![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 26 czerwca 2009r. (Piątek) Tutaj podajemy typy na Piątek - 26 Czerwca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 08.03.2007
Reputacja: 5 |
Spotkanie: Haas - Cilic Typ: 1 Kurs: 1,72 Bukmacher: Bet365 Analiza: 3 runda Wimbledonu, w ktorej spotkaja sie doswiadczony Niemiec Tommy Haas i mlody Chorwat Cilic Marin. Tommy jest w rankingu 34, a Marin 13, ale jest to dosc zludne jesli chodzi o umiejetnosci tych graczy. Zwlaszcza ostatnio, gdy Haas gra jak za najlepszych lat. Ostatnio w swietnym stylu wygral turniej w Halle. A wczesniej dobrze zaprezentowal sie na kortach Roland Garros, gdzie przegral z Federerem i byl to chyba najtrudniejszy mecz we Francji dla Federera. Cilic to gracz dobry swiadczy o tym ranking chociazby, ale jeszcze musi sie ograc zwlaszcza "podrasowac psychike". Haas zawdziecza ostatnio dobry wyniki dzieki wygrywaniem duzej ilosci tie breakow. Przy dobry serwisie Chorwata mozna spodziewac sie ich w meczu i to bedzie pole do popisu dla Niemca, tu beda odgrywac nerwy i w zachowaniu zimnej krwi lepszy jest Niemiec. Stawiam na Tommy'iego Haas'a. Dodatkowo Haas odpoczywal po meczu z Llorda dlugo, bo wygral mecz dzieki kreczowi juz w pierwszym secie. A Cilic ma za soba 5 setow. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 16:45 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie: Soderling R. - Almagro N. Typ: Kto wygra pierwszego seta? 2 Kurs: 3,20 Buk: Bet-at-home Analiza: Mecz III rundy turnieju Wielkoszlemowego na kortach trawiastych Wimbledonu między Szwedem Robinem Soderlingiem, a Hiszpanem Nicolasem Almagro. Ciężko wyszukać jakiegoś dobrego meczu, z dobrym kursem. Dałem więc na zwycięsce pierwszego seta w tym meczu. Taki mój typ bierze się z głównego powodu takie, że Szwed niezbyt dobrze "wchodzi " w mecz. Dowodem na to, są rezyltaty z pierwszych 2-óch rund Wimbledonu, gdzie przegrywał pierwsze sety ( Granollers 4:6, oraz Muller 6:7 ), by ostatecznie oba mecze wygrac w stasunku 3:1 w setach. Dlatego moje pytania brzmi, dlaczego po raz 3ci Szwed nie może przegrać pierwszego seta ? Otóż może. Ma naprzeciw siebie dobrego tenisiste, Hiszpana, który obecnie zajmuje 51 miejsce w rankingu. Na kortach Wimbledonu radzi sobie dobrze, obie rundy przeszedł, jednak nie bez problemu bo wygrał je 3:2 w setach. Na ostatnie 9 spotkań Almagro, 4 razy triumfował on w pierwszym secie. Natomiast jeżeli chodzi o Robina, na 9 ostatnich spotkań, wygrywał on w 5ciu meczach w pierwszym secie. Jednak podczas Wimbledonu, już 2 razy przegrał i liczę, że będzie on kontynuował tą fatalna dla siebie passe, i przegra pierwszego seta Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:37 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 14.12.2008
|
Spotkanie: Nikolay Davydenko - Tomas Berdych Typ: 2 Kurs: 1,85 Buk: Bwin Analiza: Mecz III rundy turnieju Wimbledonu. Na przeciwko siebie stają - 11 rakieta świata mierząca 178cm oraz potężnie zbudowany Czech 20 rakieta świata mierzący 196cm wzrostu. Może zacznę od tego, że Berdych na 8 pojedynków z Nikolayem ani razu nie odniósł zwycięstwo jednakże nie spotkali się ani jeszcze na trawie. W I rundzie Davydenko gładko ograł Evansa 3:0 natomiast Berdych ograł Bogdanovicia również 3 do 0, w II rundzie Berdychowi przyszło się mierzyć z Mathieu P-H. ogranie go 3:0 nie sprawiło mu większych problemów, natomiast Davydenko ograł słabego Crivoi Victora również 3:0. To tyle podsumowań poprzednich rund, jakby nie patrzeć Davydenko miał łatwiejszą przeprawę do III rundy. Jutro bardzo ważny będzie serwis jeżeli Berdych wykorzysta swoje atuty w postaci szybkiego serwu (na tej nawierzchni serw jest jednym z ważniejszych elementów) to podejrzewam, że Nikolay ulegnie i mecz skończy się wygraną Czecha czego mu serdecznie życzę. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 15:57 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 15.11.2008 Skąd: Wołczyn
