![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 | Typy Dnia - 22 czerwca 2009r. (Poniedziałek) Tutaj podajemy typy na Poniedziałek - 22 Czerwca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 2 |
Spotkanie: Phoenix Mercury vs. Seattle Storm typ: Phoenix Mercury -1,5 kurs: 1.9 buk: Betfair Dzisiaj o 2.00 w nocy czasu polskieho drużyna Phoenix Mercury podejmie u siebie drużynę Seattle Storm. Phoenix Mercury jak na razie najlepiej sobie radzi w WNBA, ma 5 zwycięstw i tylko jedną porażkę, większość zwycięstw odnosi dużą rożnicą punktów. Seattle Storm mają 4 zwycięstwa i 2 porażki, obie porażki na wyjazdach co znaczy, że poza własną halą nie grają aż tak dobrze. W meczu przedsezonowym Drużyna z Phoenix ograła Seattle Storm 61:58 i sądze, że dzisiaj w nocy będzie podobnie. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 22-06-2009 o 22:18 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 23.08.2008 Skąd: Wlkp.
Reputacja: 15 |
Skelleftea FF - IK Brage (Szwe. Div. 1 Północ) typ: 2 kurs: 1,75 bukmacher: Bet 365 Bardzo dobrym typem na poniedziałek wydaje się być typ na zwycięstwo gości z ostatnią drużyną w tabeli. Skelleftea FF zajmuje 14 miejsce z dorobkiem 4 punktów, z kolei IK Brage posiada na swoim koncie 22 punkty co daje temu zespołowi wysokie 3 miejsce w tabeli, traci tylko 3 punkty do lidera. Moim zdaniem w tym meczu nadarza się znakomita okazja aby dogonić lidera, ponieważ zespół, z którym przyjdzie im się zmierzyć jest na prawdę bardzo słaby. Zespół gospodarzy nie wygrał w tym sezonie ani razu, chodź rozegrał już 10 meczy, jednak 4 zremisował, ale były to mecze ze słabymi rywalami. Wygląda na to, że jedynym atutem gospodarzy będzie własne boisko, chodź wątpię aby ten fakt zaszkodził drużynie gości. Myślę, że zespół IK Brage wykorzysta doskonałą okazję i bez problemu wygra z mało skutecznym przeciwnikiem. Goście jest co najmniej o klasę lepsi. Warto dodać także, że kurs jest bardzo okazały, trzeba więc to wykorzystać. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:42 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 |
powyższy post do usunięcia, nie wiem co mi się ubzdurało Detroit Shock - Indiana Fever typ: 1 kurs: 3.28 buk - Expekt analiza - na dziś wybieram spotkanie między drużynami Pań z Detroit a Indianą. Nieprzypadkowo. Jest bowiem kilka powodów, które motywują mnie do postawienia na zaowdniczki Bila Laimbeera. Przede wszystkim mam tutaj na myśli bardzo nierówną grę zawodniczek Fever. Oglądałem tą drużynę kilkakrotnie w akcji w tym sezonie i musze przyznać że jeśli idzie to idzie, jeśli nie idzie to nie idzie, jeśli wpadają rzuty z półdystansu to jest ok, jeśli nie to jest już gorzrej gdyż drużyna ma problemy z konstruowaniem akcji przy użyciu swoich podkaszowych. I w sumie jakby nie patrzeć to nic lepiej nie gra ekipa Shock, podopieczne Billa Lamibeera sprawiają wrażenie jakby były jeszcze na wakacjach, zwłaszcza czołowe zawodniczki takie jak Katie Smith oraz Taj McWilliams, obydwie zawodniczki grają zdecydowanie poniżej swoich możliwośći i później tak to wyglądją z tym bilansem, że mamy 1-3, ale liczę na rychłe przebudzenie się filarów mistryń i zwycięstwo w dzisiejszym pojedynku z Fever. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 22-06-2009 o 17:07 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 15.04.2009 Skąd: irlandia
| 22 czerwiec Niemcy(21)-Anglia(21) typ:2 kurs:3.60 buk:Bet365 analiza Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:42 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Horodyszcze
Reputacja: 7 |
Spotkanie: Magdalena Rybarikova - Roberta Vinci Typ:Magdalena Rybarikova Kurs: 1,43 Bukmacher: Tobet Analiza: Dzisiejszego dnia o godzinie 12 odbędzie się mecz z cyklu WTA Wimbledon. Londyn 2009. Rybarikova aktualnie zajmuje 40 miejsce w rankingu WTA, a Vinci 53. Rybarikova wygrała ostatni turniej w Birmingham. Vinci natomiast w tym turniej odpadła w fazie R16. Obie tenisistki spotkały się tylko raz ze sobą w swojej karierze górą wtedy była Rybarikova wygrywając z Vinci 2:1. Vinci w tym roku przeważnie odpadała na pierwszej lub drugiej fazie rozgrywek raz udalo się jej dojśc do najlepszej 16 oczym już wcześniej wspomniałem. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 22-06-2009 o 17:08 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 02.02.2007 Skąd: ...Coventry...
