![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 |
| Dołączył: 15.05.2009
|
Liga Europejska, Sliema Wanderers – Maccabi Netanya Typ: 2 Kurs: 1,40 Buk: Bwin W 2.rundzie eliminacji Ligi Europejskiej maltański zespół Sliema Wanderers spotyka się z izraelskim Maccabi Netanya. Zwróciłem uwagę na tę parę, bo kurs na gości wydał mi się niezwykle atrakcyjny, biorąc pod uwagę siłę zespołów z Malty. Od czasu do czasu sprawiają one niespodziankę remisując z kimś, bądź nawet pokonując teoretycznie lepszy od siebie zespół, jednak ma to miejsce raczej wtedy, gdy rywalizacja jest już rozstrzygnięta. Dziś ten dwumecz się zaczyna i goście będą chcieli uzyskać jak najlepszy rezultat, nie oszukujmy się – będą chcieli po prostu wygrać Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:06 |
| |
| | #22 |
| Moderator Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Opole/okolice Kluczborka
Reputacja: 588 | O godz 17.00 w eliminacjach do Ligi Mistrzów zespol z Macedonii bedzie podejmowal rewelacje poprzedniej edycji BATE Borisov. Lepsza forme prezentuja pilkarze z Białorusi, ktorzy wygrali swoje 3 ostatnie spotkania ligowe, nie tracac przy tym bramek. Pokonali odpowiednio: FC Gomel vs. Bate Borisov 0:3 Bate Borisov vs. Torpedo Zhodino 3:0 MTZ Ripo Minsk vs. Bate Borisov 0:2 Ale jak wiemy mecze ligowe a Ligi Mistrzow bardzo sie od siebie roznia. Makedonija napewno tanio skory nie sprzeda. Dlatego BATE bedzie musialo sie sporo natrudzic w tym spotkaniu o korzystny wynik. Wydaje sie ze zaliczka z boiska rywala 1-0 powinna wystarczyc, bo trzeba przyznac ze druzyna macedonska w spotkaniu rewanzowym zbyt wiele nie osiagnie. Dlatego stawiam dzis na skromna wygrana gosci 1-0 ktorzy powinni spokojnie kontrolowac przebieg dzisiejszego meczu
__________________ ![]() "Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem" - RK Ostatnio edytowane przez Snajper ; 14-07-2009 o 18:10 |
| |
| | #23 |
| Moderator Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Oława
Reputacja: 375 |
Spotkanie: Fabrice Santoro - Fabio Fognini Typ: 2:0 Kurs: 4,70 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Jeden Francuz już mnie dzisiaj zawiódł, konkretniej - Julien Benneteau. Nie dopuszczam do siebie myśli, że drugi również... Fabrice Santoro gra z Fabio Fogninim, Włoch nic wielkiego sobą nie reprezentuje, owszem wygrał ostatnio turniej w San Benedetto, ale osiągnięcie to nie jest żadne patrząc na jego obstawę. Santoro swoim urozmaiconym stylem gry często męczy po prostu swoich rywali, myślę, że to samo zrobi dzisiaj z Włochem. Fabrice z dobrej strony pokazał się w Newport gdzie odpadł dopiero w półfinale z Querreyem, wcześniej ładnie powalczył również w Eastbourne były to zupełnie inne nawierzchnie ale wierzę, że i tutaj na clayu poradzi sobie doskonale. Zawodnicy zmierzyli się ze sobą niespełna kilka miesięcy temu w Lyonie, tam Fabrice bez problemów pokonał Fogniniego. Myślę, że Santoro jest w stanie wygrać dzisiejszy mecz bez straty seta, w stosunku 2:0. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 18:48 |
| |
| | #24 |
| Dołączył: 10.03.2007
