![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #21 |
| Dołączył: 31.07.2007
Reputacja: 17 | Spotkanie : Girondins Bordeaux vs FC Lorient Typ : Girondins Bordeaux Kurs : 1.85 Buk : Expekt Analiza : O godzinie 20:00 w ramach 5-tej kolejki Ligue One na Jacques Chaban-Delmas dojdzie do ciekawego spotkania. Dotychczasowy lider FC Lorient zawita u żyrondystów z Bordo, zajmujących 6 pozycję. Lorient dość niespodziewanie zajmuje pozycje lidera (egzekwo z dwoma zespołami :P). Ostatni sezon beniaminek zakończył na 14 pozycji i stwierdzenie, że najgorszy dla beniaminka jest drugi sezon, ma się nijak do aktualnej sytuacji. 3 zwycięstwa z uznanymi firmami robią wrażenie (PSG, Monaco, Lyon
__________________ |
| |
| | #22 |
| Forum VIP Dołączył: 30.09.2005 Skąd: 90minut.pl
Reputacja: 240 |
Spotkanie:Real Madrid - Atletico Madrid Typ:Mahamadou Diarra otrzyma kartkę?TAK Kurs:2,40 Buk:Expekt Analiza: Dziś o godzinie 20:00 na Santiago Bernabeu dojdzie do prawdziwego hitu pierwszej kolejki Primera Division ponieważ Real Madryt podejmował bedzie odicznego rywala czyli Atletico Madryt.Każdy z nas ma inne spostrzezenia na temat tego spotkania jedni mówią że wygra Real inni że bedzie remis inni ze wygra Atlatico itd itd. a mnie zaciekawił jeden typ z pięknym kursikiem.Ale na opisanie tego bedzie jeszcze czas.Real w tym okinku tranferwym(znaczy do dziś bo okienko tranferowe kończy się 31 sierpnia) wydał aż 119 mln euro kupując takich piłkarzy jak:Metzelder,Pepe,Balboa,Drenthe czy Sneijder za tych piłkarzy trzeba było zapłacić zaś za darmo przyszli Saviola,Dudek,Soldado,Baptista tych dwóch ostatnich powrociło z wypożyczen odpowiednio z Osasuny i Arsenalu.Rywale zza miedzy czyli oczywiscie Atletico także nie próznowali na rynku tranferowym ponieważ wydali także duże pieniadze na tranfery a mianowice 78 mln euro pozyskując przy tym Forlana,Luisa Garcie,Abbiatiego,Raula Garcie,Clebera Santane,Diego Coste,Jose Reyesa,Braulio i Simao.Real w meczach sparingowych nie zachwycał a wręcz rozczarowywał przegrywając choćby z Hannoverem 96 aż 0:3 o tym że druzyna jest jeszcze zupełnie nie zgrana przkonałem sie gdy oglądałem oba mecze o Superpuchar Hiszpanii w którym Real wypadł słabo jak nie powiedziec bardzo słabo brakowało stabilności w grze poszczególni zawdonicy zupełnie się nie rozumieli Real by skazany na indywidualną grę,oczywiscie strzlił w jednym meczu 3 bramki szczegolnie piękne trafinie zaliczył debiutujacy w Realu 20-letni Drenthe ale stracił aż 5 pokazując tym że obrona nadal strasznie kuleje jak narazie zupełnym nie wypałem wydjae sie pozyskanie za 30 mln euro z FC Porto Pepe który w przegranym emczu 3:5 grał poprostu katastroflanie.Moim zdaniem drużyna Galacticos potrzebuje przedewszystkim czasu i stabilności ponieważ ciągłe zmiany trenerów wymina wielu piłkarzy nie wpływa korzystnie na pozom piłkarski drużyny.Atletico także dobrze sie wzmocniło i mogą każdemu napsuć sporo krwi działacze Atletico nie ukrywją ze wreszcie chcą cos osiągnac.Bardzo ważny jest to mecz dla trenera Realu Bernda Schustera dla którego nie tylko bedzie to debiut na łąwce trenerskiej Realu w Prmiera Division ale także przypomninie sobie starych czasów.Niemiec grał w obu klubach i rozegrał aż 13 pojedynków w Derbach Madrytu.Ostatnim razem gdy grał(w barwach Atletico) to jego zespoł pokonał Real 2:0 a on strzlił jedną z bramek.W całej karierze rozegrał on 88 meczów w barwach ''Królewskich'' i 112 w barwach Atletico.Real do śwetna drużyna ze swetnym zawodnikami któzy dąłaczyli do zespołu bardzo poźno,Wygramy 2:0-mówi Jose Antonio Reyes któremu Real zawdzięcza ostatniego majstra bo to włąsnie ten piłakrz strzelił dwie bramki w wygranym ostatnim ligowym emczu z Mallorca.Foram Realu jest napewno wielką niewiadomą więc nie typuje kto tu wygra a kto przegra a dodając jeszcze Atletico nie wygrało z Realem na Santaigo Bernabeu od 1999 roku gdy wygrlai 3:1 Kto wygra ? Powiem tak bardzo trudne pytanie.Ja znalazłem ciekawy typ każdy wie że tak prestiżowe mecze jak pojedynki Derbowe obfitują w walkę,kazdy piłkarz jest maksymalnie zdeterminowny by pokazac która drużyna w miescie jak wiemy w takich meczach gdy jest bardzo dużo walki pada zawsze sporo kartek.Diarra jest defensywny pomocnikiem który odpowiada za przerywanie ataków rywali dziś bedzie musaił zatrzymywac takich piłkarzy jak:Aguero,Forlan,Simao,Luis Barca itp. ma bardzo trudną role do spełnienia Diarra czesto gra na pograniuczy faulu i dziś wydaje mi się ze dostanie choćby żołtą kartkę w poprzednim sezonie sędziowie pokazali mu żółty kartonik 12 raz.W ostanim meczu na stadionie Realu padł wynik 1:1 ale sedzia musiał wyjmować z kieszeni aż 8 żółtych kartek i jedną czerwoną, w ostanim meczu na stadionie Los Rojiblancos także padł wynik remisowy 1:1 a sędzia tym razem musiał pokazać zawdonikom obu druzyn aż 9 żółtych i jedną czerwoną kartkę w tym meczu żołtą kartką został ukarany oczywiście Mahamadou Diarra.Wydaje mi się że typ jest mocno prawdopodny w ferwoze walki piłkarze grają bardzo sotro i wydaje mi się ze kartek obejrzy dziś Diarra...
