![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 15 Stycznia 2010r. (Piątek) Tutaj podajemy typy na Piątek - 15 stycznia !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 30.04.2009 Skąd: z daleka
|
Mecz: J.Isner - A.Montanes typ: over 21,5 gema kurs: 1.70 buk: Bwin Dobra passa trwa 4 na 4 mecze weszły więc gramy dalej. Na dzisiejszą nockę z bukmacherką wybrałem typ z tenisa żeby wprowadzić trochę różnorodności. Najciekawszy dla typerów mecz to według mnie to właśnie pojedynek w Auckland pomiędzy Amerykaninem i Hiszpanem. Wielką nie spodzianką w ostatnim meczu Isnera była wygrana nad Tommym Robredo. Wszyscy stawiali, że to właśnie Tommy wygra a jednak zdarzył się cud i nie realne stało się faktem. Jego przeciwnik nie miał tak trudnych rywali, ponieważ co pokazały mecze - Hiszpan odprawił każdego z bagażem 2 setów nie tracąc żadnego. Bukmacherzy stawiają wyraźnie na Isnera nie dając Europejczykowi szans, ale według mnie może być to wyrównany pojedynek i może on się skończyć dopiero w 3 secie co by bez problemu zaliczyło mojego overa. Myślę, że ten typ jest jak najbardziej do grania i to przy takim kursie i sam gram go za rl kasę. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:20 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 03.11.2009 Skąd: Rybnik
Reputacja: 72 |
Spotkanie: Włochy Serie B: Ancona - Lecce Typ: over 2,5 Kurs: 2.20 Buk: Unibet Analiza: Hit kolejki na boiskach Serie B. Druga drużyna ligi podejmuje lidera – Lecce. Jako że trudno tu wytypować zwycięzcę i prawdopodobnie o tym, kto nim zostanie zadecyduje szczęście bądź lepsza dyspozycja tego dnia, postanowiłem zagrać na over. Argument na gole Ancony wydaje się być prosty. W 10 meczach, które w tym sezonie rozgrywała na swoim boisku strzeliła aż 19 bramek, co łatwo obliczyć, daje średnia 1.9 gola na mecz. Na 10 wyjazdów Lecce 7 z nich zakończyło się wynikiem większym niż dwie bramki. Ta drużyna raz gra dobrze, a raz źle, co składa się na to że potrafi na obcym terenie wygrać 3:0, by kolejkę później przegrać tą samą różnicą. Myślę, że dobra ofensywa Lecce pokona bramkarza rywali przynajmniej raz, a napastnicy Ancony wytkną błędy obrońcom Lecce i podtrzymają swój świetny bilans na swoim boisku. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:20 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 04.11.2008 Skąd: Łódź
Reputacja: 38 |
Spotkanie: Wybrzeże Kości Słoniowej - Ghana Typ: Ghana strzeli gola Kurs: 1,50 Bukmacher: Bwin Analiza: W tym roku Puchar Narodów Afryki obfituje w niespodzianki. W tym tygodniu typowanie idzie mi wyjątkowo słabo, jeszcze ani razu nie trafiłem z typem. Muszę w końcu odwrócić złą kartę. Po kilku ryzykownych typach daje coś pewnego. Typ że Ghana zdobędzie chociaż jednego gola w szlagierowym meczu Grupy B z Wybrzeżem Kości Słoniowej. WKS był (i nadal jest) typowany na zwycięzce całego turnieju, jednak w pierwszym meczu zawiódł, remisując z Burkina Faso. Gwiazdy Wybrzeża, myślały że piłkarze z tego biednego, małego państewka położą się przed nimi, błagając o najniższy wymiar kary. Jednak okazało się że reprezentanci Burkina Faso grali mądrze i rozsądnie, i zdołali wywalczyć cenny punkt z faworytem. Ghana natomiast odpoczywała, gdyż mieli grać z Togo, a jak wiemy Togo się wycofało. Ghańczycy to jednak drudzy, obok Wybrzeża Kości Słoniowej główny faworyt do triumfu w PNA. To wybiegany i zadziorny zespół, dość zdyscyplinowany taktycznie jak na murzynów, u których taktyka to pięta achillesowa. Największą gwiazdą zespołu jest znany na całym świecie pomocnik Chelsea Londyn, Michael Essien. Wybrzeże powinno wyciągnąć wnioski z pierwszego meczu, i zagrać dużo lepiej. Także myślę że czeka nas ciekawe widowisko, z dużą ilością bramek, a Ghana przynajmniej jednego gola zdoła strzelić. Transmisja meczu o 19:15 w Eurosporcie. Pozdrawiam.