| FC Rhyl - Partizan Belgrad Typ : 2 [hc 1,5:0] Kurs : 1.90 Buk : Expekt Dziś o godz. 20:45 dojdzie do eliminacyjnego pojedynku pomiędzy walijskim FC Rhyl, a drużyną ze stolicy Serbii - Partizanem Belgrad. Mecz odbędzie się na niewielkim bo 4 tyś stadionie Belle Vue. Bardzo kameralnym i ładnym stadionie. Oba kluby łączy to że grają w piłkę po za tym to chyba jedyna wspólna cecha. Bowiem różni ich praktycznie wszystko. Począwszy od budżetu, nastawienia do gry, klasy piłkarzy, zaplecza , wyszkolenia technicznego kończąc na tym że FC Rhyl jest drużyną amatorską. Tak więc wynik nasuwa się sam bo w grę wchodzi tylko i wyłącznie wygrana gości. Obejrzałem kilka skrótów ze spotkaniach dzisiejszych gospodarzy i faktycznie jeśli ktoś narzeka na poziom l.polskiej to tej drużyny nie mógł by oglądać. Na pewnej stronie wyczytałem także że Ryhl na tyle amatorsko podchodzi do tego spotkania że ich najlepszy gracz nie ma zamiaru wracać z odbywających wakacji, a o przedmeczowym przygotowaniu nie ma mowy. „The Lilywhites” jak nazywana jest drużyna gospodarzy w swojej 100-letniej historii dwu krotnie sięgnęła po tytuł mistrza Walii. Ostatnim razem los był mało łaskawy i skojarzył ich ze Skonto Ryga, które pokonało ich w dwu meczu aż 7:1. W latach 2005-2008 wystąpili trzykrotnie w Pucharze UEFA. Tylko raz udało im się przebrnąć I r. eliminacji pokonując litewski Altanas. W II r. grali z norweskim Viking i po dwóch porażkach pożegnali się z pucharami. W 2008 roku grali w pucharze Intertoto jednak po dwóch porażkach z Bohemians odpadli z tych rozgrywek. Tak więc jak widać jest to zespół któremu ciężko jest zaistnieć w pucharowych rozgrywkach mając na przeciw siebie zespoły nawet o wiele słabsze jak Partizan Belgrad. Sami pomyślcie co może się stać na boisku jeśli zawodnicy z Serbii zagrają na poważnie. Przecież jest to klub który ma na koncie 21 mistrzowskich tytułów i obok Crvenej Zvezdy jest najbardziej utytułowanym klubem w tym kraju. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:06 |
| |
| | #25 |
| Dołączył: 26.01.2009
Reputacja: 33 |
Shelbourne vs. Leeds Shelbourne 5,50 Bet365 Mecz towarzyski, który rozegrany będzie w Shelbourne powinien być bardzo wyrównany. Outsiderzy mają to do siebie, że do takich spotkań podchodzą bardziej zmobilizowani, a co za tym idzie mają większe szanse na wygraną niż faworyci. Poza tym to spotkanie towarzyskie, więc prawdopodobieństwo wygrania przesz gospodarzy są naprawdę duże. Zespół gości, Leeds United gra w League One czyli odpowiedniki 2ligi Polskiej. Leeds zakończyli poprzedni sezon na 4 miejscu z dorobkiem 84 pktów, gdzie do miejsca z pewnym awansem zabrakło im 5 pktów. Prezentowali się na równym poziomie, ale w pierwszej fazie PO odpadli z zespołem Millwall więc następny sezon rozpoczną także w League One. Jest pełen niedosyt graczy z Leeds. Goście, w lidze grają u siebie reprezentowali świetną formę ,ale gra na wyjazdach ewidentnie im nie leżała i to poskutkowało pozostaniem w LO. Zespół Shelbourne gra w Pierwszej Dywizji ligi Irlandzkiej. W zeszłym sezonie prezentowali wysoki poziom, zajmując 2 lokatę, przegrywając z zespołem Dundalk 1 pktem awans do najwyższej ligi, a mianowicie Eirecom League. Obecnie zespół gospodarzy jest w trakcie sezonu, na półmetku, po 16 rozegranych spotkaniach prezentują świetną formę, tą z poprzedniego roku. Teraz Dundalk nie może im zagrozić więc Shelbourne spokojnie lideruje, mając jak na razie 4 pkty przewagi nad drugim teamem Sporting Fingal. Po 16 rozegranych meczach Shelbourne prezentuje świetny bilans bramkowy 28:9, gdzie u siebie są naprawdę mocni. Notują bilans 7:2:1 na swoim boisku a obecnie passę 3W więc widać potencjał tego teamu. Sądzę, że zespół gospodarzy, który u siebie gra naprawdę przyzwoicie, jest w stanie wygrać z Leeds. Gospodarze są w trakcie sezonu, na topie, mają dobry utarty skład, a goście są w fazie przygotowawczej do sezonu, więc będzie pewnie wiele eksperymentów na boisku z ich strony. Klasowo może Shelbourne odbiega od Leeds bo to inne ligi Irlandzka-Angielska, ale wyspiarskie teamy bardzo dobrze się znają.
