![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
|
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Moderator Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Opole/okolice Kluczborka
Reputacja: 588 | Typy Dnia - 3 sierpnia 2009r. (Poniedziałek) Tutaj podajemy typy na Poniedziałek - 3 sierpnia !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!! Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
__________________ ![]() "Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem" - RK Ostatnio edytowane przez Assitalia ; 02-08-2009 o 21:24 | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Warszawa Kabaty
|
Zdarzenie: Los Angeles Dodgers - Atlanta Braves Typ: Atlanta Braves (-2) Kurs: 3.29 Buk: Pinnacle Analiza: To spotkanie jest tak na prawdę dość trudne do typowania. Ja stawiam w nim na Atlantę z kilku powodów. Przede wszystkim miotacz Atlanty w dniu dzisiejszym to Jurrjens. Gra on ostatnimi czasy rewelacyjnie a jego statystyki przeciwko LAD wyglądają bardzo solidnie. Miał przyjemność grania przeciwko nim dwa razy w karierze i oba spotkania wygrał mając ERA nieznacznie powyżej 1.0. Co prawda w tym roku jeszcze nie grał przeciwko LA, ale prezentuje się w tym roku jeszcze lepiej nię rok temu i jest obecnie miotaczem nr. 1 w Atlancie. Dodatkowo, może liczyć na znaczne wsparcie ze strony ofensywy. Ostatnio Atlanta trochę zwolniła ale nadal prezentują się solidnie. Dzisiaj liczę na ich wysokie zwycięstwo nawet mimo tego iż 7 z 8 ostatnich spotkań pomiędzy tymi drużynami kończyło się underem. Powód to słabsza gra drużyny LAD. Juz tak nie miotą jak na początku rozgrywek. Dodatkowo dzisiaj wystawiają tylko statystycznie silnego Billingsleya. Bardzo wyraźnie obnażyło to ostatnie spotkanie przeciwko STL przegrane przez Dodgersów 0-10. Obecnie Atlanta niczemu nie ustępuje siłą ofensywy STL i myślę, że możemy być świadkami powtórki z tamtego spotkania. Chciałem grać ten typ znacznie wcześniej ale niestety admini dopiero teraz założyli temat... takim sposobem straciłem na kursie, który przy typie z mojego tematu wynosi 3.48. Taki był zaledwie dwie godziny temu. Jest to kolejny dowód, że Atlanta jest faworytem gdyż od tamtej godziny nie się nie zmieniło w składach. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:28 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 29.01.2008
| Texas Rangers (S. Feldman) - Seattle Mariners (I. Snell) Texas Rangers [-1.5] 2.15 Tobet Kolejne spotkanie MLB , które typuje. Tym razem wygrałem mecz z którym męczyłem się z dwie godziny z analizowaniem tabeli itp. Doszedłem do wniosku że jest to najpewniejszy mecz na dzisiejszą noc. Texas Rangers są naprawdę dobzi na własnym boisku co daje im statystyki 36-21. Teraz tym samym sposobem zobaczymy grę Seattle Mariners na wyjeździe. Sugerując sie statystykami można śmiało powiedzieć że są zdecydowanie zbyt słabi na wyjeździe żeby pokonać Texas który jest w tabeli o jedna lokatę wyżej. Wyjazd Seattle 27-28. Może to i dobry wynik ale porównując do tego grę Texas na własnym stadionie nie mamy wątpliwości co do tego meczu. Jednak jak zawsze pokusiłem się o handi. Wydaję mi sie że to dobre rozwiązanie. Texas chcąc umocnić swoją pozycję oraz poprawić rezultaty , nie dadzą cienia wątpliwości jutro o 2.15 , kto jest lepszy. Mam nadzieje że ta analiza pomoże wam w doborze dobrego typu na nockę Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:29 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Gorzów Wlkp.
