![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 27 maja 2009r. (Środa) Tutaj podajemy typy na Środę - 27 maja !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Moderator Dołączył: 26.05.2008 Skąd: Białystok
Reputacja: 478 | Spotkanie: FC Barcelona - Manchester United (Czy drużyna 1 strzeli bramkę?) Typ: Nie Kurs: 3.20 Bukmacher: Bwin Analiza: Jutro na Stadio Olimpico w Rzymie Massimo Busacca poprowadzi spotkanie finałowe Ligi Mistrzów, w którym naprzeciw siebie staną najlepsze obecnie drużyny w Europie - FC Barcelona i Manchester United. Który szkoleniowiec będzie mógł się jutro cieszyć ze zwycięstwa - doświadczony Sir Alex Ferguson, dla którego będzie to już kolejny finał tych prestiżowych rozgrywek, czy o ponad 20 lat młodszy Josep Guardiola, dla którego jest to pierwszy sezon w roli trenera (nie licząc rezerw Barcy)? Moim zdaniem kolejny sukces odniesie Szkot, który w doświadczeniu nie ma sobie równych i mimo, iż to piłkarze, a nie trenerzy, biegają po boisku, to jednak w Czerwonych Diabłach upatruję zwycięzców jutrzejszego pojedynku. Niewątpliwie dobrą wiadomością dla kibiców Barcelony jest powrót do zdrowia Thierry'ego Henry i Andresa Iniesty, którzy są już gotowi do gry w jutrzejszym meczu. Obie drużyny potrafią grać bardzo efektownie, zwłaszcza grająca bardzo widowiskowy i skuteczny futbol Barca, dla której zdobywanie bramek przychodzi z niespotykaną łatwością. A jednak londyńska Chelsea potrafiła w ostatnim czasie zastopować katalońską ofensywę i mimo, iż z dalszej rywalizacji odpadła, pokazała, że można nie dopuścić podopiecznych Josepa Guardioli do stwarzania zbyt wielu sytuacji podbramkowych. Skoro potrafiła to Chelsea, to Manchester United również jest w stanie tego dokonać. Co prawda nie wiadomo jaką taktykę przyjmie ekipa Alexa Fergusona na jutrzejsze spotkanie (czy odważy się na otwartą grę, czy też może - jak piłkarze Guusa Hiddinka - zagra bardziej defensywnie), ale w każdym bądź razie postara się uniemożliwić Barcelonie "rozwinięcie skrzydeł" Moim zdaniem United są na tyle mocną drużyną, zwłaszcza w defensywnie (superduet Rio Ferdinand-Nemanja Vidić), by powstrzymać napór napastników Barcy. Moim zdaniem Anglicy zagrają asekuracyjnie, co może nieco wybić Hiszpanów z rytmu i sprawić, że podobnie ja w pojedynku na Stamford Bridge, nie będą w stanie grać "swojej piłki". Typ na to, że Barca nie strzeli w regulaminowym czasie bramki, może wydać się dla większości niedorzeczny, ale takiego właśnie przebiegu jutrzejszego meczu się spodziewam. Typuję 1:0 dla United.
__________________ Maradona good. Pelé better. George Best. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:35 |
| |
| | #3 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2115 | Barcelona - Man Utd over 3.5 4.10 Bet365 No ja zdecydowanie nie zgodzę się z Belfast Boyem, bo wg mnie jutrzejszy mecz będzie obfitował w gole. Wystarczy spojrzeć na składy obu drużyn i ich potencjał w ofensywie. Wiadomo, że same nazwiska nie grają, ale obie ekipy w tym sezonie wiele razy udowodniły, że potrafią strzelać bramki i to dużo. Niektórzy stawiają nawet na under 2.5 przywołując zeszłoroczny dwumecz, ale moim zdaniem się grubo mylą, bo finał to nie dwumecz, tu nie można kalkulować, tylko trzeba cisnąć na maksa od początku do końca. Nie przewiduję, żeby którakolwiek drużyna zamurowała swoją bramkę. Barca na pewno tego nie zrobi bo nie bardzo ma kim, a Manchesterowi raczej bardziej będzie zależało na tym, żeby bramki strzelać, a nie ich nie tracić. Po prostu moja wizja na to spotkanie jest taka, że dość szybko padnie pierwszy gol, a potem posypią się następne. Stąd wyżej wymieniony typ na over 3.5.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:09 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 30.04.2009 Skąd: z daleka
|