__________________ "Dzień jest nocą, noc jest dniem" - Romario |
| |
| | #23 |
| Dołączył: 14.07.2007
|
Spotkanie: Cracovia Krakow - LKS Lodz typ: 1 (hd 0-1) kurs: 2,8 bukmacher: Bet-at-home analiza: Zastanawiałem sie czy postawic z handicapem Cracovie czy Nancy, które gra z Auxerre. Zdecydowałem się jednak na Cracovie, bo francuska 1 liga często mnie zawodzi. Na polskiej raczej sie nie myle z oceną sytuacji, więc stawiam na zespół z Krakowa, bo moim zdaniem trudne początki sa za nimi i zespół prowadzony przez Majewskiego powinien to spotkanie wygrać. W ciągu swoich 4 meczy 2 razy wygrywali z Jagielonią i Ruchem czyli zespołami które mają małe szanse zaistnieć w tym sezonie. Wygrywali je gładko ale po niezbyt ciekawej grze. to jednak ma się zmienic co zreszta sugeruj asami piłkarzy. Po przegranym meczu z Polonią Byton Cracovia zaczęła bardzo mordercze treningi, które dały 2-0 z jagielonią ale słabą grę. Cięzkie treningi już w trakcie sezonu mogą się później odbić szkawką zespołowi z Krakowa (wspomnicie moje słowa) ale póki co powinny dac pewne 3 pkt w następnym spotkaniu. Tym bardziej ze na przeciw Cracovii taje zespół LKS, który ma doświadczony ale obecnie słaby skład. Dwa remisy na początku, a potem dwie porażki z Jagielonią i Legią. Co prawda porażka 0-1 z Legią nie dziwi, to już 1-0 w białymstoku jest wynikiem słabym. LKS jak dotąd zdobył 2 bramki i to 1 kolejce, a potem się zablokował. Dzis raczej się nie odblokuje, bo Cracovia ma w tym sezonie dobrą obrone którą kieruje wracający do dobrej dyspozycji Cabaj. Cracovia powinna wygrać 2-0 lub 3-0, bo wynik do zera jest raczej pewny |
| |
| | #24 | |
| Moderator Dołączył: 26.06.2007 Skąd: Gliwice
Reputacja: 1142 | Analiza 28 [center:4e3b43c2e6]Vitesse Arnhem - AZ Alkmaar typ: AZ Alkmaar/AZ Alkmaar kurs: 2.65 Expekt [/center:4e3b43c2e6] Druga kolejka holenderskiej Eredivisie. Goście: Nietypowo zaczynam swoją analizę - od gości. 3 zespół tamtego sezonu... dopiero w ostatniej kolejce przekreślił swoją szansę na mistrzostwo. Nadal są jednak jednym z faworytów a jeśli zaprezentują postawę taką jak rok temu - nie wyobrażam sobie aby wypadli po za pierwszą 3. Sądzę, że kibice i działacze są tej samej myśli więc piłkarze będą zmuszeni do walki na maksa w każdym meczu - tym bardziej, że nie mogą zaliczyć tylu niepotrzebnych remisów co w zeszłym seoznie. Juz od pierwszej minuty powinni zaatakować i te ataki moim zdaniem przniosą efekt. Byc może taki sam jak w poprzednim spotkaniu gdy już w 7 minucie wyszli na prowadzenie a na koniec mieli już na koncie 4 trafienia i czyste konto Gospodarze: 12 zespół tamtego sezonu i nic nie wskazuje na to, żeby teraz miało być lepiej. Pierwszy mecz to co prawda zwycięstwo.. jednak rywalem była Sparta Roterdam (13 lokata w tamtym seoznie) a nie jest to mocny zespół. Należy zauważyć, że nawet przeciwko tak słabemu rywalowi zaprezentowali się przeciętnie. Szczególnie pierwsza połowa, po której przegrywali z resztą 0:1 pokazuje niski poziom tej drużyny. Jak będzie dziś? Mam nadzieję, ze od pierwszych minut AZ rzuci się do ataku... jeśli tak będzie - typ wejdzie
__________________ Nie śmieć w działach! - Używaj opcji Szukaj Otrzymałeś pomoc? Podobała Ci się analiza? Kliknij: Cytat:
| |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 24 sierpień - (Piątek) | Sutek | Typy Dnia | 20 | 24-08-2007 18:22 |
| Typy Dnia - 23 sierpień - (Czwartek) | cerber | Typy Dnia | 17 | 23-08-2007 18:21 |
| Typy Dnia - 22 sierpień - (Środa) | Sutek | Typy Dnia | 29 | 22-08-2007 19:57 |
| Typy Dnia - 11 sierpień - (Sobota) | MefiuPro | Typy Dnia | 44 | 11-08-2007 21:58 |
| Typy Dnia - 9 sierpień - (Czwartek) | cerber | Typy Dnia | 22 | 09-08-2007 22:41 |