Reputacja: 7 |
Hammarby - Helsingborg 1 3,30 Pinnacle bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie. Mimo iż Hammarby ostatnio nie gra rewelacyjnie, ale u siebie pewnie powalczy. Okupują jak na razie końcówkę tabeli, natomiast Helsingborg gra znacznie lepiej i są wysoko w czołówce tabeli. Ale gościom będzie ciężko wygrać z Hammarby. Bilans bezpośrednich spotkań obu ekip to aż 9 wygranych meczy gospodarzy, 1 remis i 4 razy wygrali goście. Bilans 6 ostatnich meczy obu ekip lepiej wygląda po stronie gości. Wygrali oni 4 mecze i 2 razy przegrali. Gospodarze wygrali jedynie 1 mecz, 2 razy zremisowali i 3 razy przegrali. Jednak w tym meczu mają szansę pokazać się z dobrej strony. Hammarby musi zdobywać punkty, przede wszystkim na własnym stadionie. Helsingborg gra także w lidze europejskiej i to może być plus dla gospodarzy, bo przyjezdni moga być zmęczeni po czwartkowym spotkaniu. Wierzę, że gospodarze w obliczu tego iż zajmują bardzo odległą pozycję bardzo mocno w tym meczu zawalczą i dzięki takiej ambitnej grze zdobędą 3 oczka. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 31.07.2009 Skąd: Radomsko
|
Spotkanie: Örebro SK - Örgryte IS Typ: 1 Kurs: 1,65 Buk: Bwin Analiza: Mój typ na poniedziałek to mecz pomiędzy drużynami Örebro SK - Örgryte IS w szwedzkiej lidze. Moim faworytem jest drużyna gospodarzy która spisuje się w obecnym sezonie bardzo dobrze mimo kilku ostatnich wpadek plasuje się na 6 miejscu na półmetku zmagań. W ostatnich meczach nie błyszczeli formą odnotowując 2 remisy, jedną porażkę i jedno zwycięstwo. Rywal jednak to drużyna spisująca się w obecnym sezonie bardzo słabo. Znajduje się na ostatnimi miejscu w lidze z tylko jedną wygraną na koncie. W tym sezonie drużyna Örebro SK już pokonała swoich rywali w meczu wyjazdowym 1:0. Myślę iż na swoim boisku nie dadzą większych szans kiepskiemu rywalowi. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 14.09.2007
| Spotkanie : Górnik Zabrze - KSZO Ostrowieć Św. Typ : over 2.5 Kurs : 2,02 Bukmacher : Bwin Analiza : Trudno w to uwierzyć , ale już jutro na ulicy Roosevelta rozpocznie się sezon I ligi . To prawdziwe upokorzenie dla 14-krotnego mistrza Polski , ale taki jest futbol . Górnik Zabrze to murowany faworyt do awansu . Górnika nie opuścili kluczowi zawodnicy , kontuzjowany jest stoper Adam Banaś ( notabene najlepszy strzelec zespłu w Ekstraklasie ) . Ważnymi ogniwami będą na pewno Szczot , Bonin , Kołodziej czy Pazdan , moze Zahorski . Te nazwiska jak na I lige robią wrażenie . W KSZO postawili głownie na młodzież . Podopieczni Roberta Kasperczyka nie pozyskali kluczowych zawodników. Na pewo kilku z nich to Cieśliński , Folc czy Ciesielski . W histroii spotkań między Górnikiem a KSZO często padały niskie wyniki . Było to jednak zawsze w Ekstraklasie , co innego mam nadzieje zaprezentują gracze obu drużyn w I lidze . Jednak było kiedyś takie magiczne spotkanie , gdzie Górnik pokonał 4-5 KSZO Ostrowiec 20.08.1997 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski – Górnik Zabrze 4:5 Bramki dla Górnika: Gruszka 18’ oraz 70’, Kampka 67’, Wilk 82’ Orzeszek 88’ Oraz : 22.09.2001 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski – Górnik Zabrze 1:2 0:1 – Gierczak 26’ 0:2 – Kompała 39’ 1:2 – Żelazowski 78’ 28.09.2002 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski – Górnik Zabrze 1:2 0:1 – Niedzielan 32’ 0:2 – Niedzielan 59’ 1:2 – Lasocki 80’ Także myślę , że jutro padną conajmniej 3 gole na Roosevelta . Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #7 |