__________________ Dla mnie bukmacherka to zabawa. Ale miło jest być na + :) Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:20 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 11.11.2009
|
Spotkanie: Adelaide United FC - Central Coast Mariners Typ: Central Coast Mariners Kurs: 3.05 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Spotkanie prawie najsłabszych drużyn A-League. Adelaide United FC zajmuje ostatnią pozycję w tabeli czyli 10 z dorobkiem 22pkt. po 21 meczach. Central Coast Mariners plasują się na 8 lokacie i mają na koncie 25pkt., lecz rozegrali już 22 spotkania. Jeżeli chodzi o ostatnie 8 meczy to gospodarze zdobyli zaledwie 6pkt., a goście o 5pkt. i zajmują 2 ostatnie pozycje. Gdy jednak spojrzymy na statystyki meczy na wyjeździe oraz w domu od razu wysuwa się faworyt. Adelaide Utd. w meczach na swoim stadionie zdobyli zaledwie 13pkt. (wygrana - 3 / remis - 4 / porażka - 4) i jest to 9 pozycja, natomiast Central Coast zajmują 2 miejsce w meczach na wyjeździe (wyprzedza ich tylko Melbourne) również z dorobkiem 13pkt. Prawdopodobnym wynikiem wydaje się remis, ale warto zaryzykować ponieważ goście nie wygrali już od 7 meczów i mam nadzieję, że w końcu przełamią się z drużyną na swoim poziomie.
__________________ Typy by Dawio You've got to hear the masses sing whit pride... United! Man United! Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:21 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Ostrołęka
Reputacja: 40 |
Toronto Maple Leafs(+1.5) - Philadelphia Flyers Typ: Philadelphia Flyers Kurs: 3.10 Buk: Gamebookers Analiza: Dzisiejszej nocy o godzinie 1:00 odbędzie się spotkanie pomiędzy Klonowymi Liśćmi a Lotnikami. Gospodarzem tego spotkania będą hokeiści z Toronto, którzy są obecnie na 28 miejscu z dorobkiem 39 oczek. Ich przeciwnicy oblegają 17 pozycję, mając 10 punktów więcej. Liście mogą się poszczycić serią 4 porażek z rzędu kolejno z: dzisiejszymi przeciwnikami 6:2, Szablami 3:2, Pingwinami 4:1 oraz ostatnimi w tabeli Huraganami 4:2. Lotnicy mają serię dokładnie odwrotną, czyli 4 wygrane pod rząd z: w/w Liśćmi 6:2, Pingwinami 7:4, Piorunami 4:1 oraz Gwiazdami 6:3. Maple Leafs oraz Flyers spotykali się w tym sezonie zaledwie 1 raz. Jak już wcześniej napisałem Lotnicy na swoim lodzie ograli graczy z Toronto 6:2. Było to niedawno, gdyż 7 stycznia. Sądzę, iż gości stać na powtórzenie tamtego wyniku, albo wygraną chociaż 2 bramkami. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:21 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 20.09.2009 Skąd: Kluczbork
|
Spotkanie: Bayern - Hoffenhaim Typ: Europejski handicap (0-1) - 1 Kurs: 2.05 Buk: Bet-at-home Analiza: Jutro zostanie rozegrany pierwszy mecz Bundesligi w nowym 2010 roku pomiędzy Bayernem i Hoffenhaim. Faworytem jest Bayern, których ostatnie wyniki było fascynujące. Hoffenhaim już nie zachwyca tak jak rok temu ale należy do większej czołówki. Na Alianz Arena Bayern na pewno bd chciał dobrze rozpocząć sezon. Na ostatnich 6 meczy Bayern 5 razy wygrywał min. 2 golami. Jest to bardzo dobry wynik i na pewno będą chcieli kontynuować tą passę. Myślę że jutro będzie bardzo dobry mecz z przewagą Bayernu, która zamieni się na 2-3 gole przewagi. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:22 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 05.06.2009 Skąd: Koszalin