__________________ stay tuned. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:17 |
| |
| | #26 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
FK Makedonija Skopje - Bate Borisov x/2 4,50 Bet365 na dzisiaj wybrałem takie oto spotkanie z ligi mistrzów. Spotkanie to rozpocznie sie o godzinie 17.00. Na przeciw siebie staną druzyny z Macedoni oraz Białorusi. Ekipy gości nikomu nie trzeba przedstawiać. Zagrali rewelacyjnie w ostatniej edycji tych elitarnych rozgrywek. Z racji tego goście wydają się być faworytem tego spotkania, ale łatwo na pewno nie będzie. Nikt na wlasnym boisku nie chcę przegrywać i ekipie z Białorusi strzelanie bramek nie przyjdzie łatwo. Warto podkreślić, że liga bialoruska rozpoczęła juz grać, do tej pory rozegrano 13 kolejek. Macedonia ostatnią ligową kolejkę rozgrywała 31 maja. Makedonija Skopje to mistrz kraju, który na własnym boisku nie przegrał żadnego meczu w sezonie. Ale to jest liga mistrzow i tutaj juz tak łatwo nie będzie, nie mniej jednak sądzę, że do przerwy utrzyma się remis. Jest to pierwsze spotkanie i każda z drużyn na początku zbytnio ofensywnie nie zagra. W drugiej połowie obie drużyny powoli zabiora się za strzelanie bramek, i mam nadzieję, że to drużyna z Bialorusi okaże się skuteczniejsza. W lidze Bate na wyjeździe ma bilans 6-0-0. Obecnie jest liderem ligi, z 12 punktami przewagi. Mogli więc spokojnie przygotować sie do Ligi mistrzów, z pewnością chcą powtórzyć wynik przynajmniej taki jaki osiągneli w poprzednim sezonie. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 14-07-2009 o 18:10 |
| |
| | #27 |
| Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Pjunik Erewan - Dynamo Zagrzeb (Dynamo -1) Typ: Dynamo Zagrzeb Kurs: 2,70 Bukmacher: Expekt Analiza: Dziś o 17.00 odbędzie się pierwszy mecz drugie rundy kwalifikacji do elitarnej Champion Leaque. Zmierzą się w nim mistrz Armenii -Pjunik Erewan z mistrzem Chorwacji - Dynamem Zagrzeb. Faworyt w tym spotkaniu może być tylko jeden. Mistrz Chorwacji jeszcze nie rozpoczął zmagań na krajowym podwórko, ale o ich formę możemy być spokojni. W poprzednim sezonie w cuglach wygrali ligę, zdobyli również Puchar Chorwacji pokonując w finale Hajduka Split. Mimo najszczerszych chęci nie mogłem znaleźć żadnych wyników ze sparingów jednej bądź to drugiej drużyny. Mój typ opiera się tylko na wiedzy ogólnej. Po prostu Dynamo jest drużyną bardziej doświadczoną, poukładaną, stabilną pod każdym względem. Występuje w niej kilku reprezentantów Chorwacji. Nie przypadkowo zdominowali ligę w ostatnich kilku sezonach. Myślę, że dziś pokażą klasę i wygrają na trudnym terenie w Armenii różnicą co najmniej dwóch goli. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 18:48 |
| |
| | #28 |
| Moderator Dołączył: 10.01.2009 Skąd: Płock
Reputacja: 917 |
