Forum Bukmacherskie

Zakłady Bukmacherskie   .:.   100zł BONUS!   .:.   Liga Typerów   .:.   Firmy Bukmacherskie   .:.   Wyniki na Żywo  .:.  Tabele  .:.  Forum Bukmacherskie

Wróć   Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia

Zamknięty Temat

Udostępnij Narzędzia wątku
stare 26-12-2008, 17:59   #1

Reputacja: 4
Typy Dnia - 27 grudnia 2008r. (sobota)

Tutaj podajemy typy na sobotę - 27 grudnia !!!

Typy podajemy według wzoru:

Cytat:
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej.

Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych.
Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
Jareks89 jest offline  
stare 26-12-2008, 19:30   #2
ksz

Spotkanie: Glasgow Rangers - Celtic Glasgow
Typ: 2
Kurs: 2.65
Bukmacher: Bwin.com
Analiza:
Klasyk ligi szkockiej - w tym sezonie obie ekipy idą dosyć równo, na razie pierwszy jest Celtic z 4 punktami przewagi nad Rangersami po 19 kolejkach Scottish Premier. Obie drużyny zanotowały w ostatnich tygodniach wpadki (Celtic z Hibernian z dużym wkładem w porażkę Artura Boruca, a Rangersi z Hearts) i trudno jest wskazać jednoznacznego faworyta. Celtowie będą szukali rewanżu za porażkę na swoim stadionie w ostatnich wielkich derby Glasgow, a Artur Boruc już nie raz udowodnił, że lubi grać w "jaskini lwa". Co prawda katoliccy celtowie są po świętach , ale mimo to stawiam na zwycięstwo Celtiku.

165

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:33
ksz jest offline  
stare 26-12-2008, 19:41   #3

Reputacja: 36
Spotkanie: Oklahoma City Thunder @Detroit Pistons
Typ: Poniżej 198.0
Kurs: 1.90
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Mecz nadal mających spore aspiracje, ale nie mogących ich udowodnić Pistons z najsłabszą ekipą ligi Oklahoma City Thunder. Co prawda koszykarze Tłoków nie grają już tak rewelacyjnie w defensywie jak robili to w zeszłych sezonach, ale nadal w tym elemencie gry są bardzo solidną ekipą, tracącą mało punktów (96.2 na mecz). Na przeciw nich stanie z kolei zespół, który ma spore problemy z grą ofensywną, czyli z trafianiem do kosza (średnio 93 pkt na mecz). Wniosek - Najprawdopodobniej będzie to mecz z małą ilością punktów. Przypatrzmy się ostatnim spotkaniom obu ekip w tegorocznych rozgrywkach NBA.
DETROIT: Na ostatnich 10 spotkań tylko cztery razy przekroczyli granicę 198 punktów, a było to w meczach z Chicago Bulls (W 104-98 ), Utah Jazz (L 114-120), Indiana Pacers (W 114-110) i Washington Wizards (L 94-107). Jak widać byli to przeciwnicy znacznie silniejsi w ofensywie od OCT.
OKLAHOMA: Na ostatnich 10 spotkań pięć razy przekroczyli granicę 198 punktów, a było to w meczach z San Antonio Spurs (L 104-109), Dallas Mavericks (L 99-103), Memphis Grizzlies (L 102-108 ), Golden State Wariorrs (L 102-112) i Miami Heat (L 99-105). W tym wypadku przekroczona granica wypadła z ekipami grającymi koszykówkę ofensywną (może z wyjątkiem SAS i Miami) i były to głównie ekipy z Konferencji Zachodniej, a tam częściej można spotkać się z wysokimi wynikami punktowymi.
Dodatkowo Thunders to głównie Kevin Duratn - ich najlepszy strzelec. Wyłączenie z gry tego zawodnika to niemal pewna porażka i mała ilość rzuconych punktów przez OCT. O obronie Detroit już napisałem wyżej. Myślę, że w tej ekipie jak w żadnej innej można znaleźć świetnych defensorów, którzy potrafią wyłączyć z gry nawet tak skutecznego gracza jak Durant.
Dodatkowo warto też prześledzić poczynania OCT na boiskach rywali. Na 14 spotkań jakie mieli do tej pory okazje rozegrać tylko trzy razy udało im się przekroczyć granicę 100 punktów, a było to na parkiecie jednej z najsłabszych defensyw w lidze - New York Knick oraz Memphis i San Antonio Spurs (ogólnie w meczu wyjazdowym w San Antonio OCT zagrali rewelacyjnie i jest to taki mały wyjątek od reguły). Czy będą oni w stanie przekroczyć taką granicę w Detroit? Nie sądzę? A czy Detroit rzucą więcej niż 110 punktów, co jak na razie zdarzyło im się tylko cztery razy? Nie sądzę! Efekt? Wynik poniżej 198 punktów!

