![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 28 lipca 2009r. (Wtorek) Tutaj podajemy typy na Wtorek - 28 lipca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 30.03.2009 Skąd: z boiska
Reputacja: 6 |
spotkanie; Mjallby - Norrkoping typ; Mjallby - 1,5 kurs; 2,72 buk; Bet365 analiza; Jutro o 19:15 odbędzie się spotkanie 16 kolejki szwedzkiej Superttan pomiędzy pierwszą drużyną w tabeli Mjallby AIF, a trzynastą Norkoping. Gospodarze w meczach u siebie odnieśli 5x zwycięstwa i 1x porażka i remis z bilansem 26:6. Goście natomiast na wyjazdach uzyskali 2x zwycięstwa 2x remis 3x porażka z bilansem 9:11. Biorąc pod uwagę obecną formę gospodarzy i słabe wyniki gości na wyjazdach uważam, że Mjallby są w stanie wygrać jutrzejszy mecz dwoma bramkami. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:29 |
| |
| | #3 |
| Forum VIP Dołączył: 29.07.2007
Reputacja: 248 | Spotkanie: Anderlecht Bruksela - Sivasspor Typ: gospodarze -1,5 Kurs: 3.10 Bukmacher: Gamebookers Analiza: Spotkanie III rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów w którym to zmierzą się wice mistrz Belgi zespół Anderlecht Bruksela z wice mistrzem Turcji zespołem Sivasspor. Gospodarze tego spotkania dość pechowo stracili mistrzowski tytuł przegrywając dodatkowe decydujące spotkanie o tytule mistrzowskim w dwu meczu ze Standardem Liege 2:1. Goście natomiast to rewelacja ligi Tureckiej którzy wyprzedzili takie potęgi jak Fenerbahce czy Galatasaray. W tym spotkaniu jednak trener Sivassporu będzie miał spory problem z doborem składu gdyż po zakończeniu sezonu z klubu odeszli Sylla, Bilica oraz Balili – wszyscy ci gracze stanowili trzon pierwszego składu. Na domiar złego kontuzjowani są Mehmed Yildiz oraz Sezer Badur. Przy tych wszystkich brakach trener Buleni Uygun będzie miał spory problem z wyborem składu. Warto dodać tutaj jeszcze, że gospodarze to bardzo doświadczony zespół który ma za sobą szereg występów w europejskich pucharach a co z tym idzie sztab szkoleniowy, trenerzy oraz sami zawodnicy powinni wykorzystać braki w kadrze Turków i zrobić sobie zaliczkę przed rewanżowym spotkaniem na trudnym terenie w Turcji. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:30 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 26.11.2006 Skąd: GÓRNY ŚLĄSK
| Spotkanie:Sogndal IL vs. Kongsvinger IL (Handicap 0:1) Typ: 1 Kurs : 3.20 Bukmacher : Bet365 Mecz 16 kolejki Adeccoligaen pomiedzy wiceliderem Sogdal a 5 zespolem ligi Kongsvinger . W ostatnich meczach bezpośrednich 5 razy wygrywali gospodarze ( 3:0 , 3:0 , 3:0 , 2:0 , 3:1 ) . W meczach u siebie gospodarze są nie pokonani na 8 spotkań 6 wygrali ( dwa razy wygrali róznica 2 goli z zespołami z górnej cześć tabeli Alta i Tromsdalen ) i 2 razy zremisowali . Natomiast goście grają katastrofalinie na wyzajdach z 7 spotkań wygrali tylko 2 (Alta i Moss ) a aż w 5 schodzi z boiska pokonani ( 2 razy przegrali róznica dwóch goli Nybergsund i FK Haugesund ) . Biorą pod uwage mecze bezpośrednie zdecydowałem zaryzokować na handicap. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:30 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 28.02.2009 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Spotkanie:Gombak-Balestier Khalsa / S-League Typ: 2 Kurs : 6.50 (policzony jako 5.00) Bukmacher : Bwin Analiza: Jutro o godzinie 13:45 rozpocznie się spotkanie w lidze Singapurskiej pomiędzy 4. w tabeli zespołem Gombak'u, a przedostatnim Balestier. Gospodarze spisują sie dobrze na własnym stadionie, choć ostatnio zaliczyli kilka wpadek. Ostatnie 6 meczów Gombaku u siebie: S-league Gombak United FC vs. Dpmm FC 3:3 S-league Gombak United FC vs. Woodlands Wellington FC 1:2 S-league Gombak United FC vs. Home United FC 2:1 Puchar Ligi Gombak United FC vs. Balestier Khalsa FC 1:0 S-league Gombak United FC vs. Sengkang Punggol FC 3:0 S-league Gombak United FC vs. Geylang United FC 3:1 Jak widać ostatnie dwa mecze to 1 remis i 1 porażka. Warto wspomnieć, ze ponieśli porażkę z zespołem nizej rozstawionym w tabeli o kilka oczek. Teraz Balestier S-league Woodlands Wellington FC vs. Balestier Khalsa FC 2:1 S-league Geylang United FC vs. Balestier Khalsa FC 2:0 S-league Dpmm FC vs. Balestier Khalsa FC 2:0 Puchar Ligi, Gr. C Gombak United FC vs. Balestier Khalsa FC 1:0 S-league Tampines Rovers FC vs. Balestier Khalsa FC 1:0 S-league Singapore Armed Forces FC vs. Balestier Khalsa FC 3:1 Jak widać na załączonych statystykach Balestier dostaje łomot za łomotem od miejscowych, z którymi przyjdzie im się zmierzyć. Widać, że jest to drużyna walcząca, gdyż niektóre przegrane były wynikiem pecha lub złego dnia, czego dowodem są porażki 1-0 z mocniejszymi rywalami. Co skłoniło mnie do zagrania na ten typ? Jest wiele aspektów: 1. Zespół gości będzie chciał jutro zgarnąć 3 punkty i zaczać wędrówkę ku górnej ceśći tabeli. 2. Ostatnie ligowe mecze jutrzejszych gospodarzy mogą świadczyć o spadku formy 3. Charakter zespołu Balestier - przegrane 1-0 z dużo lepszymi przeciwnikami. 4. Nie ukrywam tego, ze śledząc wyniki Ligi Singapurskiej można dostrzec, ze często mecze kończą się wygraną zespołu na którego kurs był dużo dużo wyższy. Mogę śmiało powiedzieć, że mecz ten może być ustawiony, gdyż goście będą chcieli odbić się od ligowego dna za wszelką cenę, stosując wszystkie możliwe zagrywki. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 17:35 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Luton
|
Spotkanie: Aktobe Lento - M. Haifa Typ: M.Haifa Kurs: 2.20 Buk: Bwin Analiza: Spotkanie z serii Champions League qualifiers 2009/2010. Mistrz Kazachstanu, drużyna Aktobe, dość nieoczekiwanie gładko poradziła sobie w poprzedniej rundzie z drużyną FH Hafnarfjordur, nie tracąc w obu spotkaniach bramki. Szczególnie wygrana na trudnym terenie w Islandii stanowiła ogromną niespodziankę, jednak drużyna z Izraela to zupełnie inna półka jeżeli chodzi o europejski futbol. Drużyna Maccabi Haify jest faworytem tego dwumeczu, posiada bardziej wyrównany, doświadczony i ograny na arenie międzynarodowej skład. W sezonie 2002/2003 drużyna ta, jako pierwsza izraelska drużyna wystąpiła w Lidze Mistrzów, wygrywając 2 spotkania po 3-0 z Man. Utd. oraz O.Pireus. W obecnym sezonie posiada porównywalny skład co może świadczyć o chęci osiągnięcia dobrego wyniku w samej LM, a kolejnym krokiem w tym kierunku (po pokonaniu 10-0 w dwumeczu Glentoranu Belfast) będzie zapewne zwycięstwo z drużyną Aktobe, która choć groźna nie powinna mieć większych szans w tym dwumeczu. Tak czy inaczej bardzo ciekawa para, ze wskazaniem na M.Haifa, i tak też będę grał. Dziękuję. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:30 |
| |
| | #7 |
| Moderator Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Stanisławów
Reputacja: 1600 |