FK Makedonija Skopje - Bate Borisov Typ: X Kurs: 3,50 Bukmacher: Unibet Ja typuje inaczej niż inni. Dziś widzę bezbramkowy remis. W lidze macedońskiej obecnie jest przerwa. Bate jest w rytmie rozgrywek ligowych i ostatnio radzi sobie rewelacyjne ! Wygrana z Gomel na wyjeździe 3:0, z Torpedo u siebie również 3:0 i z Ripo Minsk 0:2 na wyjeździe. Można by powiedzieć że taki bilans dobrze świadczy o drużynie - ja jednak myślę że mogą oni być zmęczeni tymi ostatnimi meczami. Bo nie ukrywajmy że odstępy pomiędzy meczami są małe. Sami piłkarze przyznają że męczą ich ostatnie mecze, do tego dodając LM. Mimo że byli rewelacją ostatniego roku, w tym meczu mogą mieć problemy. Ludzie trochę ignorują klub z Macedonii, faworyzując Bate. Zpominają że klubom europejskim ciężko się gra na bałkanach. Makedonija Skopje pokaże też swój styl gry, a łatwo się nie podda. Na pewno podejmie rękawice i pokarze Białorusinom na co ich stać. Dzisiejszy gospodarze ostatni sezon mogą zaliczyć do najbardziej udanych od wielu lat ! Zdobyli mistrzostwo. 17 razy wygrywali aż 10 razy padł remis i tylko 3 razy przegrali. Stracili tylko 15 bramek co świadczy że dobrze grają w defensywie. Mają oni 4 zagranicznych piłkarzy. (Nie które kluby OE nie mogą się pochwalić 4 zawodnikami) Tacy piłkarze zdecydowanie wnoszą świeżość do zespołu i nowy rytm gry. Piłkarze są na pewno wypoczęci ale też wolnego czasu nie próżnowali. Skopje mogło się zapoznać ze stylem gry i taktyką Bate podczas gdy tamci grali swoje ligowe mecze. Poprzez przerwe w lidze macedońskiej Bate nie może zrobić tego samego. Jedynie może analizować starsze mecze które mogą mieć "przeterminowaną" strategię i formę drużyny. Moim zdaniem więcej argumentów przemawia za gospodarzami niż za Bate którzy są po prostu bardziej utytułowani. Mój typ na mecz to 0:0. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 18:44 |
| |
| | #29 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie: Lech Poznan - Iraklis FC Typ: handicap (0:1) 1 Kurs : 2,70 Buk: Bet-at-home Analiza: O godzinie 17 rozpocznie się mecz towarzyski między Lechem Poznań, a Iraklisem FC. Z racji tego, że jestem oddanym kibicem "Kolejorza", postanowiłem dać na taki typ. Jednak nie tylko dlatego .. Skłoniły mnie również, wyniki, które osiąga Lech w ostatnich meczach. Na początku, grając rezerwami zremisowali oni z Bełchatowem. Później przyszły 2 zwycięstwa z Zagłebiem, i Viktorią, 3:1. Napawa to sporym optymizmem. A ostatni mecz z Dinamo Bukareszt, zakończył się również zwycięstwem podopiecznych Jacka Zielińskiego 2:0. Oglądając skróty tych meczy, mogę śmiało powiedzieć, że gracze Lecha są w formie. Potrafią zagrać wspanialee piłka, oczywiście zdarzaą sie przestoje, tak jak w ostatnim sparingu, gdzie Dinamo przycisneło Lecha, ale wtedy nowy nabytek Lecha Krzysztof Chrapek, zdobył bramke na 2:0. To pokazuje, że potrafią też bardzo dobrze grać z kontry. Mam nadzieje, że w tym meczu pokażą również swoje możliwości na miare tego co pokazywali w zeszłej edycji Pucharu UEFA. Przede wszytskim w tym spotkaniu licze na Chrapka. Ten nowy, młody nabytek Lecha, w swoim debiucie w meczy sparingowym już gola strzelił. Widać, że chce udowonić wszytskim, że pieniądze, które Lech wydał na tego gracza, nie poszły na marne. Ofensywa Lecha jest mocna, Stilić, który