Reputacja: 71 |
Włochy U21 - Niemcy U21 Typ: 1 Kurs: 2.30 buk: Bwin wiem, że nie mam szans już w konkursie ale chciałbym nadal dzielić się typami do konca miesiąca (mogą byc pomocne dla kogoś). Mecz młodzieżówek Włoch i Niemiec. Jeśli ktoś oglądał ostatnie mecze Niemiec, wie jak bardzo druzyna męczy się w ofensywie, ostatnio wygrali 2-0 ale strzelając gole w 2giej połowie (kurs na nich był 1.30 a męczyli się niemiłosiernie), grali padake gorszą niż Polska z RPA (z resztą graty dla nich za ambicje w dzisiejszym meczu z Brazylią). Włosi z Aquafrescą, Mottą, Giovinco czy Balotellim są dla mnie zdecydowanymi faworytami w jutrzejszym spotkaniu, prezentują także lepszą formę i powinni choć tą 1 bramką wygrać. Obie ekipy są mocne więc można zaryzykowac under 2.5. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 09:16 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 19.06.2009
|
Spotkanie:Tommy Robredo vs Dudi Sela Typ Kurs:2.12 Buk:Bettson.com Analiza: Na wstępie chcę oznajmić,że jest to mój pierwszy typ zamieszczony na tym forum. Teraz przejdę do analizy mojego typu.Mianowicie dzisiaj o godzine 15.45 na kortach Wimbledonu dojdzie do spotkania wyżej wymienionej dwójki zawodników.Według bukmacherów zdecydowanym faworytem jest Hiszpan Robredo,ale tylko dlatego bo zajmuje wyższe miejsce w rankingu,a przy ustalaniu kursów to jest głównym czynnikiem.Ja uważam,że jest odwrotnie,stąd mój typ.Popieram go następującą argumentacją..-Tommy Robredo to jeden z najbardziej eleganckich graczy w turze.Ładnie ostrzyżony,zegareczek na ręku,potrafiący ładnie technicznie uderzać.Wszystko to przynosi jako-takie efekty na kortach ziemnych.I tu pojawia sie problem,bo ten mecz jest na trawie.Miły Hiszpan co by nie powiedzieć,po prostu męczy sie na tej nawierzchni jak żaden inny jego rodak.Przyczyny to brak kończącego uderzenia i solidnego serwisu co na trawie jest podstawą do odniesienia sukcesu. Jego osobistym sukcesem jest wyrównanie osiągnięcia z 2003 roku i dotarcie tutaj do 3 rundy.Trzeba jednak powiedzieć,że znalazł się w tym miejscu po 2 ciężkich bojach,mianowicie w 1 rundzie ograł Grgorca Luke 3-1 i w 2 rundzie weterana z Austrii Stefana Koubka wychodząc przy tym ze stanu 0-2 w setach.I tu zaręczam,że gdyby Koubek nie był tak wiekowy,i nie grał by ledwo po wyleczeniu kontuzji,to Hiszpan wyleciał by z turnieju.No ale "co się odwlecze to....."-Teraz zmierzy się w walce o 4 rundę z 1 rakietą Izraela,zajmującym 47 miejsce w rankingu Dudi Selą.Sela pierwszy raz dotarł tak wysoko w tym turnieju i myślę,że to nie będzie koniec jego przygody z Londyńską trawą.24 latek mieszkający w Tel Avivie jak burza przeszedł 2 rundy wyrzucając za burtę Santiago Gonzalesa 3-1 i Rainera Schuettlera 3-0,prezentując się przy tym naprawde solidnie.To co przemawia za moim faworytem to na pewno mocniejszy serwis,potrafi skutecznie skończyć akcje soczystym uderzeniem w przeciwieństwie do jego rywala,no i bilans spotkań 2-0 dla Izraelczyka.Oby dwa mecze były rozgrywane na nawierzchni HARD,i oby dwa mecze skończyły się w stosunku 2-0 w setach.I tutaj trochę mi szkoda Tommiego,bo gdyby ten mecz był na mączce to miał by on szanse poprawić niekorzystny bilans spotkań,a tak jutro przegra z Dudim po raz trzeci i resztę turnieju obejrzy z trybun. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:38 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Horodyszcze
