![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Dołączył: 18.06.2006 Skąd: Łowicz
Reputacja: 4 | Typy Dnia - 31 grudnia 2008r. (środa)
Tutaj podajemy typy na środę - 31 grudnia !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej. Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. | |
| |
| | #2 |
| Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Na obczyźnie
| Vancouver Canucks -1,5 gola - Philadelphia Flyers Typ: 1 Kurs: 3,2 buk: Bet365 Philadelphia jest osłabiona brakiem dwóch kluczowych obrońców: Kimmo Timmonena i Matta Carle'a. Dwa mecze rozegrane bez nich i oto wyniki: 1:5 z Chicago i 0:3 z Columbus. W Vancouver prawdopodobnie w dalszym ciągu zabraknie bramkarza Roberta Luongo, ale jego zastępca, Curtis Sanford spisuje się również znakomicie, wykorzystując daną mu przez los szansę. W ostatnim meczu z Ottawą zanotował shutout, zatem osłabienie jest tylko teoretyczne. Smaczku całemu spotkaniu dodaje fakt, że Flayers od dwudziestu (20!!!) lat nie przegrali meczu w Vancouver w regulaminowym czasie!! Ich ostatnia porażka 3:5 miała miejsce w styczniu 1989. A potem odnieśli 9 zwycięstw i 4 remisy. W zeszłym zaś sezonie rozgromili dzisiejszych przeciwników 8:2, który to rezultat był największą przegraną Canucks w ostatnich czterech latach. Mecz ma zatem wiele podtekstów. I sporo rachunków hokeiści z Kolumbii Brytyjskiej mają do wyrównania z dzisiejszymi przeciwnikami. Wobec tych zaszłości, znaczącego osłabienia obrony Flyers, oraz faktu, też wydaje mi się znaczącego, że Philadelphia z powodu śnieżyc miała utrudnioną podróż na zachód Kanady i w zasadzie przystąpi dziś do meczu bez treningu po ostatnim spotkaniu z Columbus, uważam, że stać ich na wygraną w większym, niż jednobramkowy, stosunku. I mam też nadzieję, że wynik nie zawali mi się, tak jak ostatnio typowane zwycięstwo Rangersów nad Islanders, kiedy to Wyspiarze swojego czwartego gola (przegrali 4:5) zdobyli na 18 sekund przed końcem spotkania, pozbawiając mnie w ponad 200 punktów w klasyfikacji Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:09 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 29.02.2008 Skąd: Gniezno
| Na koniec roku Hyundai A-Leauge Spotkanie: Central Coast Mariners -Perth Glory Typ: 1 Kurs: 1.70 Bukmacher:b-a-h Analiza: Witam! Jeden z ostatnich piłkarskich pojedynków roku 2008, a mianowicie spotkanie Hyundai A-League pomiędzy zespołami Central Coast Mariners oraz Perth Glory. W tym roku rywalizacja w lidze jest bardzo zacięta i różnica pomiędzy zajmującym 4 miejsce zespołem Central Coast a zespołem zajmującym 7 miejsce ( na 8 drużyn)czyli Perth Glory wynosi 6 punktów. Z kolei zespół gospodarzy traci do lidera rozgrwek zespołu z Adelajdy tylko 2 punkty( ale ci rozegrali 2 mecze mniej), a do zespołów z 2 i 3 miejsca tylko jeden punkt ( te dwa zespoły rozegrały o jeden mecz mniej). Drużyna Central Coast Mariners staje przed szansą aby zakończyć rok 2008 na pozycji lidera. Jestem pewien, że im się to uda, gdyż zespół ten będzie walczyło mistrzostwo ligi australijskiej. W sezonie 2005/2006 zespół ten przegrał mistrzostwo w finale rozgrywek play-off . Sezon 2006/2007 zakończył na 6 miejscu. Natomiast zeszłym sezonie 2007/2008 zajęli pierwsze miejsce po rundzie zasadniczej i przegrali w finale rozgrywek z drużyną Newcastle Jets 0:1. Co do drużyny gości, to