![]()
|
| |||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| | Udostępnij | Narzędzia wątku |
| | #1 | |
| Forum VIP Dołączył: 05.05.2007 Skąd: Verona
Reputacja: 273 | Typy Dnia - 31 lipca 2009r. (Piątek) Tutaj podajemy typy na Piątek - 31 lipca !!! ![]() Typy podajemy według wzoru: Cytat:
Jeśli ktoś nie będzie podawał typów jak w przykładzie, to jego post z typem będzie usuwany z konkursu !!! Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Pamiętaj, że: - powtórzony typ to - nieregulaminowy bukmacher to W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu Prosimy wklejać swoje analizy również w działach tematycznych. Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB. Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM do tego temacie ->>> LINK. NIE PISZ o tym w dziale z typami. Nie stosowanie się do tego polecenie będzie karane żółtymi kartkami
__________________ SARKAZM - spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł. Pomogłem? Spodobała się analiza, albo Bóg wie co jeszcze? Fajnie. Kliknij komuś kto się o to doprasza. | |
| |
| | #2 |
| Moderator Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Stanisławów
Reputacja: 1600 |
Spotkanie: Polonia Bytom - GKS Bełchatów Typ: GKS Bełchatów Kurs: 2,50 Buk: Expekt Analiza: Po przerwie wznawia rozgrywki nasza rodzima ekstraklasa piłkarska, chciałoby się powiedzieć wreszcie. Inauguracja rozgrywek nastąpi na stadionie w Bytomiu, gdzie miejscowa drużyna zmierzy się z gośćmi z Bełchatowa. Zapowiada się naprawdę ciekawe widowisko. Zacznijmy więc od drużyny gospodarzy. Zagrali oni w sezonie przygotowawczym 9 sparingów a oto ich wyniki: data przeciwnik wynik 24 czerwca ME Polonia Bytom 3-2 27 czerwca MKS Kluczbork 2-2 1 lipca Przebój Wolbrom 0-1 4 lipca Piast Gliwice 2-2 12 lipca Hessen Kassel (turniej charytatywny) 1-0 12 lipca Eintracht Braunschweig (turniej charytatywny) 0-1 15 lipca Rot Weiss Erfurt 3-1 18 lipca HFC Halle 1-0 25 lipca Podbeskidzie Bielsko-Biała 1-1 Tak więc mamy łącznie 4 zwycięstwa, 3 remisy i 2 porażki. Umówmy się jednak, że sparinpartnerzy Bytomian nie prezentują oszałamiającego poziomu. Z ważniejszych transferów do klubu dołączyli: Krzysztof Strugarek, Miroslaw Barcik oraz wypożyczony z Legii Warszawa golkiper Wojciech Skaba, który ma zastąpić w bramce Michala Peskovicia. Oprócz wspomnianego byłego golkipera z klubem pożegnali się też: Adrian Basta, Valery Sokolenko i Jerzy Brzęczek, który zakończył piłkarską karierę. Tak więc Polonia nie została przesadnie wzmocniona ani osłabiona, według mnie Skaba będzie lepiej spisywał się od Peskovicia. Jak więc widać głównym celem gospodardzy w nadchodzącym sezonie będzie utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej. Po drugiej stronie mamy gości z Bełchatowa, zacznijmy od sparingów: Bełchatów, 27.06. GKS - Omega Kleszczów 4:1 Grodzisk Wlkp, 1.07. GKS – Lech Poznań 0:0 Grodzisk 4.07. GKS - Warta Poznań 2:1 Grodzisk 4.07. GKS - Górnik Polkowice 2:1 Grodzisk, 9.07. GKS – Lechia Gdańsk 1:1 Bełchatów, 15.07. GKS - Raków Częstochowa 3:2 Grosspetersdorf, 18.07.GKS - Slavia Sofia 2:1 Grosspetersdorf, 21.07.GKS - Rad Belgrad 2:1 Grosspetersdorf, 23.07.GKS - Politehnica Iasi 0:0 