| Forum VIP Dołączył: 29.07.2007
Reputacja: 248 | Spotkanie: Jablonec – FC Slovacko Typ: 1 Kurs: 1.60 Bukmacher: Betgun Analiza: Spotkanie 2 kolejki Czeskiej I ligi w którym to zmierzą się 5 zespół ubiegłego sezonu drużyna Jablonec z beniaminkiem I ligi zespołem FC Slovacko. Gospodarze tego meczu bardzo dobrze prezentowali się w ubiegłym sezonie na pierwszoligowych boiska plasując się ostatecznie Nd dobrej 5 pozycji. Zespół ten był bardzo groźny na własnym terenie wygrywając 10 z 15 rozegranych spotkań przy czym zdobyli aż 28 bramek a stracili 10. Goście natomiast to beniaminek który bardzo słabo prezentował się w ubiegłym sezonie na wyjazdach wygrywając 2 z 15 rozegranych meczy a 7 zremisowali strzelając przy tym tylko 8 bramek a stracili aż 20. Gospodarze tego spotkania w swoim pierwszym występie w tym sezonie zremisowali na wyjeździe z Czeskimi Budejowicami 1:1. Slovacko natomiast przegrało u siebie 2:3 z Viktorią Pliżno. Reasumując to wszystko wydaje mi się, że gospodarze powinni sobie poradzić u siebie ze słabym na wyjazdach FC Slovacko. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 10.07.2009 Skąd: Józefów k.Otwocka
Reputacja: 5 |
Spotkanie: Aarhus GF - Odense BK Typ:1 Kurs:2,85 Buk:Betathome Analiza: Jutro o godzinie 19 w trzeciej kolejce ligi dunskiej zmierza sie 1 z 3 drużyną w obecnej tabeli, według mnie Kurs na aarhus jest zawyżony. NIe jest to tak bardzo znana drużyna jak odense, lecz przemawia za nimi atut własnego boiska, ponadto w ostatnich dwóch meczach prezentowali futbol na wysokim poziomie. Według mnie ważne może byc także przygotowanie motoryczne obu ekip. Odense grało ostatnio bardzo ciężki mecz na trudnym terenie w Macedonii, zakonczony wynikiem 4;3. W tym meczu nie zabraklo emocji i zawodnicy odense musieli zostawic na boisku sporo sił. Uważam, że mecz bedzie zacięty i skonczy sie jednobramkowym zwyciestem gospodarzy tego meczu. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Brudne Południe ;)
|
Spotkanie:Gornik Zabrze - KSZO Ostrowiec Typ: 1 Kurs:1,5 Buk: Bah Analiza: Z takim budżetem, ponoć dobrym trenerem i całkiem niezłym (wydawało by się ) składem Zabrzanie nie powinni spaść z Ekstraklasy. A tu wtopa – tym większa, że po cudach z obsadą ligi wystarczyło zdobyć punkt więcej by się utrzymać. Paradoksalnie Górnik nie grał tragicznie (widziałem duuużo słabsze zespoły np. Arkę) ale nie strzelali bramek. Tyle i aż tyle. Teraz pora na rehabilitację – skład został ten sam (Papeckys za Smirnovsa i w sumie tyle + kilku chłopaków z ME) więc wiedzą że to z ich winy Górnik skompromitował się. Kibice kolejnych złych występów im nie