![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 2 Lipca 2009r. (Czwartek) Tutaj podajemy typy na Czwartek - 2 lipca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Przasnysz
|
Spotkanie: FK Buducnost Podgorica - Polonia Warszawa Typ: 2 Kurs: 1,95 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Jutro mecz 1 rundy eliminacji Ligi Europejskiej. Mistrz Czarnogory FK Buducnost Podgorica bedzie podejmowac warszawska Polonie. Buki faworyzuja zespol z Polski i ja sie z tym zgadzam, uwazam, ze Polonia posiada lepszych zawodnikow niz jej przeciwnicy. sadze ze polski zespol bedzie chcial zapewnic sobie awans juz w 1 meczu. Pewnymi punktami zespolu ze stolicy moga byc jeden z najlepszych(jesli nie najlepszy) bramkarz Przyrowski czy reprezentanci Polski Jodłowiec i Majewski. Sadze, ze mecz bedzie zaciety lecz druzyna z naszego kraju powinna sobie poradzic i wywiezc zwyciestwo z Czarnogory. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:47 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 08.03.2007
Reputacja: 5 |
Spotkanie: Williams, S v Dementieva, E Typ: 2 Kurs: 5,00 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Zupelnie nie rozumie jak ktos mogl takie kursy wystawic ? Panie sie spotkaly do tej pory 8 razy. 5 razy wygrala Williams. Tak wlasnie mniej wiecej oceniam szansel obu pan 3 do 5 dla Sereny, wiec calkiem zblizone. A kurs jakby gral nowicjusz z profesorem. Obie panie bardzo latwo doszly do polfinalu. Wszystko po 2:0... Teraz dopiero sie zaczynaja schody dla obu pan. Szanse wyrownane, wiec ja biore lepszy kurs. Co tutaj wiecej pisac... takie sa realia. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:57 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 27.07.2008
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Serena Williams vs Elena Dementieva Typ: Elena Dementieva ( +1.5 seta ) Kurs: 2.10 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Dziś o godzinie 13 00 odbędzie się pierwszy półfinał pań w tegorocznym Wimbledonie. Na kort wyjdą numer 2 na świecie Amerykanka Serena Williams i zajmująca 4 pozycję w rankingu WTA Rosjanka Elena Dementieva. Obie zawodniczki spotykały się dotychczas aż 8 razy z czego 5 pojedynków wygrała Serena Williams , a 3 razy zwyciężała Elena Dementieva. W tym roku obie panie spotkały się 2 razy. W Sydney w Australii na korcie twardym górą była Rosjanka gdzie gładko ograła Serenę Williams 6:3 6:1 , zaś w półfinale Australian Open Amerykanka zrewanżowała się Rosjance i pokonała ją gładko 6:3 6:4. Ten mecz będzie bardzo ciekawy , ponieważ gra toczy się o wielką stawkę jakim jest finał Wimbledonu , który dla wielu tenisistów i tenisistek jest finałem marzeń. Elena Dementieva na 5 pojedynków w tym turnieju nie straciła nawet seta co oznacza , że jest w świetnej dyspozycji i znakomicie przygotowała się do tej imprezy. Widziałem jej kilka spotkań i naprawdę gra świetnie , szczególnie z głębi kortu. Jej rywalka Serena Williams na 5 rozegranych spotkań też nie straciła nawet jednego seta. Jej głównym atutem jest bardzo mocny serwis , który dochodzi pod 200 km/h. Dementieva takiego serwisu i nie mogła by posiadać ze względu na jej szczupłą sylwetkę ciała , ale posiada też bardzo dobry solidny serwis. Serenę Williams też da się złamać co pokozała Victoria Azarenka , która ma podobny styl gry do Eleny Dementievej , ale jest jedna różnica. Elena Dementieva jest bardziej doświadczoną zawodniczką i jak jest w formie i wejdzie bardzo dobrze w mecz to naprawdę trudno ją powstrzymać. Jak uda jej się dobrze returnować bardzo mocne serwisy Sereny Williams , a w takiej formie może tego dokonać to finał stoi przed nią otworem. Według mnie Elena Dementieva na pewno powalczy w tym meczu i jednego seta powinna spokojnie ugrać , a potem może pójdzie za ciosem i wygra cały mecz. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:58 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 17.06.2009