Spotkanie: FC Barcelona - Manchester United Typ: 2 Kurs: 2.72 Bukmacher: Pinnacle Dziś o godzinie 20:45 na stadionie Olimpico w Rzymie rozpocznie się długo wyczekiwany mecz sezonu. A mowa tu od finale Ligi Mistrzów w której zmierza się dwa zespoły a mowa tu o FC Barcelonie której trenerem jest Joseph Guardiola oraz Manchesterze United którego sterami dowodzi jak zawsze młody duchem Sir Alex Ferguson. W meczu tym nie da się wskazać ewidentnego faworyta, ponieważ obie drużyny to klasa światowa i wynik do ostatniego gwiazdka nie będzie znany. Trener Guardiola ma za to poważne problemy kadrowe przed tak ważnym meczem: zawieszeni za kartki zostali Daniel Alves oraz Eric Abidal po kontuzji wrócił Thierry Henry który ledwo co wznowil treningi, a także niepewny jest występ Rafaela Marqueza który też ostatnio był kontuzjowany. Sir Alex Ferguson nie ma takich problemów ze składem oprócz Fletchera wszyscy są zdrowi i gotowi do gry. Warto przypomnieć że obie te drużyny zmierzyły się rok wcześniej w półfinale tych samych rozgrywek i góra w dwumeczu okazał się Manchester późniejszy triumfator. Szkot ma możliwość jako pierwszy trener w historii obronić tytuł z tym samym klubem nikomu innemu nie udało się jeszcze tego dokonać. Za Manchesterem przemawia wiele atutów: brak kontuzji, ogromne doświadczenie trenera 23 lata pracy w Manchesterze Alexa Fergusona przy roku Josepha Guardioli w Barcelonie jest to jak porównywać niebo z ziemią. Wielu znawców futbolu uważa też że będzie to pojedynek dwóch wielkich wirtuozów futbolów a mianowicie Cristiano Ronaldo i Lionela Messiego który okaże się lepszy i poprowadzi swój zespół do wygranej tego dowiemy się już wieczorem. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:09 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 10.06.2008 Skąd: Starachowice
|
Spotkanie: Chardy J. - Bolelli S. Typ: Chardy J. Kurs: 1,67 Buk: Gamebookers Analiza: W drugiej rundzie French Open na kortach im.Roland Garros'a reprezentant gospodarzy Jeremy Chardy zmierzy się z Włochem Bolellim. Jeremy jest po dyskwalifikacji Gasqueta jednym z niewielu graczy Tricolores mogących sprawic miłą niespodziankę kibicom gospodarzy. Po odpadnięciu w półfinale turnieju w Monachium Chardy nie startował aż do RG, szykował formę na start przed własną publicznością. W pierwszej rundzie gładko ograł Thiago Alvesa (6-3,7-6,6-2). Jego rywal,Bolelli, stoczył ciężki 5-setowy pojedynek z Berdychem. A w związku z jego kontuzją odniesioną w zeszłym tygodniu w Dusseldorfie może miec to opłakane skutki. Tym bardziej że forma Włocha jest nienajwyższa (porażki ze Starace i Kohlim (bez walki) nie przynoszą chwały). Poza tym Chardy na cegle wygląda lepiej niż Bolelli. EDIT snajper: ZŁA DATA!!! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:12 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 26.01.2009
Reputacja: 33 |
FC Barcelona - Manchester United Manchester United -1,5 5,80 (5,00) Bet365 Dla jednych ten typ wydaje się strzałem w głowę, szczególnie dla fanów Barcy, ale dla mnie jest to realny typ. Zacznę od tego, że kto jutro strzeli pierwszą bramkę będzie w połowie spełniony, a ten co ją straci będzie grać jak na szpilkach. Porównując te zespoły to mogę powiedzieć, że ManU utrzymuje stały, rewelacyjny poziom od zeszłorocznego finału i jestem pewien, że po jutrzejszym finale ta forma nie osłabnie. Red Devils cały sezon zdobywali jakieś puchary. W trakcie sezonu udali się do Azji na Klubowe Mistrzostwa Świata, potem wygrali Carling Cup, Premier League, awansowali do półfinału FA Cup i do finału Champions League. Mają rewelacyjną kadrę i pod wodzą takiego wodzireja jakim jest sir. Alex trudno zauważyć na twarzach graczy jakiekolwiek zmęczenie. Diabły cieszą się każdym meczem, mogą rotować perspektywiczną ławką a co najważniejsze nie borykają się z kontuzjami co sprawia, że są ze sobą już tak obyci że mogą grać w piłkę z zamkniętymi oczami. Są idealnie zgrani w każdym calu od