![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 |
| Dołączył: 26.01.2006 Skąd: Inowrocław
|
Spotkanie:Baltika Kaliningrad - Shinnik Yaroslavl Typ: 2 Kurs: 2,30 Buk: Bah Analiza: Miało być Na Gambęw Azjatyckiej lidzę mistrzów ale obudziłem się już trakcie trwania meczu dlatego mój wybór padł na 1 ligę Rosyjską. Zarówno Baltika jak i Shinnik poprzednią kolejkę przegrały. W przypadku drużyny z Kaliningradu wydaje mi się że jest to zadyszka po dość dobrych 6 meczach w których zdobyli 10 punktów (3-1-2) i bramki 8-6 widać że mimo że drużyna nie strzela wielu goli to ich defensywa nie spisywała się najgorzej na przestrzeni tych 6 meczy tracąc średnio tylko jednego gola na mecz. Oznaką lekkiego spadku formy jest porażka z ostatnią drużyną Ligi FK Nischni Novgorod 1:0 na wyjeździe dla zwycięzców tego meczu była to dopiero 2 wygrana w sezonie i 12 strzelona bramka na 16 kolejek które już odbyły się w tej lidze. Jeśli chodzi o formę drużyny Shinnik Yaroslav to biorąc pod uwagę ostatnie 10 kolejek Jaroslaw jest na 3 miejscu ze stosuniem 7-0-3 i bramki 15-8 Warto dodać że serię 6 zwycięstwo z rzędu zabrała im porażka wyjazdowa z liderem tabeli Alaniya Vladikavkaz 2:0. Obie drużyny spotkały się 27/04-07 Lepsi wtedy okazali się zawodnicy z Shinnika i także w tym meczu przewiduje podobny scenariusz tymbardziej że drużyna gospodarzy w tabeli formy z ostatnich 10 meczy ligowych zajmuje 3 miejsce ale od końca. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:11 |
| |
| | #22 |
| Dołączył: 16.03.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Ivo Karlovic-Steve Darcis (DW) typ: 1-3 kurs: 10,00 buk: Expekt Analiza: Spotkanie 2 rundy turnieju wimbledońskiego. Na korcie nr4 jako trzecia para zagrają 36-rakieta świata Chorwat Ivo Karlovic z nr.77 w rankingu Belgiem Stevem Darsicem. Na papierze faworytem oczywiście gigant z Chorwacji- nie tylko ze względu na wyższą pozycję w rankingu czy warunki fizyczne ale również ze względu na większe doświadczenie w turniejach wielkoszlemowych. Dodatkowo trawa, nawierzchnia która chyba jak żadna inna z nawierzchni pasuje do stylu prezentowanego przez Chorwata opartego na dwóch zagraniach- potężnym serwisie i kończącym forehandzie. Mimo tych wszystkich czynników przemawiających za Karlovicem uważam że kursy wystawione przez bukmacherów na zwycięstwo Chorwata są zdecydowanie za niskie. Nie jest to bez dwóch zdań taki turniejowy pewniak na którego można w ciemno stawiać całą wypłate Raczej chimeryczny przeciętniak z przebłyskami którego gra praktycznie w 100% uzależniona jest od jakości serwisu. Z kolei Belg zrobił na mnie spore wrażenie ogrywając w 1 rundzie w 3 setach finaliste niedawnego turnieju w Eastbourne Franka Dancevica który wydawało się że z obecną formę może nieźle namieszać w tegorocznym Wimbledonie. Darcis jednak wybił z głowy Kanadyjczykowi marzenia o 2 rundzie prezentując tenis urozmaicony, efektowny- przy czym również niezwykle skuteczny. Jak będzie dzisiaj? Liczę że jeśli ma paść jakaś niespodzianka w dniu dzisiejszym to własnie w meczu Darcisa z Karlovicem. Jako że typ na zwycięstwo ktoś już wcześniej podał zagram na dokładny wynik w setach- 3-1 dla Darcisa. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:11 |
| |
| | #23 |
| Dołączył: 01.05.2007 Skąd: wawa
Reputacja: 67 |