|
Spotkanie: E. Dementieva - S. Williams Typ: dokładny wynik 2:1 Kurs: 8 (zanizony do 5) Bukmacher: Expekt Analiza: 2 lipca o godzinie 10 zostanie rozegrane spotkanie półfinałowe pań. Zarówno Dementieva jak i s. william dobrze radzily sobie w tym turnieju, do takiego typowanie skusil mnie kurs ktory wedlug mnie jest ostro zanizony na korzysc Williams. Dlatego tez typuje iż po rownej walce minimalnie lepsza okaze sie Dementieva. Edit By Ass: Kiepska analiza! Jedynym motywem dlaczego tak stawiasz jest zaniżony kurs? No to postaw na Elene, a nie "baw sie" w DW. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 02-07-2009 o 10:26 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 14.12.2008
|
Spotkanie: Serena Williams vs Elena Dementieva Typ: Under 20,5 gemów Kurs: 1,83 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Już jutro o godzinie 13.00 dojdzie do spotkania półfinału Wimbledonu w którym zmierzą się Amerykanka Serena Wiliams 2 z rankingu WTA oraz Rosjanka Elena Dementieva. Obie panie grały już se sobą 8 razy i tylko w 2 spotkaniach trzeba było grać 3 sety. Obie zawodniczki pewnie idą przez kolejne rundy, obie nie straciły nawet seta. Szczerze to myślałem, że Elena odpadnie w 1/16 turnieju z Vesniną ale niestety, gładko ją ograła, podoba mi się gra Sereny, widziałem mecze z Azarenką i Hantuchową i naprawdę bardzo dobrze sobie radziła, jej głownym atutem jest niewątpliwie serw, i co tu dużo mówić Elena jutro już może odczuwać skutki zmęczenia i silne serwy Amerykanki mogą okazać się dla niej zbyt dużą barierą do przełamania, obstawił bym tu wynik 2:0 ale kurs 1,5 nie jest zbyt wysoki więc, typ na poniżej 21 gemów mam nadzieje sprawdzi i prawdobodobnie w finale zobaczymy obie siostry Williams. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:58 |
| |
| | #7 |
| Ban Dołączył: 26.09.2007 Skąd: Jasełko
|
Buduncnost Podgorica - Polonia Warszawa typ ; 1 kurs : 3,40 Buk : Bet365 Spotkanie nowej Europejskiej Ligi w Ktorym spotkaja sie druzyny Buduncnost Podgorica z Polonia Warszawa Buduncnost to druga druzyna poprzedniego sezonu w Czarnogorze.Ekipa ta w minionym sezonie bardzo dobrze spisywala sie na swoim mogacym pomiescic 17 tysiecy kibicow stadionie gdzie odniosla tylko jedna porazke.Klub zalozony w 1925 roku nie ma w swoim dorobku jakis znaczacych sukcesow poza mistrzostwem czarnogory w 2008 roku.Ma za to jednych z najbardziej znanych kibicow z Czarnogory o nazwie Varvari ktorzy beda jutro zapewne 12 zawodnikiem druzyny.Stolecznej Polonii przedstawiac blizej myslie ze nie musze i mysle ze nie bedzie to pretekstem do tego zeby ta analiza otrzymala od mojego antywielbiciela miano kiepskiej analizy Coraz czescie dostajemy lania od tak zwanych "ogorkow".Watpie by w klubie z Konwiktorskiej ciszyli sie z tego losowania ale zapowiadaja ze jada do Czarnogory po awans. Bedzie jednak wedlug mnie strasznie trudno.Kazdy kto ogladal jakies mecze z udzialem Polonii w wiosennej rundzie