wybaczą, a piłkarze finansowo nie stracą – 40% płac ma być zamrażane i wypłacone po awansie – jest o co walczyć. Ostatnio grają tak sobie –1-1 ze Ślęzą Wrocław?? Wstyd!!! Jeśli chcą zachować uzębienie (Gorawski i Kołodziej ponoć chyłkiem chcą zwiać z klubu) i nie zostać rozszarpanymi przez kibiców muszą zacząć wygrywać i to wygrywać przekonywująco – 1-0 nie wystarczy gdyż 1 kontra może zniweczyć marzenia o 3 pkt. A żeby awansować każdy pkt jest ważny a na wyjazdach będzie ciężko – każdy mecz to murowanie bramki i napinka, bo przyjechały „Żabole” i trzeba grać na 110%. Dlatego trener Komornicki w ostatnich dniach trenował formę bramkarzy i formacji ofensywnej, tak by było na zero w plecy i kilka bramek do przodu. KSZO to beniaminek. Dawno wypadli z obiegu, i muszą przyzwyczaić się od nowa do meczów z bardziej wymagającymi firmami. Ostatnio w PP dostali 1-0 z drugoligowym Radzionkowem (a „Cidry” choć solidny zespół to beniaminek 2 ligi !!!) – ciągłe rotacje (szczególnie na bramce) nie służą tej drużynie. A przed meczem z Górnikiem zapowiadane są kolejne. Wzmocnienia zasługujące na uwagę to Marcin Folc i Jarosław Wieczorek, ale zanim wpasują się do zespołu minie trochę czasu. Miałem grać „czystą” jedynkę i ją gram gdyż ktoś mnie ubiegł z handicapem a po za tym mam wątpliwości czy Górnik strzeli te 2 bramy. Ale wygrać musi- wszak w składzie Górnik ma kilku kadrowiczów Leo (zagra tylko Pazdan) posiadających ponoć „international level” – gra z będącym w trakcie „montowania składu” beniaminkiem + inauguracja u siebie, gniew kibiców + oko kamery oraz znajomość wyników pozostałych drużyn (np. 3-0 Pogoni z GKS) – to powinno podziałać motywująco. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:30 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Kraków
Reputacja: 9 |
Spotkanie : Górnik Zabrze - KSZO Ostrowieć Św. Typ : Górnik -1 Kurs : 2,45 Bukmacher : Expekt Analiza: No cóż, stało się, Górnik gra o klasę niżej. Jutro zainauguruje swoje występy w I lidze z KSZO Ostrowiec Św. Trener godpodarzy za cel obrał sobie wygrywanie spotkań u siebie, z czym Górnik miał problemy w zeszłym sezonie. Druzyna z Zabrza niemal w takim samym skladzie przystąpi do rozgrywek. Trudno powiedzieć jak rozpocznie, gdyż dotychczasowe sparingi nie były zbyt porywające. Mało bramek z mniej niż przeciętnymi drużynami nie napawa optymizmem. Niemniej jednak myślę, że zawodnicy w jutrzejszym spotkaniu zagrają na miare druzyny, która bez problemu ma awansowac do Ekstraklasy. Liczę na Jarkę, Pitrego, Szczota, którzy powinni lekko zapewnić pryznjamniej dwubramkowe prowadzenie nad Zespolem z Ostrowca. Co do przyjezdnych - w niezłym stylu wywalczyli awans do I ligi, choć do końca deptała im po piętach Sandencja. O ile u siebie KSZO było bezkonkurencyjne, to na wyjezdzie juz nie było tak kolorowo. 6-6-5, to bilans Ostrowian. Trudno opierac moj typ na statystykach, gdyz Zabrzanie rzadko wygrywali coś więcej niż 1-0, ale liczę na to, że będą chcieli dobrze wejsc w sezon, a mecz u siebie, z KSZO przy pełnych trybunach powinien im tylko dodać skrzydeł.