również ostatnio prezentuje znakominą formę. Mam nadzieję, że Lewy pokaże na co go stać. Iraklis natomiast to jeden z lepszych zespołów Greckiej ekstraklasy. W ostatnim sezonie zajeli oni 6 miejsce. Jednak w jedynym meczu sparingowym, jaki do tej pory rozegrali ulegi oni równiez greckiej ekipie Doxa Dramas, 2:1. Zespół mało wszytskim znany. Lech to jednak klub, który szczególnie przez ostatnia edycje PUEFA jest renomowany w Europie, a świadczą o tym transfery i zainteresowania, piłakrzami Lecha. DLatego to weszytsko skłania mnie do tego, by dać na zwycięswo Lecha 2ma, lub więcej bramkami Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:07 |
| |
| | #30 |
| Dołączył: 01.05.2007 Skąd: wawa
Reputacja: 67 |
Spotkanie: Sliema Wanderers - Maccabi Netanya (połowa/koniec) Typ: Over 3,5 Kurs: 3,95 Bukmacher: Betfair Analiza: Liga europejska druga runda rywalizowac beda Maltanski zespol Sliema Wanderers oraz Maccabi Netanya. Dla goscie ktore zakonczyli sezon na 4 pozycja rywalizujac z bardzo silnymi druzynami spotkanie ten bedzie okazja zeby testowac sile w nowym sezonie oraz zeby w drugim spotkanie spokojnie kontrolowac sytuacja. Gospodarze po tym jak inne zespol z Malty sprawil sensacje w poprzednij runde eliminujac Islandzki zespol, napewno bedzie chcial rownierz pokazac sie z jaknajlepsza strone. Goscie w poprzednim sezonie zajeli druga pozycja jesli chodzi o tabele meczow wyjazdowych, stad dzis beda chcieli potwierdzic ta regula i spokojnie wysoko wygrac to spotkanie. Wobec tego mysle ze skoro oba zespole sa na poczatek sezonu i wiadomo ze wtedy linie obronny nie sa jezcie dobrze zagrany, to kazda z tych druzyn bedzie chciala szybko pokonac bramkarza rywala i uniknac niespodzianka. Sliema Wanderers bedzie szukal swoja szanse przed wlasna publicznoscia grajac pewnie kontra kiedy Maccabi Netanya zagra bardziej ofensywnie zeby zmusic rywala do otwartej gre. Wedlug mnie jest w to spotkanie szybko padnie pierwszego gola to na nastepnych kibice nie beda musieli dlugo jesli napastnicy obie druzyny okaza sie skuteczni. Dlatego na dzis wybralem typ over 3,5. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:07 |
| |
| | #31 |
| Dołączył: 25.08.2008 Skąd: Grajewo
Reputacja: 28 |
Spotkanie: Pjunik Erewan - NK Dinamo Zagrzeb / 17:00 Typ: 2/2 Kurs: 2,00 Bukmacher: Bwin przed nami spotkanie w ramach eliminacji do tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. zmierzą się ze sobą czołowe ekipy z Armenii oraz Chorwacji. faworytem tego spotkania jest oczywiście Dynamo Zagrzeb. największym osłabieniem zespołu z Chorwacji jest brak Kovaca. jego absencja potrwa podobno około sześciu tygodni. trener Dynama mówił jednak na konferencji prasowej, że zespół zrobił wszystko, by strata Kovaca nie była zbyt odczuwalna. trener jest również zadowolony ze swoich nowych piłkarzy (Vila i Papadopulos). wiemy już, że zamiast Kovaca zagra Lovren, a Carlos bedzie grał na lewej stronie. Pjunik Erewań to poukładana drużyna, z wieloma przedstawicielami kadry narodowej Armenii. niemniej jednak