90

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:33
n3r0 jest online  
stare 26-12-2008, 20:32   #4

Reputacja: 92
Spotkanie: NY Islanders - Toronto Maple Leafs
Typ: Toronto (dwudrogowo, czyli może być po dogrywce lub karnych)
Kurs: 1,80
Bukmacher: Betway

Analiza:
Islanders grają ostatnio fatalnie... Przegrywają wszystko co sie da. Obecnie chyba najgorsza drużyna NHL (mówie nie o miejscu w tabeli ale o obecnej formie). Mają serie 10 meczów bez zwycięstwa podczas której zanotowali w reg. czasie gry 9 porażek i remis. W NHL to baaardzo dużo. Ostatnio przegrali 2-4 u siebie z Atlanta Trashers, 0-1 na wyjeździe z Nashville Predators, 1-4 również na wyjeździe z Minnesota Wild. Natomiast Toronto może i nie zachwyca, ale gra na pewno lepiej od wyspiarzy. Bilans ostatnich 5 meczów Toronto to 3 zwyciestwa, w tym 2 po reg. czasie gry i 2 porażki. Zwyciestwa ze srednia Atlanta, ostatnio gorzej grajacym Pittsburgh oraz dobra druzyna jaka jest New Jersey Devils. Porazki natomiast z bardzo dobrym Boston Bruins i ostatnio az 2-8 z Dallas Stars, ktorzy tak jak Toronto grali ostatnio niezle i w tym meczu zwyciezca mogl byc kazdy team, ostatecznie Toronto przegrało. Ale mysle ze mimo to sa w tym meczu faworytem z uwagi na fatalna postawe gospodarzy. Postawie ostrożnie na zwyciestwo gosci po dogr. lub karnych, bo w NHL to roznie moze byc a nie chciałbym stracic jakze cennych punktow.

100

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:34
kosa248 jest offline  
stare 26-12-2008, 20:50   #5

Spotkanie: Rhyl FC - Prestatyn Town, godzina 15:30, League of Wales
Typ: polowa czasu - Rhyl FC
Kurs: 1.6
Buk: Expekt

Analiza:

18 kolejka w Walii. Lider rozgrywek podejmuje benjaminka. Rhyl ma na koncie 41 punktow, czyli tyle samo co drugie Llanelli ( prowadzi, bo ma lepsza roznice goli ). U siebie na 10 rozegranych spotkan: 7-1-2 przy 30:10! Prawdziwy nokaut jak dla mnie. Co do gosci, to zajmuja 11 lokate w lidze przy dorobku 18 punktow, z czego 16 zdobyli u siebie. Sa typowo ekipa swojego boiska. Na wyjazdach na 8 meczy: 0-2-6 przy 6:19, co daje im stopien jednej z najslabszych ekip wyjazdowych!
Obie ekipy nie spotkaly sie jeszcze ze soba w lidze. Patrzac na to wszystko, to Rhyl bedzie chcialo to spotkanie jutro wygrac, by umocnic sie na fotelu lidera. Kurs na nich oferowany jest dosc zalosny po cale 1.25, tak wiec sadze, ze opcja objecia prowadzenia przez gospodarzy w 1 polowie jest dosc prawdopodobna. Jak bedzie, zobaczymy jutro

60

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:39
mlody21 jest offline  
stare 26-12-2008, 21:05   #6

Liga szkocka

Spotkanie: Glasgow Rangers (-1)- Celtic Glasgow
Typ: 1 (Rangersi wygrają przewagą dwóch bramek lub więcej)
Kurs: 4,05
Buk: Expekt

Kolejne spotanie na szczycie w szkockiej Premier League. Ostatni raz rangersi przgrali u siebie z celtami w lutym 2006 roku. Od tego czasu na swoim stadionie gospodarze raz remisowali i triumfowali 3krotnie, kolejno: 2-0, 3-0, 1-0. Piłkarze w biało-zielonych trykotach nie mogą więc przełamać obrony Rangersów. To dobry moment aby zbliżyć się do lidera Premier League- Celticu już tylko na 1 punkt. Jedyną nadzieją dla fanów Celticu może być Artur Boruc, który potrafi sobie radzić w meczach na szczycie, jednak w tym przypadku, myślę, że nie jest w stanie uratować nawet remisu. Obstawiam wynik 2-0.