Reputacja: 2 | SotkanieWybrzeże Kości Słoniowej-Ghana Typ-over 2,5 Kurs-2,1 Bukmacher-Unibet Analiza W piątek dojdzie do szlagieru w grupie B Pucharu Narodów Afryki między Wybrzeżem Kości Słoniowej a Ghaną.Faworyta trudno wskazać,jednak moim zdaniem padnie dużo bramek.Potencjał ofensywny obu zespołów jest ogromny,Didier Drogba i Salomon Kalou z Chelsea,Gervinho z Lille,Bakari Kone OM,Yaya Toure z Barcelony czy Romaric i Zakora z Sevilli,natomiast największą gwiazdą Ghany jest Michael Essien.Myślę,że WKS nie będzie kalkulować i od pierwszej minuty ruszy do ataku,gdyż po wpadce z Burkina Faso muszą wygrać dzisiejsze spotkanie,gdyż nie wygrywając tego spotkania sytuacja w grupie będzie trudna,a przecież nie przyjechali do Angoli rozegrać trzech meczy,tylko wygrać ten turniej.Myślę,że w tym spotkaniu padnie sporo bramek. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:22 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowy Sącz
|
Spotkanie : AC Ajaccio - AC Arles Typ : X Kurs : 2.90 Bukmacher : Bwin Analiza : Jutro o godz. 20.00 odbedzie sie mecz 2 ligi francuskiej. Dlaczego taki właśnie typ ?? Ponieważ jest to pierwsza kolejka po przerwie zimowej. Poza tym popatrzmy troszke na statystyki.Arles znajduje sie na 4 miejscu, natomiast Ajaccio jest aktualnie 10. Pomimo tego ze oba te zespoly zanotowały ostatnio po zwycięstwie, to sadze ze Ajaccio nie jest wstanie wygrac tego spotaknia, natomiast Arles nie gra rewelacyjnie na wyjazdach. Tak wiec remis bedzi tu wynikiem na miejscu. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:22 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 15.11.2008 Skąd: Leszczyny
Reputacja: 36 |
Spotkanie: Wybrzeże Kości Słoniowej - Ghana Wynik do przerwy/wynik końcowy Typ: X/1 Kurs: 4.50 Buk: Bwin Analiza: Spotkanie naszpikowanej gwiazdami WKS i nieobliczanej Ghany. Mimo to Ghana nie jest bez szans z takimi zawodnikami jak : Essien, Asamoah czy Adiyiah, dlatego myśle, że w pierwszej połowie drużyna Ghany powalczy, a w drugiej podrażniona drużyna WKS (pierwszy mecz niespodziewanie zremisowali z Burkina Faso) i muszą ten mecz wygrac aby byli pewni awansu do ćwiercfinałow. W drugiej połowie napewno WKS rzuci sie do ataku i muszą wygrać ten mecz, inne opcji nie widzę. Mimo, ze krótko ale ma sens ta analiza i mam nadzieję, że tak będzie Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:22 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 11.01.2010 Skąd: KrK
|
