![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Dołączył: 07.11.2007
Reputacja: 15 | Typy Dnia - 23 Lutego 2010r. (Wtorek) Tutaj podajemy typy na Wtorek – 23 lutego !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 16.02.2010 Skąd: Jasło
| FC Grays Athletic - FC Hayes & Yeading United Sport: Piłka Nożna Kraj / Rozgrywki: Anglia / Conference Data i godzina rozpoczęcia: 23.02.2010 godz. 20:45 Typ: Hayes & Yeading wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie powyżej 2.5 Kurs: 2.90 Buk: Gamebookers Analiza: Mecz zapowiada się naprawdę bardzo emocjonująco, napewno będzie dużo bramek a wygra Hayes. Dlaczego tak myślę? Pierwszym argumentem przemawiającym za tym, że padnie więcej niż 2.5 gola mówi ilość overów drużyny Hayes w ostatnich np. 10 meczach, w których (tutaj uwaga) aż 9 razy padało 3 lub więcej goli!!! Bardzo dużo strzelają jak i dużo tracą. Oto wyniki ich ostatnich 10 spotkań: Hayes - Gateshead 3:2 Hayes - Grays 4:0 Histon - Hayes 3:3 Hayes - Rushden 1:6 Hayes - Forest Green 2:3 Altrincham - Hayes 3:2 York - Hayes 4:1 Hayes - AFC Wimbledon 1:0 Hayes - Ebbsfleet 4:2 AFC Wimbledon - Hayes 5:0 Jak widać często padało grubo ponad 3 gole. Jutrzejsi przeciwnicy Hayes - Grays w ostatnich 10 meczach overowali aż 7 razy, w dodatku głównie tracąc dużo goli. Grays - Salisbury 0:2 Hayes - Grays 4:0 Grays - Rushden 0:3 Kidderminster - Grays 4:1 Grays - Oxford 0:4 Grays - Ebbsfleet 0:3 Grays - Crawley 2:3 Ebbsfleet - Grays 2:1 Mansfield - Grays 0:0 Grays - Histon 0:1 Myślę, że do overa tutaj przekonałem wszystkich Teraz postaram sie przekonwać Was do wygranej gości Grays w ostatnich 10 meczach zdobył jedynie 1 punkt!!! Dodatkowo trzeba dodać, że stracili przy tym aż 26 a strzelili jedynie 4 gole. Ostatnie 6 meczy na własnym stadionie kończyło się porażkami, w których strzelili jedynie 2 gole a stracili aż 16. Zajmują oni przedostatnią lokatę, ale warto dodać, że ostatni Chester rozegrał aż 4 mecze mniej także myślę, że spadek Grays do poprzedniej ligi jest tutaj nieunikniony. Grają fatalnie, w tym sezonie wygrali jedynie 3 mecze (te akurat niestety dla tego typu przed własną publicznością i 2 z nich jedną bramką). Ich bilans meczy przed własną publicznością wynosi 3-3-11 co można powiedzieć, że jest ostatnim wynikiem bo jest za nimi właśnie tylko Chester, który jak już wcześniej pisałem rozegrał 4 mecze mniej. Hayes nie gra na wyjazdach również znakomicie, bo ich bilans wynosi 4-4-8 co daje im w statystykach 14 lokatę. W ostatnich 10 meczach wygrali czterokrotnie, zremisowali raz i przegrali pięciokrotnie. Nie wygrali od ostatnich 5 meczy wyjazdowych, remisowali dwukrotnie (z Histon i Barrow) i przegrywali trzykrotnie z York, Wimbledon i Altrincham. Wydaje mi się, że nadarza się niepowtarzalna chwila, by przerwać tą złą passę. Wydaje mi się, że ich ostatnia forma w pełni wystarczy na to, by wygrać jutrzejsze spotkanie. W razie porażki mogliby spaść o nawet 2 pozycje, a teraz punkty są bardzo ważne, aby nie spaść wyżej i walczyć o play-offy. Wydaje mi się, że goście jutrzejszego spotkania powinni pewnie wygrać to spotkanie, przemawia za nimi o wiele lepsza forma niż ich rywali, napewno wyższe morale (które w drużynie gospodarzy zapewne są bliskie zera) oraz motywacja. W pierwszym meczu w tym sezonie Hayes zmietli swoich rywali u siebie 4:0 i nie wydaje mi się aby doszło do niespodzianki. Napewno zaatakują od początku meczu i wydaje mi się, że spotkanie zakończy się wynikiem 1:3 lub 1:4. Przyjmuję, że gospodarze strzelą choć jedną bramkę skoro drużyna Hayes tak się odkrywa. Edit by Ass: Mecz nie odbył się. Zwrot. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:30 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 03.11.2009 Skąd: Rybnik
Reputacja: 72 |