100

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:35
hades_dh jest offline  
stare 26-12-2008, 21:12   #7
Forum VIP

Reputacja: 248
Spotkanie: Melbourne Victory – FC Sydney
Kurs: 4.35
Bukmacher: Bwin

Analiza:

Spotkanie 17 kolejki Australijskiej A liga w którym zmierzą się będący aktualnie na 4 pozycji w tabeli zespół Melbourne Victory z 6 FC Sydney. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory 6 spotkań przed własną publicznością w których 4x wygrali a 2x przegrali strzelając przy tym 12 bramek a stracili 5. Goście natomiast rozegrali do chwili obecnej 8 spotkań wyjazdowych w których 3x wygrali 1x zremisowali a 4x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 10 bramek a stracili 11. W spotkaniu tym bardzo trudno wskazac faworyta gdyż obydwie ekipy są w słabszej dyspozycji w ostatnim czasie lecz w moim przekonaniu to goście mają tutaj większe szanse na wygraną niż gospodarze. Oglądałem ostatnie spotkanie FC Sydney z Perth w którym napastnik Sydney John Aloisi nie wykorzystał co najmniej 2 tzw. setek i do tego Sydney strzeliło sobie 2 bramki samobójcze co w efekcie skończyło się 1:4 dla Perth. Powracając do tego meczu kurs 4.35 na wygraną gości jaki znalazłem w Bwin na wygraną gości jest moim zdaniem warty zaryzykowania.

100

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:38
gumbi82 jest offline  
stare 26-12-2008, 21:18   #8

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
Typ: X
Kurs:4.2
Buk: Bet365

Vancouver gra u siebie po dotkliwej porażce w San Jose 0:5. Wcześniej natomiast mieli dwumecz z Oilers, gdzie obie drużyny odniosły po zwycięstwie. 3:0 wygrali u siebie Oilers, a 4:2 potem Canucks. Ostatni ich remis miał miejsce dokładnie rok temu na lodowisku w Edmonton. Potem naprzemiennie wygrywały obie drużyny. W sumie przez ostatnich 10 sezonów, na 60 rozegranych między nimi meczów, aż 21 razy padał remis. Jest to chyba najczęściej remisująca para w NHL. Natomiast sześć ostatnich meczów zakończyło się po trzech tercjach. Obie drużyny należą do najlepiej broniących w lidze. Vancouver z 94 straconymi bramkami są pod tym względem na ósmym, a Edmonton z 98 na dziesiątym miejscu w lidze. Warto wspomnieć w tym momencie o bramkarzach. Ponieważ Robert Luongo jest wciąż kontuzjowany, w bramce Vancouver występuje rookie Cory Schneider, albo doświadczony Curtis Sanford. Jednakowo obaj są słabi. Sanford jest na 41 miejscu wśród bramkarzy pod względem procentowo obronionych strzałów na mecz, a Schneider 59. Średnia puszczonych bramek jest odpowiednio 3,6 albo 2,6. Natomiast w bramce Oilers doświadczony Dwayne Roloson ma średnią puszczonych bramek 2,6 i procent 0,92. Również nie rewelacyjnie. Zatem dziś w bramce remisowo. O ilości bramek straconych już pisałem - też remis. Natomiast zdobycze bramkowe w tym sezonie to 103 Canucks na 35 meczy, czyli średnia 2,94 zdobytych bramek na mecz, a Edmonton 87 na 32 mecze, czyli średnia 2,72. Ciut lepiej Vancouver, ale średnie raczej zbliżone. Statystycznie ze wszystkich wskaźników wychodzi mi remis, plus jeszcze dawno nie grana dogrywka, choć procent ich ogólnie wysoki. Ostrożnie stawiam u buka 1X, tu natomiast, jako że punktów do tabeli potrzebuję, ryzykuję czyściutkie iX

100

Ostatnio edytowane przez Gusto ; 30-12-2008 o 02:39
mariopas jest offline  
stare 26-12-2008, 22:04   #9