Spotkanie: New York Rangers vs Ottawa Senators Typ: NY kurs:1.80 buk: Bwin Analiza: Dzisiejszej nocy o 1.00 czasu polskiego NY Rangers podejmowac beda u siebie Ottawe. Wygrana Rangersow jest moim zdaniem pewna z kilku powodow. Przede wszystkim najjasniejszym punktem jest bramkarz NY - Henrik Lundqvist (ponad 92% skutecznosc w lapaniu krazka) od ktorego w lidze lepszy jest tylko niesamowity Martin Brodeur(NJD). Bylo to doskonale widac w srodowym meczu obydwu druzyn, gdzie pierwszy obronil 45 strzalow a drugi 51. Lundquist polegl dopiero w rzutach karnych. Ponadto za wygrana przemawia chociazby nazwisko "Gaborik" - ktory to swietnie spisuje sie zarowno w asystach jak i trafieniach(26/28) dowodzac swojej wysokiej kreatywnosci w podawaniu krazka. Oprocz niego moga zablysnac chociazby Dubinsky czy tez Callahan lub Prospal. Co do druzyny gosci ich offensywa jest na rownym poziomie(Kovalev, Alfredsson, Fisher,) niemniej mysle ze mimo podobnego stylu gry(najwiecej trafien maja prawoskrzydlowi) o wygranej NY zadecyduje wlasnie bramkarz. Na poczatku chcialem typowac, ze Rangersi strzela powyzej 3.5 bramki, niemniej moze tak byc iz mecz nie bedzie obfitowal w bramki a losy spotkania rozstrzygnie 3 tercja stad ten typ. "dobre typy obronia sie same" Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:22 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 03.01.2010
Reputacja: 20 |
spotkanie: Isner-Montanes typ: suma breakow w meczu powyzej 3,5 kurs: 2,1 Sportingbet Analiza: Przed nami pierwsze z polfinalowych spotkan turnieju w Aucland poprzedzajacego pierwszy tegoroczny Wielki Szlem w Australii. Naprzeciwko siebie stana zajmujacy aktualnie 33 pozycje w Swiatowym rankingu Amerykanin John Isner oraz okupujacy 31 lokate Hiszpan Albert Montanes. Isner na placu boju pozostawil juz w tym turnieju kolejno Guillermo Garcie Lopeza, Juana Monaco oraz mocnego Tommyego Robredo.Wszystkie te spotkania zwyciezal w stosunku 2-1. Hiszpan Montanes z kolei w turnieju tym ma za soba takze 3 zwycieskie boje. Kolejno pokonal Lemkego, Stathama oraz Lammera-jak widac wszyscy trzej rywale, ktorych Albert ogrywal gladko po 2-0 sa rywalami malo znanymi w swiatowym tenisie. Dzis wydaje mi sie iz faworyt spotkania jest tylko jeden-Amerykanin John Isner. Ja jednak zasugerowalem sie bardzo ciekawym a zarazem bardzo pewnym typem powyzej 3,5 breaka na mecz. A pewnosci w tym dodaje mi fakt iz wczoraj sledzilem spotkanie Isnera z Robredo i tam tych breakow padlo bardzo duzo. Polecam bardzo pewny typ o dobrym kursie Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:44 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 30.09.2009 Skąd: WROCŁAW
|
spotkanie: Lukko -TPS Turku typ: 2 kurs: 4,35 Centrebet Analiza: Po raz kolejny zagram w ta ligę. Na drużynę gospodarzy gram od 3 tygodni i muszę stwierdzić że ich ostatnie zwyciestwa nie są tak efektowne jak z poczatku sezonu. Ostatnie mecze: Data Turniej Mecz Wynik 09/01-10 1. liga Rauma vs. Ilves 3:2 29/12-09 1. liga Rauma vs. Kuopio 2:2 2:3 (d.) 26/12-09 1. liga Rauma vs. Pori 1:0 12/12-09 1. liga Rauma vs. Espoo 1:2 Męczarnie z Ilves ze stanu, przegrana ze słabym Kuopio, ledwo co wygrana z Pori i przegrana z druzyna ktora w tym sezonie jest w dołku Espoo. Goście również nie są fenomenalni: 12/01-10 1. liga TPS Turku vs. Pori 4:5 09/01-10 1. liga SaiPa vs. TPS Turku 4:3 08/01-10 1. liga TPS Turku vs. IFK Helsinki 1:4 3 przegrane pod rządu.TPS jeśli marzy o Play Off musi się skoncentrowac i wygrac na tafli Raumy, ponieważ Tappara odskakuje im z punktami w tabeli już na 4pkt. Gram na TPS ponieważ uważam że Lukko nie jest w najlepszej formie o czym świadczą ich wymęczone wyniki z dużo słabszymi. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:24 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 13.12.2007 Skąd: Radom