Spotkanie: Liga Mistrzów: Olympiakos - Bordeaux Typ: Bramkowy remis Kurs: 4.50 Buk: Bet365 Analiza: Może zacznijmy od lig. Olympiakos w Grecji u siebie wygrywa, jednak zdarzają się porażki. Ostatnio z PAOK i AEK – trzecim i czwartym zespołem ligi. Nie radzi sobie z czołówka ? 2:0 z Panathinaikosem. Drużyna ta ma łatwość strzelania goli i w stu procentach wykorzystuje to. Oprócz tych dwóch porażek odnotowali na swoim stadionie 7 wygranych i 2 remisy. Obecnie są drugą siłą ligi ze stratą dwóch punktów do wcześniej wspomnianych Ateńczyków. Bordeaux to lider Ligue 1. Po ostatnich remisach i porażce z Rennes jego przewaga stopniała już tylko do trzech punktów (1 mecz mniej). Mimo wszystko to chyba nie żaden poważniejszy kryzys Żyrondystów – 1:1 z Marsylia, 0:0 z mega defensywną Boulogne i porażka z mistrzami swojego boiska Stade Rennes nie oznaczają jeszcze znaczącego spadku formy. Skupmy się teraz na Lidze Mistrzów. Bordeaux nie przegrało żadnego meczu. Oprócz remisu z Juventusem w Turynie odnotowali pięć kolejnych zwycięstw. Na szczególną uwagę zasługuje dwumecz z Bayernem. Na mniejszą wygrana u siebie z Juve i, jako formalność, zwycięstwa z Maccabi Haifą. Olympiakos przegrywał i remisował, jednak nie na swoim obiekcie. W Champions League u siebie nie przegrał od 18.10.2006r. kiedy został pokonany przez Romę. W tegorocznej edycji w eliminacjach i fazie grupowej gracze Pireusu nie stracili u siebie ani jednego punktu. Tutaj na szczególną uwagę zasługuje wygrana z Arsenalem. Co prawda skromna, bo 1:0, uwzględniając ówczesne kłopoty kadrowe Kanonierów. Jednobramkowe wygrane z AZ i Standardem Liege również określiłbym jako skromne. Mecz ten będzie bardzo ważny dla obu drużyn. Ważniejszy jednak dla gospodarzy, ponieważ to oni muszą osiągnąć jak najlepszy wynik przed rewanżem we Francji. Wcześniejsze wyniki obu tych ekip przekonują mnie do remisu. Olympiakos – bez rewelacji, ale handicap w postaci swojego stadionu. Bordeaux – nie ta forma by pokonać Greków, a remis to doskonała zaliczka przed rewanżem. Postanowiłem zaryzykować na bramkowy remis, bo kurs większy o ponad 1.2. Grecy nie będą patrzyli jak Francuzi się bronią i zrobią wszystko, żeby dojść do bramki Żyrondystów. Ci natomiast, jak już wiele razy udowadniali w Ligue 1, skrzętnie porafią wykorzystać kontrę, czy strzelić bramkę po składnej akcji. Podsumowując. Remis, ponieważ: - obie drużyny nie są w najwyższej formie, - Olympiakos słabsze umiejętności nadrabia atutem własnego boiska, - podział punktów będzie dobrą zaliczką dla Bordeaux i nie najgorszym wynikiem dla Pireusu, ponieważ myślę, że na więcej ich nie stać w walce z mistrzem Francji, - Olympiakos w fazie grupowej miał u siebie taki sam bilans bramek jak Bordeaux na wyjazdach. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:31 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 07.11.2007
Reputacja: 15 |
Olympiacos-Bordeux Bordeux wygrana jedna bramka 4.33 Bet365 Defensywa odegra w tym meczu znaczaca role, Bordeux stracilo tylko dwa gole w fazie grupowej natomiast Olympiacos tylko jedna u siebie. Tylko dzieki wlasnej publice Olympiacos awasnowal i nie ma naprawde czym sie zachwycac, bo wygrane minimalne z Arsenalem w rezerwooym skladzie, AZ Alkmaar oraz Standardem nie robia na mnie wrazenia. Co innego Bordeux ktore sensacyjnie stanelo na czele grupy wyprzedzajac takie druzyny jak Juve czy Bayern. Bardziej doswiadczona ekipa jest Olympiacos ale nie bez powodu to Borduex jest minimalnym faworytem na tak trudnym terenie. Maja po prostu lepszy i bardziej zgrany atak. Jedynym oslabieniem jest brak def. pomocnika Alou Diarry. W Olympiacosie zabraknie Diogo i Gallettiego. Mysle ze rewelacyjne Bordeux pokaze w tym meczu swoja wartosc i wygra jedna bramka by moc kontrolowac sprawe awansu na wlasnym terenie. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:31 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 08.10.2009 Skąd: ja się tu wziąłem?