Rywale już nieco lepsi niż w przypadku gospodarzy, także bilans spotkan znakomity: 6 wygranych i 3 remisy. Do drużyny dołączyło kilku ciekawych piłkarzy: Karol Gregorek, Marek Szyndrowski, Maciej Korzym i Maciej Małkowski, w którym upatruje "materiał" na gwiazdę całej ligi w zbliżającym się sezonie. Już w przeciętnej Odrze Wodzisław pokazał swoje niemałe możliwości. Z wojażu w Birmingham City wraca Honduranin Carlos Costly, ale włodarze gości nie ukrywają, że chętnie pozbyliby się tego niesfornego zawodnika. Ważniejsze ubytki to: Bartłomiej Chwalibogowski, Maciej Stolarczyk, Piotr Kuklis i przede wszystkim Łukasz Garguła, bez którego jednak Bełchatowianie znakomicie radzili sobie już w rundzie wiosennej, kiedy był kontuzjowany. Dużym sukcesem jest zatrzymanie gwiazd czyli: Dawida Nowaka, Janusza Gola oraz niezwykle utalentowanego Mateusza Cetnarskiego, na którego zakusy miał ponoć sam Lech Poznań. Kadra Bełchatowa wygląda naprawdę bardzo dobrze. W jutrzejszym spotkaniu nie wystąi Dawid Nowak. Według mnie wszystko oprócz własnego boiska przemawia za gośćmi. Mają zdecydowanie lepszy skład, znakomicie prezentowali się w sparingach, grając z niezłymi drużynami. Myślę, że gości w obecnym sezonie stac na walkę o europejskie puchary, więc trzeba zbierać punkty od początku, Myślę, że podopieczni Rafała Ulatowskiego będą chcieli ten mecz wygrac i uda im się zrealizować ten cel. Na koniec jeszcze dwa istotne statystyczne fakty. W sezonie 2007/2008 w spotkaniu tych drużyn w Bytomiu padł bezbramkowy remis, natomiast w poprzednim sezonie goście z Bełchatowa wywieźli ze stadionu Polonii komplet punktów. wygrywają 2-1. Tylko dwa kluby w ostatnich trzech sezonach wygrywały swoje inauguracyjne mecze: GKS Bełchatów i Wisła Kraków. Bełchatowianie zwyciężali od sezonu 2006/07 kolejno: Górnika w Łęcznej 3:1, Koronę Kielce u siebie 2:0 oraz w sierpniu zeszłego roku Lecha w Poznaniu 3:2. Wszytko przemawia za zwycięstwe gośćmi i tak też będe grać ten mecz. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:37 |
| |
| | #3 |
| Dołączył: 19.07.2009 Skąd: z gorącego południa
Reputacja: 84 |
Spotkanie: Geylang - Gombak Typ: Geylang Kurs: 3,35 Buk: Bwin Analiza: Wybrałem na dziś mecz w lidze Singapurskiej pomiędzy Geylang a Gombak jak już zdązyłem zauważyć jest to liga nieobliczalna wydaje mi się że i ten dzisiejszy mecz może być taki . Gospodarze dzisiejszego spotkania drużyna Geylang plasują się na 6 miejscu w lidze z dorobkiem 27 pkt. natomiast goście są aktualnie na pozycji 3 i mają tych punktów 38 dlatego też według buków są faworytami . Ja jednak uważam że to Geylang wyjdzie zwycięsko z tej konfrontacji oto moje spostrzeżenia : Na ostatnie 10 spotkań w lidze mniej więcej obie drużyny równo i tak : 8. Geylang 10 4 0 6 13 : 17 12 pkt. 7. Gombak 10 4 2 4 21 : 19 14 pkt. Jednak druga klasyfikacja pokazuje mi że gospodarze to wyłącznie drużyna swojego boiska gdyż na 10 spotkań 6x wygrała 2x remis 2x porażka stosunek bramek 14-7 jeżeli chodzi o wyjazdy to :na 10 spotkań 2x zwycieżyła 1x remis i 7x porażka bramki 10-20 . Natomiast goście też podobnie można powiedzieć że lepiej grają u siebie niż na wyjazdach : U SIEBIE 11 meczy 8x zwycięsto 2x remis 1x porażka br. 22-9 : WYJAZDY 10 meczy 3x zwycięstwo 3x remis 3x porażka br. 18-17 I według ostatniej klasyfikacji meczy między nimi na stadionie Geylang to na 7 spotkań które do tej pory rozegrali między sobą to 6x zwyciężyli gospodarze czyli Geylang i 1x remis . Według tego myślę że gospodarze wygrają ! Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:37 |
