w tym Pucharze wydaję się reprezentajca Kanady. Jednak moim zdaniem, piłkarze Kostaryki znajdą swoje wartości, wiedzą że potrafią grać w piłke i to będzie klucz do sukcesu. Poza tym potrzebują oni tego zwycięstwa, by liczyć się w dalszej walce. Jezeli nie wygrają tego meczu a Salwador słówj tak, wtedy o dalszej grze w tych rozgrywkach mogą zapomnieć. A jak wiadomo mecze w takich pucharach, zazwyczaj sa grane do tzw. " jednej bramki". Mam nadzieje, że ta bramka będzie w nocy po stronie Kostaryki Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:29 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 15.04.2009 Skąd: irlandia
| 11 lipiec
Nacional de Medellin-La Equidad Bogota typ:remis/La Equidad kurs:7.00 buk:Bet365 analiza:trafiłem na mecz kolumbijskiej ligi Mustang,na mecz finalistów tejże ligi z przed dwóch lat,którzy zaczynają rozgrywki po dwóch miesiącach przerwy.trochę nie mogę zrozumieć bukmacherów,którzy za wszelką cenę próbują faworyzować zespół ze stolicy dzięki temu na gospodarzy jest mniejszy kurs.ja osobiście stawiałbym na remis.no ale gramy na forum na poważnie to robię wszystko aby utrzymać przodownictwo w tabeli.i tak.mój typ jest spowodowany tym,że La Equidad nie przegrało na gorącym terenie w Medellin od czterech meczy (wogóle to już od sześciu),a ostatnio spuścił nawet srogie lanie 4-1.po drugie w meczach na remis ze wskazaniem na gości bramki padały w 86 minucie.sądzę że nie będzie identycznie ale podobnie.bo skoro co roku gra im się dobrze na tym ternie to co może spowodować że tym razem będzie gorzej,no chyba że sędziowie,no ale z drugiej strony w tym kraju nikt nie lubi nadstawiać głowy,bo może ją stracić.oba zespoły grają podobnie,nie strzelają dużo bramek raczej tworzą solidne obrony,dlatego w kolumbijskiej lidze pada dużo remisów.ja stawiam na gości,którzy w drugiej połowie strzelą decydującą bramkę Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:29 |
| |
| | #13 | |
| Dołączył: 04.03.2007
|
Finlandia - Polska (Handicap Punktowy 0.0 - 3.5) Typ : 1 Kurs: 1,8 Bukmacher: Tobet Moja analiza którą napisałem do wczorajszego spotkania (3:1) Cytat:
Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:21 | |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 30.06.2009 Skąd: Chorzów
|
Spotkanie:Terek Groznyj-CSKA Moskwa Typ:1 Kues:5.50 Bukmacher:Bah Analiza: Witam moja sytuacja w tabeli typerów zmusza mnie do trafienia meczu z wysokim kursem edit snajper: ZWROT!!! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:29 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 18.12.2006
Reputacja: 103 |
Kansas City - Boston 2 -1,5 1.87 Pinnacle Dzisiaj z wielu spotkan w Major League Baseball wybrałem moim zdaniem jedno z najciekawszych. Drużyna z Bostonu podejmuje na własnym boisku ekipe Kansas City. Obie drużyny prezentują sie w obecnym sezonie do tej pory srednio, oczywiscie to jest tylko moje zdanie. Kansas City jak i Boston nie prezentuja sie tak dobrze jak w zeszłym sezonie. Poza tym ich gra wygląda całkowicie inaczej. W dzisiejszym meczu moze dojsc do ciekawej potyczki gdzie ja widze tylko jednego faworyta. Jest nim oczywiscie Boston. Jesli w dzisiejszym spotkaniu ta ekipa od poczatku nada swoje tempo i styl gry bedzimy ogladac tylko jednostronne widowisko. Boston moze dzis poprostu