|
Spotkanie: Zemlja, Grega - Montanes, Albert Typ: 2 Kurs: 2.07 Bukmacher: Bwin Analiza: Dziś początek Wimbledonu a ja do analizy postanowiłem wziąć pojedynek Zemlja - Montanes...Spotkanie to wydaje się być jedno z ciekawszych w tej fazie turnieju (startowej)...Zemlja zajmuje 174 miejsce w rankingu i przyjechał powalczyć w turnieju wielkoszlemowym, póki co 3 pojedynki w kwalifikacjach poszły w miarę udanie: Wimbledon Kwalifikacje, Londyn, Wielka Brytania, Europa 18/06-09 R32 Zemlja, Grega vs. Udomchoke, Danai 3:0 64 76 64 17/06-09 R64 Zemlja, Grega vs. Bubka, Sergei 2:1 63 67 64 15/06-09 R128 Zemlja, Grega vs. Estrella, Victor 2:0 64 62 Jedynie bój z S.Bubką był dość trudnym meczem ale też z Udomchoke nie było łatwo...to potwierdza fakt iż ten chłopak postępy robi jednak jeszcze na sukcesy w takim turnieju jak Wimbledon na pewno ma czas...Zemlja 2 czerwca startował w turnieju w niemieckim Furth gdzie przegrał 1:6,6:3,4:6 z Franco Ferreiro, wcześniej 19 maja odpadł w kwalifikacjach R.Garrosa z S.De Chaunac`iem także po 3 setowym boju...mimo to doceniam jego ambicję i mimo to ciągle rosnące umiejętności...nie daję jednak mu większych szans z Montanesem...dlaczego ? Montanes ubiegły rok miał udany i dzięki niemu trochę zarobiłem $$$ dlatego jakiś tam sentyment do Hiszpana mam...obecnie jest to 34 tenisista świata...ostatni turniej grał na kortach R.Garrosa: Roland Garros Paryż, Francja, Europa 25/05-09 R128 Montanes, Albert vs. Tipsarevic, Janko 1:3 63 67 67 46 co prawda przegrał ale przypominam, że Zemlja nawet do turnieju głównego wtedy nie wszedł ! Wcześniej bo 12 maja epizod w Madrycie także nieudany: Madryt, Hiszpania, Europa 12/05-09 R64 Montanes, Albert vs. Melzer, Jurgen 1:2 64 57 36 Więc jak widzimy dwa ostatnie starty to porażki w 1 rundach...na pewno dziś Montanes stanie w obliczu solidnego rywala ale uważam, że udowodni swoją wyższośc...utwierdza mnie w tym fakt iż na początku maja Montanes wygrał turniej ATP w portugalskim Estoril, pokonując między innymi Blake`a czy Simona...dziś wielka szansa awansować dalej w Wimbledonie i powoli budować formę na solidniejszych rywali...kurs zachęca aczkolwiek w innych bukach i tak jest wyższy Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:43 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 27.07.2008
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Nicolas Almagro vs Juan Monaco Typ: 3:0 Nicolas Almagro Kurs: 5.0 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Dziś o godzinie 13 00 na inaugurację tegorocznego Wimbledonu zmierzą się zajmujący 51 pozycję w rankingu ATP Hiszpan Nicolas Almagro i zajmujący 66 pozycję Argentyńczyk Juan Monaco. Dotychczas obaj panowie spotkali się ze sobą trzy razy , z czego dwa razy zwycięsko z pojedynku wyszedł Hiszpan , a raz Argentyńczyk. Będzie to bardzo ciekawy mecz , ponieważ obaj zawodnicy nigdy nie spotkali się na nawierzchni trawiastej , więc będzie to ich pierwszy pojedynek na tej nawierzchni. Obaj preferują grę na nawierzchni ziemnej , więc o wygraniu tego pojedynku będą znaczyły wyłącznie szczegóły. Nicolas Almagro ma bardzo dobry serwis i solidnie gra z głębi kortu. Głównie mocny serwis przydaję się na nawierzchni trawiastej , więc w tym elemencie przewagę ma zdecydowanie