Typ: 1/1
Kurs: 4,1
Bukmacher: Betfair

Derby Glasgow. Dla jednych i dla drugich Old Firm Derby są najważniejszymi pojedynkami w sezonie. Możemy się spodziewać dużej woli walki i zaciętej rywalizacji, choć przypuszczam, że bardziej starać będą się gospodarze, ponieważ będą wspomagani w większości przez swoich fanów na 51-tysięcznym Ibrox Park. Na własnym stadionie Rangersi zwyciężyli 8-krotnie i tylko 1 raz mecz zakończył się podziałem punktów. Celtic na wyjazdach zanotował 7 zwycięstw, 1 remis i 1 porażkę. Ostatnie spotkanie na Celtic Park zakończył się wynikiem 2-4 dla gości zza miedzy. Myślę, że ten fakt sprawia, że to gospodarze są faworytem tego spotkania. W owym spotkaniu dwie bramki strzelił Kenny Miller, który tym razem chce powtórzyć wynik. Nastawienie piłkarzy Rangersów są bojowe, więc myślę, że to oni będą atakować. Ostatnie mecze nie wskazują na to aby Celtic wygrał. 3 spotkania i tylko 1 zwycięstwo. Dodatkowo nie zagra Vennegor of Hesselink. Celtic nie ma za dobrej obrony, a Boruc nie jest w wyśmienitej formie. Myślę, więc, że już w pierwszej połowie gospodarze wyjdą na prowadzenie i nie oddadzą go już do ostatniego gwizdka. Myślę, że padnie tu sporo bramek, więc wynik 3-1 jest bardzo prawdopodobny.

100

JogaBonito jest offline  
stare 26-12-2008, 22:15   #10

Typ: 1
Kurs: 2,30
Bukmacher: William Hill

Analiza:
Old Firm Derby to bez wątpienia najważniejsze mecze drużyn z Glasgow. Od kilku już lat, mistrzostwo Szkocji waży się między tymi dwoma ekipami. Pomimo, źe kibicuję Arturowi Borucowi, to wydaje mi śię, że Glasgow Rangers u siebie jest w stanie wygrać. Glasgow u siebie wygralo w 88%, ani razu nie przegralo. Celtowie na wyjezdzie wygrywali w 77%, 11% to remisy i 11% to porazki. Co prawda, te statystyki sa bardzo optymistyczne dla obu druzyn, to jedno przemawia do mnie za Rendżersami Mianowicie spotkania miedzy soba: 23-04-06 Premier League Celtic FC 0 - 0 Rangers FC More info
23-09-06 Premier League Celtic FC 2 - 0 Rangers FC View events More info
17-12-06 Premier League Rangers FC 1 - 1 Celtic FC More info
11-03-07 Premier League Celtic FC 0 - 1 Rangers FC More info
05-05-07 Premier League Rangers FC 2 - 0 Celtic FC More info
20-10-07 Premier League Rangers FC 3 - 0 Celtic FC View events More info
29-03-08 Premier League Rangers FC 1 - 0 Celtic FC View events More info
16-04-08 Premier League Celtic FC 2 - 1 Rangers FC View events More info
27-04-08 Premier League Celtic FC 3 - 2 Rangers FC View events More info
31-08-08 Premier League Celtic FC 2 - 4 Rangers FC

Jak widzimy, w ostatnich latach wygrywali Rangersi, a doliczajac dobra forme wlasnie tej druzyny, mysle, ze wygraja gospodarze i to dosc zdecydowanie.

100

b@rto jest offline  
stare 26-12-2008, 22:49   #11

Spotkanie: Florida Panthers Tampa Bay Lightning
Kurs: 2.1
Bukmacher: Expekt
Analiza: Wybralem na dzisiaj mecz druzyny ktora w ostatnim czasie jest na fali i oczywiscie chodzi tu o gospodarzy. Dwa zwyciestwa na wlasnym lodzie po 3:0 imponujace zwlaszcza to drugie nad Nashville gdzie gospodarze oddali ponad 40 strzalow na bramke gosci. oczywiscie to tylko suche statystyki ale mysle ze duzo mowia o formie florydy ktora bedzie dzisiaj podejmowac raczej slabsza druzyne Tampa Bay ktora w tym sezonie gra bardzo slabo. To co rzucilo mi sie w oczy to fakt ze Floryda rozegrala znacznie wiecej meczow na wyjezdzie a z tego co wiem to druzyna raczej wlasnego boiska...Sadze ze jesli stosunek gier na wlasnym lodzie zrowna sie z grami na wyjazdach floryda bedzie zajmowala znacznie lepsza pozycje niz obecnie ( 18 w całj lidze) i spokojnie zapewni sobie udzial w Playofs