| |
| | #4 |
| Dołączył: 15.03.2008
|
Drogheda - Bohemians 1 7,00 Bet365 Analiza: Zdaje sobie sprawę, że nie będzie łatwo trafić tego spotkania. Wiele czynników wskazuje na gości. Przede wszystkim są liderem ligi. Drogheda w tym momencie zajmuje miejsce 9 na 10 drużyn i broni się przed spadkiem. Myślę, że wykorzystają fakt, że Bohemians chyba nie do końca jeszcze pozbierał się po przegranej i odpadnięciu z Ligi Mistrzów. Byli bardzo blisko wyeliminowania RB Salzburga i dopiero w końcówce drużyna z Austrii zapewniła sobie awans. Odbiło się to na występie ligowym Bohemiansu , ktory tylko zremisował w ostatniej kolejce na własnym boisku 0-0. Drogheda ma tylko 1 punkt przewagi nad ostatnią drużyną i tego meczu przegrać nie może. Wygrana spowoduje, że przesuną się w tabeli na 8 miejsce. Bohemians ma na razie bezpieczną przewagę 5 punktów nad drugą w tabeli drużyną. Bilans gospodarzy u siebie to 2-3-6, a gości na wyjazdach aż 8-2-1. Typ więc bardzo ryzykowny, ale dzisiaj ostatni dzien konkursu i inny nie byłby wart grania. Ostatnio edytowane przez TBM ; 31-07-2009 o 22:50 |
| |
| | #5 |
| Dołączył: 17.12.2008 Skąd: Google.pl
Reputacja: 50 |
WTA – Istanbul - Timea Bacsinszky - Urszula Radwanska Typ: Urszula Radwanska wygra 2-1 Kurs: 5.00 Bet365 Na ostatni dzień miesiąca, dzień prawdy wybrałem mecz Polki, wierzę że na niej mogę polegać. Urszula Radwańska podejmować będzie na korcie betonowym w Istanbule Węgierke Timee Bacsinsky. Jest to ćwierćfinał tej imprezy, Węgierka w WTA na 85 pozycji a Polska o 14 pozycji wyżej. Timea woli troszkę cegłę, tam ostatnio jej szło dobrze a gdy zmieniła na beton gra także dobrze. Z kolei Ula zdecydowanie bardziej woli szybko i twardą jak beton i trawę. Timea w turnieju miała łatwą drogę, 1 runda to zawodniczka ceglasta Polona Hercog i łatwe zwycięstwo 2-0. Później trudniejszy przeciwnik i od razu problemy, jednak przy stanie 1-1 i 4-1 dla Węgierki Koryttseva poddała się o Timea mogła się cieszyć z awansu do ćwierćfinału. Timea we wcześniejszych turniejach na betonie nic wielkiego, w tym roku 2 runda w Indian Wells, 1 w Miami. Na trawie tylko w Wimbledonie i tak odpadła w 2 rundzie z Bartoli. Ula w Stambule gra dobrze, w 1 rundzie z mocną ostatnio Voegle 2-0, później rewanż za porażke z kortów w Stambule na Białorusince Dzechalevich i wygrana w 3 setach. Radwańska więcej grywa na betonie w tym roku. Pierwszy turniej w Hobart, tam pokonała 2-1 Wozniak a w 2 rundzie skreczowała. W Pattaya 1-2 z Bammer, z kolei w Dubaiu w 1 rundzie wygrała z Isią ale skreczowała w 2 rundzie. W Indian Wells w końcu pokazała klasę, była zdrowa i grałą bardzo dobrze. W 1 rundzie wygrała 2-1 z Brito, później 2-1 z Kuznetsovą, 2-0 z Glatch żeby odpaść z Wozniacki. W Miami 3 setówka z Mocną Na Li ale porażka 1-2. Później na podobnych kortach do betonu czyli trawa, i ćwierćfinał w Birmingham, 2 runda Wimbledonu. Jak widać Ula gra więcej i więcej wygrywa. Sporo meczy 3 setowych jak to u Pan bywa. Dzisiaj przychodzi grać zawodniczkom różnym, Timea jest w wysokiej formie dlatego tak daleko zaszła na betonie a Ula kocha beton. Spodziewam się 3 setówki z której Polak wyjdzie zwycięsko gdyż Timea ostatnio gra bardzo dużo i nie może być zawsze tak skuteczna. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 12:30 |