__________________ http://i51.tinypic.com/w7k9ir.jpg Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 20.11.2006 Skąd: okolice Rzeszowa
|
Spotkanie: Mjällby - FC Trollhättan Typ: over 2.5 Kurs:1,57 Buk: Expekt Analiza: Jutro zdecydowany lider szwedzkiej superettan - Mjallby zagra przed własną publicznością z ostatnim zespołem ligi - FC Trollhattan. Gospodarze sa na fali o czym swiadczy ostatnie 5 meczów które zakończyły sie zwycięstwem. Znacznie gorzej przedstawia się sytuacja zespołu gości który przegrał ostatnie 3 mecze przy czym w ostatnich 4meczach zesoł stracił az 9 bramek co daje srednia straconym ponad 2 gole na mecz dlatego uważam że jutro na stadionie Mjallby zespół gospodarzy nie zawiedzie i strzeli przynajmniej dwa gole. Na uwage zasługuje jednak także charakter zespołu Trollhattan ponieważ mimo że zajmuja ostatnie miejsce w lidze starają sie podejmować walke i biorąc pod uwage ostatni mecz na wyjeździe przeciw wiceliderowi tabeli Atvidabergs byli bardzo bliscy sprawienia niespodzianki prowadząc w pewnym momencie 2-1. Na uwage zasluguje tez fakt ze w ostatnich 5meczach gości padlo az 21 bramek co daje srednia ponad 4gole na mecz. Sadze ze jutro sytuacja sie powtorzy. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 26.11.2006 Skąd: GÓRNY ŚLĄSK
| Mecz Szweckiej Allsvenskan pomiedzy 13 zespołem ligi Hammarby a 4 zespołem ligi Helsingborgs . Ciekawostką tego mecz jest Helsingborgs który za 71 h bedzie grał co tu się oszukiwać mecz sezonu LE na trudnych Bałkanach z Sarajevo które już sprawiło niespodzianke z eliminując Spartak Trnava co prawda heldingborgs wygrał w Szwecji 2:1 lecz ten wynik nie daje mu pewnego awansu . Wracamy do Allsvenskan mecze bezpośrednie pomiędzy zespołami było aż 14 a kończyły się następująca 9 razy wygrywali gospodarze 1 padł remis 4 razy wygrywali goście bilans bramek 30-20 . Hammmarby u siebie ( w sezonie 3-1-4 8-10 w ostatnich 5 meczach 2-1-2 4-6 ) . Helsingborgs na wyjeździe ( w sezonie 4-0-4 13-10 w ostatnich 5 meczach 2-0-3 6-7 ) . Sadzę że Helsingborgs nie będzie grał na 100% i nie pełnym składem ponieważ przed nimi mecz sezonu w LE . Stawiam 1X po dobrym kursie 1.58 . Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 25.05.2009
|
MECZ:FK Jablonec 97 - 1. FC Slovacko TYP: Połowa/koniec 1/1 KURS:2,37 BUK: Bwin Ostatni mecz drugiej kolejki czeskiej ekstraklasy. Pierwsza kolejka nie była szczęśliwa dla FC Slovacko, który pierwszy mecz w ekstraklasie przegrał 2:3. Jablonec natomiast z nienajgorzej prezentującym się zespołem C. Budejovice zremisował 1:1 na wyjeździe. Trudno powiedzieć czego można spodziewać po powracającym do ligi Slovacko. Warto jednak, że Jablonec z ostatnich 3 meczy z Slovacko u siebie nie przegrał ani razu. W zeszłym sezonie Jablonec był jedną z 3 najlepszych drużyn w ataku. Srednio w meczu strzelali 2 bramki więc i u siebie nie powinno być gorzej szczególnie w meczu z przeciętnym jak się wydaje benjaminkiem. Ostatnie mecze tych druzyn na terenie Jablonecu: 28/05-07 Gambrinus Liga FK Jablonec vs. FC Slovacko 3:1 07/08-05 Gambrinus Liga FK Jablonec vs. FC Slovacko 2:1 07/03-05 Gambrinus Liga FK Jablonec vs. FC Slovacko 1:1 Sądze więc, że Jablonec powinnien bez trudu pokonać przed własną publicznością powracający z drugiej ligi Slovacko. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 30.03.2009 Skąd: z boiska