formacji obronnej po pomocników na graczach grających na szpicy kończąc. Świetna linia pomocy sprawia, że piłka niesamowicie szybko wędruje po boisku, a co najważniejsze dociera do kolegi z zespołu. Jutro pomimo tych "indywidualnych talentów" Ronaldo czy Rooneya do dyspozycji jest ofensywnie grająca defensywa ManU w której skład wchodzą najlepsi stoperzy na świecie czyli Rio+ Vidic. Oni to potrafią tak pokierować linią defensywną, że nawet malutki Messi będzie miał problem strzelić nawet z 30metrów. Setki godzin na treningach, od groma meczy w tym zestawieniu sprawia, że pułapki ofsajdowe na 40 metrze nikogo nie powinny dziwić. Manchester nie ustawi swoistego autobusu w stylu Chelsea tylko będzie świetną taktyką operować każdą formacją tłamsząc każdy atak Barcy już w zarodku. Ferguson to świetny taktyk, który umie z niesamowitą precyzyjnością nastroić tak zespół, że nie ma szans na jakiekolwiek błędy. Każdy ma swoje zadanie i każdy zawodnik Barcy będzie kryty do do ostatniego gwizdka arbitra. Nie mógłbym tutaj zapomnieć przecież o rewelacyjnym bramkarzu Red Devils. VdS jest klasą dla samego siebie i Valdes w kwestii doświadczenia i umiejętności na pewno mu nie dorównuje. Ekspresyjna Barca może z taktyką Manchesteru sobie nie poradzić, a tracąc pierwszą bramkę może wpaść w konsternację i stoczyć się co ManU wykorzysta w 100% realizując swoje priorytety a w konsekwencji zdobywając kolejne gole. Jak dla mnie jutro powinniśmy zobaczyć ofensywny pojedynek z tym, że rachityczna postawa Barcy powinna wypaczyć nam wynik. Stawiam 2:0, 3:0 lub 3:1 dla ManU....
__________________ stay tuned. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:12 |
| |
| | #7 |
| Znawca Dołączył: 26.08.2008
Reputacja: 370 |
Spotkanie: FC Barcelona - Manchester United Typ: Man United wygra do zera Kurs: 4,25 Bukmacher: Bwin Analiza: Patrząc na typy Belfast Boy, wojtek10611 czy Magiki, odzyskałem wiarę, że są jeszcze tacy kibice, z którymi można normalnie porozmawiać o sporcie i którzy nie są zaślepieni przez coś, przez co zaślepiony jest co drugi kibic. Nazywam to sezonostwem. Bo jak inaczej nazwać popularne teraz kibicowanie Barcy. Tacy, co to robią, kierują się tym, że Barca gra "magiczną, nieosiągalną" i co najśmieszniejsze, piękną(?) piłkę. Czy piękne w futbolu jest to, że Barca zanim zrobi coś z przodu, podaje sobie przez kilka minut od pomocy do obrony? Reprezentację Grecji, a konkretnie jej styl gry, za takie coś każdy wyśmiewał. Dlaczego więc teraz zachwyt nad podobnie grającą Barceloną? Bo umieją wyprowadzać kontry? Grecja też umiała. Mecz z Chelsea idealnie pokazał, na czym polega "MAGIA" w ataku Barcelony. Mając przez 70 procent piłkę na połowie rywala, nie potrafić rozmontować jego obrony ani razu w dwumeczu. To wszyscy nazywają magią? Tamten dwumecz pokazał, że wystarczy nieźle ustawiona i nie rozproszona obrona i po Barcy. Nie trzeba nawet bronić się całym zespołem. Niektórzy może pomyślą, że pisząc to jestem ewidentnym kibicem MU. Nic bardziej mylnego. Diabły to najbardziej znienawidzony przeze mnie klub. Nie mogę jednak znieść tej sztucznej Mody na Barcę, dlatego pierwszy raz w życiu będę kibicować ekipie Fergusona. Do C. Ronaldo nie mam sympatii, ale jest o niebo lepszy od Messiego, który przez ostatnie lata nauczył się tylko krzyczeć na sędziów. Myśli sobie pewnie, że jest panem świata i sędziemu nie wolno go ukarać, może więc bezkarnie obrażać sędziów. A jak już arbitrowi się to nie spodoba, wtedy do akcji wkracza kompromitujący się publicznie Guardiola (mecz z Bayernem posłuży tu jako przykład). Manchester ma w swych szeregach niezłych defensorów na czele z Vidiciem, a z przodu grę może zdominować C. Ronaldo. Ciężko jeszcze kogoś wyróżnić, po prostu ich nie lubię. Jeżeli jednak Barca nie potrafiła rozmontować obrony Chelsea nawet u siebie mimo 70 proc. posiadania piłki, prawie ciągle na połowie przeciwnika, to nie sądzę, o ile obrona United się nie rozproszy, że Barca ich pokona. Manchester zaś ma atuty z przodu i powinien ograć przeciętną obronę Katalończyków. Stawiam na 1:0 lub 2:0 dla United. Edit by Ass: Kiepska analiza! by Ass: To ma być analiza meczu, a nie tego kto kibicuje Barcelonie, a kto nie. 90% Twojej analizy opiera się tylko i wyłącznie na obrażaniu kibiców Barcelony. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 16:50 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 29.04.2009