Reputacja: 19 |
Spotkanie: Stuttgart - Barcelona Typ: 2 (EH 1:0) Kurs: 2,50 Buk: Bwin Analiza: 23 lutego 2010 roku o godzinie 20:45 rozpocznie się spotkanie 1/8 Ligi Mistrzów pomiędzy drużynami Stuttgartu i Barcelony. Gospodarze zajmują w Bundeslidze dopiero 9 miejsce z dorobkiem 31 pkt po 23 spotkaniach. Goście są liderem Primera Division z 58 oczkami po 23 spotkaniach. Stuttgart w swoje grupie LM zajęli 2 miejsce omal nie tracąc go na rzecz znakomitej Unirei. Barca jak można się było spodziewać zajęła 1 miejsce w grupie. Stuttgart po bardzo słabym początku sezonu teraz złapał formę(imponujące ostatnie zwycięstwo z zespołem Lukasa Podolskiego, FC Koel aż 5-1 i to na wyjeździe!). Barca jak to Barca w lidze pokonana tylko raz i po małe zadyszce wraca do znakomitej formy, przypomnijmy choćby ostatnią kolejkę, gdzie podopieczni Pepe Guardioli ograli Racing Santander aż 4-0. W historii oba kluby spotkały się dwukrotnie. Za pierwszym razem Barca u siebie ograła Stuttgart 3-1, za drugim razem na wyjeździe pokonali dzisiejszych gospodarzy 2-0. Myślę, że Barca jest wielkim pretendentem do tytułu i wygra ten mecz przynajmniej różnicą 2 bramek. Oto ich ostatnie mecze: 20/02-10 1. liga 1.FC Koln vs. Stuttgart 1:5 13/02-10 1. liga Stuttgart vs. Hamburg 1:3 06/02-10 1. liga Nurnberg vs. Stuttgart 1:2 31/01-10 1. liga Stuttgart vs. Dortmund 4:1 22/01-10 1. liga Freiburg vs. Stuttgart 0:1 20/02-10 1. liga Barcelona vs. Santander 4:0 14/02-10 1. liga Atl.Madryt vs. Barcelona 2:1 06/02-10 1. liga Barcelona vs. Getafe 2:1 30/01-10 1. liga Gijón vs. Barcelona 0:1 23/01-10 1. liga Valladolid vs. Barcelona 0:3 Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:31 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 14.02.2010 Skąd: Konin
Reputacja: 114 |
Spotkanie: Manchester United-West Ham United Typ: Wielkokrotny DW 1-0, 2-0, 3-0 Kurs: 2.0 Buk: Gamebookers Analiza: Witam!!! We wtorek na Old Trafford zagra Manchester United oraz West Ham United, jest to zaległy mecz więc nie dziwcie się, że we wtorek. Czerwone Diabły po ostatniej porażce na wyjeździe z Evertonem (3-1), jeśli nadal myślą o mistrzostwie muszą ten mecz wygrać. W ostatnich trzech spotkaniach pomiędzy tym drużynami 3-krotnie wygrywał ManU (4-0, 2-0, 1-0). Na własnym stadionie są bardzo silni, świadczy o tym fakt, że na 13 spotkań 11 wygrali. Stracili tylko 8 bramek a strzelili… aż 36. WHU ostatni mecz z ManU wygrało 3 lata temu (1-0), w tym sezonie na wyjeździe grają fatalnie, na 39 możliwych do zdobycia punktów zyskali tylko 8 (1 zwycięstwo, 5 remisów i 7 porażek), i zajmują w lidze 13 miejsce. Przejdźmy może do zawodników, którzy nie zagrają: ManU-Nani, Giggs, Hargreaves, O’Shea, powrócił za to Rio Ferdynand WHU- Luis Boa Morte, Hines, Ilungi, Davenport, Dyer, Gabbidon niewiadomo jeszcze czy McCarthy będzie grał. Tak więc moim zdaniem ManU będzie chciało strzelić kilka bramek, WHU nic nie strzeli i mecz zakończy się wynikiem 2-0. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:31 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 17.10.2009 Skąd: Lubaczów
Reputacja: 6 |
Ktoś mnie uprzedził z hc, uznajcie więc ten typ: Spotkanie: VFB Stuttgart - FC Barcelona Typ: 2 Kurs: 1,67 Bukmacher: PinnacleSports Analiza: Według mnie Barca łatwo wygra ten mecz. Ta seria wygranych meczów przez Stuttgart jest dosyć myląca. Tak się składa że w tych meczach ułożyli im się przeciwnicy z dolnej części tabeli. Tuż przed tą serią Stuttgart uległ Leverkusen 4:0. Jak nie poradzili sobie z nimi, z będącą w świetnej formie Barcą będzie im jeszcze trudniej. Barcelona jeszcze niedawno miała serię pięciu zwycięstw z rzędu, przerwał ją dopiero Atletico ale Blaugrana była w tym meczu mocno osłabiona. W następnym spotkaniu Barcelona już po bardzo ładnej grze łatwo poradziła sobie z Racingiem gromiąc ich aż 4:0. Guardiola na jutrzejszy mecz powołał Xavi'ego i Daniela Alvesa którzy są teoretycznie kontuzjowani. Nie robił chyba tego bezcelowo, jest spora szansa na to że zagra przynajmniej jeden z nich, a to jest już bardzo duże wzmocnienie. W porównaniu do starcia z Racingiem powołany został również Ibrahimovic. Kadra jest jak widać bardzo mocna i z niemieckim średniakiem moim zdaniem powinna sobie łatwo poradzić. Trzeba dodać też że magia stadionu Stuttgartowi w ogóle nie pomaga. W lidze u siebie zanotowała cztery zwycięstwa i tyle samo porażek. Kurs w granicach 1,65 jest bardzo zachęcający, typuję w tym meczu wysokie zwycięstwo mistrza Hiszpanii. Gorąco polecam handicap na ten mecz, zwłaszcza że kurs oscyluje w granicach 2,70. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:31 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 15.06.2006 Skąd: WLKP