nie jest to ekipa na miarę choćby kolejnej rundy elimnacyjnej.. dlaczego stawiam na prowadzenie Dynama do przerwy i wygraną w całym spotkaniu? otóż zawodnicy z Zagrzebia są zdeterminowani rpzez trenera do zapewnienia sobie jak najszybciej awansu. trener mówi, że zwycięstwo jest dla niego jedyną opcją na ten mecz. też tak uważam. jeśli chodzi o wyższość piłki Chorwackiej nad Armeńską to chyba nie trzeba nic mówić Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 18:44 |
| |
| | #32 |
| Dołączył: 03.05.2009
| Kwalifikacje ligi mistrzów
Spotkanie: Fc Rhyl - Partizan Belgrad Typ: powyżej 2.5 goli Kurs: 1.65 Buk: Expekt Analiza: Dziś o godzinie 20:45 mistrzowie Walii podejmą o wiele wyżej notowanego rywala ze stolicy Serbii - Partizan Belgrad. Należy przypomnieć, ze do składu dzisiejszych gości dołączył groźny Brazylijczyk Cleo, a po wielu latach gry w Bundeslidze na stare śmieci wrócił Mladen Krstajic. O potencjale drzemiącym w drużynie Czarno-Białych z Belgradu świadczy też fakt, że na przykład 17-letni Adam Ljajic w styczniu przechodzi do Manchesteru United. A przecież wiadomo, że sir Alex Ferguson przeprowadza staranne selekcje i dokonuje transferów najlepszych zawodników. Partizan Belgrad w zeszłym sezonie przegrał rywalizację o Ligę Mistrzów z Fenerbahce. Po raz ostatni wystąpił w fazie grupowej tych rozgrywek w sezonie 2003/2004. Gdyby Partizan Belgrad grał dziś na własnym stadionie gdzie dla przypomnienia nie przegrał żadnego meczu w rozgrywkach na szczycie (remisy z Realem, Porto i Marsylią) zaryzykowałbym typ wygrana gości przewagą 2-3 bramek, ale że jest to mecz na wyjeździe wolę bardziej bezpieczną opcję over 2,5. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:07 |
| |
| | #33 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 | 2009-07-14 20:15, Super Liga, Szwajcaria FC Zurich - Young Boys Bern Typ: Zurich -1 Kurs: 3.40 Bwin Dzisiaj na godzine 20.15 zapowiada się bardzo ciekawy mecz 1 kolejki Szwajcarskiej 1 Ligi. Wielki mistrz kraju FC Zurich podejmować będzie wice mistrza Young Boys. Dla mnie kursy na to spotkanie to przesada ponieważ piłkarze z Zurycha przeważają rywala i nie powinni miec najmniejszego kłopotu z Young Boys. Poprzedni sezon Zurich skończyli z bilansem 24-7-5 a bilans goli 80-36 czyli aż +44 gole. U Siebie 13-3-2 i jak nie wygrali to była spora sensacja. Liga Szwajcarska słynie z tego że tabela jest bardzo spięta na górze i dlatego każdy mecz jest bardzo ważny. Young Boys 22-7-7 więc przyzwoicie ale na wyjeździe 10-3-5 jak na wicemistrza nie wiem czy tak bardzo dobrze. W poprzednim sezonie między tymi ekipami mecze były " własnego boiska " co oznacza że gospodarz wygrywał znacznie. W Young Boys wygrali gospodarze 4-2 a u Siebie Zurich co było ostatnim pojedynkiem tych ekip wygrało 3-0. Dla Zurich będzie to ważny mecz bo u Siebie trzeba wygrywać jeśli się myśli o mistrzostwie a z takim celem skład podchodzi do tego sezonu. Zurich ponad to w tym sezonie liczy na dobry start w Champions League dlatego jeśli chcą tam startować dobrze muszą na początku sezonu grać dobrze w lidze aby sytuacja w tabli dla nich była dobra. Wierzę w to że debiut w tym sezonie w Zurichu będzie udany a takim na pewno będzie zwyciestwo minimalnie 2 golami ekipy gospodarzy. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:07 |