|
Spotkanie: Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins Typ: Pittsburgh -1,5 Kurs: 3,00 Bukmacher: Expekt Analiza: W nocy o godzinie 1:30 naszego czasu będziemy świadkami kto wie czy nie ostatniego pojedynku pomiędzy Caroliną a Pittsburgh, którzy są blisko awansu do finału. Pittsburgh jest w fenomenalnej formie i prowadzi w serii już 3-0. To ich drugie spotkanie w Carolinie. Pierwsze zakończyło się wynikiem 6-2. Taki wynik na wyjeździe budzi respekt i chyba nikt nie myśli o tym, że dziś drużyna Pingwinów nie zapewni sobie 4 zwycięstwa a tym samym zakończnia tej rywalizacji i awansu do finału. Tylko w pierwszym spotkaniu padł wynik 3-2 w dwóch następnych to już tylko dominacja Pittsburgh. Teraz forma obu klubów dzieli przepaśc. Może jednak zdarzyć się, że Carolina wywalczy to honorowe zwycięstwo a Pingwiny zapewnią sobie awans przed własną publicznością. Uważam jednak, że Pittsburgh zrobi wszystko aby awansować. Potem będą odpoczywać i czekać na rozwój sytuacji w drugim meczu, czyli Detroit - Chicago. Pingwiny chcą dziś wygrać aby mieć więcej czasu na odpoczynek bo Detroit również może już wygrać 4-1 albo męczyć się dalej a to kolejne 2 dni odpoczynku dla Pittsburgh. Stawiam na drużynę gości, którzy są moim zdaniem absolutnymi faworytami tego spotkania. Mam nadzieję, że rozstrzygną to w regulaminowym czasie. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:35 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 15.04.2009 Skąd: irlandia
| 27 maj
spotkanie:Barcelona-Man UTD typ: over 3,5 kurs:3,50 buk:Betway analiza:będę pierwszy który za żadne skarby nie postawiłbym nawet złotówkę na wygraną Man U.powodów jest dużo.po pierwsze.dziękuję losowi że Inesta dał zwycięski remis Barcelonie,że to ten klub,że to ci piłkarze zagrają w finale przeciwko angielskiej drużynie.oglądać taką żenadę jak w zeszłym roku to musiałbym się opić aby dobrze się bawić przy meczu.kopanie po kostkach,długie podania na wariata,murowanie bramki za wszelką cenę.nie tego już nie zobaczymy.jeszcze raz dziękuję za Barcelonę.może ich nie uwielbiam,ale gdy mają swój dzień to bawiąc się piłką pokazują piękno futbolu,pokazują to dlaczego kibic chodzi na stadiony,co naprawdę chce zobaczyć.utrzymanie się przy piłce,drybling,mądrość w grze,piękne gole i parady charyzmatycznych bramkarzy.to czego brakuje Man United.utrzymanie się przy piłce nie wchodzi w grę,trzeba przyjąć i szybko kopnąć najlepiej wrzutkę na kocioł pod bramką,jedynym piłkarzem który umie dryblować jest Ronaldo,inni wolą kopnąć i biec co sił w nogach za piłką.pomysł na grę dostają podaną na tacy od trenera,sami niczego nie próbują zrobić,no chyba że Rooney,który nieraz to sam nie wie co zrobił,a szczególnie przy faulach.jedyne co do czego nie można się przyczepić to strzelanie goli.w tym są obie drużyny najlepsze,dlatego właśnie skłoniłem się na taki wybór overa.chociaż chciałem postawić na Barcelonę,która to ogrywała mistrzów różnych lig poprzedniego sezonu kilkoma bramkami-przypomnijmy:Wisłę(4:0),FC Basel(5:0),Sporting(5:2),Olimp.Lyon(5:2),Bayern Monachium(4:0) kończąc na swoim podwórku,gdzie rozbiła mistrza Hiszpanii aż 6:2.MU takimi wynikami nie może się pochwalić ale ma piłkarzy obdarzonych zdolnościami strzeleckimi.sobie i wam życzę wielu emocji i bramek,pozdrawiam Edit by Ass: Typ powtórzony! Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:36 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 11.01.2009 Skąd: Galicja