Reputacja: 8 |
Spotkanie: Utah Jazz - Atlanta Hawks Typ: Atlanta Hawks (-5.5) Kurs: 4.80 Buk: Centrebet Analiza: Utah 36-19 zagra dziś z Atlanta 34-20. Utah w domu 22-7, wygrała z: Clippers, Spurs, Raptors, Pistons, Bulls, Portland, Memphis, Pacers, Spurs, Magic, Lakers, 76ers, Memphis, Heat, Cleveland, Bucks, Nets, Suns, Kings, Mavs, Portland, Denver, przegrali u siebie natomiast z: Rockets, Kings, Thunder, Minnesota, Denver, Hornets i Lakers. W ostatnich 10 meczach wygrali aż 9 razy. Wczoraj w meczu z Portland na wyjeździe przegrywali już 21 punktami w 3 kwarcie, jednak zdołali doprowadzić do dogrywki i w niej wygrali 93-89. W pierwszej kwarcie kontuzji doznał Kirilenko i z dorobkiem 2 punktów w ciągu 9 minut nie wrócił już na parkiet. Atlanta na wyjazdach 13-14. Wygrali z: Portland, Kings, Knicks, Celtics, 76ers, Mavericks, Raptors, Minnesota, Pacers, Celtics, Rockets, Memhis, Clippers. Wczoraj w meczu wyjazdowym z Warriors prowadzili już bardzo wysoko bo 90-75 by ostatecznie kompletnie odpuścić w 4 kwarcie (wygranej przez Golden State 35-14). I ostatecznie Jastrzębie przegrały 104-108. Dzisiaj liczę w końcu na ich wygraną na trudnym terenie. Chłopaki z Hawks grali już w tym sezonie z Utah 19 grudnia i u siebie wygrali 96-83. Brak Kirilenki będzie na pewno widoczny i sądzę, że dzisiaj Utah polegnie. W historii od sezonu 1999/2000 Utah wygrała wszystkei mecze z Hawks u siebie! (a było ich 10). Atlanta nie potrafi odczarować Energy Solutions Arena od 10 lat. Sądzę, że to się stanie tej nocy i goście wygrają przynajmniej 6 punktami. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:32 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 04.11.2008 Skąd: Łódź
Reputacja: 38 |
Spotkanie: VfB Stuttgart - FC Barcelona Typ: Over 2,5 Kurs: 1,70 Bukmacher: Bwin Analiza: We wtorek i środę czekają nas kolejne mecze Piłkarskiej Ligi Mistrzów. Wszyscy ostrzą sobie zęby na środowy mecz Interu z Chelsea, jednak zanim dojdzie do tego hitu na San Siro, na Mercedez-Benz Arena w Stuttgarcie odbędzie się mecz Stuttgartu z Barceloną. Typuje over 2,5. Naprawdę nie będe się rozpisywał o możliwościach ofensywnych Barcy, bo każdy je zna. Ostatnio Katalończycy wygrali aż 4:0 z Racingiem Santander na wyjeździe. Napiszę za to pare słów o Stuttgarcie. Jest to także drużyna dużo bardziej woląca atakować niż bronić. Nazwiska obrońców nie powalają, zwłaszcza że nie zagra kontuzjowany Arthur Boka. Natomiast za tworzenie i wykańczanie akcji są odpowiedzalni znani na całym świecie fachowcy, Alexandr Hleb, Ciprian Marica, Cacau, czy gwiazda drużyny, zdobywca Pucharu UEFA z drużyną Zenitu, Pavel Pogrebnyak. W zespole Barcy po kontuzjach do gry wrócą prawdopodobnie Xavi i Dani Alves. Nie widzę innego wyniku niż over. Sądze że Stuttgart wie że nie ma szans w tej rywalizacji, i będzie chciał się pożegnać z honorem, i oba zespoły stworzą piękne widowisko. Transmisja jutro o 20:45 w nSport. Pozdrawiam.
__________________ Dla mnie bukmacherka to zabawa. Ale miło jest być na + :) Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:32 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 21.12.2008 Skąd: Ludwików
| Spotkanie: Olympiakos Pireus – Girondins Bordeaux Typ: x2 Kurs: 1,40 Bukmacher: Expekt Analiza: Olympiakos od roku w pucharach nie doznał porażki na własnym stadionie i na dodatek wszystkie 5 spotkań jakie w tym czasie rozegrał wygrał, a ostatni raz przegrał 1-3 z St. Etienne. W lidze gospodarze zajmują 2 miejsce i walczą o mistrzostwo z Panathinaikos Ateny i PAOK Saloniki. Niestety bilans greków z francuskimi klubami wygląda kiepsko. Na 10 konfrontacji w dwumeczach, tylko 3 zwycięskie i aż 7 przegranych. Goście znajdują się w wyśmienitej formie i nie powinni zaprzepaścić szansy na awans do ¼ finału. W lidze prowadzi z bilansem 16-3-5 i walczy o kolejny tytuł mistrzowski. Ostatni raz do ¼ awansowali 6 lat temu, a w tej edycji jeszcze nie przegrali. Na wyjeździe notują bilans 2-1-0, ostatnio ulegają c po zaciętym meczu Galatasaray 3-4. Myślę że klub z Francji powinien awansować do następnej rundy, a w pierwszym meczu nie przegra z grekami. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:32 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 05.11.2009 Skąd: z Honolulu