Reputacja: 7 |
Spotkani: Anglia U-21 - Szwecja U-21 Typ:Anglia U-21 Kurs:2,05 Bukmacher: Tobet Analiza: Dziś o godzinie 18.00 zostanie rozegrany mecz w ramach Mistrzostw Europy U-21. Anglia w ostatnich sześciu spotkaniach wygrała z Hiszpanią, Norwegią, Azerbejdżanem i Finlandią. Zremisowała z Niemcami i doznała porażki z Francją. Bilans Bramkowy Anglii przedstawia się następująco 17 bramek zdobytych i 4 stracone. Natomiast Szwedzi wygrali z Serbią, Białorusią, Estonią i Polską. Odnieśli remis z reprezentacją Hiszpanii i doznali porażki z Włochami. Bilans bramkowy Szwedów przedstawia się następująco 13 zdobytych i 6 straconych. Stawką tego meczu jest walka o Finał Mistrzostw. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 09:17 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
Verdasco F. - Montanes A. 2 6.20 Bet-at-home Na dzisiaj wybrałem mecz tenisowy pomiędzy dwoma Hiszpanami. Verdasco uchodzi w tym pojedynku za faworyta. Znajduje sie on na 8 pozycji w rankingu ATP, jego rywal jest natomiast na miejscu 33. Montanes idzie jak burza przez ten turniej. W drugiej rundzie wygrał z faworyzowanym Canasem 3-1. Verdasco bardzo męczył się z Vliegen'em. Wygrał co prawda 3-1 ale poszczególne partie były bardzo wyrównane i kończyły się wynikami 7-6, 6-7, 7-6, 6-4. Nie wiem czy Verdasco jest w takiej formie aby dzisiaj spokojnie wygrać swój mecz. Wydaje mi się , że nie. Dlatego kurs wystawiony przez bukmacherów na Montanesa jest bardzo zachęcający. Verdasco ostatnio na trawie grał w Hertogenbosch i tam nie pokazał nic wielkiego. Przegrał w 1/8 finału z B.Beckerem. Wcześniej rozgrywał też turniej na trawie w Halle, gdzie pożegnał się z turniejem już w 1 rundzie. Hiszpanowi najlepiej gra się na nawierzchni betonowej. W Australin Open doszedł aż do półfinału, natomiast w Brisbane do finału oraz w Indian Wells do ćwierfinału. Montanes nie dawno wygrał turniej w Estoril. Był też w półfinale w Casablance. Dzisiaj uważam , że wygra starszy z Hiszpanów - Montanes. Widać że dobrze gra mu się w tym turnieju. Verdasco napewno będzie odczuwał trudy poprzedniego meczu i już tak łatwo mu się grać nie będzie. A rywala ma dzisiaj wymagającego. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:39 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Robredo - Sela Typ: 0:3 Kurs: 6.00 bBAH Już dzisiaj zaczyna się walka o 1/8 finału Wimbledonu. W piątek odbędzie się wiele ciekawych spotkań, z których ja wybrałem mecz pomiędzy rozstawionym z numerem 15 Hiszpanem Tommym Robredo a Izraelczykiem Dudim Selą. Robredo w rankingu ATP zajmuje obecnie 15 miejsce (najwyżej w karierze był na 5 miejscu), a Sela jest 46 i jest to najwyższa pozycja na jakiej kiedykolwiek był. To że ci zawodnicy spotykają się w 3 rundzie turnieju wielkoszlemowego rozgrywanego na trawie to jednak pomimo rozstawienia Hiszpana dla mnie jednak niespodzianka. Sela wywalczył sobie awans do tej fazy w dobrym stylu, jeśli chodzi o Robredo to sytuacja jest nieco inna, przeżywa tu ogromne męczarnie, ale dzięki dobremu losowaniu, wynikającemu właśnie z rozstawienia ciągle Hiszpan jest w turnieju, a potwierdzę to w dalszej części mojej analizy. Trochę o osiągnięciach... Bardziej utytułowany jest oczywiście 27-letni Hiszpański specjalista od kortów ziemnych, który wygrał w swojej karierze 9 turniejów ATP z czego 8 właśnie na ziemi, 5-krotnie był w ćwierćfinale Wielkiego Szlema (4 Roland Garros, 1 AO). 