Spotkanie: MAT Maghrib Association Tétouan - FAR Forces Armée Royales typ: 2 kurs: 2,15 buk: Bwin Analiza: Zalegle spotkanie ostatniej kolejki Marokanskiej ekstraklasy MAT Maghrib Association Tétouan podejmuje na wlasnym boisku FAR Forces Armée Royales. Dla gospodarze jest to spotkanie o nic poniewaz niezaleznie od wyniku spotkanie zakoncza rozgrywek na 6 pozycja. Goscie z stolice zajmuja 3 lokata i zagraja tak aby to spotkanie wygrac zeby w przepadku porazce badz remisie vicelidera El JAdida ktory gra dzis z 4 druzyna Wydad Casablanca, moga zakonczyc sezon na druga pozycja i zagrac w Afrykanskiej lidze mistrzow. Mat za tydzien zagra w 1/4 pucharu krola MAroko wobec tego trener napewno nie zagra w najsilniejszym skladzie zeby uniknac kontuzje badz kartki ktore w MAroko licza sie zarowno w lidze jak i pucharu. Wedlug mnie to spotkanie pod dyktanto goscie ktore nie przegrali od 14 spotkan wlasnie przeciwko Mat. Przed nami wiec spotkanie w ktorym goscie beda bardziej zmobilizowani zeby wygrac zarowno graja o pozycja vicemistrza oraz rewanzujac sie porazke u siebie, zwlaszcza ze pilkarze z Tetouan odpuscili koncowka sezonu gdyz przegrali oba ostanie spotkanie. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:16 |
| |
| | #24 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
Canas - Montanes 2 2.25 Bet365 Na dzisiaj wybrałem po raz kolejny typ tenisowy. Canas zajmuje obecnie 140 miejsce w rankingu ATP natomiast jego rywal jest 33. Już to stawia Hiszpana w roli faworyta. Canas w pierwszej rundzie poradził sobie bez problemu z Junqueira pokonując go 6-1,6-2,6-2. Ale Montanes także przebrnął bez straty seta pokonując Zemlja 6-4, 6-4, 6-4. Ostatnie 2 turnieje dla Montanesa kończyły sie na pierwszych rundach. Odpadł z French Open oraz w Madrit Masters. Ale turniej wcześniej doszedł aż do finału, w którym pokonał Blake, po drodzę eliminując między innymi Simona. Wcześniej był też w półfinale w Casablance i ćwierćfinale w Stockholmie, oraz w .... Szczecinie. Canas w tym roku gra słabo. Najdalej udało mu się dojść do 1/8 finału. Miało to miejsce w Tunisie i Houston. Potrafił przegrywać dużo słabszymi rywalami od siebie międzyinnymi z Danielem Marcosem Chrisem Guccionem, Antonio Veicem oraz Valentinem Crivoi. Co sprawiło, że wypadł z pierwszej 50 rankingu aż na 140 miejsce. Montanes przeszedł pierwszą rundę a on rozkręca się z meczu na mecz więc dzisiaj powinien zagrać już dużo lepiej i pokonać starszego do siebie o 3 lata zawodnika z Argentyny. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:11 |
| |
| | #25 |
| Dołączył: 08.06.2005 Skąd: pow. Tomaszów Maz.
Reputacja: 79 |
2009-06-24 20:30, Piłka Nożna - Puchar Konfederacji Spotkanie: Hiszpania - USA Typ: 1 Drużyna gospodarzy wygrywa i utrzymuje czyste konto Kurs: 1.65 Buk: Betsson Dzisiaj w Pucharze Konfederacji mamy pierwszy półfinał. Faworyci turnieju - Hiszpanie przeszli grupę z kompletem punktów nie tracąc żadnej bramki! Hiszpania - Nowa Zelandia 5:0 Hiszpania - Irak 1:0 Hiszpania - RPA 2:0 Natomiast Stany Zjednoczone uratowały awans przez niespodziwane 3-0 z Egiptem i wygranej Brazyli z Włochami. Ostatnio ze sobą grali 04/06-08 mecz towarzyski gdzie Hiszpania wygrała skromnie 1-0. Hiszpania obecnie robią rekord gry bez porażek - 35meczy i 15meczy wygranych z rzędu co jest rekordem świata. Mistrzowie Europy przybyli w najmocniejszym składzie z super atakiem jak i bramkarzem. Przewidywane składy: Hiszpania: Casillas, Ramos, Puyol, Albiol, Capdevila, Fabregas, Alonso, Xavi, Riera, Torres, Villa. USA: Howard, Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein, Dempsey, Bradley, Clark, Donovan, Davies, Altidore. Sędzia: Jorge Larrionda (Urugwaj). Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:11 |