| |
| | #6 |
| Dołączył: 03.02.2009 Skąd: Rzeszów
|
Spotkanie: Juventus FC - Real Madrid (połowa czasu/pełny czas) Typ: 1/2 Kurs: 26,00 Buk: Expekt Analiza: Ponad dwa tygodnie sukcesów w typowaniu a później krach - wszystko nie tak. Spróbuje w ostatnim dniu miesiąca wytypować coś na pograniczu surrealizmu ale kto wie może tym razem niemożliwe stanie się możliwe? Real naszpikowany gwiazdami - wiemy czym to się kończyło w poprzednich latach gdy na boisku były same gwiazdy i nie miał kto grać - czyli odwalać zwykłej szarej piłkarskiej roboty. Drużyna Juve też została wzmocniona ale moim zdaniem z rozsądkiem co może spowodować większe sukcesy niż odnosiła dotychczas. Dotychczas drużyny spotkały się ze sobą cztery razy i aż trzy razy wygrał Real. Na mojego piłkarskie nosa w końcówce pierwszej połowy Juve strzeli gola co miało miejsce już kilka razy w historii a w drugiej połowie pobudzony do walki Real i jego gwiazdy pokarzą piłkarski kunszt i doprowadzą do remisu i finalnego zwycięstwa. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 01-08-2009 o 09:32 |
| |
| | #7 |
| Forum VIP Dołączył: 23.07.2009 Skąd: Rzeszów
Reputacja: 250 |
Spotkanie: Lechia Gdansk- Arka Gdynia Typ: 1 Kurs: 2,1 Buk: Expekt Analiza: Mecz pierwszej kolejki nowego sezonu ekstraklasy pomiedzy Lechia Gdansk a Arka Gdynia. W tym meczu okreslanym mianem ,,Derbow Pomorza" postawie na gospodarzy. Gdanszczanie w przedsezonowych sparingach nie zaznali goryczy porazki( 4 zwyciestwa i 4 remisy). Ponadto ze skladu z sezonu 2008/2009 udalo sie zatrzymac wszystkich waznych zawodnikow z Buzala, Surma, Kaczmarkiem, Rogalskim, Rybskim, Kowalczykiem, Piatkiem i Zablockim na czele. W tym okienku transferowym pozyskano rowniez wartosciowych pilkarzy: Nowaka z Cracovii oraz Lukajnovsa ze Skonto Ryga, ktorzy juz w grach towarzyskich wpisywali sie dwukrotnie na listy strzelcow. Natomiast w zespole z Gdyni doszlo w porownaniu do poprzednich rozgrywek do sporych przemeblowan, odeszlo wielu kluczowych zawodnikow: Moskalewicz, Scherfchen, Telichowski, Zakrzewski, Zuraw, Anderson, Mazurkiewicz czy Nawrocik. Owszem na ich miejsce sprowadzono kilku dobrych pilkarzy, jednak musi minac troche czasu zanim wkomponuja sie w druzyne. W grach towarzyskich Arka nie imponowala: wygrala 5-krotnie ale z zespolami II badz III ligowymi. W poprzednim sezonie Lechia pokonala u siebie Arke 2-1. Licze na powtorzenie tego wyniku i inauguracyjne i prestizowe zwyciestwo gospodarzy. Ostatnio edytowane przez TBM ; 31-07-2009 o 22:50 |
| |
| | #8 |
| Forum VIP Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Zachodnia Polska
Reputacja: 720 |