24-latek z Izraela lepiej czuje się na kortach szybszych, nie ma jeszcze do tej pory żadnego tytułu na koncie. W Wimbledonie Robredo grał 8-krotnie nie osiągając żadnych wybitnych rezultatów, najlepiej poszło mu w roku 2003 kiedy to doszedł do trzeciej rundy (a więc w tym roku powtórzył już swoje najlepsze osiągnięcie). Sela w tym turnieju występuje po raz drugi, w zeszłym roku odpadł w pierwszej rundzie. W grze na kortach trawiastych duże znaczenie ma serwis, jednak obaj ci zawodnicy dobrymi warunkami fizycznymi, pomocnymi do gry na tym typie kortów pochwalić się nie mogą (180cm Roberdo, 175cm Sela). Robredo przygotowując się do Wimbledonu zagrał w turnieju w Holenderskim s-Hertogenbosch gdzie odpadł już w pierwszej rundzie po porażce 5:7 2:6 z Baghdatisem. Lepiej wypadł Sela, który po porażce w pierwszej rundzie w Halle z Serrą 6:1 4:6 2:6, w s-Hertogenbosch po pokonaniu Ch.Rochusa 6:2 6:4 i Kunitsyna 6:4 6:3 osiągnął ćwierćfinał gdzie odpadł z Sliuterem (6:4 4:6 4:6). W pierwszej rundzie tegorocznego Wimbledonu Robredo grał z przeciętnym Słoweńcem Gregorcem i wygrał z nim w stosunku: 7:6 6:4 5:7 7:6. W drugiej rundzie już faktycznie był jedną nogą poza turniejem ale ostatecznie wygrał z Austriakiem Koubkiem 3:6 4:6 6:4 7:6 6:1. Sela także rozpoczął udział w turnieju od pokonania bardzo przeciętnego przeciwnika jakim był Meksykanin Gonzalez (6:4 4:6 7:6 6:3). Jednak już w drugiej rundzie trafił nie na byle kogo, bo na zeszłorocznego półfinalistę Niemca Schuettlera, problemy miał z nim jednak tylko na początku pierwszego seta, kiedy to już przegrywał 2:5, po odrobieniu strat nie pozostawił złudzeń przeciwnikowi, wygrywając całe spotkanie 7:6 6:3 6:2. Do tej pory zawodnicy ci spotkali się dwukrotnie ze sobą na korcie, oba mecze odbyły się w zeszłym roku na kortach twardych i oba w dwóch setach wygrywał Dudi Sela. Jest to kolejny powód, który potwierdza słuszność mojego typu, jednak i tak najważniejszym uważam fakt, że Hiszpan jest nadal w tym turnieju tylko i wyłącznie dzięki dobremu losowaniu. Przeciwników miał bardzo słabych, którzy tak jak i on nie są wybitnymi specjalistami od gry na tej nawierzchni. Teraz trafia na wiele lepszego tenisistę, który potwierdził swą klasę rozprawiając się w 3 setach w poprzedniej rundzie z Schuettlerem. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:40 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 26.01.2006 Skąd: Inowrocław
|
Spotkanie: Seppi, Andreas : Andreev, Igor Typ: 2 Kurs: 1,72 Bukmacher: Bwin Analiza: Zacznę od tego że obaj zawodnicy spotkali sie ze sobą 6 razy i wynik tych pojedynków to 5:1 dla Rosjanina. Zarówno Seppi jak i Andreev nie błyszczą w tym roku. Włoch odpadł już w pierwszej rundzie w Eastbourne,na drugiej rundzie zakończył też turniej w Londynie na trawie w Roland Garros odpadł juz w II rundzie z dużo słabszym Gonzalez, Maximo. Faktem jest że Seppi sensacyjnie w moim odczuciu pokonał Jamesa Blake'a w pierwszej rundzie gładko 3:0 ale już w drugiej rundzie wymęczyławans 3:2 z Gicquel-em. Rosjanin również w tym roku nie ma jakiś wielkich sukcesów Eastbourne podobnie jak Seppi I runda, na trawie RG doszedł do trzeciej rundy gdzie musiał uznać wyższość Del Potro. W Barcelonie doszedł aż do ćwierćfinału gdzie pokonał go Robredo. Reasumując obaj zawodnicy prezentują podobną formę lecz moim zdaniem statystyka będzie nadal na korzyść Rosjanina ponieważ Włoch zwyciężył ostatnio w ich bezpośrednim pojedynku w roku 2007. Prawie 20 miejsc jakie dzieli w rankingu ATP obu zawodników pozwala mi przypuszczać że typ ten jest w miarę pewny Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 15:50 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 10.03.2009 Skąd: ...z przed komputera.