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Phoenix Coyotes - New Jersey Devils Typ: 1 [ML] Kurs: 2,10 Bukmacher: Bet365 Analiza: Phoenix okupują 10 miejsce w tabeli, New Jersey 3 miejsce i gdyby New Jersey wygrało dziś mecz to bardzo zbliżyło by się do 1 miejsca w tabeli. Jednak postawie na Phoenix: - Phoenix nie wygrał czysto od 8 spotkań - jeśli już to po karnych lub dogrywce, więc mogą chcieć w końcu sie odkuć i wygrać czysto bo osiem nie wygranych czysto spotkań jak na drużynę tej klasy to zdecydowanie zbyt dużo - Phoenix to nie głupia drużyna, w ostatnich 3 tygodniach potrafiła zremisować na wyjeździe z San Jose, potem remis u siebie z bedącym w b. dobrej formie Vancouver i znowu remis u siebie z San Jose - czyli na tamten czas z jednymi z lepszych drużyn NHL, po tej dość dobrej serii przyszły porażki z Detroit i Vancouver, remis z przeciętnym Islanders i ostatni mecz przegrany 1:3 u siebie z San Jose (znowu dam analogię - w innych ligach hokejowych jak drużyna nawet ta najsłabsza przegrywala u siebie dokładnie 1:3 z liderem tabeli to następny mecz w dużej części przypadków wygrywała, biorąc pod uwagę że Phoenix gra u siebie to szanse na zwycięstwo tym bardziej się zwiększają) - od 22.11.2009 do 1.01.2010 - a wiec ponad 1 miesiąc - Phoenix w tym okresie nie przegrał u siebie ani jednego meczu, miał serię 9 czystych zwycięstw z rzędu - wiec ta drużyna to mistrz własnej tafli, wprawdzie ostatnie mecze tego nie pokazują ale trzeba mieć ten fakt na uwadze bo Phoenix u siebie może być dziś groźne - co do New Jersey - ostatnie 3 mecze lecąc od końca - przegrana z przeciętną Tampą, a dwa ostatnie mecze to remisy z przeciętnym Montrealem i NY Rangers (czyli z drużyną dość dobrą) - więc dzisiejsi goście notują wyraźny spadek formy, więc dziś gdy przyjdzie im stanąć z trochę lepszą drużyną niż wymienione wcześniej trzy to mogą mieć problem tym bardziej że grają na wyjeździe Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:24 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 28.03.2008 Skąd: internet
Reputacja: 43 | Spotkanie: Serena Williams - Elena Dementieva Typ: 2-0 Kurs: 2,75 Bukmacher: Betsafe Analiza: Dopiero co chwaliłem Dementievą, a przy następnym spotkaniu obstawiam jej przegraną. Wydawałoby się to trochę nielogiczne? Może i tak, ale na pewno nie gdy przeciwniczką jest Serena Williams - śmiało można rzec - najlepsza tenisistka świata. Potwierdzają to jednoznacznie i statystyki oraz jej gra. Prym oddała na chwilę Safinie, ale nie wynikało to z tego, że była w słabej formie, a z tego, że nie rozgrywała tylu turniejów co Rosjanka. Grała na tych najbardziej prestiżowych, może dlatego, że długo nie miała godnej dla siebie rywalki? Bo gdy Serena gra na maksimum swoich możliwości pokonanie jej jest piekielnie trudne. Turniej w Sydney to przygotowanie do AO, gdzie Serena jest jedną z