Spotkanie: Polonia Bytom - GKS Bełchatów Typ: X do przerwy Kurs: 2,05 Bukmacher: Unibet Analiza: Polonia->do końca przygotowań kłopoty z obsadą pozycji bramkarza, ale jest ostatecznie Skaba. Na plus pozyskanie pomocnika Barczika z Nitry, który będzie ważnym ogniwem zespołu. W 1 składzie z nowych szanse gry mają także Kotrys, Sawala i Strugarek rosły obrońca sprowadzony z Warty Poznań. Problemem trenera Szatałowa jest brak skutecznego napastnika. W grach sparingowych Podstawek raczej był bez formy, a Zieliński także supersnajperem nie jest. Spodziewana taktyka na dziś? 4-5-1 co będzie się wiązało z dosyć ostrożną grą. GKS Bełchatów->Na plus trener Ulatowski i poza stratą Kuklisa utrzymanie najważniejszych zawodników kadry z poprzedniego sezonu. Transfery Małkowskiego i Korzyma wydają się być trafione, a Szyndrowski i Gregorek także mogą okazać się wzmocnieniami składu. Problemem jest kontuzja Dawida Nowaka oraz wątpliwe występy Pietrasiaka i Cetnarskiego. Na pewno nie zagra dziś Costly, który może być czołową postacią drużyny, ale raczej nią nie będzie ponieważ prawdopodobnie opuści drużynę. W sparingach dosyc przyzwoite wyniki. Czego można się spodziewać dzisiaj? Podobnie jak Polonia, goście wyjdą raczej w ustawieniu z jednym napastnikiem. Trener Ulatowski preferuje taki styl gry i duży nacisk kładzie na utrzymanie się przy piłce co Bełchatów już w poprzednim sezonie potrafił robić całkiem nieźle. Podsumowanie-> Kadrowo lepiej prezentuje się zespół z Bełchatowa, ale biorę poprawkę, że to pierwszy mecz w nowym sezonie. Jedni i drudzy zaczną ostrożnie stąd przewiduję ustawienia z jednym napastnikiem. Goście powinni starać się utrzymać przy piłce jak najdłużej, a jak będzie im to wychodzić? Zobaczymy. W każdym bądź razie moim zdaniem pierwsza połowa do najciekawszych nie będzie należała. Niewiele sytuacji na zdobycie bramki, brak skutecznych zawodników w obu jedenastkach skłania mnie do postawienia na remis do przerwy. Jestem jednak zdania, że rozstrzygnięcie tego spotkania padnie w drugiej połowie, ale kto zwycięży? Nie podejmuje się tego ryzyka. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:38 |
| |
| | #9 |
| Dołączył: 27.12.2007
Reputacja: 102 |
Seppi - Massu Typ: 1:2 Kurs: 5.50 (do konkursu: 5.00) Bet365 Spotkanie ćwierćfinałowe turnieju ATP rozgrywanego na kortach ziemnych w Chorwackim Umag. 25-letni Włoch Andreas Seppi w rankingu jest 43, a 5 lat starszy reprezentant Chile jest 85. Seppi ma bilans tegoroczny 16-21, Massu 5-10 (większość rozegranych przez niego meczy odbyła się w turniejach challengerowych). Typ swój opieram na występach w tym turnieju. Obaj mają za sobą po dwa bardzo wyrównane pojedynki, Seppi pokonał 6:4 2:6 6:3 Chelę i 7:5 7:6 Gila. Natomiast Massu pokonał Klizana 5:7 6:3 6:2 oraz co było wielką niespodzianką 4:6 6:2 6:4 Ferrera. Przed tym turniejem wydawało się że Massu przyjeżdża tutaj na wycieczkę, ostatnio w Poznaniu zagrał fatalnie, jednak jest inaczej. Massu gra do tej pory bardzo dobrze i jest w stanie wymęczyć w 3 setach zwycięstwo nad Włochem. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:40 |
| |
| | #10 |
| Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Legionowo
|