Spotkanie: Fk Baku - Lewski Sofia Typ: Lewski Sofia Kurs: 2,55 Buk: Expekt Analiza: W spotkaniu trzeciej rundy eliminacji Ligi mistrzów zmierzą się zespoły z Azerbejdżanu i Bułgarii. W poprzedniej rundzie gospodarze wyeliminowali Ekranas Kaunas, po remisie na wyjeździe 2-2 i wygranej u siebie 4-2. Ich rywale natomiast gładko uporali się z Sant Julią wygrywając 4-0 i 5-0. Obydwa zespoły jeszcze nie wznowiły rozgrywek ligowych. Na korzyść gości przemawia to że nie będą aż tak zdziwieni warunkami panującymi w baku, sami przecież są przyzwyczajeni do wysokich temperatur, a nie jak miało to miejsce w przypadku Litwinów w poprzedniej rundzie. Lewski Sofia z pewnością chce powtórzyć sukces z sezonu 2006/ 2007 kiedy to awansował do LM, ale tutaj trafił na piekielnie silną grupę: Barcelona, Chelsea i Werder i ostatecznie nie zdobył nawet punktu. Myślę, że więcej atutów mają Bułgarzy i to oni wygrają ten mecz, chcąc miec spokój przed rewanżem u siebie. W składzie jest kilku doświadczonych graczy jak Francuz Bardon czy też Brazylijczyk Lucio Wagner, ale też kilu niezwykle obiecujących: pomocnik Joaozinho czy napastnik Hristov. Myślę, że to oni poprowadzą Bułgarów do zwycięstwa. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 19:11 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 03.05.2009
| Kwalifikacje ligi mistrzów
Spotkanie: Rsc Anderlecht - Sivasspor Typ: 1 Kurs: 1,7 Buk: Expekt Analiza: Dziś o godzinie 20:45 na Constant Vanden Stock stadium w Belgii staną naprzeciw siebie jedenastki Royalu Sporting Club Anderlechtu i tureckiego Sivassporu. Rsc Anderlecht – obecny wicemistrz Belgii w zeszłorocznej fazie grupowej Ligi Mistrzów został wyeliminowany przez białoruskie BATE Borysów. W tegorocznych rozgrywkach w spotkaniu III rundy eliminacyjnej na drodze Anderlechtowi staje wicemistrz Turcji - Sivasspor. Sivasspor to klub piłkarski z siedzibą w mieście Sivas, założony w 1967 roku i jak do tej pory wicemistrzostwo kraju jest ich największym sukcesem. Co innego dzisiejsi gospodarze, którzy są najbardziej utytułowanym belgijskim zespołem futbolowym, zarówno na arenie krajowej - wielokrotny mistrz, zdobywca pucharu, superpucharu oraz pucharu ligi, jak i międzynarodowej - triumfator Pucharu Zdobywców Pucharów, Pucharu UEFA i Superpucharu Europy. Za postawieniem na Rsc Anderlecht przemawia także fakt, że w ekipie gości zapanował szpital - kontuzjowani są Sezer Badur i Mehmed Yildiz. Do tego atut własnego boiska i chęć zdobycia jak największej przewagi przed znacznie trudniejszym meczem rewanżowym skłania do postawienia na 1 PS: „Z uwagi na fakt, że Anderlecht wchodzi w skład aglomeracji brukselskiej, RSCA często w Polsce jest błędnie nazywany Anderlechtem Bruksela”!!! Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:31 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 01.05.2009 Skąd: Wielkopolska
|
2009-07-28 19:15, Superettan, Szwecja Spotkanie : Mjällby AIF - IFK Norrkoping Typ: Mjällby AIF/Mjällby AIF (POŁ/KON) Kurs: 2,65 Buk: Unibet Analiza: ____________________![]() Na dziś chyba najciekawsze spotkanie szwedzkiej Superettan pomiędzy liderem Mjällby AIF który jest w inponującej formie a zajmującym 14 lokatę na 16 IFK Norrkoping. Mjällby AIF na 15 rozegranych spotkań zwyciężał 12 razy ,2 razy remisował i raz przegrał strzelając przy tym 41 bramek i tracąc zaledwie 8 !!! IFK Norrkoping na 15 rozegranych spotkań zwyciężył tylko 3 razy 6 razy remisował i 6 razy schodził pokonany strzelając 22 bramki i tacąc 24 Na 5 ostatnich spotkań rozegranych w lidze: Mjällby AIF: 5 zwycięstw IFK Norrkoping: 2 zwycięstwa , 2 porażki i jeden remis W drużynie Mjällby AIF grają dwaj najlepsi napastnicy w lidze Ekenberg który strzelił 15 bramek i Fejzullahu który strzelił ich 12. Mjällby AIF na swoim stadionie ma 3,71 goli strzelonych na mecz natomiast IFK Norrkoping 1,29 na wyjeździe Ja stawiam na pewne zwycięstwo Mjällby AIF które uzyska już w pierwszej połowie. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:31 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 01.11.2007 Skąd: Tychy