zespół ten w ostatnich latach zajął odpowiednio 5 miejsce (sezon 2005/2006),7 miejsce (2006/2007),a rok temu również 7 miejsce. Tak więc nie jest to w ostatnich latach żaden zespół z czołówki. Potwierdza to również ich forma w bieżących rozgrywkach, gdyż goście jak na razie znajdują sie na przedostatnim miejscu tabeli z bilansem gry na wyjazdach 1-1-6 i stosunkiem bramek 10:22. Gospodarze zaś, obecnie plasują się na czwartym miejscu a ich gra u siebie to 4-2-2, bramki 15:9. Forma obu zespołów jest w ostatnich meczach mniej więcej podobna bo oba zespoły zanotowały ostatnio po dwa zwycięstwa, dwa remisy i poniosły po dwie porażki. Mam jednak nadzieję, że piłkarze Central Coast podwyższą swój bilans tym bardziej,że w historii ostatnich spotkań obu zespołów 4 górą byli gospodarze( ostatnio wygrali u siebie przekonywującą 4:1 i zremisowali na wyjeździe 2:2) i tylko w przedsezonowych meczach odnieśli porażkę z drużyną Perth. Do składu drużyny Central wraca po kontuzji napastnik Nick Mrdja ,a drużynę do zwycięstwa poprowadzi weteran i kapitan drużyny Wilkinson. Jesli chodzi o zespół Perth to nie udało mi się zdobyć żadnego ciekawego info odnośnie składu. Mam jednak nadzieję, że gospodarze zwyciężą w tym spotkaniu i jako lider rozgrywek powitają Nowy Rok 2009.:Powodzenia Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:11 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 14.04.2007 Skąd: Nowogard / Poznań
Reputacja: 28 |
Spotkanie: Tampa Bay - Montreal Canadiens Typ: Montreal -1,5 Kurs: 3.40 Bukmacher: Bet365 Analiza: W nocy dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku, w którym jedna z najgorszych drużyn w NHL zmierzy się z drużyną uplasowaną w czołówce. Słabsza drużyna – Tampa Bay – ma zaledwie trzy punkty przewagi nad ostatnią drużyną. Tę przewagę wywalczyła sobie dzięki najdłuższej w tym sezonie serii zwycięstw (trochę wcześniej też mieli identyczną serię) odnieśli oni … trzy zwycięstwa z rzędu. Lecz przeciwnicy z którymi wygrali nie należą do najmocniejszych w tym sezonie. Dwa razy pokonali oni Floridę – drużynę plasującą się w drugiej części tabeli oraz Pittsburgh – średniaka w tym sezonie. Wcześniej przegrali trzy mecze z rzędu – z czego dwie porażki odnieśli z Ottawą oraz Atlantą – jednymi z najsłabszych drużyn w tym sezonie. Tampa Bay nie błyszczy u siebie. Na 16 spotkań wygrali tylko 4 – w tym dwa z nich wygrali po dogrywce. Odnieśli 12 porażek – z czego 6 po dogrywce. Montreal to drużyna zajmująca aktualnie 8 miejsce, lecz brakuje im tylko 6 oczek do drużyny zajmującej trzecia pozycję. Ostatnie 5 pojedynków to 4 wygrane, w tym jedno zwycięstwo odniesione po dogrywce. Podobnie jak Tampa Bay, Montreal odniósł te zwycięstwa nad niezbyt wymagającymi rywalami. Na przestrzeni całego sezonu Montreal jest drużyną zdecydowanie lepszą. Tylko 10 zwycięstw Tampy, przy 19 Montrealu. Tampa jest jedna z najgorszych drożyn w lidze – jeśli za wyznacznik bierzemy liczbę strzelonych bramek. Strzelili oni 84 bramki – mniej strzelonych ma tylko Ottawa ( 80 ). Z drugiej strony Montreal jest jedna z lepiej broniących drużyn w NHL. Stracili tylko 91 bramek. Mniej straconych bramek ma tylko 5 drużyn) – jednak jak wiemy, drużyny nie rozegrały równej ilości meczy. Ostatnie 5 spotkań pomiędzy tymi drużynami to trzy zwycięstwa Tampy (jedno po dogrywce) oraz dwa zwycięstwa Montrealu. Te dwa zwycięstwa były odniesione co najmniej dwoma bramkami. Tak więc mam nadzieję, że i tym razem Montreal strzeli co najmniej dwie bramki więcej od Tampy, która w tym sezonie spisuje się bardzo słabo – a moim zdaniem seria trzech zwycięstw to już wystarczająco jak dla nich. Teraz czas na zdecydowaną porażkę z Montrealem – który obecnie zdaje się być na fali. Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:10 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 22.08.2008
|
Spotkanie: Miami Heat - Cleveland Cavaliers Typ: Miami (+5) Kurs: 1,96 Bukmacher: Unibet Analiza: Faworytem w tym spotkaniu wydaje sie druzyna Cavaliers, maja wiecej spotkan wygranych, lepszych zawodnikow itp. itd. Mowie od razu, ze jest to typ bardziej na czuja niz na porzadne analizowanie. Argumentami, ktore nieco przemawiaja do mnie za Heat jest gra Wade'a, ktory gra bardzo dobrze. Dodatkowo wlasna hala, w ktorej to przegrali juz Lakersi. Dodatkowo, z tego co czytalem, Heat zagrali ostatni mecz (wlasnie z Cavs na wyjezdzie) bardzo dobrze i przegrali go dopiero w koncowce. Szykuje sie pojedynek Wade'a z LeBronem, dosc wyrownane spotkanie. Nie zdecydowalem sie zagrac czysto na Miami, ale podepre sie HC, ktory jest dosc spory. Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:11 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 22.11.2007
Reputacja: 91 |
Spotkanie: Cleveland Cavaliers u Miami Heat Typ: Przewaga Miami Heat by 1-5 Kurs: 5.20 Bukmacher: Bwin Analiza: W niedzielę Cleveland Cavaliers wygrali u siebie z Miami Heat jednak swoją gra nie zachwycili (podobnie jak z Washington Wizards). Ba, to Miami długu prowadzili w tym spotkaniu jednak fantastyczna końcówka LeBron'a James'a i spółki sprawiła, że to Cavaliers wygrali. Zaledwie dwa dni musieli czekać koszykarze Miami aby mieć okazję do rewanżu. Dzisiaj na własnym parkiecie postarają się pokrzyżować szyki Cleveland, według mnie mają spore szansę aby sprawić niespodziankę i wygrać dzisiejszej nocy. Dużym atutem jest fakt, że spotkanie zostanie rozegrane w Miami. Gospodarze w ostatnich 10 meczach u siebie z Cavaliers wygrali 9 i tylko raz zanotowali porażkę. Mecz tych drużyn zawsze były bardzo wyrównane co pokazał chociażby ostatni mecz tych drużyn. W tym spotkaniu stawiam na minimalne ale jednak zwycięstwo Miami Heat (1-5 punktami). Mam nadzieje, że koszykarze Miami wyciągnęło wnioski z niedzielnego spotkania i nie pozwolą sobie drugi raz z rzędu przegrać wygrany mecz. Typ na zwycięstwo Miami 1-5 punktami wydaje się najbardziej prawdopodobne jeśli chodzi o typowanie zwycięstwa gospodarzy. Cleveland jest klasowym zespołem więc bardzo trudno jest z nim wygrać wysoką ilością punktów ale można wygrać co pokazali ostatnio koszykarze Atlanta Hawks (zwycięstwo 5 punktami). Jeśli chodzi jeszcze o historię spotkań Miami z Cleveland to mimo, że gospodarze mają zdecydowanie lepszy bilans ostatnich gier (9-1) to jednak bardzo mało było meczów w których Miami wygrywało zdecydowanie. Zazwyczaj były to pojedynki do ostatniej sekundy w których lepsi okazywali się jednak gospodarze i mam nadzieje, że dzisiaj będzie podobnie. Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:12 |
| |
| | #7 |
| Dołączył: 16.08.2008 Skąd: puławy
|