powie jaka kopanine oni grają.Mimo iz w klubie jest paru dobrych graczy jak Majdan MynarMajewski Trałka Ivanowski czy doswiadczony gajtkowski a wiec zawodnicy obeznani w europejskich pucharach nie daje im wiekszych szans na dobry wynik w Czarnogorze.Dobrym wynikiem bylby i bramkowy remis ale czy druzyna "Przyszłosc"(po polsku Buduncnost to przyszlosc) łatwo odpusci??? nie sadze.Bedzie to zapewne ciezki mecz dla poloni ktora miala krotka przerwe w rozgrywkach i mysle ze zakonczony minimalna porazka ekipy Czarnych Koszul.Czego im z calego serca zycze Wiadomo ze z zespolami z "egzotycznych" krajów typu Gruzja Azerbejdzan czy wlasnie Czarnogora gra sie ciezko tym bardziej naszym druzyna.I jesli Polonia nie awansuje dalej wcale nie uznam tego za niespodzianke Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:47 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 30.03.2009 Skąd: z boiska
Reputacja: 6 |
spotkanie: Internacional : Corintians SP typ:1 kurs: 1,80 buk: Unibet analiza: jutro o godzinie 2.50 dojdzie do spotkania 2 w tabeli Internacionalu z 7 Corintians. Gospodarze u siebie radza sobie bardzo pewnie, w 4 meczach 3 razy zdobywali 3 pkty i raz dzielili sie punktami, bilans 7;1. Goscie na wyjezdzie 2 remisy i 2 porazki z bilansem 1;4 co nie wrozy sensacji. Ostatnie swoje spotkanie Internacional pewnie wyhral 3;0 z Coritiba, natomiast Corintians niespodziewanie albo spodziewanie patrzac po tym jak radza sobie na wyjedzie przegrali 1;0 z 17 w tabeli atletico pareanese. Ponadto po pucharze Konfederacji wraca do skladu gospodarzy Nilmar wiec sila ognia zostanie zdecydowanie wzmocniona. Stawiam na pewne zwyciestwo gospodarzy. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:47 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 16.03.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Dinara Safina-Venus Williams (ilość gemów) typ: under 21,5 kurs: 1,80 buk: Betway Analiza: Tegoroczny turniej Wimbledoński wkracza w finałową fazę. Jutro rozegrane zostaną dwa spotkania półfinałowe pań. W jednym z nich Venus Willams zagra z nr1 światowego rankingu Dinarą Safiną. Pomimo niższej pozycji w rankingu zdecydowaną faworytką do zwycięstwa jest obrończyni tytułu sprzed roku starsza z sióstr Williams. 5-krotna triumfatorka Wimbledonu w tegorocznym turnieju idzie niczym burza nie pozostawiając żadnych złudzeń kolejnym rywalkom. Do tej pory Amerykanka nie tylko że nie straciła żadnego seta ale co warte odnotowanie w 5 dotychczasowych meczach oddała rywalkom raptem 19 gemów! Wynik niesamowity który pokazuje jak wielka jest wciąż przepaść dzieląca zmotywowane siostry Wiliiams od pozostałych tenisistek, która uwidacznia się jeszcze bardziej na szybkich nawierzchniach. Byłbym niebywale zaskoczony gdybyśmy w finale nie zobaczyli kolejnego wewnątrz rodzinnego pojedynku sióstr W. Wracając jednak do jutrzejszego meczu to warto powiedzieć pare słów o Safinie. Rosjanka w porównaniu do swojej jutrzejszej rywalki musiała spędzić znacznie więcej czasu na korcie by do tego półfinału awansować. Dwie ostatnie rundy to dwa ciężkie 3-setowe boje z Mauresmo i Lisicki w których Safina nie wyglądała już tak mocno jak chociażby podczas tegorocznego RO gdzie doszła do finału. Jednak trawa to nie clay który duzo bardziej odpowiada Rosjance. Sądzę że Amerykanka nie będzie miała wielkich problemów z ograniem aktualnego nr1 i cała sprawa rozstrzygnie się w dwóch setach w których łącznie padnie poniżej 21,5 gema. Polecam typ Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:58 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 01.05.2009 Skąd: Morąg