| |
| | #26 |
| Dołączył: 18.03.2009 Skąd: **********
Reputacja: 8 |
Spotkanie: Hiszpania - USA (Uda się obydwu drużynom strzelić gola?) Typ: NIE Kurs: 1.58 Buk: Bwin Właściwie miałem zamiar grać identyczny typ jak kolega wyżej, z tym że na Bwin po kursie 1,8. Dlatego wybieram typ całkiem podobny aczkolwiek mniej opłacalny. Myślę , że analiza jest tutaj zbędna, bo każdy wie jak grają w ostatnim czasie Hiszpanie ale niech powinności stanie się zadość. Hiszpania ma bilans 16 zwycięstw z rzędu, w których straciła tylko 2 bramki! Podobnie jest w pucharze konfederacji. Zwycięstwo 5:0 z Nową Zelandią, 1:0 z Irakiem i 2:0 z RPA. Wiadomo, że ta dobra passa kiedyś się musi skończyć, ale nie ma powodów aby twierdzić, iż zdarzy się to w meczu z USA, które dopiero w ostatniej kolejce wywalczyło sobie awans z grupy po wygranej 3:0 z Egiptem. Wcześniej Amerykanie przegrali 3:1 z Włochami i 3:0 z Brazylią. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:12 |
| |
| | #27 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Zvonareva - Johansson Typ: 2 Kurs: 4,92 Pinnacle Spotkanie 2 rundy turnieju kobiet - Wimbledon. 25-letnia Rosjanka jest 7 w rankingu WTA, natomiast rok młodsza Francuzka jest 83. Różnica rankingowa jest ogromna, jednak jak wszyscy dobrze wiedzą Wimbledon jest turniejem niespodzianek i patrząc na dzisiejsze spotkania wydaje się, że to może być właśnie jedno z tych spotkań w których wynik będzie niespodzianką. Rosjanka wróciła na korty w Eastbourne w zeszłym tygodniu po 2 miesięcznej przerwie i odpadła już w pierwszej rundzie. Francuzka w ostatnich turniejach na ziemi także prezentowała się bardzo przeciętnie, ale jest przynajmniej cały czas w rytmie turniejowym. Zvonareva od 4 lat w Wimbledonie nie wygrała więcej niż jednego meczu (2 razy 1 runda i 2 razy 2 runda). Johansson w zeszłym roku odpadła w pierwszej rundzie. W tym roku w pierwszej rundzie Rosjanka bardzo męczyła się z reprezentantką gospodarzy Stoop wygrywając 7:6 4:6 6:4, natomiast Francuzka pokonała także reprezentantkę gospodarzy, ale bardziej znaną South 7:5 7:6. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:12 |
| |
| | #28 |
| Dołączył: 28.04.2009
|
Spotkanie: Vincent Spadea - Igor Andreev Typ: 1-szy set - Vincent Spadea Kurs: 2.80 Betsson Analiza: Igor nigdy nie był specjalistą od szybkich nawierzchni, do tego daleki od formy, ostatnio dręczony kontuzjami, myślę że daleko nie pociągnie. 1 rundę jakoś przelazł, wygrana z Korolevem 3:1 (4:6 7:6 6:4 7:6) lecz nie był to wcale łatwy mecz. Jego dzisiejszy rywal to zawodnik starszego pokroju, w 1 rundzie dość niespodziewanie rozjechał Capdeville'a w 3 setach (6:0 6:4 7:5). Spadea wybitnym tenisistą nigdy nie był, najlepsze lata gry chyba ma już za sobą, w 2005 roku osiągnął szczytową 18 pozycję w rankingu ATP, słabo wypadał na Wimbledonie, ostatnie 4 lata to pasmo porażek. Trudno w tym pojedynku wytypować zwycięzce, pomimo iż buki faworyzują Rosjanina, dla mnie spotkanie to będzie wyrównane, myślę że początek będzie należeć do Vincenta, a jeśli mecz będzie się przedłużał to górą może być Andreev. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:12 |
| |
| | #29 |
| Dołączył: 28.03.2008 Skąd: internet