Reputacja: 167 |
Spotkanie: Aktobe Lento - M. Haifa Typ: Ile goli zostanie strzelonych? Więcej niż 2,5 Kurs: 2,10 Buk: Bwin Analiza: Na dziś wybrałem spotkanie w którym wydaje mi się że padnie sporo bramek a mianowicie zespół z Kazachstanu podejmować będzie zespół z Izraela Maccabi Hajfa . Obie drużyny są po pierwszej rundzie kwalifikacyjnej i tak gospodarze dzisiejszego spotkania w poprzedniej rundzie grali z Islandzkim FH Hafnarfjoerdur gdzie w pierwszym meczu na terenie Hafnarfjoerdur niespodziewanie wygrali i to aż 4:0 rewanż w domu 2:0 czyli widać że do obu spotkań podeszli bardzo poważnie . Jeżeli chodzi o gości Maccabi Hajfa to też pierwszy mecz grali u siebie z Irlandzkim zespołem Glentoran Belfast i tam wygrali 6:0 by w rewanżu na wyjezdzie wygrać aż 4:0 ! Tak więc dwie bojowo nastawione drużyny więcej szans na awans i tu zgodzę się z typem podanym wyżej przez '' crisuyoka '' daje też drużynie Maccabi Hajfa która jest drużyną bardziej ograną jeżeli chodzi o puchary. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:32 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 |
Mistrostwa Świata w Pływaniu 100m grzbietem Kobiet Typ: SPOFFORTH, Gemma (GBR) WIN Kurs: 3.30 Bukmacher: Centrebet Przed nami 3 dzień zmagań na pływalni w Rzymie w ramach Mistrzostw Świata. W sesji wieczornej kilka ciekawych finałów a jednym z lepiej się zapowiadających jest finał Kobiet na 100m grzbietem. Rywalizacja zapowiada się interesująco a głównymi faworytkami do medali wydają się zawodniczka z Zimbabwe Kirsty Coventry, Rosjanka Anastazja Zueva oraz Brytyjka Gemme Spofforth. Kirsty do wczoraj było rekordzistką świata, i aktualnie wice mistrzynią Olimpijską. Jednak tutaj wydaje się że maks 3 miejsce ponieważ Kirsty tutaj w eliminacjach pływała słabiej od dwóch rywalek tracą 0.73 sekundy. Być może duże znaczenie ma to że Zimbabwe nie stać na stroję jakie posiadają takie mocastwa jak Rosja czy Wielka Brytania a jak wiadomo już udowodniono iż stroje dużo pomagają. Dlatego też Kirsty pływała tutaj prawie o sekunde gorzej od rywalek i sporo poniżej rekordu życiowego. Zueva wczoraj pobiła rekord świata, 58.48 a gdy przyjechała tutaj miała rekord życiowy 59.16 a więc sporo. Jednak w eliminacjach 59.01 i przegrała z Brytyjką. Moja faworytka czyli Gemma przyjechała z rekordem 59.05 i już w eliminacjach pobiła go i także rekord mistrzotw świata płynąc na luzie 58.78 oczywiście wygrała eliminacje. W półfinale przegrała tylko z Rosjanką ale rekordzik znowu jest na 58.74. Rosjanka szybsza o 0.26 sekundy i myślę że to jest mało. Spofforth to 4 zawodniczka Olimpiady w Pekinie. Jest bardzo dobrą zawodniczką która w tym roku pływa bardzo dobrze i celuje tutaj w złoto. Rosjanka w półfinale pokazała się z dobrej strony ale wcześniej nie osiągała wyników poniżej 59 sekund. Dlatego myślę że Gemma spokojnie rozstrzygnie ten wyścig na swoją korzyść i zdobędzie złoto. Co pokazują mistrzostwa bije rekord za rekordem i myślę że następny rekord to już będzie rekord świata bo przecież jest w stanie popłynąć o 0.26s szybciej. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 29-07-2009 o 00:48 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 03.02.2009 Skąd: Rzeszów