Hiszpan. W grze przy siatce wydaję się , że lekką przewagę może mieć Argentyńczyk , ale to nie będzie miało takiego znaczenie , ponieważ jak dobrze będzie returnował Almagro , a to jest jego atut nie będzie okazji zbyt często przebywać przy siatce. Ten turniej jest najważniejszym Wielkim Szlemem w tym roku. Wielu zawodników przygotowywało się wyłącznie pod ten turniej , więc tu nikt nie odpuści nawet jednego punktu. Uważam , że Nicolas Almagro , który jest świeży i wypoczęty powinien rozegrać świetne spotkanie i wygrać z Argentyńczykiem , którego już wcześniej pokonywał bez straty seta. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 22-06-2009 o 17:08 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 25.04.2009
Reputacja: 56 |
Spotkanie: Soderling R. - Muller G. Typ: Muller G +1.5 seta Kurs: 3.40 Bukmacher: Bet-at-home Analiza: Pierwszy dzień Wimbledonu.Sporo ciekawych meczy na dzisiaj ale ja szukałem ten najpewniejszy i z dobrym kursem,no i znalazłem. Kto oglądał zeszłoroczny Wimbledon to z pewnoscia oglądał również mecz Luxemburgczyka,który doszedł bodaj do ćwierćfinału i odpadł z Federerem po ciekawym meczu.Muller posiada bardzo mocny serwis i preferuje gre serve&volley.Soderling po przegranym finale RG odpuścił sobie przygotowania przed Wimbledonem w turniejach,które odbywały sie po RG.Muller grał w 3 takich turniejach,moze furrory nie zrobił ale z pewnoscia jest bardziej przygotowany do gry na trawie niż Szwed. Typuje Mullera do zwyciestwa w conajmniej 2 setach i dlatego myśle ze handicap +1,5 powinien wejsc.Oczywiście Soderling napewno miał jakieś treningi na "trawie" i ta nawierzchnia nie jest mu obca .Jednak az tak dobrze jak na RG mu sie nieposzczęsci i myśle ze już od pierwszej rundy zaczynają się schody dla Szweda. Z pewnościa nieobejdzie się w tym meczu bez Tie breaka ,a te często wygrywa Muller i dlatego stawiam na handi Mullera. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:43 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
Tamira Paszek-Virginie Razzano 1 6.25 Expekt Na dzisiaj wybrałem mecz w tenisa. Rozpoczyna się Wimbledon. Jeden z najważniejszych turniejów dla każdego z zawodników. Razzano obecnie zajmuje miejsce 25 w rankingu WTA, natomiast jej rywalka jest na pozycji 62. Różnica jaka je dzieli nie jest kolosalna. Razzano dobrze radziła sobie w ostatnim turnieju w Eastbourne, gdzie doszła aż do finału po drodze pokonując Dementievą, Radwańską i Bartoli. Dla tej zawodniczki tej turniej musiał być męczący. Stoczyła dwa trudne i długie pojedynki wlasnie z Dementievą i Radwańską. W finale uległa Wozniackiej przegrywjąc 6-7 5-7. Paszek przygotowała się do Wimbledonu. Przez dłuższy czas nie widzieliśmy jej w takich turniejach jak chociażby ten w Eastbourne. Ostatni pojedynek obu zawodniczek miał miejsce 23.04.05 wtedy lepsza okazała się Razzano pokonując swoją rywalkę 6-3 , 6-3. Mam nadzieję, że Paszek wyciągnęła wnioski z tamtej porażki i dzisiaj już tak łatwo nie odda wygranej. Warto zauważyć także kursy u bukmacherów, którzy wystawili ofertę na zwycięstwo danych zawodników w całym turnieju. Zarówno na Paszek jak i Razzano są podobne stawki, więc ten mecz powinien być wyrównany. Paszek to młoda zawodniczka ma dopiero 19 lat i może w takim turnieju sprawić dużą niespodziankę. Razzano przez 2 miesiące zagrała już 19 meczy, ten dzisiejszy będzie już 20 potyczką w krótkim okresie czasowym i byc może już kondycja nie pozwoli na kolejny dobry turniej. Według mnie spotkanie to wygra młoda zawodniczka z Austrii. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:44 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 29.12.2008 Skąd: legnica