Reputacja: 136 |
Spotkanie: FC Barcelona - Manchester United Typ: X Kurs: 3,3 Bukmacher: Bet365 Analiza: Mecz, na który czekają miliony kibiców na całym świecie. Jutro na przeciwko siebie stanął moim zdaniem dwaj równi sobie rywale. Można by powiedzieć, że jest to finał marzeń, bo oba te zespoły zdominowały rozgrywki w dwóch najlepszych piłkarskich ligach świata, czyli hiszpańskiej Primera Division i angielskiej Premiership. O ile w półfinale ManU gładko i zasłużenie uporał się z londyńskim Arsenalem, o tyle swój awans Barcelona zawdzięcza właściwie decyzjom sędziego, który nie widział (albo raczej nie chciał widzieć) ewidentnych karnych dla Chelsea. No cóż, to już historia i w mojej opinii dobrze się stało, że to jednak Duma Katalonii zagra w finale, choć z pewnością na to nie zasłużyła, ale dzięki temu zyskać powinno widowisko. Przechodząc już do meczu to nie wydaje mi się (tak jak zdążyłem zauważyć zdecydowanej większości użytkowników), żeby Barca miała tak łatwo polec, nie strzelają choćby bramki. Sądzę, że to przekonanie jest głównie spowodowane stylem jaki Katalończycy zaprezentowali w starciu ze wspomnianą już Chelsea. Rzeczywiście wtedy zagrali beznadziejnie, ale było to w dużej mierze spowodowane absencją Thierrego Henry, znakomitym wyłączeniem z gry Messiego oraz brakiem w pomocy Yaya Toure, który z konieczności został przesunięty do bloku defensywnego, gdzie raczej dobrze się spisywał. Dziś na boisku powinniśmy ujrzeć znakomitego Francuza, ale niestety Yaya znów pewnie będzie musiał zagrać w obronie w obliczu zawieszeń za kartki Alvesa i Abidala. Co do gry Messiego to nie sądzę jednakże, żeby taki geniusz piłkarski jaki posiada Argentyńczyk mógł zagrać drugi tak słaby mecz jak z Londyńczykami. Sytuacja kadrowa przed spotkaniem jest obu ekipach w miarę dobra, choć brak Daniego Alvesa i Erica Abidala może być trochę osłabieniem defensywy Hiszpanów. Jednak nie sądzę, żeby miało to jakieś większe znaczenie, bo patrząc na ich grę w półfinale wydaje mi się, że chyba gorzej nie da się zagrać. Abidal był wtedy moim zdaniem najgorszym zawodnikiem meczu, czego ukoronowaniem była głupio zarobiona czerwona kartka, a Alves ani w defensywie nie był opoką, ani tym bardziej wzmocnieniem w ataku, gdzie nie potrafił ani razu dokładnie dośrodkować. Mi ciężko jest jednoznacznie wskazać faworyta tej potyczki, bo nie myślę, żeby któraś z drużyn szczególnie górowała nad drugą. Zdecyduje jak zwykle dyspozycja dnia i zapewne lepsza realizacja przedmeczowych założeń taktycznych. Stąd też stawiam na remis (1:1 lub 2:2) i mam nadzieję na długie i emocjonujące widowisko, w którym o wyniku zadecyduje dogrywka lub rzuty karne Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:13 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 04.05.2009 Skąd: Iława
|
Spotkanie: BATE Borisov vs. Szachtior Soligorsk Typ: handicap 0:1; typ 1 Kurs: 1,75 Buk: Bwin Analiza: Przed nami mecz 10. kolejki pomiędzy Bate Borisov a Szachtiorem Soligorsk. Spotkają się ze sobą lider z 12. drużyną. Nietrudno zgadnąć, że faworytami są gospodarze. Nie przegrali oni jeszcze w tym sezonie odnotowując przy tym aż 8 zwycięstw i tylko 1 remis. Natomiast goście zwyciężyli raz, 5 razy zremisowali i ponieśli 3 porażki. Myślę, że szybko strzelona bramka przez BATE ustawi ten mecz. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:36 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 09.09.2008