faworytek. Szlifuje formę i myślę, że to spotkanie potraktuje poważnie. Tym bardziej, że Elena to zawodniczka bardzo solidna i wymagająca. Williams radzi sobie do tej pory świetnie, ale i przeciwniczki miała dosyć słabe. Pokonała Martinez Sanchez 2-0 oddając jej tylko 3 gemy, Dushevinę oddając 4 gemy, a w półfinale Rezai, której oddała nawet seta. Przegrała pierwszego, ale w dwóch następnych była już zdecydowanie lepsza. O Dementievej pisałem już wczoraj, więc chyba nie ma sensu, żebym się powtarzał. Tak jak pisałem - zdania nie zmienię - to dobra zawodniczka, nie mniej Serena jest klasą samą w sobie. Statystyki jej gier od 2000 r. na twardej nawierzchni jasno wskazują, że wygrała ona 85% spotkań. Dlatego jeżeli zagra na miarę swoich możliwości w finale to ten mecz powinna ze swoją rówieśniczką wygrać. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:24 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 08.06.2007
|
Mecz: Witten-Niland typ: Witten kurs: 1.64 buk: Unibet Analiza: 2 runda kwali do Ozzy Open. Amerykanin Jesse Witten, który dał się poznać szerszej publiczności podczas zeszłorocznego US Open grając kapitalny mecz z Djoko zmierzy się z Irlandczykiem Nilandem. Witten po wspomnianym US Open miał kiepską końcówkę sezonu. Przegrał 4 razy w 1 rundzie w challengerach w USA. Tutaj jednak przyjechał zmotywowany i chce za wszelką cenę wejść do turnieju głównego. Pierwszą rundę przebrnął bez problemów. Niland natomiast to 28-letni zawodnik, bez żadnych większych sukcesów. Cała kariera na poziomie challengerowym. Bez błysku. Mam nadzieję, że zmotywowany tymi niepowodzeniami pod koniec zeszłego roku Witten wyjdzie skoncentrowny i potraktuje przeciwnika swoimi dwoma najgroźniejszymi broniami a więc serwisem i forehandem. Choć i backhand niewiele odstaje poziomem. Kurs uważam za adekwatny do ryzyka. (nie wiem czemu mi podkreśla to co piszę ale nie potrafię tego wyłączyć) Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:24 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 07.05.2006 Skąd: Senat
Reputacja: 4 |
Spotkanie: Boston Celtics - Chicago Bulls Typ: Ile wyniesie przewaga zwycięzcy ? - Więcej niż 10,5 pkt. Kurs: 2,00 Bukmacher: Bwin Analiza: W nocy czasu polskiego, za oceanem rozpocznie się kolejne spotkanie najlepszej ligi koszykówki na świecie. Tym razem gracze Celtics we własnej hali będą podejmowali graczy z Chicago. Analizując bezpośrednie spotkania pomiędzy drużynami zauważyłem, że ponad połowa pojedynków, tj. 12 z 20 pomiedzy tymi zespołami kończyła się rezultatem w którym zwycięzca wygrywał przewagą ponad granicą 10,5 punkta. Ostatnie dwa pojedynki w tym sezonie pokazały, że Celtowie nie mają problemów z pokonaniem drużyny Bulls zarówno na wyjeździe jak i we własnej hali, a spotkania zakończyli z ogromną przewagą. W drużynie gości zabraknie Jerome James'a, a gospodarze świetnie radzą sobie jak dotychczas pod nieobecność Garnett'a i Wallace'a wygrywając kolejne pojedynki. Myśle, że i tym razem Boston rzuci dużo więcej piłek do kosza niż goście. W zeszłym sezonie walczyli na równym poziomie teraz Celtics chyba znaleźli sposób na Chicago.