|
Spotkanie:Seppi A. v Andreev I.[wynik pierwszego seta] Typ: 6:4 Kurs: 7 Buk: Gamebookers Analiza: Trzecia runda tenisowego turnieju mężczyzn na kortach trawiastych słynnego Wimbledonu. Naprzeciw siebie stają Włoch Seppi A. oraz Rosjanin Andreev I. Seppi jest obecnie na 48 miejscu w rankingu ATP, natomiast Andreev zajmuje 25 pozycje. Jak do tej pory zawodnicy spotkali sie ze sobą 5 razy(stosunek 4:1 dla Andreeva) i co najważniejsze wszystkie z tych pojedynków był bardzo zacięte. Widać więc ze zawodnicy prezentują podobna klasę, a pojedynki zawsze są wyrównane i pełne walki. Dodam jeszcze, że będzie to dopiero pierwszy pojedynek miedzy tymi zawodnikami na nawierzchni trawiastej. Wyniki w tegorocznym Wimbledonie świadczą o tym że to Andreev lepiej rozpoczął ten turniej i jest w wyższej formie, ale jeśli przyjrzymy sie dokładnie przeciwnikom jakich zawodnicy pokonali w pierwszych dwóch rundach to okazuje się że Seppi miał o wiele trudniejsza drogę(odprawił z kwitkiem Blacka w 1 rundzie i to z wynikiem 3:0). Moim zdaniem to Włoch ma większe szanse w dzisiejszym spotkaniu. A ja zagram na dokładny wynik pierwszego seta. W pierwszych dwóch rundach Seppi pewnie wygrywał pierwszego seta i myślę że i tym razem będzie podobnie. Stawiam na 6:4 dla Seppiego w pierwszym secie.
__________________ >>>>>Sukces nigdy nie jest ostateczny, porażka nigdy nie jest totalna.<<<<< Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 15:50 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 05.03.2009
| Spotkanie: Strindheim - Levanger Typ: X Kurs: 4,65 Buk: Centrebet Dziś w norweskiej 2. Division avd.2 11 w tableli Strindheim podejmuje 8 Levanger. Gospodarze mają u siebie bilans 2-0-2, goście na wyjazdach również 2-0-2. Stawiam dziś na remis, ponieważ obie ekipy są jak dotąd jedynymi, które nie zanotowały jeszcze remisu po 10 kolejkach. Dlatego myślę, że dziś jest spora szansa na podział punktów, pomimo tego, że w dotychczasowej historii spotkań obu drużyn na stadionie Strindheim nie padł jeszcze remis. Ostatnie 4 mecze u siebie Strindheim: 13/06-09 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Byåsen 4:1 23/05-09 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Nardo 1:2 01/05-09 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Follo 2:1 18/04-09 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Kristiansund BK 1:2 Ostatnie 4 mecze na wyjeździe Levanger: 13/06-09 2. Liga, Avd 2 Nardo vs. Levanger 0:1 02/06-09 2. Liga, Avd 2 Molde FK 2 vs. Levanger 6:1 16/05-09 2. Liga, Avd 2 Steinkjer vs. Levanger 1:2 18/04-09 2. Liga, Avd 2 Skarbøvik vs. Levanger 4:0 Historia: 28/06-08 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Levanger 5:1 20/10-07 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Levanger 1:0 18/06-06 2. Liga, Avd 2 Strindheim vs. Levanger 3:0 28/05-05 2. Liga, Avd 4 Strindheim vs. Levanger 5:0 Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 09:19 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 27.06.2008 Skąd: Bytom
Reputacja: 89 |
Spotkanie: E.Dementieva - R.Kulikova Typ: 2 Kurs: 6,60 Buk: Betsson III runda Wimbledonu i mecz rozstawionej z nr 4 Dementievej z sensacją tego turnieju czyli Raginą Kulikovom. Kulikova to zawodniczka, która swój udział na kortach Wimbledonu rozpoczęła od kwalifikacji. Przeszła je bez problemowo, nie tracąc nawet seta. W pierwszej rundzie turnieju trafiła na Sprem, gdzie po 3 setowym boju pokonała wyżej sklasyfikowaną rywalkę. W drugiej rundzie rywalka już znacznie lepszą, gdyż była nią Alisa Kleybanova. Gdy po pierwszym secie Kulikova dostała 6-0 coś się w odrodziło. Drugiego seta wygrała do 4, zaś w decydującym trzecim secie nie dała Alisie za wiele