| |
| | #34 |
| Dołączył: 25.06.2006 Skąd: Przylądek Canaveral
Reputacja: 78 |
Spotkanie: ÍR - Vikingur Reykjavík Typ: powyżej 2.5 goli Kurs: 1.45 Buk: Expekt Analiza: Mecz ligi 1. deild na Islandii. Oba zespoły należą do bardzo bramkostrzelnych i sądzę, że może tutaj paść kilka goli. Gospodarze mają po 10 kolejkach bilans bramkowy 20-25, czyli średnia na mecz 4,5 gola. Goście po 10 meczach mają zaledwie na koncie 7 pkt., ale bilans bramkowy 13-26, czyli 3,9 gola/mecz. Patrząc na u/o w tym sezonie to IR 3u/7o, a Vikingur 1u/9o. Trudno się spodziewać, aby w meczu takich zespołów padły mniej niż 3 gole, tym bardziej, że goście na wyjazdach mają 14 bramek straconych, ale też i 7 strzelonych po 5 meczach. Gospodarze mają 3 najlepszy atak i drugą najgorszą obronę w lidze. W ostatnich 5 meczach strzelili 10 a stracili 11 goli. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:11 |
| |
| | #35 |
| Dołączył: 04.03.2007
|
Spotkanie: FC Zürich - BSC Young Boys Bern Typ: over 3 (azjatycka suma goli) Kurs: 2 Buk: Pinnacle Dzisiaj o 20:15 rozegrane zostanie kolejne spotkanie pierwszej kolejki ligi szwajcarskiej. Jak wiadomo liga szwajcarska obfituje w bramki. W zeszłym gospodarze mieli stosunek over'ów do under'ów 27:9 a goście 30:6. W spotkaniach sparingowych obu drużyn również nie brakowało goli. Zurich zanotował 3 overy, natomiast Young Boys 2 overy i under. Ostatnie cztery spotkania między tymi drużynami to wyniki: 3:0 2:1 1:2 5:1. Ciekawostką jest że wszystkie mecze rozegrane do tej pory w ramach pierwszej kolejki kończyły się underami. Czas przerwać tą serię w jakże over'owej lidze jaką jest Axpo Super League. Wiadomo że typowanie pierwszych kolejek to spore ryzyko stąd opcja ze zwrotem w przypadku dokładnie trzech bramek. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:08 |
| |
| | #36 |
| Forum VIP Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Zachodnia Polska
Reputacja: 720 |
Spotkanie: Crusaders - Rabotnicki Typ: Rabotnicki Kurs: 1,75 Bukmacher: Tobet Analiza: Ekipy z Irlandii Połnocnej fatalnie spisują się w tegorocznych rozgrywkach europejskich pucharów. Jest to spowodowane m.in faktem, że dla nich ważniejsze są sparingowe mecze z klubami angielskimi czy też szkockimi aniżeli meczami w europejskich pucharach. Rabotnicki to klub, w którym w poprzednim sezonie doszło do sporych zmian. Klub jest budowany niejako na nowo i 4 miejsce w lidze na koniec sezonu uznano za dobry prognostyk przed kolejnym sezonem. Klub ze stolicy kraju wydaje się byc drużyną zarządzaną z pomysłem w przeciwienstwie do polamatorskiego Crusaders, któremu kariery w europejskich pucharach nie wróżę. Stawiam na profesjonalny team ze stolicy Macedonii, ktory już w pierwszym meczu powinien sobie zapewnić awans do kolejnej rundy pewnie pokonująć Crusaders na jego terenie. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:08 |