|
Spotkanie: Ascione Thierry - Chardy Jeremy Typ: Ascione Thierry Kurs: 5.20 Buk: Expekt Analiza: W dniu dzisiejszym mecz Panów Ascione i Chardego. Na pięćdziesiąt rozegranych meczy lepszy stosunek zwycięstw ma starszy z Francuzów - Thierry. Dotychczas panowie nie spotkali się oficjalnie na korcie. Znacznie wyżej na drabince stoi Jeremy zajmując 33 pozycję a Thierry 261 ale jak nie raz można było się o tym przekonać miejsca nie grają. Liczę na wygraną Ascione ze względu na jego dobrą dyspozycję w ostatnich meczach poza tym dosyć dobrze gra mu się na cegle i typuję jego zwycięstwo lecz proszę nie brać mojego typu za pewnik bo ostatnio coś mi się "typownik" zepsuł... mam nadzieję że chwilowo Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:32 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
SK Sturm Graz (Amateurs) - SC Kalsdorf 2 5,00 Bwin na dzisiaj zaryzykuje zagranie takiego typu. Jak można się domyśleć po Sturm Graz, że jest to liga austriacka a dokładniej puchar Austrii. Mecz zapowiada się ciekawie, gdyż nie wiadomo jak obie drużyny podejdą do gry w pucharze. Dotarłem do informacji o ostatnim meczu drużyny SC Kalsdorf. Wygrali oni na wyjeździe z SV Pirka / Windorf 1-0. Znalazłem także tabele z poprzedniego sezonu, w którym Kalsdorf zajęło 2 miejsce w swojej klasie rozgrywkowej: 1 Flavia Solva 30 54:34 52 2 Kalsdorf 30 56:41 52 W drugiej rundzie Steirer-Cup zmierzą się z Mooskirchen. Jak widać dosyć często graja a to może pomóc im dzisiaj w dobrej grze z rywalem bądź co bądź nie najsilniejszym. Strurm Graz to dobra drużyna, ale druzyna amatorów to ekipa która dopiero przygotowuje się do poważnej gry w piłkę i jeszcze wiele musza się nauczyć. Dla gości to także wyzwanie zagranie z zespołem z innej ligi i sprawdzenie swoich umiejętności. Myślę, że tak jak w każdym pucharze krajowym często zdarzają się niespodzianki i dzisiaj podobnie może być. Goście są mocno zmobilizowani, a kursy wystawione przez bukmacherów uważam iż nie są adekwatne do szans obu drużyn, dlatego uważam, że warto zaryzykować. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 29-07-2009 o 00:46 |
| |
| | #14 |
| Forum VIP Dołączył: 23.07.2009 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 250 |
Spotkanie: Real Madryt- LDU Quito Typ: X2 Kurs: 2,7 Buk: Expekt Analiza: Mecz towarzyski w ramach rozgrywanego w Hiszpanii Peace Cup pomiedzy Realem Madryt a ekwadorskim LDU Quito. Zdecydowanym faworytem bukmacherow w tym meczu sa krolewscy. Jednak ich ostatnie wyniki nie napawaja optymizmem (wymeczone 1-0 z Irlandzkim Shamrock i 1-1 z Al Ittihad). Ja postawie w tym meczu przeciwko Madrytczykom. LDU to bardzo dobra poludniowoamerykanska ekipa. To zwyciescy Copa Libertadores 2008 i zdobywcy Superpucharu Ameryki Pld 2009( w finale dwukrotnie pokonali brazylijski Internacional 1-0 i 3-0). W pierwszym meczu Peace Cup Ekwadorczycy bez problemu pokonali Al Ittihad 3-1. W dzisiejszym spotkaniu mysle ze stac ich na uzyskanie dobrego wyniku z galaktycznym Realem Pellegriniego. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 29-07-2009 o 00:43 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 08.06.2005 Skąd: pow. Tomaszów Maz.