Reputacja: 137 |
Olympiakos - Bordeaux typ : x/x kurs : 5 bukmacher : Bwin analiza : Bordeaux - lider francusiek Ligue 1 kontra Olympiakos - wicelider greckiej Super League. Zacznijmy od druzyny z Piresusu , w tej edycji LM radzili sobie bardzo dobrze na wlasnym boisku wygrali z AZ 1-0 , ze Standartem 2-1 i z Arsenalem 1-0 ( Arsenal zagral ''juniorami'') , jak wiec widac skormne zwyciestwo nad przeciwnikami tej klasy to wstyd dla takiej druzyny jaka jest Olympiakos, Bordoeaux to jednak przeciwnik bardziej wymagajacy..Druzyna z Francji na wyjazdach rowniez radzila sobie dobrze , 1-1 z Juventusem 0-2 z Bayernem czy 0-1 z Maccabi , jak widac rywale juz o klase lepsi niz Olympiakosu . Sadze , ze w tym meczu spotkaja sie 2 w miare rowne ekipy, wg. mnie najwiekszym atutem Olympiakosu jest fakt iz graja u siebie , a greccy fani potrafia ''umilic'' zycie przyjezdnym . Uwazam, ze pierwsze 45 minut to bedzie ''badanie'' przeciwnika , poniewaz zadna z druzyn niue bedzie chciala stracic gola , i polowa zakonczy sie wynikiem 0-0. W drugiej czewsci spotkania , pewnie cos wpadnie , ale nie liczylbym na wygrana , ktorejs z druzyn. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:32 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 09.01.2009
|
Benfica - Hertha Typ: Benfica wygra do zera Kurs: 1,95 Bukmacher: Gamebookers Benfica specjalnie po to, aby solidnie przygotowac sie do meczu z Hertha, przelozyla swoje ligowe spotkanie z Leiria, aby miec caly tydzien odpoczynku pomiedzy dwoma meczami. Benfica pokazuje bardzo efektowny i co wazne efektywny futbol. W lidze gromi u sibeie tywali, ich bilans to 9-1-0 i az 33 strzelone bramki w 10 meczach i jedynie 4 stracone. Hertha musi skupic sie na utrzymaniu w lidze i do tego dazy co widac po ostatnim meczu, Hertha wygrala z Freiburgiem 3-0. Jest to jednak najwyzsze zwyciestwo Herthy w tym sezonie i uwazam ze pilkarze z Berlina nie sa w stanie przeciwstawic sie obecnie najlepszej portugalskiej druzynie. Wydaje mi sie ze Benfica pokaze festiwal strzelecki i zagra na swoim bardzo dobrym poziomie w obronie i bedzie to gladkie zwyciestwo. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:32 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 01.02.2010 Skąd: Słupsk
Reputacja: 2 |
Spotkanie: Bury FC v Morecambe Typ: jednobramkowe zwycięstwo Bury FC Kurs: 3.80 Bukmacher: Gamebookers Analiza: Co mnie pokusiło na ten typ? Statystyki. Już omawiam. A więc (nie zaczyna sie zdania od 'a więc', pozdrawiam panią od polskiego) Bury jest wiceliderem, natomiast Morecambe to drużyna z pozycji 11. Co prawda Bury jest drużyną typowo wyjazdową, ale ostatnio u siebie notuje występy skuteczne, bo do dobrych ich zaliczyć nie można. Goście na wyjazdach słabo, ale się starają. Skąd typ na jednobramkowe. A no bo Bury nie ważne z kim gra: 19/02/2010 --- Druga Liga --- Bury vs. Shrewsbury Z - 1:0 09/02/2010 --- Druga Liga--- Bury vs. Macclesfield Z - 2:1 01/02/2010 --- Druga Liga--- Bury vs. Rochdale Z - 1:0 23/01/2010 --- Druga Liga --- Bury vs. Hereford Z - 1:0 19/01/2010 --- Druga Liga --- Bury vs. Bradford Z - 2:1 05/12/2009 --- Druga Liga --- Bury vs. Barnet Z - 2:0 24/11/2009 --- Druga Liga --- Bury vs. Chesterfield Z - 2:1 to się nazywa skuteczność, 7 meczy wygranych z rzędu, a szykuje się 8. bo rywal słaby. 6 z 7 potyczek to wygrane albo 1:0 albo 2:1 czyli typ zakładany na ten mecz by się sprawdził. Bury gra nieco asekuracyjnie, stara się prowadzić grę. Goście na poradzą sobie z zespołem gospodarzy. A że oni są minimalistami to typ myślę że odpowiedni. Bury ma okazje zemsty za miniony mecz: 01/12/2009 Druga Liga Morecambe vs. Bury 3:0 Dla ciekawości 23/08/2008 Druga Liga Bury vs. Morecambe 2:1 08/03/2008 Druga Liga Bury vs. Morecambe 2:1 Tylko dwa mecze u siebie Bury rozegrało z Morecambe i też była przewaga jednej bramki. Forma gości się nie liczy, bo tu gospodarz dyktuje warunki. Goście może i ostatnio są w przyzwoitej formie, rozgrywają dobre mecze, walczą do końca, ale Bury też pokazało, że w ostatniej chwili w najmniej spodziewanym momencie może odwrócić bieg spotkanie (gdybym miał jeszcze inna opcję obstawiania to pomyslalbym nad remisem do przerwy). Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:33 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 02.01.2010 Skąd: Kraków