Reputacja: 13 | Spotkanie: Barcelona - Manchester - Ilość żołtych kartek w 1. połowie Typ: mniej niż 1.5 Kurs: 1.90 Buk: Bwin Analiza: W środowym finale Ligi Mistrzów, zmierzą się mistrzowie Anglii, czyli Man.Utd oraz mistrz Hiszpanii, czyli FCB. Barcelona awansowała z pólfinału, dzięki bramce w doliczonym czasie gry Iniesty w meczu z Chelsea. Manchester dość łatwo, dwukrotnie ograł Arsenal Londyn. Spotkanie Barcelony z Chelsea miało bardzo dramatyczny przebieg. W tamtym meczu również typowałem zakład na kartki, tym razem 2.5. Pierwsza połowa zakończyła się wtedy tylko jednym żółtym kartonikiem, który otrzymał D.Alves. Ta kartka wykluczyła go z środowego finału. Dopiero w drugiej połowie, a konkretnie w końcówce meczu, posypały się kartki. Tak myślę, że będzie tym razem. Pierwsza połowa finału będzie miała raczej spokojny przebieg. Może nawet nie paść ani jedna bramka. Na pewno też sędzia, ktokolwiek nim będzie, nie będzie chciał pochopnie wyciągać kartki. Może się nawet zdarzyć tak, że zważywszy na to, że to będzie finał, sędzia przymknie oko na niejedno ostre wejście. Ewentualnych kartek spodziewam się co najwyżej w drugiej połówce, gdzie dojdą nerwy, walka, być może o wszystko, gdyż wynik może być dla jednej z drużyn skrajnie niekorzystny. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:14 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 25.02.2008
|
Spotkanie: Simon G. - Kendrick R. Typ: 2 Kurs: 6,20 Buk: Bah Analiza: Po tym co widziałem w meczu z Odesnikiem stwierdzam, że Simon jest spokojnie do ogrania. Widać, że Gilles od jakiegoś czasu nie gra już na swoim optymalnym poziomie. Pojawiają się problemy z zawodnikami, z którymi teoretycznie powinien gładko wygrywać. Jeśli się na ziemi przegrywa z Querreyem czy Schuettlerem to nie jest to zbyt dobry zwiastun(Drużynówka w Dusseldorfie oba spotkania przegrane nie urwawszy seta). Simon jest po prostu w słabej dyspozycji i mimo, że gra przed własną publiką moim zdaniem nie podoła Kendrickowi. Robert nie zachwyca na tej nawierzchni, gra dość dobrze. Ciężki mecz z Brandsem - ale wygrany w ładnym stylu. Kendrick posiada świetny serwis - myślę, że będzie utrzymywał pewnie swoje podanie i czekał na szansę przy serwisie Francuza.Takich będzie z pewnością multum - zagrywki Simona nie są przecież jakimiś mocnymi bombami. Oprócz tego znakomity forehand - Kendrick jest na prawdę niesamowicie groźnym zawodnikiem. Myślę, że jest w stanie zrobić małą niespodziankę i pokonać nadzieję Francuzów w RG - Simona. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:36 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 15.05.2009 Skąd: Poznań
|
Spotkanie: FC Barcelona - Manchester United Typ: (under/over 1.5) 1 Kurs: 2.90 Buk: Bet-at-home Analiza: Wybrałem jak większość finał ligi Mistrzów na dziś. Większość typów była już zajęta, więc postanowiłem zaryzykować na under 1,5. Skłoniło mnie do tego to, że obie drużyny z pewnością będą chciały wygrać, dlatego żadna z nich nie rzuci się do frontalnych ataków. Każdy z rużyn będzie chciała przeczekać rywala. Jak to w finałach Ligi Mistrzów bywa, zwycięża przede wszystkim taktyka. A taktyka obu zespołów z pewnością będzie taka żeby nie stracić bramki i coś tam strzelić. Dlatego moim zdaniem mecz zakończy się w regulaminowym czasie remisem, lub minimalnym zwycięstwem którejś z drużyn. Bliższa dokonania tego wydaje się Barcelona, która w tym sezonie jest w wybornej formie, jednak jak można zauważyć, gdy Manchester zastosuje bardzo dobrą taktykę, Katalończycy moga mieć spore kłopoty, tak jak w przypadku meczu z Chelsea. Oba zespoły ostatnie mecze ligowe grały w rezerwowych składach, ponieważ oba zesposły, zostały mistrzami swoich krajów przed zakończeniem zesonu, dlatego oszczędzali zawodników właśnie na ten oto finał. Dość niedawno bo w zeszłej edycji Ligi Mistrzów oba zespoły spotkały się ze sobą. Padł wtedy wynik .... 