zwojować oddając jedynie jednego gema. Dementiva to czwarta rakieta świata, jednak formą obecnie zbyt nie błyszczy. W tegorocznym turnieju pokonała dość przeciętne Kudryavtsevom oraz Razai. Wcześniej doszła do 3 rundy Rollanda Garrosa, chociaż gdyby nie kontuzja Dokic w II secie pewnie by odpadła już z Jeleną. Przyczyną jaką wydaje mi się być dopiero 190 pozycja Kulikovej w rankingu jest spowodowana, że tak naprawdę w tym roku będzie to dla niej dopiero 7 spotkanie w tym 6 na kortach Wimbledonu. Dlaczego typ na Kulikovom? Gdyż w tym turnieju walczy ile sił i jest małą sensacją, która przeciw średnio dysponowanej Eleny może sobie z nią poradzić. Dobrym typem jest też zagranie handicapa setowe w kierunku 20 latki. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:42 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 16.03.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Roberta Vinci-Serena Williams (Ile setów zostanie rozegranych?) typ: 3 sety kurs:5,55 buk: Bwin Analiza: Kolejny typ w stylu "szukamy niespodzianki dnia", bo za taką niewątpliwie trzeba byłoby uznać utratę seta młodszej z sióstr w dzisiejszym meczu 3 rundy z Włoszką Vinci. Czy taki typ ma szansę powodzenia? Biorąc pod uwagę dwie poprzednie rundy w wykonaniu Włoszki oraz dyspozycję prezentowaną w tych spotkaniach szanse na wyrównaną 3-setówkę uważam za całkiem realną. Włoszka w 1 rundzie nadspodziewanie gładko uporała się ze Słowaczką Magdaleną Rybarikovą- tą samą która tydzień wcześniej w świetnym stylu wygrała całkiem dobrze obsadzony turniej w Birmingham eliminując po drodze solidne tenisistki jak Zheng, Ulę Radwańską, Mirze czy w końcu w finale Na LI. Vinci oddała Rybarikovej raptem 5 gemów. Z kolei w drugiej rundzie kolejna w mojej ocenie mała niespodzianka ze strony Włoszki jaką było zwycięstwo nad utalentowaną, była mistrzynią juniorskiego Wimbledonu Rosjanką Pavlyuchenkową. Dwa zwycięstwa z rywalkami będącymi wyżej w rankingu odniesione w dodatku w świetnym stylu(bez straty seta) muszą robić wrażenie. O formie Sereny ciężko cokolwiek powiedzieć po tych dwóch dotychczasowych rundach z prostego powodu- rywalki jednak mocno anonimowe. 154 w rankingu Neuza Silva czy 69 Jarmila Groth nie są zawodniczkami które w jakikolwiek sposób mogłyby zagrozić Amerykance. Dzisiaj tak na prawdę pierwszy poważny sprawdzian dla faworytki do zwycięstwa w całym turnieju. Biorąc pod uwagę że siostry przyzwyczaiły na przestrzeni lat do sporych wahań formy w trakcie turniejów wielkoszelmowych(zwłaszcza w pierwszych rundach) można liczyć że dzisiaj również troche prezentów Serena sprezentuje Włoszce. Stawiam na 3 setowe zwycięstwo Amerykanki. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:43 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 |
Finlandia - Wenezuela typ: 2 kurs: 3.20 buk - Bwin analiza: dziś pojedynek trzeciej kolejki Ligi Światowej, w której Finowie gościć będą u siebie Wenezuelczyków. Jak narazie obydwie drużyny stoczyły już boje w tej edycji LŚ, w pojkedynkach rozgrywanych w Wenezueli raz górą byli gospodarze wygyrwając 3-0, w następnym meczu wygrali jednak Finowie 3-1 Dlaczego dziś upatruje u Wenezuelczykow szans na zwycięstwo? Głownie dlatego, iż oglądałem mecze z Polską. Widać, że wsparcie kibiców też robiło swoje, ale naprawdę stwierdziłem, że gracze Wenezueli grają w siatkówkę typowym atletycznym stylem takim jak np. gracze Kuby. Bardzo mocno biją piłki, wysoko skaczą, co czyni ich bardzo ciężkich do zatrzymania blokiem. Finowie ostatnio postraszyli Brazylijczyków, przegrywając jeden mecz w stosunku 2-3, lecz uważam, że Brazylijczycy mogli ich po prostu zlekceważyć. Dziś uważam, że mecz może być wyrównany, a po takim kursie warto łapać zawodników z Ameryki Południowej. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 09:20 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 25.04.2009