rozjechac Kansas. Jesli codzi o statystyki obu druzymn to przedtsaiwaja sie one nnatsepująco. W-L NIGHT GRASS STK L10 KC - 4th AL Central 37-48 25-30 34-42 W1 4-6 BOS - 1st AL East 51-34 35-23 47-27 L1 5-5. Jak widzimy obie ekipy bardzo sie roznia. Boston zaliczył do tej pory 51 zwyciestw przy 34 porazkach, Moim zdaniem jest to zadowalajacy wynik jak na ta faze gry. Kansas zaś przy 37 zwyciestwach ma az 48 porazek. Całkowicie odwrotnie co do Bostonu. W dzisiejszym meczu na pewno nie zagraja: KANSAS CITY· Jose Guillemin rf - Jul 8: Day-To-Day Alex Gordon 3b - Jul 8: 15-Day DL BOSTON· Mike Lowell 3b - Jul 9: 15-Day DL Daisuke Matsuzaka sp - Jul 9: 15-Day DL Julio Lugo ss - Jul 9: Day-To-Day Mark Kotsay 1b - Jul 8: Day-To-Day Dustin Pedroia 2b - Jul 6: Day-To-Day Jeff Bailey 1b - Jul 6: 15-Day DL. Zaś start Pitcherami beda KAN: Bannister (6-6, 3.87 ERA) BOS: Lester (7-6, 4.16 ERA). Gracz z Bostonu prezentuje sie o wilee lepiej Moim zdnaiem poprowadzi dzis swoja druzyne do okazałego zwyciestwa. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:13 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 26.01.2006 Skąd: Inowrocław
|
Spotkanie:Wenezuela : Brazylia (Handicap Wenezuela +2.5 seta) Typ: 2 Kues:1.60 Bukmacher:Bwin O tym że Brazylia nie tylko kopać piłkę potrafi wie przeciętny Kowalski. Przyznam że byłem w wielkim szoku czytając o porażce Brazylii z Finlandią w Lidze Światowej. Nikomu nie udała się ta sztuka w tej edycji World League. W zeszłym roku Brazylia w 4 meczach z Wenezuelą wygrała wszystkie z nich, co ciekawe mecze u siebie brazylijczycy wygrali dwukrotnie po 3:0 ale już w Wenezueli 3:1 także dwukrotnie. Wydaje mi się jednak że podrażnieni porażką z Finlandią nie dadzą szans Wenezuelczykom i gładko i brutalnie pokonają ich 3:0 w końcu Brazylia nie jest przyzwyczajona do porażek :P Taka kiepska analiza ale czas nagli Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:21 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 20.06.2009
|
Chiba - Kobe Kobe 3.50 Bet365 Mimo, że Kobe w ostatnich 3 spotkaniach nie zdobyli nawet punktu, to jednak należy zauważyć, że były to dla nich mecze z ciężkimi rywalami: Hiroshima, Urawa i Tokio. Zdołali jednak już wygrać z Kashiwą, Yamagata i Gambą, oraz zremisować z Nagoyą, co świadczy o ich potencjale. Teraz mając nowego trenera i sponsora są jeszcze bardziej zmotywowani do pójścia w górę tabeli. Chcą pokonać słabą Chibę, która zdołała wygrać tylko 3 razy w ostatnich 10 meczach, i to w dość kontrowersyjnych spotkaniach z Oitą, Nagoyą i Hiroszimą. Moim zdanie oba zespoły reprezentują zupełnie inny poziom, a to z kolei zostanie udokumentowane wygraną jutrzejszych gości. Tym bardziej, że Kobe, w ostatnich 11 pojedynkach(wyjazdy) z Chibą, wygrali 5 razy. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 19:30 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 |
USA - Włochy typ: 2 (-1.5 seta) kurs: 4.00 buk - Sportingbet analiza: wiele na temat tego meczu mówiono, myślałem że typ już zarezerwowany Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:22 |
| |
| | #19 |
| Forum VIP Dołączył: 18.07.2006 Skąd: Bytom