0:0. Wydaje mi się,. że ranga meczu, i taktyki obu zespołów, które założą trenerzy pozwala własnie stawiać na taki wynik w regulaminowym czasie. Ja jednak wolałem wybrać bardziej bezpieczny ty, under 1,5. Sam nie wiem kto ten mecz wygra, Manchester w półfinale dość łatwo ograłe Arsenal, a Barca awansowała do finału, dzięki złemu sędziowaniu. Jakby nie patrzać moim zdaniem Barcy nie powinno być w finale, dlatego stawiam wyniki w regulaminowym czasie 0;0, a w dogrywce po bramce C.Ronaldo 1:0 dla Manchestreu Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:14 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Knowle/Melzer - Hernandez/Montanes Typ: 2 Kurs: 3.70 Bwin Spotkanie pierwszej rundy w turnieju deblowym wielkoszlemowego French Open. Para Austriacka w rankingu światowym jest wyżej, Knowle jest 34 a Melzer 48. Hiszpanie zajmują niższe lokaty, kolejno 144 i 89 miejsce. Jednak leworęczni Austriacy nie są w najwyższej formie w ostatnim czasie, o wiele lepsze rezultaty osiągnęli na twardych kortach w pierwszej części sezonu, ostatnio doszli co prawda do półfinału u siebie w Kitzbuhel, ale na pewno nie o to w tym turnieju im chodziło, turniej nie był zbyt mocno obsadzony, męczyli się niemiłosiernie z Butoracem i Petzschnerem, by przegrać z Rumunami Pavlem i Tecau. Hiszpanie nie przykładają wielkiej wagi do debla, ale teraz gdy obaj odpadli już w singlu, można liczyć na to, że będą grać na poważnie. Austriacy są faworytami w tym meczu, świadczy o tym wyższe miejsce w rankingu, jednak grając u siebie nie zagrali nic wielkiego w zeszłym tygodniu, nie jest to nawierzchnia, którą lubią, do tego Hiszpanie będą chcieli pokazać się z dobrej strony po szybkim zakończeniu udziału w turnieju singlowym, dlatego też po takim kursie na ziemi jak najbardziej warto spróbować tego typu. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:15 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 06.05.2009 Skąd: Londyn
|
spotkanie: Gilles Simon (FRA) - Robert Kendrick (USA) typ: cztery sety lub więcej kurs 2.30 buk: bet at home Oglądałem mecz Simona z Odeśnikiem w poprzedniej rundzie, widziałem też, Kendricka z Brandsem. Jedna myśl, która mi się nasuwa to, to że Kendrick tanio dziś swojej skóry nie sprzeda. Gilles nie gra tak jak parę miesięcy temu(w ubiegłym sezonie), ma ciągle problemy, nie tyko z dobrymi zawodnikami, ale też z bardzo niskimi numerami w rankingu ATP. Ciągle walczy(przede wszyskim sam ze sobą), popełnia masę najprostszych błedów(58 niewymuszonych błędów w meczu z Odeśnikiem ) Amerykanin posiada zabójczy serwis(34 asy w meczu z Brandsem) i jak pokazał mecz z Niemcem w poprzedniej rundzie jest cholernie mocny psychicznie.Nie skazywał bym go na stratę, nawet jeśli chodzi o zwycięstwo w tym pojedynku, ale napewno dużo krwi napsuje faworytowi gospodarzy. Simon i Kendrick spotkali sie w tym roku na clayu , wygral Francuz po walce 6-3 7-6(7) Myślę, że popełniający dziecinne błędy Francuz, nie da rady ograć ambitnego i lubiącego grać długie mecze Amerykanina w trzech setach. Stąd ten typ. http://www.bet-at-home.com/redirStat...lPXBs&cid=1906
__________________ edit: czytaj regulamin forum Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:36 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 01.11.2007 Skąd: Tychy
Reputacja: 167 |
Spotkanie: Teplice - Slovacko Typ: X Kurs: 3.25 Buk: Bwin Analiza : Dzisiaj o godz. 17.00 rozpocznie się finał pucharu Czech pomiędzy drużyną Teplice i Slovacko wydaje mi się że bedzie to mecz w którym drużyny bardziej skupią się na obronę i ewentualnie jakiś kontratak gdyż wiadomo to finał i nikt nie chce przegrać po tak długiej drodze dojścia do finału , zresztą statystyki gdy przeglądałem bezpośrednie ich pojedynki to pokazują że drużyny te często ze sobą remisowały . A i spotkanie Czech Cup 2004/2005 gdzie obie drużyny się spotkały zakończyło się wynikiem 0:0 i potrzebna była dogrywka aby wyłonić zwycięscę ! A oto trochę statystyki : Slovacko : Teplice 2:2 10.03.2007 Teplice : Slovacko 0:0 15.04.2006 Slovacko : Teplice 1:1 29.10.2005 Slovacko : Teplice 0:0 21.03.2005 Teplice : Slovacko 1:1 18.09.2004 Liczę na kolejny remis ! Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:37 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 20.09.2005 Skąd: WRO