__________________ "Jak się szczęście zaczyna powtarzać, to już to nie jest szczęście." Kazimierz Górski Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:25 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 24.01.2008
Reputacja: 3 | Spotkanie: Tours - Dijon Typ: Tours Kurs: 1.85 Bukmacher: Expekt Analiza: Po blisko miesięcznej przerwie na boisko drugiej ligi francuskiej wyjdą piłkarze Zespołów Tours i Dijon. Myślę, że dla Tours jest to nadarzająca się okazja na jakiekolwiek odrabianie strat do czołówki League 2. Kolejne dwa mecze rozegrają z drużynami z górnej półki czyli Le Havre i Laval. Dijon jedzie na mecz skazani na porażkę. Wyjazdowy bilans tej drużyny to 1-6-3. Bramki: nie najgorsze 7:10. Ale to nie może imponować w porównaniu z bilansem Tours. Na swoim boisku w tym sezonie uzyskali bilans 4-4-1, mając przy tym bilans bramek 14:7. W ostatnich sześciu meczach między tymi drużynami w historii Tours nie odniósł zwycięstwa ani razu. Ostatnio padły dwa remisy. Jednak tylko dwa z sześciu meczy odbyły się na boisku Tours. Wydaje mi się, że czas na na poskromienie drużyny Dijon, nie najgorsza forma w lidze, oraz nadchodzące ciężkie mecze, zmotywują do gry piłkarzy gospodarzy po tak długiej przerwie ligowej. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:26 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 14.11.2009 Skąd: Poznań
Reputacja: 15 |
Spotkanie: Strasbourg-Laval Typ: over2,5 Kurs: 2.20 Buk: Gamebookers Analiza: Już dziś po krótkiej przerwie wracają na boiska piłkarze z Ligue 2. Wybrałem typ na over 2,5 gola nie przypadkowo ponieważ szczególnie drużyna gospodarzy jest drużyną overową. Charakteryzuje się tym że albo wysoko wygrywa albo wysoko przegrywa, przy tym dużo bramek strzela ale i tak samo dużo ich traci. Wystarczy spojrzec na ich sześc ostatnich meczy które zawsze kończyły się overami: 09/01/2010 Puchar Francji Strasbourg vs. Olympique Lyon P - 1:3 22/12/2009 Ligue 2 AC Havre vs. Strasbourg P - 3:0 18/12/2009 Ligue 2 Strasbourg vs. EA Guingamp Z - 2:1 13/12/2009 Puchar Francji Strasbourg vs. Thionville Z - 3:0 04/12/2009 Ligue 2 Nimes vs. Strasbourg P - 2:1 01/12/2009 Ligue 2 Strasbourg vs. Bastia Z - 2:1 Do tego w bezpośrednich pojedynkach obu drużyn też padały same overki: 13/08/2009 Ligue 2 Stade Laval vs. Strasbourg 3:2 02/03/2002 Ligue 2 Stade Laval vs. Strasbourg 3:0 18/08/2001 Ligue 2 Strasbourg vs. Stade Laval 4:1 Zatem statystyki mówią że i tym razem padnie over i warto moim zdaniem statystykom zaufac. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:26 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 25.04.2009
Reputacja: 52 |
Spotkanie: De Voest Rik - Sijsling Igor Typ: Sijsling Igor Kurs: 2,28 Bukmacher: Betsafe Analiza: 2 runda kwalifikacji do Australian Open. 238 w aktualnym rankingu De Voest podejmuje obecnie 247 Sijslinga. Gdyby kierować się rankingiem wskazać by trzeba De Voest'a, lecz tylko to przemawia na jego korzyść. De Voest w 1 rundzie pokonał 211 w rankingu Lojde 2-1 (3-6, 6-3, 6-2) który nie imponuje formą ostatnio. Wynik ten wydaje się dość dziwny, ponieważ De Voest popełnił w tym meczu aż uwaga... De Voest w ostatnim półroczu nie spisywał się najlepiej, do tego widać że po przerwie zimowej jeszcze nie wczuł się w mecze. 30 letni tenisista nie należy już do najmłodszych i mecz w upale też nie wpływa na jego korzyść. 22 letni Sijsling nie powinien mieć tutaj żadnych problemów i powinien sobie spokojnie poradzić z De Voestem. Stawiam na 2-0 w setach. Ostatnio edytowane przez Ted ; 18-01-2010 o 14:26 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 29 Stycznia 2010r. (Piątek) | Lalo | Typy Dnia | 23 | 29-01-2010 19:10 |
| Typy Dnia - 22 stycznia 2010r (Piątek) | Snajper | Typy Dnia | 53 | 22-01-2010 20:45 |
| Typy Dnia - 8 Stycznia 2010r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 49 | 08-01-2010 20:43 |
| Typy Dnia - 1 Stycznia 2010r. (Piątek) | Magiki | Typy Dnia | 53 | 01-01-2010 19:32 |
| Typy Dnia - 26 Stycznia 2007r. (Piątek) | Banji | Typy Dnia | 16 | 26-01-2007 19:52 |