Reputacja: 6 |
Spotkanie: Lyn - Brann Typ: 2 Kurs: 2.00 Buk: Bwin Analiza: Jutro o godzinie 19 odbędzie się spotkanie 20 kolejki norweskiej Tippeligaen pomiędzy ostatnim, czyli 16 Lyn, a 4 w tabeli Brann. Gospodarze w dotychczasowych 9 meczach u siebie odnieśli 6x remis i 3x porażka z bilansem 10:13. Goście natomiast w 10 meczahc na wyjazdach uzyskali: 2x zwycięstwo, 3x remis i 5x porażka z bilansem 15:20. Stawiam na gości, ponieważ w tym sezonie grają dobrze i 3punkty znacznie zbliżą ich do 3 miejsca. Gospodarze natomiast u siebie jeszcze nie odnotowali zwycięstwa, mają 5 punktów straty do przed ostatniego miejsca i uważam, że nie będą w stanie postawić się Brann. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #15 |
| Dołączył: 25.04.2009 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Spotkanie: Górnik Zabrze - KSZO Ostrowiec Typ: połowa/koniec 1/1 Kurs: 2.20 Bukmacher: Bwin Analiza: W poniedziałek 3 sierpnia o godzinie 19-15 rozpocznie się pierwszy mecz Górnika Zabrze w I lidze polskiej a rywalem będzie KSZO Ostrowiec. Myślę że w tym meczu faworyt może być tylko jeden a jest nim śląski klub z tradycjami, który niespodziewanie w poprzednim sezonie spadł z ekstraklasy. Piłkarze Górnika z pewnością będą chcieli już od początku pokazać że są drużyną, która już po tym sezonie powróci na swoje miejsce do najwyższej klasy rozgrywkowej. Aby tak się stało Górnik musi pokonać jutro KSZO, które nie jest drużyną nie do pokonania. Myślę że ten mecz będzie jednostronny i zakończy się łatwym zwycięstwem gospodarzy. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:31 |
| |
| | #16 |
| Moderator Dołączył: 10.01.2009 Skąd: Płock
Reputacja: 917 |
Spotkanie: Gornik Zabrze - KSZO Ostrowiec Typ: x Kurs: 3,65 Buk: Bwin Górnik Zabrze - ikona polskiego footballu i KSZO, które również posiada bogatą historię. Mało ludzi docenia beniaminka I ligi - myślę że po jutrzejszym meczu niektórzy zmienią zdanie. Górnik nie zakupił żadnego wartościowego piłkarza. Jedyny dokonany transfer to Litewski obrońca Tadas Papečkys którzy przyszedł do Zabrza z ŁKS-u. KSZO za to podjął się modernizacji swojej drużyny kupując wielu zawodników - jak na beniaminka ich lista transferowa jest bardzo obszerna i ciekawa. Drużyna z Ostrowca głównie zmieniła swoją linie obrony i pomocy, napastnika kupili tylko jednego którym jest Marcin Folc z Piasta. KSZO w II lidze bardzo dobrze spisywał się w ataku co może świadczyć tylko minimalne zmiany z przodu. Ten mecz będzie podobny do dzisiejszego gdzie grało Podbeskidzie - również grali z beniaminek, byli pewni swojego zwycięstwa a jednak musieli zadowolić się jednym punktem. Mój typ: 1:1. Strzelcem gola nowy nabytek KSZO Marcin Folc. Polecam Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:32 |