Reputacja: 20 |
Spotkanie: Changchun Yatai-Hangzhou Lvcheng Typ: 1 Kurs: 1,67 Buk:Bet365 Analiza:Na dziś mam spotkanie z chińskiej super ligi.Drużyna gospodarzy ( 5 miejsce w tabeli) gra z drużyną zajmującą 12 miejsce w tabeli.Na początku przedstawie ostatnie 5 meczy każdej z drużyn.Drużyna gospodarzy grała w kratke.Wygrała 2 mecze a przegrała 3.Natomiast zespół gości zaliczył 2 wygrane, tyle samo porażek i jeden remis.Drużyna gospodarzy będzie walczyła o komplet punktów ponieważ jest on niezbędny do dogonienia lidera do którego traci 4 punkty.Drużyna gośći gra słabo o czym świadczy pozycja w tabeli.Dla mnie w tym meczu nie ma innego faworyta niż drużyna gospodarzy.Analiza nie powala na kolana ale co innego można by tu napisać.Dodam taką informacje że w tabeli drużyna jest zapisana tak jak ja ją napisałem,ale na Bet365 nazwa drużyny wyświetla się tak: Zhejiang. Obstawiajcie i cieszcie się bo na pewno wygracie Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:59 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 07.06.2009 Skąd: kraków
|
Spotkanie: Stjarnan Gardabae - KR Reykjavik Typ: 2 Kurs: 2,55 Buk: Expekt 2 lipca odbędzie się spotkanie w Islandzkiej pierwszej lidze pomiędzy drużyną Stjarnan Gardabae a drużyną ze stolicy KR Reykjavik. Drużyny zajmują sąsiadujące miejsce w lidze. Mój typ na drużynę gości, jest dosyc ryzykowny, lecz skusił mnie dosyć wysoki kurs. W poprzedniej kolejce o mało nie dostałem zawału kiedy to drużyna z Reykjaviku zamykała mi kupon. Przegrywała do przerwy 0-2 , po czym podniosła się i zdołała wygrać mecz 3-2, nie bez pomocy druzyny gosci ktora strzeliła samobója. Kurs na drużynę ze stolicy, jest zapewne tak wysoki ponieważ brano pod uwagę właśnie niepewną grę w tamtej kolejce. Mam nadzieję, że i tym razem ta drużyna mnie nie zawiedzie i pomoże wygrać trochę pieniędzy oraz punktów. na końcu, szybki rzut oka na statystyki, w 4 ostatnich spotkaniach tych drużyn, górą była drużyna Reykijaviku - pewnie wygrała wszystkie 4 mecze: Stjarnan Gardabae vs. KR Reykjavik 0:2 Stjarnan Gardabae vs. KR Reykjavik 1:4 Stjarnan Gardabae vs. KR Reykjavik 0:2 Stjarnan Gardabae vs. KR Reykjavik 1:4 DODAJMY , ŻE WSZYSTKIE NA WYJEŹDZIE Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:48 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Kraków
Reputacja: 9 |
Spotkanie: Serena Williams vs Elena Dementieva Typ: Under 22,5 gemów Kurs: 1,53 Bukmacher: Bet365 Kolejny niezbyt porywający typ, spotkają się jutro dwie zawodniczki, które nie miały większych trudności w czasie tego turnieju. Rosjanka lekko ogrywała Rezai, Schiavone, z kolei Serena głado Azarenkę czy Hantuchovą. Amerykanka od czasu Garrosa nie grała w żadnym turnieju trawiastym, zapewne caly ten okres solidnie przepracowała przygotowyjąc się wlasnie na Wimbledon. Efekty widać, moim zdaniem jest główną kandydatką do tytułu. Rosjanka zaś zagrała słabo w Eastbourne odpadając juz w drugiej rundzie. Podejrzewam, iż scenariusz jutrzejszego spotkania będzie ułożony pod Williams. Dementieva może nawiąże równą walkę, ale tylko w pierwszym secie. W drugim Serena przełamie dwukrotnie i wygra mecz 2-0 a suma gemów będzie mniejsza od 22.5. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 02-07-2009 o 20:59 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 21.06.2008