Reputacja: 43 | Spotkanie: Jaro - Mariehamn Typ: HT/FT X/1 Kurs: 5.00 Bukmacher: Bwin Analiza: Dzisiaj o 17:30 w lidze fińskiej czeka nas bardzo ciekawe spotkanie. Jaro jest w świetnej formie. Po wygranych nad Rovaniemi, Tervarit i JJK Jyvaskyla zespół chce sięgnąć i w tym meczu po 3 punkty. Zespół w lidze zajmuje 5 miejsce z 17 punktami na koncie. U siebie - 3 zwycięstwa i tylko 1 remis przy bilansie bramkowym 11:2. Świetne statystyki. Rywal jest do pokonania. Choć prezentuje świetną formę - tylko 1 porażka w tym sezonie, ale na wyjazdach tylko 1 wygrana. Goście zajmują wysokie 2 miejsce w lidze, ale rozegrali 1 mecz więcej niż inne drużyny. Jaro dzisiaj wygrywając dorównałoby przeciwnikom pod względem punktów w tabeli. Jest to jak najbardziej możliwe, bo jak wcześniej wspomniałem Jaro jest w formie. Mecz powinien stać na wyrównanym poziomie, obie drużyny grają podobnie. Myślę, że Jaro podbudowane ostatnimi zwycięstwami wygra i tym razem remisując do połowy. Analiza dość krótka, ale mam nadzieję rzeczowa. Spotkanie niedługo się zaczyna, więc czas nie pozwala mi się rozpisać.
__________________ ''Jezusa Chrystusa też nie wszyscy lubili. Gdy o tym pomyślę, od razu jest mi lepiej'' black list: Tomas Berdych, Gael Monfils, Marin Cilic, Antonio Veic, Andy Murray, Jurgen Melzer, Nikolay Davydenko, Igor Andreev, Denis Istomin. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:13 |
| |
| | #30 |
| Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Irlandia
|
FC Haka - FC Lahti Typ: HT/FT 1/1 Kurs: 3.55 Bukmacher: Expekt Spotkanie fińskiej Veikkausliiga pomiędzy FC Haka - FC Lahti.Faworytem tego spotkania jest drużyna gospodarzy.Haka z 5 ostatnich meczy wygrała 3 i jeden przegrali, natomiast piłkarze z Lahti wygrali ostatni mecz 17 maja 2009. Oto statystki z zeszłego roku pomiędzy tymi dwoma zespołami: Lahti Haka 1:0 Haka Lahti 2:1 Myśle,ze Haka w tym meczu nie będzie miała problemu żeby wygrać to spotkanie dlatego HT/FT jak najbardziej prawdopodobny. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:13 |
| |
| | #31 |
| Dołączył: 06.06.2009 Skąd: ?
|
Spotkanie : Razai-Dementieva Typ : Dokładny wynik 2:1 Kurs 8.00 --> 5.00 Expekt Dzisiejszego wieczora na korty wyjdą Francuzka oraz Rosjanka. Faworytka spotkania jest oczywiscie J(E)lena , lecz jej forma jest daleko od ideału , w porównaniem z początku sezonu , owa tenistka jest cieniem samego siebie. Dużą rolę ostatnio bierze psychika , gdy przegrywa , nie jest w stanie sobie z obciążeniem i presją poradzić , obie tenisistki dzieli 46 pozycji. Rosjanka jest 4 , Franuzka 50. Dotychczas obie zawodniczki spotykały się 4krotnie i zawsze wygrywała Dementieva w stosunku 2:0 , jak wiemy , ten Wimbledon to turniej wielu sensacji , niespodzianek , wiec dlaczego teraz nie miałoby byc małej niespodzianki ? Franuzka , bez presji. Zobaczymy co z tego wyjdzie Mój typ 2:1 Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:13 |
| |
| | #32 |
| Ban Dołączył: 17.02.2009 Skąd: Poland