Spotkanie: Juventus-Real Madryt typ: 1 kurs: 3,54 buk: Expekt Drużyny , które należą do silnych ekip jednak ostatnimi czasy ich losy nie były łaskawe. Zarówno Real jak i Juventus nie zdołały sięgnąć po tytuł mistrzowski. Obje wzmocniły się znacznie przed obecnym sezonem. Do Realu przybyły 3-4 bardzo medialne gwiazdy, które potrafią podnieść zespół w trudnych momentach. W Juventusie natomiast wzmocniono zespół ambitnymi zawodnikami do, których należą na pewno dwaj brazylijskie gwiazdy Diego jak i Melo.Sądzę że tak wysokie kursy na drużynę wicemistrza Italii są znaczną przesadą i powinno się to wykorzystywać. Real nie jest na pewno jeszcze zgranym zespołem z Juve zawsze ciężko im wygrać. Świadczą o tym chociażby ostatnie 3 mecze w Lidze Mistrzów, gdzie gracze z Madrytu ponieśli gorzkie porażki. Juventus jest obecnie w dobrej formie i szykuje się ostra rywalizacja w składzie bianconerich. Myślę że dziś mecz skończy się skromnym , ale jednak zwycięstwem Starej Damy. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 01-08-2009 o 09:32 |
| |
| | #11 |
| Dołączył: 25.02.2008
|
Spotkanie: Juan Carlos Ferrero v Maximo Gonzalez Typ: 2 Kurs: 4.14 Bukmacher: Bwin Analiza: Ostatni typ w tym miesiącu, oby trafny. Turniej w Umag, spotyka się dwóch specjalistów od mączki Hiszpan Ferrero i Argentyńczyk Gonzalez. Ferrero wczoraj solidne męczarnie ze Starace - o ile w pierwszym secie Starace grał dobrze to w drugim i trzecim secie kompletnie oddał Juanowi inicjatywę, dodatkowo pojawiło się sporo prostych błędów i przełożyło się to na taki a nie inny wynik końcowy. Trzeba jednak oddać Hiszpanowi, że grał do końca i umiał wykorzystać okresy słabszej postawy Włocha. Wcześniej Ferrero na mączce grał w wielkoszlemowym RG - gdzie wygrał z Ljubiciciem i w następnej rundzie okazał się gorszym od Niemca Kohlschreibera. Przed RG turnieje w Madrycie, Estoril i w Rzymie - przegrane z Verdasco, Davydenko i Zverevem. Mógł przegrać także wczoraj - jednak Starace zabrakło konsekwencji, myślę, że dzisiaj nie zabraknie jej Gonzalezowi. Maximo gra ładny dla oka tenis - świetny forehand, jest zawodnikiem agresywnym, atakującym, nie boi się uderzyć. Wie po co jest na korcie. Jego gra może się podobać. Na cegle jest niesamowicie groźnym tenisistą, o czym przekonali się w tym sezonie już tacy spece od tej nawierzchni jak Seppi, Bolelli czy choćby Moya. W Umag Maximo pokonał już bardzo dobrego Troickiego i Hiszpana Hernandeza. Wcześniej w Bastad bardzo wyrównane spotkanie ze świetnym Monaco. Jak widać Maximo jest naprawdę w dobrej formie i myślę, że jest w stanie sprawić małą niespodziankę i pokonać Ferrero. W H2H 0-0, będzie to ich pierwsze spotkanie, na pewno zacięte, moim zdaniem zakończy się na korzyść młodszego Argentyńczyka. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:39 |
| |
| | #12 |
| Dołączył: 08.09.2008
|