100

maciekstal jest offline  
stare 27-12-2008, 00:22   #12
Rex

Reputacja: 6
Spotkanie: Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
Typ: When Will Game End: In Overtime
Kurs: 7.50
Bukmacher: Gamebookers

Analiza:
Ryzykuję dziś remis w tym spotkaniu.
14/12-08 NHL Edmonton vs. Vancouver 3:0 - w tym meczu Edmonton wygrał czysto z Vancouver aż różnicą 3 goli.
18/12-08 NHL Vancouver vs. Edmonton 4:2 - a cztery dni później Edmonton na wyjeźdźie przegrał z Vancouver 2 golami Czyli można powiedzieć szanse Edmonton w dzisiejszym meczu na zwycięstwo małe
Ale ostatni mecz: Edmonton vs. Phoenix Coyotes 4:2 potwierdza wysoką formę Edmonton, bo pokonali Phoenix (a Phoenix to ostatniego czasu b. dobra drużyna). Vancouver srogo dostało od San Jose bo aż 5:0 na wyjeździe. Jeśli byli by dobrzy to strzelili by im przynajmniej jedną bramkę a tu kicha. Więc w dzisiejszym meczu nie sądze, żeby Vancouver było tak mocne jak przed kilkoma dniami gdy grało z Edmonton dlatego upatruję się remisu. Spodziewam się szybkiego strzelenia gola przez drużynę Edmonton w dogrywce.

100

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:40
Rex jest offline  
stare 27-12-2008, 06:28   #13

Spotkanie:

Glasgow Rangers - Celtic Glasgow

Typ:

Over 2.5 gola

Kurs:

1,94

Bukmacher:

betgun.com

Old Firm Derby!!

Na tem mecze cała Szkocja czeka całe sezony! Niektórzy mówią że tylko zwycięzca tych derbów jest w stanie zostac mistrzem kraju!
Co przekonuje mnie do takiego typu?

20-10-07 Premier League Rangers FC 3 - 0 Celtic FC
29-03-08 Premier League Rangers FC 1 - 0 Celtic FC
16-04-08 Premier League Celtic FC 2 - 1 Rangers FC
27-04-08 Premier League Celtic FC 3 - 2 Rangers FC
31-08-08 Premier League Celtic FC 2 - 4 Rangers FC

Na ostanie 5 spotkań tylko raz był under... Proste jak drut. Obie drużyny lubią strzelac sobie gole!

Wg mnie będzie 3:2 dla Celtów!

100

pootm jest offline  
stare 27-12-2008, 09:47   #14

HC Slovan Bratislava - HC 05 Banska Bystrica - 1
1 tercja
1.85
Expekt

Drugi Slovan podejmie siódmą Bystrzyce, gospodarze w ostatnich 10 meczach wygrali osiem w tym trzy po dogrywce, zaś goście wygrali pięć w tym jeden po dogrywce. Slovan u siebie jest tak ogółem drugą drużyną ligi na osiemnaście meczy na własnej tafli przegrali tylko trzy, goście tu nie są znaczni. W obecnym sezonie Slovan
dwa razy dostał 1:5 w Bystrzycy, ale dwanaście dni temu na własnym lodowisku pojechali dzisiejszego rywala 6:1 więc jestem pewny że dzisiaj ich podają w prawie identycznym stopniu, a co za tym idzie już w pierwszej tercji wbiją przynajmniej bramke nie tracąc przy tym żadnej.

100

massimo jest offline  
stare 27-12-2008, 10:14   #15

Reputacja: 36
Spotkanie: KSK Ronse - R.OC.De Charleroi-March
Kurs:1,75
Analiza: Dzis o godzinie 20 odbędzie sie mecz pomiędzy KSK Ronse - R.OC.De Charleroi-March. Myśle ze nie jest trudno tu wskazać jest to oczywiście drużyna KSK Ronse. Zajmująca obecnie 9 miejsce w tabeli w dorobkiem 26 punktów, bedzie podejmować drużyne która zdobyła 17 pkt i plasuje sie na 16 pozycji.
Duża role bedzie tez odgrywało to, iż w meczach u siebie Ronse przegrało tylko raz(!) i to z druga drużyna w tabeli (Lierse SK) [5-3-1] ! A na wyjazdadch piłkarze Charleroi az sześcioktotnie przegrywali (2-2-6)
Kolejny aspekt który mnie wręcz zmusił do postawienia to pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami, który zakończył sie wysoką wygraną dzisiejszych gospodarzy (3:0)