Mecz: Cleveland Cavaliers u Miami Heat Typ: Cleveland Cavaliers wygra różnicą 6-10 Kurs: 4.70 Buk: Bwin Analiza: Dzisiaj dojdzie do pojedynku pomiędzy Miami Heat a Cleveland Cavaliers. Faworytem jest tutaj drużyna gości czyli popularni Kawalerzyści którzy jak na razie zajmują 2 miejsce w NBA. Mają na koncie 26 zwycięstw i tylko 4 porażki. Miami wygrało 16 meczy i przegrało 13. Cleveland ma na koncie serię 6 zwycięstw z rzędu. Oto te mecze: 29/12/2008 NBA Cleveland Cavaliers vs. Miami Heat Z - 93:86 26/12/2008 NBA Cleveland Cavaliers vs. Washington Wizards Z - 93:89 24/12/2008 NBA Cleveland Cavaliers vs. Houston Rockets Z - 99:90 22/12/2008 NBA Oklahoma City Thunder vs. Cleveland Cavaliers Z - 91:102 20/12/2008 NBA Denver Nuggets vs. Cleveland Cavaliers Z - 88:105 18/12/2008 NBA Minnesota Timberwolves vs. Cleveland Cavaliers Z - 70:93 Do tego na korzyść Cavaliers przemawiają też bezpośrednie pojedynki, w których ostatnie 4 mecze wygrali właśnie LeBron i spółka. 29/12/2008 NBA Cleveland Cavaliers vs. Miami Heat 93:86 14/04/2008 NBA Cleveland Cavaliers vs. Miami Heat 84:76 22/01/2008 NBA Miami Heat vs. Cleveland Cavaliers 90:97 25/12/2007 NBA Cleveland Cavaliers vs. Miami Heat 96:82 Co do zwycięstwa Cavs jestem pewien, a że koniec miesiąca to trzeba zaryzykować... Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:12 |
| |
| | #8 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Spotkanie: Miami - Cleveland Typ: Miami wygra różnicą 6-10pkt Kurs: 7.50 (5.00) Buk: Bwin Za godzinę dojdzie do bardzo ciekawego spotkania pomiędzy ekipami Miami Heat i Cleveland Cavaliers. Ze statystyk tego sezonu jednoznacznie wynika, że faworytem są Cavsi, ale Miami u siebie jest mocne, ich bilans to 10-5. Cleveland wygrało dotychczas wszystkie spotkania u siebie ale na wyjeździe zaliczyli jednak 4 porażki. Dwa ostatnie spotkania w wykonaniu Cleveland były przeciętne, na własnym parkiecie męczyli się ze słabiutkim Washingtonem (93:89) i z dzisiejszym rywalem Miami (93:86), które ma obecnie dobry okres, wygrali 4 kolejne mecze (LA Lakers 89:87, NJ Nets 106:103, Golden State 96:88 oraz Chicago 90:77), do w/w porażki z Cavs. W bezpośrednich spotkaniach pomiędzy tymi zespołami, które rozgrywane były w Miami, to gospodarze radzili sobie o wiele lepiej. Patrząc na formę obu zespołów w ostatnich meczach, oraz przede wszystkim na ich mecz z przed 2 dni, gdy tak mało brakowało do niespodzianki - typuję, że u siebie Miami na czele z Wadem i Marionem odniesie dość pewne zwycięstwo nad Cleveland Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:12 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 23.03.2007
|
Spotkanie: Orlando Magic - Chicago Bulls Typ: powyzej 202.5 Kurs: 1.85 Buk: Bet-at-home Ostatni moj typ w tym roku, i mam nadzieje ze bedzie on udany PS. Szczesliwego Nowego Roku, i aby rok 2009 obfitowal w wysokie wygrane Ostatnio edytowane przez Benek_22 ; 02-01-2009 o 19:13 |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 24 grudnia 2008r. (środa) | Gusto | Typy Dnia | 16 | 24-12-2008 14:56 |
| Typy Dnia - 17 grudnia 2008r. (środa) | Ted | Typy Dnia | 51 | 17-12-2008 20:45 |
| Typy Dnia - 10 grudnia 2008r. (środa) | Gusto | Typy Dnia | 63 | 10-12-2008 20:44 |
| Typy Dnia - 3 grudnia 2008r. (środa) | Jareks89 | Typy Dnia | 91 | 03-12-2008 21:24 |
| Typy Dnia - 13 grudnia 2006r. (środa) | zaszkins | Typy Dnia | 39 | 13-12-2006 20:33 |