Reputacja: 197 | Colorado Rockies - Atlanta Braves Typ: Colorado Rockies -1,5 Kurs: 2,37 Bukmacher: PinnacleSports Derek Lowe, RHP 7W-7L ERA: 4.56 Ubaldo Jimenez, RHP 6W-8L ERA: 3.86 Wczoraj pomiędzy obiema ekipami dosyć wyrównany mecz jednak w końcowym rozrachunku zwycięska okazała się ekipa Colorado wygrywając 7-6. Dla pitchera gości nie będzie to pierwsze spotkanie przeciwko Colorado w tym sezonie bo grał już z nimi w kwietniu. Wtedy w 8 innach pozwolił na tylko 3 odbicia i ogólnie stracił 2 runy. Dzisiaj spodziewam się gorszego występu w jego wykonaniu bo jednak w meczach wyjazdowych miota trochę gorzej. Do tego trzeba dodać całkiem przyzwoitą ostatnio skuteczność Colorado i mamy przepis na wysokie zwycięstwo gospodarzy. Jednak aby to się udało to Jimenez dzisiaj mus stanąć na wysokości zadania bo pałkarze Atlanty całkiem dobrze sobie radzą... Szczególnie Prado i McLouth i kto wie czy kluczem do sukcesu nie będzie właśnie ich zatrzymanie. Chociaż Jimenez nie radzi sobie ostatnimi czasy jakoś rewelacyjnie to przeciwko Atlancie ma całkiem przyzwoite statystyki. W poprzednim sezonie właśnie przeciwko Atlancie kiedy miotał w domu stracił odpowiednio 3 i 2 runy. Mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z wczoraj kiedy to Cook rzucał bardzo przeciętnie czego skutkiem była wyrównana walka. Liczę na dobrą postawę Jimeneza bo o to, że chłopaki z Colorado powinni dzisiaj trochę poodbijać się nie martwię. Dobrą opcją wydaje się też być under, ale wczoraj też miało być underowow a skończyło się jak się skończyło.Na koniec jeszcze kilka suchych statystyk.
__________________ NHL 2011/2012 2-1 Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:14 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 02.07.2009 Skąd: brać kasę?
|
Spotkanie : Finalndia-Polska Typ: Polska wygra 3:2 Kurs 5.30 --> 5.00 Expekt Dzisiaj drugie spotkanie biało czerwonych. Wczorajszy mecz to gorzka pigułka dla Polskich kibiców. Jednak dzisiejszego popołudnia to my będziemy się cieszyć , nie z 3 , ale z 2 pkt. W szóstce na mecz z Finami zapewne wyjdą. Jarosz,Łomacz,Kurek,Ruciak,Możdżonek,Nowakowski. Wczorajszy wystep n ie zachwycił Polskich kibiców , mecz równy ale na korzyść Finów , jedyna 2 parta do 18 to była przysłowiowe bicie dzieci w biały dzień. Dzisiaj obstawiam wynik korzystny dla Polaków ale w najmniejszym stopniu. Polacy jeżeli chcą awansować do finału final six w Belgradzie , muszą dzisiaj koniecznie wygrać z finami. Polacy są to młodzi zawodnicy bez dużego doświadczenia , ale dzisiaj trzeba o tym zapomnieć i stawić czoła dosyć mocnym finom. Jeżeli Kurkowi by nie szło w odwodzie jest jeszcze Bartman, za Jarosza mógłby wejść Gromadowski , jeżeli nie Nowakowski to Grzyb , jeżeli nie Łomacz to Woicki. Ławka jest tak samo silna i wartościowa jak pierwszy skład. Nie zapominajmy , że to my jesteśmy 7 drużyna w rankingu FIVB , a Finlandia dopiero 22 Ostatnio edytowane przez Snajper ; 13-07-2009 o 20:22 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 24 Lipca 2010r (Sobota) | flamaster | Typy Dnia | 23 | 24-07-2010 20:26 |
| Typy Dnia - 25 lipca 2009r. (Sobota) | Assitalia | Typy Dnia | 33 | 25-07-2009 21:58 |
| Typy Dnia - 18 Lipca 2009r. (Sobota) | Assitalia | Typy Dnia | 48 | 18-07-2009 23:13 |
| Typy Dnia - 4 Lipca 2009r. (Sobota) | czarnyskorpion | Typy Dnia | 66 | 04-07-2009 23:20 |
| Typy Dnia - 28 lipca 2007r. (Sobota) | Beau | Typy Dnia | 16 | 28-07-2007 20:48 |