Trafność typy: 8/10

75

Ostatnio edytowane przez pawlikn ; 29-12-2008 o 22:41
Arkadiuszch jest offline  
stare 27-12-2008, 10:24   #16

Rangers-Celtic(-1)
Typ:Celtic
Kurs:7.00
Buk:Sportingbet

To juz bodajze 1230 Old Firm Derby. Jak wiadomo typowanie takiego meczu moja sie z celem bo wynik moze pasc doslownie kazdy. Nie ma co sie rozpisywac co do form obu druzyn bo tak naprawde w Szkocji forme sprawdza sie 4 razy do roku wlasnie OFD. Ostatnie wygrali zawodnicy The Gers 4:2 na Celtic Park co jeszcze bardziej potwierdza ze kazdy wyynik jest prawdopodobny. Ja bardziej sklaniam sie ku Celticowi. Po pierwsze mam wrazenie ze kredyt zaufania do Boruca powoli wyczerpuje sie wszystkim wiec jezeli King Artur znowu chce byc Krolem musi cos udowodnic wszystkim, Boruc pokazal juz ze to potrafi zrobic a lepszego meczu nie mozna sobie wyobrazic. Po drugie linia obrony The Bhoys wyglada o niebo lepiej. Po trzecie Nakamura i Mizuno( mam nadzieje ze Strachan mu zaufa). W poprzednim meczu obaj skosnoocy zawodnicy chodzili po boisku jak Tsunami i naprawde ciezko zatrzymac ich i akcje ktore tworza. Dzisiaj na boisku zobaczymy 20 kopaczy i Nakamure jedynego zawodnika ktory potrafi grac kreatywnie z pilka. po czwarte Samaras. Jak go widzialem w jednym z pierwszych wystepow w Celticu to pomyslalem :co taki mega drewniany zawodnik robi w takiej druzynie. Jednak teraz Grek gra kapitalnie, jest szybki, zwrotny silny i dobrze gra w powietrzu a pilka sie do niego lepi. Wedlug mnie jest to taki szkocji napastnik kompletny. Wydaje mi sie ze to on dzisiaj moze sprawic najwiecej klopotow badz co badz ale troche wysluzonej juz obronie Rangersow. Podsumowujac zgadzam sie ze kazdy wynik jest mozliwy, jednak wydaje mi sie ze te 4 elementy moga zadecydowac o tym ze zawodnicy Strachana beda dzisiaj po prostu lepsi

100

webb4 jest offline  
stare 27-12-2008, 10:54   #17

Spotkanie: Rhyl FC - Prestatyn Town
Typ: X2
Kurs: 3.15
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Stawiam w tym meczu na zwycięstwo lub remis gości. To jest walijska liga. Wszystko jest tu możliwe. W zespole z Rhyl nie zagra trzech kluczowych piłkarzy, więc jest to szansa dla Prestatyn Town na zdobycie choćby jednego punktu. Rhyl obecnie jest na pierwszym miejscu w tabeli z dorobkiem 41 punktów, w tym w tym 22 punkty u siebie. Zdobyli również 30 i stracili tylko 10. Ich bilans 7-1-2. Natomiast drużyna gości zajmuje jedenastą pozycję z dorobkiem 18 punktów, na wyjeździe zdobyli tylko 2 punkty zdobywając 6 bramek i tracąc 19. Ich bilans to 0-2-6. Po tych statystykach nie ma żadnych argumentów za remisem lub zwycięstwem gości. Ale ja jednak liczę na mobilizację Prestatyn, tym, że nie zagra trzech zawodników w FC Rhyl i jest szansa przynajmniej na remis. Ostatnie pięć spotkań Rhyl:

20/12-08 Premier League Newtown vs. FC Rhyl 1:2
12/12-08 Premier League FC Rhyl vs. Newi Cefn Druid 3:4
06/12-08 Premier League TNS vs. FC Rhyl 0:3
29/11-08 Premier League FC Rhyl vs. Welshpool Town 7:1
21/11-08 Premier League Airbus UK vs. FC Rhyl 1:3
15/11-08 Premier League FC Rhyl vs. Port Talbot 2:3

W tych meczach cztery razy zwycięsko wychodzili z potyczek piłkarze FC Rhyl... ale uwaga, przegrali u siebie dwa mecze. Ostatnie spotkania Prestatyn Town:

19/12-08 Premier League Airbus UK vs. Prestatyn Town 1:1
06/12-08 Premier League Prestatyn Town vs. Bangor City 2:2
29/11-08 Premier League Carmarthen Town vs. Prestatyn Town 1:0
21/11-08 Premier League Prestatyn Town vs. Connahs Quay Nomads 1:1
15/11-08 Premier League Aberystwyth Town vs. Prestatyn Town 2:1
08/11-08 Premier League Prestatyn Town vs. Neath Athletic AFC 1:0

Tylko raz wygrał Prestatyn Town, trzy razy padł remis i dwa razy musieli schodzić z boiska jako przegrani. Stawiam na X2.