|
Spotkanie: Verdasco-Ward Typ: Ward ( + 8,5 gema) Kurs: 1.8 Bukmacher: Gamebooker Analiza: Witam jako ze czas na najwiekszy turniej w roku to też pokusiłem się o typ z Wimbledonu. Na dziś wybrałem mecz miedzy Fernando Verdasco a J.Wardem . Oczywiście buki nie daja szans młodemu brytyjczykowi ale linia handi mnie zaciekwaiła . aż 8 gemów na kożyść Worda kusi . dlaczego??? znajdzie się pare argumentów. OfCORS hiszpan technicznie, doświadczeniem i tytułami niszczy przeciwnika ale no własnie na trawie nie radzi sobie choć by tak dobrze jak na kortach twardych. Po drugie Ward bedzie u siebie, a ze to dryblas ( serwis to jego duży atut) jest predysponowany do gry na nawierzchni trawiastej nie od dziś wiadomo na wyspach. Cała angielska prasa skupiła sie na Murray, a więc w cieniu tym spokojnie przygotowuje sie Word. Widziałem jego mecz vs Dancevic w r16 na Quens choć uległ to prezentował sie conajmniej przyzwoicie. Zaś Verdasco na trawie nie prezentuje sie wybitnie ostatnio w Holandii przegrał ze średniakiem Becerem .Reasumując nie twierdze ze młody "brytol" wygra mecz ale myśle ze hiszpanowi napsuje sporo krwi ,a wielo-tysięczna publika za nim, doda mu skrzydeł, a on nie odpuści i bedzie walczył do konco moze nie o wina ale napewno aby sie pokazac przed swiatem : > Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 10:49 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Söderling Robin - Muller Gilles Typ: 3:1 (sety) Kurs: 3.25 Bukmacher: Expekt Analiza: To mój pierwszy post na forum i od razy zaryzykuję stawiając na to, że Szwed wygra swoje pierwszy spotkanie w Wimbledonie w stosunku 3:1. Luksemburczyk Muller obecnie zajmuje 92 miejsce w rankingu ATP. Szwed jest 12 rakietą świata, Różnica na pierwszy rzut oka ogromna, ale wg mnie tak nie jest. Szwed po życiowym sukcesie na kortach Rolanda Garrosa gdzie dotarł do finału nie rozegrał żadnego oficjalnego spotkania na kortach trawiastych. Jak wiadomo trawa znacznie różni się od mączki którą posypane są korty ziemne a Szwed nie radzi sobie już tak dobrze na zielonych kortach. W tym upatruje szansy dla Mullera. Oczywiście faworytem nie jest, ale na jednego seta zdecydowanie go stać. Luksemburczyk w tym roku uczestniczył już w 3 turniejach na kortach trawiastych. Co prawda szło mu marnie, (tylko na turnieju w Londynie dotarł do II rundy przegrywając z Garcia Lopezem 0:2 w setach) ale zebranie doświadczenia mogą dziś zaprocentować. Dodam tylko, że obaj zawodnicy grali ze sobą tylko raz. Miało to miejsce niedawno, bo 19.03.2009 na kortach w Sunrise. Wygrał Soderling 6:3 6:1. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:45 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 15.05.2009