Reputacja: 10 |
ZIO Vancouver, Kombinacja norweska konkurs drużynowy (HS 140m/4x5km) Zwycięstwo USA Kurs: 1,9 Bukmacher: Bwin Dzisiaj odbędą się drużynowe zawody w kombinacji norweskiej. Zawodnicy będą rywalizować będą na dużej skoczni HS 140m i biegać po 5km. Najmocniejszy skład mają Amerykanie. Kombinatorzy ze Stanów Zjednoczonych znakomicie spisali podczas konkursu indywidualnego. Johnny Spillane zdobył srebrny medal, Todd Lodwick był czwarty, a Bill Demong szósty. Gorzej spisał się tylko Brett Camerota, który był 36. Widać, że szczególnie najlepsza trójka amerykańska jest w formie i jeśli tylko czwarty z reprezentantów nie będzie bardzo odstawać od kolegów to zawodnicy z USA powinni okazać się najlepsi w rywalizacji drużynowej. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:33 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 18.08.2009 Skąd: ŁKS Łomża
Reputacja: 423 |
Spotkanie:Utah Jazz- Atlanta Hawks TyP;Utah Jazz -7,5 Kurs:2,40 Buk:Centrebet Analiza: Już dziś w hali Energy Solutions Arena dojdzie do najlepszego meczu moim zdaniem pośród dzisiejszych spotkań z NBA. Jazzmani (36-19) najgorętszy obecnie zespół ligi NBA podejmował będzie przed własną publicznością jedną z czołowych ekip Konferencji Wschodniej drużynę Atlanta Hawks. Gospodarze Utah u siebie rzadko kiedy przegrywają. Z ostatnich 11 spotkań we własnej hali ulegli tylko Los Angeles Lakers czyli aktualnym mistrzom NBA. Utah po trasie wyjazdowej wszystkie 4 wygrane wracają do własnej hali żeby spotkać się z jedną z czołowych ekip Konferencji Wschodniej. Atlanta meczem z Utah kończy trasę wyjazdową: 1 wygrana z Clippersami, 2 przegrane z GSW i Phoenix Suns. Atlanta na wyjazdach ulega rywalom niżej wymienionym. Dzis spotka sie z Utah, i szczerze powiedziawszy nie widzę innego wyniku niz pewne zwycięstwo Jazz, a dodatkowo na niekorzyść dzisiejszych gości wpływa fakt, iż nie wygrali w stolicy stanu Utah od 1993. Ostatnie mecze Atlanty w Utah: to same porażki i dodam że bardzo przekonywujące. Atlanta na wyjazdach spisuje sie raczej słabo, a podbicie hali Jazz wymaga naprawde czegos niebywałego. Nie spodziewam się dziś niespodzianki i przewiduję pewne zwycięstwo Utah minimum 8 pkt, ponieważ w swojej hali potrafią efektownie i efektywnie grac i zdobywac pkt więc z Atlanta nie powinni mieć wiekszych problemów. Atlanta trase wyjazdową nie miło będzie wspominac moim zdaniem, ostatnio co zrobili z GSW to tragedia. Mieli po III kwarcie wygrany mecz, 16 pkt przewagi, ale Golden State Warriors wzieli sie do roboty i wygrali 35-14 IV kwarte i to oni schodzili jako zwycięzcy. PEWNA WYGRANA JAZZ. MYŚLĘ,ŻE TO BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ !) PKT Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:34 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 21.02.2009 Skąd: MMz
Reputacja: 4 |
Spotkanie: Haas – Gabashvilli (0-1,5) Typ: Tommy Haas Kurs: 1,70 Buk: Unibet Już dziś w nocy początek turnieju w Delray Beach. Rozstawiony z numerem pierwszym Tommy Haas w pierwszej rundzie trafił na Teimuraza Gabashviliego. Zdecydowanym faworytem jest Haas. Znajduje się on na 19 miejscu w rankingu ATP. Rosjanin jest poza pierwszą setką (104). To pokazuje różnicę klas, jaka dzieli obu zawodników. Jeśli Haas będzie grał na swoim poziomie nie będzie miał żadnych kłopotów z Rosjaninem i ogra go w dwóch setach. Haas w ostatnim turnieju w Memphis odpadł w 1 rundzie z Xavierem Malisse z Belgii. Najwyraźniej zlekceważył przeciwnika i drogo go to kosztowało. Tym razem nie popełni takiego błędu. Poza tym będzie zmotywowany i w dodatku wypoczęty. Gabashvili w tym samym turnieju również odpadł w 1 rundzie z niżej notowanym Amerykaninem Danielem Youngiem. Podobnie było we wcześniejszym turnieju w San Jose (porażka z Querreyem), oraz w Australian Open (z Belluccim). Krótko mówiąc – nic nie wskazuje na przełamanie będącego w dołku formy Rosjanina. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:35 |
| |