Reputacja: 79 |
2009-07-28 19:00 3. Liga, Niemcy, Piłka nożna Spotkanie: VfL Osnabrück - Werder Bremen II Typ: Obie strzelą? - TAK Kurs: 1.80 Buk: Bwin VfL Osnabrück (Forma: 0-0-0-0-1-0) nie strzelił gola od 3meczy (3undery pod rząd), a Werder Bremen II (Forma: 1-0-3-3-1-3) od 2meczy (4undery pod rząd). Dla zespołu z Bremy jest to od 31/05-08 najdłuższa seria underów. Mamy tutaj do czynienia z 2kolejką nowego sezonu Czas na przełamanie. M. in. historia (co prawda dość stara) jest za tym: 27/03/2007 Regionalliga North VfL Osnabrück vs. W. Bremen II 0:0 23/09/2006 Regionalliga North W. Bremen II vs. VfL Osnabrück 3:1 06/05/2006 Regionalliga North VfL Osnabrück vs. W. Bremen II 1:3 06/11/2005 Regionalliga North W. Bremen II vs. VfL Osnabrück 5:1 15/04/2005 Regionalliga North VfL Osnabrück vs. W. Bremen II 2:1 09/10/2004 Regionalliga North W. Bremen II vs. VfL Osnabrück 1:3 05/04/2003 Regionalliga North W. Bremen II vs. VfL Osnabrück 0:3 Mecz będzie w podmiejskiej dzielnicy Schinkela Arena na stadionie Bremer Bridge. Typ bardziej na 'czuja' nie grać grubo! Strony klubów: http://www.vfl.de/ http://www.werder.de/regionalliga/index.php Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:33 |
| |
| | #16 |
| Dołączył: 15.03.2008
|
FC Aktobe-Lento v Maccabi Haifa FC X 3,32 Pinnacle Analiza: Mój wybór dzisiejszego typu może zdziwi wiele osób, bo większość typuje zwycięstwo Maccabi. ja także uważam, że Maccabi jest dobrą drużyną , ale według mnie Aktobe może być ogromną sensacją tych eliminacji i osobiście im kibicuje. Spotkanie to można nazwac "azjatyckimi derbami". W poprzedniej rundzie ekipa z Kazachstanu na własnym boisku pokonała islandzki Hafnarfjodur 2-0, ale co najciekawsze jeszcze lepiej zagrali i wygrali aż 4-0. Można wyciągnąć stąd wniosek, że na obcym boiskach grają jeszcze lepiej. Dzisiaj podejmują rywala u siebie. maccabi wydaje się być drużyną mocniejszą i bardziej ograną w pucharach. I własnie ich doświadczenie może zadecydować o tym, że w tym meczu zremisują. Wiedzą przecież, że mają jeszcze spotkanie na własnym boisku. W poprzedniej rundzie pokonali drużynę z belfastu 6-0 u siebie, po czym 4-0 na wyjeździe. Forma imponuja, ale w tym meczu łatwo nie będzie i rywala zlekceważyć nie mogą. Wydaje mi się, że zagrają trochę zachowawczo mając jeszcze spotkanie rewanżowe. Z pewnością więc nie rzucą się do nieprzemyślanych ataków, a gospodarze też wiedzą, że u siebie musza ugrać dobry wynik, aby mieć szansę powalczyć w meczu wyjazdowym. Dlatego powinni skupić się na dobrej grze obronnej a także na ciekawych, ale zachowawczych atakach. W tym meczu moim zdaniem padnie remis. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:33 |
| |
| | #17 |
| Dołączył: 08.09.2008
|