Reputacja: 56 |
Spotkanie: Azarenka, V-Cirstea, S Typ:Cirstea 1 set Kurs:4,75 Bukmacher:Expekt Analiza: Obie panie nie przegrały jeszce seta w tym turnieju,a Azarenka przegrała zaledwie 2 gemy.Rumunka zajmująca 27 miejsce w rankingu gra równie dobrze i pewnie przeszła pierwsze 2 rundy.Obie panie grały ze soba dwu-krotnie i były to mecze w wielkich szlemach.Zaledwie miesiąc dzieliły te spotkania.Po przegranej Rumunki w zeszłorocznym Roland Garros 6-0 6-0 w kolejnym meczu z Azarenką w Wimbledonie przegrała równie gładko ,bo 6-1 6-3.Oba spotkania były w 2 rundzie ale było to rok temu a rumunka zrobiła wielki krok w kierunku czołówki światowej.Myśle ze jest w stanie przeciwstawić się Białorusince w dzisiejszym meczu.Azarenka nie ma za sobą jeszcze spotkania w tegorocznym Wimbledonie z zawodniczka która moze sie przystawić do Białorusinki.Cirstea grała z Mirza i ograła ją dośc pewnie w 2 setach, po za tym Gallovits,z którą grała w pierwszej rundzie również jest tenisistką która potrafi spłatać figla. Typuje zwyciestwo Rumunki w pierwszym secie bo z pewnością pierwszy set jest do wygrania.Może jeżeli chodzi o wygranie całego spotkania to bez pomocy Azarenki wydaje sie nie do wygrania ,ale pierwszy set jak najbardziej. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:43 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Zabrze
|
Spotkanie: Francja - Korea Płd. Typ: 3:1 Kurs: 3,50 Bukmacher: Expekt Analiza: Dziś rozpoczyna się kolejny tydzień z Ligą Światową. Francuzi grają u siebie z groźnymi Koreańczykami. Grupa B jest niezwykle wyrównana. Wszystkie ekipy wygrały i przegrały po dwa spotkania. Mimo, że na papierze liderem grupy są Koreańczycy nie daje im dzisiaj większych szans. Co prawda tydzień temu wygrali z Serbią jedno spotkanie, lecz Serbowie mając zapewniony start w Final Six grają młodych składem. Francja również nie zachwyca. W ich ekipie nie ma również kilku podstawowych zawodników, ale jest reprezentacją bardziej dojrzałą i skuteczniejszą. Choć przegrali tydzień temu u siebie z reprezentacją Argentyny dzisiaj nie powinni dać większych szans Koreańczykom i pewnie powinni ich pokonać robiąc kolejny krok w drodze do awansu do turnieju finałowego w Belgradzie. Stawiam 3:1 w setach dla ekipy trójkolorowych. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 09:22 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 08.11.2008
|
Spotkanie: Zvonareva V. - Razzano V. Data i godzina: 26.06.09 godz. 15:00 Typ: 0:2 Kurs: 2,65 Bukmacher: Betsson Analiza: Dziś o godzinie 15:00 na kortach Wimbledonu odbędzie się pojedynek pomiędzy Virginie Razzano, a Vera Zvonareva. Ta pierwsza jest 24 w rankingu WTA, zaś Rosjanka jest 7. Jej wysoka pozycja na rankingu to gra w tamtym roku, a tym jej gra jest średnia. Co prawda wygrała w Indian Wells, ale po tym turnieju gra kiepsko. W pierwszej rundzie ledwo wygrała z Georgie Stoop 2:1 (7:6 4:6 6:4), a w drugiej rundzie wyeliminowała Mathilde Johansson 2:0 (6:1 6:3). Razzano gra w tym sezonie fenomenalnie, a szczególnie na trawie. Kilkanaście dni temu doszła do finału w Eastbourne gdzie przegrała z Woznacki. Na Wimbledonie gra bardzo dobrze. W pierwszej rundzie pokonała Tamire Paszek po jej kreczu (6:0 3:1), a w drugiej wyeliminowała Jill Craybas 2:0 (6:3 6:0). Sądzę, że mecz będzie bez historii i Francuska pokona bez problemów swoją przeciwniczkę 2:0 w setach. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 08:46 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 08.06.2005 Skąd: pow. Tomaszów Maz.