Spotkanie:Lechia Gdansk- Arka Gdynia Typ: x/LECHIA poł/koniec -spotkania Kurs:4.5 Buk:Bwin Analiza: Inauguracja sezonu któremu na szczęście dla nas wszystkich udało sie wystartować na pomorzu. Wielkie Derby trójmiasta. Pojedynek Arki z Lechią. Forma obu drużyn jest z pewnością zagadką, jednak bukmacherzy większe szanse dają drużynie z Gdańska. Z pewnością ważnym czynnikiem jest tu gra u siebie. Jednak pragnę przypomnieć iż w poprzednim sezonie Lechia Gdańsk dwukrotnie ogrywała swego lokalnego rywala stosunkiem bramek kolejno 0:1 w Gdyni i 2:1 u siebie. Kolega wyżej napisał już co nowego w składach obu drużyn na ten sezon wiec mi pozostaje jedynie uzasanić swój typ. Według mnie pierwsza połowa to nie bedzie jakies specjalne forsowanie tępa. Dla obu drużyn priorytetem będzie by bramki nie stracić. Natomiast w drugich 45 minutach gracze z Lechi chąc udowodnić swoje przedsezonowe aspiracje będą musiel przjąć inicjatywe i zacząć zagrażać bramce rywala co mam nadzieje skończy sie bramką. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 31-07-2009 o 21:39 |
| |
| | #13 |
| Dołączył: 10.07.2008
|
Spotkanie: Cork v Bray (Cork -1.5 ) Typ: 1 Kurs: 2.73 Bukmacher:Betfair Analiza: Dziś o godzinie 20 45 rozpocznie sie mecz irlandzkiej ekstraklasy gdzie trzecia druzyna tabeli bedzie podejmowala zespol zajmujacy ostatnia pozycje . Oba zespoły walcza o różne cele . Cork walczy o puchary i narazie zajmuje pozycje premiowana awansem do nich ale depcze mu po pietach Derry . Bray walczy natomiast o utrzymanie w lidze.Ostatni mecz w lidze Cork zremisowal na wyjezdzie , natomiast Bray u siebie przegrało. Ostatnie dwa spotkania pomiedzy tymi druzynami na stadionie Cork zakonczyly sie zwyciestwami gospodarzy. Sadze ze dzis Cork przed wlasna publicznoscia bedzie chialo odniesc okazale zwyciestwo i mysle ze im sie to uda . Dlatego moj typ to wygrana gospodarzy przynajmniej dwoma bramkami. Ostatnio edytowane przez TBM ; 31-07-2009 o 22:51 |
| |
| | #14 |
| Dołączył: 04.03.2007
|
Real Madrid - Juventus Turin Typ: over 2.5 Kurs: 1.87 Buk: Betfair Półfinałowe spotkanie Peace Cup. Drużyn nikomu kto ma choć cień pojęcia o piłce nie trzeba przedstawiać. Real ma być w tym sezonie ponownie galaktyczny ale póki co piłkarze królewskich nie zachwycają. Mimo że to pierwsze mecze przedsezonowe to zebrali "lanie" od hiszpańskiej prasy za swoje występy. Dopiero w ostatnim meczu z argentyńskim LDU Quito zagrali tak jak nas do tego przyzwyczaili, czyli stracili dużo ale jeszcze więcej strzelili i wygrali 4:2. Juventus, jak i cała liga włoska znany jest raczej z defensywy ale jak im zależy to mają czym postraszyć z przodu. A czy Starej Damie kiedyś nie zależało w meczu z Realem? W grupie wygrali oba spotkania - z FC Sevilla 2:1 i Seongnam Ilhwa 3:0. Dzisiaj spodziewam się zażartego boju bo mimo że jest to spotkanie towarzyskie to nie wierze żeby jedni albo drudzy odpuścili sobie mecz z (bardzo łagodnie mówiąc) średnio lubianym rywalem. Każda z drużyn będzie chciała wygrać aby nie pozostawić rywalom wątpliwości kto jest lepszy, a jeśli obie drużyny ruszą do ataku możemy spodziewać się gradu goli. Ostatnio edytowane przez Snajper ; 01-08-2009 o 09:32 |
| |
|
| |
| | ||||
| Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post |
| Typy Dnia - 24 lipca 2009r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 34 | 24-07-2009 20:29 |
| Typy Dnia - 17 lipca 2009r. (Piątek) | Assitalia | Typy Dnia | 42 | 17-07-2009 20:43 |
| Typy Dnia - 10 lipca 2009r. (Piątek) | gumbi82 | Typy Dnia | 41 | 10-07-2009 22:09 |
| Typy Dnia - 3 Lipca 2009r. (Piątek) | czarnyskorpion | Typy Dnia | 60 | 03-07-2009 21:55 |