| | #17 |
| Znawca Dołączył: 26.08.2008
Reputacja: 370 |
Spotkanie: New York Knicks - Milwaukee Bucks Typ: Knicks -6,5 Kurs: 2,95 Bukmacher: Centrebet Analiza: Dziś w nocy NYK wreszcie powinno wygrać. MSG pewnie nie oszaleje, ale jeśli T-Mac poprowadzi gospodarzy do wygranej, nastroje kibiców na pewno się poprawią. Bucks grają falami - świetny początek z zaskakującym Jenningsem, potem było słabiej, teraz znów nie jest źle. Salmons jest sporym wzmocnieniem, bo na Charliego Bella nie zawsze można było liczyć. Mimo to nie widać jakoś, by Chicago odczuwało jego brak. Dziś dojdzie do pojedynku dwóch fantastycznych centrów - David Lee, grający jak maszyna i Andrew Bogut, rewelacyjny, ale zdarzają mu się słabsze mecze. Knicks się wzmocnili. Z OKC przegrali dość pechowo, a może dzięki clutch playerowi, którego mają Thunder, a może mieć Knicks w postaci McGrady'ego. Fizycznie nie jest to ten sam zawodnik, co za starych, dobrych, a nawet genialnych lat. Jednak jeżeli zgra się z Davidem Lee, mogą stworzyć jeden z najciekawszych duetów w lidze. W zespole Knicks obok T-Maca na obwodzie wystąpi błyskotliwy w meczach ze słabszymi zespołami Duhon oraz Chandler, który potrafi wziąć na siebie ciężar gry. Danilo Gallinari umie rzucać punkty, w dodatku wyrasta powoli na znakomitego defensora, może w przyszłości będzie postrachem graczy innych ekip. Al Harrington, Eddie House oraz Sergio Rodriguez to solidna ławka. Dwóch ostatnich moim zdaniem powinno wnieść do zespołu sporo polotu i skuteczności. W trudnych momentach mogą odciążyć Wilsona i Charlesa. Brak trochę dwóch świetnych, wysokich graczy, ale David Lee świetnie to maskuje. Uważam, że dziś nie przebije go nawet Bogut i to właśnie Lee wygra pojedynek obu centrów. Mam nadzieję, że Salmons sobie nie poszaleje, moim zdaniem Knicks są po transferach lepszą ekipą od Bucks, dlatego tym bardziej u siebie powinni ich po prostu ograć. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:35 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 22.02.2010 Skąd: Gorzów
|
Spotkanie: Benfica v Hertha Berlin Typ: 1 (Handicap-1) Kurs: 1.85 Bukmacher: Bet365.com Analiza: Spotkanie rewanżowe 1/16 LE. Postaram się przekonać was do mojego typu rozkładając obecny sezon na czynniki pierwsze. Zacznę od przeanalizowania postaw obu zespołów w rodzimych ligach. Na początek Benfica. Prowadzą w lidze ze zdobyczą 49 pkt w 20 meczach, bilans to 15-4-1. Skupie się jednak na postawie Benfiki w domu, ponieważ będą oni gospodarzami wtorkowego meczu. W dziesięciu meczach u siebie nie doznali jeszcze porażki, zanotowali 9 zwycięstw i jeden remis. Średnia bramek zdobytych: 3,3 - straconych 0,4 na mecz. Ostatnie 5 meczy u siebie: Benfica Lizbona - Belenenses Lizbona 1 : 0 Benfica Lizbona - Uniao Leiria 3 : 0 Benfica Lizbona - Vitoria Guimaraes 3 : 1 Benfica Lizbona - FC Porto 1 : 0 Benfica Lizbona - Academica Coimbra 4 : 0 Jak widać w 5 ostatnich meczach, w których byli gospodarzami odnotowali komplet 5 zwycięstw. Zdobyli 12 bramek tracąc przy tym tylko 1. Odprawili z kwitkiem między innymi FC Porto. Teraz czas na Niemców. Hertha Berlin w obecnym sezonie robi za outsiderów. Z dorobkiem 15 pkt w 23 meczach zajmują ostatnią, osiemnastą pozycję w lidze. Średnia bramek zdobytych na wyjeździe 1,083 na mecz, oraz 2,083 straconych. Jak widać stracili dwa razy więcej goli niż zdobyli. Czas przeanalizować formę w ostatnich pięciu wyjazdowych spotkaniach Berlińczyków. SC Freiburg - Hertha Berlin 0 : 3 Werder Brema - Hertha Berlin 2 : 1 Hannover 96 - Hertha Berlin 0 : 3 Bayern Monachium - Hertha Berlin 5 : 2 Schalke Gelsenkirchen - Hertha Berlin 2 : 0 W ostatnich pięciu meczach na wyjeździe zanotowali bilans 2-0-3 zdobywając przy tym 9 bramek, ale i tracąc taką samą ilość. Trzeba jednak odnotować, że mecze z Schalke i Bayernem były rozgrywane w grudniu 09 roku, po nowym roku zaś radzą sobie trochę lepiej. W tym zestawieniu mocno na + jest Benfica. Kolej na Ligę europejską. Na początek faza grupowa w skrócie. Benfica pewnie wygrała grupę I ze zdobyczą 15 punktów w 6 meczach. Bilans 5-0-1 (Porażka 0:1 na wyjeździe z AEK). Stosunek bramek 13:3. U siebie dzielili i rządzili, w 3 meczach 3 zwycięstwa, dziewięć strzelonych bramek przy jednej straconej! Hertha Berlin w łatwej grupie D uplasowała się na drugim miejscu