Reputacja: 79 |
2009-06-26 19:00 , Wimbledon Spotkanie: Haas Tommy - M. Cilic Typ: 3-1 Kurs: 4.50 Buk: Betsson Można sądzić że Niemiec powrócił do swojej dawnej dobrej dyspozycji. O czym może świadczyć 7ostatnich zwycięstw na trawie (M. Llodra, A. Peya, N. Djokovic, P. Kohlschreiber, M. Zverev, Tsonga, S. Koubek), gdzie wygrał prestizowy trurniej w Halle w swojej ojczyźnie. Ostatnią porażkę jaką zaznał była z Federerem ale wynik 6-7(4) 5-7 6-4 6-0 6-2 ujmy mu nie odbiera. Na dodatek ostatni mecz Z Llodra zakończył się kreczem Francuza w 1secie przy stanie 4-3 dla Niemca, który przez to mógł zachować więcej sił niż jego dzisiejszy przeciwnik, który stoczył cięzki pięciosetowy bój z Amerykaninem Samem Querreyem 4-6 7-6(3) 6-3 6-7(4) 6-4. Sądzę, że Chorwata co najwyżej stać na ugranie 1seta w pojedynku z bardziej doświadczonym i starszym od niego o 10lat Haasem, po tak dobrze wyciągniętym mentalnie meczu z Querreyem. Kurs troszkę jest za duży porównując do Pinnacle czy też Betsson. Ostatnio edytowane przez gumbi82 ; 27-06-2009 o 15:51 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 12.10.2008 Skąd: suwalki
Reputacja: 1 |
Spotkanie : Finlandia-Wenezuela Typ: under 185,5(w sumie punkty) Kurs: 1.72 Bukmacher : Bwin.com Analiza: 3 kolejka spotkan w grupie D Ligi Swiatowej w siatkowce. Jest to rewanzowy dwumecz Finow z Wenezuelczykami. Mecze sprzed 2 tygodni na terenie Wenezuelczykow zakonczyl sie wynikiem 3:0 dla gospodarzy, oraz zwyciestwem Finow w II meczu 3:1. Dzis spodziewam sie krotkiej i latwej dla finow 3-setowki. Swoj typ opieram na obserwacji meczow tej grupy. Wenezuelczycy w nastepnych meczach przegrali dwukrotnie z Polska 2:3 oraz 0:3 i to na wlasnym terenie. Natomiast Finowie wyrwali w jaskini lwa punkt wielkiemu faworytowi, zawsze silnej Brazyli przegrywajac w I meczu 2:3. W II juz Brazylia pokazala klase i wygrala 3:0. Dzis Finowie na wslasnym terenie nie powinni miec problemow z uporanim sie z Wenezuelczykami. Co wiecej mecz powinien wygladac jak ostatnia potyczka tej druuzyny z Polska. Ale nawet jkby tak nei bylo to i tak wybralem "chytry typ", ktore moze wejsc przy wielu roznych opcjjach wyniku dzisiejszego spotkania. Nie sadze aby w tym meczu bykla 5-setowka a pzry wyniku 3:1 lub 3:0 obojetnie dla ktorej ze stron under 185,5 powinien wejsc bez problemu. Sadze ze warto jest dzis zagrac moja propozycje. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 29-06-2009 o 11:11 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 19 czerwca 2009r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 38 | 19-06-2009 20:42 |
| Typy Dnia - 12 czerwca 2009r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 39 | 12-06-2009 17:35 |
| Typy Dnia - 5 czerwca 2009r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 63 | 05-06-2009 20:56 |
| Typy Dnia - 27 czerwca 2008 (piątek) | Gusto | Typy Dnia | 12 | 27-06-2008 18:15 |