| |
| | #37 |
| Dołączył: 05.09.2008 Skąd: Kraków
Reputacja: 766 | Spotkanie: IR Reykjavik v Vikingur Reykjavik Typ: over 2.5 Kurs: 1.40 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dzis o godzinie 22:00 w 1 diwizji Islandzkiej IR Reykjavik podejmie Vikingur Reykjavik.Obie druzyny niemal ze sasiaduje ze soba poniewaz maja taki sam dorobek punktowy w tabeli(12pkt)..gospodarze sa na 7 a goscie na 9 miejscu.Liga islandzka jest liga overowa gdzie wiekszosc spotkan konczy sie z iloscia ponad 2.5 goli na mecz.Gospodarze na ostatnie 6 spotkan zanotowali 5 overow (2:2 , 5:3 ,1.3.2:1,4:3) ich rywale natomiast zanotowali 4 spotkania overowe gdzie padlo naprawde sporo goli (1:3 , 2:2 , 1:3 , 1:5).W bezposrednich starciach miedzy tymi druzynami rowniez pada duzo goli(1:1,2:2,0:4,2:6 ,5:0,1:0) i mysle ze dzisiaj bedzie podobnie poniewaz widac ze pilkarze sie nie oszedzaja na boisku i sa bardzo skuteczni.Za moim typem przemawia rowniez sytuacja w tabeli obie druzyny maja taka sama ilosc punktow i napewno dadza z siebie wszystko zeby awansowac na pozycje wyzsze a biorac pod uwage ich skutecznosc stawiam na over 2.5. Edit by Ass: Typ powtórzony!
__________________ Ranking NHL Sezon zasadniczy: Typy podane: 136 , Trafione: 52 Nietrafione: 84 , Skutecznosc: 38% Miejsce: 1 , Bilans +1626. Ranking MLB Sezon zasadniczy (trwa): Typy podane: 44 , Trafione: 23 , Nietrafione: 21 , Skuteczosc: 52% , Bilans: +1475. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:11 |
| |
| | #38 |
| Dołączył: 24.04.2007
|
Spotkanie: Piłka Nożna,Islandia,2. Liga:IA Akranes-UMF Selfoss, godz.22.00. Typ: 2 Kurs: 2.25 Buk: Expekt Mecz drugiej ligi islandzkiej, gdzie pada mnóstwo bramek. Faworyt w podanym przeze mnie meczu jest tylko jeden to aspirujący do awanasu kolejny sezon Selfoss. Obecnie mają świetną formę grają jak z nut, ostatni mecz zremisowali lecz z drugą drużyną w tabeli. Praktycznie w każdym meczu strzelają mnóstwo goli. Zajmują obecnie 1 miejsce w tabeli, po 10 kolejkach mają 23 punkty. Jeśli chodzi o bilans na wyjeździe na 4 mecze wygrali 3 i jeden przegrali. Przeciwnik drużyna Akranes to spadkowicz z 1 ligi, aczkolwiek nie mogą złapać formy i napewno ciężko im będzie wydrzeć punkty rozpędzonym przeciwnikom. Gospodarze zajmują w tabeli 8 miejsce i mają na swoim koncie 12 punktów, bilans u siebie i wygrana i 3 remisy. Stawiam więc zdecydowanie na gości tego meczu, Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 14-07-2009 o 23:10 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 28 lipca 2009r. (Wtorek) | Assitalia | Typy Dnia | 24 | 28-07-2009 19:10 |
| Typy Dnia - 21 lipca 2009r. (Wtorek) | Snajper | Typy Dnia | 33 | 21-07-2009 20:32 |
| Typy Dnia - 7 Lipca 2009r. (Wtorek) | Snajper | Typy Dnia | 46 | 07-07-2009 19:31 |
| Typy Dnia - 31 Lipca (Wtorek) | zaszkins | Typy Dnia | 14 | 31-07-2007 20:32 |
| Typy Dnia - 10 lipca 2007r. (Wtorek) | Sutek | Typy Dnia | 22 | 10-07-2007 19:59 |