| E. Roger - Vesselin - S. Koubek Typ: Vesselin wygra 1.seta Kurs: 1,45 Buk: Expekt Francuz Edouard Roger - Vesselin spotyka się w tej parze z leworęcznym Austriakiem Stefanem Koubkiem i jest zdecydowanym faworytem tego meczu. Koubek jakichś oszałamiających sukcesów w Wimbledonie nigdy nie osiągał. Nigdy nie przeszedł szczebla 2.rundy tego turnieju. Stawiam, że Francuz wygra pierwszego seta (jak i prawdopodobnie cały mecz). Rzut oka na statystyki: Vesselin - ostatnich 6 meczów (5-1), Koubek ostatnich 6 meczów (2-4). Forma Francuza rośnie i w turnieju o takim prestiżu powinien sobie poradzić w pierwszej rundzie, co za tym idzie bardzo prawdopodobne jest wygranie pierwszego seta. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 10:49 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie: Malisse X. - Schüttler R. Typ: Zakład na sety 0:3 Kurs: 4,80 Buk: Bet-at-home Analiza: I runda, na trawiastych kortach Wimbledonu. Naprzeciw siebie, staną dwaj tenisiści. Bejgijczyk Xavier Malisse, oraz Niemiec Rainer Schuttler. Generlanie wydawać by się mogło że Niemiec, jest zdecydowanym faworytem. Dlatego, ja postanowiałem pójść na całość, i zagrać dość ryzykowny typ. Ale mimo wszytsko wydaje mi się, że jest ten wynik dość realny. Mianowicie, Rainer zajmuje obecnie 30 miejsce w rankingu, przy dopiero 170 miejscu Belga. Poza tym Xavier, musiał przechodzić przez kwalifikacje, więc z pewnością, nie będzie on aż tak świeży jak na początku turnieju. Może to działać jednak w inną stronę. Właśnie te kwalifikacje, mogą podziałać na niego mobilizująco. Być może "poczuł" kort i teraz będzie tylko lepiej. To zostanie wielką niewiadomo do czasu rozpoczęcia meczu. Ale generlanie myśle, że Schutter, jest lepiej przygotowany do tego turniju zaliczanego do Wielkiego Szlema. W ostatnim turnieju, rozgrywanym w Hertogenbosch w Holandii, przeszedł do półfinału, tam ulegając rodakowi Backerowi. Napwa to optymizmem, to że zaszedł tak daleko. Poprzedni turniej, zaliczany do Wielkiego Szlema, nie był dla niego jakoś specjalnie udany, bo uległ już w pierwszej rundzie gospodarzowi, Gicquel. Miejmy nadzieje, że teraz "odkuje" się i wkońcu zagra mecz na swoim poziemie, na takim poziomie, który powinien prezentować zawodnik z czołowej 30-stki. Jeszcze tylko krótka historia spotkań, między tymi tenistami : 01/02-07 Delray Beach, Group 6 R32 Ameryka Kort twardy otwarty Schuettler, Rainer 1:2 76 67 36 25/05-04 Roland Garros R128 Europa Cegła Malisse, Xavier 3:0 64 75 64 10/10-03 Lyon Europa Carpet indoor Schuettler, Rainer 0:2 67 46 Jak widać, i ta statystyka jest na korzyść Niemca. Do tej pory na 3 spotkania, wygrał 2. Zobaczymy jak będzie tym razem na trawce Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:45 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 10.11.2007
|
Spotkanie: Valsta Syrianska IK vs. Enköpings SK FK Typ: under 2.5 Kurs: 2.10 Buk: Bet365 Analiza: Derby szwedzkiej dywizji 1. Zauważyłem, że niską pozycję w tabeli Enköping zawdzięcza słabym meczom w domu. W meczach wyjazdowych defensywa trzyma się nieźle (tylko 5 straconych bramek, to 3 wynik w lidze). Co ciekawe Valsta w meczach domowych nie prezentuje się rewelacyjnie i wysoką miejsce w tabeli zawdzięczają super formie strzeleckiej na wyjazdach. Choć w ostatnich meczach u siebie przebudzili się, trzeba wsiąść pod uwagę, ze mamy derby, będzie ostra walka. Co ciekawe w historycznych meczach skazany przez buków na pożarcie Enköping wyraźnie prowadzi w statystykach (ostatnie 4 spotkania, sezon 05 i 06: bilans 3-1 dla Enköping). Prawdopodobnie gracze gości będą potrójnie skoncentrowani i wywózka choćby jednego punktu nie będzie z ich punktu widzenia stratą. Historia spotkań w kontekście under/over również przemawia za tym typem. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:45 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 14.01.2008 Skąd: janow lubelski