|
Spotkanie: Valur Reykjavik v FH Hafnarfjordur Typ: FH Hafnarfjordur Kurs: 2.10 Buk: Bet365 Analiza: Jutro o godzinie 22:00 odbędzie się zapewne bardzo zacięty pojedynek dwóch islandzkich drużyn. Pierwsza z nich znajduje się na 6 miejscu w tabeli a druga prowadzi jednakże nie jest to aż tak ważne. Ważne jest to iż Valur ostatnio był w dobrej formie (ostatnie 5 meczy - 4 wygrane), ale ostatnie potknięcie 3:0 ze Stjarnanem daje do myślenia iż jest to drużyna do pokonania. Natomiast Hafnarfjordur wygrał ostatnie 9 meczy !!! Idą jak burza, ale i ta prędzej czy później musi się skończyć jednak myśle, że wygrają ten mecz. Można jeszcze zwrócić uwagę na to iż w 4 meczach które drużyny ze sobą rozegrały w 3 przypadkach wygrywał Hafnarfjordur. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:48 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Irlandia
|
Manta FC - LDU Quito Typ: 2 Kurs: 2.10 Bukmacher: Expekt 2 lipca o godzinie 2:00 2 nocy odbędzie się ciekawe spotkanie ligi ekwadorskiej pomiędzy Manta FC - LDU Quito.Gospodarze zajmują obecnie 11 miejsce w tabeli i od ostatniej drużyny lepsi są tylko o 1 pkt.4 zwycięstwa 3 remisy i 2 porażki, w bramkach 9:6.Goście natomiast zajmują 2 miejsce z dorobkiem 33 pkt i tracą 4 pkt do lidera,ale mają jeden mecz mniej wiec jak wygrają to spotkanie zbliżą się na jeden pkt do pierwszej drużyny.Bilans gier wyjazdowych może nie jest najlepszy 1 wygrana, 4 remisy i 4 porażki w bramkach 12:13,ale ja właśnie w drużynie LDU Quito widzę zwycięzców tego meczu ponieważ w historii spotkań między tymi drużynami ani razu jeszcze nie przegrali. Odnieśli 4 zwycięstwa i raz zremisowali.Ostatnia wygrana w roku 2009 2:1 u siebie na boisku. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:49 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 17.06.2009 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Reputacja: 4 |
Spotkanie: FK Buducnost Podgorica - Polonia Warszawa(Ile goli zostanie strzelonych? ) Typ: 2 (Mniej niż 2,5gola) Kurs: 1,95 Analiza : Zaczynają się pierwsze spotkania Ligi Europejskiej. Warszawska Polonia zmierzy się z czarnogórską Podgoricą. W tym sezonie Budocnost zdobyła wicemistrzostwo na krajowym podwórkum, a Polonia 4 miejsce w Ekstraklasie. Uważam, że w I meczu obie drużyny, które się nie znają nie ruszą do śmiałych ataków i podczas meczu padnie niewiele bramek. Edit by Ass: Kiepska analiza! Zero faktów prócz miejsc w zeszłym sezonie ligowym a to przecież nie ma najmniejszego znaczenia. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 02-07-2009 o 10:40 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 07.11.2007
Reputacja: 15 |
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs under 8.5 1.95 Pinnacle Spotkanie pomiedzy Piratami a Kubkami w MLB na pierwszy rzut oka sposrod pozostalych gier zapowiada sie underowo. W sumie nie trzeba bylo analizowac kazdego meczu po kolei bo pierwszy lepszy okazal sie znakomity do grania. Obie ofensywy grajac ze soba jakos nie szaleja i spotkania koncza sie raczej spokojnie 3 wygrane Cubs 6-1,5-2,3-1 i 2 wygrane Piratow raz "na wesoło" pewnie obydwaj SP ERA ~ 10 10-8
__________________ Why cry, I'mma blaze another blunt n' get high - Freddie Gibbs "G.I. Pride" Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:49 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 30.12.2008 Skąd: Warszawa/ALFA Radzyń Podlaski
Reputacja: 542 |