|
Spotkanie: Barcelona - Manchester UTD H (1-0) Typ: X Kurs: 4,40 Buk: Unibet Analiza: W spotkaniu finałowym trudno wskazać zdecydowanego faworyta. Barcelona będzie dłuzej w posiadaniu piłki - to pewne. Jednak obrona Manchesteru to najwyższa klasa światowa i ciężko bedzie przedrzeć się Messiemu w pole karne. Szansą dla Barcy mogą być strzały z dystansu Henry'ego jednak Edvin van der Sar jest w dobrej dyspozycji i na pewno trudno będzie go pokonać. Obona Barcy jest nieco słabsza niż Anglików, a Valdes w bramce to chyba najsłabszy punkt zespołu. Atak Diabłów moze być w tym meczu bezlitosny i w momencie zdobycia przez Man UTD bramki mecz moze zamknąć sie w środku pola. Ferguson nieraz już pokazywał, ze ważne jest dla niego prowadzenie w meczu a później utrzymywanie tego wyniku. Tak też może stać sie i tym razem. Stawiam na jednobramkowe zwycięstwo Manchesteru. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:15 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 08.11.2006 Skąd: Żywiec
Reputacja: 16 |
Spotkanie: Piroozi (Iran) - Bunyodkor (Uzbekistan) Typ: X\2 Kurs: 5,9 Buk:Expekt Analiza: Azjatycka liga mistrzów rozpoczęła fazę pucharową , z tym że tu odpada po jednym spotkaniu drużyna , więc mecz o być albo nie. Goście to lider ligi Uzbekistanu wygrali 10 meczy , do tego bardzo ważny mecz z Pakhtakor został przełozony ze wzgledu na terminy Ligii jak i zbliżajacej się gry reprezentacji. Irańczycy liczą że dojdzie do rzutów karnych , raczej nie sądze że Uzbekowie pozwolą sobie na taka loterię i po zaciętej pierwszej połowie w drugiej udowodnią swoją wyższość. W fazie grupowej goście juz pokonali na wyjeździe druzyne z Iranu , bespośredniego rywala w walce o miejsce do fazy pucharowej. Ogólnie w grupie goście wygrali 2 razy, 2 remisy i 2 porazki. Gospodarze wygrali swoja grupę , są groźni ale też zmienił się ich skład z powodu kontuzji Ibrahim Toure senegalski napstnik a np. kapitan Bagheri porzucił druzynę, nie wpłynie to dobrze na morale drużyny , z drugiej strony fanatyczny doping fanów na jaki mogą liczyć. Goście mogą spokojnie walczyć w lidze mistrzów mając tak fantastyczny wynik w swojej lidze więc cóż , licze na łut szczęścia i po bezbarwnej połowie wygrana gości. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 27-05-2009 o 21:37 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 08.11.2008
|
Spotkanie: Gisela Dulka - Anna-Lena Groenefeld Data i godzina: 27.05.09 godz. 15:00 Typ: 0:2 Kurs: 2,70 Bukmacher: Betsson Analiza: Dzisiaj o 15 w French Open zapowiada sie fenomenlany pojedynek pomiędzy Gisela Dulka z Anna-Lena Groenefeld. Ta pierwsza jest 42 w rankingu WTA, zaś zawodniczka z Niemiec jest 51. Dulka ostatnio gra na średnim poziomie lecz pierwszy mecz na Roland Garos wygrała bez żadnych problemów z Tamirą Paszek 2:0 (6:1 6:3). Jednak Anna-Lena Groenefeld jest rewelacją tego wspaniałego turnieju. W pierwszej rundzie pokonała faworytkę francuskiej publiczności Amelie Mauresmo i to w dwóch setach 2:0 (6:4 6:3). Niemka grała po prostu fenomenalnie. Biegała do każdej piłki, a także serwowała bomby z którymi francuska nie mogła sobie poradzić. Sądzę, że dziś mecz będzie miał podobny przebieg jak mecz Groenefeld z Mauresmo i ta pierwsza wygra w dwóch setach. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 27-05-2009 o 23:16 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 20 maja 2009r. (Środa) | TBM | Typy Dnia | 37 | 20-05-2009 20:20 |
| Typy Dnia - 13 maja 2009r. (Środa) | Assitalia | Typy Dnia | 61 | 13-05-2009 21:43 |
| Typy Dnia - 6 maja 2009r. (Środa) | mistrzunio | Typy Dnia | 80 | 06-05-2009 20:15 |
| Typy Dnia - 21 maja 2008r. (Środa) | flamaster | Typy Dnia | 32 | 21-05-2008 17:49 |
| Typy Dnia - 7 maja 2008r. (Środa) | Sutek | Typy Dnia | 58 | 07-05-2008 21:26 |