100

kamis_145 jest offline  
stare 27-12-2008, 11:09   #18
ModTeam

Reputacja: 1408
VS
Glasgow Rangers-Celtic Glasgow
Typ : 1poł/koniec X/Rangers
Kurs : 4,50 Bwin

Na Ibrox Park już dzisiaj kolejne Old Firm Derby. Faworyta trudno wskazac jednoznacznie ale w ostatnich latach to Rangersi wygrywali na własnym stadionie z odwiecznym rywalem i możliwe żę tak będzie i dzisiaj. Sobotni pojedynek będzie 382 meczem Old Firm Derby, jeżeli spojrzymy na statystyki, lepszy bilans maja gospodarze jutrzejszego spotkania, którzy 152 razy wychodzili zwycięsko z meczu z The Bhoys, ci zaś zwyciężali 137 razy, 92 krotnie pojedynek obydwu drużyn kończył się remisem.
Coach gości Gordon Strachan w wywiadach przyznaje że remis uzna za dobry wynik gdyż w tabeli zostanie status quo czyli przewaga The Boys nad Rangersami zostanie zachowana. W meczach na Ibrox Strachan nie ma dobrego bilansu, zdołał tam wygrac tylko raz na szesc meczów. W spekulacjach przedmeczowych mówi się że Strachan wystawi dziisaj defensywne ustawienie i skupi sie na obronie. W przodzie mamy zobaczyc osamotnionego Scotta McDonalda, który w ostatniej kolejce się przełamał strzelając wkońcu gola po 7 kolejkach posuchy. Na ławce ma zacząc Samaras wraz z powracającym Hesselinkiem który raczej jeszcze dzisiaj nie zagra ale wraca do zdrowia.
McManus, Hartley i Barry Robson wracają po kontuzjach i moga zagrac od samego poczatku.
Ostatnie wizyty Celticu na Ibrox to wręcz indolencja strzelecka i zaledwie 1 gol na ostatnie 4 mecze. Porażki 0-1, 0-3, 0-2 i remis 1-1. Jeżeli bramkarze a przede wszystkim Boruc nie zaliczą jakiejś większej wpadki, a mecz jest z gatunku tych ważniejszych gdzie Boruc nie zwykł popełniac błędów raczej to sądze że wynik będzie niski stąd typuje na under 2,5.
Transmisja w POLSAT SPORT od 13.30

Dzisiaj znowu cała Szkocja będzie miała na oku Artura Boruca, mecz dla niego będzie ważny więc oby został bohaterem Old Firm Derby

100

robson United xD jest offline  
stare 27-12-2008, 13:08   #19

Dziś Eredivise!

Spotkanie: PSV Eindhoven - Twente Enschede
Kurs: 1,90
Bukmacher: b-a-h
Analiza:

Witam, dziś spotkanie na szczycie holenderskiej Eredivisie, a mianowicie mecz PSV- Twente. Piłkarze Huuba Stevensa chcąc gonić prowadzący AZ Alkmaar, do którego tracą już 9 punktów przystępują do tego meczu w roli umiarkowanego faworyta. Natomiast zespół Twente ma znakomitego fachowca na ławce trenerskiej czyli Stevena Maclarena. Pod jego wodzą dzisiejsi goście grają w tym sezonie fenomenalnie, a w ostatnich 6 meczach odnieśli 5 zwycięstw i 1 remis mając stosunek bramek 21:5! Ekipa Twente potrafiła wygrać u siebie 6:0 z zespołem Heerenveen, 6:2 ze Spartą Rotterdam czy 4:1 na wyjeździe z Groningen. Zauważyłem jednak, że zespół Tukkers gorzej sobie radzi z drużynami z wyższej półki i to jest główny argument, który skłonił mnie do postawienia na PSV. Patrząc na historię spotkań gry z silnymi rywalami możemy zobaczyć porażkę 3:0 z AZ Alkmaar. remis z Feyenordem, porażka 2:0 z Ajaxem czy też ostatnie 4:0 z PSG w PUEFA(ale tam już był pewny awans). Widać tutaj, również jak ciężko idzie im strzelanie goli! Co do zespołu aktualnego mistrza Holandii to po odpadnięciu z LM i nie zakwalifikowaniu nawet do PUEFA to została im mozolna walka o odrabianie straty w walce o obronę mistrzostwa Eredivisie. Zespół PSV ostatnio gra w kratkę. Zwycięstwa u siebie po zaciętym meczu z Feyenoordem 1:0 i 4:2 z Groeningen przeplatają się wyjazdowymi remisami z Vitesse i Heerenveen. Jednak te wpadki były być może spowodowane natłokiem meczy ligowych jak i w Champion's Leauge. Teraz pozostała tylko ligowa walka i przy świetnym bilansie spotkań u siebie (7 zwycięstw, jedna porażka, bez remisu) piłkarze PSV muszą odrabiać straty.
W obu zespołach przed tym pojedynkiem nie ma szczególnych osłabień. Trener Steevens nie skorzysta dziś z Edisona Méndeza oraz 18-letniego napastnika Reimonda Manco. Niepewny jest również występ meksykańskiego obrońcy Carlosa Salcido. Natomiast Steve Maclaren nie wystawi dziś Bjarniego Viðarssona oraz Andreja Rendla.
Kolejny argument przemawiający za PSV to magia stadionu. Zespół Twente nie wygrał tam od 16 spotkań aż 13 razy przegrywając i trzykrotnie remisując.
Uważam, że PSV przerwie świetną passę Twente i zbliży się w tabeli. Powodzenia!

100

rangers02 jest offline  
stare 27-12-2008, 13:58   #20
GTO
Oczekuje na aktywację

Spotkanie: PSV Eindhoven - Twente Enschede
Kurs: 3.80
Analiza:
Twente w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze. Po 16 kolejkach zajmuje 3 miejsce z dorobkiem 33 punków. PSV jest według mnie jednym z rozczarowań w tym sezonie. Po dobrym początku zaczęli grać słabiej, jednakże ostatnio wracają na dobry tor i gonią czołówkę. Drużyna z Enschede znajduje się w znakomitej formie: nie przegrali od 6 meczów(wygralli m. in. z Heerenveen 6:0 czy ze Spartą Rotterdam 6:2) Twente znakomicie spisuję się na wyjazdach, oto tabela:
poz. nazwa m. pkt. +/-
1. AZ Alkmaar 8 17 7
2. Twente Enschede 8 16 2
3. Ajax Amsterdam 7 13 7
4. NAC Breda 7 13 1
5. SC Heerenveen 7 11 -1
6. NEC Nijmegen 7 10 -1
7. Groningen 7 8 3
8. PSV Eindhoven 8 8 0
9. Willem II 8 8 -3
10. Utrecht 9 8 -6
11. ADO Den Haag 7 7 -2
12. Roda Kerkade 7 6 -3
13. Feyenoord 8 5 -3
14. Vitesse Arnhem 7 4 -9
15. De Graafschap 8 4 -13
16. Heracles 7 2 -11
17. Sparta Rotterdam 7 1 -18
18. Volendam 8 1 -25

Ostatnie mecze tych drużyn prezentują się następująco:

Eredivisie 05/06 Twente Enschede - PSV Eindhoven 0 : 1
Eredivisie 05/06 PSV Eindhoven - Twente Enschede 1 : 1
Eredivisie 06/07 Twente Enschede - PSV Eindhoven 1 : 0
Eredivisie 06/07 PSV Eindhoven - Twente Enschede 2 : 0
Eredivisie 07/08 Twente Enschede - PSV Eindhoven 0 : 0
Eredivisie 07/08 PSV Eindhoven - Twente Enschede 1 : 1

2 zwycięstwa PSV. 3 remisy i 1 zwycięstwo Twente. Myśle, że Twente poprawi troche te statystyki po dzisiejszym meczu.
Obydwie drużyny zagrają w prawie najmocniejszych składach. Możemy spodziewać się pięknego widowiska. Twente wygra ten mecz i przedłuży swoją wspaniałą passe. Z kolei PSV zwolni swoją pogoń przez co reszta sezonu będzie bardziej emocjonująca

100

GTO jest offline  
Forum Bukmacherskie > Zakłady Bukmacherskie, Nasze Kupony i Typy > Typy Dnia > Typy Dnia - 27 grudnia 2008r. (sobota)

Zamknięty Temat