Spotkanie:Buduncnost Podgorica - Polonia Warszawa Typ : X Kurs : 3,40 Buk : Bet365 Analiza: Jutro o godzinie 20.30 swoje pierwsze spotkanie w eliminacjach do Ligi Europejskiej rozegra reprezentant Polski Polonia Warszawa. Sądzę,ze w tym meczu padnie remis, ponieważ Polonia jest w fazie przygotowawczej do sezonu i nie jest w pełni przygotowana do gry na najwyzszym swoim poziomie. Drużyna z Czarnogóry słabeuszem nie jest i z pewnością będzie chciała pokazać swoim kibicom dobry futbol. No ale piłkarsko napewno lepszą drużyną (przynajmniej na papierze) powinni być Polacy. Polonia napewno będzie chciała wyjść z tej rywalizacji obronną ręką, a wynik remisowy na boisku rywala i na tak trudnym terenie da Polonii niezłą zaliczkę przed spotkaniem rewanżowym. Z pewnością stołeczny zespól będzie chciał nie stracic bramki, a jeśli już to przynajmnie jedną strzelić. Zespół z Czarnogóry jest jednym z najlepszym w swoim kraju gdzie futbol rozwija się intensywnie. Myślę, że Polonii nie stać jeszcze na zwycięsto, tym bardziej na obcym terenie. Kluby Bałkańskie prezentują naprawdę solidny poziom, który może być mocna przeszkodą dla Polonii. Wszyscy kibice wiedzą , że polskie kluby mają kłopoty z drużynami słabszymi w meczach kwalifikacyjnych... Myślę że jutro będzie podobnie a Polonia nie jest w tym okresie wystarczająco zgrana i w formie aby spróbować obalić ten mit. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:50 |
| |
| | #18 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2115 | Club Nacional de Football - Estudiantes de La Plata Estudiantes 3.50 Bet365 Jak Robson wyżej napisał, jest to mecz półfinałowy Copa Libertadores. W pierwszym spotkaniu, w Argentynie ekipa z La Platy wygrała 1:0. W nocy rewanż, który myślę będzie bardzo zacięty. Bardzo wiele przemawia za Argentyńczykami. Ostatnio są w dużo lepszej formie niż ekipa Nacionalu, która w ostatnich 6 spotkaniach 3 razy zremisowała i poniosła 3 porażki. Co prawda większość tych spotkań była na wyjeździe, ale u siebie też ostatnio nie zachwycają (porażka i remis). A Estudiantes ostatnio gra naprawdę nieźle, ostatnie 8 spotkań w ich wykonaniu to 6 wygranych i 2 porażki w lidze, którą chyba wtedy trochę odpuścili. Ale nie widzę opcji żeby odpuścili Copa Libertadores, w którym na 8 ostatnich spotkań wygrali 7, jedno remisując, a przeciwników mieli niekiepskich, jak np Cruzeiro, Deportivo Quito czy Defensor Sporting. normalnie wg mnie wszystko przemawiałoby za ekipą z La Platy, jest jednak jedna rzecz, o której może nie wszyscy wiedzą, ale buki chyba tak patrząc na kursy. Otóż o tym, że Agustín Alayes i Marcos Angeleri, czyli 2 podstawowi obrońcy pauzują, wiadomo już od jakiegoś czasu, ale w dzisiejszym spotkaniu nie zobaczymy gwiazdy, kapitana i ducha zespołu czyli Juana Sebastiana Verona, który walczy z urazem prawej stopy. Veron będzie obecny na meczu, ale niestety w nim nie wystąpi. Zastępować w podstawowej 11 ma go Matías Sánchez albo Diego Galván, którzy choć są niezłymi zawodnikami, to nie znaczą dla ekipy tyle co Veron. Trener Estudiantes mówi że to będzie próba ognia dla całej ekipy, a on absolutnie wierzy w swoich zawodników i w to, że pokażą tyle ile tylko potrafią na boisku. Wobec tej absencji podstawowy skład Estudiantes będzie wyglądał prawdopodobnie tak: Mariano Andújar, Cristian Cellay/Juan Manuel Díaz, Rolando Schiavi, Leandro Desábato, Germán Ré, Enzo Pérez, Rodrigo Braña, Matías Sánchez/Diego Galván, Leandro Benítez; Gastón Fernández i Mauro Boselli. O składzie Nacionalu nic mi nie wiadomo, tyle o meczu piszą w kolumbijskiej gazecie, którą akurat czytałem. A tak jeszcze o meczu, to uważam, że brak Verona może być solidnym osłabieniem, ale nie wierzę, że nagle ekipa Estudiantes przestanie grać. Jak dla mnie spokojnie mogą powalczyć z Nacionalem, zwłaszcza że taki Sánchez ma potencjał, żeby zastąpić kapitana ekipy.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:50 |