Reputacja: 3 |
Spotkanie: Marin Cilic - Alberto Martin Typ: Cilic 3-0 Kurs: 1.42 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: W I rundzie turnieju wielkoszlemowego na trawiastych kortach Wimbledonu Chorwat Marin Cilic zmierzy się z Hiszpanem Alberto Martinem. Chorwat jest zdecydowanym faworytem meczu i każdy wynik niż pewna jego wygrana będzie dużym zaskoczeniem. W rankingu jest 13 przy 94 miejscu Hiszpana, grali dotychczas raz , w tym roku w Chennai Cilic wygrał 2-0. Hiszpan oczywiście zdecydowanie preferuje grę na clay'u, na szybszych nawierzchniach gra bardzo przeciętnie. Trawa za to powinna zdecydowanie bardziej odpowiadać Marinowi, który preferuje ofensywny styl gry. Wprawdzie w turnieju w Queen's przegrał w pierwszym meczu 6-7 6-7, ale przeciwnikiem był specjalista od gry na trawie Mahut. Wszystko wydaje się przemawiać na korzyść Chorwata i każdy inny wynik niż 3-0 będzie dla mnie sporym zaskoczeniem. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:46 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 18.02.2009
Reputacja: 45 |
Spotkanie: Skonto Riga - Daugava Riga Typ: 1 (handicap 0:3) Kurs: 2.75 Buk: Betsafe Analiza: Na dziś proponuję mecz łotewskiej Virsligi. Postanowiłem trochę zaryzykować i postawić na wysokie zwycięstwo gospodarzy. Dlaczego? Czysta statystyka. Skonto zajmuje 3. miejsce w tabeli z dorobkiem 29 pkt w 14 meczach. U siebie bilans bardzo dobry. 6 zwycięstw przy zaledwie 1 porażce – z liderem tabeli FK Ventspils. Bramki 16:6. Natomiast ich rywale to outsiderzy. Są na ostatnim 10. miejscu. Wygrali tylko 1 mecz i mają 7 pkt. Ostatni mecz to pojedynek u siebie z FC Dinaburg. Przegrali 0:3 bez walki. Pierwszy mecz tych drużyn w sezonie Skonto wygrało na wyjeździe aż 7:1. Mam nadzieję na powtórkę z rozrywki. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:46 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 08.11.2008
|
Spotkanie: Rainer Schuettler - Xavier Malisse Data i godzina: 22.06.09 godz. 16:00 Typ: 5 setów Kurs: 2,87 Bukmacher: William Hill Analiza: Dziś o godzinie 16:00 na kortach Wimbledonu odbędzie się pojedynek pomiędzy Rainer Schuettlerem, a Malisse Xavier. Ten pierwszy jest 30 w rankingu ATP, zaś zawodnik z Belgii jest 170. Schuettler w tym sezonie rozegrał 2 turnieju na kortach trawiastych. W Halle gdzie odpadł w drugiej rundzie i w s-Hertogenbosch. Tam odpadł w półfinale. Rok temu w tym wielkim turnieju odpadł dopiero w półfinale. Malisse w tym roku rozegrał 1 turniej na kortach trawiastych, a dokładnie w Londynie. Tam odpadł w 3 rundzie. Xavier musiał rozegrać kwalifikacje do Wimbledonu. Autem Belga jest przede wszystkim jego atomowy serwis. Sądzę, że dziś zobaczymy ciekawy i wyrównany pojedynek tak jak prognozują bukmacherzy którzy oceniają mniej więcej na równo ich szanse. Myślę, że w tym pojedynku padnie 5 setów. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:46 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 21.05.2006 Skąd: Akapulko