| |
| | #17 |
| ModTeam Dołączył: 24.01.2009 Skąd: Gdańsk
Reputacja: 2115 | Fortuna Düsseldorf - Hamburger HSV -1 2.75 Bet365 Mecz DFB Pokal czyli Pucharu Niemiec. Mecz z wyraźnym, ale to bardzo wyraźnym faworytem, którym jest oczywiście ekipa gości. Wiele tu mówić nie trzeba, ekipa, która dopiero co awansowała do 2 ligi, kontra 5 zespół 1 Bundesligi. HSV co prawda bez Olicia, który jak wiadomo gra teraz w Monachium, ale za to z Ze Roberto, który moim zdaniem bardzo przyda się w tej ekipie. Będzie trzymał linię pomocy, jako bardzo doświadczony już zawodnik. Będzie przydatny zarówno w obronie jak i w ataku, a możliwości ten piłkarz ma naprawdę duże. Poza tym HSV raczej w starym składzie, z zeszłego roku, a że radzili sobie naprawdę nieźle to jestem pełen optymizmu co do ich wygranej w tym spotkaniu. O meczach bezpośrednich nawet nie będę wspominał bo ostatni odbył się ponad 12 lat temu. Co do formy, to o Fortunie wg mnie nie ma co pisać, wystarczy napisać, że HSV prezentuje się ostatnio naprawdę solidnie, w sparingach pokonał Bayern, Stuttgart i AZ, ostatnio wygrał 4:0 na wyjeździe z Randers w Lidze Europejskiej. Widać, że brak Olicia im nie szkodzi i dlatego sądzę, że z Fortuną spokojniutko wygrają.
__________________ Fajna analiza ![]() Unibet World Cup Predictor - I miejsce w Polsce, II na świecie Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:32 |
| |
| | #18 |
| Dołączył: 15.09.2008 Skąd: Tarnowo Podgórne
Reputacja: 14 |
03.08.09, 0:00 Detroit Shock - Connecticut Sun typ: 2 kurs: 2.98 buk - Pinnacle analiza: Dziś kolejna nocka z WNBA, tym razem wybieram spotkanie aktualnych mistrzyń WNBA z ekipą, która odbudowuje się powoli po niemrawym początku sezonu. Mowa o ekipie z Connecticut. Poprzedni mecz ekipa z Detroit wygrała z ekipą Ryśków z Minnesoty, lecz mimo ładnie wyglądającego wyniku nie był to jakiś super mecz w wykonaniu podopiecznych Ricka Mahorna, sędziowie pomagali, no i poza tym skuteczność Lynx była fatalna, zwłaszcza proste rzuty spod kosza nie wpadały. Teraz jednak na przeciw stają spragnione wygranych koszykarki Sun, które chcą znów wrócić na dodatni procent zwycięstw, gdyż uch obecny bilans to 9-9. I myślę że jako ekipa lepiej poukładana pod względem taktycznym ekipa niż Lynx są w stanie odnieść zwycięstwo. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:32 |
| |
| | #19 |
| Moderator Dołączył: 09.03.2007 Skąd: Piekary Śląskie
Reputacja: 486 |
Spotkanie: Mjällby AIF - Trollhättan Typ: (hc 0:1) 1 Kurs: 1,70 Buk: Bet-at-home Analiza: Spotkanie w ramach 17 kolejki Superettan, na malutkim nieco ponad 8 tysięcznym Strandvallen rewelacja tego sezonu Mjällby AIF podejmować będzie Trollhättan. Gospodarze u siebie nie zawodzą 6 zwycięstw w 8 spotkaniach, zaledwie 1 remis i 1 porażka, 27 strzelonych bramek i tylko 6 straconych mówi wiele. Trollhättan jest ostatnim zespołem ligi, na wyjazdach przegrali połowę rozegranych spotkań - 4 z 8, 2 mecze remisując i 2 wygrywając. W ostatnich 10 spotkaniach Mjällby straciło zaledwie 3 bramki