| |
| | #19 |
| Moderator Dołączył: 09.03.2007 Skąd: Piekary Śląskie
Reputacja: 486 |
Spotkanie: Motherwell - Llanelli AFC Typ: X2 Kurs: 4,20 Bukmacher: Bet365 Analiza: Motherwell w ciągu bardzo krótkiego czasu opuściło bardzo wielu piłkarzy - Graeme Smith, Steven Hughes, Brian McLean, Bob Malcolm, Maros Klimpl, Cillian Sheridan, Artur Krysiak, David Clarkson, na wylocie jest Paul Quinn. Spora część składu ma stanowić zaciąg z rezerw i zespołu juniorów, a nowy trener Jim Gannon jest z zespołem zaledwie kilka dni. Kurs na gospodarzy marny więc można się pokusić o poszukanie niespodzianki. Motherwell jakimś potentatem nawet jak na warunki szkockie nie jest więc powalczyć można, a zespół Llanelli z pewnością zna wynik sobotniego sparingu Motherwell, kiedy to The Well przegrali z mistrzem Walii 1:3. Llanelli od dłuższego czasu jest czołowym klubem Walii a fakt iż będzie to pojedynek wewnątrz wyspiarski na pewno dodaje pikanterii spotkaniu. Fir Park posiada 1 bardzo dużą trybunę za bramką, gdzie bramkarz gości będzie przeżywał trudne chwile ale z drugiej strony, jeśli gospodarzom nie będzie szło w tym spotkaniu, to Michael Fraser może mieć nerwowe chwile. Typ bardziej przeciwko szkotom. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:51 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 25.06.2006 Skąd: Przylądek Canaveral
Reputacja: 78 |
Spotkanie: LA Angels v TEX Rangers Typ: Angels under 4,5 Kurs: 1.885 Buk: Pinnacle Analiza: Ostatni mecz tej serii na Rangers Ballpark. W poprzednich 5:2 dla Angels i 9:5 dla Rangers. Oba zespoły zajmują pierwszą i drugą pozycję w West w AL. Rangers w tym sezonie z 5 meczów z Angels wygrali 4, mają więc patent na tę drużynę. Gospodarze nieźle radzą sobie na własnym terenie 24-17, ale i Angels dobrze grają mecze wyjazdowe 22-18. Linia ustawiona dla zespołu gości na dzisiejszy mecz jest chyba trochę za wysoka. Picher gospodarzy Kevin Millwood (8-5) 2.64 ERA ma za sobą niesamowity czerwiec. Bilans 4-1, 32.2 IP i tylko 5 oddanych runs. W domu ogólnie 6-1, 2.17 ERA, z całego sezonu 16 meczów, 112.2 IP, 101 H i 37 R. Tylko raz oddał 5 runs, na początku maja Marines na wyjeździe. Poza tym 3x 4 runs, tak więc wychodzi 12 bardzo dobrych meczów z poziomem 3 lub mniej pkt. oddawanych gościom. Grywa zazwyczaj 6-7 inningów, choć zdarzało się i 8 czy 9. Mam nadzieję, że pokaże to co w czerwcu, a bullpen dokończy mecz w dobrym stylu. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 03-07-2009 o 08:51 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 30 lipca 2009r. (Czwartek) | Assitalia | Typy Dnia | 21 | 30-07-2009 19:56 |
| Typy Dnia - 23 lipca 2009r. (Czwartek) | Bartush | Typy Dnia | 35 | 23-07-2009 20:57 |
| Typy Dnia - 16 Lipca 2009r. (Czwartek) | Assitalia | Typy Dnia | 44 | 16-07-2009 21:11 |
| Typy Dnia - 9 lipca 2009r. (Czwartek) | Magiki | Typy Dnia | 52 | 09-07-2009 21:50 |
| Typy Dnia - 19 Lipca (Czwartek) | zaszkins | Typy Dnia | 15 | 19-07-2007 19:47 |