|
Spotkanie: Tommy Haas-Alexander Peya Data i godzina: 22.06.09 godz: 18 Typ: under 30,5 gemów. Kurs: 1,8 Bukmacher:Unibet Spotkanie w którym nie powinniśmy mieć większych emocji. Haas w wybornej formie, co potwierdziły już jego zmagania na ceglastych kortach im. Rolanda Garrosa, a rywal to już inna półka o czym świadczy nr w rankingu (203). Pojedynki na trawie również dla Niemca który ma zdecydowanie dodatni bilans pojedynków na tej nawierzchni 19-12. Najlepszym wyznacznikiem formy/ ogólnych możliwości obu graczy może być ostatni turniej w Halle. Peya przegrał tam w drugiej rundzie kwalifikacji, tymczasem Haas... doszedł do finału i pokonał w nim Serba Novaka Djokovica. Jak dla mnie szybkie trzy sety i under 30,5. Polecam! Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:47 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 05.08.2007 Skąd: Szczecin
Reputacja: 4 |
Spotkanie:Ivo Karlovic - L. Lacko typ: poniżej 36,5 gemów kurs: 2,1 buk: Betsson Analiza: Dzisiaj pierwszy dzien najwiekszego turnieju rozgrywanego na kortach trawiastych. Przez najblizsze dwa tygodnie tenisiści i tenisistki z calego świata beda zmagac sie na kortach wimbledonu w trzecim tegorocznym turnieju wielkoszlemowym. Na dzisiaj z bogatej oferty bukmacherów wybralem mecz Ivo Karlovic - L. Lacko. Szczerze powiem ze glownie opieram sie tutaj na grze chorwata Karlovicia gdyz jego rywal jest mi praktycznie nie znany. Typ ten jest dla mnie bardzo atrakcyjny ze wzgledu na fenomenalny serwis Chorwata. Nie wiem czy jest obecnie na swiecie zawodnik ktory potrafi zaaplikowac rywalowi tyle asów co wlasnie ten tenisist, nawet Andy Roddick ma z tym problemy. Zawodnik ten dysponuje bardzo dobrywmi warunkami fizycznymi co bardzo skrzetnie wykorzystuje. Ogladalem kilka meczy w jego wykonaniu i bylem pod wrazeniem jego gry ktora co tu duzo mowic opiera sie glownie na serwisie i mocnym forhendzie. Wedlug mnie rywal w jego gemach serwisowych nie ma wiekszych szans, nawet wielki Roger Federer mial wielkie problemy z pokonaniem Chorwata, w kazdym secie meczyl sie niemilosiernie i ostatecznie konczyl pojedynki w tie breaku. Smię twierdzic iż Lacko jest tenisista slabszym od Szwajcara i nie bedzie w stanie doprowadzic nawet do rozgrywki tie breakowej. Gra na trawie predysponuje tenisistow grajacywm wlasnie mocnym serwisem, skracajacym wymiany. Dlatego stawiam na zdecydowane zwyciestwo Ivo Karlovicia i wynik ponizej 36,5 gemów. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 23-06-2009 o 09:47 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 29 czerwca 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 17 | 29-06-2009 21:03 |
| Typy Dnia - 15 czerwca 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 39 | 15-06-2009 21:49 |
| Typy Dnia - 8 Czerwca 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 42 | 08-06-2009 20:09 |
| Typy Dnia - 1 czerwca 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 70 | 01-06-2009 21:04 |
| Typy dnia - 30 czerwca (Poniedziałek) | Jacekk | Typy Dnia | 7 | 30-06-2008 20:52 |