za plecami Sportingu (lokalnego rywala Benfici) z dorobkiem 10 pkt w 6 meczach. Kolejny + dla drużyny z Portugalii. No i tak krok po kroczku dochodzimy do meczu rozgrywanego 18 lutego pomiędzy Herthą a Benficą rozgrywanym w Berlinie. Mecz ten zakończył się remisem 1:1 co stawia zespół z Lizbony w korzystniejszej sytuacji przed wtorkowym meczem. Według mnie Hertha będzie starała się zaatakować i narzucić swój styl gry od początku spotkania, bo jeżeli dadzą się rozegrać Benfice na własnym stadionie... to będzie kiepsko. Jednak to zespół gospodarzy ma więcej atutów, żeby odprawić Niemców. Kiedy Hertha będzie atakowała, Benfica skontruje, strzeli bramkę i otworzą worek z golami. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:35 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 23.06.2008 Skąd: Sosnowiec/Warszawa
|
Spotkanie: VfB Stuttgart - FC Barcelona Typ: obie strzelą Kurs: 1,60 Bukmacher: Unibet Dzisiaj w Stuttgarcie odbedzie siemecz 1/8 Ligi Mistrzów gdzie miejscowy Vfb podejmie Wielka Barce. Polecam typ że obie drużyny strzelą bramke. niemcy mają świetną zimę , wygrali siedem na osiem ostatnich meczy i wyrażnie odzyli po przyjściu Christiana Grossa. Poniżej lista ostatnich 5ciu meczy obu druzyn: Mecze: VfB Stuttgart Data Turniej Mecz Wynik Szczegóły 20/02-10 Bundesliga 1. FC Cologne vs. VfB Stuttgart 1:5 13/02-10 Bundesliga VfB Stuttgart vs. Hamburger SV 1:3 06/02-10 Bundesliga 1. FC Nuremberg vs. VfB Stuttgart 1:2 31/01-10 Bundesliga VfB Stuttgart vs. Borussia Dortmund 4:1 22/01-10 Bundesliga SC Freiburg vs. VfB Stuttgart 0:1 16/01-10 Bundesliga VfB Stuttgart vs. VfL Wolfsburg 3:1 Mecze: Barcelona Data Turniej Mecz Wynik Szczegóły 20/02-10 Primera Division Barcelona vs. Racing Santander 4:0 14/02-10 Primera Division Atletico Madrid vs. Barcelona 2:1 06/02-10 Primera Division Barcelona vs. Getafe 2:1 30/01-10 Primera Division Sporting Gijon vs. Barcelona 0:1 23/01-10 Primera Division Valladolid vs. Barcelona 0:3 16/01-10 Primera Division Barcelona vs. FC Sevilla 4:0 jak widać ostatnio w każdym meczu strzelaj bramki, nie inaczej bedzie dzisiaj mimo iz zdecydiowanym faworytenm sa hiszpanie to niemcy powinni trzelic chociaż jedna bramkę , w dobrej firmie jest Brazylijczyk Cacau, autor czterech goli z ostatniego meczu z Koeln. Oto przewidywane składy na dzisiejszy mecz: VfB: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro - Träsch, Khedira - Gebhart, Hleb - Marica, Pogrebnyak FCB: Victor Valdes - Puyol, Marquez, Piqué, Maxwell - Sergi Busquets, Yaya Touré, Iniesta - Messi, Ibrahimovic, Henry Wśrod gospodarzy zagra białorusin Hleb,były gracz barcy i napewno bedzie chcial pokazac sie zjak najlepszej strony. dodatkowo wśród Katalończyków nie wystapia dziś Xavi, Zlatan Ibrahimovic, Daniel Alves i Seidou Keita. pozdr Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:35 |
| |
| | #20 |
| Ban Dołączył: 07.11.2009
| SZWAJCARIA: NLB - Play Offs
Spotkanie:Langenthal - Olten Typ:2 Kurs:2,00 Bukmacher:Interwetten Analiza: Dziś drugie spotkanie w play-offs w 2 lidze szwajcarskiej w hokeju na lodzie pomiędzy drużynami Langenthal i Olten. Pierwszym mecz zakończył się zwycięstwem Oletn 3:2 po dogrywce, dziś uważam, że wygrają bardziej pewnie i w pojedynku do 4 zwycięstw będą prowadzić już 2:0. Gospodarze w lidze zajęli 7 miejsce, a gości 2. Langenthal ostatnio gra fatalnie. W ostatnich 6 meczach ich bilans to 1 zwycięstwo i aż 5 porażek, więc nie imponują formą. Z kolei jeśli chodzi o Olten to sytuacja wygląda świetnie. Wygrali oni bowiem aż 8 meczy z rzędu, a w ostatni meczu ligowym nie dali nawet szans drużynie Visp, która to była na pierwszym miejscu w tabeli pokonując ich na wyjeździe aż 4:1. Uważam, że dziś Olten bez problemu rozprawi się ze swoim rywalem. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 26-02-2010 o 13:36 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 16 Lutego 2010r. (Wtorek) | Tyson009 | Typy Dnia | 55 | 16-02-2010 21:08 |
| Typ Dnia - 2 Lutego 2010r. (Wtorek) | adekwa5 | Typy Dnia | 118 | 02-02-2010 22:18 |
| Typy Dnia - 17 lutego 2009r. (wtorek) | Gusto | Typy Dnia | 57 | 17-02-2009 20:57 |
| Typy Dnia - 10 lutego 2009r. (wtorek) | Jareks89 | Typy Dnia | 58 | 10-02-2009 20:40 |
| Typy Dnia - 5 lutego 2008 (Wtorek) | Sutek | Typy Dnia | 41 | 05-02-2008 21:59 |