Spotkanie:Sao Caetano - Campinense Typ: 2,75 gola - POWYŻEJ Kurs:1.89 Buk: PinnacleSport Analiza: A więc dziś, ze względu na specyfikę typu garstka statystyk. 1) Drużyna gospodarzy w 6 dotychczasowych meczach u siebie 16 bramek co daje średnio 2,7 barmki na mecz, drużyna gości na wyjezdzie 6 spotkan 22 bramki co daje 3,7 średnio bramki na mecz... sumując w 12 spotkaniach 38 bramek co daje 3,2 bramki na mecz. 2)U siebie gospodarze w tym sezonie 50% pokrycia dzisiejszego handi. goście w sezonie na wyjeździe ok 84% pokrycia dzisiejszego handi, tak samo w całym sezonie ok 84%. 3) W trzech ostatnich spotkaniach Sao Caetano tylko raz nie pokryto dzisiejszego handi natomiast w trzech ostatnich spotkaniach Campinense zawsze nadicap był pokryty. 4). Dziejsi gospodarze rozbili ostatnio w meczu u siebie drużyne pokroju Campinense - Duque de Caxias RJ 4:0, a wiec potrafią strzelac dużo slabym drużyną. Są to tylko suche statystyki jednak w moim mniemaniu w przypadku tego rodzaju typów nie może byc mowy o niczym innym poza statystyczna analiza i szczesciem na ktore dzis licze!!! Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:34 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 2 |
Spotkanie:Real Madrid - Liga Dep Universitaria Quito Typ: Remis/Real Madryt (Połowa/Koniec spotkania) Kurs: 4.6 Buk: Betfair Analiza: Dzisiaj o 22.30 odbędzie się mecz pomiędzy Realem Madryt a Liga Dep Universitaria Quito w ramach turnieju towarzyskiego: Peace Cup rozgrywanego w Hiszpanie. LDU Quito mimo, że nazwa zwykłemu kibicowi piłki nożnej nic nie mówi jest w dobrym klubem pochodzącym z Ekwadoru. Jest on dziewięciokrotnym mistrzem swojego kraju, ma za sobą udziały w Copa Sudamericana oraz Copa Libertadores(w 2008 wygrał ten turniej). W swoim pierwszym meczu na turnieju Peace Cup wygrał 3:1 z AL Ittihad AL Sakandary i jest na pierwszym miejscu jak na razie. Real jak na razie zrobił oszałamiające transfer: Kaka, Ronaldo Benzema, ale z grą jest już gorzej. Pierwszy poważny sparing po tych transferach rozegrał z Shamrock Rovers i wygrał tylko 1:0, drugi mecz i to już na tym turniej zremisował 1:1 z AL Ittihad AL Sakandary. Czyli jak widać wyniki nie są za dobre, ale moim zdaniem jest to wina braku ogrania i tego, że nowi zawodnicy nie do końca jeszcze wprowadzili się do zespołu. Moim zdaniem LDU Quito będzie prowadzić wyrównaną grę z Realem do połowy meczu, a w drugiej połowie Real pokaże swój potencjał i wygra 2:0. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 29-07-2009 o 00:44 |
| |
| | #19 |
| Dołączył: 24.04.2007
|
Spotkanie:Piłka nożna, Norwegia, Adeccoligaen: Sogndal IL-Kongsvinger, godz.19.35. Typ: over 3.5 Kurs: 2.7 Buk: Betsson Gospodarze tego meczu to zdecydowany faworyt, w lidze zajmują 1 miejsce razem z Honefoss, lecz jeśli dzisiaj wygrają będą samodzielnym liderem. Bilans bramkowy 24-11; bilans u siebie 6 zwycięstw i 2 remisy, bramki 15-6. Znajdują się w świetnej formie, na ostatnie 10 meczy zanotowali 7 wygranych i 3 remisy. Ostatnia i jedyna porażka w lidze jak do tej pory miała miejsce w 4 kolejce 26 kwietnia w Løv-Ham 1-3. W poprzednim sezonie drużyna Sogndal IL zajęła 4 miejsce w lidze. Teraz parę słów o gościach tego meczu drużynie Kongsvinger, którzy obecnie zajmują 5 miejsce w tabeli; bilans bramkowy 24-21. Sądzę jednak, że z biegiem czasu będą systematycznie spadać w dół. Bilans na wyjeździe gości to 2 zwycięstwa i 5 porażek, bramki 8-15. W poprzednim sezonie jednak drużyna zajęła dopiero 13 miejsce w tabeli na 16 drużyn. wracając do tego sezonu widać, że obecnie drużyna już się pogubiła: na ostatnie 5 meczy wygrała tylko jeden ze słabiutkim Skeid i 4 przegrała. Sądzę więc, że dziś padnie wysoki wynik na korzyść drużyny Sogndal IL. Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:34 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 11.11.2008
| mecz: Sparta Praga - PAO typ: 2 @ 2.45 buk: Expekt Sparta to wicemistrz Czech, kierowany przez Jozefa Chovaneca, ktory byl w latach 1984-92 trenerem kadry. W skladzie maja kilku legendarnych na poziomie nawet europejskim pilkarzy, takich jak Repka, ktory przez 6 lat byl ostoja West Hamu, czy Berger, ktory wyrobil sobie nazwisko na Euro96 a pozniej grajac w Anglii. Ci zawodnicy sa juz jednak starzy, tacy pilkarze nie maja czego szukac w LM, a zarzad nie pstaral sie o sensowne wzmocnienia, doszlo kilku zawdodnikow z juniorow, doszedl jeden doswiadczony gracz LASK Linz, ktorego nazwisko sobie nie przypomne. W kazdym razie obecna 'sile' praskiej jedenatki mozna bylo podziwiac w spotkaniu w Teplicami, gdzie na inauguracje ligi zremisowali 0-0. Panathinaikos juz jakis czas oglada plecy Olympiakosu w lidze (5 lat), ale zarzad wcale nie rezygnuje z walki o kolejny udzial w LM. Trenerem jest swietny Holender Henk ten Cate, o ktorym sie mowi, ze byl na tyle wazna postacia w Barcy w latach 2003-2006 jako asystent Franka Rijkaarda, ze jego odejscie bylo przyczyna dwuletniego 'kryzysu' katalonskiej dumy. Pozniej pracowal w Ajaxie i Chelsea, by rok temu objac stanowisko w Atenach, gdzie juz w pierwszym sezonie pokazal na co go stac. Jego PAO odpadlo w 1/8 z Villarealem, ale cala druzyna byla chwalona za nowoczesny styl gry, atakujacy futbol z uzyciem bocznych defensorow w ofensywie. Tutaj dopatruje sie przewagi atenczykow, pilka grana przez PAO bedzie duzo atrakcyjniejsza niz ta grana przez zespol czeskiego dinozaura. Do tego dochodzi wzmocnienie druzyny Djibrillem Cisse, ktory ma byc postrachem rywali i nim bedzie pod warunkiem ze bedzie powaznie traktowal swoj zawod, co nie jest takie pewne. Choc grecki klub nie musi dzis wygrac, to bedzie mu zalezalo zeby nie przegrac (spory budzet nastawiony na udzial w LM, oczekiwania kibicow) i mecz rozstrzygnac u siebie w obecnosci tych fanow: Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 28-07-2009 o 22:34 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 21 lipca 2009r. (Wtorek) | Snajper | Typy Dnia | 33 | 21-07-2009 20:32 |
| Typy Dnia - 14 Lipca 2009r. (Wtorek) | Assitalia | Typy Dnia | 37 | 14-07-2009 21:47 |
| Typy Dnia - 7 Lipca 2009r. (Wtorek) | Snajper | Typy Dnia | 46 | 07-07-2009 19:31 |
| Typy Dnia - 31 Lipca (Wtorek) | zaszkins | Typy Dnia | 14 | 31-07-2007 20:32 |
| Typy Dnia - 10 lipca 2007r. (Wtorek) | Sutek | Typy Dnia | 22 | 10-07-2007 19:59 |