| Tromsø IL - Viking FK typ: Wynik do przerwy: 0 - 0 kurs: 3,1 bukmacher: Betfair Żadnego przekonania nie mam dziś co do jakiegoś typu na 1x2, więc próbuję wytypowania dokładnego wyniku do przerwy spotkania. Więc na dziś zaciekawiło mnie spotkanie z norweskiej Tippeligaen, gdzie na przeciw siebie staną dziś ekipy Tromso i Vikingu. "Jako geograficzną ciekawostkę trzeba zaznaczyć, że miasto Tromso leży za kołem podbiegunowym, ponad 350 km. za kołem polarnym - jednak klimat nie jest wyjątkowo surowy, tylko ze względu na silny wpływ Prądu Zatokowego." Jednak piłkarze, jak i ogólnie przebywający tam ludzie odczuwają ten wyjątkowo chłodny klimat. Miasto leży na wyspie a wokół niego góry pokryte śniegiem - jest to naprawdę ekstremalne miejsce do gry w piłkę. Murawa stadionu z tego co wiem jest sztuczna, gdyż trawa nie ma zbytnich warunków do "życia". A więc Tromso jak i Viking to moim zdaniem dwa całkiem równe zespoły. Gospodarze obecnie plasują się na 11 pozycji, 15 pkt. na 14 rozegranych meczy, 3Z, 6R i 5P, strzelonych 18 bramek, straconych 23 - te statystyki ewidentnie pokazują, że jest to ekipa ze środka tabeli, lubi często remisować, zarówno jak na koniec meczu i do połowy meczu, średnia. strzelonych bramek wynosi przeszło 1 na mecz, straconych koło 1,5 bramki. Goście obecnie 9 ekipa ligi, 17 pkt. na 14 gier, 4Z, 5R i 5P, strzelonych 16, zaś straconych 18 bramek - tu również statystyka ukazuję wyrównane detale, bilans naprawdę niski, co może zaowocować w proponowanym prze mnie typie. Moim zdaniem na przeciw siebie wybiegną równe sobie jedenastki, lubią remisować, mało strzelać i tracić - dodatkowo aspekty przyrodnicze Tromso też powinny mieć wpływ chociaż ten najmniejszy na mecz. Wynik meczu powinien oscylować w granice remisu, więc zakład na bezbramkowy remis do połowy meczu moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:14 |
| |
| | #33 |
| Forum VIP Dołączył: 19.02.2007 Skąd: Rybnik
Reputacja: 157 | ... Hiszpania - USA 1 połowa over 1.5 gola 2.55 Unibet W tym roku na Pucharze Konfederacji nie brakuje nam emocji, po potężnym zamieszaniu w grupie B z drugiego miejsca wyszli jednak Amerykanie którzy mieli lepszy stosunek bramek i od Włochów i od Egiptu. W półfinale zmierzą się oni z Hiszpanami którzy bez problemu z 9 pkt. wyszli z grupy. Która drużyna jest dzisiaj faworytem chyba mówić nie muszę, powiedzmy sobie szczerze USA na tym turnieju zagrało 1 dobry mecz przeciwko osłabionemu brakiem Zidan'a i zmęczonemu Egiptowi, no może jeszcze pierwsza połowa w pierwszym meczu z Włochami, Hiszpania natomiast pięknie weszła w turniej, w pierwszym meczu pokonała 5:0 Nową Zelandię później było już troszeczkę gorzej bo męczyli się z Irakiem i przeszli obok meczu z RPA. Moim zdaniem szykuje Nam się kolejny overowy mecz, USA jeszcze w tym turnieju nie zanotowali meczu aby nie padły 3 bramki, Hiszpania natomiast po dwóch wysokich zwycięstwach z Azerbejdżanem w meczu towarzyskim 6:0 i jak już wyżej wspomniałem z Nową Zelandią 5:0 troszkę spóściła z tonu jednak dzisiaj po 4dniowej przerwie znowu pewnie wyjdą głodni gry i zdobywania bramek i uważam że para napastników Torres-Villa, o której pisałem już w ostatniej analizie o meczu Hiszpani, ufunduja Nam minimum 2 bramki do przerwy a kurs 2.55 niczego sobie pozdROWienia Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 24-06-2009 o 22:14 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 17 Czerwca 2009r. (Środa) | Assitalia | Typy Dnia | 43 | 17-06-2009 18:32 |
| Typy Dnia - 10 Czerwca 2009r. (Środa) | Jareks89 | Typy Dnia | 55 | 10-06-2009 22:41 |
| Typy Dnia - 3 czerwca 2009r. (Środa) | Jareks89 | Typy Dnia | 54 | 03-06-2009 20:41 |
| Typy Dnia - 4 czerwca 2008r. (Środa) | Sutek | Typy Dnia | 49 | 04-06-2008 21:22 |
| Typy Dnia - 28 czerwca 2006 r. (środa) | skunmen | Typy Dnia | 4 | 28-06-2006 19:40 |