strzelając aż 29! Forma jest więc wyborna, dość wspomnieć, iż z tych 10 spotkań wygrali 9. Trollhättans w tym samym czasie przegrali 6 spotkań. Ostatniego zespołu ligi nie można jednak lekceważyć, o czym przekonała się ekipa Åtvidabergs, która na własnym obiekcie wygrała z nimi zaledwie 3:2, strzelając decydującego gola 5 minut przed końcem meczu. Na wyjeździe MAIF wygrało 1:0 po bramce Erton Fejzullahu. W zespole gospodarzy zabraknie w tym spotkaniu Juana Robledo, który w ostatnim meczu z Norrköping wytrzymał zaledwie 39 minut i opuścił plac gry z czerwoną kartką. Marcus Eken Ekenberg - to nazwisko obrońcy gości powinni zapamiętać, bowiem strzelił on już 15 bramek w tym sezonie. W zespole jest kilku ciekawych zawodników jak Mattias Asper, Robin Cederberg, Johan Svensson, David Loken Lofquist czy Adam Berner. W zespole gości zabraknie Alexandera Faltsetasa, który lubi zbierać żółte kartki. Najgroźniejszymi zawodnikami są Bilgin Aliosman (6 goli) i Andreas Wiklund (4 gole). Czy jednak Trollhättan będzie w stanie przeciwstawić się tak ultra ofensywnie ustawionym gospodarzą, którzy strzelają gole jak na zawołanie (chociaż w ostatnich 2 spotkaniach strzelili tylko po 1 bramce ale tu akurat widzę szansę na przełamanie tej serii)? Szczerze wątpię. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:33 |
| |
| | #20 |
| Dołączył: 18.10.2008 Skąd: Poznań
Reputacja: 19 |
Spotkanie: FC Lyn Oslo - SK Brann Bergen Typ: x Kurs: 3,5 Buk: Betway Na jutro wybralem mecz z norweskiej Tippeligaen, w ktorym ostatni Lyn Oslo bedzie podejmowal 4 druzyne w tabeli, Brann Bergen. Druzyna z Oslo jest tak slaba, ze nie potrafila u siebie wygrac od 9 miesiecy! Jednakze jakos pozytywne niespodzianki nalezy zaliczyc do niej remisy z duzo wyzej notowanymi rywalami jak np. Rosenborg, Odd Grenland czy Stabaek. W dodatku o dziwo radzi sobie ona od 5 lat bardzo dobrze u siebie z jutrzejszymi goscmi, gdyz od tylu lat ani razu nie przegrala, a nawet z nimi wygrywala, raz nawet 6:0. Kolejnym powodem na wytypowanie w tym spotkaniu remisu jest wyjazdowa forma Brann, ktorzy gdyby nie mecze na wlasnym boisku znajdowaliby sie zdecydowanie nizej. Otoz w tym sezonie na 10 spotkan wyjazdowych wygrali zaledwie 2 razy, 3 razy zremisowali i az 5 razy schodzili pokonani. Fakt ten oraz z pewnoscia zaciekla walke o kazdy punkt gosci sprawia, ze twierdza w Oslo pozostanie dla pilkarzy z Bergen wciaz niezdobyta i oba zespoly beda musialy podzielic sie punktami. Ostatnio edytowane przez Ted ; 04-08-2009 o 17:33 |
| |
|
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 31 sierpnia 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 17 | 31-08-2009 22:43 |
| Typy Dnia - 24 sierpnia 2009r. (Poniedziałek) | Verti | Typy Dnia | 36 | 24-08-2009 21:44 |
| Typy Dnia - 17 sierpnia 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 45 | 17-08-2009 20:33 |
| Typy Dnia - 10 sierpnia 2009r. (Poniedziałek) | Assitalia | Typy Dnia | 55 | 10-08-2009 20:32 |
| Typy Dnia - 6 sierpnia - (Poniedziałek) | TBM | Typy Dnia | 33 | 06-08-2007 21:44 |